En bra helg

Lördagen bestod av veckohandling, en härlig powerwalk och mys med min vän A och barn. Lek på lekplats och lördagsmys.

(null)
(null)
(null)
(null)
Söndagen bestod av storstädning och så gick vi på vår första husvisning. Det var jättekul men huset var litet och opraktiskt. Märktes att det var äldre personer som bor där och mycket behöver fixas till. Jättefin uteplats och trädgård dock. Vi har ju inte ansökt om lånelöfte än men vi ska snart göra det.

(null)
(null)


Jag har sett bra filmer i helgen också. Truth or dare och Searching. 😊

Idag jobbade jag dag och fick lyckan att vara med på 2 förlossningar. En på födelsepall och en knästående. Det gick bra, inspekterade och sydde bristningarna och jag känner mig rätt säker nu både med att inspektera och sy. Under den ena förlossningen tog jag hjälp av en erfaren barnmorska både vid framfödande, inspektion av bristning och en blödning som inte ville ge med sig. Kändes tryggt!

Jobb tisd-torsd och ledig fredag. 🌞

Ha en härlig vecka med både Valborg och 1:a maj! 

Så trött

Men glad att det är fredag och att vi får sova ut i helgen 🤩🤩. Ledig helg!!

Det var roligt att vara tillbaka på jobb igen och kämpa på med härliga familjer. Tror jag fick 2 förlossningar i veckan vilket gick bra. Fick en supersöt grej av en familj som inte fick sitt barn med mig men jag hade hand om de dagen efter. 

(null) 


Får se vad som händer i helgen men F har anmält oss till en husvisning... Vi har inget lånelöfte än men vi ska snart ringa och prata med banken om våra alternativ. Spännande! Längtar så efter trädgård! Ingen stress, det händer när det händer känner jag. Viktigast för mig är att bad/toa och kök är i toppskick. Och att vi får till 4 sovrum, jag och F har sovit i en bäddsoffa i vardagsrummet över ett år nu...

Ha en härlig helg!! 🌞🌞🌞


40 i sommar

Yes, otroligt nog fyller jag 40år i sommar. Något som jag undviker prata om. Folk tycker säkert jag är löjlig och tramsig men jag vill inte bli äldre...

Jag vill inte fira detta känner jag, i alla fall inte med någon stor fest. Jag kommer säkerligen fira på något sätt, kanske jag ändå bjuder in till något men då blir det häruppe då jag jobbar under denna tiden. Jag vet inte, tudelade känslor.
Jag har tidig semester i år, 4 veckor efter Midsommarveckan. 

Vi vill ju spara allt vi kan till insatsen till vårt kommande hus också. Vi ska boka tid med banken för att höra hur vi ligger till. Spännande!





Ledigheten är snart över

Det har varit 10 härliga lediga dagar som nu lider mot sitt slut.

I lördags åkte vi med min syster Ingells och min bror Stamp-E med familj till Skånes djurpark. Underbart väder men det var inte mycket djur vi såg men vi hade trevligt i alla fall 🌞🤗.

(null)
(null)
(null)
(null)
Samuel och kusinen O är bästa vänner ena stunden medan de i nästa stund kivas och bråkas. 

På kvällen åt vi ute på en restaurang i Svedala, mycket gott!
Sedan hängde vi hemma hos Stamp-E  resten av kvällen.

I söndags åkte vi hem till mamma för att umgås med henne sista timmarna innan vi tog tåget hem till 08-land. 

(null)
(null)
Tåget var försenat pga nedriven elkabel så vi var hemma strax efter 21:00. Jag var så trött... sov typ 10 timmar inatt.

Idag har vi tvättat, fixat och donat. Jag har t o m tränat vilket var tufft då min kondis är helt borta...

(null)
Samuel har tyvärr blivit sjuk med hög feber och ont i halsen... Orkar inte göra något, ligger bara och vilar/sover. Så han blir hemma imorgon. 

De stora barnen går tillbaka till skolan imorgon i alla fall och jag börjar jobba igen. Jobbar tisd-fred. 

Ha en fin vecka!! 🌞🌞


Njuter av ledigheten

Vi är fortfarande i Skåne och njuter av att vara lediga, av det vackra vädret och att få vara med familjen.

I tisdags drog vi till Bounce med min lillebror och hans son. Barnen hoppade nonstop i 2 timmar!

(null)
Min tokiga och otroligt roliga lillebror 
(null)
(null)
I onsdags åkte vi hem till min svägerska och deras familj. De har flyttat till ett jättefint och gulligt hus.

(null)
Henry med sin farbror Freedom. Barnen spelade pingis och hoppade studsmatta. Sedan bjöds vi på god grillad mat.

Igår, Skärtorsdag gick vi först till  Pildammarna så barnen fick mata fåglarna med havregryn och även leka lite i Äpplet/på lekplatsen.

Senare på eftermiddagen åkte vi till Svedala och till min storasyster Ingells. Vi bjöds på goda grillade hamburgare. På kvällen drog vi till min storebror Stamp-E och hans familj som nyligen flyttat till ett hus i Svedala. Superfint hus! Där spenderade vi hela kvällen.

(null)

(null)
(null)
Idag, Långfredag så kom min lillebror och hans son, min mamma och min storebror Stamp-E med familj till Ingells/oss. Vi grillade korv och gjorde senare egna pizzor. Det var högljutt, bullrigt och "tänkpågrannarna" nivå. Så mysigt och så mycket kärlek! Finns inget bättre sätt att spendera en ledig och varm dag på än med familjen. ❤️

Imorgon drar vi till Skånes djurpark och ska fira påsk/ha lördagsmys hela kvällen. På söndageftermiddag är det dags för oss att åka hem till Norsborg och pappa F. 

