Veckans vägning

Vågen visade 74,5kg och jag var tvungen att väga mig flera ggr för jag trodde knappt mina ögon!
Det betyder att jag gått ner 1,6kg denna vecka och totalt 5kg på 4 veckor!! wihooo
 
Jag har nått två av mina mål. 1 att komma under 75kg och 2 att gå ner 5 kg!! Så nästa vecka blir det klippning och färgning av håret som belöning! Kanske att jag även köper ett par byxor för ingenting passar just nu :-)
 
Nu fortsätter jag mitt nya liv och hoppas på att fler kilon vill ramla av! Jag räknar inte med så mycket viktnedgång denna veckan eftersom jag gick ner så mycket denna veckan! men men några hg kanske?!
 
Gjorde misstaget att väga mig imorse efter min gottelördag... Ångest, hur kan man gå upp så mycket på en dag? Men då går det att gå ner så mycket på en dag också så det är bara att ta nya tag!!
 
Trevlig söndag! Här är det slacking all day long!!
 
Nästa vecka är det full gång.
 
Måndag, Ikea och Rusta.
Tisdag, F opereras och det är tredje föräldraträffen på kvällen (barnen ska med, de har barnpassning)
Onsdag, hälsa på Felix med barnen efter skolan
Torsdag, F kommer kanske hem?
 
Jag ska också storstäda i veckan för det behövs det med!
 
Ha en härlig vecka gott folk!
 

Samuel sitter i lådan

Samuel kan sitta med stöd nu och han sitter väldigt bra i leksakslådan. Han har även börjat hasa sig framåt för att få tag i det han vill ha. Här får ni två bilder och en liten video!
 
 
 
 
 
 

Allt jag skrev försvann...

 
Igår, lördag
så var det dags för mamma-Alicia dag. Men Samuel var också med.
 
Vi åkte till ett köpcentrum (SKHLM) och shoppade först kläder och skor. KappAhl hade 25% på alla byxor så det blev tre par byxor där. Från killsidan för ingenting passar från tjejsidan. Dessutom hatar Alicia allt rosa och glitter typ. Vi hittade även två par tröjor där.
 
De här fast i grått 249kr
 
299kr
299kr
129kr
 
Vi var inne en sväng på Skopunkten också där vi köpte ett par vinterskor och ett par skor till Henry.  (två par skor, 50% på billigaste paret) De skor vi köpte åt honom förra månaden har redan stora hål under...
 
299kr
 
 
Sedan var det 25% på allt på BR så hon köpte något där och Panduro Hobby hade också 25% på allt så det blev en runda där också. Det var en nöjd Alicia som jag åkte hem med :-)
 
Hon fick såklart McDonalds mat också!
 
Resten av kvällen åt vi en massa godis och choklad haha. Lyckades även må illa denn lördag... :-)

Torsdag-fredag

 
Nu har jag bokat Malmöresa till julen. I alla fall ner. Upp kommer jag boka om ett par dagar. Det blir så att jag och barnen åker ner juldagen, 08.21 går tåget så vi är framme vid 12.50.
Jag bokade med bord så det är skönt att vi får ett eget bord och att ingen annan passagerare kommer sitta med oss :-)
Resan gick på bara 619kr så jag hoppas jag hittar något liknande tillbaka också. Jag kostade knappt 285, barnen 45kr var men eftersom man bara får ta med sig två barn "gratis/stolpris" så fick jag betala 244kr för ett av barnen. Så jag kunde nog knappt fått det billigare!
 
Nu vet jag inte vart vi kommer fira jul, Juldagen och Annandagjul men jag antar att det finns någon som vill fira med oss i Skåne?? :-) Vi vill vara med mormor i alla fall!
 
 
Jag passade på att beställa en bilstol igår också. Fick hem ett bra erbjudande från www.jollyroom.se där de satt ner priserna plus att man fick ytterliggare 100kr rabatt och fri frakt. Så för 1490kr inklusive frakt så fick vi en Britax Two Way. Vi har haft likadana åt barnen förut och varit nöjda. Först tänkte jag begagnad men eftersom detta erbjudandet kom plus att vi ändå ska ha den i 4-5år framåt så är det värt det.
Vi kan ju sälja babyskyddet som bara är drygt 1 år gammalt plus att vi senare kan sälja bilstolen också.
 
Idag, fredag har jag veckohandlat en massa som vanligt. Lördagsgott blev muffins/kanelbullar, choklad och godis. Ikväll ska jag överraska barnen med chips. Det tjatas inte längre om sådant härhemma, skönt! De verkar vant sig vid att vi äter mindre sådant.
 
Vardagsrummet är nu genomgånget och utrensat! Skönt! Nu tar jag lite paus från rensandet! Jag har sovrum, barnens rum och förrådet kvar "puh"
Jag har köpt nya fotoalbum för vi har massor av foton som bara ligger. Sedan måste jag framkalla bilder från det senaste halvåret. Foton på barnen och så! Gör det alldeles för sällan.
 
 
 

Imorgon, lördag är det dags för veckans vägning! Spännande att se vad som hänt men det roliga är att jag märker hur kläderna blir större och större. Jag använder just nu mest mammakläder och ett par byxor i storlek 42. Och de börjar hänga rätt mycket... Plus att jag känner mig mycket starkare fysiskt, psykiskt (klarar av barnen mycket bättre nu) och har mer energi! 
Och det går bra! Jag äter bra (tycker jag själv) och får frossa (med måtta) på lördagar. 
 
