Veckorrapport =D

Dagarna springer förbi och ännu en praktikvecka är över. Jag praktiserade måndag-torsdag denna vecka så idag har jag varit hemma och pluggat på förmiddagen. Läst och skrivit lite på hemtentan. I måndagseftermiddag var jag i skolan på omvårdnadshandledning.
 
Mammaträffen förra lördagen var mysig men vi blev tyvärr bara tre mammor p g a sjukdom och annat. Men längre in på våren och på sommaren blir det nog mer rejäla träffar och lite oftare än det varit.
 
 
 
Igår jobbade jag kväll så jag och F passade på att lyxa till det och gick och åt lunch tillsammans innan jag började, kinamatsbuffé =) 
 
Nu är det bara två veckor kvar på praktiken och jag kommer sakna de boende och personalen så mycket. Vi har kommit så nära på så kort tid. Jag har lärt mig så mycket nyttigt och jag vill bara lära mig mer mer mer hahaha =D
 
 
 
Imorgon ska jag och Alicia shoppa kläder, skor och annat som hon behöver. "Jag har inga kläder" som hon säger fast garderoben är full. Men men alltid kul med nya fräscha saker. Det är rabatter på Lindex och KappAhl denna helgen så det var lämpligt. Får inte glömma medlemskorten bara som jag alltid gör...
 
På söndag måste vi storstäda, går inte att skjuta upp längre haha, det har säkert gått 6 veckor sedan vi städade ordentligt sist *skäms* Vi har ju inte tid... Sedan ska jag och Henry ha lite mamma-mellansons tid utan syskonen. Vi ska på bio och se legofilmen och sedan äta ute. Mysigt!
 
Önskar alla en skön helg!
 
 

Veckan som gått


Jag praktiserade söndag-onsdag och jag trivs så bra! Från i måndags går vi med sjuksköterska och det är ännu roligare. Vi får titta på mycket men jag sade att jag vill prova allt haha. Så jag har fått ge en spruta subcutant och det har bara gett mig blodad tand. Jag vill bara göra mer och mer. Skulle tagit bort stygn på en patient men de satt så fastväxt i huden så tyvärr var det inte lämpligt =(
 
Vi hade mittbedömning i onsdags och det kändes bra. Jag har kommit en bra bit på läromålen och läraren sade "Du kommer att bli en jättebra sjuksköterska" :). Vår handledare berömmer oss hela tiden och tycker vi gör ett bra jobb och är hungriga på att göra saker. Och att vi tar för oss, är inte blyga och tillbakadragna och försöker vara med i arbetsgruppen. Hon berömde mig även för att jag formulerar mig bra i journalen =)
 
 
Allt känns bara så rätt och jag hoppas den känslan inte försvinner innan jag är färdig haha... Jag är glad att jag studerar nu och inte för 10 år sedan, jag är en helt annan människa idag.
 
Torsdag, idag och imorgon är jag "ledig". Igår satt jag med hemtentan och idag har det varit tvätt, städ och veckohandling. Imorgon ska jag träffa mina "marsmammor 2012" men tyvärr blir vi inte så många som det var tänkt från början.
 
På söndag praktiserar jag och tänk att redan halva praktiktiden snart är förbi. Det går ju sjukt snabbt på både gott och ont.
 Min pappa, min syster Paula, min syster Ingela, min bror Erik och jag en regnig sommardag 1980
Min mamma med nyfödda jag =)

Idag hade jag utvecklingssamtal med Henry och allt var bra. Han är klok som en bok och det enda är väl att han pratar konstant (no kidding,,,) och en lösning som de har är att sätta honom för sig själv så han jobbar och inte bara pratar. Men annars flyter allt på jättebra, han har bra med kompisar och den killen han var i början av tvåan syns inte till än och hoppas han inte kommer tillbaka!
 
Ni får ha en mysig helg allihopa!

Samuels två-årskalas

Samuels kalas var mycket lyckat. Vi blev ca 25 stycken totalt och vi bjöd på grillad kyckling, fried rice, sallad och nybakta sausagerolls.
Senare tog jag fram hembakta kanelbullar, hallongrottor, chokladbollar och cornflakesdrömmar plus köpta chocolate chip cookies. Jag gjorde ingen egen tårta utan det blev köpta schwarzwaldtårtor.

