Lördag

Idag var det dags för en mamma-Henry dag. Vi spenderade 6 timmar ensamma utanför hemmet utan pappa och syskon. Det behövs lite ensamtid ibland.
 
Vi åt först på McDonalds, sedan gick vi på bio och såg
 
 
Dumma mej 2. Den var väldigt rolig =D
 
Efter det så lekte Henry på ett inomhuslekland, spelade lite spel inne på Mediamarkt och lekte på lekplatsen *puh*

Nu är vi hemma och nu är han hemma hos en kompis och leker. Alicia är också hos en kompis. Så jag sitter här med Samuel och bloggar/lyssnar på musik =)
 
Nu är min semester slut och nu är jag föräldraledig t o m 11/8. Veckorna går snabbt, snart är det allvar igen huuu
 
Ni får ha en forsatt härlig helg!

Fredagen

Igår, fredag så hade vi besök av min fina vän J med dotter. Vi hade lite picknick och barnen sprang runt och lekte.  Tyvärr blev jag getingstucken på tån, ajaja, fick dra ut gadd och en del av getingens kroppen, not nice...
 
Det har inte blivit bättre och funderar på om jag utvecklat någon slags allergi. Tån och en del av foten är svullen, öm och varm. Och det kliar, höll på att bli galen inatt... Tog på Mildison och då blev klådan bättre. Antar att det lägger sig på ett par dagar. 
 
Har sett två filmer
 
 
A good die to die hard. Nummer 6 av John McClane och hans "rädda världenfilmer". Den var helt ok men shit vad gammal Bruce Willis blivit. Han är sig lik men mer gubbig nu =)
 
 
The incredible Burt Wonderstone. Komedi med Steve Carell och Jim Carey. Den var helt ok, inte jättejätterolig men klart sevärd med dessa två i filmen.

Ett gäng nya och gamla bloggar i min länklista

http://lpsphotosandmore.blogg.se/                  Alicias LPS blogg (min dotter)
 
http://alibaby.blogg.se/                                  Alicias blogg (min dotter)
 
 http://annaadidas.bloggplatsen.se/                Annas blogg (min vän)
 
http://bloggen.fi/detenaochdetandra/              Maddes blogg (gammal arbetskompis)
 
http://paulasblogg.bloggagratis.se/                Paulas blogg (min storasyster)
 
 

Torsdag vad det här

Känner mig lite som en tråkig bloggare just nu men vi har en lite tråkig hemmavecka. Igår såg jag en film
 
 
Welcome to the punch. En typisk actrionrulle med bovar, korrupta poliser, skjutande och dödande. Jag tyckte inte den var så bra faktiskt. Inget nytt tillfördes, ingen twist men jag somnade typ en kvart innan slutet så allt det bra hände kanske då?
Filmen är väl en ok slapparfilm men inte så mycket mer.
 
Igår var vi hemma typ hela dagen, tvättade och städade. Jag hämtade ett paket, en tröja jag köpte till Alicia på Tradera.
 
Helt oanvänd, prislappen satt kvar, från Lindex. 20kr fick jag den för =D
 
Sedan hade jag lagt bud på 1kr styck för två fina mobilväskor i skinn men tyvärr så glömde jag det och så såg jag att två andra vann dem för 2kr, irriterande!! =(
Nu har jag lagt bud på två andra som går ut på söndag och nu ska jag försöka att inte glömma!
 
Igår hörde vi hög musik utifrån och när vi tittar ut så spelas en musikvideo in. Det var Adam Kanyama som stod och rappade och spelade in en ny musikvideo. Vi stod och kollade från balkongen. Roligt!
 
 
 
Han bor här i Norsborg och vissa av er känner troligen igen honom från Xfactor. 
 
Idag gör vi inget speciellt heller. Vi var och handlade, nu sitter jag här och Samuel sover. Henry ska över till en kompis och leka. 
 
