Hårt arbete lönar sig

(null)
Fina ord från läraren 🤩

Skåneresan fortgår

I onsdags var vi hemma hos Felix’ bror Freedom med familj. Där bjöds vi på god mat och glass med kladdkaka.

(null)
Lykke och Samuel ❤️. "Jag älskar Lykke" sade Samuel. 

I torsdags åkte jag, Alicia och Samuel hem till min syster Paula och Neo. Även där bjöds vi på god mat och gottegott. Min lillebror Max och Joel dök också upp. 

(null)
Sedan mötte vi upp mamma, Felix, Henry och Eriks son Elliott på Mobilia. Vi köpte en elektrisk juicepress inför det nya nyttiga 2018 😄. 

Vi drog hem till mamma där vi sedan åt mumsig kinamat från Dammfri.

(null)
(null)

I fredags var Felix och Henry och kollade på när kusinen Gabriel spelade Skånecupen, de är i final och ska spela final den 5/1. Jag var med mamma och handlade, sedan kom Max och Joel dit. 
På kvällen åkte vi hem till min syster Ingela där vi fick god mat och spelade spel tillsammans. Samuel var rädd för Ingela och Richards väggbonader så en plastpåse sattes över renhornen 😂😂

(null)
Nu är sista dagen på Skåneresan här och den ska spenderas med min bror Erik med familj. Men även mina andra "yngre syskon". Vi ska äta mat ute och sedan hänga hemma hos Erik hela kvällen.
Ska bli kul! Imorgon åker vi hem igen.

Som jag skrattat denna veckan, det var längesedan men har haft riktigt kul!!!
Familjen är bäst ❤️

P.s. T o m Felix börjar fundera på en flytt hit 😄

Julen 2017

Julafton

(null)

(null)
(null)
Vi hade en mysig Julafton tillsammans med Anna och barnen. God jullunch, god julmiddag och sedan gottegott under kvällen.
Barnen öppnade julklappar och verkade nöjda 😄

Juldagen

Denna dag åkte vi tåg ner till Skåne och Malmö. Väl framme väntade mammas julbord mmmm och den yngre delen av syskonskaran med sina barn. Mycket skratt och högljutt som vanligt.

AnnandagJul

Denna dag hade vi ännu ett julbord och nu var det dags för den äldre delen av syskonskaran. Fler folk och lika högjutt som gårdagen hahaha. 

Resten av Skåneveckan ska vi hälsa på familj och så! Good to be home

God fortsättning på Julen 🤩

Jullov!!!

Ja, nu tar jag 9 dagars jullov =D Känns otroligt skönt!
 
I veckan har vi haft några föreläsningar i Bäckenbottenträning under och efter graviditet, Smittspårning, Patienter på gynekologisk akutmottagning och Abort. Vi har även haft ett seminarium om Våld i nära relationer. Måndag-onsdagkväll har jag suttit och pluggat. Torsdag och fredag har jag varit hemm a och skrivit klart mina två studieuppgifter, en om Amningsobservation och en om Vårdkedjan. Skönt att de nu äntligen är inskickade. Nu tar jag som sagt ett välförtjänt jullov.
Barnen gick på jullov i torsdags och kommer vara hemma nästan i 3 veckor! Ska bli kul och skönt att slippa gå upp tidigt. F ska också vara ledig resten av året så hela familjen njuter av långledighet.
 
 F åkte och köpte värsta löpbandet från XXL, nypris 23000kr, F fick det för 9000kr. Touchscreen, wifi, högtalare, uttag för hörlurar m.m. Man kan springa på plant eller med en knapp automatiskt höja bandet så man går uppför. Den är sjukt stor och tung, våra grannar hjälpte oss in med den. Helt sjukt cool och F har tränat varje dag sedan dess. Jag har inte invigt den än, men tänkte göra det 2018.
 
Vi föräldrar får då och då sms av förskolan, i onsdags 7:50 får vi nedanstående sms. Alltså har de personalbrist så får de vända sig till sin chef och inte till oss föräldrar. Vi betalar maxtaxa, F jobbar 150% och jag pluggar 100%. Man känner både dåligt samvete och stress över att behöva lämna honom tros att man har rätt till det. Jag lämnade ändå, både onsdag och torsdag. Funderar på att kontakta rektorn och berätta om dessa sms man får då och då.
 
