Tisdagen

Glömde säga att bebisen var helt galen igårkväll. I två timmar så höll han på som en tok, buffade, sträckte på sig och tryckte sig neråt. Det kändes väldigt obehagligt. Men nu är han lugn igen, som han brukar vara.

Jag antar att det börjar bli trångt därinne =)

Idag, tisdag så drog vi till ett inomhusbad som vi aldrig varit på. Huddingebadet heter det och här är länken till deras hemsida

http://www.huddingehallen.com/index.asp

Det var verkligen mycket bättre än jag förväntat mig. Henry kom in gratis, barn under 7 år är gratis och Alicia kostade 20kr, jag kostade 50kr. Jag badade inte då mina badkläder säkert inte passar och jag vill skona de andra från att se mig i bara badkläder just nu haha

Vi brukar åka till ett annat bad som är mycket dyrare men detta fick mer än godkänt av barnen och de tyckte detta var ett mycket roligare ställe. Hit kommer vi definitivt åka fler ggr.
Alicia är som en fisk i vattnet, helt orädd, hoppar från trampolin ner i 2-3 meter djupt vatten, åker vattenrutschkanor m.m. Jag är glad för detta för själv är jag en räddhare haha som knappt doppar tårna.

Henry kan ju inte simma än men var i full gång ändå. På måndag börjar han sin simskola så jag hoppas han lär sig simma ganska snabbt.

Tyvärr glömde jag kameran =( så inga bilder från dagen men jag lägge rin några gamla badbilder

Och idag går jag in i vecka 36 och det känns helt overkligt att vi om mellan 3-7 veckor har en bebis härhemma =)

Imorgon ska vi troligen åka till Naturhistoriska museet och gå på 3D bio på Cosmonova, de visar Dinosarie filmer m.m. och så har de en pysselverkstad öppen hela veckan. Det jobbiga är att det är typ en timmes resväg med t-bana dit bläää

Ha en fortsatt härlig vecka

Sportlovet har börjat

Igår, måndag så bestämde vi oss för att åka till ett inomhuslekland som ligger i Tullinge, Lekslottet.
Här är länken till deras hemsida

http://www.lekslottet.se/

F tar bilen till jobbet så vi får åka kollektivt hela veckan. Vilket är ett upptåg i sig med min höggravida form, Henrys energi och Sthlms avstånd till allt.

Barnen hade kul i alla fall och här är några bilderOch igår så blev bebben i magen hela 35 veckor så "bara" 5 veckor kvar till beräknat födelsedatum iiiiihhhh

Alicia var hos tandläkaren också och allt såg bra ut. Inga hål eller annat fel, hon har tappat 13 tänder och har 7 mjölktänder kvar att tappa. Hon blir kallad om 2 år igen.
Tänk att barnens tandhälsa är så olika. Alicia har alltid haft bra medans Henry har haft hål, har svarta märken i vissa tänder och t o m fått dra ut en tand...


10 år

Idag har jag haft mitt körkort i 10 år =)

Tänk vad tiden går fort

Helgens eskapader

Ja, jag kan konstatera att denna helgen har vi inte gjort ett skit.

Det behövs städas men ytterst lite har gjorts och det är F som gjort det. Jag har ingen energi, känner mig lat och lite deppig.

                                                            

Melodifestivalen denna vecka:

Jag gillade Miskovsky och The Dynazti. Dannys låt var faktiskt inte bra tyvärr. Hans sångröst var riktig dålig och falsk i texterna, hörde ingen annan det?? Jag är glad att Perelli åkte ut för det var inget bra, hennes tid är över tyvärr.
Christer och Lotta sjöng också riktigt dåligt så jag förstår inte hur de kunde få så mycket röster? Kanske för att de är kända?

Vad tyckte ni?

Ny vecka på G, sportlovsvecka för oss. Ska åka till simhall, åka skridsko, inomhuslekland och lite sådant. Jag fruktar Henrys humör men vi ska väl ta oss igenom veckan??!!

Ha en härlig vecka!

Helgen, nerverna utanpå kroppen

När jag växte upp sade min mamma ofta, ofta att hennes nerver satt utanpå kroppen och andra liknande uttryck när min storebror var i sitt esse.

                                               

Nu kan jag konstatera att jag vet precis hur det är att ha nerverna utanpå kroppen... Vår lille 6-åring har blivit ett monster. Han är så jobbig just nu. Han bråkar om allt hela dagarna, skriker och är konstant arg. Aicia kan inte ha kompisar här för då är han a pain in the as.

