Skåne here we come

 
 
På juldagen så åker jag och barnen ner med tåg till Skåne. F stannar hemma eftersom han fortfarande har gips. Dessutom ska han röntgas och gipset ska av 27/12. Sedan väntar rehabilitering.
 
Vi stannar i skåne fram till Nyårsafton då vi tar tåget hem igen.
 
Jag kommer inte blogga, läsa bloggar eller vara ute på nätet alls fr o m imorgon och fram till nästa år. Jag ska njuta av att vara utan internet, umgås med mina barn och familj. Skönt!!
 
Vi ses i Skåne, väl??
 
 

Pågående

I helgen har det varit fullt upp med städ, träning och annat. Idag har vi packat inför Skåneresan, det som går och det känns verkligen bra att ha det gjort. Nu är det dags att slappa resten av året haha. Nästan i alla fall.
 
 
3 nätter utan amning och jag säger nu att jag slutat amma helt. Varför känns det plötsligt vemodigt? Det är skönt men samtidigt vemodigt att aldrig mer amma en liten bebis. Inatt vaknade han 22.00 som vanligt och var vaken till 00.00 och sedan sov han till 03.30, somnade efter en stund och vaknade 06.00 då han fick gröt och sedan sov till strax innan 9.
Så det går framåt. Innan vaknade han lätt 6 ggr/natt men nu är vi alltså nere i 2ggr redan. Dessutom är det skönt att kunna dela på natten. F tar honom fram till 5/6 då tar jag över, ger gröt och får honom att somna om.
 
Vi försöker med välling varje natt men änslänge ratar han det tyvärr. Men vi ger inte upp. Vi fortsätter att prova varje natt och hoppas att han tar det till slut om inte så får han gröt. Men verkligen skönt att han kan klara sig utan mat 21-05/06 utan större problem!
 
Emma var här igår till idag. Hon fick sina klappar och vi fick av henne. Ett förstorat foto på Alicia och Henry i ram.
 
 
Imorgon är det så äntligen dags för julafton. Vi är ensamma och vi ska göra såhär:
 
Vid 13/14 jullunch med köttbullar, prinskorvar, ägg, rödbetssallad, vörtbröd, potatis.
15.00 Kalle Anka
Vid 16.00 julklappar
Vid 18.00 julmiddag med stek, ris, potatisklyftor, sås, kex med goda ostar
Vid 20/21 gottebord med kakor, Paradis, godis
 
Julmust att dricka såklart! En vit jul för barnen!
 
Ser det bra ut? :D
 
På nyårsafton är vi själva vad jag vet och vi ska vi köpa hem kinamat. Och ha gottebord senare på kvällen. Vi ska dricka öl och mousserande vin. Ingen vit nyår för barnen haha. Men vi super inte utan njuter av 1-2 öl och lite mousserande vin.
 
Ni får ha en riktigt GOD JUL!!
 
 
 
 

slutat amma?

Andra natten utan amning. F tog honom fram till 5 då jag gick upp och gav honom gröt. Han somnade om och sov till 9. Så det går framåt men han vaknar fortfarande en timme efter läggdags och är då svårsövd. Så ingen egentid om kvällarna direkt...

veckans vägning

Vågen visade 63.2kg så jag är tillbaka på banan. -16,3 kg och det känns bra. Nu blir det lite paus till 2/1. Men jag kör idag och imorgon med för att hålla vikten. Sedan blir det frossande hehe

Operation sluta nattamma

Inatt började vi och natten såg ut såhär.
 
S somnade 21, vaknade vid 22 och vi vaggade honom till sömns, somnade 23.00.
S vaknade 01.00, vaggades till sömns och somnade vid 02.00.
S vaknade 04.00, vaggades till sömns och somnade 04.40.
S vaknade 06.00, vi gick upp och S fick gröt. Sedan lekte vi till 07.00 då han somnade om.
Sedan sov vi till 09.30.
 
Så jag ammade inte alls! :D
Nu kör vi vidare inatt och hoppas han somnar om fortare inatt. Vi provade ge välling 2 ggr mitt i natten men han bara skrek...
 
Nästa projekt blir nästa år. Att få honom att somna själv i sin spjälsäng. Vaggandet tär på våra ryggar och barn som somnar själv sover bättre om nätterna.
 
