Tillbaka på skatten?!

F får drygt 7000kr tillbaka wihoo och jag får dryga 800kr! Glada är vi och pengarna går självklart in på sparkontot direkt!
 
Får ni tillbaka?

Samuel

Samuel har börjat sova bättre på natten *ta i trä*. Han somnar vid 21.00 och sover till allt mellan 3-5 och äter välling och somnar om till runt 7. Jag är speciellt glad över läggningen eftersom det brukade(r) ta 2-3 uppvak under kvällen innan han somnar för natten.
Låt det hålla i sig!!
 

Påskafton

Igår lagade vi påskmiddag och sedan fick barnen leta påskägg. En lagom mysig påsk med mycket gott! Idag ska vi fixa ihop en liten påsklunch. Mumsigt
 
Marinerad ytterfilé i ugn med ris/potatisklyftor/pommes, beasås, kex med brie och mjukost, grönsaker och vitlöksbröd.
Barnen fick en leksak och godis i sina ägg, Samuel fick 3 böcker.
 
Idag blir det kokt ägg, rödbetssallad, korv och köttbullar. Lite rester kanske =)

Film och högskoleprovet

 
Kill for me. Det är en spännande thriller och helt klart sevärd.
 
Jag tränar för fullt på Högskoleprovet. Jag tränar på gamla prov på nätet. På mattedelarna ligger jag på drygt hälften rätt och då är jag nöjd! Hoppas på att få 1,0 på hela provet för att det ska kunna hjälpa mig att komma in på skolan. Nästa lördag smäller det! Ska bli spännande men även nervöst...

Halva påskafton på sjukhus

Igår på Påskaftons morgon bestämde jag mig för att åka till närakuten för att kolla upp Alicias magonda. Läkaren tog prover och klämde och kände på magen. Sänkan var 72, bakterier i urinen och med tanke på hennes historik med urinvägsinfektioner och njurbäckeninflammation skickade läkaren oss på remiss till Barnakuten på Huddinge Sjukhus.
 
 
Väl där fick vi hjälpa ganska snabbt. Nya prover togs och en ny läkare klämde och kände på magen. Läkaren sade att det troligen är njurbäckeninflammation och att hon kommer behandlas för det. Så hon ska först ta en medicin som ska tas i 10 dagar (C-dox) och om de inte hör av sig så ska hon ta en annan medicin (Trimatropin?) i ytterliggare 10 dagar. Den ena medicinen kostade 533kr!! Blää för det och den andra ska jag hämta ut om de inte hör av sig. De skickade iväg urin på odling samt skulle kolla hennes blod. 
Alicia ska även kallas till njurröntgen om 1-2 månader samt att en remiss skickades till hennes Barnläkarmottagning här i Hallunda där hon går för sin sängvätesproblem.
 
Min stackars lilla gumma =( 
Det känns som mina barn är otursdrabbade och drabbas av en rad olika åkommor... Hoppas allt blir bra nu!
 
 

Tradera

Jag är ju ett fan av Tradera =)
 
Mitt senaste köp till lilleman
 
53kr + frakt så jag betalade 89kr för denna badkappa i storlek 86/92. Mycket nöjd!
 
Jag rekommenderar er föräldrar att köpa skjortor, maskeradkläder, badkappor och även kolla in klädpaketen som folk lägger ut. Det lönar sig och kolla gärna om säljaren har fler intressanta annonser för då kan de samfrakta. Man kan även hitta andra roliga saker som retrokläder för barn och sådär.

Samuel går

Samuel går mer och mer nu, roligt!
 
 
 
 
 
 

Glad Påsk

Vi fick ett påskkort av min mamma. Och lite pengar till barnen att kunna köpa godis för =)
 
Vårt fina påskris =D
 
Min lilla favoritkyckling.
 
Nu är det påskpyntat härhemma! Imorgon ska vi fixa påsklunch och på kvällen blir det påskmiddag! Jag ska fixa påskägg också som barnen ska få leta upp härhemma.
 
Nu har barnen ju påsklov i hela 10 dagar. Får se om vi har råd att göra något, annars kollar jag upp lite gratisgrejer.
 
Jag önskar er alla en riktigt GLAD PÅSK!

Om vad som händer hos oss

 
Jag kan börja med att säga att det inte gick bra hos F´s läkare... Helt oförstående sade han att allt ser bra ut och att de nu är klara med honom. Har han mer problem ska han vända sig till sin husläkare. Han sade att han får prata med sin arbetsplats om ev. en annan tjänst och det gjorde han men det finns inget annat. De är i alla fall väldigt förstående där i alla fall och vill ha tillbaka F så fort han är bra.
 
Så det är vad han måste göra nästa vecka för att försöka få en ny sjukskrivning från 9/4. Vi får se hur det går. Så som ni förstår så känns allt väldigt osäkert vad gäller vår ekonomi. Visst vi är inte fattiga, allt är relativt. Vi kan göra oss av med saker, snåla ännu mer för att det ska gå runt. Men det hade varit bra att veta vilken inkomst F har, hur mycket han får m.m.
 
