Fler bilderNågra fler bilder från grillandet i fredags =D Det gäller att bjuda på sig själv lite hahahaha
I helgen har det varit fullt upp trots att jag borde vilat för jag är lite krasslig. Förkyld, irriterad i halsen och så. Tvätt, städ, ungar, pulver, räkningar m.m.
 
Idag har jag ätit mat ändå för det är så himla svårt att kombinera pulver och mitt jobb som brevbärare. Vi börjar så tidigt och jobbet är ju fysiskt tungt. Men jag åt pulver till frukost, sallad och lite kyckling till lunch, en baguette med ägg till mellis. Så jag går ju inte upp men kanske inte heller ner?!
Men imorse smygvägde jag mig men jag räknar bara lördagar. Vågen visade 74,9kg så jag har faktiskt klarat mitt andra delmål som är att väga under 75kg!! =D
 
Nu är det 6 månader till årets slut och min tanke är att jag ska väga 62/63kg då så ca 13 kg kvar. 2 kg/månad ska jag väl klara med bra mat och träning. Nu kör vi vidare!
 
Ni får ha en fortsatt bra vecka! Tråkigt att vi inte har sommarväder bara =(

Mår dåligt....

är inte sjuk sjuk utan något som man kan bli efter att man varit och grillat med jobbkompisarna... Jag dricker och röker väldigt sällan, 1-2 ggr per år.
Usch ja det blev en del av lite allt möjligt... Jag kom inte hem så sent, lade mig direkt och när jag vaknade på morgonen trodde jag att jag skulle dö. Mådde så illa och spydde som en gris. Mår fortfarande kasst men kämpar på eftersom jag är ensam med alla barnen, tvättar och står i.
 
Men nej aldrig mer fylla haha =D
 
 
Mina fina arbetskamrater! Det är så kul att få jobba nu och tre veckor har redan gått. Nu har jag tre veckor kvar innan min ledighet.
 
Veckans vägning blev lite av en chock! 75,1kg visade vågen vilket betyder att jag gått ner 1,9kg denna veckan och totalt 8,3 kilo sedan jag började =D
Jag har nu ätit mat i tre veckor och jobbat som brevbärare. Jag har lyckats hålla mig till bättre vanor, även unnat mig under Midsommar, lördagar och så igår. 1,1kg har jag gått ner under dessa veckor, hade som mål att hålla vikten och de bättre vanorna så jag är så lycklig!!
 
Idag kör jag igång etapp två i min viktminskning. Tre veckor med bara Nutrilette VLCD pulver, hoppas på att gå ner 5 kg. Sedan kör jag tre veckor med mat bland annat över Skåneresan och tanken är att lyckas hålla vikten och de bra vanorna även i Skåne. För det är där allt brukar fucka ur haha
 
Nu ska jag gå och dricka lite pulver och hoppas jag får behålla det i magen...
 
trevlig helg på er!!
 
 
 

Midsommarafton

Vi var hemma på Midsommarafton och precis när vi ska börja äta så ringer telefonen. F´s bror har blivit skjuten nere i Nigeria... Akutopererad och ligger på intensiven. Han väntar på ytterligare operationer så vi avvaktar och ser hur det går. Är det inte det ena så är det, det andra... =(
Jag har ätit gott både fredag och lördag och det känns ok. Hade gått upp 2hg förra veckan så det är inte så farligt. Äter mat denna veckan med sedan kör jag igång med VLCD pulverdiet på lördag och tre veckor framåt. Hoppas gå ner 5kg men vi får se.
 
Hoppas ni har bättre sommarväder än oss med kyla och regn...
 