Imorgon är det även en sorglig dag! 11 år sedan min pappa gick bort :(
Du är saknad pappa!
 
Men det ska även bli en rolig dag imorgon för det är dags för en mamma-Alicia dag. "Tyvärr" måste Samuel med då han inte äter några rejäla mål mat än. Men jag hoppas att vi kan vara helt ensamma på nästa mamma-Alicia dag. Vi ska köpa nya byxor och vinterskor. Äta på McDonalds och ev. leka på ett lekland.
 
Ha en rolig helg gott folk!
 
Just det lillegubben sov bra de två senaste nätterna också. Vaknade 3 ggr förrförra natten och 2 ggr inatt :-)

Tisdag-onsdag

Lillegubben är fortfarande jätteförkyld och snorig. När han hostar slem så sätter det sig i halsen, han kväljs eller kräks rätt ut... 5:e dagen nu så det borde snart vända.
 
De två senaste nätterna har jag fått sova!! Förr förra natten vaknade han 01.00, ammades och somnade om och sedan vid 04.00 och då matade jag honom och sedan tog F honom resten av natten. Skönt!
Och inatt vaknade han bara 1 gång (!!). Han somnade efter mycket om och men strax innan 22.00 och vaknade inte förrän 03.00 och åt och somnade om. När väckarklockan ringde 06.45 så sov han fortfarande!! Superskönt!
Sedan sov jag en timme till när han sov middag. Så nu är jag utvilad!
 
 
Men jag vet ju att det kan gå upp och ner med sömnen först åren så man får ta en natt i taget. Maten däremot går det TRÖGT med. Men han gillar vår mat när vi ger honom den. Så idag ska han få vår mat till middag så får vi se hur mycket som går ner.
Gröt är bläää, matburkar sådär men ingen hit, välling - vad ska det vara bra för?? tycker Samuel.
 
 
Igår var vi på sjukhuset några timmar för att F skulle skrivas in inför operartionen nästa tisdag. Provtagning, lite snack med narkosläkaren och ortopedläkaren. Han ska vara där 06.30 nästa tisdag så det blir till att gå upp i ottan för oss eftersom sjukhuset ligger inne i stan.
 
Idag, onsdag skulle jag egentligen på mammaträff inne i stan men Samuel mår inte bra ju och dessutom skulle jag bara kunna vara med 2 timmar för jag ska tvätta nu mitt på dagen 14.00-18.00.
 
Ja, annars händer det väl inte så mycket spännande här. Bara en massa rensande, städande och tränande :-) Ska bli kul att se vad vågen säger på lördag.
 

 
 
Denna veckan har jag bytt ut frukostmjölken mot Fun Light saft och lunchen har blivit soppa. På kvällen äter jag ingenting. Får se om det kanske är för lite mat? Så svårt att veta vad som är för mycket/för lite?!
 
Ni får ha en fortsatt skön vecka!

Söndag-måndag

Det blev lite för mycket av det goda i lördagskväll. Jag var så mätt att jag mådde illa efter X antal kanelgifflar, choklad, godis, glass och pistagenötter. Nästa lördag blir det mindre lördagsgott för jag mådde inte bra utan riktigt illa :)
 
Vi såg en film på kvällen
 
 
 
"Streetdance 2" är en dansfilm. Den var som de andra inom samma genre. Varken bra eller dålig, ok.
 
I söndags så fick jag sova till 10.30. På natten hade jag som vanligt varit uppe X antal ggr... Skönt att få sova ut lite. Sedan var det träning och slappande på schemat. 
 
Samuel är fortfarande jätteförkyld och snorig :( Han sover urdåligt på natten och det är en tortyr. Maten går det sådär med, Han äter 2-3 teskedar burkmat sedan tar det stopp. Det känns som vi är väldigt långt ifrån hela mål och nedtrappning av amningen :(
Men det finns inte så mycket mer att göra än att fortsätta kämpa på! En dag släpper det!
 
 
Samuel försöker äta själv   :D
 
Snart dags att boka Malmöresa inför julen. De släpper biljetterna för den 25/12 på torsdag så då ska jag kolla vad de kostar. Troligen kommert jag och barnen ner över mellandagarna.
 
Idag måndag började jag med "veckans rum" vardagsrummet. Det ska gås igenom, rensas ut och städas. Förra veckans rum hallen är rensad och klar! Skönt!
 
Henry är hemma idag för han har haft dålig mage hela natten. Nu verkar han dock må bra.
 
Imorgon, tisdag ska F på inskrivning inför operationen nästa vecka. Får se om vi kan följa med i och med Samuels förkylning. Jobbigt det hela men det bör göras...
 
Ha en fortsatt härlig vecka!!

Veckans vägning

Vågen visade 76,1 kg imorse. Det betyder att jag gått ner 8 hg denna veckan som gått och att jag totalt gått ner 3,4 kg på 3 veckor.
 
Jag borde känna mig nöjd då det är ett BRA resultat men jag hade ju tänkt mig 1kg/vecka. Men men huvudsaken är att jag gått ner och äter rätt och tränar regelbundet.
Och i genomsnitt har jag ju faktiskt gått ner drygt 1kg/vecka.
 
Men nu gäller det att fokusera på nästa vecka. Jag får nog vara glad om det blir minst ett halvt kilo i veckan. Jag bantar ju faktiskt inte utan äter regelbundet och ordentligt. Men jag helammar, tränar varannan dag och äter inget onyttigt förutom på lördagar. 
 
Jaja here we go! 