Imorgon känner jag att vi måste göra något men ska bara klura ut vad.
 
till next time...

Måndag-tisdag

Vi hade funderingar på att åka till Skansen igår men när jag priserna så tyckte jag det var för dyrt. 150kr för vuxen, 60kr för barn och så ligger det liksom minst en dryg timme härifrån med t-bana och buss.
Så vi hoppade det men jag såg att man kommer in gratis med Coop medmera kort tre speciella datum i år och nästa datum var i september. Kanske åker dit då istället, och gratis =)
 
Sedan fanns det rabatt med DN kort men det har vi inte och jag känner ingen som har det heller. Känner ni någon med DN kort?
 
Så vi har faktiskt hållit oss i krokarna både igår och idag. Vi har varit ute och lekt på lekplatser och så. Vi har underbart fint väder!
Vi ska snart bege oss ut i skogen och ha utflykt, doppa fötterna i vattnet kanske??
 
Imorgon blir det en tvätt och städdag. Tråkigt men det behövs också göras, trots semester.
 
Två filmer har jag hunnit med
 
 
 
 
Lore. Ett tyskt drama som utspelar sig i tyskland precis i slutet av andra världskriget. Den handlar om en nazistfamilj och följderna av kriget för dem. Den var riktigt bra, gripande och sevärd.
 
 
The power of few. Detta är ett drama om flera olika människors öden. Allt utspelas samtidigt. Den är underlig, gripande och allt på en och samma gång. Kan inte säga att den är bra direkt men en trevlig söndagsfilm kanske?!

Vad har vi mer gjort idag?

Vi åkte till NetOnNet och köpte två billiga mobiler med kontantkort.
 
Samsung. 99kr styck inklusive Comviq startpaket. Tanken är att barnen ska ha dem när de är ute med kompisar. Jag ska köpa sådana mobilväskor man kan hänga runt halsen så att de förhoppningsvis inte tappas bort...
 
Alicia önskar sig en Iphone men vi får se hur det blir med det. Hon fyller ju år i slutet av sommaren. =)
 
Sedan gick vi till nyöppnade Max hamburgarrestaurang på andra sidan gatan. Men shit vad de är dyra om man ska ta ett annat mål än Maxmål. Över 80kr för en vanlig meny??!!
 
Nu är vi hemma och det blir väl ganska lugnt resten av dagen. Dator och film.
 
Lite av Alicias konstverk:
 
 
Två bilar och en båt av trä. Hon har gjort dem i träslöjden.
 
Nu nästa vecka funderar jag på att åka till Skansen med barnen. Ev. imorgon men vi får se. Måste göra något roligt varje vecka!
 
Ni får ha en fin sommarvecka allihopa!

Alicia i sina nya glasögon

Idag, söndag, åkte vi till Specsavers för att hämta Alicias glasögon. 
 
995kr och trots att optikern sade att de är för stora så insisterade Alicia på dessa och hon är nöjd. Det är huvudsaken!
 
795kr. Dessa sitter bra och jag är glad att hon vågade ta lite färgglada brillor =D
 
Jag tycker hon passar bra i dem! Hon ska främst ha de i skolan och när hon tittar på tv. Vi tog försäkring också ifall något händer.
 
Jag undrar om man kan få några pengar från hennes sjukförsäkring att hon nu har dålig syn?! Ska kolla upp det!
 
 
 

Lördag

Igår, Midsommardagen tog vi det lugnt hela dagen. Vi åt upp resterna och tittade på film. 
 
 
Dead man down. Actionrulle med Colin Farell och svenska Noomi Rapace i huvudrollerna. Den var spännande och helt ok. 
 
 
Celeste and Jesse forever. En drama/komedi som handlar om ett par som ska skiljas men ändå umgås konstant. Sedan börjar de dejta andra och då är det inte lika kul längre. Slutet var inte som jag väntade mig, men det är bra att filmer inte alltid slutar på samma förutsägbara sätt!
 