Jag känner mig så uppgiven och orkar inte bråka. Samtidigt så måste vi ju visa att det inte är ok det han gör och att det inte är han som är bossen. Men det är tröttsamt och vi gör verkligen vårt bästa hela dagarna för att han ska få utlopp för sin energi och alla energi går åt till att lugna ner honom.

Idag var vi ute på lekplats ett par timmar, jag försöker aktivera honom genom spel och annat men han är aldrig nöjd! Aldrig nöjd, för det är alltid något fel på vad vi gör, vad vi säger m.m.

Skönt att kunna spy lite galla härinne på bloggen. Jag vet att det är 6-årstrots och att vi bara måste genomlida dessa månader av fighter men det är tröttsamt när man är höggravid och snart har vi en nyfödd härhemma också.

Nu är barnen ute på gården och leker med kompisar men mitt hjärta är i halsgropen. Vad gör han nu? Slår han dem andra? Bråkar han med den andra? Måste jag bli ag för 511:e gången idag och går ner på gården och släpa in honom skrikandes in i lägenheten?

Det är fan inte lätt att vara förälder!!

Fredagen är ju idag


                                                   

Idag hade jag och F uppföljningsmöte igen med Henrys fröken. Jag vill bara säga att Henry har inte gjort något som bidrar till dessa möten.

Mötet gick strålande och jag tror både vi som föräldrar och läraren fick prata igenom om hur vi tänker och tycker att det går. Det kändes bra efteråt och klumpen har släppt.
Visst kan allting blossa upp igen men vi hoppas inte det.

                                            

Idag har jag packat BB väskan och en väska till barnen. Om lillebror väljer att titta ut 9 dagar innan BF som storebror då har vi bebis om en månad =)
A ska ta barnen när vi ska in till förlossningen. Om det blir på kvällen/natten då får de lämna barnen på fritids, startar det på morgonen då hinner vi själva lämna och startar det på eftermiddagen så får de hämta barnen på fritids. Det bästa hade varit på helgen så vi slipper hela fritidsbiten men tyvärr kan man ju inte välja =)

                                                

Fick veta vad jag får i graviditetspenning denna månad blää. Mindre än hälften av min lön då det endast är 19 dagar jag får för. Visst kan vi betala räkningar och mat men inget annat. Nu har vi ju allt för bebisen så det blir väl till att snåla in lite på mat och sådant så att pengarna räcker till nästa barnbidrag. 

                                                           

Nu är det sportlov en vecka framåt här hos oss och barnen ska vara lediga hela veckan, hjälp... Jag har lite saker som vi ska hitta på, men det är svårt för mig att gå och ta mig runt just nu. Så vi får ta det lugnt emellanåt.

I helgen skulle jag och F egentligen gått ut och haft lite mamma-pappatid men p g a att Alicia varit sjuk så skjuter vi fram det till nästa helg.  Så vi har inga planer alls i helgen, förutom städning. Vad ska ni göra i helgen?

Torsdagen

Ja, denna dag mådde vi otroligt nog mycket bättre, hur det kan svänga sådär är otroligt men underbart skönt!

F fick gå till jobbet, Henry lämnades i skolan och vi bara låg och vilade, eller gjorde vi det? Nej, jag tvättade allt härhemma men tvättmaskinen strular igen. Det verkar som centrifugeringen gör lite som den vill... Sedan skurade jag toa och badrum, tog hand om köket. Så, vila gjorde jag väl inte direkt, jag i ett nötskal, eller?? =)

                                           
http://www.botkyrka.se/barnochutbildning/Radochstodforforaldrar/foraldrastod/Sidor/ABC-4-träffar.aspx


På kvällen gick jag faktiskt på Informationsträffen jag skrev om förra veckan. Jag ville inte missa den och jag mådde ju mycket bättre. Det är en studie och 700 föräldrar i 10 STHLMS kommuner kommer delta mellan 2012-2014. Det är forskare från Karolinska som utför detta.
Mycket intressant och jag tror det kommer hjälpa mig att bli den förälder jag vill vara!

Det kommer vara två grupper, en som startar redan nu i mars och en i höst. Det blir 5-10 föräldrar/grupp som kommer träffas 4 ggr. På de fyra träffarna är det olika teman som "Visa kärlek", "Vara med" "Visa vägen" och "Välja strider" som vi föräldrar ska diskutera och komma med egna erfarenheter m.m.
Igår fick vi fylla i ett frågeformulär med massor av frågor som rör barnet, oss själva m.m. Vi ska även få fylla i liknande frågeformulär under kursen och efteråt.

Det är inte lätt att vara förälder. Jag kommer skriva här om de olika träffarna och hur det känns och går, kanske dela med mig av tips och råd?! jag vill bli så bra förälder jag kan bli. Jag vet att jag är en bra förälder i grund och botten men behöver lite verktyg i vissa situationer med barnen.

