Blue Dragon currypasta

(null)

(null)

(null)

(null)
I samarbete med Smartson fick vi testa denna currypasta. Mycket gott, enkelt att använda och lite starkt vilket jag gillar. Jag använde kycklingfile, wokgrönsaker, kokosmjölk och nudlar. 

Castello Creamy white

(null)

(null)

(null)

(null)
Vi fick testa denna ost genom Buzzador. Helt underbar, krämig och god 

Veckans upptåg

Jobbade måndag och tisdag.

Ledig i onsdags och då drog jag och killarna till älskade Skansen ❤️

(null)

  (null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
En mysig och väldigt varm dag i Stockholm!

I torsdags var jag också ledig men då var vi hemma och tog det lugnt. Lekte en stund ute och sedan satt jag i sommarvärmen och läste en bok.

(null)
Sedan jobbar jag fredag-söndag och det känns helt ok efter två lediga dagar.

Ha en fin helg!!

Helgen

Jag och Henry hade en mysig dag ihop där vi först spelade en massa arkadspel ihop och sedan gick på VIP bio. 
För 60kr extra får man sitta i en jätteskön läderfåtölj med elektriskt fotstöd. Man får filt, ett bord man kan dra till sig och en kaffe gratis i kiosken.
En helt ny bioupplevelse och nu går det ju inte att se bio på annat sätt haha 

Vi såg nya Jurassic World och den var helt ok. Det var sjukt högt ljud tyckte jag haha men jag börjar väl bli känslig. Henry tyckte filmen var jättebra.

Efteråt åt Henry mat, jag var proppmätt och orkade inte äta något mer...
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
I söndags storstädade vi i många timmar och sedan var vi ute och lekte.

Nu är fjärde arbetsveckan igång och det var full rulle idag. Folk skickas hem
på löpande band för att göra rum för nyförlösta på förlossningen. 

Nedräkning till semester nummer 1, tre veckor kvar 🤩🤗☀️

Ha en fin vecka allihopa!!

Glad Midsommar!

Jobbade måndag-torsdag och det blev slutligen 7 arbetspass på raken. Så trött i kropp och knopp stämplade jag ut igår eftermiddag. 
Jag har nu jobbat 3 veckor på nya jobbet och jag är uppe i att ha ansvar för 5 familjer vilket är standard för en barnmorska. Det känns helt ok. Det är verkligen ett superroligt och givande arbete men man önskar man hade mer tid inne hos familjerna. Tiden springer iväg! 


(null)
Jag är ledig hela Midsommarhelgen så jag planerar för långa härliga sovmorgnar.

Idag firade vi Midsommar här hemma med Anna och Gabriel. Mysigt och mycket gottegott

(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)

Imorgon ska jag och Henry ha egentid. Vi ska ut och äta och gå på bio ❤️

På söndag måste vi storstäda, skäms för hur dammigt och smutsigt vi har det just nu men vad gör man när tiden inte finns... 

Ha en fin Midsommarhelg!!

Helgen

När jag kom hem från jobbet på fredagkväll så var min svägerska Anna och barnens kusin Lykke hos oss. Det blev en dryg timmas fredagsmys innan jag var tvungen att lägga mig.

Jag jobbade sedan lördag och söndagdag vilket gick bra. För varje dag går det bättre och jag får mer struktur över mina arbetsuppgifter och dagen som helhet. De som jobbar är väldigt snälla och hjälpsamma. Nu är jag uppe i 4 familjer och tanken är väl att jag ska gå upp till 5 familjer nu i veckan.
(null)

Jag var med om ett barn som hade väldigt lågt socker och som fick upp det en bit med tillmatning och glukosgel men som sedan damp ner i socker när jag gått hem och fick föras över till neo för glukosdropp. Lite läskigt men skönt att det gick bra och NEO är ju fantastiska när det gäller sjuka små bebisar. 

