Tillbaka i Norsan



Kommer att lägga in lite bilder från Malmöresan när jag fört över de till datorn. Orkar inte just nu...

Vi hade det bra i Skåne men väldigt hektiskt och mycket folk.

Julafton firades hos min syter Ingela, http://ingells.se där halva familjen var samlad. Vi kom fram strax innan Kalle Anka, så vi bytte om snabbt och sedan tittade barnen på det. Sedan åt vi julmat, mums. Sedan kom jultomten och spexade. Han skulle krama alla och så fick vi dansa runt bordet... Barnen var överväldigade av alla julklappar.
Henry fick också massor av presenter för han har ju precis fyllt 3 år. Hela rummet fullt av nya saker, roligt för barnen!

Juldagen spenderade vi hos Felix´ bror Freedom med familj. Där åt vi god mat och fick ännu fler julklappar. Barnen lekte och hade kul. Vi fick mysa med nytillskottet, Maja ska hon nog heta. Jättegullig!!

Annandag jul firade vi med julbord hos mamma. En stor del av familjen kom dit. Vi åt en massa gott och umgicks. Önskar man hade mer tid att prata men det är svårt när många träffas på en gång.

Lördagen var intensiv med besök på förmiddagen av en gammal klasskompis (Aleksandra) och hennes sambo och två barn. Jättefin familj, hon är polack och killen är kines så barnen är ju bara så underbart söta :)
Sedan åkte vi hem till min äldsta bror Göran och fikade med hans familj.
Och slutligen på eftermiddagen kom min närmsta storebror Erik med son och åt ett litet julbord med oss hemma hos mamma.

Idag steg vi upp tidigt och kom till Sthlm (Norsborg) redan innan 14.30. Skönt att komma hem tidigt så vi kunde packa upp, laga mat och vila upp oss inför arbetsveckan imorgon. Men vi är lediga onsdag och torsdag så det är nice.

Imorgon kommer syrran Paula med son och hälsar på oss till söndag. De ska fira nyår med oss och ha annat kul.

Imorgon är det jobb igen, tråkigt efter att ha varit ledig i 9 dagar,,, Men men sådant är livet, man måste jobba för att betala räkningar och köpa mat m.m.

Hoppas ni haft en skön jul!

God Jul på er!



Henry spexar :-)

Ja, ni får alla ha en skön jul vart ni än är! Vi har nu packat färdigt och alla elektriska saker är på laddning :-)
Barnen är uppe och har svårt att somna så vi får se hur roligt vi får i bilen imorgon... Jag har i alla fall köpt chips och godis med i bilen, vi stannar på McDonalds på vägen och barnen har varsin bärbar DVD.
Vad kan gå fel hehe. Ni med småbarn vet hur det det kan bli i bilen med barn, speciellt på en lååååång resa.

Nu ska jag mysa i soffan lite och sedan försöka sova...

Gjorde månadsbudget idag, inte roliga siffror... Men men vi kan betala räkningarna i alla fall, men sedan är det knappt något över, tråkigt... Men målet är i sikte, hoppas 2009 flyger förbi så vi kan börja på en ny fräsch start 2010.

Kram på er, kramas mycket i jul och ta det lugnt med glöggen, ok?

Dan före dopparedagen



Ja, tänk att imorgon är det den heliga (?) dagen julafton! Allt ska vara städat, handlat och fixat. Vi ska fira julafton nere i Skurup, hos min syster Ingela. De är så otroligt omtänksamma och generösa. De har bjudit alla syskon med familjer hem till dem. De ska dessutom står för alla mat och dryck, helt otroligt!

Vi är så oändligt tacksamma för att de ställer upp på oss! Jag hoppas alla är det och inser vilket jättejobb och hur mycket pengar de lagt ner på detta.

Lilljulen hemma hos Riina var rolig. Vi åt gott och pratade en massa. Barnen lekte och var ganska snälla, men Henry är i farten som vanligt :-) Barnen var överlyckliga över sina julklappar, de var inte dyra men barnen är så tacksamma, underbart att se.