Lördagsinlägg

Idag åkte jag och Alicia för att köpa vinterkläder åt henne. Vi hittade på Lindex.
 
Vinterjacka 449kr
 
Termobyxor 499kr
 
Vi fick ta storlek 152 och termobyxorna satt ändå lite tight i midjan... Men hon får ha de ändå för jag kan inte köpa större för då bli ju byxbenen sjumilalånga. 
Tycker egentligen inte om svarta termobyxor men det postitiva är att om de är hela och inte försvinner så kan både Henry och Samuel ärva dem.
De färglada termobyxorna på Lindex gick bara upp till storlek 140.
 
Så nu är det bara ordentliga vinterskor kvar åt barnen. Det tar vi nästa helg!
 
Lite nytagna foton på Samuel
 
 
 
 
Nu blir det lördagsmys och en massa gottigheter! Det är ju lördag :)
 
Fortsatt trevlig helg på er!!
 
 

Fredagsinlägg

Denna dag passade vi min väns son hela dagen. Det blev en rolig överraskning för Henry att hans kompis var här när han kom hem från skolan.
 
Jag handlade, tränade och så var den dagen slut.
 
Den nattliga tortyren fortgår. Samuel vaknar varje timme och skriker. Nu matar jag honom varannan gång medans jag vaggar honom till sömns varannan gång. Men det är outhärdligt och jag är mer död än levande på natten. På dagen går det ändå någorlunda bra men jag känner mig trött.
Just nu är han fruktansvärt förkyld också. Hans näsa rinner och han hostar slem... :(
 
Här kommer två filmklipp av Samuel
 
 
 
Här visar han att han kan rulla åt båda hållen i slutet av filmen
 
 
 
Här blir han arg på datorn och slår på tangentbordet. (Kanske datorn laggade haha)
 
 

www.botkyrkabytesplats.se

Gå in på www.botkyrkabytesplats.se och byta eller skänk bort saker
 
Sidan är nu uppdaterad till en bättre version!

Veckan som pågår

Igår, onsdag var vi på BVC för 6-månaderskollen. Han blev godkänd och läkaren sade att han var en mycket fin pojke :)
 
Han frågade om han kunde rulla och det kan han. Han fick hålla en kloss och såg att han först stoppade den i munnen och sedan tog den med andra handen. Han såg att ögonen följde ljud och saker. 
Bröstvårtan var mycket riktigt inte på rätt plats men det gör de ingenting åt och läkaren sade att det troligen ser bättre ut när han är äldre eller inget man tänker på.
 
Han väger nu 8480g och är 68cm lång. Lite över på vikt och lite under med längd men ändå alldeles perfekt :)
 
 
Sömnen hade hon inget bra svar på. Igårnatt vaknade han 2 ggr, underbart men inatt vaknade han 1 gång/timmen och skrek till... Jag tror att han rullar över på rygg och vaknar till, ser att det är mörkt och blir rädd. Vi lägger honom alltid på mage. Ikväll ska jag lägga honom på rygg och se om det går bättre.
Jag har även gjort uppehåll från gröten men matburkar äter han några teskedar av och sedan katrinplommonpuré till efterätt vilket ska vara lösande för magen.
Hon sade att vi kan prova glutenfri gröt men jag tror inte det är matallergi. Han har ju inga besvär på dagen. Ingen i släkten är allergisk heller vad jag vet.
 
Vad gäller att han inte äter mycket sade hon bara att alla barn är olika. Vissa äter mat senare och det är bara för oss att fortsätta erbjuda mat varje dag.
 
 
Efteråt var vi en sväng på Öppna förskolan. Där Samuel fick hoppa i en hoppgunga och så sjöngs det lite sånger.
 
Idag sov jag faktiskt 2 timmar på dagen för jag var så fruktansvärt trött, skönt!! Vid lunch träffade jag två vänner som har barn i samma ålder som Samuel. Vi har träffats på nätet och vi bor alla här i söder om söder om söder. Jättetrevligt! Och god mat. Jag ät libanesisk falafel med ris mmmmmmm
 
 
En rolig sak som hände idag hahaha. Jag handlade och efter jag betalat så började jag gå iväg och prata med två afrikanska kvinnor som stod före mig i kön. Den ena kvinnan hade en albinoson på 4 månader. Han var så gullig och fin, jag var så fascinerad av honom!
När jag hade gått typ 10 meter kommer en kvinna springande efter mig. " Du har glömt dina varor" Jag hade alltså bara gått ifrån med dessa kvinnor och helt glömt mina matvaror!!! Pinsamt men roligt hahah amningshjärna
 
Imorgon ska jag bara handla, skärpa mig extra mycket med maten, träna och så ska jag passa en väns son hela dagen. Fullt upp som vanligt!! :)
 
Trevlig helg allihopa
 

Veckan som fortgår

Lite nya inköp
 
 
 
4 Nintendo DS pennor från Tradera 10kr
 
 
 
 
Två nya duschdraperi från Jotex, 90kr styck med 30% rabatt
 
 
 
Nya taklampa till Alicias rum från Jotex, 139kr med 30% rabatt
 
 

Alicia behöver också en ny matta och en ny datorstol. Ev. en tur till Ikea snart eller Rusta som jag såg hade fina och billiga mattor. Kul med nya saker :)
 
 
ABC träffen i tisdags var mycket intressant. Det handlade om att "vara med" alltså att umgås med sina barn på deras villkor. De sade att det räcker med 15 minuter/dag för att förbättra sitt förhållande med sitt barn. Hellre små stunder ofta än en längre tid mer sällan.
Och man ska vara engagerad under leken alltså ingen mobil, dator m.m. Man ska tycka det är kul och inte ställa ledande frågor. Det är inte svårt men det svåra är att hitat tiden. Så de föreslog helt enkelt att man planerar in kvarten någonstans under dagen t.ex. innan disken, efter maten m.m. 
Det kan vara så enkelt som att barnet hjälper till vid matlagningen och sådant. Så det blir vår läxa till nästa gång :)
 
 
 
 

Tisdag

Idag har jag bara pysslat härhemma. 
 