Denna studie ska sedan granskas och ev. kommer detta bli något som alla föräldrar får genomgå någongång under barnens uppväxt?!

                                                              

Onsdagens eskapader


                             

Usch och fy, natten mot onsdagen vaknar jag av att jag mår väldigt illa. Jag springer till badrum och spyr ner hela vasken, fräscht. Och så fortsätter det hela natten, jag kräker många många ggr och mår fruktansvärt dåligt.

Jag hör även hur Alicia springer ut flera ggr och kräks. Pappa F hjälper henne. Vinterkräksjukan är här, inte roligt när man är i vecka 35...

Jag sover inte en blund på hela natten. På morgonen frågar F om han behöver vara hemma. Eh, jo jag klarar inte av mig själv ens. Hur gör ensamstående det??
Vi gör misstaget att ha Henry hemma också. Han har ju energi till tusen så det är svårt att vila. Han vill inget illa men han har energi för 5 barn tillsammans. Han låter, sjunger, pratar högt m.m.

Så onsdagen bestod av säng och soffläge, F fick gå och köpa diverse saker som vi behövde för att överleva dagen.

Jag skulle egentligen tvätta, barnen till kyrkans miniorer och Alicia till tandläkaren men alla planer fick strykas såklart.

Bläää

Liten bloggpaus

Har haft en liten bloggpaus, inte av frivillig art men det kommer ni förstå av texten.

Hmm vi börjar med tisdagens aktiviteter.

                                               

I tisdags var det 12 år sedan jag började jobba på Citymail. Tänk att det gått så många år, otroligt! Jag trivs bra på jobbet, saknar arbetskompisarna nu när jag går hemma om dagarna.

                                           

Jag följde med Henry och hans förskoleklass till Konserthuset inne i stan. Fantastiskt fint och de spelade så bra. Tyvärr var det ju inriktat för barn så där var två clowner längst fram som skulle göra det hela roligare för dem. Jag hade önskat bara att få höra på de vackra instrumenten.

Men glad att jag fick följa med. På t-banan hem ville inte Henry sitta ner på sin plats och vaktmästaren som hade följt med för att många ordnarie var sjuka skulle ta tag i detta problem. Grejen är att han varken känner Henry eller tar han dom barn i vanliga fall. Han höll fast honom i stolen, Henry blev mer och mer frustrerad och ledsen. Till slut sade jag till honom att släppa Henry. Henry var så ledsen, arg och uppriven. Det trängde t o m ut "blodprickar" under ögonen.

Jag har tagit upp det med skolan och de ska ta upp det med ledningen och vaktmästaren. Han ska inte få följa med på fler utflykter. Jag fick så dåligt samvete men trodde att vaktmästaren visste vad han gjorde. Han sade bara att jag är vuxen och du ska lyda. Grejen är att det var en liten skitsak som förstorades upp och förstörde det roliga i hela utflykten för min lille gubbe.

                                             

På kvällen var det dags för föräldramöte i Alicias klass. Barnen fick vara hos en kompis tills F kom hem. 6 föräldrar kom och det går 24 barn i hennes klass... Jag förstår inte de föräldrar som inte kommer, som aldrig kommer. Är man inte intresserad av vad som händer i klassen? Vill man inte ha chansen att ställa frågor till lärarna? Det är ju även tråkigt för lärarna som ordnar mötet.
Brukar ni gå på föräldramötena?

många läsare

Vissa dagar har jag upp till 36-37 läsare och det är så roligt. För jag skriver inget speciellt egentligen och det hade varit så kul att veta vem som läser =)

Vissa vet jag ju, kanske en 10 stycken men långt ifrån 36-37 stycken.

Men det är bara kul, hoppas ni fortsätter komma in och läsa. Lämna gärna en kommentar!! =)

E.T.

Igår såg vi klart E.T. och som Alicia grät när E.T. var sjuk. Hon var verkligen jätteledsen och grät hysteriskt. När hon var 2-3 år storgrät hon åt Shrek när åsnan och Shrek blev ovänner och den där sorgsna låten kom.

Min pappa var likadan och grät åt det mesta på tv. Så det är väl därifrån hon fått det.Just det Melodifestivalen... Mollys låt var ju ganska bra, Ranelids låt var ett skämt. Han bara pratade och tjejen sjöng någon slags 80-tals eurodisko.
Jag undrar vad hans författarkolleger säger om detta bidrag haha

Jag tyckte det var tråkigt att inte Mattias gick vidare. Han var riktigt bra och låten var bra.

Youngblood var pinsamt dåliga, jag gillar pojkband men de var riktigt dåliga. Andreas Johnsons låt var tråkig och lät som alla hans låter typ.