 
Henry har haft ont i en tand några dagar. Vi fick en akuttid igår och han hade ett stort hål i ena tanden och ett till hål på ett annat ställe. De täckte över hålet men fortsätter det göra ont så måste de dra ut tanden... Jag fick en liten uppläxning för visst är det vårt fel att Henry har dåliga tänder... 
När vi är lediga är vi jätteslarviga, han dricker saft varje dag, äter kex m.m. Men nu så ska vi skärpa oss allihopa! Ordentlig tandborstning morgon och kväll, vatten att dricka och bara gott på lördagar!
Tycker synd om honom som haft så mycket problem och han är bara 7 år. Hål i tänderna och en utdragen tand.
 
Sedan så är Alicia dålig sedan i onsdags. Ont på högra sidan av magen, hög feber och helt slö. Idag är hon dock piggare så vi får se om det vänder nu. Var rädd att det var urinvägsinfektion eller urinbäckeninfektion igen. =(
 
 
Sedan så är jag lite smått arg på våra söners gudfar. Jag lade ut en bild på FB där Obama förespråkar att alla oavsett sexuell läggning ska behandlas lika inför lagen. Då skriver han att det är en synd, att de borde sättas i fängelse på livsstid, att Obama gör bort sig och borde skilja sig från sin fru och gifta sig med en man m.m. Man blir mörkrädd att folk verkligen känner så! I Nigeria är man ju uppväxt med att det är en synd och de hade dödstraff på homosexuella handlingar förut. Så jag förstår varför de tycker så men det är inte rätt på något vis! F och jag diskuterade detta efteråt och han accepterar inte om våra barn är homosexuella. De är alltså inte välkomna hem till oss isåfall... Eller så går han hemifrån ifall de vill komma till oss. För mig är mitt hem öppet för mina barn oavsett vad! Men om jag känner F rätt så accepterar han det till slut, han skulle aldrig kunna vända sina barn ryggen!

Filmer

Jag har sett två filmer
 
 
The collection. Filmen är en thriller/skräck. Den var helt ok!
 
 
Severance. Detta är också en thriller och den var ganska bra, Spännande!

Hmmmm

Usch för pengar, eller i alla fall när man inte har några. Våra räkningar är så höga, bilens kostnader extrema. Bilen är för dyr helt enkelt men den är så underbar. Nu när min syster var här så fick vi alla plats (inte F och Samuel) så vi kunde ta bilen till både badet och båten.
Men den måste säljas om inte vi får högre inkomster snart...
 
Jag är just nu ständigt orolig för vi vet inte alls hur F´s framtid ser ut. Jobb, sjuk, arbetslös? Kommer vi klara räkningarna? Har vi pengar till mat, barnens kläder/skor? Kommer jag kunna plugga?
 
 
Jag kommer bli så himla ledsen om jag inte kan plugga p g a pengar. Ska vi vara tvungen att säga upp allt, försäkringar, facket, tvkanaler m.m. för att överleva? =(
 
Nästa lördag ska jag skriva högskoleprovet så nu ska jag öva på en provdel/dag och hoppas att det räcker. Jag har 0 lust att skriva provet men nu har jag betalt så nu får jag ju göra det.
 
Lite deppig idag...
 
Jag skulle börjat med nyttiga vanor idag men vi får se. Motivationen är inte den bästa när det mesta känns skit...
 
 

Mer om veckan

Vi bestämde oss för att kolla kryssning ändå och vi hittade en billig. Vi fick A hytt med fönster för 80kr så det var billigt =)
 
Så vi åkte kryssning med Viking Lines Cinderella söndag-måndag. Det var mycket för barnen, bingo, teckningstävling, tipsrunda m.m.
 
 
Alicia vann ännu en gång teckningstävlingen. Det var franskt tema och Alicia ritade hur fransk mat känner sig när den lagas. Sniglar som skrek nej och baguetter som tyckte de själva luktade gott m.m. Riktigt rolig, hittar inte teckningen annars hade ni fått se en bild.
Henry vann godisbingo =)
 
Där var lite barn eftersom det inte är påsklov här än. Jag hade barnen hemma måndag-tisdag ändå så de kunde leka med sina kusiner.
 
 
Vi åt god frukostbuffé mums och snacka om att vi ätit under dessa dagar... Känner hur jag bara går upp och upp...
Och läsken har flödat, vi har nog druckit 11, 2 liters och en hel del burkar =) Sjukt haha
 
På tisdagen var det dags för Henry att träffa sin öronläkare. Tyvärr hade bara det ena hålet vuxit igen och där var kvar ett litet hål på vänster trumhinna. Vi fick en ny tid om 2 månader för att se om det då vuxit ihop. 
 