Nu är F och hämtar barnen. Senare ska Alicia till kyrkans juniorer och jag ska till min andra föräldraträff 18.00-20.30 och denna gång är ämnet "vara med"
 
Imorgon, onsdag ska jag till BVC och Samuel ska på 6-månaders kontroll hos en läkare. Det är en del saker jag ska ta upp. Sömnen, maten, magen och hans ena bröstvårta ser lite "konstig" ut.
 
Jag längtar tills han sover hela nätter!! Jag längtar tills han äter vanlig mat hela dagen så jag kan sluta amma. Jag ger amningen 9 månader och äter han fortfarande inte bara mat då. Då blir det ersättning. Det är jobbigt att han är så beroende av mig hela tiden. 
 

 

Måndag

Idag började jag projektet utrensning av hallen. Jag hann med några lådor och möbler i alla fall. Jag tar lite i taget när lilleman sover.
 
Nätterna är fortfarande hemska. Vi tror han vaknar av magont. Han äter små mängder mat men jag tror han blir hård i magen. Idag ger vi ingen gröt men lite burkmat. Måste köpa katrinplommonspuré som ska sätta fart på magen.
 
Själv är jag smått halvsjuk med jobbig rethosta och en liten förkylning. Jag kör på i 100 som vanligt ändå. Vilar jag så känner jag mig sjukare.
 
Efter skolan stack jag och Henry till ett köpcentrum (SKHLM) och kollade på vinterkläder. Det var roligt att bara vara han och jag en stund. Vi hittade vad vi letade efter på Lindex.
 


499kr
 

499kr
 
Färgglad och fin. Gillar inte svarta termobyxor eftersom "alla" har det och då är det svårt att hitta de i skolan m.m. Det blev dyrare än vad jag hade räknat med men det finns inga kuponger ute just nu. Det verkar som Lindex snålat in på kupongerna :(
 
Det är bra vinterkläder i alla fall och om de inte blir alltför förstörda eller borttappade så får lillebror Samuel ärva dem.
 
 

Helgen so far

I fredags kollade jag på en film
 
 
 
"Splinter" från 2008 är en thriller som är ganska ok. Men ibland lite rolig haha men samtidigt sjuk. Den är lite B-ig men ändå ok.
 
Igår, lördag så åkte vi först för att köpa två Nintendo DS spel från en ung tjej i Tumba. Hon sålde sina spel för 50kr/styck! Billigt.
 

 
 
Ett tips är Facebook där det finns mängder av grupper man kan bli medlem i som säljer/byter/skänker bort saker och många är lokala. Så jag är med i en Botkyrka/Salem/Huddinge grupp på FB. Det funkar som på Blocket men gratis att lägga ut annonser, nära vart du bor och det blir mer personligt eftersom personen har en profil. Så det var så vi fick tag på spelen :-)
 
Sedan drog vi till stan till "afrikanska salongen" där Henry skulle bli av med sin kalufs. Det är "rensa löss" helgen på Borgskolan då alla föräldrar uppmanas luskamma sina barns hår och sådär. Så vi rakade istället av Henrys hår. Alicias ska jag gå igenom noggrannt ikväll men jag är ganska säker på att hon är lusfri.
 

 

 

 
Jag och Henry skulle kolla på vinterkläder men han började bråka. Så det blev raka vägen hem istället. Idag gjorde vi ett nytt försök men Lindex här i centrum hade inget bra. Imorgon, måndag åker vi till Skärholmen C och kolla in deras utbud.
 

 
Inatt var det fruktansvärt med Samuel. Jag överdriver inte om jag säger att han vaknade 10ggr och skrek. Jag matade, han somnade om och vaknade efter mindre än en timme om och om igen hela natten igenom... Jag vet inte vad som är fel! Varför sover han inte? 2ggr/natt hade jag accepterat men 10??!! Det är som en tortyr.
 
Veckan som kommer ska jag på ABC träff, köpa vinterkläderna åt barnen och rensa igenom hallens alla skrymslen.
 
Ikväll går mina Tradera auktioner ut och jag hoppas det går bättre denna veckan :)

Veckans vägning

Veckans vägning: 76,9 kg  jippie
 
Det betyder 1,5 kg ner denna vecka och totalt har jag droppat 2,6kg på två veckor! 
 
Det känns bra att det går åt rätt håll. Jag äter bra, tränar varannan dag och äter bara gott på lördagar. Igår åt vi choklad, godis, kanelbullar och pistagenötter :-)
 
Nu ska jag kämpa bort nästa kilo! Here we go!!

Torsdag och fredag

Igår, torsdag gjorde vi inget speciellt härhemma. Jag tränade, tittade på tv och andra vardagsmåsten. På morgonen hämtade vi bilen. Bilen hade ingen anmärkning alls, de hade bytt några lampor och sådant men annars var bilen i toppskick enligt mekanikern!! Superskönt!
 
Den är ju bara 5 år gammal och var ju rätt dyr så det känns skönt att den är i bra skick!
 

