Helgrapport

Jag var på förlossningen i helgen och fick äran att välkomna ett barn till världen 🤩😍. Underbar känsla!

(null)

Tyvärr är det så att vi som arbetat 1-2år kommer att spendera mer tid på BB och antenatalen nu i höst. Vi är för nya för att ha ansvaret för studenter och de nya barnmorskorna placeras på förlossningen för att lära sig det. 
Jag gillar ju alla delar men förlossningen är mitt favvoställe 😃
Så jag får leva på helgens förlossning ett längre tag antar jag. 🥰

Samuel är ffa sjuk så han var hemma m pappa idag. Jobbig rethosta liksom som inte ger med sig, har börjat ge Cocillana så får se om det hjälper. 

Denna vecka är jag på BB hela veckan och på torsdag ska jag på HLR instruktörs "uppfräschning." Jag är ju instruktör men det är 3 år sedan jag höll i det. I höst kommer jag att hålla i HLR träningar på jobbet, kul! 😊

Önskar er en bra vecka! 😃

Sommaren lider mot sitt slut

Det är med sorg i våra hjärtan som vi nu kan konstatera att vi bara har ett fåtal dagar kvar på sommaren ☀️☀️☀️. Det känns redan mycket kallare ute, hemma och på jobb, lite ruskigt liksom.

I veckan har jag jobbat på BB månd-onsd. Det är min förlossningsvecka men det fattades folk på BB så jag har fått flytta på mig 😔😔

(null)

Vi beställde ett nytt soffbord från Trademax där tyvärr kanten var trasig när vi öppnade paketet. Men vi rekamerade det och nu är ett nytt på väg plus att vi får behålla det trasiga. Bra service! Nu hoppas vi verkligen att det nya bordet är helt!! 

Jag har varit ledig torsd och fred men inte gjort ett skit mer än att slappa i soffan och kollat på en av mina favvoserier "Call the midwife" säsong 9. Samuel är förkyld, hostig och har smått ont i halsen så han är hemma från skolan idag. Så vi vilar och myser med popcorn och film. 

(null)

Vi fick hem våra nya vardagsrumsgardiner i veckan. De är handsydda efter den längd och höjd vi ville ha. Bra kvalite och mörkläggande. Köpta från hastahome.se.

(null)

I helgen jobbar jag både lördag och söndag, dagpass. Känns okej, får se var jag får jobba, om de flyttar mig från  förlossningen igen... 

Trevlig helg önskar jag eder alla! 



Helgrapport

I lördags slappade vi, jag kollade mest Netflix och såg klart säsong 3 av Good girls. Alicia bakade sina goda snickerskakor 

(null)

I söndags fyllde Alicia 17år och vi hade kalas för henne. Några vänner kom över. Vi grillade och åt goda himmabagade kakor. Många skratt blev det 😂😂

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag började Samuel simskola och han var väldigt nervös och avig. Men väl i vattnet så gjorde han allt simlärarna sade och han var så modig!

(null)

Önskar er en fortsatt fin vecka!! ☀️

Fredagkväll

Första jobbveckan har gått bra och jag har haft alla möjliga slags patienter. Allt ifrån familjer med barn som lämnat oss för tidigt till kejsarsnitt med friska barn utan riskfaktorer. Det är en väldig blandad kompott att vara barnmorska och det är det som är det bästa med jobbet. 

(null)

Jag tog ledigt i torsdags för att Henry skulle ha utvecklingssamtal online. Han har höga mål så då gäller det att lägga ner väldigt mycket jobb och tid!
Då bakade jag också lite lalabollar till Alicias kalas.

(null)

I veckan tappade Samuel äntligen sin första tand! 🤩😍

(null)

Jag är ledig i helgen vilket känns grymt skönt! Alicia fyller 17 år (!!) på söndag och då ska vi också ha kalas för henne 🎉🎂☀️

Trevlig helg på er!!

Helgrapport

Lördagen bestod av shopping med hela familjen. Vi var bl.a. på Mall of Scandinavia, Ikea och NetonNet.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Det blev keps och jeans till Henry och  lite grejer till hemmet. Mina skor gav upp och bitar ramlade av inne på NetonNet hahaha

(null)

Jag passade på att baka supergoda kolakakor, så goda!

(null)

Söndagen, vilket var min sista semesterdag för denna gången, spenderades hemma. Förberedde för skola och jobb.

(null)


Idag börjar killarna skolan igen. Samuel börjar 2:an och Henry 9:an. Alicia är ledig ännu en vecka innan hon börjar andra året på gymnasiet. 

(null)

Jag ska snart till jobbet, börjar med ett kvällspass i bebisfabriken. 👶🏻

Önskar er alla en fin vecka! ☀️


Etnografiska museet

Det blev även en tur till Etnografiska museet. Mycket coola grejer! Där fanns en hel del grejer från Nigeria och staden Benin City (där har jag varit). 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

2 lediga dagar till och sedan börjar allvaret igen med jobb, skola, fritidsintressen, läxor, träning... ångest inför vardagsstressen men inte inför mitt jobb som jag älskar ❤️. Jaja, så är det att ha familj och barn, bara att kämpa på en dag i taget! 

I helgen blir det shopping på Ikea m.m. Och verkligen njuta och umgås med familjen ❤️

Trevlig helg!! ☀️☀️☀️


Polismuseet

Idag åkte vi till polismuseet, ett trevligt litet museum som passar hela familjen.
F åkte fast för att ha kört i bussfil med sin taxi och skyllt på kunden. Se mugshots nedan 😂

(null)

(null)

Blivande polis?