Håll tummarna för mer sömn inatt :D

Torsdag, fredag

Så nu är vi färdighandlade inför julen. Julklappar, julmat och sådant *check* Vi gick till tre mataffärer för att få det billigaste av allt :D
 
Det vi gjort änsålänge på jullovet är städat, tränat, handlat och surfat på nätet.
 
 
I helgen ska vi städa klart härhemma. Jag ska träna båda dagarna, sista chansen innan jul/nyårsfrossandet hehe. Jag ska skriva packlistan *puh* och på söndag ska vi packa det mesta så vi slipper göra det på julafton. Jag ska färga håret också tänkte jag för de envisa vita/gråa håren kommer tillbaka ju,,,
 
 
Smygvägde mig imorse och vågen visade 63,3kg hihi. (65,1 i söndags) Jag kör hårt fredag-söndag också och så får vi se om jag klarar mitt mål på 62,6kg som jag satte för 5 veckor sedan. Men jag är ändå sjukt nöjd över hur jag tagit mig i kragen ännu en gång och inte låtit min sockerdemon ta över.
Jag har bestämt mig för att gå under 60kg! Jag börjar 2/1 och kör full fart framåt. Då ska de sista kilona bort.
Jag räknar med att gå upp drygt 2 kg nu under jul/nyår och det är ok eftersom jag redan planerat min fotsatta viktnedgång nästa år.
 
Ha en härlig helg! Stressa inte för mycket nu inför julen!

Det lackar mot jul

Finns det något mysigare än julstämning??
 
Igår var det skolavslutning, först i klassrummen där barnen fick diplom och gav fröknarna sina presenter. De blev väldigt glada :D
Sedan fick vi gå ut på gården. Det tändes facklor och sådana där thailändska lyktor som flög upp mot himlen. Rektorn höll ett tal men jag hörde inte ett ord för jag pratade med andra mammor haha.
 
 
 
Igår passade vi P´s son Jonathan och han är så gullig. Samuel och Jonathan kom bra överens och klämde på varandra lite.
 
Just nu tvättar jag och senare blir det städ. Ska städa lite varje dag så att lägenheten är ren inför the big day. Börjar fundera på HUR jag ska få med mig all packning m.m. Ska packa på söndag och se hur vi ska göra. Vill såklart få med mig alla presenter m.m.
 
Jag funderar på julmaten och hur vi ska "lägga upp" julafton. Skönt att det bara är vi så jag får bestämma haha. Vilken julmat är för er ett måste på julbordet?
Jag funderar på en jullunch vid 13.00 med köttbullar, prinskorvar, ägg, bröd och sådant.
Sedan en riktig julmiddag med kött, ris/potatis, sås och kex med ost vid 18.00. Sedan gottebord med kakor och godis vid 20/21.
 
 
Samuels sömn är fortfarande sjukt dåligt, jämför med en nyfödd. Igår somnade han 21.00, vaknade 22.00, 23.00, 01.00, 02.30, 03.00, 06.00 och slutligen gick vi upp 07.40. Alltså ingen egentid om kvällen och ingen sömn om natten. Jag ska till BVC i januari. Jag ska skriva upp exakt hur han sover dag/natt en vecka och visa för BVC tanten och läkaren.
 
Det är inte normalt och det är inte tillfälligt då vi haft det såhär i säkert 4-5 månader.
Så får vi se om det finns något vi kan göra. Välling provar vi med varje kväll men han vill inte ha
:( Jag ammar alltså 2-4 ggr/natt...
 
Ska jag bara stå ut och hoppas att det vänder eller vad??
 
Ni får ha en fortsatt bra julvecka och ta det lugnt! Ni hinner ;)
 

Måndagsinlägg

Idag åkte jag för att köpa julklappar till barnen.
 
 
Samuel får 3 stycken för ca 500kr. En gåvagn från Brio 199kr på ÖoB. Coola badleksaker från BR och en sådan där grej man stoppar olika former i.
 
Henry får mestadels LEGO. Han önskade sig "Den stora drakstriden" och den hittade jag. Lego är sjukt dyrt tyvärr så det fick bli två mindre LEGO paket också. Plus några småsaker som verkade roliga för att fylla ut.
 
