Kämpar på!!

(null)
15 kg borta sedan 1/1-2018 💪💪

Nuvarande status, BMI 28 och 9kg övervikt. Nu kämpar jag vidare, framåt och neråt!

Fick på mig min gamla jacka och det känns sååå bra!!


Buzzador

(null)

(null)

(null)
I samarbete med Buzzador fick jag testa Risotto med smakerna kantarell och sparris. De var ingen höjdare och det kan bero på att jag inte älskar risotto?! Men även smakerna var lite tama. 

Påskledig!!

I fyra dagar är jag helt ledig från pluggandet och det känns så härligt!

Tisdag och onsdag var heldagar i skolan med intressanta föreläsningar i Komplicerad graviditet, Fosterdiagnostik, Förlossningsrädsla och Antikonception. På torsdagen hade vi grupparbete och vi sammanställde vårt arbete i Diabetes Typ 1 och 2. 

Igårkväll kom barnens kusin E till oss. Han ska vara hos oss över Påskhelgen och det är såå mysigt med besök. Just nu är Henry och E på ett äventyrsbad och har kul! 

Vi ska göra aktiviteter varje dag. Just nu väntar jag på Anna och barnen som ska hälsa på oss idag! Kul!!

Imorgon ska vi på kalas hos en kompis dotter. 

Glad Påsk!!  (null)


Ny kurs igång

28 förlossningar och 51 passningar fick jag ihop till slut på min första förlossningsplacering! Mycket nöjd!

Jag mailade chefen på förlossningen nu ikväll. Presenterade mig och skickade med cv och personligt brev. Skrev att jag vill jobba hos dem efter examen så får vi se om dem vill ha mig 😊. Tidigt ute men ville i alla fall visa mitt intresse så att de vet att jag finns!

I lördags hade jag en mysig Samuel-mammadag med bio, mat och mys 

(null)
(null)
Väl hemma, plockade jag och Henry påskris och pyntade.

(null)
I söndags skrev jag en skoluppgift och kollade igenom nästa kurs uppgifter, schema och så. 
Grupparbete, eget arbete, 2 salstentor och så 32 timmars praktik på Mödravården/vecka yeah kommer bli lika maffigt som förra kursen. Men nu blir det praktik dagtid i alla fall. 
30 timmars preventivmedelsrådgivning ska vi hinna med så att vi får söka förskrivningsrätt hos Socialstyrelsen. Sedan ska vi ha en föräldrautbildning, öva på att sätta in spiral, p-stav m.m. Efterkontroll, träffa gravida och ha samtal m.m. Ska bli kul!!

Idag hade vi föreläsning i Barnmorskan och handläggandet på Mödrahälsovården och Livsstilssamtal med fokus på alkohol. Intressant!
Föreläsningar tisdag och onsdag, grupparbete på torsdag. Sedan ledig fredag-måndag wihoooo
Barnens kusin E kommer hit i påsk! Roligt! 

(null)

 

Sista passet

På väg till mitt sista pass på förlossningen, jobbar kväll. Sorgligt, glädje och alla känslor på en och samma gång. Ska maila cheferna nästa vecka om att jag vill börja arbeta där i januari. Får vi se om det går, hoppas 😄

27 förlossningar och 49passningar är jag uppe i så kommer att nå mitt mål på minst 25 förlossningar och 50 passningar yeah!!
Hoppas på en härlig kväll och en härlig förlossning som avslut på dessa underbara veckor!

Efter detta pass är denna kurs över och halva utbildningen är avklarad. En halv barnmorska precis som jag känner mig 🤩

I tisdags hade jag en helt ledig dag utan plugg och praktik, så härligt!!

I onsdags hade jag praktik men ingen förlossning. Slutbedömningen gick bra och handledaren tror inte det blir några problem för mig att börja arbeta där i januari. 