Nu ska vi strax till Hallunda C och handla lite gott inför bilresan imorgon och någon julklapp till ett julklappsspel som syrran tänkte vi skulle köra. Sedan blir det till att packa och förebereda oss för resan. Barnen måste bada sitt årliga bad :-)

Vårt dilemma är: Ska vi vara omklädda och fina redan på morgonen, byta om på vägen någonstans eller byta om när vi väl anlänt till Skurup. Då är alla gäster komna... Hmm måste fundera och kom gärna med råd i vårt I-landsproblem!

Shit vad tidigt de slutat på mitt jobb idag och igår, innan 12... Irriterande att jag är just ledig dessa dagar, lyckas alltid pricka in fel dagar,,, Jaja, sånt är livet, vi har kunnat sova ut i alla fall.

Nu kommer säkert bloggen ligga vilande tills vi kommer tillbaka från Skåne på söndag. Kanske gör jag ett sita inlägg senare??

Måndag och ledig

Idag är vi lediga. Jag är föräldraledig för mina semesterdagar är slut. Men vill att barnen och jag ska få lite julledigt. Skönt att slippa stressen och bara ta dagen som den är.

Vi gick en runda till Hallunda Centrum. Handlade lite fika till ikväll.
Tessan kom och hälsade på oss någon timme. Hon hade med julklappar till oss, så snällt :-) Vi fick en pappershållare (vår gamla är sönder), Alicia fick en Hello Kitty mobil och Henry någon rolig leksak.

Strax kommer Emma hit och hon ska stanna hos oss till imorgon. Hon får sin julklapp imorgon.
Ikväll vid 18 ska vi vara hos Riina och Anna och barnen kommer också dit. Vi ska äta gott, snacka en massa skit och byta julklappar. Barnen får leka loss lite :-)

Henrys blöjavvänjning går strålande. Han springer ut på toa kissar, har inte kissat ner sig alls på tre dagar. Men han har blöja när vi går ut och på natten. Vi får ta ett steg i taget. Han har fattat vinken i alla fall.

Ni får ha en trevlig måndagkväll!!


söndagen svischat förbi

Idag har vi haft en rolig dag. Först sov vi länge och vilade någon timme. Jag redigerade alla bilderna, så nu är de klara och indelade i olika mappar. Kameran rensad och laddad och redo inför Malmöresan. Nu ska vi bränna ner alal bilder på cd.

Vid 14 kom Anna och barnen över och vi gick till lekplatsen och en runda i skogen. Shit, vad det var kallt. Sedan gick vi hem till dem och dansade på dansmatta och spelade guitarhero. Roligt men barnen är ju jobbiga så vi kan inte koncentrera oss på spelandet. Får gå över någon kväll utan barnen och rocka loss :-)

Ikväll har jag pratat en hel del i telefon med olika personer och tiden bara drar iväg, fattar det inte. Nu är klockan nästan 00.00 men vi är lediga imorgon så det är lugnt :-)
Nu är vi uppbokade julafton, juldagen och annandagjul när vi är i Skåne. Ska bli kul att träffa familjen igen!

Imorgonkväll ska vi och två av mina vänner med barn fira en liten jul hos vår vän R. Vi ska äta lite gott, byta julklappar och mysa lite. Vi ska alla fira jul i olika städer (länder).

Börjar tänka på nyår. Min syster Paula och hennes son K kommer fira häruppe med oss. Så det får bli en liten fest typ hemma hos oss. Men jag vet inte om fler joinar oss, alla är välkomna :-)

Vad gör ni på nyår?

Ha en skön julvecka!

Min älskling



Här har ni min älskling! Varför cyklar jag inte just nu? Jag tycker ju det är så roligt egentligen...

Fotot taget av Henry :-)

Uppdaterat min profilbild och personlig info

För ert intresse!

En annan skön skånsk reggaelåt



Helt Off - Jobba

Skön låt

Skönt låt



Skönt låt som vi ofta lyssnar på, på jobbet

Ber om ursäkt

för alla stavfel. Shit vad jag skriver uselt, måste lida av en mildare dyslexi för jag ser inte att jag stavar fel förrän när jag väl postat inlägget.

För ett par månader sedan



såg jag ut såhär. Brun, fräsch, i bra form och smal... Varför kan jag inte hålla mig så året om?

Nej när hösten och vintern kommer då blir jag blek, ur form (p g a att jag skiter i att träna) och går upp 5-10 kg. Bläää
Sedan får jag ett ryck i april/maj och tränar som en galning och äter rätt saker och går ner allt inför sommaren.