 
På tisdageftermiddag var det dags för min syster och killarna att åka hem ;(
Aldrig roligt... Alicia var ledsen för hon har så roligt när de är här eller vi är hos dem. Det är hemskt att vi bor så långt ifrån varandra och bara får träffas typ 3 ggr om året. 
 
 

Veckan som gått

På torsdagen så var jag först och lämnade cellprov på morgonen. inte så kul men det måste ju göras när det erbjuds gratis och kan rädda mitt liv.
 
Sedan åkte vi till sjukhuset så F kunde rönta sin fot. På torsdag ska han träffa sin läkare och gå igenom bilderna och nuläget.
 
På kvällen var det återigen breakdance men den sista kvarten vägrade hon vara med. Och hon vägrar åka dit igen. Jag ger snart upp alla fritidsaktiviteter som vi betalar pengar för och som sedan barnen vägrar åka till... 
 
I fredags var det fullt upp. Jag städade, tvättade och handlade inför min syster Ingela och hennes grabbars ankomst. Vi hämtade de vid tåget vid 18.00. 
Det var jättekul att ha de här! Kvällen gick åt till mat, gott och prat. Barnen gjorde vad barn gör idag
 
socialt umgänge vid Iphone, Ipad och bärbara datorn =)
 
Vi fick presenter
 
Samuel fick badbyxor
 
och sandsaker
 
Jag fick spagrejer, tvål och badbomber
 
Alicia och Henry fick påskägg =)
 
Bild lånad från min syster Ingelas FB
Ni kan se fler bilder på hennes blogg

På lördagen åkte vi till ett inomhusbad, Huddingehallen. Barnen frös en del, vissa var mer aktiva än andra men det var rätt kul!
Väl hemma blev det god mat, gott och så.

Sjuksköterskeprogrammet

 
 
 
Jag har nu sökt in till sjuksköterskeprogrammet. 180poäng, kandidatexamen, 3 års studier
 
Mina val av skolor föll på.
 
1) Ersta högskola
2) Karolinska Institutet
3) Sophiahemmet
4) Röda korsets högskola
 
Nu blir det en lång väntan till juli/augusti. =)
 
Håll tummarna!
 
 

Mer om vad som händer

Felix fick inte tag i sin läkare trots 3 dagars ringande. Sekreteraren sade att det inte går att få tag på honom och att F bör kontakta Vårdentralen istället. F ringde vårdcentralen, vår husläkare ringde upp dagen efter och dillade om att FK kanske inte godkänner hans sjukskrivning och att det är bättre han fortsätter vara föräldraledig...
F är så less på det hela...
 

Nu är han alltså föräldraledig för Henry i 3 veckor framåt. Han ska röntgas på sjukhuset morgon och träffa läkaren nästa torsdag för en utvärdering av operationen och hur läget är nu. Då ska läkaren få höra hur dåligt det är att han inte tagit sig tid till att träffa F uan bara bedömt utan undersökning att inte förlänga hans sjukskrivning. Ev. blir han sjukskriven då igen men det är inget som är säkert...
Kanske måste F börja jobba 9/4 vare sig foten är ok eller inte. Jobbigt att blir så jagad och inte få bli bra i sin egen takt. Fortsättning följer...
 
 
Torsdag och fredag blir det fullt upp med städ, tvätt, handla och sjukhusbesök och hela faderullan. Min syster Ingela och hennes killar kommer ju på fredag och då sa det bli mys på hög nivå. Jag kommer troligen inte hinna blogga igen förrän kanske onsdag nästa vecka!?
 
Sedan så har lillgubben blivt förkyld igen och inatt var det sömnterror. Samuel vaknade varje timme och var orolig, spände sig och höll på. Jag tog honom halva natten och F halva. Vi har börjat göra så så att man får några timmars sömn på raken. Vi vet inte vad som kan vara fel. Mjölk eller gluten allergi? Tänder? Oro? Han är ju 1 år nu och sover fortfarande urdåligt. Vi kan ha 1-2 bra nätter/vecka snarrrkkkk
Det är inte bara förkylningen eftersom han sover dåligt även när han är frisk.
 
 
Det är en av sakerna som mest oroar inför pluggandet, vabbandet... Alicia kan nog klara sig hemma ett par timmar själv men inte Henry och Samuel. Jag ville ju helst gå på alla seminarier, tentor, grupparbeten, praktiker m.m.
F får ju vabba när det är tentor och sådant viktigt. Hmm får kanske slå ihop mig med andra småbarnsmammor och hjälpas åt att skriva anteckningar och sådant åt varandra vid vab och så.
 
Jag såg en bra film igår
 
 
"Tower block" är en thriller som handlar om ett hyreshus som ka rivas. Men några hyresgäster högst upp vill inte flytta. En man misshandlas till döds men ingen ser eller hör något...
En kryppskytt tar saken i egna händer och då börjar hyresgästerna vakna upp. Spännande! Se den!
 