Det blev ingen grillning med vår kompis R utan det blev en lugn hemmakväll med lördagsgodis och film =)

Midsommarafton

Midsommarafton i bilder
 
 
 
A och D var hos oss och firade. God mat, gott sällskap och god dricka =D
 
Midsommarstången har Alicia själv gjort! Flaggstången med hissad flagga är av trä och köptes på Ica Maxi för 29kr.
 
 

Midsommarafton idag

Igår, torsdag så träffade vi så äntligen min gamle vän A. Vi har varit isär i snart 1 år och det har varit tungt och tråkigt utan henne vid min sida.  Nu är vi vänner igen och barnen var jätteglada!
Vi var först hemma hos dem och sedan hemma hos oss.
 
Midsommarafton idag och jag har handlat hem en massa god mat och annat. Min gamle vän A med dotter kommer hit för att fira med oss. Det blir grillspett med kyckling och svamp, potatisklyftor, sås och vitlöksbröd. Sedan glass, jordgubbar och snacks. Vin och öl har vi att dricka.
 
Jag har semester fr o m igår och månaden ut men livet rullar ändå på som vanligt. Nu har jag varit ledig så länge att det blir en rejäl omställning till hösten. Men jag ser framemot det med skräckblandad förtjusning.
 
Imorgon ska vi antagligen träffa en annan kompis, R och grilla på deras gård. Kul med mycket grillning!
 
Jag har sett en grym film
 
 
The Call med Halle Berry. En thriller som var riktigt bra. Precis min slags film.
 
Ja då får jag väl önska er alla en riktigt trevlig Midsommar!! =D

Midsommar och semester

Fr o m imorgon fram till månadsslutet så tar jag ut mina sista semesterdagar sedan lär det dröja länge innan jag har semester igen. =D
 
Midsommarafton närmar sig och lusten till att fira det har sakta smugit sig på. Det blir nog grillspett med kyckling och svamp, potatisklyftor, beasås, vitlöksbröd och grönsaker. Och självklart vaniljglass med jordgubbar =D
 
Jag och en gammal vän har fått kontakt igen och hon ska komma i imorgon. Det var på tiden att vi blev vänner igen och börjar umgås igen! Livet är för kort!
 
Ta vara på era vänner och familjen! Kramar till alla som behöver det!
 
Glad Midsommar!!
 
 

Tisdag/onsdag

Igår, tisdag var vi ute och lekte på en lekplats på förmiddagen sedan gick vi och handlade. Vi fick inte komma in på öppna förskolan då deras åldersgräns är 0-5år. Prutt på dem =(
 
På eftermiddagen följde Alicia med en klasskompis och dennes mamma till stranden. Jag tvättade och kunde inte följa med. Henry lekte med en kompis här hemma. På kvällen gick jag och en kompis en lång promenad här i Norsborg.
 
Idag, onsdag åkte vi hem till en kompis och hennes dotter som är jämngammal med Samuel. Vi grillade och barnen lekte på olika lekplatser. Kul!
 
Men barnens bråkande tar kål på mig. Ska vi ha det så hela sommaren? De bråkar med varandra, puttas, retas, skriker och springer iväg. Och detta vi ens hunnit fram till målet...
Hoppas så att de växer ifrån detta kivandet och blir nära vänner som tonåringar/vuxna.
 
Filmer vi sett
 
 
The Company you keep. En spännande drama/thriller typ. Den var helt ok och inte så mycket mer.
 
 
Passion. En film som känns som jag sett för några år sedan och det har jag nog också men då var det en fransk version. Noomi Rapace i en av huvudrollerna. Kärlek, intriger, avundsjuka m.m. Den var ok men inte så mycket mer.
 
 

Första sommarlovsveckan!