 
Idag, fredag ska vi inte heller anstränga oss för mycket. Jag ska åka och handla. Jag ska överraska barnen med lite chips ikväll. Sedan blir det väl film ikväll också (om jag inte somnar..)
 
 

Samuels nya overall, 199kr på Ellos (hade 50% rabatt så det blev 100kr)
 

t-shirt till mig för 129kr
 
Imorgon är det veckans vägning. Spännande och se om om det hänt något i veckan. Men redan nu tycker jag att min kropp börjat ändra form, kul!
Jag ska äta gott imorgon och jag är sugen på pistagenötter, choklad och kanelbullar :-)
Mitt första mål är 5kg och då ska jag klippa mig och färga håret. Tänkte skämma bort mig lite extra vid varje 5kg :)
 
Imorgon ska jag också utföra min "läxa" att ha fokus på Henry en hel dag. Bortse från det negativa och fokusera på det han gör bra. Vi ska åka och handla vinterjacka och termobyxor. Önska mig lycka till!!
 
Annars blir det en lugn helg. Jag är lite förkyld och behöver vila.
 
 
 

Den här är så bra!! Parodi

 
 
hahahahahahahah

Onsdagen den 12/9

Idag åkte bilen in på service och rädd som man är undrar man vad de skulle hitta. Men det var inga större grejer alls. Byte av glödlampor och en annan grej, annars var bilen helt ok!! Skönt! Men kalaset gick på drygt 3700kr för vi gjorde det på en auktoriserad Mercedes/Chrysler verkstad. 
 
Nu när bilen är så pass ny och i bra skick vill vi serva den där men när den har några år på nacken då blir det billigare ställen. Precis som vi gjorde med Audin. De har räntefri avbetalning i 6 månader så det är toppenbra!
 

Vår pärla
 
Vi fick ta buss och t-bana hem. Det var ju hemskt tyckte F :-) Imorgonbitti ska vi åka samma väg tillbaka och hämta den!
 
Just det fick mina tre guldörhängen värderade till 236kr som de ska sätta in på mitt konto. www.guldbrev.se  var det som jag använde mig av. Smidigt och snabbt! Hoppas utbetalningen går lika smidigt.  
 
Fick hem mitt vunna klädpaket från Tradera.se För 1 kr (!!) fick jag en skjorta och en piké tröja :-)
Ibland kan man verkligen fynda på Tradera speciellt barnkläder.
 

 

 
Idag har jag städat ännu mer, tar ett tag att städa för mig. Jag städar inte så ofta men när jag gör det gör jag det rejält :-)
 
Sedan var jag en sväng förbi Öppna förskolan också så Samuel fick hoppa i hoppgungan och sjunga lite sånger. Mysigt!
 
Imorgon ska vi som sagt bara hämta bilen och sedan vill jag nog ta det lugnt. Fixa lite småsaker, träna och sådant.
 
Ha en fortsatt härlig vecka gott folk

Tisdagen den 11/9

Idag var en speciell dag eftersom vår lille Samuel har hunnit bli hela 6 månader! Vart ta tiden vägen? 
 

 

 
Det firade vi inte direkt men jag bytte liggvagn till sittvagn och det var populärt. Nu kunde S plötsligt se allting från vagnen :)
 

 

 
 
 
Det mesta av dagen gick åt till storstädning. Men jag hann även med att träna en sväng på min träningscykel. Lade mig vid 00.00 och jag var rätt slut.
 
Samuel sover DÅLIGT om nätterna. Han vaknar 4-6/natt. Han äter oftast och somnar om men ibland börjar han prata och är pigg... Då kan det ta en timme innan han somnar igen. Jag känner mig som ett vrak både fysiskt och mentalt. Jag vet inte vad jag ska göra??!!
 
På eftermiddagen ville Alicia inte gå till gympan utan till kyrkans juniorer så då fick hon göra det. Hoppas hon ändå vill fortsätta med gympan nästa vecka!

and another one

Idag, måndag ska jag tvätta på dagen och gå på föräldramöte ikväll. Det är för både Henry och Alicias klass så jag får välja vart jag ska gå... Dumt att de lägger det så tycker jag!!
 
Matandet av Samuel gör mig lite smått galen. Jag förstår inte varför han inte vill ha mat... Han vill gärna smaka av vår mat. Men då ska det vara från våra fingrar för när skeden närmar sig stänger han munnen...
Han älskar dock att "äta själv", hålla skeden och försöka äta.
 

 

 


 
Imorgon, tisdag ska det storstädas och sedan är det gymnastik för Alicia på kvällen och hon längtar :-)
 
Dessutom är det en speciell dag för vår Samuel fyller 6 månader gammal!! Ett halvt år!
 
Ha en härlig vecka gott folk!!

hejhej

Igår, söndag så tog vi det mest lugnt. Jag tränade med Kinect Biggest looser och pysslade med Tradera auktionerna.
 
Jag fick sålt fem auktioner, en del sämre betalt men en var bra betalt. Men det var tyvärr jackan så jag får se om jag får kompensera köparen för att den inte är i så bra skick som den borde vara. Jag upptäckte det efter jag lagt in annonsen.
Jag lade in 10 nya annonser igårkväll, mammbyxor och barnkläder. Hoppas det går bättre! Hädanefter ska jag bara lägga ut sådant som man kan få bra för t.ex. vinterkläder och nya saker. Man tjänar att vara köpare på Tradera för ibland går aktionerna ut med löjligt låga priser...
 