Önskar er en härlig Påskhelg!


Malmö

Helgen var lugn och skön. Vi shoppade bl.a. skor till alla barnen. Fattigt värre...

Sedan har vi packat vilket tar sin lilla tid...

(null)

Imorse tog vi tåget till Skåneland och nu är vi hos lilla mamma på Kroksbäck i Malmö. Idag har vi mest chillat, hängt med några syskon och varit på lekplatsen. Henry följde med morbror Max och kusin Joel till ett inomhusbad.

Vi får se vad vi hittar på i veckan men härligt att vara himma ❤️



Påsklov

Yes nu har barnen påsklov i 10 dagar och jag är föräldraledig 🤗🎉
Skönt och välbehövligt känner jag.

Jag var ledig i tisdags och då passade jag på att rensa och organisera i vårt förråd. Hittade mina lådor med gamla minnen och annat smått & gott.

(null)
(null)
Min första sökare och mina första mobiler. 🤩

Jag jobbade onsd-fred och det kändes helt ok. Fick en fin förlossning i onsdagskväll medan torsdag mest bestod av BB-vård. Idag kämpade jag länge med en förstföderska som inte hann föda på mitt pass tyvärr... Jag bedömde dessutom att hon var längre fram i förlossningen än vad hon egentligen var... Kände mig lite dum men jag är ju även ny och vi bedömer alla olika. Hon som tog över var en mycket erfaren barnmorska så det känns bra! Hon har förhoppningsvis redan nu hjälpt barnet till världen. 

(null)
(null)
Samuel hade målat ett påskägg till mig och skrivit Glad Påsk 🤩😍

I helgen blir det lite skoshopping och packning inför Skåneresan. På måndagmorgon åker vi till Skåne wihooo

Ha en härlig helg 🌞🌞🌞




Det rullar på

Jobbehelgen gick jättebra! I lördags hade jag hand om två patienter, ingen födsel men det kändes bra.

I söndags hade jag hand om en patient  där jag verkligen gav mitt allt både fysiskt och mentalt. Det gick toppen och de var väldigt glada över vårt stöd. 
(null)
När vi skulle säga hejdå till dem så hade de köpt blommor och choklad till både mig och undersköterskan. Alltså det kändes helt fantastiskt! Hon sade flera gånger "jag kommer aldrig glömma er". Det värmer mitt lilla nya barnmorskehjärta ❤️

Idag fick jag vara med om två snabba förlossningar, redan innan lunch hahaha. Det gick så bra! De verkade också väldigt nöjda! 

(null)
När jag började fundera på barnmorskeyrket, så frågade jag barnmorskor jag träffade på vad de tyckte om sitt yrke. Alla svarade att de älskade sitt jobb och att det är det bästa yrket! 
Nu när jag är barnmorska kan jag inte annat än att hålla med. Verkligen ett av de bästa besluten jag tagit i mitt liv. Ingen dag är den andra lik och ingen familj är den andra lik. 

Önskar er en härlig vecka!

Ps. Om en vecka befinner vi oss i Skåneland ❤️❤️❤️


Havredryck från Aito

(null)
I samarbete med Buzzador fick jag testa på en glutenfri havredryck från Aito som är lämplig i kaffet. Då jag inte dricker kaffe, testade jag den i mitt te. Gott!!

Tröttetrött

Jag jobbade måndag-torsdag och det gick bra! Jag har haft några förlossningar och igår var det en sådan fin förlossning. Det kändes så bra och paret verkade så nöjda. 

Jag har även varit med på en vändning, när bebisen ligger med rumpa istället för huvud ner. Läkaren gör vändningen utanpå magen. vi förbereder patienten genom att bland annat sätta en infart, koppla CTG, kolla med ultraljud att det verkligen är ett säte ner och drar upp läkemedel som gör att livmodern slappnar av under ingreppet. Kul att få göra lite allt möjligt!

Jag har även haft hand om kvinnor med prematura sammandragningar där vi gör allt för att förlänga graviditeten så länge som möjligt. 

Ett väldigt omväxlande jobb och ett helt fantastiskt yrke. ❤️🤩👩🏼‍⚕️👶🏻

(null)
Idag var jag ledig (min enda lediga dag denna vecka) så jag passade på att veckohandla. Älskar att handla fredagförmiddag då det är så lite folk i affären 🤗. 
Jag skrattade högt för mig själv när jag såg att de säljer Påsk pepparkakor hahaha. Snart inför de väl Midsommar och Halloween pepparkakor också hahaha

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag påskpyntade vi, så mysigt! Även om jag och barnen är bortresta över största delen av påsken är påskpynt tradition och ett måste i vår familj. 

I helgen jobbar jag lördagkväll och söndagdag, gillar inte lördagkväll men någon måste ju jobba då...

Jag önskar er en härlig helg!! 🌞🌞🌞


Så var det måndag igen


Helgen har varit en mix av nytta och nöje. 

I lördags hade jag och Samuel lite egentid med bio och mat ute. 

(null)
(null)

Legofilmen 2 var riktigt rolig, de slänger ju in en del skämt som är svårt för barn att förstå men jag skrattade i alla fall. 😊

I söndags gjorde vi bara marksysslor, tråkigt men nödvändigt.

Jag jobbar ikväll och hela 6 dagar denna vecka... bara ledig på fredag. 

Om två veckor åker vi till Skåne 🤩😍. Ska bli skönt att vara ledig och hänga med familjen! 😊

Ni får ha en härlig vårvecka!!

RSS 2.0