(null)

(null)

Brott: Sitta för mycket framför datorn 

(null)

😂😂😂

(null)

(null)

(null)

(null)

Kläderna mördaren bar under mordet på Anna Lindh...

(null)

(null)

(null)

En del av Peter Mangs grejer...

(null)

Lite varmt i bilen...


Sista semesterveckan



Sista semesterveckan har bestått av en hel del sol, värme och slappande.
Vi har även hunnit med att bada i jacuzzin, äta mycket glass, grilla, spela kubb och ätit asiatisk mat. Ett gäng filmer har setts också.
Pappa F har tagit ledigt torsd-sönd för att hänga med familjen ❤️. 

Alicia jobbade sin sista dag idag, 3 veckors sommarjobb på äldreboende är över! Kul med sommarjobb och ännu roligare när cashen kommer. 

(null)


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Helgrapport

I fredags chillade vi här hemma med god mat, veckohandlade och lite sådant.

(null)

I lördags chillade vi också härhemma, Anna kom förbi utan barn och grillade med oss. Vår grill har verkligen jobbat i sommar 😅😅 Vi njöt av värme och sol och så bakade jag kanelbullar.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Igår, söndag gick vi på bio hela familjen. Det var bara vi i hela biosalongen 😃. Vi såg Sonic the hedgehog och den var bra tyckte hela familjen. 

(null)

(null)

(null)

Nu är min sista semestervecka igång och tanken är att slappa en hel del. Göra lite aktiviteter med barnen. Njuta av solen ☀️☀️☀️. Felix ska ta ledigt ett par dagar för att vi ska kunna umgås hela familjen ❤️

Önskar er en härlig vecka både ni som
är tillbaka på jobbet och ni som fortfarande är lediga!! 

Semestervecka 3, del 2

I onsdags var vi hemma och tog det lugnt. På kvällen kom Tessan, en gammal arbetskompis från Citymail med sin familj och hälsade på. Lille Sami är 9 månader 🤩😍
Vi bjöd på grillat såklart 😊 och en cheesecake av salted caramel. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi köpte ett soffbord i veckan, Anna bjöd in mig i en massa säljgrupper på FB och många lokala. Så efter en resa på 4 minuter och lite prutning så hade vi ett fint soffbord för 250kr till ovanvåningen. 🤩

(null)




Semestervecka 3, del 1

I måndags var vi bara hemma och slappade mest. Vi var ute och cyklade en sväng. Sommarens mål med att få Samuel att lära sig cykla är uppnådd.

(null)

I tisdags drog jag och killarna till Tom Tits i Södertälje. Alicia sommarjobbar 😊. Det är ett ställe med mycket experiment som man får prova på och just nu under sommaren har de en tillfällig utställning med Dinosaurier och allting är utomhus pga Corona. 
Dinosaurierna var väldigt coola! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Dinosaurierna rörde på sig och lät, jag blev imponerad faktiskt 😅😃. 




Semestervecka 3, del 3

Igår, torsdag drog jag och barnen till Tekniska museet i stan och eftersom vi inte har bil på dagarna så får vi åka kollektivt överallt. Mysigt, jobbigt, långt, tidskrävande och dyrt 😅😅. Men vi kan inte sitta och uggla härhemma vid datorerna hela sommaren...

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Museet imponerade stort, dyrt inträde men där fanns massor att göra, timmarna flöt snabbt förbi. Allt var fräscht, många coola saker, saker för både vuxna och barn. Rekommenderas verkligen!

Väl hemma preppade jag grillen på nytt inför kvällens gäster. Barnens kusin Sara och hennes pojkvän Oliver kom på besök. Mysig avslutning på dagen ❤️

(null)


(null)

(null)

(null)

Så sammanfattningsvis en bra semestervecka med upptåg med barnen, vänner och familj på besök och en massa god grillad mat 🤩😍. 

Idag, fredag ska vi vara hemma och chilla i trädgården. Ska väl ta oss ett dopp i poolen senare. Henry ska gå till tandläkaren och laga ett hål i en tand lite senare. Jag ska veckohandla ikväll när det är mindre folk i affären. 

I helgen har vi inte så mycket planerat, ska väl ut med barnen imorgon någonstans. Inte bestämt vart än...

Trevlig helg po er!! 😃



Studsmattan

Jag reklamerade studsmattan på tisdagen, på onsdagen skickade jag in allt de begärde per mail och på fredagen godtog de reklamationen och skickade en ny studsmatta. 

En vecka efter fick vi studsmattan framkörd till huset, vi bytte ut de trasiga delarna. Så nu är den hel och fin igen!

Vi fick dessutom behålla den gamla för att använda till reservdelar. Otroligt snabbt och smidigt gick hela processen. Kan varmt rekommendera jollyroom.se 

(null)

(null)


Helgrapport

I lördags kom Anna och barnen över. Vi grillade, spelade kubb, skrattade och åt glass. Bra lördag! 🥰

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Igår, söndag fyllde min kära make Felix 47år! Vi sjöng för honom på morgonen, sedan fixade vi i trädgården, åt spagetti och köttfärssås, kollade på film och åt chips med glass. 😃😃

(null)

Jag bakade muffins med bär från trädgården 🤩

(null)

(null)

Kolla in våra vindruvor! De växer och frodas, tydligen blir de mogna någon gång mellan september och november enligt google. 

(null)

Vi fick besök i trädgården 🤩😍

(null)

(null)

(null)

Semestervecka 3 påbörjad. Det lär väl bli ett par aktiviteter med barnen och ev. några besök av vänner och familj. 

Ha en fin vecka ☀️☀️☀️


RSS 2.0