Tur att jag skrev om silverkedarna här för min mamma påminde mig om att de varit min morfars. Och de ska de absolut inte säljas!! De är i alla fall nyputsade och fina nu!
 
Glömde berätta att Henry brukar cykla till skolan och de brukar alltid trixa med låset som om de försöker stjäla den. Men det har de inte lyckats med men då tar de ventilen istället :( Jäkla ungar som bara förstör och inte kan låta andras saker vara ifred! *arg*
 
Jag såg klart "Man on the ledge" i helgen
 
 
 
Grym film som får en 4:a. Action/thriller som är oförutsägbar och spännande!
 
Sedan började jag se en film min bror E rekommenderat.
 
"The raid: Redemption
 
Jag somnade någonstans i mitten. Men den bestod mest av dödande och blod. Inte min typ av film men den är nog bra för de som gillar sådana filmer.

Veckans vägning


Veckans vägning visade 78,4kg på vågen. Det betyder att jag under veckan gått ner 1,1kg.
 
Jag är nöjd såklart! Mitt mål nu i början är 1kg/vecka.
 
Jag har ändå ätit normalt, regelbundet, ätit ute 2 ggr, ätit godis i lördags och popcorn igårkväll. Det enda jag gjort är att utesluta alla kakor, snacks m.m. Tränat varannan dag med min cykel.
 
Nu är det nästa kilo som ska bort i veckan! Jag ska träna lite med Biggest looser. Vi har en Kinect skiva så jag kan träna framför tv:n. Jag måste variera träningen så det är roligt.
 
 
 
Såhär har mina matscheman sett ut i veckan.
 
Frukost: 09.00. Två frökusar (grova mackor) med smör och skinka och tomat. Ett glas mellanmjölk
 
Lunch: 12.00. Nudlar
 
Mellis: 15.00. ett äpple eller annan frukt
 
Middag: 17.00. Det vi brukar äta men tänkt mer tallriksmodellen när jag lagt upp maten. Mer grönsaker.
 
Kvällsmat: 21.00. Ett glas med yoghurt och en vanlig macka med skinka.
 
I lördags åt jag godis/choklad, i måndags och i fredags var jag ute och åt lunch.
 
Om det skulle visa sig att jag börjar stå stilla i vikt då kommer jag nog dra ner på kvällsmålet och se över lunch alternativen. Jag tycker det är så svårt med just lunchen.
 





Dagarna som gått

Jag har sett en film en kväll
 
 
 
"The vow" och den rekommenderas. Det är ett sorgligt kärleksdrama. Den får en 4:a faktiskt.
 
Igår träffade jag en kompis (från nätet) i centrum och åt lunch. Det var roligt att träffas på tu man hand och bebisarna hade roligt tillsammans :-)
 
På kvällen blev det popcorn till allihopa och så kollade vi på varsin tv... Barnen ville se en barnfilm, F ville kolla på fotboll och jag tittade på en film. Filmen jag såg var jättebra men jag var så trött. Vid 22.00 hade jag och barnen somnat. Ska se fortsättningen idag.
 
 
 
"Man on a ledge" är en spännande film. Thriller/action kan man väl kalla det.
 
Jag har nu precis beställt vinterkläder till barnen från nätet. Men vinterjackor, termobyxor och vinterskor köper jag alltid i affärer. För barnen måste prova de först. Men jag beställde en overall åt Samuel. Det jobbiga är att han är emellan två storlekar nu i vinter. Halva vintern kan han nog använda 74 och sedan andra halvan måste han nog ha 80. Hmm men beställde overallen i 74. Kanske att jag köper en 80 från Tradera.
 
Imorgon går mina auktioner ut och det är bara bud på två stycken. En vinterjacka av märket KAXS och en kofta av märket Newbie. Det jobbiga är att jag upptäckt att jackan är lite noppig i ärmsluten typ. Ska berätta det för ev. köpare så får vi se hur vi gör.
 
Sedan ska jag skicka in lite guld till www.guldbrev.se. Det är tre örhängen, de är trasiga och udda. Kul om man kan få lite för dem.
 
Imorgon ska jag lägga in några fler annonser. Jag har 12 silverskedar som jag aldig använt och aldrig lär använda. Onödigt att ha i lådorna. Är det bäst på Tradera? Eller vart kan jag annars sälja dem?
 
Sedan har jag tre skålar av märket Rörstrand som jag fick i present för X antal år sedan. De ligger i sin orginallåda oanvända. Är det bäst att sälja dem på Tradera? Jag kommer aldrig använda dem tror jag.
 
Ja, i helgen har vi inga direkta planer. Vi ska bara mysa, titta på film och gå promenader och så.
 
 
 

Onsdag/torsdag

Jag gick in på mitt konto igår och oopps jag hade visst övertrasserat mitt konto. Jag har inte haft så stor koll denna månad och vi har köpt en del, varit ute och ätit några ggr m.m. Så det blev överföring från sparpengarna vilket böjar bli en vana. Det är en svår omställning från två heltidslöner till föräldraledig och sjukpenning.
Dessutom behöver barnen så mycket kläder och så nu. Jaja vi ska inte klaga det finns de som har det värre.
 




Just det Alicia hade jätteroligt på gymnastiken. Jag stannade en 30 minuter och det var en riktigt tuff träning. Man såg att hon var helt slut men hon fortsatte ändå och var så glad efteråt. Så hon kommer fortsätta och det behöver hon. Hon väger ju lite mer än hon bör och sitter gärna vid datorn när hon är ledig...
 
