Helgen är här

Veckans uppdatering:
 
Henrys öronkoll gick superbra. Han hör som man ska och hålen är ihopväxta. Så nu är han "färdig" hos örondoktorn men ifall han skulle få problem i framtiden var det bara att höra av oss.
Alicias utvecklingssamtal gick super det med. Hon har förväntade kunskaper i allt och det funkar bra för henne i skolan. Matten går mycket bättre och det är mycket tack vare att de nu har ämneslärare i matte. Han kan förklara och hjälpa barnen på rätt sätt.
 
 
 
I veckan har jag jobbat med min hemtenta i psykologi och det har varit skriva-radera-skriva-radera men nu är den i princip klar. Nu nästa vecka blir det fullt upp, först har vi föreläsning i socialantropologi och sedan ska vi jobba i mindre grupper och förbereda oss inför ett seminarium vi har på fredag. Då ska vi framföra något framför halva klassen, läskigt,,, Det kan vara ett drama, debatt eller annat. Förutom det har vi också en hemtenta i sociologi och föreläsningen och annan info inför den har varit mycket bristfällig och många är riktigt förbannade. Men men jag gör mitt bästa så får vi se. Man kan ju alltid skriva om. Jag ska ta det lugnt och inte stressa upp mig =)
 
Idag har jag och Alicia varit och shoppat kläder, så nu är hennes garderob uppdaterad och utrensad. Resten av dagen står det bakning på schemat, lussebullar och hallongrottor, mumsigt =)
 
Imorgon blir det slappande och så ska jag gå igenom uppgifterna inför nästa kurs och leta böcker, sista kursen denna termin =)
 
Ni får ha en fortsatt dejlig helg
 
 
 
 
 

Veckans inlägg

Vad har vi gjort då?
 
Hmm återbesöket med Samuel gick bra och allt såg bra ut. Han ska bli kallad om ett år för en ny koll. De har kontroller ända upp i tonåren.
 
Jag har haft en väldigt lugn vecka  när det gäller skolarbetet. Då blir jag lite stirrig för jag är inte van vid att ta det lugnt =)
På fredagen hade jag Samuel hemma för en mysdag med mig. Vi hälsade på mitt jobb, sedan gick vi till öppna förskolan. Men Samuel var hemsk! Han revs, puttades, drog de andra barnen i håret m.m. Efter en dryg timme gav jag upp... Tråkigt att han gör så men jag säger såklart till och förhoppningsvis slutar han med detta snart.
 
 
 
Igår, lördag åkte jag och hälsade på en vän från min mammagrupp. Vi har inte setts sedan i somras så det var riktigt trevligt!
Sedan åkte vi hem och så kom Anna med barnen. Så vi hade en mysig lördag ihop med mat och annat gott. På kvällen så kollade jag på film och även på fredagkväll såg jag film. Men inget som var direkt bra tyvärr =(
 
Idag, söndag tar vi det lugnt hemma. Har kollat upp lite stipendier som jag kan söka, 6 stycken som jag kan söka i början av nästa år. Hade varit skönt att få ett extratillskott speciellt vad gäller kurslitteratur. Har redan lagt ut x antal tusen kronor och då har jag ändå lånat, köpt på Blocket och Tradera. Har köpt några nya som jag inte kunnat få tag på, på annat sätt.
Håller på och fixa med lite småsaker som jag inte haft tid till under senaste veckorna, sytt barnens håliga byxor och fixat Samuels "första året bok".
 
 
 
Imorgon drar en ny vecka igång och denna vecka har vi föreläsning och grupparbete inom sociologi. Dessutom ska jag börja skriva på min hemtenta som vi har i psykologi. Så nu är slappandet över och nu börjar allvaret igen =)
I veckan ska vi på förhoppningsvis Henrys sista undersökning av öronen. Han ska ta ett hörseltest och sedan ska de kolla att hålen där rören satt verkligen är ihopväxta,
Sedan ska vi ha utvecklingssamtal med Alicia och förhoppningsvis bara höra goda saker =)
 
Ni får ha det så bra!
 

