Helgrapport

I lördags tog vi det mest bara lugnt vilket var skönt! Vi åt också en massa godis haha

Vi var inne en sväng hos grannen som fått bröstcancer och lämnade en krya på sig blomma ❤️

I söndags jobbade jag extra och fick vara med på en fin förlossning. 

Nu är sista veckan med 12,5 timmars pass igång. Idag jobbade jag och fick vara med på 2 fina förlossningar 🥰 och sedan satt jag som koordinator på kvällen. 

I veckan jobbar jag månd-tisd samt fred-lörd. Så 3 lediga dagar i veckan och på onsdag så blir min käre make 50år men han vill inte fira det… Jag kommer dock köpa god mat, har köpt några smågrejer och så blir det favoriten dillchips med vaniljglass 🥰. Så lite firande med familjen kommer han inte undan hehe


(null)

Här ser ni svaret från Skatteverket angående min oro över att bli höginkomsttagare och nu är jag inte orolig längre 🙏🏻 Dessutom såg jag att jag även var höginkomsttagare 2022 hahaha, och då fick jag tillbaka en bra slant och fick ingen kvarskatt 😅😁. 

Önskar er alla en fin vecka!! ☀️🌸☀️

Veckan som gått

(null)

I tisdags storstädade jag nedervåningen samt roddade med bilen, bilfirman och bilglasfirman… Vi är så trötta på bilfirman nu! De ljuger, hittar på saker som inte går att göra i verkligheten och idag svarade de inte ens mig när jag försökte nå dem. Vi har gett upp fighten för tillfället för vårt välmåendes skull. De har lovat saker som till och med står skrivet i kontraktet som inte är uppfyllt, även saker som de bytt har vi fått fixa om hos en ny verkstad and the list goes on! 

Bilen rullar fint nu efter bilverkstan fixat den för dyra pengar men det här tjafset med bilfirman får oss att bli ledsna och besvikna… men bilen är min baby 🥰 och den tar mig till jobbet fram
och tillbaka som en trygg gammal vän 

Vi har ärendet som sagt hos ARN så vi får se vad som händer, ifall vi kan få upprättelse för detta. 

Jobbade i onsdags och torsdags 7-19:30 och det gick bra! Fick vara med på en fin födsel, satt som koordinator och pysslade på med härliga familjer.

Idag, fredag är jag ledig och vi fixade en ny bilnyckel till Audin, det löftet höll bilfirman i alla fall 🙏🏻
Sedan har jag veckohandlat, tränat, storstädat ovanvåningen och pysslat på med annat. Resten av kvällen blir soffläge 🙂. Tips på en dansk serie jag kollar på nu, på Netflix, "Rita" och det finns 5 säsonger. Mycket bra!

I helgen är jag ledig på lördag och vi har inga planer mer än att äta en massa  godis hahaha På söndag jobbar jag ett extrapass, vanlig tid 7-15:30. 

Det här med höginkomsttagare har jag inte fått svar om än, fått många olika teorier av arbetskamrater så vi får se helt enkelt 

Ha en fin helg goingar! 🤩🥰

Helgrapport

(null)

(null)

I lördags fyllde mor min hela 85år men vi kunde tyvärr inte åka ner och fira henne. Men hon firades av de barn, barnbarn och barnbarnsbarn som hade möjlighet 🥳🎂❤️. 
Vi själva var hemma och chillade mest hela dagen.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

I söndags fyllde jag 44år och det började med skönsång på morgonen och lite presenter, ska få köpa örhängen också som present från familjen. 
Vi åkte ut och åt mat, spelade lite spel och sedan hem för att kolla på film och äta gottegott 😃. 

(null)

(null)

Idag, måndag är jag också ledig och dagen började med att betala bilverkstan för allt de bytt på nya bilen 💸💸💸. Ärendet är inlämnat till ARN m.m. för att anmäla dels dolda fel och dels för att de inte fixat det de lovat att de skulle… Vår verkstad fick göra om allt… Vi får se om vi nånsin får svar… eller rätt i vår anmälan… 

Sedan har jag tränat, gjort hushållssysslor samt klippt gräset, trimmat kanterna och rensat lite plattor. Felix har börjat jobba igen så det var bara jag och killarna hemma för Alicia jobbar också. 