Denna vecka blir det lek med kompisar, leka på roliga lekplatser, en tur till Öppna Förskolan (Hoppas stora barnen oxå är välkomna dit) och så träffa vänner.
Det är Midsommaraffton på fredag men jag har faktiskt 0 lust till att fira det! Men jordgubbar och glass, lite grillat kan vi väl fixa iordning.
Vad gör ni på Midsommar?
 
I helgen har vi mest storstädat och lekt ut på gården. Och så har vi sett två filmer
 
 
Here comes the boom. En komedi som var ganska rolig, Det ska bli neddragningar på en skola och en lärare vill göra något åt saken. Så han börjar fightas för att vinna pengar.
Kevin James i en av huvudrollerna och han är en av mina favoriter. 
 
 
OZ the great and powerful. Ny version av Trollkarlen från OZ. Bra film, jag satt som klistrad i 2,10 timmar =D



Kämpa för Meja

http://www.mejaminmeja.blogspot.se/
 
Har lagt till en ny blogg i mina länkar. Det är en mamma som bloggar om kampen mot sin dotters cancer. 50% chans att överleva =(

Lördag och sommarvärme

Igår tog jag en ATF från jobbet. Det är något vi får vi som jobbat mer än 5 år på Citymail. 12 timmar att ta ut som vi vill. Så jag tog ut en hel dag igår. Det blir som en betald arbetsdag helt enkelt. Alla helger i sommar tar jag ut föräldrapenning för Henry. Jag har bara 60kr dagar kvar men det blir ju några hundralappar/månad. Försöker mixa och blanda för att kunna vara hemma till 11/8.
 
 
 
Igår var det så dags för mitt tandläkarbesök: Tänderna blev röntgade och noga genomkollade. Domen blev "du har perfekta tänder" och det kändes rejält skönt att höra! Jag hade lite tandsten men det var obetydligt och det skrapade hon snabbt bort. Så hon sade att det är bara fortsätta borsta, använda tandtråd och fluxa.
Jag blir kallad om 2 år igen. Hon sade att jag hade bra tänder. Det kostade mig 430kr eftersom jag hade 300kr kr i tandvårdsbidrag! Asskönt =D
 
Idag har jag storstädat i 5 timmar! Det blir ett par timmar imorgon också... men skönt att få rent även om det bara varar en kort stund.
Sedan gick jag, Alicia och Samuel ut och lekte i det underbara vädret. Samuel blir så arg och ledsen när vi ska hem igen. Han älskar friheten ute!
Medans jag städade och var ute och lekte så hade F och Henry sin pappa-Henry dag. De åt ute, gick på bio och lekte på lekland. Mysigt!
 
 
 
Idag är det en månad tills vi åker vi till Malmö. Tänk vad tiden går och snart sitter vi där i mammas kök och äter gott. =)
 
Hmm, måste börja fundera på vad jag och barnen ska göra i sommar. Utflykter och sådant i Sthlmsområdet. Det blir Skansen, museum, stranden och sådant. Vad ska ni hitta på i sommar??
 
Ni får ha en fortsatt trevlig helg!

Gott och blandat

Träffade på vår portstäderska i veckan och vi småpratade lite. Då sade hon "Är du gravid?" Jag blev så paff men sade bara "Nej jag är tjock, jag äter för mycket gott"
 
Jag vet att jag är tjock, har gått upp mycket av det jag gick ner i höstas. Hatar det och hatar hur jag ser ut! Hatar hur kläderna sitter när jag vet hur de sitter när jag väger som jag gjorde förut.
Skäms för mig själv, vänner, familj och hatar hur jag är så j-a svag för det goda.
 
Jag älskar att träna och äta rätt, jag älskar hur jag mår när jag gör rätt! Varför gör jag inte då? Varför är det så svårt att låta bli det där onödiga??
Jag fattar inte vart min motivation är?? Jag är ju inte nöjd så då är det väl bara att äta rätt och träna?? Varför går det inte?? 
Kanske gör jag för stor sak av det hela? Kanske ska ta en dag i taget? En måltid i taget?
 
