Björkhaga skola

Alicia har varit på öppet hus i en annan skola. Björkhaga skola i Tumba och den har speciella musikklasser.
 
Alicia vill så gärna gå där och vill att vi ska söka in där till hösten. De har inträdesprov i sång och instrument och så.
 
Problemet är att skolan ligger en bra bit härifrån vilket betyder att hon själv får ta bussen som tar ca 15-20 minuter och sedan gå ca 10 minuter för att komma till skolan.
 
Jag vet inte riktigt hmmm
 
Råd, tips??

Onsdag, torsdag

Henry är ok nu igen så han gick till skolan igår igen. Samuel är däremot fortfarande rejält förkyld, täppt i näsan och hostig.Vi får knappt sova om nätterna. Imorse lämnade F barnen så jag fick sova lite till.
Hoppas han snart blir bra igen!
 
Igår, onsdag städade jag och cyklade en dryg mil på min cykel. Känns bra att träna men äter fortfarande gott varje dag. Mitt sockerberoende är på sin topp men snart vänder det igen. Ligger inom normalBMI men har ju ett mål som jag ska nå så småningom. Kör jag ett par veckor med bra kost och mer träning så når jag mitt mål så varför ska det vara så svårt att köra igång? Jag klarade att gå ner 16 kg då borde ju inte de få sista kilona vara så svåra, eller?
 
 
Jag lade in en del annonser på Tradera igår. Hoppas få sålt det annars så kommer jag skänka bort kläderna.
 
Idag, torsdag har jag fortsatt storstädningen. Jag tar lite i taget. Sedan ska jag sitta vid datorn en del och göra läxor med barnen.
Alicia har kommit in på pysselkursen i Tumba och börjar om 2 veckor. Kul!
 
Imorgon, 1:a februari är det 12 år sedan vi förlovade oss! <3
 
 
Jag har semester hela februari wihooo. Det kommer ju inte kännas som semester direkt eftersom barnen går i skolan ändå. Men jag har kvar 25 semesterdagar och 20 dagar måste tas ut innan sista mars annars får jag de kontant och jag föredrar ledighet. Februari har 20 arbetsdagar så då får jag en full månadslön plsu semestertillägg i slutet av mars wihooo
 
Det negativa är att jag knappt får några pengar alls i februari för FK har ett annat system. 21/1-31/1 föräldrapenningsdagar får jag 27/2. Och jag kan inte ta ut föräldrapenning 1/2-20/2 för då har jag ju semester...Vi får låna från sparpengarna och sedan lägga tillbaka de i mars.
 
Nu måste jag ta hand om Samuel men ha en härlig fredag!!

Min brorsdotters blogg

http://kulmeddjur.blogg.se/
 
Gå gärna in och kolla på min brorsdotters blogg och lämna gärna en kommentar!!

filmer jag sett

Berättelsen om Pi. Den var ok, sorglig och spännande men inte så fantastisk som "alla" säger.
 
 
Flight. Filmen är ett drama med Denzel Washington. Denzel är grym som vanligt! Filmen är ganska bra tycker jag. Helt klart sevärd! Lite överdriven ibland men det gör inget.
 
 
 
 
Magic Mike. Filmen är ett drama typ med bl.a. Channing Tatum och Matthew McConaughey. Det är en film för oss tjejer då den handlar om manliga strippor. Channing Tatum är hot hot hot :D
Filmen är sådär bra, ok en söndag typ

Måndag och tisdag

Henry är sjuk, förkyld och hostig så han har varit hemma igår och idag. Får se om han kan gå imorgon. Jag tycker han är likadan som vanligt...
 
Även Samuel är jätteförkyld sedan igår. Snorar, nyser och gnäller, lille gubben. Inatt vaknade han typ 1 gång/timme... snarrk. Men F tar hand om barnen på morgonen så jag får sova lite längre <3
 
 
Igår blev jag av med Alicias gamla kläder, äntligen! En kompis från nätet hämtade lite och sedan fick Emmas småsystrar resten! Kul att kunna glädja andra och det uppskattades.
Emma opererades förra veckan i knät. Hennes korsband gick av i våras. Så hon var här igår med stort omslag och stapplandes på sina kryckor. Tufft!
 
Igår lade jag in en hel del annonser på Blocket och Tradera. Vill bli av med alla babygrejer nu och samtidigt kanske tjäna lite pengar. Hoppas få det sålt!
 
Ni vet att duschdraperistänger är en dålig uppfinning och ofta hänger den ner från väggen. F har nu uppfunnit en sak haha
 
Ett presentsnöre håller upp stången och en betongspik håller upp det hela i taket :D
Kanske ska ta patent?? haha
 
Idag, tisdag har jag sökt dagisplats åt Samuel... Lite ångest men jobba måste man ju. Ska bli skönt att få full lön igen eller nja nästan full lön (- allt vabbande).
Har sökt inskolning till 29/7, vi får se om det går.
 
Alicia var 1 år, Henry 15 månader och Samuel kommer vara 17 månader när de började/r förskolan. Så jag har varit hemma lite längre för varje barn.
 
 Detta är våra val:
 
1) Gullvivan (här nedanför)
2) Prästkragen (vid barnens skola)
3) Vallmon (över gatan typ)
 
Trolig arbetsstart 12/8 så det är ca 6,5 månad kvar innan jag är tillbaka. Sjukt hur tiden kan gå så snabbt! Får njuta ordentligt nu för detta är sista gången jag är föräldraledig på så lång tid!
 