 
 
Jag hann med lite shopping i veckan också, lite nya kläder till mig och lite julklappar till barnen. Massor av julklappar har inte hunnit fram, särskilt Alicias =( Jättetråkigt... Imorgon ska det handlas julmat, sista julklapparna och så måste vi ju packa inför Skåneresan =D
På söndag är det julafton och vi firar hemma som tradition och eventuellt kommer Anna och barnen att fira med oss. Ska bli så mysigt! Jag behöver verkligen avkoppling efter en intensiv höst och ladda batterierna inför en ännu mer intensiv vår.
 
Önskar er alla en riktigt GOD JUL!!!

Måndagsfeeling


Underbart med måndag, eller?! Jag gillar måndagar och det har jag alltid gjort. Jo men jag är ju lite störd hahaha 
Ny vecka, nya tag och hopp om en bra vecka! Nu är det ju dessutom Julafton på söndag 😍🌟

I helgen hade vi ett lyckat 12-årskalas, 11 kompisar kom och det var lagom. Han fick mest pengar så han är rikare än oss nu hahaha 

(null)
(null)
(null)
(null)
På söndagen vilade vi, kollade på en mysig julfilm, städade och sådant. F åkte till Ikea och köpte ett skrivbord och stol till Samuels rum. Alicia gjorde klart Marabouhuset. 
(null)
(null)
Sista skolveckan innan mitt lilla jullov. För att kunna vara ledig blir det till att plugga för mig varje kväll denna veckan. Om en vecka är vi hos lilla mamma i Malmö, längtar!!!

Ha en fin vecka! 

Fredagkväll

 
 
Skolveckan flög förbi som vanligt och vad har vi gjort för något roligt då? Måndag-tisdag, torsdag-fredag var jag hemma och pluggade. Vi har ett par studieuppgifter som ska in nu i december/januari. Den ena är lätt, den andra är väldigt svår att förstå men jag skriver så som jag uppfattar det och hoppas den blir intressant att läsa för läraren. Sedan har vi en gruppuppgift som vi börjat på men som vi troligen kommer ta tag i på riktigt första veckan i januari för den ska in den veckan... Inget klart men allting är påbörjat i alla fall.
 
 
Jaja, en dag i taget och en uppgift i taget brukar jag tänka. I onsdags fick vi åka och träna på kliniska moment på gummivaginor =). Vi fick träna på gynekologisk undersökning med fingrar och med instrument, träna på att ta cellprov och sätta spiral. Vi fick även träna på att sätta p-stav. Mycket att kunna rent praktiskt men det är också mycket att tänka på när man bemöter patienter. Det är ju en speciell situation att komma som patient och visa sin troligen mest intima del för oss.
 
 
Har blivit placerad på Huddinge sjukhus förlossning nästa termin yeah!! 22/1 börjar vår första långa praktik på förlossningen (8-9 veckor) och det känns overkligt men riktigt roligt!! Vi ska under termin 2 och 3 vara med om minst 150 födslar, varav 50 där vi har huvudansvaret och 100 där vi är med på ett eller annat sätt.
 
Mötet på Samuels förskola blev inställt, pedagogen var sjuk så mötet skjuts upp till efter jullovet. Han hade dock varit duktig och lydig denna veckan tyckte dem...
 
 
Luciadagen kom och gick, jag hann med Henrys luciatåg på morgonen, pappa F var med på Samuels på eftermiddagen medan Alicia och några kompisar lussade på ett äldreboende.
 
 
 
 
I helgen blir det 12-årskalas, 17 kompisar är inbjudna men jag hoppas minst 5 inte kommer hahaha så de får plats i köket. =) 
På söndag ska jag iväg och köpa några småjulklappar, har beställt julklappar till barnen på nätet men vissa saker kommer definitivt inte hinna fram till julafton,,, Men men så är det när de önskar julklappar från USA, Kína, England m.m. Det blir en dyr jul även i år... Åh, saknar lön, men jag kämpar vidare och om ett drygt ett år så har jag förhoppningsvis lön igen =)
 
Ha en fin helg allihopa! ps. julen och Skåneresan närmar sig med stormsteg wihooo

Henry 12 år

(null)

(null)

(null)

(null)
Bästa presenten, värsta mikrofonen med stativ som han önskat sig. Måste ju supporta honom som framtida populära Youtubern (Läs Pewdiepie) hahaha 😅❤️🍭🎂

Helgen

Jag mådde och mår inte riktigt bra så har mest hållit mig hemma. Förkylning och hosta, nu inne på fjärde veckan..., sover dåligt om nätterna liksom oroligt och mycket drömmar, skolans uppgifter gäckar mig, mötet med Samuels förskola är i mina tankar, kalas på lördag för en massa 12-åringar, julklappar ska fixas (har inte en enda klar...) så min kropp och hjärna ville inte vara med i helgen.