Ja, det är bara mig det hänger på tyvärr...
 
 
 
Imorgon blir det tandläkarbesök för mig. Bara en vanlig koll, har säkert inte varit där på minst 5år. Tror inte där är några större problem men får väl se vad de hittar...
 
 
 
Nu har F´s chef börjat igen. Hatar honom och den helvetiska arbetsplatsen. Facket inkopplat. Han har inte ens hunnit jobba en månad. =(
Fortsättning följer men F letar gärna efter annat jobb och så hoppas vi såklart på hans nystartade agentverksamhet. Den håller på att ta form och snart börjar det väl förhoppningsvis byggas upp ett slags nätverk. Det är spännande men ligger troligen en del arbete bakom innan man blir "rik och känd" inom fotbolls branschen. 
 
Glad sommar!!!

Vår finaste Henry

Jag har pratat med F och haft en bra dialog med fröknarna under denna veckan. Nu är det sommarlov i dryga 9 veckor för honom.
 
Vi har bestämt oss för att avvakta till hösten och se om läget förändras. Allting har funkat ganska bra i 1:an men de senaste 2 månaderna har det inte funkat så bra. Vissa dagar får han utbrott som fröknarna har svårt att hantera. De ringer mig så jag får gå dit. Jag har ständigt ont i magen för att de ska ringa. Jag undrar hur det ska gå att plugga i höst om detta fortsätter.
Medans det vissa dagar fungerar alldeles perfekt!
 
Jag har märkt att om han lägger sig för sent eller äter dåligt så påverkar det hans humör något enormt. Sedan gillar han att vi har samma rutiner hela tiden och han gillar inte stressiga situationer.
Dessutom kan vi hantera honom. Vi känner honom och han får inte lika svåra utbrott hemma. 
 
Sedan så är skolan otroligt stökig, barnen slåss, mobbas och det är hårt klimat. Henry påverkas otroligt mycket av sådant. Han blir som den han umgås med. Umgås han med lugna personer blir han lugn, umgås han med den vildare sorten blir han likadan.
 
Det känns bra att ha F i samma båt och förstående personal som alla vill Henrys bästa!!
 
Samtidigt är han ju världens goaste, mest omtänksamma, kärleksfulla, gladaste och kreativa människa!
 
 
 
 

Skolavslutning

Idag var det dags för skolavslutning. Den skulle vara ute men så började det regna så då flyttades den in i gymnastiksalen och då fick inte alla föräldrarna plats så vi andra fick vänta i klassrummen =(
Riktigt tråkigt!!
 
 
Så nu har Alicia tagit examen från lågstadiet och till hösten börjar hon mellanstadiet. Wow, vilka stora barn jag har och jag känner mig som en ungdom själv ju =)
 
Nu väntar ett drygt 9 veckors sommarlov hemma med mig och Samuel! Sista veckan har jag dock börjat arbeta och då är ju pappa F hemma med dem.
 
Vi gav fröknarna finare chokladpraliner som de kan njuta av ikväll =D
 

Samuel 15 månader

Igår, måndag gjorde vi inte så mycket. Vi hämtade nya brickor till vår port så nu kan F komma in igen och Henry har en runt halsen när han är ute så han slipper ringa upp hela tiden. 
 
Hmm måste köpa något till fröknarna men jag vet inte vad... Tips?
När jag var liten lade alltid föräldrarna ihop men det verkar som ingen gör så längre, eller?
 
Idag var vi förbi BVC för Samuel blir 15 månader idag. Jag ville veta hur han växt dessa 3 månader.
 
11675g tung och 79,5cm lång. Min lille kortis =)
 
Han har börjat härma oss nu och det låter så gulligt. Och han suger in sina kinder hela tiden som em anka =D
 
 
 
Ha det gott!
 
 
 
 

Långhelgens sista dag

Igår, lördag så har vi pysslat med saker hemma och lekt ute på gården. 
 