Alicia kan jag inte skriva vad hon får hehe för hon läser min blogg då och då. Men det är mest saker hon önskat sig och så lite andra roliga saker :)
 
 
Runt 4000kr blev det för alla barn alltså inklusive Emma. Sedan skickar vi 3000kr till F´s familj i Nigeria så de kan få en ordentlig jul. Sedan är det ju några andra som vi köpt till också mormor, några kusinser m.fl.Tur att det bara är jul en gång om året......
 
Hur mycket brukar ni lägga på era barns julklappar?
 
Jag funderar på att köpa två chokladaskar som fritidspersonalen på skolan kan mumsa på, på sina raster. De är så fina och bra människor så vill även visa min uppskattning för dem. Henry går på lilla fritids (förskoleklass-1:an) och Alicia går på stora fritids (2:or+3:or).
 
 
Hur gör ni? Ger ni julklappar till lärare/fritids??
 
Imorgon ska jag packa in julklapparna och på kvällen är det skolavslutning. Sedan har barnen jullov till 8/1. Det kommer vara roligt att ha dem hemma och skönt att slippa gå upp tidigt om morgnarna!
 
Precis en vecka till julafton och jag längtar efter den goda julmaten. Vi ska fira ensamma och det ska bli underbart att få göra hur vi vill, äta och lägga upp julafton precis som vi vill :D
 
 
Har skött mig vad gäller mat och träning och är på G igen. Hoppas kunna klara målet -16kg till julafton! Here we go!
 
Ha en fortsatt skön vecka!

Söndagen pågår

Tog en lång sovmorgon till 11.00 idag och det var skönt!
 
Och idag ska jag kolla igenom barnens önskelistor och bestämma vad jultomten ska ordna till dem. :D
 
 
Sedan har jag köpt vita koppar som barnen ska få dekorera till fröknarna i julklapp och så har jag köpt té åt dem. Tycker det är viktigt att ge något till fröknarna för deras hårda arbete de gör!
 
Senare måste jag träna och då blir det löpband i 45 minuter. Nu ska jag tillbaka på banan igen efter min förkylning. Är fortfarande förkyld men känner mig bra i huvudet.
 
ha en skön söndag!
 
 
I veckan blir det storstädning härhemma inför julen. Barnens julklappar ska handlas, julmaten ska handlas, skolavslutning på tisdagkväll och på söndag blir det packning inför Skåneresan. Jag vill inte packa så mycket på självaste julafton! :D
 
SJ strular ju mycket nu så jag har sagt till barnen att ställa in sig på att vi kanske inte har ett tåg att åka ner med. De har ställt in 200 avgångar nu i veckan för att reparera och fixa sina tåg inför julen. Men SJ går inte att lita på så vi får se helt enkelt. F skulle bli glad om tågen inte gick...
 
ha en härlig vecka nu!!

Samuels nya overall

 
Vann denna overall på Tradera för 50kr. Bra pris tycker jag! I storlek 80 så den borde passa för resten av vintern. Han har en overall i storlek 74 nu som börjar sitta lite tight :)
 
Sedan köpte jag tossor på www.syskonhuset.se och just nu kostar de 79kr hos dem.
 
Melton tossor

Veckans vägning

Denna vecka blev det ingen veckans vägning för jag ville inte väga mig... Första gången sedan 1/9.
 
Jag har inte tränat alls och ätit en massa skit fanfanfan. Men nu är det nya tag fr o m idag. Så jag vägde mig imorse och vågen visade 65,1kg. Så 1,8kg upp i veckan :(
 
Men men nu är det som sagt nya tag och jag vill ner till minus 16kg innan julafton. Och det ska jag klara men bra kost och träning. Nu kör vi! Det är alltså 1,6kg som jag ska få bort på 8 dagar!
 
Och sedan är det skärpning hela januari så att jag kan nå mitt mål slutligen!
 
Nu kör vi igen!! Visst är december en svår månad när det gäller maten. Julbord, kalas, jul, nyår m.m. men det gäller att skärpa sig de övriga dagarna i december antar jag.
 
Ett problem är att hela lägenheten är full av kakor nu... Men jag ska stå emot. Vi får äta gott på julafton nästa gång!

Lördags och kalasdags

 
Henrys 7-årskalas var mycket lyckat och roligt! Tyvärr var det 10 barn som inte dök upp och de hörde heller inte av sig :(
8 barn kom så det var ju lagom mysigt. Vi fick alla plats runt bordet i köket.
 