Samuel äter nu välling vid 04/05 på morgonen så det är skönt att han accepterar det äntligen! Sedan så kryper han på knäna nu! Roligt att se alla små framsteg :)

Resten av veckan blir det städning härhemma och se till att Samuel blir frisk igen.
 
Ha en fortsatt skön vecka!

Söndagen

Mitt tåg hem på söndagen gick redan 07.11. Jag var så fruktansvärt slut mentalt och fysiskt.
 
Väl hemma så gjorde vi oss iordning för vår mamma-Alicia dag. Vi var hemifrån i 6 timmar. Först gick vi på bio inne i stan och såg Frankenweenie
 
 
 
 
 
Den var ok men jag var så trött att jag somnade typ 10ggr...
 
Efteråt åt vi på McDonalds efter damens önskemål. Sedan åkte vi till Skärholmen centrum och handlade på Panduro Hobby för Alicias julklappspengar.
 
Härligt att få vara ensam med Alicia och bara ha fokus på henne! Hon uppskattar det mycket!
 
Det var skönt att lägga sig den kvällen :D

lördag och begravningen

Resan ner gick bra. Jag var bara så trött...
 
Jag åkte direkt hem till syrran. Vi åkte och fixade lite där vi skulle samlas och fika efteråt.
 
Begravningen var i Fosie kyrka 15.00. Det var en isande kall dag. Alla var väldigt ledsna och tagna. ;(
 
 
Denna lilla kista känns så overklig. Leo ska inte ligga där utan fortfarande vara i magen.
 
De spelade I will always love you med Whitney Houston och det var så fint men så sorgligt.
När vi skulle gå fram och ta farväl så var det väldigt jobbigt för min syster och sambo. Det var väldigt hjärtskärande att se... ;(
 
Jag skakade genom hela begravningen. Jag kunde inte vara still.
 
Sov gott lille Leo! Nu är du uppe hos morfar och håller honom sällskap <3
 
På kvällen umgicks vi, jag, syrran med sambo och min bror E, hans fruga och yngsta son. Vi spelade spel och åt gott. Det blev sent, lade mig efter 01.00 och skulle upp 06.00 nästa dag. Jag sov över hos syrran.

dagarna går

Igår och idag har det inte gjorts så mycket, Jag sprang 45 minuter igår. Idag tvättar jag härhemma för det fanns ingen bra tid i tvättstugan. Jag har varit och handlat också.
 
Jag lyckades ta isönder "handbromsen" i vår bil... Man trampar ner den i vår bil och något gick isönder när jag trampade ner den så nu är den helt lös och går inte att trampa ner *suck*
Undrar vad det kan kosta och vad det är som gått sönder egentligen?!
 
 
Imorgonbitti 06.39 går mitt tåg ner till Malmö så det blir till att gå upp i ottan. Jag är framme 10.50 om nu tågen inte strular. Har köpt lite gott att ha på tåget och lånat några filmer från nätet att kolla på. Det blir en tung resa och en tung dag. =(
Jag ska åka direkt hem till syrran för att hjälpa till med det praktiska så mycket jag kan, Vill stötta dem så gott det går imorgon!
 
 
 
Jag åker hem redan på söndag 07.11. Jag och Alicia ska ju ut på söndag och ha lite mamma-dotter tid. Vi ska på bio i stan, Frankenweenie ska vi se. Sedan ska vi äta ute och slutligen handla några saker för hennes julklappspengar.
 
 
 
Nu kommer jag inte ha tillgång till internet på ett tag men jag återkommer nästa vecka!
 
Hoppas ni får en bra helg!!

tvprogram

Mina tvprogram denna veckan
 
Måndag, 22.00, Project Runway, tv3
 
Tisdag, 21.00, Så blev vi svenska Hollywoodfruar, tv3
 
Onsdag, 21.00, Efterlyst, tv3
22.00, Chicago fire, tv3
 
Torsdag, 21.00, Sjuan, Hela England bakar
22.00, Svt1, Debatt
 
 
Ikväll blir det nog film tror jag
 

olustig känsla i kroppen

Fick sms av syrran igår. Begravning av lille Leo på lördag. Tungt, jobbigt, skakigt....
 
Jag ska boka resa ner idag. Självklart kommer jag gå men själv. Egentligen finns det inga ursäkter att inte gå på en närståendes begravning. Vill vara där och stötta min syster, svåger och systerson på denna ohyggligt jobbiga och skrämmande dag.
Maken måste tyvärr vara hemma med barnen dessutom kämpar han på med sin onda fot. Så det blir ett barnfritt dygn för mig.
 
Senast jag var på begravning var för ca 12 år sedan och då var det min käre far. Begravningar är tuffa!!
 
Alicia och jag skulle egentligen ha vår mamma-Alicia dotterdag på lördag men vi skjuter upp det till söndagen. Vi ska shoppa lite, äta ute och gå på bio efter hennes egna önskemål. Känner egentligen inte för det men har lovat henne och barn är som de är...
 
 

Läste på texttv imorse

Namnstatistik: Tilltalsnamn på nyfödda namngivna 2012

Alice och William behåller sina förstaplatser bland de populäraste namnen givna till nyfödda under 2012.  Nya namn på tio i topplistan är Alva, Charlie och Filip. Lykke och Henry klättrade högst av nykomlingarna på topp 100-listan.