Vad tyckte ni om Ranelid och de andra?

Ciao

Måndag, ny vecka

Idag vaknade barnen och sade att de kände sig sjuka. Jag fick ändå de iväg till skolan. Henrys lärare ringde dock efter en timme och sade att Henry klagade på magont och illamående...
Så jag hämtade honom men han är precis som vanligt. Så jag vet inte om det bara var lite magont eller bara skönt att vara hemma en dag.

                                                   

Imorgon ska jag följa med hans förskolegrupp till stan. Vi ska till konserthuset där de ska ha någon konsert för barn. Trevligt att komma ut!

Min mage har definitivt ändrat karaktär senaste dagarna. Bebisen trycker sig neråt och verkar ha lagt sig tillrätta. Det är svårt att gå nu, och det känns obehagligt när han rör sig... Jag har gått 34 hela veckor idag så nu är det 6 veckor kvar till beräknat datum.
Men jag har en känsla att han vill titta ut tidigare. Jag hoppas jag kan knipa igen minst 3-4 veckor till så att han är färdigbakad och redo att åka hem.

                                          

Jag mår så illa också hela tiden... Och halsbrännan är jobbig.

Imorgon är det föräldramöte i Alicias klass också. Tyvärr har jag ingen barnvakt för mina kompisar jobbar. Men jag ska ta med dem så hoppas jag att de sitter snällt och tyst eller får vara på fritids och leka sålänge... Vi får se hur det blir...

Ha en skön vecka allihopa!

Söndagen

Vår söndag var lugn. Henry lekte med en kompis i vår port, Alicia var hos en kompis och lekte. Jag slappade väl mest. F var iväg och köpte ett babyskydd.500 kr från Blocket. Köptes för 1300kr i maj 2011, kvittot finns kvar. Ser helt ny ut så det var ett klipp.

Sedan har jag budat hem två saker från Tradera.Babybjörn bärsele 245kr (nypris 890kr)


Amningskudde "Spöket Laban" 300kr
Den är som ny, använd 10ggr. Nypris 399kr

Jag har aldrig använt amningskudde utan alltid använt vanliga kuddar. Men många säger att de är oumbärliga och fantastiska så då får jag väl prova =)

Nu känns babysakerna kompletta. Nu ska vi börja titta på bil och bestämma hur vi ska finansiera den. Hela med sparpengar, halva med sparpengar, ta allt på lån?
Dagens bensinpris skrämmer mig, det är ju dyrt att bara starta bilen nuförtiden. Tur att vi inte pendlar till jobbet...
Fredag-lördag

Jag är krasslig fortfarande. Men lite bättre i halsen. Bebisen har varit som galen det senaste dygnet. Det gör ont när han rör sig, han trycker sig neråt och inatt hade jag riktiga sammandragningar/förvärkar i någon timme. Men det är ju för tidigt, han får gärna stanna inne minst 3 veckor till så han är färdigutvecklad när han kommer ut.

Igår såg jag och barnen en annan 80-talsklassiker"Den oändliga historien"

Ikväll är det ju Melodifestival, del 3, spännande =)

Idag har jag och barnen varit på Tom Tits tillsammans med A och hennes barn. Barnen hade kul men efter ett par timmar ömmade mina fötter och jag mår ju inte helt bra. Så vi åkte hem. Nu är vi hemma och tar det lugnt.

www.tomtits.se

Ja, resten av helgen blir säkert väldigt lugn, känner att min kropp behöver ta det lugnt.

Ha en fortsatt härlig helg!

Glömde berätta

att svaren från Alicias njurröntgen var helt normala. Skönt att allt såg bra ut!

Men sängvätandet pågår fortfarande med bägge barnen och de kommer in till oss varje natt. Så vi får ingen bra sömn, jobbigt...

Får väl börja med någon slags belöningstavla igen. Alicia borde i alla fall kunna ligga kvar i sin säng, 8 år gammal!!

Har börjat känna mig sjuk nu ikväll, krasslig i halsen =( Det är antagligen mitt eget fel. Brukar äta 1-2 frukter/dag men har slarvat med det sedan jag slutade jobba. Så nu blir det till att käka frukt igen.

Nu är barnen på kalas, maten puttrar i ugnen och maken slutar om 10 minuter.

ONSDAG-TORSDAG

Igår åkte jag till Babyland för att snusa runt lite. Vilka överpriser de tar!

Tacka vet jag näthandel, Tradera och Blocket =)

Jag köpte i alla fall några saker bl.a.

Badjhälp till badbalja/badkar, bara att lägga bebisen där i och bada den.