I fredags köpte jag cyklar till barnen. Jag såg en privat annons i en lokal sälj/bortskänkes/bytes grupp jag är med i på Facebook. Personen bodde ett stenkast härifrån och sålde en pojkcykel på 20-tum och en tjejcykel på 24 tum. Precis vad vi letat efter.
Barnen var lyckliga och det blev ett bra köp.
Vi har ont om pengar men känner att barnen måste ha cyklar!
 
400kr
 
500 kr
 
På fredagkvällen gick vi en lång runda i Norsborg tillsammans med R. Det var mysigt och roligare än att sitta hemma och frossa. 
 
Nästa vecka är sista skolveckan och på torsdag har barnen avslutning. Sedan blir det 9 veckors sommarlov för dem *hjälp*. Det går nog bra, eller? haha
Detta är sista långlediga sommaren ju sedan blir det fullt upp även på somrarna några år framåt. Är ju fast anställd under somrarna men ska ta ett par veckor föräldraledigt i alla fall så vi får lite ledigt. 
 
Ja, idag vet jag inte vad som händer, vi ska väl ut på gården så Samuel får springa av sig =)

Nationaldagen

Igår var det Svenska nationaldagen. 
 
Först åkte vi till Alicias synkontroll hos Specsavers. Efter 1,5 timme var vi klara! Optikern var nyexaminerad och väldigt noggrann.
 
 
Alicia behöver glasögon. Hon har "styrka" 0,5 resp. 0,75 på ögonen så inte jättemycket men optikern tycker man ska använda glasögon så hon slipper anstränga sig och så. Sedan har hon ett brytningsfel, så C ser hon som O och V som Y m.m.
Vi beställde två par och med försäkring gick det på 2000kr... Pengar vi egentligen inte har men what to do? Hon valde ett par stora tänk LMFAO haha och ett par mindre röda. Ja, hennes eget val så nu får hon använda dem.
Hon passar mycket bra i glasögon och linser kan hon ju skaffa senare om hon vill.
 
Sedan åkte vi till Vårby Gård där ABF ordnade musik, mat m.m. för att fira Nationaldagen. Men vi stannade bara en stund sedan gick vi till Max och åt glass.
 
På kvällen tittade vi på film 
 
 
 
 
 
Jack the giant slayer. En äventyrsfilm om ett legendariskt bråk mellan jättar och människor. Den var bra tyckte jag, jättarn var coola =)
 
Idag, fredag har vi inga planer mer än att vi är lediga. Men F jobbar. Så vi tar det lugnt hemma, går väl ut och leker på någon lekaplats senare.
 
Ha en underbar helg allihopa!

Bipolär??!!

Jag satt och läste på om olika diagnoser och dess symptom. Asperger och ADHD speciellt men det stämmer inte riktigt med hur Henry är.
 
Men så snubblade jag in på en länk om bipolära symptom hos barn. Så mycket stämmer in på Henry. Vissa hävdar dock att bipolära symptom kommer främst i vuxen ålder men i USA hävdar de bestämt att det kan synas redan i tidig ålder. Det finns så otroligt många stadier av att vara bipolär. 
Eftersom bipolär och t.ex. ADHD liknar varandra så blir många feldiagnosticerade och får fel hjälp/medicin.
 
http://www.sjalvhjalppavagen.se/template01.asp?level=4&sorting=8&sitekey={4EE7C1AC-7309-4648-9D46-A88872EAA859}&pagekey={76F8A65A-2881-4B58-8F2F-19F223E9C525}
 
Klicka på länken och läs mer!
 
Det jag fastnat mest på är hur de här utbrotten byggs upp, exploderar och klingar ut. Att han inte riktigt kan hantera vad han säger/gör. Att han vill skada sig själv eller oss, lärare, klasskamrater, vänner. I princip nästan alla punkter stämmer in på honom. Men punkt 11 är en direkt beskrivning om hur vi har det varje dag!
De är skrämmande och hemskt om han nu skulle ha BS men även skönt att veta att hans beteende beror på något och inte på oss som föräldrar.
 