Vi bjöd på korv i bröd. Hemmabakade lussebullar, pepparkakor, chokladbollar. Chocolate chip cookies och maränger. istället för tårta hade vi vaniljglass med chokladsås, rån och strössel.
Självklart hade vi den traditionella fiskedammen :D
 
Yes, min födelsedag
 
 
 
 
 
Samuel var populär bland barnen :)
 
 
Alicia var på kalas hos en kompis men kom hem efter halva tiden för hon ville såklart fira sin lillebror med.
 
Nu är det Emma som fyller år nästa gång. Nästa månad redan och då blir hon 17år. Stora barnen börjar bli :D
 
 
 

Fredagen

I fredags åkte jag och storhandlade inför kalaset och shit vad vi spenderat sista veckorna, jag ser sparpengarna sina :(
När vi båda jobbar då blir det sparandet som prioriteras framför allt. Jag vill ju ändå att barnen ska få ha sina kalas, presenter, julklappar, ordentliga kläder m.m. Det kostar ju! Och nu  när vi har ca 10000kr mindre än vanligt då blir det svårt att hålla samma ekonomi. Men jag är glad att vi har sparpengarna i alla fall så att vi inte behöver låna/ha kreditkort...
 
På kvällen var det dags för jobbets julbord. Chefen köpte maten och sedan fixade vi en del på kontoret. det var mycket trevligt och roligt! Jag stannade 6 timmar och de timmarna bara flög förbi. Aicia ringde ett par ggr och frågade när jag skulle komma hem haha :D
 
Har lånat bilder från arbetskompisens blogg
 
Haha det blev lite konstigt. Men i alla fall så var det kul och vi spelade lite charader.
 
 

Luciadagen

På kvällen fick barnen lussa med polisen i Norsborg. Kallt men trevligt och tyvärr dök bara 8 barn upp av totalt alla 3:or och 6:or på hela skolan... (Och Henry skulle egentligen inte fått vara med för han går i 1:an)
 
 
Luciasång med polisen
 
 
 

Onsdag-torsdag

Sjukstugan fortsätter. Barnen är småförkylda och hostiga men går i skolan. F är förkyld och hostig, Samuel är jättesnorig och gnällig och jag själv är också förkyld.
Men jag har inte riktigt tid att vara sjuk då barnen måste till skolan m.m. Imorse gick jag upp 06.00 trots att jag fått vara uppe ett par ggr med Samuel.
 
Iväg med Alicia till skolan 07.00 då hon skulle gå i Luciatåget. Hem och göra iordning Henry som jag sedan lämnade vid 08.00. Samuel och f sov hela denna tiden :D
Jag gick förbi jobbet en sväng och lämnade mina julkort. Hoppas de kommer fram i tid man vet aldrig med snön och så.
 
 
Jag har inte skött min träning denna veckan men man bör väl inte träna när man är jätteförkyld och öm i kroppen?! Och jag har ätit saker som jag inte borde men men.
 
När förkylningen lagt sig blir det träning igen. Det kommer alltid nya veckor att fortsätta på det jag börjat. Jag har ändå gjort ett enormt arbete denna hösten vad gäller min vikt. -16kg och jag har normal BMI. Nu blir det ju lite si och så i december men 2/1 då är det nya tag och då ska sista kilona bort!
 
 
Igår fyllde ju Henry 7 år så först sjöng vi på morgonen och så fick han sina presenter! Han blev mycket glad för sin surfplatta. F hjälpte honom med att ladda ner en massa spel gratis från nätet.
På kvällen när barnen somnat kunde jag sitta och surfa på den, underbart kul haha :D
 
Vi var ute och åt pizza hela familjen igår. Henry fick bestämma vilken middag vi skulle äta. Mysigt när vi väl kom dit.
 
 
Letar efter en större overall till Samuel. Har kollat online och i 4 butiker men det fanns ingen bra. Nu förltar jag mig på Tradera.se och har lagt bud på en som ser bra ut. Vi får se!
 
Jag har precis skrivit en lång köplista inför kalaset på lördag! Kul med kalas men fy vad vi spenderat denna månad... Och barnens julklappar är inte köpta än. Men det får bli med nästa månads pengar.
 