Ett babygym

Jag hämtade även gratispaketet man får genom dem. Det innehöll gratisnappar, ett litet paket skötlappar, några blöjor och reklam. Inget speciellt men gratis. Har nu 5 nappar som jag fått gratis. Lillebror vill kanske inte ens använda napp, för de gjorde aldrig Henry. Han var en snuttefiltsälskare istället =)

Idag fick jag ett paket som jag beställt från nätet!


Babysitter från www.jollyroom.se

Nu börjar bebissakerna bli kompletta. Kul att se allting och snusa på dem. Det är så mycket mer verkligt för barnen och de frågar mycket.

Ikväll ska barnen på kalas 18.00-20.00. Det är en kompis i porten på våning 7 som fyller år. Nära och bra =)

Ja, annars händer det inte så mycket här. På Alla Hjärtans dag fick jag en kaka av maken när han kom hem. Han vet att jag gillar kakor hehe. Barnen fick chips och glass. Själv fick han ingenting men han har precis köpt en laptop för dryga 12000kr så han har fått så det räcker och blir över =)

Imorgon är det fredag och det är nice. F ska till Malmö över dagen. Han har börjat jobba som tolk i sitt stamspråk, urhobo. Så han ska tolka några timmar på Migrationsverket i Malmö imorgon. Men han hinner nog inte träffa någon tyvärr. Kul med ett extrajobb i alla fall!

På lördag ska vi till Tom Tits tillsammans med A och barnen. Hon har fixat riktigt billiga biljetter genom sitt jobb. Så det blir en heldag där och det ska bli kul. Det är ett ställe fullt med experiment och jag har alltid velat gå dit men det är svindyrt egentligen.
http://www.tomtits.se/ Ni kan läsa mer om ni klickar på länken.

Sportlov om drygt 1 vecka och barnen ska få vara lediga. Har tänkt några saker som vi ska göra bl.a. åka kryssning, åka till inomhusbad, åka till stan där de har några aktiviteter, ev inomhuslekland. Vi kommer ju ha lite mindre pengar nu när jag inte får lön längre så vi får se vad vi har råd med...

Ha en härlig fredag och lördag!!

Infoträff för föräldrar

Jag börjar känna mig gladare nu. Hormonerna rusar runt i kroppen och jag har varit väldigt nere och deppig senaste 2 veckorna.
Det är lätt att ta åt sig, lätt att tänka negativt och inte se vad som är vad. Mina barn är mitt allt, de är det bästa som finns trots att de dagligen bråkar, får mig arg och frustrerad. Ibland behöver man stiga åt sidan och prova nya metoder, nya sätt.

På torsdag nästa vecka ska jag på infromationsträff. Det är en ny studie som riktar sig till föräldrar i åldern 3-12 år. Den kommer bestå av 4 träffar där man diskuterar olika ämnen som rör barn-föräldrar relationen. "Hur vill du att ditt barn ska minnas dig när han/hon är 20år?"
Läs mer här http://www.botkyrka.se/Foralder/Radochstodforforaldrar/foraldrastod/ABC-4-träffar

Jag ser framemot att träffa andra föräldrar som går igenom samma sak som jag och pappa F går igenom varje dag. Syskonbråk, konflikter m.m. Våra barn är så otroligt framåt och intelligenta och de är "äldre" än sin ålder i huvudet vilket jag tror bidrar mycket till våra konflikter. Henry kan bl.a. läsa och skriva trots att han precis fyllt 6 år. Alicia är grym på allt hon gör och får ständigt beröm av lärarna. Är barn som är mer framåt än sin ålder "jobbigare", har vi föräldrar mer konflikter med dem för att de tror de är äldre?

Det ska bli intressant i alla fall, jag ska suga åt mig av allt jag lär mig där och sedan förmedla det till pappa F som också behöver redskapen för att hantera barnen.

Tisdagen den 14/2

Ja, vad har jag att skriva om, inte mycket just nu.

Både igår och idag har jag o princip suttit hemma vid dator och tv. Min mage krampar då och då och jag mår så illa hela tiden. Jag har nu gått 33 hela veckor och har ca 7 veckor kvar till beräknad födelsedag.

Imorgon har jag bestämt mig för att åka till Barnens Hus för att titta på babygym och ett badbaljestöd (som man lägger bebisen i så man slipper hålla i den när den badar) och bara gå runt och strosa bland bebissakerna. Och hämta paketet som man får gratis om man är gravid.