Ni får ha det så bra sålänge!
 

Lite om allt som händer

Henry var ju hos läkare i måndags och läkaren bedömde det som eksem. Han fick tavegyltabletter och så ska vi smörja med mildison. Blir det inte bättre ska han få en mer ordentlig utredning hos vår husläkare.
 
 
Igår var jag på utvecklingssamtal med Henry. Han klarar allt som förväntas i 1:an. Han är mycket över när det gäller läsningen. Läser obehindrat och utan att ljuda, läser för kompisar och med inlevelse (tänk teatermanus). Bra på matte. 
Han ska öva på att skriva med små bokstäver och ha mellanrum mellan orden.
Sedan så vill han inte arbeta i klassen ibland men läraren försöker pusha honom så han gör lite i alla fall.
På det stora hela var allt toppen! =D
 
 
Jag var så nervös att jag inte skulle få beviljat CSN. I Malmö så gick jag en kurs i danska som jag hoppade av och den fanns med i mina betyg. Sedan så missade jag 4 poäng i min tyska kurs här i STHLM. Så jag har klarat 56 poäng av 75 mitt första år med CSN. Men läste på deras hemsida att man ska klara 62,5% av poängen första året och det har jag gjort *puh* Nästföljande år ska man klara 75% men jag har som plan att klara 100% såklart =)
 
 
Idag åkte jag en tredje gång för att försöka ge blod. Först hittade jag inte dit, körde runt runt i säkert 30 minuter... Jag var förbannad, bensinen nära att ta slut men slutligen hittade jag dit. Men tror ni jag fick lämna? Nej, jag hade för lågt blodvärde även denna gång. 124 har jag haft 3 ggr nu och gränsen för att få ge är 125. Irriterande eller vad??
Så det var bara att åka hem igen. Hon sade att om jag inte dricker på hela dagen innan jag ska dit så kanske det höjs något men det fick hon egentligen inte säga! =D
Sedan så höjer regelbunden träning blodvärdet så det borde ju få mig att träna igen.
 
 

Måndag och ny vecka igång

F har ringt läkarens sekreterare och hon ska ringa upp 13.00. Hoppas F kan få prata med läkaren och få förlängd sjukskrivning! Eller att han har tid att träffa F för en bedömning. Annars blir han föräldraledig fr o m idag och 3 veckor framåt. Sjukt att man ska behöva jaga såhär och inte få bli bra i sin egen takt =(
 
 
Jag ringde vårdcentralen imorse. Henry har ju utslag på ben och rumpa och jag vill veta vad det är och gärna ha en kräm som hjälper. Även Samuel har utslag på benen, läkaren kanske kan titta och jämföra om det är samma slags utslag. 14.15 ska vi vara där för vi skulle ta det efter skolan. Men Henry hade ont i magen när han var i skolan så han fick gå hem. Väl hemma var han som vanligt...
Nästa gång får han inte komma hem, för det verkar som han inte är dålig utan bara vill vara hemma.
 
 
Jag har börjat storstäda härhemma, Dels för att det behövs men också för att vi får finbesök på fredag. Min syster Ingela och hennes killar kommer och hälsar på oss ett par dar wihooo
 
Idag ska jag söka in till sjuksköterskeprogrammet, man kan söka mellan 15/3 och 15/4. Spännade att se om jag kommer in men det dröjer till juli/augusti innan man vet. Nu gäller det ju att F kan jobba igen också för annars går det inte runt ekonomiskt. Det är svårt redan idag...
 
 
Jag såg en bra film igår men jag hittar ingen trailer. Den hette "Standing up". Den utspelar sig 1984 och den handlar om två barn på kollo som blir lämnade nakna på en ö. Det ska vara en tradition på kollot. Filmen handlar om barnen och vad de gör för att inte behöva åka tillbaka till kollot. Filmen är lite ledsam men samtidigt en glad film. Svårt att förklara =)
 
Just det jag fick en fin blomma av en "av mina mammor". Jättegulligt
 
 
Ni får ha en fortsatt bra vecka!
 
 
 
 

Söndag

Jag har suttit och planerat mina sista månader innan jobb/skola. Jag har semesterdagar, "komptimmar", förädrapenning till 80%, lägsta garantidagar och lite lägsta garantidagar för Henry kvar. Inte helt lätt att få ihop det men jag tror jag lyckats. När jag börjar jobba 12/8 har jag 17 föräldradagar till 80% och 45 lägsta dagar kvar som jan ta ut under åren som går. 
Om jag pluggar har jag ingen semester ju och måste jobba det mesta av sommaren men 2-3 veckor har jag tänkt vara föräldraledig på somrarna. Vi får se hmm inte helt lätt.
 
