Frijay

Alltid skönt med fredag när jag är ledig i helgen wihooo

I veckan har jag fått vara två pass på antenatalen, där gravida kvinnor läggs in för lite olika åkommor som hotande förtidsbörd, havandeskapsförgiftning m.m. Fick ingen inskolning utan kastades in i det men det gick någorlunda bra tycker jag och verkligen lärorikt! Idag gick jag tillsammans med en ny barnmorska och typ skolade in henne där. 

Två dagar var jag på förlossningen och fick förlossningar bägge passen! Ett av passen gick en läkarstudent med mig. 

I helgen ska jag och Samuel ha lite egentid, troligen blir det bio. 😊

Ha en fin helg i det underbara vårvädret! 

 

Bra film

Såg en bra film igårkväll. What keeps you aliveWuzzup

Jobbehelgen gick bra! I lördagskväll hjälpte jag en liten gosse till världen och allt gick bra!
I söndags fick jag vara med om mitt första akuta kejsarsnitt som ensam ansvarig barnmorska. Det var nervöst och läskigt men allt gick toppen! 

(null)
Under ett snitt har vi denna snygga mössa, munskydd, två par handskar och en ytterrock. Varmt, svettigt och helt steril, vi får inte ens klia oss på näsan hahaha

Idag har jag varit ledig så har fixat och donat härhemma med tvätt, disk och rensning av lådor. Ledig var det va? Som F alltid säger till mig "du vet inte hur man är ledig". Jag gillar att hålla igång, kryper i kroppen om jag vilar för länge. Men försöker koppla av någon timme här och där. 

När jag hämtade Samuel så pratade läraren igen om hans beteende i skolan. Han blir arg, jobbar inte, är på de andra barnen... Jag blir så ledsen, och pratar vi med Samuel så blånekar han allt... eller blir arg och ska "minsann aldrig mer gå i skolan/eller jobba i skolan". Det tär så mycket på mig, har ju haft ett helvete med Henry från förskoleklass fram till 4:an. F är mer lugn och skakar av sig det, skyller på svenska skolan och jämför med hur det är i Nigeria... Jaja, vi tar en dag i taget men som sagt det tär på mig och mitt lilla mammahjärta. 

(null)
Jag jobbar tisd-fred och är ledig i helgen wihooo 

Ha en fin vecka och njut av det härliga vårvädret 

Kvibille ädelost

(null)
I samarbete med Buzzador fick vi testa en mild ädelost från Kvibille. Den föll mig tyvärr inte i smaken, i alla fall inte på detta sätt. Får testa att ha den i gratäng eller på pizza. 

Proviva smoatie

(null)

(null)
I samarbete med Proviva fick vi testa deras nyhet smoatie. Jättegod, len och mättande. Riktigt god fruktsmak.

Fredag 🎉

Har haft en härlig vecka. Jobbade måndag-onsdag, fick en förlossning till, nummer 2 som självständig barnmorska. I onsdags flyttades jag till BB då jag behövdes där. Men det känns inte bra att flyttas just nu när jag är så ny på förlossningen. Vill vara där och bli bekväm med det och vara med om olika scenarior. Ena dagen känns bra, andra dagar känner jag mig urkass... en berg och dalbana av känslor. 

Torsdag och fredag har jag varit ledig. Jag har bl.a. vilat och rensat i vårt vardagsrum/sovrum. Skönt med två lediga dagar! Jobbar lördkväll och söndagdag och hoppas det blir bra pass. Hatar att arbeta lördkväll men men någon måste göra det.

Önskar er en härlig helg! 🌞🌞🌞Aito havregrädde

(null)

(null)

(null)

(null)
I samband med Buzzador fick vi testa en vispgrädde från Aito, gjord på havregrädde. Jättegod och krämig, toppen för mig som hatar vanlig vispgrädde. 