 
 
 
 

Klarat av allt

Fick svar på analytiska uppgiften och den var godkänd =D
 
Så nu är allt avklarat från både termin 1 och 2 och jag börjar på "tabula rasa/rent blad" nästa termin. Ser framemot allt nytt vi ska lära oss bl.a. patologi som är sjukdomslära, läkemedelsräkning *hjälp* och praktik på medicin/kirurgi avdelningar, blodprovstagning, sätta PVK, CVK och sådant =)

Midsommarafton =D

Och det blir en nykter sådan för Systemet är visst stängt idag... Men men vi får väl ha kul ändå. Vi ska bara grilla gott kött, med goda tillbehör. Glass och jordgubbar är såklart ett måste.
Vi kommer troligen bara vara ensamma för ingen inbjudan har kommit...
 
Andra arbetsveckan av sex är över. Känns faktiskt kul att jobba men i veckan fick jag problem med vänster knä. Jag som jobbat på Citymail i drygt 14 år och aldrig haft problem får problem med knät nu... Med tigerbalsam och knäband så gick det att dela post ändå. Men hoppas det bara är som jag överansträngt det och att det går över av sig själv. Nu när jag är ledig känns det ingenting alls.
 
Om en månad går vi på fyra veckors ledighet och i Skåneland kommer vi befinna oss de två första veckorna. Kommer bli skönt att få ta det helt lugnt och inte ha några direkta måsten.
 
I helgen vet jag inte riktigt vad vi ska göra men vi får se.
 
Morgonsdagens vägning hoppas jag inte vara för mycket plus. Jag har skött mig ganska bra i veckan men idag kommer jag äta en massa gott, det är ju bara Midsommarafton en gång om året.
 
Har bestämt mig för att köra igång en tre veckors pulverdiet från nästa lördag. Hoppas kunna gå ner 5 kg till under de veckorna och sedan tar jag tre veckors paus då jag ska koncentrera mig på att hålla min nya vikt. Sedan kör jag ännu en pulverdietskur och så kommer jag köra hela sommar/höst och vinter fram tills jag nått målet. Ca 14 kg kvar. Äter jag fel en dag, so what, då börjar jag bara på nya kula nästa dag. Jag har inte ätit kakor på 5 veckor nu!! Stolt över mig själv och jag är en kakolist/kakonarkoman så kakor är något jag ska hålla mig borta från i princip hela livet.
Träningen har inte gått så bra, tycker det är tufft att träna efter jobbet men det ska bli bättre sedan när jag inte jobbar längre.
Ätit lite som LCHF i veckan, mycket ägg och kött och mindre kolhydrater. Men jag är ingen strikt LCHF:are, absolut inte =D
 
Ni får ha en fin Midsommar!!
 

Måndag, andra arbetsveckan pågår

Lördagens vägning visade +0,6kg men det känns ändå helt ok. Som jag skrivit förut så går man upp lite efter en pulverdiet. Nu ska jag försöka gå ner med mat och träning istället, som jag gjort förut och det funkar ju lika bra. Funderar lite på LCHF, tänker lite i de banorna nu för att få bort resterande kilo.
 
Jag ska inte tillbaka till gamla vanorna i alla fall. Regelbunden träning, regelbundna måltider med bra mat och ha en unnardag/vecka. Jag har inte bråttom egentligen, kanske att jag nått min målvikt i slutet av året. Jag har ca 10kg tills jag är inom normal BMI och sedan vill jag gärna ner en 4 kg till. Så typ 14kg till.
Men jag måste understryka att det inte är lätt för mig. Jag tänker på mat varje dag, inte så mycket på sött men på att äta mycket och hela tiden helst. Ibland känns träningen inte så lockande men det är bara att göra det, känns bra efteråt. Jag kan inte garantera att jag inte går upp igen men jag ska verkligen kämpa mot mina demoner i hjärnan.
Och jag ska väga mig varje lördag oavsett hur dålig min vecka varit, jag ska inte slippa undan och "skit i allt" som jag brukar göra.
 