 
F´s läkare ringde varken torsdag eller fredag så fr o m imorgon vet vi inte hur eller vart han får ersättning ifrån... Läkare kan ju sjukskriva bakåt i tiden så om han får tag på läkaren imorgon så kanske han kan bedja om att få förlängd sjukskrivning... Annars tar han ut föräldrapenning för Henry som han har 22 dagar kvar för, vilket är tre veckor ju. Sedan får han ev. mer sjukskrivning eller får försöka börja jobba. 
Det jobbiga är att han inte kan böja sitt ben ordentligt, det tar emot och gör ont. Han tycker det var bättre innan operationen =(
 
Snälla håll tummar och tår för att F´s fot ska bli bättre så han kan börja jobba! Han vill jobba och vi behöver pengarna!
 
Hoppas ni får en fortsatt mysig söndag!

Presenterna

Våra vänner gav så fina presenter! 
 
Gudfar Promise med familj. Presentkort på 300kr hos Lindex
 
Fina kläder från F´s kompis Jack med familj
 
Alicias kompis hade gjort en kungakrona =)
 
En rolig leksak från en av "mina mammor"
 
En badponcho och armpuffar från en av "mina mammor"
 
Jättefina pekböcker från två av "mina mammor"
 
Mjukisdjur från Alicia och Henrys kompisar
 
Fler fina kläder från vänner
 

Samuel har fått så mycket otroligt fina saker, pengar och presentkort! Han tackar så mycket! <3 <3 <3

1-årskalas

Igår var det så dags för Samuels 1-årskalas. Det var verkligen fullt hus, mycket folk (fler än vi bjudit), högljutt, trångt  och varmt. Men verkligen jätteroligt  och alla tyckte om maten. Den tog i princip slut haha
Gästerna orkade knappt tårta och kakor =)
1-åringarna stapplade omkring, kröp omkring och var på det mesta. Roligt att se!
 
Vi bjöd på grillad kyckling, fried rice, sallad och sausagerolls. Kanelbullar, äpplemuffins och några småkakor plus två hembakta jordgubbstårtor. mumsigt
 
De två sista gästerna gick vid 21.00 så vi var rätt trötta... Jag somnade tidigt och trots att Samuel varit igång hela dagen var han orolig inatt men jag fick sovmorgon i alla fall för F tog Samuel på morgonen. =)
 

Alcia gjorde det mesta jobbet med tårtorna. Imponerad!
 
 

Torsdag

Besöket med Alicia hos Barnläkarmottagningen gick bra. Klockan fungerar bra men hon slarvar ibland. Hon tycker dock det svider när hon kissar och att kisset luktar starkt. =(
Så vi fick lämna prov som skickades på odling. Så får vi se vad det visar. Dumma infektioner som bara kommer hela tiden...
 
Tack för pengarna Näsströms (Samuels moster, hennes man och Samuels kusiner)
 
Jag fyndade lite på Tradera åt Samuel! Åh, där finns så mycket och till så bra priser. Älskar att kolla där!
 
gråa mjukisbyxor 2kr
 
Skjorta som han ska ha på kalaset 7kr
 
Med frakt blev det 45kr för jag köpte båda plaggen av samma säljare. =)
 
Igår var det dags för föräldramöte och eftersom lärarna lagt mötena på samma dag och tid för både 1:or, 2:or och 3:or så valde jag Alicias klass denna gång. I höstas gick jag på Henrys. 
Jag var förvånad för där var kanske 14 föräldrar (3A och 3B) för förra gången var vi typ 6-8 tror jag) Men det är ändå otroligt få som kommer. Alla borde ju komma! 
I höst ska de skärpa sig och lägga mötena på olika dagar, får man hoppas att det sker...
 
 
Idag, torsdag har jag skrivit en lång köplista inför Samuels 1-årskalas på lördag. Slängt en massa skräp, handlat på Lidl och strax ska jag tvätta. Ikväll blir det breakdance för Alicia men hon vill verkligen inte =( Men vi har ju betalt...

Imorgon är det fredag wihoo och jag ska handla, träna och så blir det väl filmkväll.
Jag har varit duktig med träningen. Tränat 3 ggr hittills men maten går sisådär men snart blir det skärpning där med!
 
 
 
F´s sjukskrivning går ut imorgon och han vill förlänga den men läkaren skickade hem ett brev idag där han har svårt att motivera fortsatt sjukskrivning... Han kan inte jobba nu. Läkaren har inte ens träffat honom! Vi hoppas det löser sig annars vet jag inte vad som händer =(
Nej, man får inte ha ont eller vara sjuk här i Sverige...

Nu kommer jag inte ha tid vid datorn förrän efter kalaset på lördag! Det ska bli kul men är lite nervöst med alla mina mammakompisar som kommer =)

Ha en skön helg!
 

Tisdag

Idag är det fullt upp.
 
BVC 11.00 och 1-årskontroll. Samuel fick två sprutor, en i vart ben och han skrek stackaren...
10640g tung och 77cm lång.
 
