Fortfarande i Skåne

Vi har varit hos min mamma i Malmö hela veckan. Vi har hittat på något upptåg varje dag och på kvällarna har vi myst med mamma/mormor. 

(null)
(null)
En dag var jag och killarna på Hylliebadet. Det var riktigt härligt!

(null)
(null)
En dag var vi på Bounce. Det var väldigt folktomt men de hade en underbar ac.

(null)
(null)
(null)
5 year challenge
(null)
(null)
(null)
En dag tog vi en tur till Malmö Hus slott. 

Idag drog jag och Alicia till stan och shoppade lite. Sedan kom min äldsta syster Monika och hennes man hem till min mamma och hälsade på. 
Nu är vi tillbaka hos min syster Ingells i Svedala där vi kommer spendera helgen. Ikväll var vi på Svedalafestivalen, vi åt grillad mat och lyssnade ofrivilligt på hög rockmusik. 

(null)
Vi har fått äta min mammas goda plättar, hemmagjorda rabarberkräm och jättegoda chokladpudding. 
(null)

(null)
Vi har spelat vårt gamla couronnespel ute på mammas balkong. 

En härlig semestervecka helt enkelt! 🌞

I helgen ska vi på kalas, hänga med min syster och bror och chilla en del.

Ha en härlig helg!!!

Semester pågår

I lördags åkte vi till en marknad i Malmö. Åkte karuseller, kollade på en massa skit som folk sålde och åt munkar och annat gott. 

(null)
(null)
(null)

Sedan var vi hemma hos min bror Stamp-E och grillade, hoppade studsmatta och badade. 
(null)
(null)
(null)

I söndags tog vi det lugnt hemma hos min syster Ingells. Åt gott, spelade, solade och njöt av värmen. På kvällen åkte vi till min mamma i Malmö.

(null)
(null)
Idag åkte vi till Folkets park där det var massor av aktiviteter.
Vi åt glass och mat, spelade pingis, lekta på lekplats och var inne på terrariet
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Kvällen spenderades hos min mamma där vi åt mat och en massa gott. Nu ska vi sova så får vi se vad mer denna vecka har att erbjuda oss.

Ha en bra vecka!

Semester

De 3 sista arbetsdagarna gled förbi utan förlossning då jag var på antenatalen. Väldigt lärorikt och alltid en massa att göra. 

Jobbade sista dagen i torsdags och sedan hem om, packa det sista inför tågresan. Fick ett sms när vi var på väg att lämna lägenheten för att åka till Södertälje Syd att tåget var inställt... Panik, vi fick plats på ett annat tåg som skulle gå från Sthlms central 35 min senare... in i bilen, hoppas på lite trafik vilket det var. Men tåget blev ännu mer försenat och de kopplade ihop två tåg för att få folk att komma iväg till sina Midsommarfirande. 
Ett 12-14 vagnar långt tåg lämnade stationen ca en timme senare och på vägen blev det åtskilliga stopp och personalen jobbade som bara den för att få ihop alla anslutningar så att folk kunde komma till sin slutdestination. En eloge till dem!

3 timmar och 10 minuter sena rullade vi in på centralen 01:05... min finaste syster Ingells hämtade oss. Sedan åkte vi hem till Svedala där vi kommer vara över helgen.

(null)
(null)
(null)

Igår firade vi Midsommarafton här hos syster Ingells i Svedala. I deras fina nya uterum tillsammans med min bror Stamp-E och hans familj, min mamma och några andra. Jättegod mat, roliga snapsvisor, pinata och lekar. Det var härligt att fira en riktig svensk Midsommar. 
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Härligt med semester men också lite overkligt. Första 2 veckorna spenderas här och sedan är vi dryga 2 veckor hemma för att hitta på lite roliga saker där som Grönan, Skansen och sådant. Pappa F skulle ta lite föräldraledigt också. 

Ha en fin vecka gott folk! 🌞🌞🌞

3 pass kvar

Känns lite overkligt men om 3 ynka arbetspass så börjar min drygt 4 veckor långa semester 🌞🌞🌞

Jobbhelgen gick både bra och dåligt. I lördags jobbade jag på antenatalen och tyckte jag hade någorlunda koll på läget men jag gjorde några misstag som visserligen kunde rättas till. Men kändes inte bra såklart men efter lite reflektion så känns det bättre. Jag lär mig något nytt varje dag och kan bara bli bättre! I söndags var jag på förlossningen men ingen bebis för mig detta pass. 

Idag var jag ledig, Samuel var hos tandläkaren. Allt gick bra, fina tänder sade tandläkaren men han har inte tappat någon tand än och han har heller inte fått sina 6-årständer... skumt🤔🤔

Jag och Henry fick vårt hår klippt idag. Jag gick till en ny frisör då min vanliga var fullbokad hela veckan... ett misstag, så dålig service. Klippte mig på typ 10 minuter typ som han var stressad. Han var inte alls noggrann. Håret är okej men nu efteråt tänker jag att jag skulle ha velat ha håret ännu kortare. Jaja, går aldrig mer dit i alla fall trots att det var billigt.
(null)


Nu ikväll gick jag och killarna en lång promenad i skogen. Härligt, riktigt fin sommarkväll! 

Ha en härlig vecka!! 🌞🌞🌞

Allerum ost

(null)

(null)

(null)

(null)
I samband med Buzzador fick jag testa en väldigt krämig och god bredbar ost från Allerum. 