 
I eftermiddag ska Alicia gå i ett Luciatåg i Norsborgs centrum tillsammans med lokalpolisen. Då får jag och Henry titta på. Vi fick inte komma till skolans luciatåg för de hade inte plats för oss föräldrar, tråkigt :(
 
Imorgon är det fredag och jag ska iväg och handla och sedan ska jag på julbord med jobbet på kvällen. Ska bli kul att få komma hemifrån, lite paus från barnen :D
 
 
Samuel ammar fortfarande från typ 02.00 och så några ggr innan uppstigning. Har inte orkat ta tag i det ordentligt p g a både min och hans förkylning. Men det kommer nog gå bra att ta bort sista målen till slut men kanske inte just denna veckan. Vi får se.
 
På lördag är det dags för 7-årskalaset och 18 barn är inbjudna. Men vissa barn är skumma, ett barn slängde inbjudningskortet i papperskorgen för att han inte ville gå, en gav tillbaka det och sade att han inte får gå, en sade "jag vill inte gå på ditt dumma kalas". Vad är det med dagens barn?? :-O
 
 

Henry 7 år!!

 
Idag ropar vi hipp hipp hurra för vår lille Henry som blir 7 år idag!!

Måndag, tisdag

Usch jag har gått och blivit sjuk jag med. Först var det Alicia med förkylning och hosta men nu är hon ok och går i skolan. Samuel har varit dålig i 2 dagar och nätterna är fruktansvärda...
Jag har inte sovit på 2 dygn, eller bara små små stunder så det känns som jag inte sovit. Jag har ont i hals och öm i kroppen. Lägger jag mig och vilar blir jag garanterat sjukare så jag är igång som vanligt.
 
Det var fruktansvärt jobbigt när klockan ringde imorse. Barnen måste till skolan så det var bara att pallra sig upp. Även om jag är halvt död.
 
jag...
 
Samuel har inte ammat mer än mellan 02.00-07.00 om nätterna så det är positivt. Fr o m inatt ska han få hålla sig fram till 03.00. Men han är så sjuk stackaren :(
 
Denna vecka kommer jag inte träna p g a sjukdom och maten blir det ju lite si och så med. Men nya tag när jag är frisk. Ska försöka inte gå upp i alla fall.
 
 
Igår var jag iväg ett par timmar själv. Jag handlade lite allt möjligt. Termovantar 49kr/styck inne på ÖoB, hörlurar till bärbara DVD:rna som barnen ska ha på tåget. 59kr/styck på Claes Ohlson. Köpte ett par småsaker inne på BR till Henry.
Sedan provade jag byxor i evighet inne på KappAhl. Slutligen köpte jag ett par svarta jeans för 350kr med 30% rabatt. Jag får åka igen en annan dag och prova mer kläder.
 
Idag ska jag och Alicia tillbaka till barnläkarmottagningen igen för en andra urinflödesmätning. Hoppas det går bra denna gång!
 
 
Idag blir Samuel 9 månader! Inte klokt att han fyller 1år om 3 månader... Ska gå och kolla på lite kläder åt honom nu i eftermiddag. Han behöver bl.a. en större overall.
 
 
Imorgon är det en stor dag härhemma då vår mellangubbe aka terroristen aka huliganen fyller 7 år! Det blir sång och presentöppning på morgonen och sedan McDonalds efter skolan :D
Kalas blir det lördag!
 
Ni får ha en bra vecka! Hoppas ni håller er friska! hosthosthost

Helgen rullar på

 
Igår, lördag,  var det en mysigt julig dag härhemma. Först cyklade jag en mil på förmiddagen men efter det så började vi med bakandet.
 
Vi bakade dubbel sats lussebullar för F brukar alltid klaga på att han knappt för äta några :). Så igår fick han verkligen trycka i sig. Resten stoppades i frysen, en påse till Henrys kalas, en till julafton, en till nyår och en som det står "får ätas" på haha.
Sedan bakade vi en massa chokladbollar också eller rättare sagt Alicia gjorde dem. Hon rullade de i blandströssel och kokos. De ska vara till Henrys kalas men det blev massor så vi kanske sparar några till julen.
 
 
 
 
Nu idag, söndag, låg jag och drog mig till 10.30 så F var uppe med barnen. Skönt med sovmorgon! Sedan pysslade vi klart med julkorten. Alicia har gjort det mesta. 16 stycken blir det i år och de ska skickas nu i veckan. Jag ska skicka de flesta med Citymail.
 