 
Han har utslag på benen och Henry har likadant på både ben och rumpa. Enligt BVC tanten så handlar det om utslag av kylan och Mildison ska smöras på. Men jag ska ringa Vårdcentralen imorgon så en läkare kollar på Henrys utslag för de ser väldigt räliga ut.
 
Efter BVC var det dags för Samuels tandläkartid. Han har ju bara två tänder men de vill mer prata om det gamla vanliga om hur man ska ta hand om sina tänder. Om två år blir det en riktig kontroll.
 
 
Nu ska vi strax iväg till Barnläkarmottagningen med Alicia. Det är uppföljningssamtal om hennes nattvätande. Och det går ju jättebra. Det har hänt en olycka i år och klockan funkar jättebra!
Så det är skönt med framsteg!
 
Och ikväll är det pysseldags för Alicia igen.
 
 
Imorgonkväll är det föräldramöte för båda barnen samtidigt. Samma som i höstas. Pratade med fröken då jag tycker det är så dåligt och de tog på sig det. De ska tänka på det till hösten. Jag vill ju vara med på båda mötena och höra all info men nu denna gång ska jag gå på Alicias föräldramöte för jag gick på Henrys sist.
 
Nu måste vi dra.... Ha en fortsatt härlig vecka!
 
 

Presenter i brevlådan

Tack för presentkortet Bardskärs (Samuels morbror, morbrors fru och kusiner plus hamster)
 
Tack för pengarna mormor (Samuels mormor)
 
Tack för pengarna moster Monika. (Samuels moster)

Samuels födelsedag

Vi började med sång på morgonen och då fick han våra presenter. Sedan gick storasyskonen till skolan. 
 
 
Klockan 10.40 var det dags för min öronkoll hos en öronspecialist. Han kunde inte se något konstigt men dammsög öronen och plockade ut vax som satt fast på trumhinnan. Aldrig mer tops! Det minsta man ska peta i öronen med är ens armbåge enligt honom =)
 
Jag fick göra en hörselkontroll och jag hörde bra. Så han sade att det är tinnitus, ett symptom. Man hör saker andra inte hör som i mitt fall min egen puls som pulserar i höger öra.
Det är sådant man får leva med enligt läkaren.
Nu vet jag i alla fall att allt ser bra ut i öronen och att jag hör som man ska.
 
 
När jag öppnade min mun var det första han sade "Är du stressad? För på min tunga kan man se avtryck av mina tänder. Folk som ofta biter ihop sina käkar är stressade. Och jag är stressad konstant och ja, jag biter ihop mina käkar konstant. Med tre barn, hushåll och som jag är som person så är jag stressad, även på slappiga dagar. Det är bara jag, vet inte hur jag ska varva ner. Har väldigt svårt för att just sitta still och göra ingenting.
När jag kollar på film så halvkollar jag för mina tankar vandrar ofta vidare och sådär.
Jag fick ett schema på käkgymnastik som kanske kan hjälpa mig att slappna av mer i käken.
 
När Samuel sov middag sprang jag 45 minuter på löpbandet. Kändes tungt men bra! Maten blev sisådär igår p g a att det var Samuels födelsedag.
 
 
På eftermiddagen kom två av mina arbetskamrater förbi och skulle gratta Samuel. De hade med sig fina kläder i present! 
 
På kvällen åkte vi slutligen till MacDonalds för att fira Samuel lite mer. =)
 
 
Och på lördag smäller det! Sex 1-åringar kommer krypa runt här, dra ner saker och gnälla wihooo. Vi blir fler än jag tänkt från början men det är bara kul! Hoppas vi har tillräckligt med sittplatser bara och att maten räcker hehe
Flera av mina vänner från mammagruppen kommer! Underbara människor! är så glad över att ha träffat dem! <3
 
 
 
 

Samuel 1 år idag!!

 
Imorse sjöng vi för Samuel. Nu är barnen lämnade i skolan. Jag ska strax på min öronkoll hos öronspecialisten. Vi ska ut och fira Samuel på MacDonalds senare idag!
 
Grattis vår fina Samuel!!! <3

Melodifestivalen

Jag hade förhandstippat You med Robin Stjernberg. Jag tycker han är en grym sångare. Tyckte även om honom mycket när han var med i Idol.
 
Vi röstade 6ggr på hans bidrag och han vann alltihopa! =)
 
Men hade svenska folket fått välja hade ju Yohio vunnit. Vet inte riktigt, gillade inte den så mycket...
 
 
 
Vi får se hur det går i Eurovision!
 
Hela Melodifestivalen detta året har varit en enda lång nostaligtripp! Jag var ju höggravid med Samuel förra året och han föddes dagen efter Melodifestivalen! Tänk att min lille gubbe blir 1 år imorgon!! 
 
Igår gick han 4-5 steg fler ggr. Snart släpper det =)

Lördagen

Igår bakade vi mängder av sausagerolls vilket är en slags nigeriansk köttrulle.
 