En mamma sade till mig när jag sade hejdå för dagen. "Vi blir så glada när du kommer in på vårt rum" ❤️. Det värmde mitt lilla osäkra hjärta. Något måste jag ju göra rätt 🤔

Jobbade dag idag också och när jag kom hem så hade lille gubben blivit klippt av pappa F  (null)

Midsommarvecka och 4 dagars arbetsvecka för mig. 7 arbetsdagar i sträck blir det för mig... så trött 😴😴

4 veckor till vacay 🎉🤗🤩☀️☀️

Ha en fin vecka! Blivit lite väl kyligt för min smak nu, högre grader tack!! 

Jobbvecka 2 pågår

Var på utbildningsdag i amning på tisdagen. Mycket nyttig info och vi hade behövt ytterliggare en heldag för alla frågor/diskussioner. 
(null)

Jobbade själv på onsdagen, hade två familjer och det kändes ok. När jag kom hem funderade jag självklart på om jag inte missat något... som tur är tar alltid någon annan över efter en så det känns tryggt på så sätt.

Igår var jag ledig och det var härligt! Dagen gick i ett ändå som mina dagar brukar gå då jag planerar in allt möjligt.

Nu är jag på väg till jobbet, jobbar kväll idag och dag lördag och söndag. Känns fortfarande läskigt men självförtroendet måste bli bättre. Jag är ju faktiskt sjuksköterska och kan det här med patientmöten och prioriteringar m.m. Nu kör vi!

(null)
Barnens skolavslutningar är över. Alicia slutade 8:an. Henry slutade 6:an och mellanstadiet. Till hösten blir det högstadiet och en ny skola för honom.
Samuel har slutat förskolan och börjar skolan till hösten. Det blir ett långt härligt sommarlov för dem!!

Idag kommer min svägerska och barnens kusin hem till oss och spenderar en natt hos oss. Tyvärr missar jag det mesta pga jobbet men F och barnen får underhålla dem.

Ha en fin helg allihopa ☀️☀️☀️
 

Helgen

Lördagen bestod av veckohandling, ätande och min nya favvoserie The Handmaid’s tale.

I söndags tränade jag och F tillsammans, ett tyngre pass som faktiskt gett mig träningsvärk för en gångs skull. 
Sedan var vi på Wallace’ 13-årskalas inne i stan. God mat!

(null)
(null)

Idag hade vi en introduktionsdag på BB för alla oss nya hjältar som ska bära BB på våra axlar hela sommaren.
Vi fick med oss vad vi bör tänka på, träffa bemanningsfolk och fick en rundtur. De gick igenom de vanligaste akuta grejerna, akutvagnen och Neo HLR bordet. 

Imorgon har vi en utbildningsdag om amning. Visst jag har helammat tre barn och vet vad det innebär men det är bra att veta vad man gör när det inte fungerar, hur man kan stötta mor och barn på bästa sätt och vilka riktlinjer BB har. 

Sedan jobbar jag onsdag, fredag-söndag. Bara ledig torsdag denna vecka. Tror att tanken är att jag ska gå själv från onsdag. Hjälp! Hoppas det går bra!
Har skrivit "kom ihåg lappar" till mig själv t.ex. inskrivning, utskrivning, ronden, vad vi ska fråga/göra med kvinna/barn under passet m.m. Sedan är vi ju ett team som ska hjälpas åt, speciellt alla vi nya. 

Nedräkning, 5 veckor till min ledighet!! ☀️🤗🎉🤩🙌🏻

Ha en fin vecka you guys!

Danonino

(null)
Vi fick testa denna yoghurt från Danone. Len och god smak, passar de små barnen bra. 

Bregott Brynt

(null)
Genom Smartson fick vi testa smöret Bregott Brynt. Mjuk och lätt att bre med, söt smak. Gott!

Inskolad på BB

4 inskolningsdagar har jag fått men det känns ändå någorlunda ok. Jag har jobbat måndag, tisdag, torsdag och fredag.
I onsdags var jag ledig och tog det mest lugnt, så skönt att vara just lefig och inte behöva plugga!