 

 

Roligt att se att både Henry och Lykke blivit så populära :D


Öronläkaren

Rören sitter kvar där de sitter vad läkaren kunde se.
 
Så nu ska Henrys rör opereras ut och det blir den 7/2 klockan 12.00.
 
Läskigt med operation men det går nog bra!
 
 
Sedan frågade jag om jag kunde skriva in mig som patient och det gick bra! Så 11/3 (Samuels 1-årsdag) så ska jag få gå till Henrys öronläkare på en ordentlig öronkoll.
 
Jag har ju haft problem i ca 2 år med susningar, pip, hör pulsen slå, känns som vatten bakom trumhinnan m.m. Nu sedan ett par månader tillbaka är det lock hela tiden... När jag känner med en tops så får jag inte in den riktigt. Det känns som det tar stopp, som om örat ramlat ihop på något sätt.
 
Men jag har inte ont och jag hör bra, skumt.
 
 
Skönt att en specialist ska kolla på det så vi kan reda ut detta en gång för alla. Sköterskan sade att ibland sätter man in rör på vuxna vid sådana besvär. Jag har ju inga onda besvär men jag vill gärna veta vad som är fel, vad som har hänt!?
 
Nu ska jag hämta Alibali.
 
 
Henry sade att de där killarna som sjunger "dansa, pausa" är afrikaner. Då frågade F hur han vet det. Då sade Henry "de är bruna och har reggaesaker på sig"
Hahahah vad jag skrattade :)

Tvprogram

Igår, söndag började så äntligen "Spårlöst försvunnen". Det går på Sjuan klockan 21.00. Sedan brukar jag se "Akuten" som går på SVT1 klockan 22.0. En brittisk dokumentär.
 
Jag bestämde mig för att fr o m nu börja använda cykelhjälm när jag cyklar, både på jobbet och på fritiden. Fy fan vad skadad man kan bli om man ramlar. Nej, nu ska mitt huvud skyddas så gott det går. Jag har ju faktiskt 3 barn att tänka på!
 
Ikväll börjar "Det okända" klockan 21.00 på Sjuan men tyvärr går svenska Top Model samma tid... Hmm what to do? Tur att det även visas på SVT Play.

Ny vecka

Igår slappades det härhemma. Tv och inte så mycket mer. Jag tränade inte ens...
 
Vi åkte aldrig till bowlingen för vi orkade inte, Henry var och lekte hos en kompis. Jag tycker det är en sådan dum tid, 17-18. Ska kolla upp lite andra bowlingklubbar om de har bättre träningstider.
Eller så får vi köra på den dumma tiden...
 
 
Idag ska jag med Henry till hans öronläkare. Kolla rören en sista gång, sitter de kvar så måste de opereras ut. Och det blir nu i vår så hålen i trumhinnan kan växa ihop innan sommaren och badsäsongen. När rören tas ut kommer det vara lite större hål i trumhinnan så öronen måste skyddas mycket vid bad/dusch.
 
 
Inatt var det jobbigt med Samuel. Han gnällde och kunde inte sova i dryga 2 timmar. Jag höll honom första timmen och sedan tog F över. Vi provade att ge välling och slurp slurp han drack 120ml. Första gången han tar flaskan och det verkade som han gillade det. Sedan somnade han och sov till 09.00. Så han var kanske hungrig?
Så nu ska vi fortsätta introducera välling så kanske han kan få det som kvällsmål.
 
Hans två första tänder är på väg upp också. Det var på tiden 10 månader gammal :D
 
Ja, annars händer det inte så mycket här. Det är kallt och mycket snö/is fortfarande. Det är bara att härda ut.
 
Ni får ha en skön vecka allihopa!
 
 

Helgen rullar på

Igår, fredag så var jag ju uppe med urinprov som visade att urinvägsinfektionen var borta men där var lite annat krafs i urinen. Så de skulle skicka den på odling och så ska läkaren ringa mig om svaret samt att jag ville prata om hur vanligt det är att man kan gå med urinvägsinfektion utan att känna av det. Hur ska vi göra i framtiden?
 
Jag cyklade en dryg mil på träningscykeln men åt mer än jag tränade bort... Det är förkastligt hur dåligt jag skött mig i veckan. Jag vet ju att jag kan sköta mig och hålla mig till lördagar men i veckan har det inte gått. Jag har varit sugen i princip hela dagen lång...
Vi får se om jag kan hitta tillbaka fr o m imorgon, hoppas det! Vill ju helst inte gå upp en massa nu när jag är så nära målet...
 
 
Idag åkte vi iväg till ett inomhusbad, Huddingehallen. Barnen hade jätteroligt och även jag badade. Samuel var så glad och vild :D
Shit vad kallt vi har... -10 och det känns i kroppen...
 
Nu blir det till att vara hemma och mysa resten av kvällen, dator och film.
 
Imorgon ska Henry troligen börja bowla i Vårby. De tränar mellan 17-18 och det var bara att komma ner. Kostar 60kr/gång men vi får se om han vill fortsätta sedan.
 
 
Ja, ingen veckans vägning idag trots att jag borde gjort det för att se vad jag gått upp i veckan. Varför ska det vara så svårt att äta normala mängder och undvika sötsaker mitt i veckan? När mitt sug slår på så är det outhärdligt och jag kan inte stå emot. Jobbigt... Men träna gör jag så det är jag glad över!
 
Ni får fortsätta njuta av helgen!
 