Förlåt för all vikt och mattjat men jag måste få ur mig det någonstans så ni får bli mina lyssnare =)
 
I helgen åkte vi till Ikea och det var inte lätt med unge herr Samuel... Han vill inte sitta i vagn utan helst springa överallt och snabbt. Så F fick springa efter honom så fick jag plocka vad vi skulle ha. Superskönt med nya fräscha madrasser för hela familjen =D
 
På fredag är det Midsommarafton men det blir ju aldrig som förr när man var barn. Det får väl bli någon god mat och sådär men inte så mycket mer.
 
Ha en fin vecka!
 
Just det fick godkänt på hemtentan i vetenskaplig metod wihoo =D Nu väntar jag bara på svaret om den analytiska uppgiften sedan har jag klarat av allt i termin 2 också! =D

Semester =D

 
Första veckan av 6 arbetsveckor är avklarad och det gick jättebra tycker jag. Är väldigt glad att jag gått ner i vikt och tränat för den fysiska delen av arbetet klarade jag utmärkt. Det var faktiskt helt okej att arbeta och så fick jag en löneökning från 1/6 också plus att jag kommer få lön redan nu i juni (vi får förskottslön) så det blir inget glapp *puh*...
Idag tog jag semester, har två intjänade semesterdagar wihoo, för Samuels förskola var stängd för planering och så hade vi lite tur för barnen hade skolavslutning idag. Men vi såg inget när barnen sjöng och Samuel ville absolut inte stå där och lyssna. Så vi gick lite rundor runt skolan tills det var klart. Jag hade köpt chokladaskar till lärarna.
 
Igår fick jag svar på salstentan vi hade i maj
 
och visst fick jag VG. Stolt över min prestation detta året. Med tre barn, inte pluggat på 14 år och stirrig som jag är så har det gått över förväntan =D
Väntar fortfarande på svaret på en uppgift i analytisk statistik och hemtentan i vetenskaplig metod men de lär väl komma nästa vecka.

Samuel är så himla framåt när det gäller vissa saker. Fysiskt är han långt framåt, han klättrar på allt (hittat honom på köksbänken ett par ggr och han har inte använt stolen utan klättrat/hävt sig upp där), hoppar jämfota sedan han var 1år, ger järnet varje gång han hör musik och går aldrig utan det är springa som gäller i alla lägen... Nu har vi märkt att han även är framåt med annat. Han kan alfabetet på engelska, alla färger på engelska plus att han räknar till 11-12 på både engelska och svenska. Vi har inte tränat honom utan vi har Youtube att tacka för det. Han lyssnar mycket på engelska pedagogiska låtar och snappar upp allt =)
 
 
Det är svårt det här med pulver, mat, bantning men jag kämpar på. Idag stod jag med ett paket glass i affären och velade fram och tillbaka. Men jag stoppade ner det i frysen igen, 1-0 till mig. Ifall jag ska äta något gott ska det vara bara en dag i veckan och troligen lördagar. Jag ska väga mig imorgon men räknar med att ha gått upp sedan förra lördagen eftersom man går upp efter en pulverdiet, allt vatten kommer tillbaka till tarmarna och det väger. Men jag fortsätter äta på regelbundna tider och kämpar vidare. Jag är glad om jag kan hålla denna vikten ett tag nu sedan tar jag några kilo till. Eventuellt kör jag en tre veckors VLCD kur igen om någon vecka, får se. Det absolut viktigaste är att jag inte börjar gå upp igen, skiter i allt och kommer tillbaka till gamla vanorna. Nej, neråt ska jag hellre sakta men säkert än att jag går upp igen.
 
Imorgon drar vi till Ikea för att köpa nya madrasser, ny vardagsrumsmatta och annat smått och gott som behövs. Inte för mycket, det är skattepengarna och vi vill spara det mesta.
 
Ha en fin helg!

Trött men glad ändå

Såg en bra film i helgen
 
El Cuerpo, en spansk thriller. Den är spännande med lite twister, får en 4:a.
 