Upptäckte idag att jag kommer bli höginkomsttagare nu i år och det låter kanske härligt men jag är rädd för hur det blir med skatten… Jag har ju jobbat mycket extra, fått bonus och annat för att vi ska kunna betala räkningar och ha över till annat men nu känns det som om jag kommer "straffas" för detta. Förstå mig rätt, jag vet inte hur detta fungerar men har skrivit till Skatteverket och frågat. 
Innebär det att när jag passerar till höginkomsttagare nu inför november lön att de kommer dra 50% skatt på min lön?! Att jag då i november/december kommer få ut mycket mindre pengar? Eller är det något som justeras nästa år när man deklarerar? Betalar ju mycket ränta på huslånet m.m. Kommer ju inte vilja jobba så mycket extra nästa år om det inte lönar sig i slutändan… 

Någon som kan förklara på ett enkelt sätt? 🙏🏻

I veckan är jag ledig måndag och tisdag samt fredag och lördag. Jobbar alltså bara onsdag-torsdag samt söndag. 

Ha en fin vecka!! ☀️☀️



Work, work, work

Drygt 50 arbetstimmar denna vecka delat på 4 arbetspass tar ut sin rätt. Är så så så slut i både kropp och knopp. 

Idag hann jag inte ta min eftermiddagsrast för det var full rulle och många bebisar tänkte att 21/7 var en bra dag att föda barn på… 😅😳😬

Jag var ledig i torsdags så då åkte vi en sväng till Heron City, killarna åt Macdonalds och spelade spel i arkaden. 

(null)

(null)

(null)

Det positiva på jobbet är att vi nu under sommaren får lunch tisdagar o fredagar samt att vi har en glassbox där vi får ta en glass/dag 🤩😍. 

(null)

Roligt är också att jag fick vara med om en fin förlossning både i onsdags och idag! 💓

Nu är jag ledig 4 dagar och det är välbehövligt kan jag säga! 
Imorgon fyller min mamma fyller 85år men tyvärr kan vi inte åka ner o fira henne. Och på söndag blir jag 44år! 😃

Ha en fin helg allihopa!!

Tillbaka på jobbet

(null)

31 semesterdagar senare åkte landstingspyjamasen på igen. 3 veckor framåt jobbar jag 12,5 timmars pass, totalt 10 pass. Det var ett erbjudande och jag nappade på det pga att vi får bonuspengar för varje pass plus att det blir fler lediga dagar. 

Första passet avklarat och det var en helt okej dag, skolade in en ny barnmorska så det var kul! 🙂

(null)

I lördags tog vi det lugnt, hämtade Samuels nya glasögon, åt gott och kollade på film.

(null)

(null)

I söndags chillade vi ännu mer, kollade på Netflix och åt upp allt gottegott härhemma 🙂. 

I veckan jobbar jag då, månd-onsd samt fredag. 7-19:30 alla passen så tufft men förhoppningsvis värt det både pengamässigt och tidsmässigt. 

Önskar er alla en fin vecka vare sig ni jobbar eller har semester ☀️

Sista semesterveckan

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Måndag: målade klart staketet och köpte släpvagnen. 

Tisdag: Målade halva garaget och förrådet samt körde 2 stora lass med trädgårdsavfall och annat skit till återvinningen. Mycket bra investering den där fina släpkärran.

Onsdag: Målade vidare på garaget och förrådet samt satte upp poolen. Anna och Gabriel hängde med oss, grillade och badade. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Torsdag: Målade klart förråd och garaget, så mycket bättre! Men tyvärr lite färg som hamnat här och där trots att vi var försiktiga som jag vill få bort från bl.a. markstenar och socken. Sedan kom min arbetskompis Kattis förbi, jag gjorde rabarberpaj och hon bjöd på vin, trevligt 🙂

(null)

  
(null)

(null)

Fredag: Målade staketet fram samt skurade brevlådan 😂. Vi åkte och veckohandlade och sedan kom min vän Jenny och dotter Mimi på besök. Vi åt tacos, gick en promenad och åt gottegott. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Två dagar kvar på semestern buhu och denna helgen ska vi bara njuta, chilla och ha kul. Vissa måsten såklart men de ska minimeras till det viktigaste. 

Önskar er alla en fin helg 🤩😍☀️


Sista semesterdagarna

och det känns just nu sådär, skulle lätt kunnat vara hemma ett par veckor till men men sådant är livet 🥹🥹

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Ett dygn inne i Stockholm i helgen för mig och Felix för att fira vår bröllopsdag! Vi åt kinamatsbuffe, sov på hotell, kollade på Manifest på datorn haha och åt en ordentlig hotellfrukost. Mycket lyckat ❤️❤️

I söndags när vi väl kom hem, målade vi lite staket, detta jäkla staket hahaha

(null)

(null)

(null)

(null)

Ny vecka är igång, min sista semestervecka buhu… Vi lyckades fixa klart staketet idag, det har lagats och bytts ut delar samt att hela alltet målats. Många timmars arbete och det känns konstigt att det är klart. Det kommer krävas regelbundet underhåll självklart men just nu känns det toppen!! 