Bloggningsdags

Ja, vad händer hos oss då??
 
Vi var på Halloweenfest förra lördagen och det var riktigt trevligt =)
 
Jag har pluggat hårt söndag-fredag inför anatomi och fysiologitentan vi hade idag. Och det gick bra, svarade på allt och minst G borde jag få.
 
 
 
Jag har fått svar på min reviderade bokreflektion och den blev godkänd! Så gött! Nu har jag klarat första och andra kursen vilket är kraven för att få fortsätta till termin 2. Man ska även ha genomgått tredje och fjärde kursen men poängen behöver inte vara klara inför termin 2. Just nu går vi tredje kursen.
 
Nästa vecka blir det föreläsningar och basgruppsarbeten inom psykologi. Ska bli intressant!
 
Samuel är dålig, förkylning och magsjuka. Vi sov i princip ingenting inatt snarrk. Hoppas han sover inatt för det är terror att inte få sova...
 
På måndag ska F vabba för att gå på återbesök hos läkaren som opererade Samuel. Jag tror det ser bra ut men vi får se vad läkaren säger.
 
Tänk att om bara någon vecka ska julpyntet fram! Och vi har börjat planera inför Henrys 8-års kalas. Tiden går snabbt så det gäller att planera tiden för att hinna med alltihopa: julbakandet, julmysandet, pyntandet, julklappsletande, presentletande, kalasförberedelser m.m.
Att vi inte har pengar ska vi inte tänka på =(
I december får jag ut 10000kr mindre än om jag hade jobbat och det svider såklart och så är det december också ju...
Men men jag får tänka långsiktigt och att för att få en akademisk examen och ett "bättre" jobb med förhoppningsvis bättre betalt så är det värt att leva relativt fattigt i 3 år. Inget ont mot Citymail egentligen men ja ni vet vad jag menar
 
Nu ska jag leta filmer för kvällen *har abstinens*
 

Alla helgona

Veckorapporten kommer här:
 
I skolan hade vi lung och hjärträddnings utbildning, vi fick även öva med hjärtstartare och hur man gör när någon håller på att kvävas. Mycket intressant och sjukt lärorikt! Tänk att man kan hålla någon vid liv med så "enkla medel" och få folk att överleva.
Sedan har vi haft föreläsning om Njurar, urinvägarna och syra-bas regleringen. Nu är det en vecka tills nästa anatomitenta *hjälp* Cirkulationssystemet, andningssystemet, matspjälkningssystemet, mikrobiologi och njurar, urinvägar och syra-bas regleringen. Jag ska börja redan imorgon och nöta in alla mina anteckningar och mindmapa.
 
Jag fick svar på första anatomitentan igår och det blev et fint VG!  Känns sjukt bra!
Inget svar på bokreflektionen än så jag mailade läraren och hon hade inte fått den?! Så jag mailade in den och hoppas på ett G på den så jag kan släppa den. 
 
 
 
 
 
Det var ju Halloween i torsdags så barnen gick trick or treating med några kompisar.
 
Idag ska vi iväg på Halloweenfirande och vi har bakat chokladbollsmöss. Snart är det dags att klä ut oss =)
 
 
 
Idag var vi och handlade vinterskor åt barnen och det gick ovanligt bra och jag var dessutom själv med alla tre.
 
Alicias 499kr
 
Henrys 399kr
 
Samuels 299kr
 
Eftersom det var Skopunkten så fick vi billigaste paret gratis så ca 900kr för alla tre, bra pris tycker jag!

Inga filmtips denna veckan eftersom jag såg en sjuk kannibalfilm förra veckan som inte var något vidare och igår hann jag bara med halva komedin The Heat men den var riktigt rolig!
 
Ni får ha det så gott!
 
 

RSS 2.0