Igår hade vi kursutvärdering och så fick vi lyssna på T3:ornas magisteruppsatser. Vi ska skriva vår i höst och jag och min uppsatspartner har kommit på en bra ide men vi håller den hemlig. Hehehe

Nästa vecka kör nästa kurs igång Mödravården. Har fått byta praktikplats tyvärr, från Fittja MVC till Tullinge MVC men men det är väl meningen då?!

I helgen är jag ledig wihoo så jag och Samuel ska ha en egendag med bio, mat och mys ❤️

Sedan måste jag gå igenom nästa kurs schema, dokument, uppgifter m.m. 

Ha en fin helg! 


Sista praktikveckan igång buhu


Jag tycker det är så tråkigt att praktiken på förlossningen lider mot sitt slut... nu kommer det dröja många månader innan nästa förlossningspraktik. 

Helgen var rolig och det kändes bra. Är nu uppe i 27 förlossningar och 48 passningar så den stressen har släppt. Har två pass kvar denna veckan.

(null)
Jag blodar alltid ner mina kläder, armar, och lite överallt i rummet hahaha

Kalaset för Samuel i lördags var litet men mysigt. En vän och hennes dotter kom, en förskolekompis och efterlängtade storasyster Emma ❤️

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Idag hade vi klinisk examination i NEO HLR och det gick bra!

(null)

Sedan hade vi ett seminarie som även det gick bra men jag var så fruktansvärt trött 😴😴😴

Imorgon är jag helt ledig, inget plugg och ingen praktik, ska unna mig lite soffläge ett par timmar! 

På onsdag är det slutbedömning och jag tänkte ta upp med handledaren att jag vill jobba där när jag är klar. Vem jag ska vända mig till och så. Hoppas det går bra! 🤩

Ha en fin vecka nu!!

Pastejköket och Buzzador

Genom Buzzador fick jag testa Pastejkökets bredbara vegetariska milda pastej. Verkligen jättegod och ett bra alternativ till leverpastej!  (null)


Jobbehelg

Har jobbat onsdag och torsdag, är nu uppe i 24 förlossningar och 42 passningar. Är på väg till jobbet nu, jobbar fredagkväll, lördagdag och söndagkväll. 
Sedan har vi 6-årskalas imorgoneftermiddag men typ ingen kommer då alla är sjuka... har bjudit 6 kompisar från förskolan, hoppas någon kommer.

Är så ledsen över en person i min storfamilj som är riktigt sjuk och vi vet inte hur det ska gå... jag ber så innerligt att allt ska gå bra för hen!! 😢Praktikvecka 8 igång

Det gick bra att jobba natt i helgen och nu har jag gjort mitt sista nattpass för denna gången. Sorgligt att säga hejdå till min grymma natthandledare. 😥
23 förlossningar är jag uppe i nu men bara 38 passningar. Jag har 7 pass kvar nu så hoppas komma upp i minst 50 passningar och 25 förlossningar. 

Är sååå trött nu. Idag har jag inte pluggat alls utan tvättat, tränat och sådant. Har en klasskompis som nattgäst i två nätter så det var trevligt med sällskap 😄

Denna vecka är det full rulle, ledig imorgon så då blir det plugg som gäller, jobbar sedan onsdag-söndag.... Hoppas på riktigt bra pass! På lördag är det 
6-årskalas för lille gubben. Ska bli kul trots att jag är helt slut...

Ha en bra vecka!!

Samuel 6 år

(null)
Idag fyller vårt yngsta hjärta 6år!! ❤️

Quorn Smartson

(null)
Fick genom Smartson testa Quorns produkt Southern Fried Bites. Överraskande goda! Lagom frasiga och konsistensen är precis som en chicken nugget. Bra substitut till kött!

Sliten student

Känner mig redigt sliten, treskiftspraktik, skoluppgifter, obligatoriska grejer i skolan, barn, hushåll, träning gör att jag inte haft en riktigt bra återhämtning på snart 7 veckor. 

