31

 

31, en film som påminner om Purge och filmen är helt ok. Speciell film måste jag säga


Jobb, jobb, jobb

Mycket jobb nu, en ledig dag här och där annars spenderas mycket tid på sjukhuset.

Förra veckan fick jag ta hand om min första avlidna patient. Det var läskigt i början att gå in i rummet och träffa anhöriga och se patienten. Men sedan släppte det då patienten såg så fridfull ut.

Igår var det kaos på jobb, sjukt mycket att göra (patienter ska planeras hem och väldigt sjuka patienter som krävde sitt) och jag tog bara en snabb o stressig lunch... Jag tar igen det genom att sitta längre en annan dag.

Denna underbart fina korg med frukt och choklad fick vi av anhöriga. De uppskattade verkligen vårt omhändertagande av deras släkting den sista tiden i hans liv. Sådant värmer lite extra.

Idag är jag ledig och tänker ta det lite lugnt. Eventuellt blir det lite ensamtid med gubben, kanske kinamat?! 😄

Är ledig i helgen och funderar på att göra något med barnen men vet inte riktigt vad. Museum kanske?!

Ha det gött! Skåne om 29 dagar wihoo


Krassliga

Så fort hösten gör intåg så slår det till, förkylning, hosta och besvärlig hals. Samuel var hemma med pappa onsdag-fredag, jag har legat i sängen nu i helgen, Henry är oxå dålig men kan inte vila utan är igång hela tiden...
Varför jag drabbats är direkta följder av dålig kost, inte tillräckligt med frukt och grönsaker, ingen motion, sover för lite och stressiga dagar.

Nästa vecka jobbar jag 6 dagars vecka så det gäller att orka med. Hoppas jag gör det!

Hoppas ni får en fin vecka gott folk


The Shallows

 
En hajfilm, helt ok och lagom nervkittlande

Friend request

 

Bra film, spännande och en massa jumpscares. Var försiktig med vem du addar på Facebook =D


Fullt upp

Livet är smått hektiskt för tillfället med jobb och hem och allt. Jobbehelgen gick någorlunda bra tycker jag.
 
Idag är jag ledig och Samuel hade tid hos ortopisten för att kolla synen. Det gick ok men han tröttnar efter en stund då hon utförde massor av olika tester. Så vi ska komma tillbaka om två månader för ett nytt syntest. Jag har Samuel hemma idag men han är ju helstirrig så vi ska snart bege oss ut så han får springa av sig.
 
Idag har jag kollat upp regler för tjänstledighet, vilka skolor i Stockholm som har barnmorskeprogrammet (KI Solna och Sophiahemmet), antagningskriterier m.m. Jag ska öven ringa till förlossningen en dag och be om att få hospitera! Iiiiiihhh spännande!
Som det ser ut nu så söker jag tjänstledighet inför nästa höst och söker då in till barnmorskeprogrammet. Chanserna är små att jag kommer in i höst eftersom jag inte ens jobbat ett år till mitten av april (sista ansökningsdagen) men jag testar och ser. Annars söker jag igen och igen hahaha. 
 
Jobbar onsdag-fredag och ledig i helgen 😄.
 
Måste bara säga att jag älskar mitt yrke trots dagar med kaos, oregelbundna tider och kass lön. Det är något speciellt att ta på sig arbetskläderna och gå in på avdelningen. Det är något speciellt att trösta och lindra människor, att få vara deras stöd i deras utsatta situation. Vi ger så mycket av oss själva men vi får ofta så mycket tillbaka. Jag är så otroligt glad och stolt över mig själv att jag vågade att ta steget! 
 
ha en fin vecka gullisar

Fredagkväll

Helgen började med att jag blev vansinnig på Henry... Nycklar och brickan till porten som vi fixade förra veckan är borta. Och det är inte första gången, tror det är tredje uppsättningen... Nu får han inga fler förrän han är 18 typ, han får vänta hos en kompis om vi inte är hemma. Tre Iphones har också tappats bort de senaste åren så han får inte ha någon mobil heller. Man blir så arg, trött och förbannad, visst det är en världslig sak men fruktansvärt irriterande och humörförstörande om man säger så...
 