(null)

Vår nya baby, en släpvagn, köpt på 
K-Rauta. Prof T600 är modellen och den kostar just nu 7999kr, en rabattkampanj pågår just nu så vi slog till. Vi har länge velat ha en egen släpvagn mestadels för trädgårdavfall och så, den är så fin 😍🤩

Vi packade den full och var på väg till Återvinningscentralen när jag kom på att det är stängt idag… 🫣 Nu står den i garaget 🥰. 

I veckan är planen att slänga skräp på Återvinningscentralen, måla garaget och förrådet samt bättra på staketet fram, ha besök av flera olika vänner och kanske klippa till något träd. Inte så mycket till semester men jag tycker om när saker blir gjorda, saker jag länge tänkt på ska köpas, fixas m.m. När jag väl jobbar så är tiden knapp till att hinna med allt sådant. 

Självklart njuter vi emellanåt, av god mat, serier och annat som vi gillar ☀️
Felix har 2 veckors semester nu, han har inte haft semester på typ 8år så han är lite rådvill hahaha men jag ska nog få oss att både jobba och slappa ☀️☀️☀️☀️

Önskar er alla en fin vecka 


Tredje semesterveckan

(null)

Måndag: Jag och killarna åkte till Sydpoolen vilket är ett äventyrsbad. Det var riktigt roligt 🙂

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Tisdag: målade staket och sedan hade vi vänner över på grillning och mys! Mycket trevligt ❤️

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Onsdag: Målade staket och sedan drog jag och killarna till Upplevelsemuseet. Museet var riktigt roligt, man fick röra, lukta, smaka och vara aktiv, inte så stort museum och lite dyrt tyvärr.

(null)

(null)

(null)

Torsdag: 21-års bröllopsdag för mig och Felix ❤️. F jobbade så jag passade på att måla lite staket samt veckohandlade och sedan firade vi på kvällen med chips och glass samt Black Mirror. Nu har jag sett alla säsonger! Väldigt sevärd 🤩😍🙏🏻
Bilden med 4 skärmar är min käre makes datorplats… En riktig datorkille, animation, 3d grafik och automation är de största intressena! 

(null)

Idag är det fredag, jag har precis målat lite staket, köpte ny färg igår och självklart välter jag ut burken… så säkert 1 liter vaskades 😳😢💸. Hoppas den sista färgen räcker nu 🙏🏻. 26 delar målade nu och endast 6 delar är kvar. Börjar närma oss slutet! 🥳🥂💃🏼

Idag ska vi nog ha spelkväll ifall barnen vill det 🤩

I helgen ska jag och F bo på hotell och så för att fira vår bröllopsdag ❤️❤️

Önskar er alla en fin helg!! 🌸🌸


Halva semestern förbi

och det känns helt okej faktiskt! 

I helgen gick vi ut och åt samt kollade på VIP bio, alltid lite lyxigare. Tyvärr hade de bokat en av oss på rullstolsplats men det löste de genom att ta in en fåtölj och fotpall samt att vi fick en biobiljett att utnyttja till nästa gång. 🙏🏻

(null)

(null)

Bra och mycket rolig film, detta är andra filmen och de lämnade oss i en cliffhanger så nu måste vi vänta länge till tredje filmen… 

Det har tyvärr regnat i princip hela dagen igår men även idag så staketmålandet är satt på paus 😬. Gillar inte när det inte blir som jag planerat men det är bara att gilla läget och invänta regnfria dagar för att fortsätta framåt. 13 delar målade, 19 delar kvar. 

Så igår satt jag i soffan det mesta av dagen och bingetittade på Black Mirror vilken verkligen växt på mig. Spännande avsnitt, liknar ingen serie jag sett förut. 

Nu är en ny vecka igång, min tredje semestervecka och planen är att åka till ett äventyrsbad med killarna idag. Ska bara få upp Henry…

Resten av veckan blir det museum, förhoppningsvis fortsätta måla staketet, spela spel, kolla serier och ha besök av vänner. På torsdag firar jag och F 21-årsbröllopsdag så i helgen ska vi ut i stan, bo på hotell och så 🥰. 

Ha en fin vecka allihopa! 🌸🌸

RSS 2.0