Jobbat natt en dag denna vecka, haft tenta i CTG (vilken jag klarade yeah), heldag i skolan "international day" med studenter från alla terminer, barnmorskestudenter från Holland, USA och Australien. Mycket bra dag men tröttheten var ett faktum. Pluggat på en uppgift vi ska presentera i skolan och pluggat lite NEO HLR för vi har praktisk tenta i det om typ en vecka. 

Då tror ni kanske jag har en härlig ledig helg framför mig?! Men nej jobbar natt fredag, lördag och söndag snaaarrrrkkk. Sista nätterna för denna terminen i alla fall. Alltid något 😊
Jag missar Melodifestivalen buhu men får väl se reprisen nästa vecka. På söndag fyller Samuel 6 år, vår lille plutt börjar bli stor! Men kalas har vi nästa lördag. 

Ni får ha en riktigt bra helg! 

Praktikvecka numero 7 igång

Helgen var helt ok, trots att jag var ledig så fanns det självklart massor att göra. Har man barn så ska de både födas, ha rena kläder och roas. 

Jag bakade kanelisar till Samuels kommande 6-årskalas. 

(null)

Det blir det enda jag bakar. Tänkte köra ett mindre kalas med pizza från lokala pizzerian, kanelisar, chocolate chip cookies och glass. Popcorn och lala blir det också. Alla Samuels favoriter!

I söndags pluggade jag till CTG tentan som vi har imorgon. Så gjorde jag även idag 
(null)

En klasskompis skickade en bild till mig från praktikplatsen vilket fick mitt hjärta att banka hårt av kärlek. Alltså vad säger man?

(null)
Har inte haft praktik på 4 dagar och saknar det verkligen. Det måste väl betyda något? Att se framemot att jobba? Så många som har söndagsångest och hatar måndagar, sedan jag började inom vården har jag inte känt så. Men att jobba lördagkväll är ingen favorit hos mig...

Imorgon har vi som sagt tenta i CTG på förmiddagen och sedan jobbar jag natt. 
Torsdag har vi heldag i skolan, sedan jobbar jag natt fredag-söndag. 
Fullt upp, eller? Tur jag är en Duracellkanin som alltid är igång och trivs bra så! Ge mig bara 1-2 timmar om kvällen för att titta på tv/film så är jag nöjd 😄

Ha en fin vecka gott folk!Praktikvecka 6 är över

Jobbade natt onsdag och torsdag och är sååå trött nu för jag tvingade mig upp efter 4 timmars sömn för att kunna sova inatt.
Har haft 3 födslar i veckan så är nu uppe i 19 födslar. Det är bara sååå roligt och min handledare släpper verkligen på mig så det känns som jag jobbar själv emellanåt. Det är så jag vill ha det, våga ta egna beslut, lägga upp en plan och stärka mitt självförtroende. Det tål att sägas igen, den känslan att förlösa en kvinna är helt underbar. Höra barnet ta sitt första andetag och skrika, se föräldrarnas lättnad och glädje. Komma in och väga, mäta och kontrollera vissa saker på barnet är också så kul. 
Tänk att jag får göra detta, att jag ska få jobba med detta, overklig känsla. Längtar tills jag är klar! 😄

(null)


I helgen är jag ledig wihoooooo och ska passa på att baka inför Samuels kalas, plugga inför tisdagens tenta och slappa en hel del. Ladda batterierna inför de tre sista veckorna på förlossningen. 

Ha en härlig helg you guysMars månad

(null)
Två månader in på 2018 och jag har tränat regelbundet sedan 1/1. Jag mår så mycket bättre i kropp och knopp.

Jag har gått ner 11,5 kg (!!) på dessa två månader och det känns helt jäkla underbart. Från BMI fetma grad 1 till att nu "bara" ligga på övervikt. Minskat min riskfaktor för att drabbas av vissa sjukdomar yeah och nu kämpar jag vidare mot normalvikt.

Nu kör jag månad mars och så får vi se hur det går! Det är en kamp att hålla uppe både motivation till träning och att hålla sig ifrån allt onyttigt men i slutändan är det så så så värt det!

Kämpa på alla krigare därute!!

RSS 2.0