En positiv sak är att Henry börjat på fotboll och parkour så det är bra att han får ut lite av sin energi och inte sitter vid datorn hela sin fritid.
 
Idag, fredag var jag ledig och det var skönt! Jag handlade, fixade några ärenden och slappade =D.
 
Jag jobbar lördagkväll och söndagkväll och det känns helt ok ändå.
 
Önskar er alla en skön helg!

Kryssning och shopping

 
 
Kryssningen var ok men tyvärr var det inga barnaktiviteter alls utan vi råkade ut för en vin och champagnemässakryssning... Nästa gång åker vi på ett lov för då har de massor av barnaktiviteter.
 
 
Idag, måndag, var jag ledig så det var skönt. Powerwalk på morgonen, sedan lite shopping och sist en lunchträff med en fd. Klasskompis från sjuksköteskeskolan (Marika). Superkul att träffas!
 
ikväll var jag på ett långt föräldramöte i Henrys skola med ovanligt många föräldrar. De ska börja med två nya förebyggande projekt mot droger och våld vilket är välbehövligt i våra kära kommun. Det gäller att förbereda och ta tag i saker och ting innan barnen börjar droga/slåss m.m. Mycket intressant!
 
 overall till Samuel, 900kr på KappAhl, bästa overallen och jag fick 25% rabatt på priset!
 
 
Vinterskor till Samuel, 500kr på Skopunkten men fick 25kr rabatt och kommer få 50% rabatt på Henrys vinterskor om vi köper dem inom 30 dagar.
 
Tidigt att köpa vinterkläder?! Jag delar upp barnen, tar ett barn per månad då det är ganska mycket pengar totalt som läggs på vinterkläder på barnen. Sedan går Kaxs vinteroveraller åt som smör i solsken, gäller att vara ute i god tid. 
 
Nu jobbar jag tisdag-torsdag, ledig fredag och jobbar lördag och söndag. 
 
Nu är båda mina favoritprogram igång, både Idol och Paradise Hotel! Nu väntar jag bara in Empire 😄 
 
Ha en fortsatt skön höstvecka!!

The perfect guy

 

The perfect guy. Jättebra film, thriller/drama


Tre dagars ledighet wihooo

Veckan har gått bra och nu är jag ledig lördag-måndag wihoo! Jag var ledig i tisdags också så jag och F gjorde en massa ärenden när han väl hade vaknat. Det kan vara tufft att jobba helg då många är lediga men shit vad skönt det är att vara ledig en vardag, helt underbart =D
Vi hade tyvärr två fall i veckan... Känns så hemskt när de ramlar och allt som följer därefter med undersökningar och eventuella suturer och inre blödningar... Ibland går patienterna iväg på egen hand, utan rollator trots att de "inte får".
 
Imorgon, lördag, ska jag och barnen plus Anna och Denini åka kryssning med Viking Line. Ska bli kul att komma iväg och äta lite god mat och bara umgås. Nu är det ju officiellt att Anna är gravid och det är så roligt! Även min bror Stamp-E och hans fruga ska ha barn igen. Kul med bebisar, längtar efter att gosa med dem. Samtidigt är jag så glad att det inte är jag som är gravid hahahaha. Hade aldrig orkat med ännu ett barn, är mer än nöjd med dem jag har. Nu vill jag satsa på "min karriär"!
Jag ska förresten gå en utbildning nu i oktober, lära mig att sätta picc-line (googla hehe) och tydligen får man lite ersättning ifall man är picc-line syrra =D. Jag ska ju troligen inte stanna på geriatriken mer än något år men det är alltid kul att lära sig nya saker!
 
Ni får ha en skön helg goa gubbar och tanter!

RSS 2.0