Sedan har vi skrivit klart inbjudningskorten till Henrys 7-årskalas på lördag. 17 barn har vi bjudit men det brukar alltid vara så att några inte kommer. I köket har vi sittplats för 12 barn annars kan vissa sitta i vardagsrummet.
Ojojoj vilket liv det ska bli med en massa 7-åriga killar här :D
 
 
 
 
Fr o m inatt börjar vi vårt projekt sluta amma på natten och hoppas det går bra! Och att F inte "tvingar" mig att amma för att Samuel gråter. Jag har knappt kvar någon mjölk eftersom jag inte alls ammar på dagarna längre.
Vi har gjort ett litet schema.
 
Söndag-måndag klara sig mellan 21-02.00 utan att ammas
Tisdag-onsdag klara sig mellan 21-03.00 utan att ammas
Torsdag-fredag klara sig mellan 21-04.00 utan att ammas
Lördag-söndag klara sig mellan 21-05.00 utan att ammas och då får vi ge honom gröt.
 
Välling tar han inte ännu men det var samma med Alicia och Henry. De accepterade inte flaska och välling förrän jag hade slutat amma helt. Hoppas på samma sak nu!
 
Har ni några tips/synpunkter/råd inför den svåra veckan vi står inför!?
 
hahahaha
 
Nästa vecka ska jag köpa Henrys sista småpresenter, köpa fler julklappar, shoppa lite kläder till mig eftersom jag klarat -15kg målet.
På tisdag kväll ska jag gå på ABC träff. Där vi föräldrar diskuterar uppfostran, får råd m.m.
Samuel blir 9 månader på tisdag.
På onsdag blir vår lille huligan 7 år och barnens kusin Sara hela 18 år!!
På fredag blir det julbord med jobbet.
 
En rolig vecka med andra ord! Andra advent idag och julen närmar sig med stormsteg!
 

Veckans vägning

Vågen visade 63,2kg imorse vilket betyder en viktnedgång på 8 hg i veckan.
 
Totalt har jag nu gått ner 16,3 kg!
 
Jag vill ju gärna väga runt 60kg så 3 kg kvar om jag får bestämma :D
 
Men mitt mål till 22/12 är 62,6kg så dit har jag 6hg och 2 veckor kvar. Så 3hg ska jag försöka gå ner nu i veckan. Det enda är väl att vi ska ha julbord med jobbet på fredag vilket kan ställa till det. Ska försöka att inte överfrossa då. Men annars kommer det alltid nya veckor :D
 
Nu ska jag upp på min cykel och cyka 1 mil!
 
Trevlig lördag!

Fredag!!!

Skönt med fredag!
 
Igår, torsdag så var jag och träffade ett par av mina mammor från nätet. Lite kaos med snöandet och bussarna men fram och tillbaka kom jag i alla fall till slut :D
Passade på att buzza mina sista Nestlé Frukt.
 
Väl hemma så sprang jag 45 minuter på löpbandet.
 
 
Idag, fredag har det varit det gamla vanliga. Veckohandling och det blev en hel del inför bakandet imorgon, Lucia nästa vecka m.m. Sedan köpte jag den där surfplattan till Henry i present. Den är så fin och han kommer bli GLAD!!
Sedan städade jag härhemma. 
Alicia är sjuk och är hemma idag. Förkyld, ont i halsen och så. :(
 
En tråkig sak är att när jag sopade bort snön från bilen så ser jag hur någon IDIOT har skrapat vår bil. Över hela huven är där ett ca 1 meter långt streck ner i lacken... Säkert med nyckel eller liknande.
Jäkla avundsjuka idioter! Bara för att förstöra! Men vet DU vad?, vi skiter i det. Vår bil är bara en bil. Vi får se om vi fixar det eller inte. F misstänker en viss person men jag vill inte tro att det är h*n.
 
 
De ringde från skolan idag att Henry var hos syster p g a att han fått en snöboll i ögat. När jag kom dit låg han och sov inne i ett rum. Ögat var svullet, rött och det rann från det. Min lille stackare... Det är alltid samma ungar som är igång och gör skit varje dag. De har förbjudit barnen att kasta snöbollar men de lyssnar ju inte...
 
I helgen ska vi baka 80 lussebullar och ett gäng chokladbollar till Henrys kalas och julen. Sedan ska vi ut hela familjen. Vi försöker åka ut en gång/helgen för att göra något kul.
Sedan ska de sista julkorten skrivas och inbjudningskort till Henrys kalas ska skrivas.
Alicia ska på kalas imorgon igen men vi får se om hon orkar gå.
 