Anna och Wallace hade lördagsmys med oss men jag var nog inte bästa sällskapet...

Igår ville F ut med hela familjen men jag kunde bara inte... Jag stannade hemma med Samuel och kikade på och beställde julklappar online, vi bakade lussebullar och fixade Henrys inbjudningskort. 

(null)

Hatar att vara såhär och känna såhär, är ju för det mesta positiv och har energi till tusen men just nu känner jag bara för att dra täcket över huvudet och inte göra något! 
Men jag kommer som vanligt fake it until you make it och fortsätta kämpa på. Ser framemot Skåneresan, bara få vara och njuta med bästa familjen!

Hoppas ni får en bra vecka! XOXO 

Samuel

Förskolan har kallat till möte igen. Nu var det ett drygt år sedan. Men enligt dem så fungerar det dåligt med Samuel på förskolan... De vill att saker måste förändras innan skolan i höst. 

Han har enligt de dålig självkänsla (?) och vill inte vara med på saker och ting som att måla, pyssla m.m. Han har ingen ro att sitta med på samlingar m.m. Får väl reda på mer på mötet. De vill att vi gemensamt ska göra något åt detta innan han börjar skolan.

Jag förstår dem och förstår problemet men vet inte bara hur vi ska lösa det... Jag är ledsen och det känns än en gång som en stor sten i hjärtat och oro över framtiden...

Vi har ju varit med om samma med Henry, möten, samtal m.m. Och det tog så mycket energi... 

Ska vi nu genomgå samma sak igen?! Samuel är dessutom snäppet värre än Henry var...

Jaja, det är bara att kämpa vidare! 

Så trött

Jag har varit så trött denna veckan, trots tillräckligt med sömn. Så trött att jag somnade på bussen hem från praktiken, sover ofta en stund efter jobbet. Vet inte vad som är fel, brukar aldrig vara så trött... Jag fryser också väldigt mycket. Det kanske bara är den mentala påfrestningen av att praktisera, det kalla och tråkiga vädret och mörkret? Jag vet inte men väldigt jobbigt med denna trötthet. Det påverkar liksom lusten till allt, känner mig lite nere också och varje sak jag gör känner jag motstånd till.
 
 
Jag praktiserade måndag-torsdag på BB på Huddinge sjukhus och det var ganska lugnt tempo, lite småtråkigt emellanåt. Men jag fick vara lite mer självgående och gå in till familjerna och så. Hjälpte till med amning, väga och vissa undersökningar. Fick byta bajsblöja på en nyfödd bebis =). Gulligt men skönt att kunna lämna tillbaka bebisarna efteråt. Hade aldrig velat börja om på nytt igen!!!
Drömde inatt att jag var gravid och skulle föda men det gick inte bra att krysta så de ville att jag skulle genomgå kejsarsnitt och jag bara vägrade och åkte hem. Väl hemma så gled barnet ut efter någon timme hahaha
Idag har jag varit hemma och skrivit på mina skoluppgifter, en gick ganska snabbt att skriva medan den andra är väldigt märklig. Förstår inte riktigt vad on vill med uppgiften men jag kommer tolka den som jag tycker och sedan får jag väl revidera i värsta fall. Hela klassen tycker den är svår att förstå.
 
 
 
I helgen ska vi träffa Anna och Wallace för lördagsmys, lussebullar ska bakas, julklappar ska planeras/beställas, inbjudningskort till Henrys kalas måste skrivas. Sedan ska jag vila upp mig, hjärnan är igång konstant...
 
 Trevlig helg på er! Idolfinal ikväll!!!

Ny vecka igång

(null)

(null)

(null)

Helgen gick i 180 och förutom all markservice som tvätt, disk och handling så shoppade jag och Alicia lite grejer till henne och några presenter till Henry i lördags. 
På kvällen bakade vi pepparkakor.

(null)

(null)

I söndags simtränade jag med Henry och sedan storstädade vi i typ 6 timmar... så det var ytterst lite vila i helgen.

(null)


Cocillanan gav bra effekt redan efter första dagen. Men jag mådde väldigt illa på fredagkvällen så drig ner på dosen nästa dag. Den gör mig oxå riktigt trött... så nu efter tre dygn så pausar jag den. Dyra droppar men väldigt effektiva.

(null)

Praktiken på BB är igång och det är helt underbart, fick snusa på nyfödda bebisar och hjälpa till med amning och blöjbyte. ❤️👶🏻🤩

Ha en bra vecka guys

Grönsaksyoghurt

Buzzar Arlakökets grönsaksyoghurt. Gillade att den var stark men gillade inte smaken. Jag dippade morötter i den.  (null)

(null)


rethostan fortgår...