Önskar jag kunde hitta en mellannivå på träningen och maten men det är allt eller inget som gäller. Om jag var rik skulle jag skaffat mig en personlig tränare och en kock som lagar sund  och god mat.

Dagen idag har i stort sett gått ut på att storstäda. Har inte städat ordentligt på 2-3 veckor så det var dags. Sedan har jag packat in sista julklapparna för detta året. Har även redigerat över 100 bilder ikväll, wow! Har "bara" 200 bilder kvar som jag tänker göra imorgon.

Nu ska jag se om det finns film på tv eller ngt på nätet kanske hehe

Just det, Henry har kissat 3 ggr på toaletten idag, alsltå ha sprang ut själv när han var kissnödig och kissade själv :-) *stolt* Det börjar lossna nu och det känns så skönt!

Jaja, ha en trevlig lördagkväll och söndag!


Ahh, ledig :-)

Ja, nu är vi då ledig i nio hela dagar. Ska bli skönt att ta det lugnt och umgås med barnen extra mycket.

Slutade innan 14.00 idag så det blev en bra avslutning. Sedan gick jag och handlade sista klapparna ida, köpte varsitt doftljus åt barnens fröknar som God Jul och tack för det här året present. De blev glada :-)

Ska till Ica Maxi när F kommit hem, som ni förstått vid det här laget så veckohandlar jag på fredagkvällar. Så skönt att bara gå runt och strosa och handla allt för hela veckan. Yes, jag är en planeringsmänniska ut i fingertopparna. Vet inte vad jag skulle gjort utan min kalender och rutiner. Jag är en planerings och rutinmänniska.

Hmm, ikväll får det bli någon film.

Är ni planeringsmänniskor eller tar dagen som den kommer?
Vad ska ni göra ikväll/i helgen?

Goder afton

Pappa 79 år idag *RIP*

Min pappa skulle fyllt hela 79 år idag, om han levde. Så jag hurrar för honom idag uppe i himlen, Grattis pappa!

Vi passade Annas barn W och D idag i några timmar. Det gick ganska bra men det var gråt och bråk emellanåt. Jag har även tvättat, *hatar* och nu sitter jag här en stund.

Imorgon ska jag leta efter sista klapparna så jag får det överstökat. Idol är slut så vad ska vi då titta på, på fredagar? Vi får väl kolla på någon film antar jag.

Henry ska nu flyttas upp till Alicias avdelning, känns lite vemodigt för jag gillar hans fröknar mycket. Alicias fröknar är också toppenbra! Så nu har jag inga småbarn längre, de börjar bli stora. Men det känns bra, vill absolut inte ha fler barn eller bebisar... Jag kan låna andras ett par timmar sedan är det nog.

Jaja, får väl gå och lägga mig nu. Jobbar sista dagen imorgon på 9 dagar, nice!

Ciao

En dag fylld av sorg

Vår arbetskompis fick sin andra hjärnblödning inatt och fick åka in på akuten. Han är bara 31 år... Han genomgår nu en massa undersökningar och förhoppningsvis så opererar de honom. Det är något de diskuterat fram och tillbaka länge nu om operation behövdes och de behövde det tydligen inser de väl nu i efterhand...
Jag hoppas han blir frisk snart!

Min svägerskas pappa dog idag också och det känns mycket tråkigt. Han dog av ALS. Svägerskan fick nyligen en bebis ju så det är mixade känslor antar jag. Det får mig att tänka på min egen pappas död och får mig att bli rädd för den dagen min mamma dör och andra i familjen... Vill inte, vill inte men tankarna snurrar i huvudet. Man får verkligen ta vara på varje dag som man lever.

Annars var det en tuff dag på jobbet med tre ordinarie borta, vi gick en man kort vilket betyder att vi jobbar extra och delar extra post. Vi slutade vid 17, 7-17 är en lång dag,,,

När man ser på tv och läser nyheter om allt som händer... Helt sjuka saker. En förståndshandikappad satt utanför sitt jobb en hel natt för att den beställda färdtjänsten inte dök upp (vart var de ansvariga?), en kvinna låg död i 6 veckor i sin lägenhet i ett service hem (för att hon inte ville ha hjälpa av personalen...!?), en läkare sov med öronpluggar på sitt kontor under arbetstid och under denna tid så fick en kvinna hjärtstillestånd och dog...
På kalla Fakta visade de hur barn lever i misär på campingar och hur Newsec skiter i sina hyresgäster på Rosengård i Malmö (lägenheter fyllda av mögelskador och kackerlackor...)