 
Träffen om "Visa kärlek" var väldigt intressant. Vi fick en läxa till nästa gång. Att under en hel dag bara fokusera på det positiva barnet gör och inte alls på det negativa. Mitt "målbarn" är ju Henry.
Vi fick lära oss att barnet behöver uppmärksamhet och får den ingen positiv/ingen alls så blir det negativ uppmärksamhet istället. Att man ska försöka skifta fokus från att vara den där tjatande mamman och itsället fokusera på det barnet gör bra istället.
 
Att det måste vara en bra balans mellan positiv och negativ i relationen med barnet. 5-1 metoden. Man skäller en gång och sedan öser man på med 5 ggr mer kärlek. Då blir det en bra balans.
Vi fick skriva hur vi vill att vårt barn ska beskriva oss om 20 år. Och vad vi behöver göra mer/minska på för att barnet ska beskriva oss så.
 
Så ös på med kärlek, beröm och umgås med era barn så får ni en bra balans :-)
 

 
Igår eftermiddag gick jag och Samuel till öppna förskolan. Det var för 0-6 månaders bebisar. Samuel verkade trivas, lekte och tittade runt. Han fick prova en hoppgunga och han var helt glad och lite galen :) Innan vi gick blev det en sångstund och det njöt han verkligen av.
 
Jag såg en film för någon kväll sedan
 
 
"The tall man" och den får klart godkänt. Den var spännande, oförutsägbar men slutet blev lite konstigt. Man ville veta mer typ.
 
Idag, torsdag tar vi det lugnt. Inga direkta planer. Imorgon ska vi träffa en vän från nätet och vi ska lunch och sådär. Roligt!
 
Mitt nya liv går fortfarande framåt. Jag äter bra mat tycker jag, tränar varannan dag och ammar heltid då lilleman ratar all mat... På lördag blir det första vägningen och det ska bli spännande och se om det hänt något. Har som mål 1kg ner/veckan nu i början.
 
Det börjar bli tröttsamt att Samuel vägrar mat både gröt, fruktpuré och burkmat spottas ut. Jag ska prova välling nu nästa vecka och se om det passar bättre. Jag som vill börja byta ut amningen mot mat... Tröttsamt att Samuel är så beroende av mig och att jag inte kan gå hemifrån mer än en timme/gång för att han ammar fortfarande ofta. Det vänder väl en dag får vi hoppas :)
Sedan så det här med sömnen. Han vaknar 3-5 ggr/natt och äter. Det är tröttsamt att inte få sova mer än 2-3 timmar/sträck. Jag vet att maten och sömnen hör ihop. När han börjar äta mer mat så kommer han troligen sova bättre.
 
 

Tisdag den 4/9


Idag hälsade jag på på jobbet! Alltid lika roligt att se dem :-) Hade varit kul att variera jobb och föräldraledighet. Kanske kan göra det i vinter/vår? Vi får se jag ska ju jobba hela livet sedan så det kanske är bäst att bara vara ledig och njuta?!
 
Väl hemma så rensade jag badrumsskåpet och jag säger det igen fy vad smustigt det var. Nu är det utrensat och rent, love it!!
 

 
Gjort lite planer/budget. Vårt mål är nu att när vi väl båda jobbar igen, augusti 2013? så ska vi försöka spara 100000/år i 4-5 år och sedan ansöka om lånelöfte. Nu måste det ske. Jag ser hur Henry tar efter kompisar och är som en liten gangster redan :(
Nej vi måste flytta, helst innan han är tonåring och till ett lugnare och mer ordentligt område.
 
Ikväll mellan 17-19 så är det dags för Alicias redskapsgymnastik. Ska bli kul! Jag ska följa med en timme.
Mellan 18.00-20.30 så är det dags för min första ABC träff som ska handla om "Visa kärlek". Jag antar att vi är runt 10 föräldrar som ska prata, diskutera m.m. Ska bli mycket intressant!
 

 
Hämtade upp min Traderavinst, ännu en höst/vår jacka i storlek 74 åt lilleman. Den kostade bara 9kr och är i nyskick!
 
I söndagskväll lade jag in 10 annonser på Tradera så jag hoppas jag får sålt det mesta. Jag samlar ihop saker härhemma som jag inte vet vad jag ska göra med... Det är för bra för att slängas, kanske att jag skänker det till Myrorna.
 
 
 
Såhär trött var Alicia för någon kväll sedan att hon somnade med tandborsten i munnen :)
 
Imorgon har jag tänkt gå till öppna förskolan för första gången. Det är för barn mellan 0-6 månader imorgon så det blir första och sista gången i den gruppen.
 
Just det mitt nya liv går jättebra! Jag har tränat 2ggr hitintills och äter bra och nyttig mat. Jag ser framemot lördagarna nu för det är då vi får äta popcorn och godis. Då är det lättare att hålla sig hela veckan! Och nu tänker jag mer långsiktigt när det gäller min vikt, träning och mat.
Min storebror är min inspiration och förebild!!
 
Ha en fortsatt härlig vecka
 

Måndagen den 3/9


Igår, måndag åkte jag, F och Samuel till Nacka forum för att utnyttja mitt presentkort. Det var som att komma till ett annat land. Lyxcentrum men så ligger det i Nacka också. Jättefint och folket var så fina. Så jämför man med Hallunda och SKHLM som är riktiga gettocentrum i jämförelse.
 
Jag köpte guldörhängen på Albrekts Guld. Just nu har de 25% rabatt på allt i butiken så passa på! Jag fick mina ringar för 599kr, kostar egentligen 799kr.
 