 
11. Dominerande beteende
Barnet accepterar inte föräldrarnas moraliska auktoritet – deras rätt att bestämma i familjen. Barnet försöker styra familjen. Barn som från tidig ålder visar tecken på bipolär sjukdom är oftast extremt oppositionella. Saker och ting måste bli som barnet vill annars börjar han skrika eller får ett vredesutbrott. Föräldrar måste ständigt tassa på tå kring barnet och vad som helst kan dra igång denna oppositionella och självcentrerade reaktion, som om det bara var barnets behov som räknades. Föräldrar försöker blidka barnet genom att undvika att ställa några krav. Men förr eller senare uppstår ett krav och barnet kommer på kollisionskurs med föräldrarna. Allt är toppen bara det blir som barnet vill! Exploderar barnet när det hör ordet nej? Som tonåring, försöker han styra hemmet och diktera hur föräldrarna ska vara mot syskonen? Är tonåringen orubbligt egocentrisk och verbalt kränkande? Om även andra indikatorer på bipolär sjukdom förekommer kan det dominerande beteendet vara ett uttryck för en kraftig depression inom den bipolära sjukdomsbilden.
 
Jag har pratat med F om hur så mycket stämmer med Henry. Men han sätter döva örat till och ville knappt höra på =(

Veckan fortgår

Igår, tisdag så städade och tvättade vi, inget roligare än så =D
 
Alicia gick på synkontroll hos skolsystern som skickade med en lapp att vi bör gå till optiker och ev. blir det glasögon. Tråkigt men som tur är finns det linser i framtiden om hon inte trivs med glasögon.
Vet ni vart det är bäst att gå? Går det på försäkringen? Ännu en utgift vi inte behöver...
 
Samuel har börjat sova hela nätter! Från 20/21-07/08 wihooo vilken lyx! I egen säng dessutom. Men bara för att jag skriver detta så blir den kommande natten katastrof...
 
 
Idag tar Sara, barnens kusin, studenten. Tråkigt att vi inte kunde komma men Emma är på plats i alla fall.
Minns min egen student som om det vore igår! 
 
Idag ska vi hem till R och J. Vi ska grilla på gården och bara njuta av underbara solen och att barnen nu är lediga både torsdag och fredag. Imorgon är det ju svenska nationaldagen och vi ska åka till Vårby Gård och fira det. Det ska vara musik, mat och full hålligång där hela dagen. 
 
 
Fredag är en klämdag och barnen får vara hemma såklart. Får se om vi kan gå till optiker med Alicia då. F jobbar tyvärr.
 
Inga filmer har det blivit för jag har varken haft tid eller lust. 
 
Ni får ha en härlig långledighet ni som är lediga!

Måndag

 
Idag är det 14 år sedan jag flyttade till Norsborg och hem till F. Tiden den går när man har kul =D
 
 
Idag följde jag och Samuel med Alicias klass på utflykt. Vi åkte till Historiska museet inne på Karlaplan. Tyvärr kunde jag bara stanna till 12.00 för F slutar 12.30 så jag var tvungen att åka hem och öppna dörren så han kunde komma in. Tråkigt men jag följde med ett par timmar i alla fall.
Väl hemma mådde jag så dåligt... Fruktansvärd huvudvärk och åksjuka. Jag var tvungen att lägga mig ner en halvtimme och sedan blev det bra. Fy för åksjuka. Hur ska jag klara att åka t-bana till skolan? Det kommer gå åt en del åksjuketabletter/tuggummi.
 
 
Sedan hämtade jag upp barnen från skolan och så gick vi till mitt jobb. Vi skulle grilla.  Mycket goda hamburgare med olika tillbehör, mumsigt.
 