Idag har jag budat på lite bebissaker på Tradera men auktionerna går ut först om 3 dagar så det är en tråkig väntan =)

Just nu håller jag på att tvätta sängkläder och handdukar och sådant. Det har jag börjat göra i tvättstugan nu. Det är så mycker mer frihet nu när barnen är i skolan och jag är ensam hemma i flera timmar. Det är en lyx och det känns konstigt att få vara ledig. Tråkigt att alla andra i min närhet jobbar. Hoppas fler blir gravida snart så vi kan vara lediga samtidigt =)

Nu har jag och barnen sett ännu en gammal klassiker

"The goonies" är en film som jag älskade som liten. Nostalgi på hög nivå

I helgen har vi tänkt se E.T. och Den oändliga historien. Vad finns det fler för gamla filmer från 80-talet som är värda att se?? Tipsa gärna

Idag är det Alla Hjärtans Dag och det betyder nada för mig. Jag fick ett kort av Henry, gulligt. F kom på det vid 16.00 och ringde mig och sade Grattis haha. Jag är inte så mcket för sådana högtider. Jag tycker man ska vörda kärleken varje dag på olika sätt och former.

Ni får ha en härlig vecka!!

Magen vecka 33
Söndag

Idag tar vi en ta det lugnt dag.

Barnen är hemma hos kompisar på gården. Men först har de åkt pulka en bra stund. Vi, föräldrar behöver pausen.

Varje dag är det bråk mellan dem... Varje dag blir man deppig och arg fast jag vaknar glad och vill fortsätta vara glad. Alicia packade sina saker idag och sade att hon ville flytta. Men efter att hon hade tänkt om lite så nej hon ska tänka på det och vänta tills hon fyller 9år...
Det är Henry som är problemet som ska ta hennes saker hela tiden, retas m.m.

Henry är just nu mycket jobbig, den berömda 6-årstrotsen?? Det är väl bara att härda ut antar jag.
Alicia hittade en artikel i "Föräldrar och barn" tidningen om just en mamma till en 6-åring som hade skrivit in till en av dessa spalter där föräldrar söker hjälp. Det är visst en jobbig tid för honom nu och de testar gränser hos de personer de känner sig mest trygg med.

Idag har jag pysslat lite härhemma. Spjälsängen bäddade Alicia och jag har fixat skötbordsplatsen. Lite tidigt kanske men man vet aldrig om lillebror vill titta ut tidigare?


Alicia och Henry cykelkorgar fungerar som lådor för tillbehör =)

Nu har vi några saker till att fixa och så titta på bil på allvar sedan är vi nog ganska redo för ny bebis, eller är vi??

Whitney Houston RIP

Idag vaknade vi till den tragiska nyheten att Whitney Houston dött. RIP
Jag är glad att jag och F hann se henne live för två år sedan. Ännu en legend som dött, de dör alldeles för unga p ga dessa dumma droger och leverne =(
Tre av de bästa låtarna

Helgen som pågår

I fredags kollade vi på en gammal klassiker"Gremlins 1" och barnen tyckte den var bra. Alicia vill så gärna ha en Mogwai nu, helst levande =)
Hade glömt att Corey Feldman var med, så gullig!

Igår, lördag så åkte vi och gjorde lite ärenden. Hämtade paket vilket innehöll en söt mobil till sängen, handlade lite grejer till bebisen på Apoteket och hämtade samtidigt en gratisbox från dem.
www.apoteksgruppen.se ger ut gratisboxar till gravida. Gå in och läs mer!

Sedan blev det en sväng om till Ikea för madrassen skulle ju bytas så nu har vi rätt storlek haha

På kvällen blev det Melodifestival, del 2. Mina favoriter var David Lindgren vilket tydligen många i Sverige också höll med om och Andreas Lundstedt som inte ens gick vidare till andra chansen. Jag är glad att Tomas Di Leva och Sonja Alzén inte gick vidare blää vilket skit haha
Ulrik Munther var också helt ok.

Vad tyckte ni?

Efter det hann vi med en halv film innan vi alla somnade zzzzzzzz"Gremlins 2" och den får vi fortsätta se idag innan läggdags. *nostalgi*


Fredag och helgen är redan här

Dagarna flyter ihop för mig som är ledig så fredag är bara ännu en ledig dag typ. Men jag hämtade barnen tidigt och nu är vi hemma och myser.

Jag som skulle rensa och göra iordning i köket i veckan har inte gjort ett dyft... Mycket p g a oro, yrsel och olust. Men jag får väl snart nya krafter. Vill inte "slösa" bort min ledighet på att sitta och titta på tv eller sitta vid datorn.