 

 
Recept för drygt 30 stycken
 
Degen (sconesdeg)
 
9dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
1 tsk salt
100g margarin
4dl mjölk
 
Innehållet
 
5 grillkorvar
5-6 köttbullar
1 klick vanligt bordmargarin 
 
Blanda ihop alla ingredienser till degen, behövs ev. lite extra mjöl. 
Mixa ihop korv, köttbullar och smör till en smet. Tänk köttfärs.
 
Men man kan i princip fylla de med vad man vill, ägg, fisk, köttfärs, vegetariska grejer m.m.
 
Kavla ut en längd i taget av degen på typ halv meter*1 dm. Bred på med bordmargarin på hela. Lägg köttsmeten i mitten på längden och rulla sedan ihop degen som typ kanelbulledeg. Skär sedan ca 5-10 cm längder och lägg de på en plått. Pensla dem med ägg och in i ugnen.
 
Drygt 10 minuter i ugnen på 225grader. När de börjar bli bruna så är de klara.
 
Lycka till =)
 
 
 
 
 

 

Helgens filmer

 
Step up 4. En dansfilm och den var helt ok. Inte samma stuk som de övriga utan lite annorlunda och häftiga danser.
 
 
 
 
The paperboy. Zac Efron, Matthew MaConaughey och John Cusack i huvudrollerna. Filmen utspelar sig 1969 och handlar om två reportrar som ska försöka fria en dödsdömd brottsling. Filmen är skum och jag vet inte vad jag tycker egentligen
 
 
Beasts of the southern wild. Det är en mycket gripande film om en flicka och hennes pappa. De är fattiga och kämpar för sin rätt att bo på ett ställe som man inte får bo på. Flickan spelar otroligt bra!

Veckans vägning

Jag vägde mig igår på jag vet inte hur länge men säkert 2 månader... Vågen hånskrattade mig rakt upp i ansiktet när den visade 68,7 kg...
Jag som varit nere på 63,4kg innan julen...
 
Men det gav mig en kick där bak. Jag tränade 1timme och 20 minuter framför Biggest Looser tränaren Bob. Fy det var tufft och idag har jag träningsvärk i hela kroppen. Men det känns skönt att vara tillbaka på den rätta banan!
 
Jag bestämde mig för att köra igång med bra mat redan idag. Varför inte, liksom? Jag har plockat undan allt gott i huset och lagt på balkongen. Det tar vi fram nästa lördag igen!
 
Jag känner mig motiverad och redo att påbörja ett nytt liv igen!

Om allt möjligt

Fy vad jag pissar på min kropp just nu... Ingen träning och äter fel fel fel!! Jag har säkert gått upp 5kg sedan jag gick in i sockerväggen... Så trött på mig själv, så jävla svag...
 
Men nu tar jag snart nya tag. Har suttit och skrivit ner lite grejer och planerar. Imorgon börjar jag träna igen och maten tar jag tag i om någon vecka. Nu är det först 1-årskalas och sedan kommer ju Ingela och killarna hit så det får bli efter det som jag kör igång. Först viktväktarna tills jag är nere på målvikten. Lördagar ska bli gottedag men jag ska inte överdriva.
Läste en intressant artikel om sockerberoende igår. En sak fastnade i mitt huvud. "Vad jag äter nu påverkar vad jag äter härnäst". Det stämmer så bra! Börjar man dagen med vitt bröd, obo´y, marmelad m.m. så fortsätter man på den banan hela dagen. Börjar men med en sockerfri frukost så är det lättare att fortsätta hålla det.
 
 
 
 
Nu börjar mitt New Life Project 2013! =)
 
Alicia dansar ju breakdance på torsdagar. Men hon vill inte längre typ och vi har redan betalt... Hon måste fortsätta tycker jag. Så får hon prova något annat till hösten. Man kan inte bara låta barnen ge upp så fort det är lite tufft...
 
Babyfreez, en av sakerna de ska lära sig
 
Idag har jag varit och handlat. Det blev lite inför kalaset och så presenter till Samuel. Han kommer få 5 saker för runt 500kr. Det räcker. Han har allt så jag köpte några annorlunda och roliga grejer som han kan leka med.
Men de har slutat sälja backläsk på Ica Maxi =( 
Det brukar jag alltid ha till kalas för det är så kalasigt och så hade vi det alltid när jag var liten. Så nu fick det bli läsk i 1,5 litersflaskor istället, tråkigt...
 
Vet ni någon affär som fortfarande säljer backläsk?
 
Det kommer fyra 1-åringar till Samuels kalas. Så roligt att det blir en massa kompisar till honom här =)
 
 
 
Usch våra två senaste nätter har varit hemska... Samuel sover inte, vaknar hela tiden och skriker. Inatt fick han två flaskor välling som han slukade. Han kanske är hungrig, orolig, mardrömmar??!! Vi är mer döda än levande, åh vill sova!!
 