Yalla

(null)

(null)
I samband med Buzzador har jag fått smaka Yalla proteinshake i smakerna choklad och mintkaramell. Jag tycker det var jättegoda smaker och de gav bra svalka i sommarvärmen

Massa bebisar

I veckan har jag fått äran att förlösa 5 bebisar! Så härligt men intensivt 😊
Det är fortfarande lite overkligt när jag sitter på bussen hem och vet att jag för 2 timmar sedan höll en alldeles nyfödd bebis i mina händer. 

I onsdags var jag ledig och jag låg och vilade/sov hela dagen. Så skönt, behövde återhämta mig.

I torsdags var det skolavslutning för barnen. Alicia gick ut 9:an/grundskolan, Henry 7:an och Samuel förskoleklass. Otroligt vad tiden springer iväg! 

(null)
(null)
(null)
Nu väntar ett låååångt sommarlov för barnen, ända till 19/8. Alicia ska sommarjobba 3 veckor i sommar så det är bra. 

Jag jobbar 5 pass till innan min semester wihooo. Jobbehelg för mig denna helgen, lörd-dag och sönd-kväll. 

På torsdagkväll åker jag och barnen till Skåneland i 2 veckor. Ska bli kul!

Önskar er alla en härlig helg!!

Le weekend

Helgen kan beskrivas med värme, sol,  mys, serie, familj och hustittande. 

Det är väldigt enerverande men också roligt att gå på husvisningar. F är väldigt bestämd med hur han vill ha det medan jag mest bara vill ha 4 sovrum och en ordentlig trädgård. Så det jag gillar, gillar inte han och viceversa. Kan berätta att det tog minst 6 månader innan vi köpte vår förra bil...
Undrar när vi hittar något vi båda gillar?!

Rekommenderar serien "When they see us" på Netflix. Gripande och känslosam, baserad på en riktig händelse. 

Idag hade jag så äntligen en jättefin födsel! Förstföderska där det visserligen tog lång tid men framfödandet gick så fint. Det kändes så bra och föräldrarna verkade nöjda. 

I veckan jobbar jag 6 dagar, bara ledig på onsdag. Hoppas på bra arbetspass men det är sommar så det är bara att rulla upp armarna och hugga i. 

Ha en fin vecka!! 

Yalla proteinshake

(null)

(null)
I samarbete med Buzzador fick kag testa Yalla proteinshake. Riktigt god chokladsmak och härligt läskande denna heta sommardag. 🌞🌞🌞

Capri-Sun

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
I samarbete med Smartson fick hela familjen testa denna goda juice. Tummen upp 

Ledig helg

Ledig i helgen, så skönt! Imorgon ska vi fira min vän A som fyller hela 40år! På söndag fyller hennes son 14år så då blir det kalas men troligen är det bara Henry som åker dit. Vi ska nämligen åka och titta på några hus.

Vad har jag gjort i veckan då? Jobbade måndag-tisdag och det var mina sista pass som mentorsbarnmorska. 

I onsdags var jag ledig och en väns son tog studenten. Det blev ett dubbelfirande då han även fyllde 19år samma dag. Det var väldigt trevligt och det bjöds på god mat. 2 av Barnens kusiner var också med. 

(null)
(null)
(null)
(null)

Sedan var det jobb torsdag och fredag, nu som fullfjädrad barnmorska vilket märktes. Genast många fler patienter och mer ansvar men det har gått bra. Jag var på antenatalen idag och fick även gå på ett elektivt kejsarsnitt vilket gick bra. Det märks att det är sommar, trycket på förlossningen ökar en aning 😅😅

(null)
(null)
(null)
Jag och min uppsatspartner är med i senaste numret av Barnmorskeförbundets tidning Jordemor. Känns väldigt roligt!! 

Önskar er alla en härlig helg!

Helgrapport

Jobbehelg, lördagdagpass där det var full rulle på förlossningen. Jag var med på en förlossning och allt gick bra. Söndagspasset gick bra, ingen förlossning men kämpade på med några familjer.

Vi var på en husvisning igår och det var verkligen packat med folk. Jättefint hus på utsidan men när vi läste besiktningsprotokollet så förstod vi varför utgångspriset var lågt. Hela vinden full av mögel, mögel i källaren, sprickor i betongväggen m.m. Men det var så fint både in och utvändigt, stort med många rum. Så tack, men nej tack buhu

Så svårt att hitta ett drägligt hus till ett rimligt hus. Men men vi letar vidare.

(null)
Just idag för 20år sedan så flyttade jag till 08-land. Så halva mitt liv har jag bott i Skåne och halva här. 🤗 Men skånska dialekten behåller jag nog hela livet 😊. 

Idag jobbade jag dag, det var ett lite lugnare pass där det inte heller blev någon förlossning för mig men kämpade på med en familj. Jag tycker inte det är så viktigt längre att få en massa förlossningar, räcker med någon här och där. 

(null)
Jag bokade Skåneresa igår, sjukt dyrt men det är för att jag är sent ute... 2700kr för mig och barnen. Dessutom fick vi inte plats med bord på resan ner, en av oss får sitta bakom själv. Vi får diskutera vem innan vi åker, vill inte ha något tjafs på tåget. Vi kommer ner kvällen innan Midsommarafton och stannar 2 veckor så vi hinner träffa hela familjen och vänner och så. 

Ni får ha en härlig vecka, ska bli sommar tydligen 🌞🌞🌞


RSS 2.0