(null)
Det är verkligen speciellt att jobba där och få vara en del av denna fantastiska händelse man går igenom när man precis fått barn. Att få ta hand om dem, stötta dem och informera dem om saker och ting. 
Det är en del jag inte gjort själv än, som att ta blodprov på barnen, sola barnet och skriva in en ny familj på avdelningen. Men det kommer och då får jag ta hjälp av mina kolleger. 

Jag fick mitt sommarschema och jag är ledig 4 veckor i sommar som jag ville. 2 sista veckorna i juli samt 2 sista veckorna i augusti. Härligt!!

Har kommit ur gängorna när det kommer till ätandet... tränar dock vilket är bra. Men jag ska ta tag i kosten omgående, vill inte gå upp igen, får inte, orkar inte!! Framåt och nedåt var det ju! Tanken är att hålla vikten i sommar och gå ner mina sista 6kg i höst. Ge mig styrka att fortsätta och säga till min fucked up brain att sluta hålla på och jiddra!!! 

Ha en härlig helg! Vi ska på kalas på söndag! Kul!! 

Inskolning

Idag var det så dags för mitt nya jobb. BB på Huddinge sjukhus. Vilket tempo och så mycket info som jag försökte anteckna så gott jag kunde.

(null)


Verkligen mycket nytt både vad gäller uppgifter och rutiner... vi får bara en veckas inskolning vilket är sjukt lite tycker jag. Men vi är många nya, tror vi var runt 7 stycken som började idag och fler börjar nästa vecka. Så vi kan stötta och hjälpa varandra! 

Väldigt kul men väldigt mycket ansvar för mor och barn! Jaja, de vet att vi är nya och jag frågar alltid om jag är osäker. 

Har bara fått tre veckors schema änsålänge. 

Skönt att tjäna pengar igen 😊

Ha en fin vecka allihopa!! 


Helgen

I lördags drog vi till stranden och först var vi alla badkrukor. Till slut badade jag, Henry o min systers sambo Richard. Väldigt härligt när man väl var i. Vi hade med oss kycklingssallad, jordgubbar och lite gottegott. 

Väl hemma kollade vi på film och åt mer gott. Vilket gjort att jag kommit ur gängorna lite men kämpar vidare för att nå mitt mål. Sommaren är alltid svårast när det gäller viktnedgång tycker jag. Dessutom så påverkas jag av förändringar som nytt jobb och så. Hade tänkt köra Nutrilettvecka men inte så enkelt på nytt jobb med nya jobbkompisar... vill inte att de tycker jag är knäpp... än... hahaha

(null)

(null)
(null)

Har nu tränat regelbundet i 5 månader och min kropp blev så lycklig av 50 minuter på löpbandet igår 😂☀️💪
(null)

Igårmorse körde syrran Ingells och Richard hem. De är saknade redan ❤️
Men vi ses nästa månad i Skåneland!!Termin 2 är över

Det har varit en lugn vecka med lite funderande och så kring examensarbetet i höst. Vi vill förbereda en del innan nästa termin så vi kan köra igång direkt då. I sommar vill vi T.ex. hitta fakta om mentorsprogrammet samt intervjupersoner. 

Nu är dock termin 2 officiellt över. Det har varit intensivt men sjukt roligt! Tänk att jag nu bara har en termin kvar!

(null)

(null)

Läkarbesöket med Samuel hos urologen gick bra! De gjorde både en urinflödesmätning och en undersökning av urinröret. Allt såg bra ut! Nästa uppföljning blir när han är 10år. 

I onsdagskväll kom min syster Ingells och hennes sambo hit och de ska stanna till söndag. 
Idag gick vi på ABBA museet och åt ute. Imorgon drar vi nog till stranden.

(null)
(null)
(null)

Just det fick ringa chefen idag då jag inte fått schemat än. Det hade blivit något fel med utskicket. 
Efter en stund ringde en trevlig barnmorska upp mig och hälsade mig välkommen på måndag 07:00. Fick mitt nästa veckas schema och sedan ska jag få resten på måndag! Iiihhh spännande det ska bli!
(null)

Ha en fin helg nu!!! 

RSS 2.0