Vill ha tips på saker man kan göra med barnen, som passar bebis och äldre barn?!

veckan fortlöper

Jo, det blev en Ikeatur i tisdags och där köpte vi bl.a. en duschdraperistång som tyvärr inte är uppe än   p g a att det måste borras. Vi ska se om vi kan låna en borr från hyresvärden.
 
Alrik arbetsstol, 99kr, till Henry
 
Potta, till Samuel, 9kr
 
Dags för potträning :D
 
Igår, onsdag så frostade jag av frysen och rengjorde kylen ordentligt. Skönt att ha det gjort!
 
Idag, torsdag har jag tvättat och resten av dagen kommer gå till att surfa mest ;)
 
Imorgon är det fredag och jag ska handla och lämna in urinprov för Alicia. Hoppas allt ser bra ut!
 
Jag är inne i en svacka vad gäller maten just nu. Men jag tränar i alla fall! Jag tror mitt problem är att jag kör för hårt, äter för lite och då slår det över. Jag är sugen på allt just nu... Det är inte så att jag frossar men jag har ätit onyttiga saker igår och förrigår. Choklad, äppelpaj och kanelbullar.
Jag ska försöka köra som jag gjorde i början med bra och ordentlig mat, träning och bara äta gott på lördagar. Räkna kalorier och hoppas jag går ner de sista 4 kilona annars så stannar jag här. Jag är ju normalviktig, tränar regelbundet och känner mig hälsosam trots min svacka.

Ha en riktigt rolig fredag nu!!
 
 
 
 

Måndag, tisdag

Igår, måndag så slappade vi mest men jag hann med lite Biggest looser träning också.
 
Alicias läkare ringde och frågade hur hon mådde. De hade fått provsvaren frånn odlingen och det var någon speciell bakterie hon hade.
Men jag sade som det var att Alicia hade inga besvär innan pencillinen och inte heller nu. Men vi måste komma upp och lämna urinprov i veckan för att säkerställa att allt verkligen är borta. Bra att de är noggranna med tanke på hennes historia med njurbäckeninflammation m.m.
 
 
Samuel har börjat säga mamma! Det värmer mitt lilla hjärta <3
Men imorse vid 06.00 står han upp i sängen och skriker mamma, mamma, mamma högt och tydligt. Inte lika gulligt då kanske ;)
Sedan så har han börjat krypa lite på knäna och det ser så gulligt ut. Men om det ska gå snabbt så hasar han sig fram snabbare än blixten i sin militanta krypställningen :D
 
Idag, tisdag så har jag rengjort ugn och spis, drog fram allting och tog hela fläkten, kryddhyllan m.m. Nu är där rent och fint. Men filtret i fläkten var så äckligt. Bad om ett nytt från husvärden men nej "det är en förbrukningsvara" så det ska vi själva stå för och handla i en speciell affär...
Undrar vad husvärden ska stå för med denna höga hyra??!!
 
 
Nu är F hos sjukgymnasten och ev. drar vi till Ikea efteråt för att handla duschstången och datorstol till Henry. Det är sådär med foten, han har ont och haltar... Det känns som detta bir en lång historia. och sparpengarna bara sjunker och sjunker :(
 
Han har börjat ta taxikörkort för ev. kan han inte jobba kvar som lastbilschaufför med sin fot. Vi får se hur det blir. F har så många järn i elden som vanligt :D
En sak är säker det är att F alltid kämpar på och försöker hitta något för att tjäna pengar!
 
 
Imorgon, onsdag så ska jag frosta av frysen och rengöra kylen. Det gör jag typ en gång om året så det är dags :)
Annars så börjar det bli lite väl tråkigt med samma rutiner varje dag. Skönt att gå hemma som det snöar hos oss idag men hade varit kul att komma hemifrån ensam ett par timmar varje dag.
 
Men vips så är jag tillbaka på jobb, usch inte så lång tid kvar... Jag ska nog skicka in ansökan om dagis nu i slutet av januari. ÅNGEST
 
Ni får ha en fortsatt skön vecka!

Helgen

Igår, lördag cyklade jag 45 minuter och städade lite.
 
Jag berättade för F om överraskningen och han blev glad. Jag lämnade barnen hos barnvakten strax innan 17 och vi hann precis in innan filmen började.
 
 
 
The Hobbit, första filmen av 3. Mycket bra, vi njöt av varje sekund. Det var roligt att se en massa kända karaktärer från Sagan om ringen trilogin.
 
Nu måste vi ju tyvärr vänta till december då andra filmen släpps. Det var mysigt att vara ute själva och det hade gått bra med Samuel.
 
Idag, söndag har allt julpynt packats ner. Det är sjukt hur snabbt det går. Vi satte ju precis upp det...
Sedan har jag städat klart härhemma. Skönt när det är rent!
 
Nu blir det datortid resten av dagen, kolla bloggar och FB. Och imorgon är det en ny vecka  Ev. blir det en tur till Ikea imorgon för att handla ny duschstång och datorstol till Henry.
 
Just det ha kollat upp bowlingklubb för Henry och det finns en här i Norsborg som spelar i Vårby. Så han kanske börjar där. Vi får se, har mailat dem.
 
Ni får ha en mysig söndagkväll och en bra arbetsvecka!

veckans vägning

Vågen stannade på 63,4 kg igårmorse.
 
Vilket betyder att jag gått ner 2 kg i veckan och totalt 16,1 kg.
 
3,9kg kvar till mitt slutmål. Here we go!