                                                       

MVC besöket gick bra. Vecka 32+2

SF: 31
Vikt: +10kg
Socker: 5,2
Hjärtljud: Runt 140
Blodvärde: 120
Blodtryck: 120/75
Huvudet neråt fortfarande men han är rörlig. Både Alicia och Henry var rörliga fram till vecka 37 då de blev ruckbara. Mina blev aldrig fixerade, jag har antagligen stort bäcken =)

Min yrsel kan ju bara vara att jag inte äter ordentligt. Jag har inga matrutiner nu när jag är hemma. Jag glömmer att äta och äter oftast inget bra. Måste bli bättre på detta!
Nästa BM träff är om 3 veckor.


                                                                 

Mötet på skolan var jobbigt. Om två veckor ska vi dit igen för de vill även prata med pappa F. Vi gör allt för våra barn och de har allt de behöver när det gäller kärlek och alla övriga behov. Jag hoppas att det hela blåser över snart så vi kan gå vidare i våra liv... Vill inte skriva exakt vad det är eftersom det är känsligt men vi gör allt för att lösa det här! Tack ni som tänker på oss!! <3

Idag var jag förbi på jobb en sväng och fikade. Jag hade även medarbetarsamtal med chefen vilket gick jättebra, såklart ;) Nya kollektivavtalet måste skrivas på senast 1/6-2012. Vi får se hur det blir med våra löner och övriga villkor. Vi kanska får stå still igen eller få en mindre löneökning. Företaget måste hålla i sina pengar i år men vi får se.

                                                          

I helgen är vi bjudna på två kalas, vuxenkalas på lördag och barnkalas på söndag. Kul att bli bortbjuden =)
Spjälsängen är jag sugen på att bädda trots x antal veckor kvar haha. Skötbord och alla skötselgrejer ska köpas och sättas upp. Jag vet att det är många veckor kvar men det är kul att gå och lukta och känna på sakerna *kärlek*

I helgen ska vi se nostalgifilmer från när jag var liten. Gremlins, Gremlins 2 och The goonies ska hyras. Får se vilken vi börjar med =)
Och så blir det Melodifestival nr 2 imorgonkväll, kul!

Ha en riktigt härlig helg nu allihopa!!


Onsdag

Det var en lång dag på sjukhuset igår. Vi var där mellan 09.15-14.30. Det var en lång väntetid mellan sprutan och själva undersökningen. Men de har en avdelning som är till för de barn som är inlagda samt de som har lång väntetid.

                                                   

Där fanns det massor av saker att göra, riktigt roligt. Alicias hoppades på att få återkomma men jag vill hellre se att vi slipper vara på sjukhus så mycket mer...
Alicia fick bl.a. göra en film som jag lade upp i inlägget nedan.

Alicia var riktigt duktig och var inte rädd för något. Inte ens när kanylens propp ramlade av och blodet började spruta ut... Hon fick ligga still i 15 minuter i apparaten som sökte igenom njurarna. Provsvaren får vi först om en vecka...
Hoppas såklart att allt är bra!

                                            

Idag skulle jag göra nytta tänkte jag men jag har känt mig väldigt yr och deppig. Så jag har legat i soffan, suttit vid datorn hela dagen. Det känns som så mycket på en gång. Ny bebis (ska vi verkligen få det??), höggravid med alla hormoner, går hemma utan rutiner och med mycket dötid, Alicias njurproblem, mötet med Henrys fröken imorgon, barnens bråkande, kylan och vintern...
Jag vill verkligen vara glad men kan inte vara det, det känns som något trycker ner mig hela tiden och gör mig ledsen och deppig...

Mötet med Henrys fröken bävar jag inför. Jag kan tyvärr inte skriva här vad det rör sig om men det känns tungt och jobbigt. ;( Dessutom jobbar F så jag måste gå själv.
Ibland känns det som man gör sitt allra bästa men det är aldrig bra nog, hur man än gör så blir allt fel...

Hoppas ni kan tänka på mig imorgon!!

Ha en fortsatt bra vecka!


Alicias film

Igår fick Alicia göra en film i lekrummet på Huddinge sjukhuset. Vi hade ju en del dötid mellan sprutan och själva undersökningen. Klicka på länken. Det är inte första filmen hon gör utan hon brukar göra småfilmer hemma =)Melodifestivalen

Jag tyckte Sean Banan och Loreen var bäst. De andra bidragen var tråkiga, konstiga och skrämmande haha


Vad tyckte ni?


Måndagen den 6/2-2012

Ja, vad har hänt sedan sist?

Igår, söndag så tog vi det lilla lugna. Henry hade fotbollsträning men han spelade bara i typ 5 minuter sedan lekte han bara med annat... Vi kommer sluta gå dit med honom för han verkar ju inte alls intresserad. Tråkigt...