Första praktikveckan som barnmorskestudent är över och det har varit superroligt men väldigt mycket känslor och nya intryck.
Jag har varit på både barnmorskemottagningen där de främst gör cellprov på folk som haft förändringar tidigare eller har någon annan slags bakomliggande sjukdom som HIV. De hanterar också inskrivningssamtalen med folk som vill genomgå abort. Jag har fått göra flera vaginala undersökningar både med fingrar och spekulum och det var annorlunda haha men väldigt glad att jag fick göra det. Väldigt svårt att känna vad som är vad men det lär man sig med tiden och erfarenheten.
Sedan har jag varit på gynakuten och den kvällen var det väldigt lugnt, patienterna bestod mest av kvinnorna som hade besvär efter att ha genomgått medicinska aborter.
Igår var jag på gynavdelningen och fick vara med när tre patienter genomgick tidig medicinsk abort samt en patient som genomgick en sen abort på grund av att fostret hade dött i magen ett så kallat missed abortion i vecka 16+1.
 
 
 
Jag är för abort men det väckte ändå en massa känslor speciellt när unga tjejer kommer in och ska genomgå sin tredje/fjärde abort. Preventivmedel är gratis för unga i Sverige, använd det!
Men det som väckte mest känslor var paret som genomgick sin sena abort, de var så ledsna och oroliga. Jag fick se fostret efteråt och barnmorskan tvättade det och lade det i en handduk så att även föräldrarna fick se det. Först var jag rädd men sedan tyckte jag att denna lilla minimänniska var så fin och så utvecklad barnet är vid denna vecka, helt otroligt! 
 
 
 
Jag har fortsatt hosta mig igenom hela veckan och jag bara hatar rethosta, vaknar mitt i natten med värsta hostattackerna... Ringde vårdcentralen imorse 07:50 för att vara säker på att få en tid, 8:15 ringer dem "Nej, vi har inga tider idag" aaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrgggggggggggggggg Varför har man en vårdcentral om man inte tar emot patienter? Jag är så trött på dem, samma visa varje gång. Tänkte att jag åker till jourvårdcentralen istället men orkade inte efter att ha varit på benen hela dagen. Så jag tänkte jag googlar lite på dessa läkarappar som finns och hittade Min Doktor som inte är lika restriktiva med narkotikaklassade preparat. Laddade ner, loggade in, skickade iväg mitt ärende och inom 30 minuter hade jag recept på Cocillana! Service i högsta klass och jag behövde inte röra mig ur fläcken. Förstår att vissa saker är svårare att få hjälp med det men detta var ju grymt!
Hämtar ut den imorgon och börjar direkt. Jag ska vara på BB nästa vecka och det är inte så lämpligt att gå runt och hosta bland nyfödda.... Hoppas hostan lägger sig eller i alla fall blir bättre innan måndag.
 
 
 
Idag har jag varit hemma, kollat igenom alla skoluppgifter vi har i denna kurs och försökt planera för hur och när jag ska göra dem för att hinna med att ha ledigt en vecka i jul. Sedan har jag bakat kanelbullar till Henrys kalas och sedan drog vi fram alla julsaker och pyntade här hemma. Julgranen är till och med uppe men julgransljusen är döda så det bir till att köpa nya imorgon och även köpa två nya adventsstakar, alltid något som lägger av. Redan december nu och egentligen brukar vi pynta dagen innan första advent men fuskade lite i år då. Men vet ni vad, har helt glömt att köpa adventsljus hahaha, så då får vi bränna ner både ljus 1 och 2 imorgon.
 
 
 
Funderar på att söka bostadsbidrag för 2018, fick det beviljat sist jag pluggade men det är så krångligt nu när F är egen företagare igen men får se om vi kan få till papperna och skicka in. Inte van vid att ha så lite pengar som vi har nu, får norpa ett par tusen av sparpengarna varje månad. November och december brukar vara värsta månaderna för oss och i december får jag typ 5000kr av CSN yihaa
 
 
 
I helgen ska jag med Alicia och köpa jacka och så. Sedan ska vi baka pepparkakor. Henry måste simträna en sista gång innan simtestet nästa vecka och lägenheten måste städas, det är så sjukt smutsigt och dammigt men vi har varken haft tid eller ork till detta...
 
Full rulle as usual alltså. Får se om det blir någon film, känner mig lite nere och olustig på något vis vet inte varför...
 
Have a nice weekend you guys!
 


RSS 2.0