Slutligen gick vi förbi centrum, kopierade hemmanycklarna och äntligen hem efter en lång och äventyrsfylld dag.
Nu ska jag fortsätta läsa bloggar och kolla FB innan det är dags att nannan kudden.
 
ha det så bra i den underbara sommarvärmen!

Söndag, Gröna Lund, borttappade hemmanycklar

Igår var vi på Gröna Lund. Det var ju McDonaldsdagen och dags att utnyttja våra vinster, 4 åkband plus entré. Dessutom fick man en massa olika saker därinne som paraply, mjölk, kakor, frukt m.m.
Och på vägen hem fick vi ett gratis Happy Meal och en gratis sallad.
 
Det var en fin dag med strålande solsken. Det enda orosmolnet var Henry som trots en rolig dag var på sämsta humöret... Han förstörde för oss redan på morgonen och sedan fortsatt det så hela dagen. Arg, tråkig, vill bestämma m.m. Man blir så dränerad på energi och känner sig så uppgiven. Här gör man allt för att barnen ska ha det bästa och ändå får man bara "skit" tillbaka.
Idag har vi haft en mycket bättre dag! Vi tar en dag i taget, en fight i taget. Han är vårt barn och det är bara att fortsätta kriga på och förhoppningsvis så växer han upp till en duktig och förståndig ung man!
 
 
På kvällen tappade Henry pappa F´s hemmanycklar ute. Vi har letat och letat men de är borta =(
Så vi var rätt arga igår! Idag har jag kopierat nycklar åt honom och extranycklarna som E har ska vi få tillbaka ifall detta skulle hända igen.
 

aparecidos

I lördags blev det denna rulle. En spansk thriller från 2007. Den var ok, trodde den skulle vara lite läskigare men den innehöll ändå en annorlunda twist.
 
Igårkväll började jag se en film men somnade ganska omedelbart...
 
 
A good day to Die Hard. 6:e filmen med John McClane a k a Bruce Willis.
Inte min typ av film egentligen men ville se den ändå. Vet inte om jag kommer lyckas göra det utan att somna =)

Nigahiga

 
 
Nigahiga hahaha. Min och Alicias humor

Helgen rullar på

Nu är min semester över för denna gången. Fr o m idag är jag föräldraledig igen. Och tänk att det är 1/6, den efterlängtade sommaren är här wihooo
 
Idag var vi ute och gjorde lite ärenden. Bytte slang på ena barnvagnshjulet, förbi Ikea och köpte några grejer och slutligen Biltema och fick nya rollerblades till Henry eftersom en skruv hoppat av. Tyvärr så blev det fel med vissa saker från Ikea (som vanligt) så vi måste förbi där en dag och byta grejerna.
 
Nu har vi precis haft besök av P med familj. Resten av dagen ska jag sitta lite vid datorn och titta på någon spännande film.
 
Imorgon ska vi till Gröna Lund och McDonaldsdagen. Så det blir till att åka karuseller och äta karameller. Hoppas det blir uppehåll så det inte regnar hela dagen.
 
 
Just det Alicia har börjat se sämre, ser inte vad det står på tavlan m.m. =(
Usch, glasögon blir det väl då. Jag har ju själv dåliga ögon så det är väl inte förvånande egentligen. Vi får gå och kolla hennes syn och se vad de säger. Hon får ha linser när hon är redo för det. Om hon nu vill ha det!
Linser är en av de bästa uppfinningarna nånsin, frihet!!

filmer

Filmer jag hunnit med
 
 
Static. Spännande thriller, sevärd!
 
 
The last keepers. Detta är en småmysig film om några kvinnor som har speciella krafter. Kärlek, drama, magi och tonårskonflikter. Den var helt ok.
 
 
Snitch. Actionrulle med Dwayne Johnson. Johnsons son åker fast för knarkförsäljning och nu ska han försöka hjälpa honom ut. Den var ok.

RSS 2.0