El pacto

Såg en bra spansk skräckfilm i helgen. Älskar spanska filmer 

7-årskalaset

Vi hade ett roligt 7-årskalas MEN inte en enda av de 7 inbjudna kompisarna dök upp... och ingen hörde av sig heller... Det kändes i mammahjärtat 😢

Det finns flera teorier till varför de inte kom. De inbjudna kompisarna ville säkert komma så jag skyller på föräldrarna. De känner inte oss så de vill kanske inte lämna sina barn hos oss, rädda att vi ska ge de mat de inte får äta (gris/nötkött, allergier) eller att de inte firar födelsedagar (religion eller liknande). Inbjudningskortet kanske tappades bort? De pratar inte svenska?
Vilken anledning det nu än är så kan man väl i alla fall höra av sig om så bara med ett enkelt sms att deras barn inte kommer...
Eller skrev jag fel datum, adress, nummer?! Nej, jag tror inte det!

Samuel frågade och undrade varför ingen kom. Jag sade att de säkert ville komma men kanske blev sjuka?! Då sade vår fina Samuel "Hoppas de kan komma på mitt nästa kalas."

(null)
(null)
Anna och barnen kom i alla fall och det var väl tur det så vi inte blev helt själva.

Vi bjöd på pizza, hembakat, glass, godis och snacks. Vi åt tills vi alla mådde illa hahaha

Vi spelade Twister och charader och hela familjen var med, roligt!

I söndags slappade vi mest och tog igen oss 😊

(null)

Nu är en ny vecka på gång och jag jobbar kväll idag. Mycket mer kvällspass här än vad det var på geriatriken. Vi måste ju vara fullt bemannade dygnet runt så det beror på det. Fördelarna med kvällspass att jag får sova till 7 och har ett par timmar på förmiddagen ensam. 

Idag flyttar förlossningen på Huddinge  sjukhus från K47 där de varit i över 40år till B67/69 och det är spännande och läskigt på en och samma gång. Badkar på alla rum och man kan även ha lustgas i badkaret. Välkomna!!

(null)

https://www.karolinska.se/om-oss/centrala-nyheter/2019/03/forlossningen-karolinska-huddinge-flyttar-till-nya-lokaler/

Önskar er en fin vecka


Så trött zzzz

Jobbat 4 dagar i veckan och är helt slut haha. Jobbet som barnmorska kräver mycket av en, fysiskt, psykiskt och emotionellt. 
Fick byta till BB en dag då de behövde flytta runt kompetensen. Inte för många nya på samma pass/avdelning typ. 

Onsdag-fredag spenderades på förlossningen. Träffat flera härliga familjer där vi kämpat tillsammans och igår fick jag så min första förlossning som ensam ansvarig barnmorska. Jag skakade av adrenalin efteråt! Allt gick jättebra. Det är en otrolig känsla att få hjälpa ett barn till världen och jag hoppas denna känsla aldrig försvinner. 
(null)


Ledig helg vilket är efterlängtat, behöver sova ut känner jag. Och så har vi 7-årskalas imorgon 🎉🥳💃🏼. 

På måndag flyttar vi in i de nya förlossningslokalerna och det känns roligt, spännande och lite läskigt. Men jag har jobbat i de lokalerna en hel del då en del av BB huserar i de lokalerna i dagsläget. 

Önskar er en härlig helg!! 

Aktivitet

Jobbehelgen var riktigt lugn för min del, har haft igångsättningar där ingen av patienterna fött...
En vecka har jag nu arbetat självständigt i par med en undersköterska. Tycker det går bra. Men har inte haft någon förlossning än. Det finns minst 2 studenter per pass och de prioriteras när det kommer till förlossningar vilket jag förstår. 

Får se vad som händer denna vecka 😊

(null)

Mello var riktigt bra tyvkte jag, fanns flera bra låtar. Men tycker absolut rätt låt vann!  (null)
Idag var jag ledig men har varit i fullgång hela dagen. 

Först sjöng vi för vår lille Samuel, lämnade honom sedan i skolan. Sedan satte jag igång att baka, det blev kanelbullar, chokladbollar och hallon/chokladgrottor. Sedan rensade jag ut bland Samuels kläder. Har köpt en massa nytt åt honom. Lämnade inbjudningskort till barnen i skolan.
Rensade i vardagsrummet/sovrummet. Lagat mat. Tvättat alla sängkläder och bäddat rent. Nu slappar jag i soffan men ska strax lägga lilleman.

(null)


(null)
(null)
Ikväll blir det självklart Bonusfamiljen och PH 2019 🤩😍

Jobbar tisd-fred i veckan och ledig i helgen.