Veckans vägning imorgon och det är tveksamt om jag även lyckats gå ner denna vecka. Vi får se.
 
Ha en skön fredag och helg!!
 
 

Veckan lunkar på

Fy vad det snöar... Vi hade svårt att komma till skolan t o m. Det är riktig vinter nu! Jag är bara så glad at jag inte jobbar en dag som denna. Jag vet hur kämpigt mina arbetskompisar måste ha det idag :(
 
 
Besöket hos "kisssköterskan" igår gick sådär. Vi ska få komma tillbaka nästa vecka och göra om flödesmätningen. Hon hade för mycket urin och kraft att mätningen inte blev bra. Hon hade fortfarande urin kvar i blåsan efter hon kissat samt lite bakterier i urinen. Hon skulle ge uppgifterna till läkaren.
Men vi fick mycket bra tips om hur Alicia ska göra under dagarna. För dagarna kan påverka nätterna.
 
Hon ska kissa 6-7 ggr/dygn på fasta tider. Dricka väldigt lite efter 18.00. Det har dock blivit mycket bättre i år och det tyckte sköterskan var positivt och det innebär att hormonet som kontrollerar urinblåsan börjat komma men kanske inte är fullt utvecklat ännu.
 
Nu testar vi detta så ska vi få komma tillbaka nästa år och se om det blivit ännu bättre.
Problemet Alicia har är att hon håller sig för länge och när hon väl är på toa så ska det gå så snabbt som möjligt. Men nu ska vi få bukt med detta!
Henry är ju nattvätare han med men just nu koncentrerar vi oss på Alicia eftersom hon är så pass gammal.
 
 
Igår var det 14 år sedan jag och F träffades. Otroligt många år och hoppas på många fler :D
 
Samuels foton har kommit:
 
 
 
Denna vecka är vi mest hemma och tar det lugnt. Tränar, sitter vid datorn och sådant. Men imorgon ska jag hem till en av mina marsmammor där vi ska ha en mammaträff! Ska bli trevligt!
 
Henry ska troligen få en surfplatta i present. Vi har hittat en på Ica Maxi och den verkar ok. Han blir ju bara 7 år så inget dyrt och avancerat. Jag ska även köpa lite billiga smågrejer så det inte blir "lite" presenter att öppna på morgonen :D
Tips på småpresenter för runt 10-30kr till 7-åring??
 

Surfplatta 9,7" med Android 4.0 Denver TAC-97032

Surfplatta 9,7" med Android 4.0 Denver TAC-97032. WiFi. 8GB lagring. 1GB RAM. HDMI-Utgång. Micro USB-port, Micro SD. Perfekt för att titta på film, bilder m.m. Ladda ner gratis spel till barnen i Google Play Store!
Specifikationer

Skärm: 9,7", 1024x768, Kapacitiv
OS: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
Lagringsutrymme: 8 GB
Minneskortsplats: Micro SD (Max 32 GB)
Arbetsminne: 1GB DDR3 RAM
Kamera: 2MP + främre kamera 0,3MP
Nätverk: Wifi-N
Anslutningar: Mini-HDMI, Micro USB, 3,5mm
Batteri: 7000mAh)
I förpackningen: USB-kabel, Laddare.
Artikelnummer:5706751019036
 
1 499,00 kr
 
Nu ska jag läsa bloggar och sådant! Hoppas det går bra för er som jobbar i detta snökaos!!
 
 

Lördag, söndag

 
 
 
Vi hade det roligt ute i lördags. Vi åt god mat och sedan spelade vi spel inne i spelhallen. Jag var helt slut så jag orkade inte gå hem till min kompis på kvällen utan vi tog fram godis och glass och kollade på film.
 