Veckans vägning i lördagsmorse, efter tre veckors pulvrande visade 76,2kg. Jag har gått ner 7,2kg på tre veckor. 1,7 kg senaste veckan. Superbra resultat!
Jag pulvrade lördag-måndag men nu har jag jobbat på Citymail i två dagar och inser att köra 100% på pulver i kombination med brevbäraryrket är inte att rekommendera... Så nu ska jag äta kombo istället. Pulver morgon, lunch, mellis och kväll och så riktig mat till middag. Idag åt jag Egusi, nigeriansk gryta med mannagryn. Det var mumsigt med mat efter drygt tre veckor. Jag kör så för tillfället, vissa dagar kanske jag kör bara pulver, får se.
 
Jag tränar ju också varannan dag så kroppen behöver mat och kalorier. Jag tror jag kommer gå ner på detta sätt med så jag kör såhär.
Men inget onyttigt ska jag äta förrän jag nått mitt mål. Och kakor ska jag hålla mig borta ifrån resten av livet, i alla fall i största mån det går. Chips, godis och choklad kickar inte igång mig som kakor gör.
Nu kör jag, kilona ska bort och stanna borta! Nya rutiner, nytt liv med bättre vanor!!
 
Back to work again och dessa två dagar har gått superbra. Takterna sitter fortfarande i och det varit underbart väder att dela post i =D
 
Samuel somnade när han lyssnade på musik, vi hittade honom såhär =D
 
I söndags så var vi på gudstjänst. Alicia sjunger i kyrkokören så de skulle ha en liten konsert. Och de var så duktiga, Alicia fick prata fler gånger i mikrofon. Jag ska börja gå oftare till kyrkan, älskar atmosfären och den styrka och kärlek man har med sig när man går hem!
 
 
Efter 21 år i Sverige har F äntligen sökt svenskt medborgarskap =D
Jag tyckte det var dags innan hans nigerianska pass går ut och vi ska gå igenom hela den proceduren igen. Så ansökan, pass och uppehållstillstånd är inskickade så nu är det bara att vänta!
 
Ni får ha det så bra i detta underbara sommarväder!!
 
 

Pulvrar vidare

Veckan har varit lugn och rolig. I torsdags slutade vi skolan så nu har jag gått ett helt år på sjuksköterskeprogrammet =D Två år kvar.
 
 
 
Efter skolan åkte jag till Emmas skola där jag möttes upp av F och barnen samt farbror F som kommit för att vara med på Emmas student. Efter utspring, tårar, och firande så skulle hon iväg på ett flak genom STHLM. Vi åkte hem för att göra oss iordning inför studenkalaset.
Vi var hembjudna till Emma och det blev fullt hus av släktingar från alla hållaoch kanter. Det var jättetrevligt och kul för oss alla att vi kunde fira ihop på detta sätt. Samuel satt inte still för fem öre så det blev ett riktigt motionspass för oss alla där =)
Jag klarade av att pulvra och dricka cola zero där trots all god mat och desserter. Jag "låtsades" äta från samma tallrik som Samuel =)
 
 
 
 
 
Sedan gick vi förbi en arbetskompis till mig för att se deras hus, det blev en väldigt kort visit för Samuel var övertrött.
 
 
 
Idag åkte farbror F hem igen och sedan har det varit fullt upp. Jag gick en dryg timmes powerwalk idag och i veckan har jag tränat med Biggest loser- och dansskivor framför tv:n.
 
Imorgon är det daga för veckans vägning, alltid skrämmande och spännande.
 
På söndag ska Alicias uppträda i Botkyrka Kyrka. Hon är med i kyrkans juniorer samt i barnkören. Ska bli kul!
 
Annars är väl min plan mest att ta det lugnt i helgen för på måndag börjar jag jobba på Citymail igen. 6 veckors jobb har jag framför mig innan jag blir föräldraledig.
 