Han fick så mycket fint. Lektält, pengar, presentkort, spel, duplo och kläder. Totalt har han fått 1000kr kontant av familj och vänner och de sätter vi in på hans sparkonto. 

Samuel och Alicia blev tyvärr ännu värre på kvällen med förkylning, hosta och halsont. De ligger hemma och vilar.

Jag är på väg till praktikplatsen nu, lite trött men somnade vid 22 igår så det är bra! 💤💤😄


Ha det bra 

Fredagkväll

Uppdatering:
 
Ikväll har jag praktiserat och jag kommer även göra det på söndag 09.00-15.30 så jag jobbar mina timmar som jag ska. Från måndag ska jag börja gå med sjuksköterskan och det ser jag framemot. Jag trivs verkligen där jag är nu, trevliga boende och personalen är jättegulliga. Jag lär mig så mycket, speciellt bemötandet och jag har fått hjälpa vid matning, toabesök, byta blöja och byta till nattlinne. På söndag hoppas jag på att få tvätta och klä på någon boende. Allt känns bara så rätt, det här med att vårda andra och jag vill bara lära mig mer och mer.
Det finns ingen ångest över att jobba utan en skön känsla och att se de boende så tacksamma och glada värmer hjärtat mitt.
 
Imorgon blir det fullt upp härhemma inför Samuels 2-årskalas. Kalasmaten ska handlas, sausagerolls ska bakas, huset ska städas upp snabbt, tvättberget måste vikas, maten ska lagas och bord ska dukas plus att vi måste göra oss iordning. Det ska bli skönt att få sitta ner när gästerna gått hem hahaha
 
Ja, i veckan har det varit tre dagar på praktiken för mig, en dag i skolan där vi fick träffa vår handledare och en dag då jag satt med hemtentan. Idag var jag förbi och fick min sista dos Hepatit A, nu är det bara Hepatit B kvar och den ska jag få om ett halvår.
 
Ett kort och småtråkigt inlägg men så vet ni att vi lever i alla fall =D

Samuel 2år
Idag fyller vårt älskade energiknippe 2år!! Hipp hipp hurra ❤

Host och snörvel

 
 
Usch mår inte helt bra, varit krasslig hela veckan med förkylning, hosta och halsont. Men det var ju första praktikveckan på älderboendet så det var bara att bita ihop, ta en ipren och lite nezeril och se glad ut. Det har varit en intressant vecka där jag fick se hur det fungerar i verkligheten. Mycket av det vi fått höra om hygien och tvätt i teorin stämde tyvärr inte i praktiken. Det slarvades både här och där, personalen pratade ibland till och om de boende på ett nonchalant och nedvärderande sätt. Jag har lärt mig massor och det är jätteroligt men jag vet nu att jag inte vill jobba på äldreboende trots att de har bättre lön än vad de har i landstinget. Ganska långtråkigt jobb i längden kände jag bara efter ett par dagar.
 
Idag var jag ledig och det behövdes. Jag har pluggat och börjat skriva på hemtentan, lika bra att börja i tid så slipper jag stressa sista veckan.
 
 
 
Just det F har semester nu och ska ha det tre veckor till så vi slipper tänka på vab och så de fyra första veckorna av praktiken. Vi ska jobba 30 timmar/vecka och vi får bestämma hur vi vill lägga upp timmarna men helst ska det ju vara när vår handledare arbetar. De har velat skicka hem mig tidigare varje dag men "ärlig" som jag är så har jag velat arbeta mina timmar men igår gick jag hem en timme tidigare. Men de säger att de ser mellan fingrarna när det gäller timmarna och att vi är vuxna som kan ta eget ansvar så det känns bra =)
 
Jag är lite irriterad på praktikplatsen eftersom handledaren inte var informerad om min existens och han var inte särskilt intresserad av att lära mig saker... Så jag har bytt handledare till en annan som verkligen ville handleda mig.
 
 
 
Jag är på en avdelning för dementa och det är allt från mild till svår demens. De är så gulliga och pratglada, vissa är klara och vissa pratar bara en massa rappakalja. Vissa pratar mycket om Hitler, nazister och vad de varit med om.
 
Ni får ha en fin helg, själv måste jag försöka bota min förkylning och så ska vi baka en hel del inför Samuels 2-årskalas nästa lördag.
 
 

RSS 2.0