Sista praktikveckan

På väg till praktiken, sista veckan och det känns lite sorgligt. Har lärt mig så mycket och det känns bra. 

I helgen plockade vi påskris, pyntade och målade ägg. A och D var med oss, vi åkte till SKHLMen och strosade runt. På söndagen var det dags för mamma-Henrydag! Vi åkte till BR där Henry köpte Minecraftgubbar. Sedan gick vi på bio och åt ute. Mysigt! Big Hero 6 var både rolig och sorglig. Gillar inte animerat egentligen men den var bra. 

Nu kämpar jag vidare, en dag i taget i motvind känns det som men snart vänder vinden. Eller så blir det storm/orkan?! 


Död.se

På väg till praktiken för ett dagpass. Var på sjukhuset mellan 9-21.30 igår för övningar o kvällsskift. Känner mig sliten och stressad. Många skoluppgifter o tiden är knapp...

Men det går bra, har hand om 4 patienter o det funkar. 6 dagar kvar på praktiken, tiden rinner iväg. Har lärt  mig så otroligt mycket och fått lite självförtroende.  Mycket jag inte kan men mycket jag kan och det man inte kan går ju att fråga om. Frågar hellre flera ggr så jag verkligen fattar. 

Har inte sett barnen så mycket senast igårmorse en liten stund så idag blir det extramys när jag kommer hem ❤️
Lite fler psychoselfies Stamp-E haha


Hemtenta

Jag satt och skrev på min hemtenta ett par timmar igår. Och så kraschar datorn... 

Åhh vilken mardröm...

Men så kom min käre datorexpert till make till undsättning och fixade den. Allt var kvar! "Puh"

Nu ska jag åka och shoppa skor och sedan hem för att fundera på hemtenta nummer 2. Märk väl jag är inte klar med hemtenta 1 men kommit en bit på den. 
Vill helst vara klar innan Påsk men vi har ett par dagar på oss efter Påsk men då är vi i skolan typ varje dag...

Imorgon, lördag jobbar jag och det är dags för utmaningen att ha 4 patienter 😊

Trevlig helg!!!

Hudläkare

Har precis varit hos hudläkaren. Två läkare kollade på det.

De tror det är stressrelaterat och att det blivit en ond cirkel med klåda, sår och svamp... Så jag ska använda tre olika produkter, två i håret (ett schampoo och ett annat medel) och en på den irriterade huden i nacke och på öron. Så nu hoppas jag det ska bli bra!

De tyckte inte att det såg ut som mjäll eller psoriasis. Halva praktiken förbi

Ja, halva praktiken har svischat förbi. Det är så otroligt roligt och det känns så belönande själsligt. Jag åker hem med ett leende varje dag när jag tänker på alla människor jag träffat under dagen och hur jag kunnat stötta dem med det jag gjort!

Mittbedömning igår med min lärare och min handledare. Det gick jättebra! Handledaren sade att hon känner sig trygg med mig. Läraren sade att det är dags för mer utmaning. Så nu kommer jag ha ansvar för 4 patienter. Då kommer jag att behöva lämna över mer uppgifter på Uskan annars hinner jag inte. Men känns bra med det förtroendet!

Den SSK jag gick med igår tyckte vi var jätteduktiga och avlastade henne mycket. Att hon inte ens var så bra när hon var klar. Det sköt ju självfötroendet i topp samtidigt som det såklart finns mycket vi inte kan än. Den kliniska blicken tar några år att få.

Ledig torsdag och fredag så nu ska jag sätta igång med hemtentorna. Imorgon ska jag träffa hudläkaren så får vi se vad hen säger. 
Jobbar på lördag. 

Jag har fått dra drän, EDA, lagt om operationssår och piccline och det är roligt att testa på olika saker!3-årskalas och mello

3-årskalaset blev lyckat, inte för mycket folk utan lagom. Vi bjöd på Jockes gryta med ris, blandsallad och sausagerolls. 
Sedan hembakta kanelbullar, hallongrottor och chokladbollar samt chocolate chip cookies och Bragokex. Schwarzwaldtårtorna var köpetårtor men de är grymt goda.