 
 
Funderade på en sak idag angående sockerberoende. Hur media och reklam hjälper till i att dra ner folk i det och är medberoende. Gick förbi en reklamskylt med en stor kexchoklad "Köp en kexchoklad för att du förtjänar det" stod det och så lätt det är att ta det till sig. "Ja, jag förtjänar det, att köpa choklad och njuta" men vänta nu en stund, varför? Ingen näring, ingen mättnad och det är ju mitt i veckan. Vad hände med lördagsgodistänkandet?
Det är gofika hit och gofika dit, fredagsmys m.m. och vem ligger bakom det? Jo reklamen och media. "Ni förtjänar att njuta" (Köp våra produkter varje dag, bygg upp ert beroende och fortsätt köpa våra produkter menar de egentligen).
 
 
 
Sockerberoendet är i mina ögon minst lika tufft om inte tuffare än både alkohol, rökning och narkotika. Missförstå mig inte, alla beroende är sjukt tragiska och jobbiga för både den drabbade och de närstående. Men socker är så accepterat och det finns överallt och i allt vi äter, det där förbannade sockret och den har många namn som tillverkarna använder sig av för att låta bättre. Kärt barn har många namn.
Alkohol, rökning och narkotika kan man utesluta ur sitt liv men socker finns ju i så mycket av det vanliga vi äter, bröd, frukt, ris, pasta m.m. Det gömmer sig, triggar oss och får oss att inte känna mättnad, får oss att bli sugna på mer, ger oss toppar och dalar m.m.
Men jag ger inte upp, reklamen och maten ska inte kontrollera mig längre utan det är jag som bestämmer vad jag stoppar i mig. Jag ska kämpa med näbbar och klor för att jag inte ska dras ned i skiten igen. Nog får vara nog! Jag kommer självklart äta saker med socker i när jag väl börjar äta men jag kommer ha stenkoll och se så att det inte går överstyr.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Helgen

Jag tittade på två filmer i helgen
 
Paranormal activity: The marked ones. En läskig film som var helt ok.
 
12 years a slave. En grym och gripande film.
 
I lördags åkte vi till Gröna Lund och det var kul! Jag och Samuel åkte en hel del karuseller =D
 
Foto: Med Felix Obasa Johnson Alicia Johnson Henry och Samuel
 
I söndags städade vi och sedan tränade jag lite, kändes härligt! På eftermiddagen var vi på kalas och det gick bra att pulvra och dricka vatten. =D
 
I lördagsmorse efter två veckors pulvrande visade vågen 77,9kg vilket betyder en total viktnedgång på 5,5kg på två veckor och att jag gick ner 1,8kg i veckan som gick. Grymt resultat som bara sporrar mig till att fortsätta.
 
Jag vet att man går upp efter en pulverdiet, ca 3kg får man räkna med men de kan man ju faktiskt gå ner igen med rätt kost och träning. Jag vet att omställningen från pulver till mat kommer blir tuff för magen men jag tänker byta ut ett mål i taget, långsamt för att vänja kroppen. Och att när jag är nere på målvikten gäller det att fortsätta med regelbunden träning och kontroll över mitt matintag. Jag vill inte kämpa med detta bara för att börja frossa och äta upp mig igen. Jag orkar inte det mer, psykiskt är jag helt slut när det gäller denna jojobantning.
Jag tänker köra detta så länge jag mår bra och tills jag är nere på min målvikt. utan att äta något onyttigt. Dock kommer jag och F gå ut och äta när jag passerat -10kg och i Skåne kommer jag äta middag. Detta är en lång process och förhoppningsvis når jag min målvikt någongång i höst. Jag har egentligen inte bråttom, ett kilo i taget. Det som känns bra med pulvret är att jag vet att kroppen får i den näring den behöver för att inte bryta ner muskler utan fett och att mitt sötsug är borta med vinden =D
 
Ha en fortsatt fin vecka, sista skolveckan wihoo
 
 
 

RSS 2.0