                                                       

Väl hemma igen så skruvade jag och Henry ihop spjälsängen och lilla byrån för bebisens kläder. Sedan tvättade jag alla bebiskläder, sängkläder m.m. Så otroligt små kläder och tänk att de ändå sitter löst första veckan i alla fall =)

                                             

Idag, måndag gick barnen till skolan och de fick vara på fritids till 15.00 så vi alla fick ett break från varandra. Alicia tyckte t o m att jag kom och hämtade för tidigt...
Jag har sorterat lite papper här hemma och tagit det lugnt.
Idag är bebisen hela 32 veckor och det är "bara" 8 veckor till beräknat förlossningsdatum, och knappt 7 veckor om han väljer att titta ut lika tidigt som Henry. Spännande!

                                      

Imorgon, tisdag är det dags för Alicias njurundersökning på Huddinge sjukhus. Vi kommer vara där mellan 09.30-16.00. Först ska hon få bedövningssalva som ska verka i ca1,5 timme, sedan en spruta med något lätt radioaktivt ämne (!) som ska cirkulera i kroppen i ca 4 timmar. Först då kan undersökningen göras som beräknas ta ca 1 timme...
Hoppas allting går bra och att Alicia klarar av det hela. Hoppas självklart att det inte är något fel på njurarna =( Men skönt att de tar det på allvar!

                                                 

I veckan har jag tänkt att rensa runt i köket, alla skåp och lådor ska gås igenom. Saker ska slängas och ställas iordning. Sedan ska det köpas fler saker till bebisen, främst ska skötbordet fixas och allt som behövs till det. Vi måste åka tillbaka till Ikea och byta spjälsängsmadrass för vi råkade ta en 160cm lång haha

På torsdag är det dags för barnmorskebesök igen och efter det så ska jag på möte med Henrys fröken igen. Jag vet inte exakt vad vi ska prata om men det känns INTE bra och jag känner mig deppig och nere =(

Ha en bra vecka allihopa!
 

Konstigt inlägg

Sedan blev det lakan, påslakan, kudde, täcke, spjälskydd, sängskydd, tvättlappar, skötbädd, skötbäddsöverdrag, badbalja och så en byrå för bebiskläder

ANEBODA
Byrå med 3 lådor, vit
499 kr

Kul att handla och kul att få det billigt =) Så imorgon blir det till att tvätta bebiskläder och sängkläder. Har köpt parfymfritt tvättmedel och sköljmedel. Och så ska vi sätta ihop sängen och byrån.

Igår hämtade jag ett paket från Ellos med lite bebiskläder. Här är en länk till den gulliga overallen. Vi tog den i svart färg.

http://www.ellos.se/dv/1-Ytterplagg-Overaller/EllosKids/_/N-f4zZ1z128ggZ1z141xe?Nr=232256

Nu är han ju beräknad till 2/4 och det är svårt att veta hur pass kallt det är då. Men det är en tunnare overall så han ska nog kunna ha den ett tag i början i alla fall.

Ikväll är det så äntligen dags för Melodifestivalen! Det ska bli kul, vet inte alls vem som tävlar ikväll så det blir en överraskning.
Det som jag ser framemot är att se Gina Dirawi som en av programledarna. Jag har följt hennes blogg några år nu och hon är så rolig. Ni hittar en länk till hennes blogg bland mina länkar.

Ha en fortsatt härlig helg!!


Lördagsinlägg

Igår, fredag så storstädade jag medan barnen var i skolan. Jag hann inte med allt såklart men en hel del.
Så idag fortsatte jag med städningen och nu är här rent och fint =)

Vi har precis kommit hem från Ikea. Barnen lämnades i lekrummet så jag och F kunde handla i lugn och ro. Vi köpte spjälsängen

HENSVIK
Spjälsäng, vit
599 kr

Torsdagsinlägg

Yes yes nu är jag officiellt graviditetsledig! =)

                                                          

Min första lediga dag började jag med att frosta av frysen, rengöra kylskåpet och rengöra spis/ugn. Det tog sin lilla tid men nu är det mer än rent. Men jag kanske tog i för mycket för nu är jag lite sliten...

Barnen hämtade jag tidigt och visst var de glada för det men efter en stund så började bråken... Så jag kommer nog låta de vara längre på skolan dels för min egen skull och för deras egen.
  
                                                                

Imorse hade vi en reparatör hos oss också som lagade vår tvättmaskin. Så nu ska den fungera, tvättar första lasset nu så vi får se om den klarar av det. Skönt att kunna tvätta hemma igen trots att det är dyrt.

Och nu är det precis 2 månader till beräknad födelsedatum så nu har jag gått in i 8:e månaden =)

Imorgon ska jag städa här hemma för det behövs göras det också. Men skönt att kunna ta det i min takt och utan barnen runt benen.

Ha en härlig fredag!!

RSS 2.0