Någon som har ett bra recept på coleslawsallad?? Tänkte ha det till kalaset.
 
 
Imorgon ska vi baka sausagerolls, Alicia ska på barnkalas och på kvällen är det ju Melodifestivalen! 
 
Hoppas ni alla får en fin helg!! Filmtips önskas!

Min bror opereras idag

Min storebror E opereras idag. Han har gått ner 80kg och har fått beviljad bukplastiksoperation. 
 
Gå in på hans blogg och läs och kolla förebilder.
 
http://stamp-e.bloggagratis.se/

Onsdag var det här

Vi är glada härhemma! Min syster Ingela och hennes killar kommer upp och hälsar på 22/3-26/3. Det ska bli så mysigt och roligt att ha dem här!
 
 
Idag har jag storstädat badrummet. Städat under tvättmaskin och badkar, rensat igenom badrumsskåpet och torkskåpet! *puh*
Hur hinner man med sådant här när man jobbar??!! Minns inte... Och sedan om jag pluggar kommer det finnas ännu mindre tid för sådana här grovrengöringar.
 
Nu ska jag strax tvätta, det är så tråkigt... Städar hellre!
 
Ja, ni får ha en fortsatt bra vecka! Själv blir det diverse sysslor som vanligt. Är jag verkligen föräldraledig? =)

Måndagen den 4/3

Andra chansen i Melodifestivalen innehöll många bra bidrag, Gillar verkligen Robin och hans låt. Jag gillade också duetten. Antons låt är ok men inte så mycket mer. Och vad är det med killarnas hår? Det verkar som högsta håret vinner liksom =)
 
Igår slappades det så och såg på film.
 
 
Sista filmen av Twilight filmerna. Bra, spännande och jag gillade slutet.
 
 
Mientras duermes. En spansk thriller. Den var ok men kunde varit läskigare och det kändes som jag sett liknande filmer innan.
 
Idag har jag bakat kanelbullar och äppelmuffins till Samuels 1-års kalas. Kalaset äger rum 16/3 härhemma. Jag har bl.a. bjudit 6 barn i Samuels ålder, hade varit kul om de kom =)
 
 
Imorgon ska vi baka sausagerolls mmm gott.
 
Idag ringde Henrys fröken och sade att Henry sprungit från skolan... Han kom hem men jag gick tillbaka med honom och så pratade vi med fröken tillsammans. Han hade bråkat med några kompisar i skolan och han var så arg. Fröken sade att Henry absolut inte brukar bli så arg och att han är klok och mycket duktig i skolan. Så nu hoppas jag att han inte gör så mer. Tur vi var hemma...
 
Idag ska vi äta ute på grillen hela familjen. Lite måndagsmys sådär =)
 
Ha en fortsatt härlig vecka!

Lördagen 2/3

Inatt sov Samuel underbart bra! Han somnade vid 22.00 och sov till 06.00. Fick välling och somnade om och sov till 09.00! =)
Underbart med sömn!
 
Idag har jag och Henry haft vår mysiga dag ihop. Vi åkte till Heron City där vi först spelade spel i arkadhallen. Sedan gick vi på bio och såg
 
 
Röjar-Ralf. Den var faktiskt bra, underhållande. Roligt att se alla spelfigurer i "levande form". Henry sade att den var "lite dålig men jättebra" =)
 
Efteråt åt vi på MacDonalds och spelade lite mer i spelhallen innan jag fick med honom hem *puh*
Vi hade det mysigt! Barnen behöver vara själv med mig ibland, utan att syskonen är med. 
 
Nu ikväll blir det Andra chansen på Melodifestivalen och så ska jag sitta vid datorn. Det är min datordag idag =)
 
 
Imorgon ska jag städa klart härhemma och sedan blir det en hemmamysdag med filmer. Ladda batterierna inför nästa vecka då skolan börjar igen!
 
Ha en underbart skön söndag!

Filmer

 
Django unchained. Det är en lång film, 2 timmar och 45 minuter. Tunga namn som Jamie Foxx, Samuel L Jackson, Leonardo Di Caprio. Den utspelar sig på 1800 talet, två år innan inbördeskriget i USA. Så den berör slaveriet till en stor del av filmen. En tung film för mig, tungt att se hur äckliga människor kan vara och man kan inte riktigt förstå hur det var i USA på den tiden. 
En film som inte lämnar någon oberörd och den är klart sevärd.
 
 
Anna Karenina. 2 timmar och 10 minuter lång. Filmen har bra skådespelare som bl.a. Jude Law och Keira Knightley. Det är ett kärleksdrama som utspelar sig på i Ryssland 1800 talet. Den utspelar sig som en enda stor teaterpjäs typ, svårt att förklara. Jag tyckte den var lite långtråkigt. Den har fått väldigt höga betyg och jag förstår det på ett sätt men långtråkig ändå =)
 
Så detta var gårkvällens långa filmer. 

RSS 2.0