Igår, söndag så bakade vi pepparkakor med rosa kristyr och linser. Jag har lagt undan till Henrys kalas, julen och nyår. Efteråt pysslade barnen med julkorten. Först tänkte jag inte skicka i år men så tänkte jag men nej det är ju tradition :D
Jag kommer skicka de som går med Citymail så det blir gratis hehe
 
 
 
 
 
 
Sedan cyklade jag över en mil på min cykel. På kvällen gick jag ut med stora barnen och åkte pulka. Det var så kallllttt men väldigt roligt! Jag åkte också såklart  :D
 
Idag har jag skrivit ut tågbiljetterna till Malmö. Börjar få lite smått ångest inför resan... Tre barn, en massa packning, barnvagn, snö och kyla, förseningar? Tågproblem? Bagaget? De har ingen plats för vagnar direkt så det gäller att försöka fälla ihop vagnen så gott det går och slänga upp all packning på hyllorna. Vi har en "extrastol" så det är bra. Och så sitter vi mittemot varandra utan några inkräktare :)
Jag ska stå längst fram när tåget öppnas så jag får in vagnen någonstans. F kan ju inte gå så bra så det är jag som får ta med alla barn, packning m.m. upp på tåget och så.

Åh, hoppas det går bra! Alicia är duktig och kan säkerligen hjälpa en hel del med Samuel. Hoppas bara terroristen inte bråkar för mycket (med Alicia) utan att det är på gott humör oh tycker det ska bli kul!
Två bärbara DVD med, hörlurar och en hel del gott så ska det väl gå, eller?? :D
 
 
Har kollat lite på resesängar på nätet men jag hoppas kunna få låna en gratis. Annars köper jag en billig. Vi ska ju ändå ha den ett par ggr när vi är och hälsar på mormor :-)
 
Imorgon blir det troligen en vända till Öppna föskolan och på eftermiddagen ska jag och Alicia till "kissdoktorn". Hon ska få göra något flödesmätningstest igen och så ska vi prata om hennes problem. Det är bättre nu men ibland kan hon kissa i sängen flera dagar efter varandra. Ibland inte på en månad. Åh, vad jag önskar att vi slipper samma problem med Samuel!
Trött på urindoft, madrasser som förstörs trots skydd, allt tvättande...
 
Ni får ha en skön vecka trots kylan och snön!!

Fredag-lördag

 
Vintern är verkligen här hos oss. Vi har en hel del snö och kallt är det...
 
Igår, fredag så veckohandlade jag och det blev en hel del :D Sedan städade jag klart härhemma. På kvällen sprang jag 45 minuter på mitt löpband.
Jag åt lite friterat kött som fredagsmys. F hade gjort det och det var sjukt gott!!
 
 
Idag, lördag så har vi julpyntat i typ 3 timmar. Barnen hjälpte till med granen (ja vi har redan satt upp den, så är det gjort :D) Måste köpa en ny adventsljusstake bara. De går ju så lätt sönder de där jäkla stakarna. Grane och balkongsbelysning är också uppe. Men det var med mycket möda och besvär haha. F har bra tålamod som tur är och kan lugna mig när jag blir "stirrig".
Nu är här så mysigt!
 
 
Nu ska vi strax lämna Alicia på pojkkalas och vi andra ska vidare till Heron City för att äta mat. MMM kinamat, längtar! Så som jag kämpar så förtjänar jag verkligen god mat på lördagar :D
Efteråt ska vi hem till en kompis och hälsa på!
 
Jag är så trött... Samuel vaknar var/varannan timme natten lång fortfarande... Men imorgon ska jag införa gröt som kvällsmat så förhoppningsvis hjälper det. Vi har börjat bada honom varje natt, hålla honom uppe flera timmar sista passet men ingenting hjälper :(
Åh, när jag slutat amma då får F ta honom några nätter så jag får sova.
 
Imorgon ska vi baka pepparkakor :D
 
ha en fortsatt härlig helg!

Veckans vägning

Vågen stannade på 64,0 kg idag vilket betyder en viktnedgång på 1,3kg i veckan.
 
Totalt har jag gått ner 15,5kg på exakt 3 månader! Är jag grym eller är jag grym??!! hahaha :D
 
Jag har passerat två av mina delmål i veckan.
 
1) komma under 65kg
 
2) att gå ner 15kg
 
Så nu ska jag få en ny belöning. Om jag fortfarande väger -15kg nästa vecka så ska jag köpa ett par nya byxor antingen jeans eller leggings plus två nya tröjor!
 
Nu kämpar vi vidare! Mitt mål till den 22/12 är 62,6kg så 1,4 kg kvar och 3 veckor. Hoppas kunna fortsätta som jag gör trots december månads frestelser och klara målet!
 
Kämpa vidare nu!!

RSS 2.0