Leo blev en ängel

Tyvärr kunde inte läkarna göra mer för Leo. Idag somnade han in 2 veckor gammal.
 
Jag har gråtit mängder, min kropp skakar och det är så fruktansvärt hemskt.
 
Jag är så ledsen för min syster Paulas skull och hennes sambo Pucki. Även för Leos storebror Kevin. De går igenom varje förälders mardröm just nu!
 
Ta hand om varandra!!
 
<3
 
 
 

Samuel 10 månader idag

 
Idag blir vår Samuel 10 månader! En nyfiken, glad och sprallig kille. Han är överallt och pratar högt och gärna!
 
9880g tung och 74 cm lång. Allt gick bra på 10 månaderskollen men fick frågan: Förstår han enstaka ord? ehh jag vet inte svarade jag.
Han kommunicerar på sitt sätt och han förstår en hel del.
 

Torsdag, fredag

Natten mot torsdagen så sov Samuel 10 timmar i sträck, 21-07 utan att säga ett pip. Men inatt vaknade han ett par ggr. Jobbigt att det varierar så.
 
Jag sprang 45 minuter på löpbandet och sedan lyckades jag dra ner hela duschstången från väggen. Så det blir en tur till Ikea nästa vecka.
 
Idag har jag veckohandlat och städat. Ikväll blir det fredagsmys med popcorn.
 
Imorgon är det veckans vägning och på kvällen har jag skaffat barnvakt. Jag ska överraska F med bio, Hobbit. Han vet ingenting och inte barnen heller. Själva ute för första gången sedan Samuel föddes.
 
På söndag Kör Knut julen ut och alla våra julsaker ska ner. Sedan blir det en ordentlig dammsugning och svabbning av golven.
 
Just det facket ska korrigera att jag betalt in för mycket så det är bra. Det var ju ändå över 900kr!
 
Ni får ha en trevlig helg!

Lille Leo

Usch vad jag är orolig. Har ont i magen, kan inte sova. Lille Leo mår inte bra ;(
 
Läkarna säger att han kanske inte klarar sig. Han har fått vätska i lungorna nu och när de gav honom extraluft så gick det hål i lungan, luft hamnade emellan m.m. Slangar överallt och så har han infektion i kroppen. Sedan så syresätter han inte sig själv ;(
 
Jag tycker det är så fruktansvärt och jag lider så med min syster och hennes sambo. Jag önskar jag kunde göra något och jag önskar jag var där för dem fysiskt.
 
Jag hoppas ni alla fortsätter hålla tummarna för vår lille Leo!!

Onsdag

Idag så tvättar jag och sedan ska jag börja veckans storstädning. Jag tar ett par rum/dag och avslutar det hela med en rejäl dammsugning och svabbning av golven.
Det känns bättre att ta lite i taget än allt på en gång för jag hinner inte med det helt enkelt.
 
 
 
Vi ska till BVC senare för 10 månaderskollen. Kul att se hur han växt. Han äter inte välling i alla fall. Vi har försökt men han suger inte. Dessutom så äter han ju gröt vid 20.30 och sedan sover han hela natten, nja han vaknar till kanske 1-2 ggr men somnar om och vaknar sedan på morgonen vid 07.30 och får gröt då.
Så han kanske klarar sig utan välling? Det är ju inget måste egentligen. Vi försöker väl då och då ändå för det kan vara praktiskt att ge det ibland.
 
Ha en fortsatt bra vecka och ta hand om varandra

Tisdag

Igår, tisdag så började vi med ett nytt projekt för Samuel. Väcka honom samtidigt som stora barnen så han sover middag på rätt tid och slutligen somnar för kvällen på normal tid. Innan har han lagt sig 23/00 för natten och sovit till 10/11.
 
Det gick bra med vilan på dagen, en förmiddagsvila och en vila efter lunchen och på kvällen somnade han snabbt men vaknade efter en stund men somnade om ganska snabbt istället för att bli pigg och hålla på och leka i 2 timmar. Bra framsteg! Hoppas det fortsätter flyta på bra.
 
 
Men att få stora barnen i säng är ett riktigt skitgöra. Henry bråkar, skriker och vägrar somna. Han somnade typ 22.30 igår och dagen innan vid midnatt... Alicia ligger vaken i sin säng och kan inte somna.
Idag ska vi ta i med hårdhandskarna och få barnen att somna i tid. Vill ha lite egentid på kvällen faktiskt för just nu känns det INTE kul.
 
Vi var på Medbogarkontoret igår och lämnade in alla inkomstuppgifter för de månader vi betalat för mycket. Det kommer ta tid men det är ju ändå 1226kr!
Sedan var vi på Öppna förskolan och lekte och efter lunch sov Samuel i 2,5 timmar
 
 
Har pratat med Trygg-Hansa men nej anures, sängvätning är såklart inte med i barnförsäkringen... Det är sjukt att de bara kan utesluta vissa saker. Det gäller ju bara ett par hundralappar. bläää för dem
 
Resten av dagen tränade jag Biggest looser och var med barnen.
 
 

Emma 17år

Idag ropar vi hipp hipp hurra hurra för vår Emma som fyller hela 17 år! Tänk att om bara 1 år så är hon vuxen, otroligt! :D
 
Hon kommer hem till oss en dag i veckan så hon kan firas av oss också med presenter och så går vi väl ut och äter på det ställe hon vill!
 