Samuel fick böcker, målarset, motordriven båt att ha i badkaret samt 500kr. Av oss fick han en trehjuling, en batteridriven robot och lite annat smått och gott. 

Ikväll blev det mello och min favorit vann! Zelmerlöw mef Heroes. 2:a kom min andra favorit, jojkaren 😊
Andra praktikveckan snart förbi

Och vart tar tiden vägen?

Det känns bra, mer och mer ansvar men alltid med uppbackning av SSK. Kateter, pvk, blodprov avklarade en gång, blanda antibiotika, näringsdropp, ge mediciner intravenöst och det känns mer naturligt med patienter och anhöriga. 

Känner mig som i en surrealistisk värld. Är det jag som är där? Är det jag som ska bli SSK? Världens bästa yrke och så tacksamt (oftast), vi behövs och det känns så bra att ha ett arbete som uppskattas av människor, meningsfullt. 
Det finns såklart många brister, lönen, arbetstiderna och samvetsstressen vilket innebär att man blur stressad av att inte hinna med patient på det sätt man vill. 

Igår fick jag vara med på en gastric sleeve.

Som att vara med på Greys anatomy och det var också helt surrealistiskt. 

Jobbar dag idag, sedan blir det helg och Samuels 3-årskalas imorgon.

Trevlig helg

Samuel 3år


Grattis på 3-årsdagen älskade Samuel. Du må driva mig till tårar men du har mitt hjärta i din hand ❤️Måndag och min lediga dag

Nu har jag kollat upp hur det ligger till med arbetstidslagen. Det stämmer att arbetstidslagen yrkar på 11 timmars vila/dygn men den säger inget om att det måste vara mellan arbetspassen. Så om jag jobbar kväll, har jag min 11 timmarsvila innan passet och jobbar jag dag är vilan efter passet... Därför är det möjligt att jobba kväll och sedan morgon nästa dag. Men vissa ambulansförare jobbar 24 timmarspass och det undrar jag hur det kan gå igenom?
 
Nu har jag gjort 1 av 5 veckor på praktiken och det är så lärorikt. Man inser hur lite man vet och så mycket man måste lära sig. Från denna veckan får vi mer ansvar, 1-2 patienter var med uppbackning av SSK såklart men tanken är att vi ska ha ansvaret att lägga upp och utföra uppgifterna, dela läkemedel, ronda med läkare, rapportera. Roligt att få stå på egna ben och se hur det går. Idag är min lediga dag, vi fick själva lägga schemat, 4 dagar/vecka så jag jobbar tisdag-fredag denna vecka. På torsdag ska jag få vara med på operation, iiihh spännande!
 
I helgen bakade vi inför Samuels kalas och slappade en hel del. Barnen var ute och lekte med kompisar i det fina vårvädret. Samuel är förkyld/hostig som vanligt så han är hemma med mig idag...
 
Just det min klåda i håret är inte bättre trots dyrt schampo och annat som jag trodde skulle hjälpa. Så jag ska träffa en hudläkare nästa vecka. Min hårbotten är sårig och kliar mycket ffa, mycket obehagligt och jag känner att jag måste ha professionell hjälp.
 
På onsdag fyller Samuel år så jag ska jobba kväll så jag får vara med och sjunga för honom på morgonen. Ska iväg och handla presenter nu i eftermiddag. På lördag har vi kalas härhemma, kul!
 
Ha det gott allihopa!

Praktik pågår

Praktiserar just nu, på Södersjukhuset i stan. 5 veckor på kirurgi, övre mag och tarm. E ganska slut, inte van att "jobba" haha. Men det är väldigt roligt att vara ute i vården. Det jobbiga är resvägen, en dryg timme, dörr till dörr. Igår jobbade jag kvällspass till 21.30 var hemma runt 22.45. Sedan upp 5.15 för att ta t-banan 5.50 för att hinna till dagpasset som börjar 7...

Har redan hunnit göra en del men meningen är att vi ska bli mer o mer självständiga. 

Skönt med fredag! I helgen blir det en del bakande inför Samuels 3-årskalas.

Trevlig helg!

RSS 2.0