Fredagkväll

Vad har hänt här då?

Hmm jobbade måndag-onsdag. Fina möten och bra förlossningar.

I torsdags var jag ledig så då passade jag på att julpynta härhemma. Jag har även sökt skolor till Samuel, då vi byter kommun. 

Ikväll jobbade jag och fick en dramatisk förlossning men som i slutändan gick bra, men min puls och mitt adrenalinpåslag var högt. Nu har jag riktigt ont i ländryggen, säkert pga mina konstiga ställningar under förlossningen.
Jag jobbar även lördag och söndag vilket känns helt ok trots första advent firande vilket vi får fira på förmiddagen. 

Just det Felix och Henry har börjat i en pingisklubb i Tullinge, de tränar 2 ggr/vecka. Kul att de hittat ett gemensamt intresse! Och bra för Henry med en aktivitet också.

Önskar er en härlig och avkopplande helg!!

Rethosta

Finns det något värre än en enerverande rethosta?!
Kunde knappt sova inatt så imorse kontaktade jag en läkare genom appen "Min doktor". 3 minuter senare hade jag ett recept på världens bästa hostmedicin Cocillana. 

Var tillbaka på jobbet idag, jag mår hyfsat nu, men är hes och har rethosta. 

(null)
I helgen vilade jag mest. Sett klart serien "Marianne", rekommenderas till er som gillar lite läskigare serier. Har även börjat se en ny serie "History of horror" , riktigt bra!! 

Henry har fortfarande F-varning i matte vilket för mig känns hemskt och jag känner mig väldigt ledsen över detta medan det inte känns så farligt för honom, jag citerar: "det är 9:ans betyg som räknas". Jag trodde F-varningen var borta då han var på lovskola under höstlovet men tyvärr inte... Jag mailade hans lärare och bad om att veta exakt vad det är som han behöver komplettera. Hon mailade tillbaka, ska prata med Henry igen... och maila mig det som han ska komplettera muntligt. 
Jag kämpar så mycket för Henry och hans skola, oroar mig dagligen över hans skola och hans framtid. Hoppas han en dag inser hur mycket tid och energi jag lagt ner på detta!

Önskar er en bra vecka! Snart är det okej att julpynta 🤗


Buzzador/Honest

(null)

(null)

(null)
I samarbete med Buzzador fick jag testa iste’ från Honest. Tyvärr faller det mig inte i smaken, föredrar mitt te’ varmt. Plus får produkten pga att den är ekologisk, kalorisnål, pant på flaskan och att den inte är så söt i smaken som iste’ kan vara. 

Hej från sjukstugan

I tisdags var jag ledig och försökte kurera mig från min förkylning. Men jag vaknade tidigt på onsdagmorgon och mådde ännu sämre. Ont i halsen, förkyld och ont i kroppen och jag fick tyvärr inse att jag inte skulle klara att jobba. Att jobba som barnmorska på förlossning/BB kräver att man är i toppskick för att orka med tempot och att hjälpa/stötta familjerna. 

Så jag sjukskrev mig onsdag-fredag. Förlorar en massa pengar vilket vi egentligen inte har råd med nu men men hälsan går före. 

Nu mår jag bättre men ska vila ordentligt i helgen också så jag förhoppningsvis kan gå tillbaka till jobb på måndag. 

Idag har vi sagt upp lägenheten, känns läskigt och befriande på en och samma gång. Efter dryga 12 år i nuvarande lägenhet och dryga 22år hos Botkyrka Byggen så tar vi ett stort steg och flyttar till hus. Men nojiga jag är orolig för att saker ska gå snett. Det är inte förrän köpet är helt klart och vi har nycklarna i vår hand, den 14/2 som jag tror på att vi verkligen ska flytta till hus.

Vi flyttar till Salems kommun. Det ligger här i söder, ca10-15 minuter från där vi bor nu, mer söderut. Jag har försökt söka skola till Samuel men de har någon bugg i systemet. Hoppas det ska fungera nästa vecka. 

Ha en fin helg!!

Helgen!

En bra jobbhelg, fina förlossningar och helt okej arbetspass där vi till och med hunnit ta vår rast. 

Igåreftermiddag efter jobb åkte vi till mäklarens kontor och träffade mäklare samt säljare för en genomgång av kontrakt och så. En jättetrevlig mäklare som förklarade allt i kontraktet så att vi alla förstod. Novisa husägare som vi är hahaha. Sedan skrev vi på, känns helt overkligt men otroligt roligt!!

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Under veckan ska vi föra över handpenningen på 10%. Vår bank ringde idag och gratulerade. Vi ska träffa dem en dag för att diskutera räntor m.m. 

14/2 blir vi ägare till huset på riktigt om allt går som det ska. Då ska vi träffas på mäklarens kontor för överföring av de resterande 90% och få nycklarna  till huset! Vår egen lägenhet ska sägas upp och vi får ha den till 28/2. Så det blir perfekt, vi kan flytta lite i taget och hinna städa vår lägenhet. 

Samuel måste byta skola så vi måste bestämma vilken. Alicia och Henry fortsätter i sina vanliga skolor. Jag har bra kommunikation till jobbet, bara ett byte tyvärr, buss och pendeltåg. Ev. köper vi en till bil senare. 

Så mycket tankar, planer och saker att fixa men sååååå roligt!! Tänk att vi kommer äga en gräsmatta hahaha

Tyvärr har jag gått och blivit sjuk... väldigt förkyld och öm i kroppen men klart jag jobbat ändå... imorgon är jag ledig så då ska jag försöka vila så mycket det går.

Ha det brau!! 

Snart husägare?!

Vi har varit i budgivning i veckan om ett hus och vi har vunnit budgivningen. När det var klart kontaktade vi SBAB som plötsligt tog tillbaka det de lovat oss... Rekommenderar alla att bojkotta dem!!