 

Söndag, måndag

Igår, söndag så åkte jag och Samuel och handlade presenter till vårt födelsedagsbarn. Hoppas hon blir glad!
:D
 
Jag cyklade en mil på min träningscykel. Känns skönt att vara igång med regelbunden träning igen!
 
Idag, måndag har vi bara tagit det lugnt. Vi har kollat på två filmer:
Echelon conspiracy från 2009. Riktigt bra!
 
 Cleaner från 2008 med bl.a. Samuel L Jackson. Mycket bra!
 
Jag fick hem Alicias provsvar från läkaren. Urinstockan visade nitrit och leukociter. De har skickat odling och vi ska återkomma efter hon ätit sin pencillin för att ta nytt test.
Jobbigt för Alicia att alltid ha problem. Hoppas det inte strular mer efter detta.
 
Imorgon börjar barnen skolan igen och jag och Samuel ska till öppna förskolan. Det var längesedan vi var där så det är dags!
På onsdag är det dags för 10 månaderskontroll på BVC. Det går säkert bra. Ska bli kul att se hur mycket han växt sedan sist. Det är ju ändå två månader sedan vi var där sist.
 
Nu ska det fortsättas slappas härhemma! :D
 
Måste visa en body som Samuel fick av Anna och kusinerna.
 
De köpte den i New York där de hade gjort en musikal om Fela Kuti.

 

Fela Anikulapo Kuti (född Olufela Olusegun Oludotun Ransome-Kuti), född 15 oktober 1938 i Abeokuta, död 2 augusti 1997, var en nigeriansk musiker, som behärskade många olika instrument. Han var även kompositör, politiker och människorättsaktivist.

 

His Master's Voice har listat Fela Kuti som den 46:e mest inflytelserika musikern någonsin.

 

Tycker den är grymt häftig!!

 

 
 

Alicia hade urinvägsinfektion

Läkaren ringde mig igår. Det visade sig att Alicia har kraftig urinvägsinfektion med mycket bakterier i urinen. Så hon äter pencillin nu.
Grejen är att hon inte känner något alls. Jobbigt om det är så att hon kan få urinvägsinfektion utan att ha ont...
 
De skickade iväg det på odling också för att se vilka slags bakterier det är.

Lille Leo

Lille Leo kämpar fortfarande på. Han blev en vecka utanför magen igår men är endast 24+ veckor.
 
Tyvärr blev han dålig och opererades akut i fredags. Han hade väska i kammaren bredvid hjärtat samt att ett hål som de upptäckt i hjärtat som störde hjärtat. Så de satte ett dränage som tog ut vätskan ut genom ryggen samt att de sydde ihop hålet i hjärtat. Operationen gick bra och han mår nu bra igen.
 
Men jag är så orolig för honom. Jag håller mina tummar och tår och ber att lille Leo ska orka fortsätta kämpa!! Hoppas ni också gör det!!
 
1 vecka gammal. Slangar i mage, fot, hand och näsa. Tänk vad de kan och så otroligt stark han är!!

Veckans vägning

Så då var det dags för att återigen återuppta veckans vägning om lördagarna. Har nu haft en mindre paus i två veckor.
 
Vågen visade 65,4kg idag vilket betyder en viktuppgång på 2,2kg på två veckor.
En totalviktnedgång på 14,1 kg sedan 1/9-2012.
 
Nu är det nedräkning som gäller för nu ska sista kilona väck! 5,9kg till målet på 59,5kg. Sedan ska jag ligga mellan 59,5-61,5kg för resten av livet :D
Jaja, vi får se haha.
 
Träning varannan dag och bra matvanor för livet i allafall med undantag för lördagar, barnens kalas, långväga besök, Skåneresor och jul/nyår/Midsommar.
 
Nu kör vi så att det ryker!! hejehejeheja

Min storebrors blogg

http://ordskalv.blogg.se
 
Klicka in på min storebror Jans blogg!

Helgen rullar på

Igår, fredag så smög jag hemifrån tidigt för att åka och handla. Hela huset sov och jag ville inte ha med barnen. Skönt med lite egentid :D
 
 
Sedan åkte vi ut på lite ärenden. Förbi jobbet där jag skrev på ledighet fram till 31/7 men jag kommer troligtvis inte börja jobba förrän 12/8. Det känns kanske som långt borta men det kommer gå så sjukt snabbt :( Tänk att jag snart varit hemma 1 år, hur??
Sedan förbi F´s jobb och lämna ny sjukskrivning. Vi får se hur länge han blir hemma. Han måste först jobba upp foten så han inte har ont och klarar av att jobba.
 
Väl hemma igen så blev det träning, 45 minuters löpning! Men på kvällen åt jag mer än jag borde. Vi har ju kvar så mycket gott från julen... Så det blev en hel del digestive med ost mumsigt gott!!
 
 
Idag, lördag har jag pysslat massor med papper. Sammanställt det gångna årets räkningar och räknat ut min/vår bruttoinkomst under 2012. Det visar sig att vi betalt för mycket i fritidsavgift, 1226kr för mycket. Och till facket har jag betalat 933kr för mycket. Jag har nu mailat både kommun och facket så får vi se om jag kan få pengarna retroaktivt eller något.
 
Det blir ingen bio ikväll då barnvakten inte kunde men förhoppningsvis så blir det bio nästa helg istället. Känner att jag och F måste ut själva utan barnen. Barnen tar så mycket tid och ork just nu, speciellt när vi umgås 24timmar om dygnet.
 