Ha en fin vecka!! 

Samuel 7år

(null)

(null)

(null)

(null)
Idag fyller vår lille Samuel 7år!! Ett mattegeni med kort stubin, som har så otroligt mycket kärlek till oss alla ❤️

Förgrymmade unge

Igår åkte Henry och en kompis till ett köpcentrum. Hördes av vid 18 och då skulle han komma hem vid 20. 20:30 ringde jag honom, mobilen avstängd och även kompisens mobil...
Alla tankar börja komma, rånade, misshandlade, kidnappade?!

Efter 21 ringer jag F som blir helstirrig, vi försöker googla och ringa för att få tag på pojkens föräldrar. F ringer polisen och kommer hem. Henry kommer hem strax innan 22 och polisen ringer upp och får veta att han är hemma. 

En ordentlig utskällning och orden "när du själv blir förälder kommer du förstå". Glad att allt gick väl denna gången!!

(null)

Jobbade kväll i tisdags och fick ha hand om 2 patienter vilket gick bra men stämningen på avdelningen var stressig och både jag och uskan fick rycka in lite här och där. Tror 6 barn föddes men inte mina patienter 😊

Har varit ledig onsdag och torsdag, så skönt! Ätit lunch med F, shoppat presenter till Samuel och börjat rensa i vårt vardrum/sovrum. 

Nu sitter jag på bussen på väg till jobbet. Jobbar fredkväll, lörddag och söndkväll. Alltid spännande och jag undrar både vilka patienter jag ska ha samt vilken uska jag ska jobba med. 

Inorgon är det Mellofestivalen! Så spännande då där är flera favoriter. 

PH startade i veckan, äntligen riktig underhållning hahaha 

Önskar er en härlig helg!!

Veckan är igång

Vi hade en bra helg!

I lördags hade vi besök av Anna och barnen. Vi åt mat och annat gottegott. Och så kollade vi på Andra chansen. 

I söndags fixade jag till mina "stödkort" som jag har som ny på jobbet. Det är så sjukt mycket som vi ska kunna och hålla i luften samtidigt. Så lätt att missa något väsentligt! Så jag har lite kort i fickan som t.ex. när man ska ha kontinuerligt CTG, vad man gör när man tar emot en ny pat, vad gör man om patient vill ha Eda, om det blir kejsarsnitt m.m. 

Sedan åkte jag och Alicia och shoppade lite kläder och skor åt henne.

(null)
(null)
(null)
(null)
I lördags hade vi härligt vårväder medan det snöade både igår och idag. 

(null)
Första dagen som självgående barnmorska gick hyfsat bra. Jag hade ansvar för en familj men hjärtljuden gick lite upp och ner. Jag fick kalla på läkare så de fick ta prover på barnet. Barnet var påverkad när den kom ut men återhämtade sig snabbt. Jag var inte med på förlossningen för jag hade redan lämnat över. Jag tycker jag gjorde ett bra jobb i alla fall, ändå min första dag "helt själv". 

Ha en fin vecka!!

Arla laktosfri mjölk och havredryck

(null)
I samarbete med Buzzador fick vi testa Arlas laktosfria mjölk-ocg havredryck med smak av choklad. God smak!! 

10 år sedan

(null)

(null)
Henry hade brutit ett ben i sin handled 😢.  Men tänk så fort åren går! 10år swishar förbi

Inskolningen är över

Sista inskolningsdagen på förlossningen är nu över vilket känns både skönt och fruktansvärt läskigt! Jobbat månd-fred och haft fina förlossningar och träffat många härliga familjer. 

Jag har fått höra fina ord från både familjer och kollegor under veckan. Bland annat: 
"Vi kommer aldrig glömma dig för resten av våra liv."
"Va? Är du helt ny barnmorska? Trodde du hade jobbat länge. Du är så trygg och självsäker" 
"Har du bara jobbat en månad? Trodde jag aldrig."

Det värmer ens hjärta, inuti är jag alltifrån självsäker men bra att det inte speglas ut. 😊

(null)

Ledig lördag-söndag wihooo. Åh, sova ut! 

Önskar er alla en trevlig helg! 


RSS 2.0