F har verkligen kämpat idag, ringt och pratat med sin revisor, mäklaren, olika banker och till slut så godkände Nordea ett lån. Det känns helt sjukt och overkligt. Vi får se om allt går bra. Om allt flyter på så flyttar vi i slutet av februari. 

Så mycket tankar, vi har bott här i 12år, hur gör man vid en flytt?! Och ett hus har jag aldrig bott i, galet! Vi kan ju ingenting om hus och trädgård, jag och Felix, vad har vi gett oss in på?!

(null)
Huset är 2-plans med 5 sovrum, 2 vardagsrum, fint badrum med jacuzzi och 2 handfat, och en toalett/dusch och tvättstuga på ovanvåningen. Uteplats fram och bak, bra trädgård. 160kvm och slutpris blev 4 160 000kr. 
Så fint!! Garage och plats för ytterliggare 2 bilar. 

I veckan jobbade jag månd-tisd, sedan var jag ledig onsd-torsd då jag bl.a. köpt en ny vinterjacka, hälsat på en gammal arbetskamrat som fått barn och fått besök av en gammal arbetskamrat som bor i Finland numera. Trevliga dagar!!

(null)
(null)
(null)
I helgen jobbar jag fredag-söndag och ikväll hade jag en jättefin förlossning!
(null)
Önskar er alla en härlig helg!!

Måndagkväll 11/11

Det har varit en helg mixad med nytta och nöje. Familjemys, shopping av skor till killarna, serier (just nu tittar jag på AHS säsong 8), plugg med Henry, storstädning och husvisningar.

(null)
(null)

Jag är så slut mentalt men också fysiskt. Jag jobbar 100% på förlossningen med mer intensiva pass än lugna pass. Jag sitter med Henry ca 2 timmar/dag och ser till att skolarbetet görs, hade jag inte gjort det så hade han haft F i allt tror jag. Nu har han F-varning i matte och spanska som han försöker rätta till. 
Jag går sakta upp i vikt igen (+14kg sedan maj 2018) och tränar ingenting. När ska jag ha ork och tid till det?
Mina lediga dagar försöker jag vila men det är alltid en drös av "saker som måste göras". Folk säger alltid att jag är så positiv och stark och det är jag för det mesta men även jag blir nedstämd och vill bara skita i alla måsten. Jag kämpar dagligen! 

Nu till något positivt! Vi har hittat ett hus vi vill ha, pratar just nu med banken för att få beviljat lånelöfte/lån men då F är egen företagare granskas han extra mycket. Dessutom granskar de hur vi fått ihop våra sparpengar... 

(null)
Vi har inte lagt något bud än men mäklaren vet att vi är intresserade. Håll tummarna, är det meningen så blir huset vårt, annars kämpar vi/letar vi vidare. 

Önskar er alla en härlig vecka!!

Cantadou

(null)

(null)
I samarbete med Buzzador och Cantadou fick jag smaka en ny färskost med smaken pomodoro oregano. Mycket god!

Babyboom

De sade att november skulle vara lugn men veckan har varit hektisk och i torsdagskväll förlöstes 8 barn på mitt pass, varav 3 blev omedelbara/akuta snitt. Alla jobbade häcken av sig utan mat och vila. 
Älskar mitt jobb men är så glad att jag är ledig hela helgen, fredag-söndag! Vila och ladda batterierna inför nästa vecka. 

(null)

Idag, fredag, började jag helgledigheten med ett besök på bröstcentrum och mammografi. Nu när jag blivit 40, så kommer jag bli kallad regelbundet på detta. Tänk vilket fantastiskt land vi lever i! Gratis screening för cancer! Uppmanar alla att gå på sina screeningar vilket kan rädda ditt liv. 

(null)
I helgen ska vi hitta nya skor till killarna, kolla på hus och det sedvanliga markgörat som tvätt och städ. Plugg med Henry såklart, serier och film. 

Önskar eder en härlig helg!! 

Kallt brr

Jobbehelgen gick bra, men det var många patienter och fullt upp. Jag hade studenter båda helgpassen vilket var kul!

Igår, måndag, var jag ledig och hade ett inbokat utvecklingssamtal på Alicias gymnasieskola. Allt var bra!
(null)
Sedan slappade jag resten av dagen, kollade serier och film. 

I veckan jobbar jag bara 3 pass så det är lagom 🤗. 

Ha en fin vecka!!

Fredagkväll

Jag jobbade måndag-torsdag och det var helt okej arbetspass. Det blev ett par förlossningar vilket alltid är kul! 🤗

Igår firade vi Halloween här hemma, bjöd in två vänner och deras barn. Mycket gottegott och barnen gick trick or treat. 

(null)
(null)

Grannens barn kom till oss 🤗👻☠️

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Idag, fredag, är min enda lediga dag denna vecka och då tror ni väl att jag tar det lugnt!? 
Jag veckohandlade på morgonen, och drog sedan ut med Alicia. Vi gick till Synoptik för att kolla vår syn, sedan åkte vi till banken för att fixa bankdosa så att jag kunde skaffa mobilt bankid och swish till min nya mobil. Sedan åt vi ute, innan vi åkte på varsitt håll, Alicia skulle ut med kompisar och jag åkte hem. 

Nu är jag helt slut, och resten av kvällen spenderas i soffan framför tvn. Jag mår lite småkasst, känns som jag har urinvägsinfektion igen och är svag i kroppen, inatt och på förmiddagen var jag såå illamående. (Kan bero på allt skit jag åt igår...) 

Jag jobbar lördag och söndag, vilket känns helt okej 😊🤰🏻👶🏻

Trevlig helg på er!!

RSS 2.0