Imorgon måste jag ut och köpa presenter till vårt nästa födelseagsbarn som fyller år på måndag. :D
 
Ni får ha en fortsatt härlig helg!!

Onsdag

 
Idag har jag varit med Alicia hos Barnläkarmottagningen angående hennes sängvätande m.m. Hon fick göra en flödesmätning och denna gång gick det perfekt. Läkaren ska kolla på det och se hur det ser ut. Ingen urin i blåsan efteråt heller. Hon har kissat i sängen 2ggr sedan vi var där sist.
Jag har beställt en speciell armbandsklocka idag som man kan ställas in på 8 alarm som vibrerar. Den är tänkt att påminna henne om att gå och kissa regelbundet under dagen. I skolan kan hon ibland gå en hel dag utan att kissa... Nu ska vi få bukt med henne dagliga rutiner för det kan hälpa henne även under natten.
 
 
 

Armbandsklocka med larm

Armbandsklocka med larm används vid urinläckage dagtid. Klockan visar tid och datum som en vanlig klocka men det går också att ställa in påminnelser vid antingen specifika tidpunkter eller vid upprepande intervall, t.ex. varannan timme. 

Larmar diskret för att påminna barn eller vuxna att de ska tömma blåsan under dagtid. Används även som påminnelse vid t.ex. medicinering eller diabetes. 

Obs! Det går inte att använda larmet vid nattlig enures då larmet inte är fuktkänsligt eller har tillräckligt hög ljudeffekt. 

 Armbandsklocka WobL Watch Lila

Armbandsklocka med 8 inställbara tidsalarm med vibration eller ljud och auto-repeat alarm. Påminner användaren om att tömma blåsan, ta sin medicin m.m.
 
425,00 kr (SEK)
 
 
 
Den köpte vi på www.sangvatningsbutiken.se
 
Jag har kontaktat Alicias försäkringsbolag Trygg-Hansa för att fråga om de hjälper till ekonomiskt när det gäller rekommenderade hjälpmedel vid anures. Hoppas det! Något ska man väl få för pengarna man betalar in varje månad??!!
 
Imorgon är det fredag och jag ska handla mat, förbi jobbet och prata med chefen, träna och hela faderullan. Nu är jag inne på andra dagen mot mitt viktmål och det känns bra! Nu ska sista kilona bort bort bort!!!
 
Ha en härligt skön helg!
 
ps. om jag får barnvakt till lördag så ska jag överraska F med att ta med honom på bio. Hobbit. Första gången ute själva sedan Samuel kom. Hoppas barnvakten säger ja! :D men sssccchhh det är en hemlis haha :D
Jag tror/hoppas att inte F läser bloggen d.s.

 

 
 
 

tisdag

Hejhej på er!!
 
Lite omställning att komma tillbaka till "vardagen" igen med disk, tvätt och annat tråkgöra. Men vi sover länge om morgnarna hela familjen, nästan för länge. Vi går upp typ 11.00 varje dag:D
Samuel sover fortfarande bättre men inatt vaknade han 03.30 och det tog ett tag att få honom att somna om och sedan vaknade han 05.30 igen och då fick han gröt.
 
Sedan tog F honom och Samuel somnade inte om förrän efter 07.00...
 
 
Jag kollar lite på resor till sommaren och drömmer mig bort. Vi är ju numera 3 vuxna och 3 barn så det blir dyrt vart vi än åker... Nigeria kostar ca 31000kr bara flygstolar, Zürich 15000kr, Berlin och London dryga 5000kr. Vi får se om vi ens har råd att ta oss ner till Skåne...
 
 
Jag har nu skrivit upp Alicia på en pysselkurs på Komtek i Tumba.

Smart pyssel!

Med ett gott öga till färg och form bygger vi finurliga, snygga saker!  Vi kommer bland annat att måla på tavelduk och lägga till rörelse och ljus med hjälp av teknikens under.

·         Ålder: Födda år 2003

·         Tid: tisdagar kl. 18.00- 19.30

·         Start vecka: 7

·         Antal kurstillfällen: 10 st

·         Avgift: 400 kr per deltagare

 

Klicka på länken nedan om ni vill läsa mer!

 
http://skolor.botkyrka.se/Komtek/omkomtekbotkyrka/Sidor/default.aspx
 
 
Sedan har jag skrivit upp henne på en breakdance kurs hos ABF i Huddinge. De flesta danskurserna låg runt 2000kr så detta var billigt.
 
 
 
 
 
 
Breakdance, Huddinge
Torsdag(ar) 16.00 - 16.45
ABF:s lokal Fullersta, Dansstudio, Fullerstatorget 16, 14135, HUDDINGE
 
Startdatum: 14 februari 2013
Antal tillfällen: 12
Cirkelledare: Mikael Camara
Arrangemangsnr.: 41002

Pris 800 kr

Nyb 7-10 år "Breaking" är en alldeles speciell gren av hiphopens dansuttryck. Tuff, utmanande och akrobatisk.
 
Läs mer på länken nedanför.
 
 
Nu hoppas vi att hon kommer med på båda så hon får göra något annat än att sitta vid datorn efter skolan.
 
Henry pratar om fotboll men vi vet inte riktigt vilket lag i ska sätta honom i. Han vill själv tillbaka till sitt gamla lag Norsborgs IF men det vill inte vi. Funderar på Tumba IF eller Rönninge-Salem. Ja vi får se. Han måste göra något på fritiden än att sitta vid datorn...
 