 
Sedan köpte jag en vinröd hoodtröja inne på Cubus för 199kr och så ett randigt paraply för 79kr.
 


 
De sista pengarna spenderade jag inne på LagerHaus där jag hittade några roliga men nyttiga saker.
 

Roliga smörknivar 9kr styck
 

örngott till Alicia, mycket passande :-)
 
Jag hittade även ett par stövlar inne på Deichmann. De kostade 349kr och är jättesköna och kommer passa perfekt till vintern.
 
 
Vi åt lunch där också och jag och F fick en chock över deras hutlösa priser haha. Maten var god i alla fall och jag försökte ta ett nyttigare alternativ. En tallrik med nachochips hmmm
 
Vl hemma så drog jag fram både badkar och tvättmaskin och städade under dem. Fy fan vad smutsigt och äckligt men nu är det rent. Golvbrunnen fick sig en ordentlig omgång den med. Älskar när det är rent!
 



 
Nu har jag tagit över alla föräldradagar från F för det är "snart" slut på mina. Jag har planerat i detalj och som det ser ut så börjar lilleman på inskolning i slutet av juli och börjar på förskolan på heltid när han är precis 17 månader. Usch det går alldeles för snabbt...
 

Helginlägg


Vad har hänt hos oss då?
 
I fredags kollade jag på en film.
 
 
"Marley" är en dokumentär om Bob Marley och hans liv. Den är gripande och sorglig. Jag kommer alltid vara ett Bob Marley fan och har varit det sålänge jag kan minnas. Jag visste ju det mesta redan men det var roligt att se hans idag vuxna barn, fru, mamma och andra som berättade vad de mindes om honom.
Han är en legend och Gud tog hans liv alldeles för tidigt. RIP Robert Nesta Marley
 

 
Helgen har gått i klädets tecken. Jag har beställt kläder åt lilleman och åt Henry. Lilleman behövde inte så mycket men några grejer. Henry däremot har jag beställt ganska mycket åt. Han växer så det knakar och byxorna börjar bli för korta :-)
Jag har även kollat vad de behöver i vinterkläder och det blir en hel del även där. Usch vad kläder är dyrt och då köper jag ändå i princip alltid med kuponger och aldrig till fullt pris. Men så är det och barnbidraget räcker inte långt tyvärr.
 
Sedan har jag tagit foto av en massa avlagda kläder som jag ska försöka sälja på Tradera. Det tar tid men det är kul. Vi har tyvärr inga yngre flickkusiner :(
Och jag vill inte slänga kläderna. Och sedan ska vi inte ha fler barn (stoppa mig någon om jag ens tänker tanken!! haha) så bebiskläderna har jag ingen nytta av heller.
Så ikväll lär jag sitta framför datorn ett tag för att lägga upp allt. :)
 
min idol
 
Sedan började vi vårt nya liv igår. Jag väger 79,5 kg!! Kunde ha varit värre men det är alldeles för mycket. Mitt mål är runt 60kg som jag alltid vägt förut.
 
Såhär ser mitt "matschema ut"
 
Frukost: 2 frökusar med skinka/gurka och ett glas mjölk.
Lunch: Nudlar
Mellis: ett äpple/en kiwi
Middag: enligt tallriksmodellen
Kvällen: en macka/ett glas yoghurt.
 
På lördagar får vi äta popcorn och lördagsgodis. Men vi ska sluta med all annan snacks som typ chips och så.
Jag ska träna varannan dag. 30 minuter på träningscykel eller annat.
 
Jag vill gärna ha tips på andra lätta luncher! Tips någon?
 
Jag ska väga mig en gång/veckan och se om det sker något. Mitt mål är att vi ska bli nyttigare, äta mer frukt och grönsaker och motionera regelbundet. Jag vill självklart gå ner i vikt men omställningen av vårt onyttiga liv är faktiskt viktigast just nu.
 
Ge gärna synpunkter, råd och tips!!
 

 
Alicia ska börja gymnastik på tisdag. Hoppas hon kommer tycka det är kul!
 
Nu i veckan ska vi till Nacka Forum. Jag fick presentkort på 1000kr i julklapp som jag tänker utnyttja. Vill ha nya guldörhängen, ringar och nya stövlar utan klack. Alla mina stövlar har klack och det hade varit skönt att inte ha det i vinter :-)
 
Igår, lördag var jag och barnen i SKHLM centrum så Alicia kunde utnyttja sitt presentkort på Panduro Hobby. Hon köpte lera som man kan bränna i ugnen. Idag tog vi en sväng förbi BR i Huddinge och handlade hennes efterlängtade Blythe Flygplan. Det var slut överallt men de hade kvar flera paket där till hennes stora förtjusning.
 

 
I veckan ska jag också på första ABC träffen där jag ska träffa andra föräldrar och prata om barnuppfostran och andra saker. Ska bli intressant!
 
I veckan ska jag också försöka hälsa på på jobbet. Saknar de allihopa! Saknar inte själva jobbet men arbetskamraterna!
Sedan vill jag också förbi öppna förskolan här i Hallunda. Har inte varit där än och det känns som det är dags.
Sist men inte minst ska jag träffa en "mammavän" från nätet. Vi har aldrig träffats ensamma utan de andra "marsmammorna" men nu ska vi göra det. Ska bli trevligt!! :)
 
 
Så nu har ni fått en uppdatering från vår familj! Hoppas alla mår bra! Kramar
 
Nu måste jag springa ner i tvättstugan!

RSS 2.0