 

Cousines before colours

 
Samuel, jag och lillkusinen O

Ett litet mirakel

Fredagen den 28/12-2012 hade en liten kille bråttom ut till världen.
 
I vecka 23+3 föddes lille Leo endast 640g och 30cm lång. Min syster Paula fångade honom med händerna inne på toaletten. Som tur var så var de redan inne på sjukhuset så personalen tog hand om honom direkt.
 
Han ligger och kämpar på lillgubben. Han är i alla fall stabil och allt ser bra ut. Nu hoppas vi att alla infektioner och annat håller sig borta så Leo växer på och utvecklas som han ska.
 
Nu ligger han inne på NEO i Lund och kämpar!!
 
Håll tummarna och be för att lille Leo överlever och blir bra!!
 
 
Jag blev moster för 9:e gången
Han är mitt 15:e syskonbarn
Han är min mammas 18:e barnbarn
Mina barns 32:a kusin
 
Välkommen till världen Leo!!
 

Tillbaka i Norsborg

Ja, tillbaka i Norsborg som sagt och idag på nyårsdagen har vi en lugn dag hemma. Måste blogga, kolla FB och tvätta.
 
Imorgon är det dags att övergå till vanliga livet vad gäller mat och träning. På lördag väger jag mig för att se vad jag gått upp senaste 2 veckorna... *huga*
Någon smart person sade att det är inte vad du gör mellan jul och nyår utan vad du gör mellan nyår och jul :D
 
F tog av sitt gips i torsdags och det såg bra ut på röntgen. Nu ska han gå på sjukgymnastik och jobba upp foten! Åh, hoppas det blir bra!!!
 
Nätterna med Samuel har blivit otroligt bra. Inatt sov han 23.30-11.00 utan att vakna! Vi har haft några sådana nätter nu men han är fortfarande svårsövd om kvällarna. Och ibland vaknar han en gång på natten och då det tar ca 10 minuter för honom att somna om. Fantastisk förändring!
 
En del av Henrys julklappslego. En enorm drake med 4 huvud och två stora rörliga vingar samt en rörlig svans.
 
VI ÖNSKAR ER ALL ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR 2013
 
 

Nyårsafton

Vi gick upp tidigt för att åka med tåget tillbaka till Stockholm. Tåget gick i tid och var t o m tidigare inne i Sthlm.
 
Sedan svängde vi förbi en kinarestaurang och köpte mat för kvällen och så en sväng in på Systemet för att köpa lite öl. Tyvärr var jag så trött hela kvällen så jag bara längtade till att få gå och sova. Men jag höll ut till 00.30. Alicia och Samuel sov dock vid 00 slaget.
 
F och Henry gick ut en sväng för att se raketerna. Jag tog foton från fönstret.
 

Torsdag-söndag i Skåne

På torsdagen var vi först hemma hos mormor och umgicks med henne, åt lite mer julmat :D Även morbror Max och kusin Joel kom dit under dagen.
 
På kvällen åkte vi med pågatågen till Skurup för att bo hemma hos moster Ingela ett par nätter. Det var mysigt som vanligt!
 
På fredagen fick vi lov att vara och leka i en skolgympasal för kusinerna Kalle, Albin och Simons pappa jobbade på fritids denna dag så han släppte in oss. Barnen hade kul!
 
 
På lördagen var det dags för syskonfesten. Paula och Pucki kunde inte komma men det förstår ni ju varför...
Vi åt pizza, drack lite öl och snackade. Jag hade med Samuel så det gick inte att slappna av helt tyvärr. De sista gick vid 00.30 så det blev aldrig någon vildare fest haha.
Vi börjar väl bli till åren :D
 
 
På söndag eftermiddag åkte vi hem till Malmö igen för att umgås med mamma/mormor sista dagen i Skåne. Vi fick god mat och morbror Max och kusin Joel var oxå hos oss.
 
 
Joel, Henry och E. Max´, min och E´s son
mormor

Annandag jul

Denna dag gick vi först hem till Anna N och barnen. Det var mysigt att träffa dem igen men tyvärr så började Henry bråka rätt mycket... Tråkigt.
 
På eftermiddagen kom moster Ingela och J med barn, morbror Göran och Irene med Jonathan, Moster Monika med stora kusinerna Felicia och Edvin samt Max och Joel för att fira lite jul hos mormor.
Mysigt att träffas igen!!
 
 

Juldagen

På juldagen gick vi upp tidigt för att hinna till tåget. Full snöstorm såklart...
Tåget gick i tid men blev slutligen 20 minuter sen pga olika saker.
 
Hemma i Malmö hämtade morbror E oss vid tåget. Vi åkte hem till mamma/mormor och fick så äntligen träffa nya kusinen O, E´s son. Så gullig!!
Där hemma var också morbror Max, moster Paula och kusinerna Joel och E. Full hålligång direkt alltså haha. Vi fick julmat och senare gottebord! Mysigt att träffa familjen igen!
 
På kvällen följde vi med morbror E hem för att se hur de bor och så fick kusinerna Henry och E leka lite till. Vi var trött så efter en stund begav vi oss hem.
 

Julafton

Alicia tomtenissa
 
 
 
 
Julafton firade vi hemma. Jullunch vid 14.00, Kalle Anka vid 15.00 och efter det hade tomten varit här och lämnat julklapparna under granen. Barnen var överlyckliga!
Sedan blev det julmiddag vid 18.00 och slutligen gottebord men ingen orkade något haha :D
 
 
 
 

RSS 2.0