Usch vilket elände vi lever i! Nu ska jag lägga mig och försöka  sova.


3 arbetsdagar kvar

Tre arbetsdagar kvar och sedan ska vi bara ta det lugnt, köpa sista klapparna, njuta av att kunna sova länge och träffa familj och vänner.

Idag var det lugnt på jobbet, slutade vid 14.30. Så jag hämtade barnen och nu är vi hemma och ska strax fixa maten. Sedan kommer pappa Felix hem.

De hade jordbävning i Skåne idag och jag pratade med min mamma. Hon trodde att hon hade fått epileptiskt anfall när hela sängen skakade. Katten var helt galen också. Hoppas alla överlevde och inte är alltför rädda nu för det kommande efterskalvet. Det kanske vi får uppleva när vi kommer ner på onsdag.

En arbetskompis båda barn har vinterkräksjukan och min rädsla är att han burit med smittan till oss på kontoret. Vill inte bli sjuk, inte nu inför julen. Det hade varit så typiskt...

Jaja, ha en trevlig tisdagkväll. Själv blir det tv och ev. redigera våra foton. Trots att jag skrivit att jag ska göra det varje dag så har det inte blivit så...


3-årskontroll för lilleman

Imorse var jag med Henry på 3-årskontroll. han fick rita en boll, peka på bilder och säga vad det var, göra enkla saker m.m. Han klarade allt men han var inte samarbetsvillig :-)

Han ville inte vägas och mätas men till slut gick det också men jag vet inte hur rätt siffrorna är. Han är 99cm lång nu och väger endast 15.3 kg. Lätt underviktig enligt tabellerna men hon rekommenderade extra smör i maten. 

Alicia är alltid över på viktkurvan, ca 2 kg så de är verkligen motsats i kroppsform och vikt. 

Såg Madagascar 2 igår men är lite besviken, 1:an är så mycket bättre!

4 arbetsdagar kvar och sedan är jag ledig till 29/12, ska bli skönt att ta det lugnt i 10 dagar :-) Min syster paula och hennes son Kevin kommer upp en vecka över nyår, roligt! Barnen får vara hemma då med dem de dagar vi jobbar så det är skönt för barnen att få extra ledigt :-)

Nu ska barnen läggas och jag måste börja redigera alla hundratals foton, så jobbigt men det måste göras väl. ibland käns det som det var lättare med vanliga filmrullar...

ha en skön måndagskväll allihopa


Söndagsmys

Henrys kalas var lugnt och mysigt. Vi hade tre kompisar med deras barn som gäster.
De kom på lite olika tider, så det blev lite fel med maten.
När gäst 1 åt lussebullar m.m. så åt gäst 2 korv med bröd, när gäst 1 åt glass med tillbehör så åt gäst 2 lussebullar m.m. och gäst 3 korv med bröd :-)

Han fick en jättebra bok med lagom långa Disneyberättelser i, en bil från bilarfimen plus ett Bilarpussel, och 150 kr som jag tänker sätta in på hans sparkonto. Han lär ju få en del presenter när vi kommer ner till Skåne också från mormor och kusiner. Vi har bara köpt något litet ännu och vi vet inte om vi bara för över lite pengar till hans sparkonto. Känns lite dumt att köpa något bara för att köpa något så att säga.
Han har ju så mycket redan!

På kvällen satt vi hela familjen (mamma K, pappa F, Alicia, Henry och Emma i vår säng och tittade på film. The forbidden Kingdom med Jackie Chan och Jet Lie. Den var ok, kände tydliga kopplingar med Kung Fu Panda faktiskt
:-). Barnen somnade en efter en :-)

Idag vaknade vi 9.30 allihopa, skönt att sova länge! Sedan har vi tagit det lugnt hela dagen, tittat på tv och sådant. Sedan åkte vi en tur till Heron City och gick runt och åt på McDonalds. Henry var snäll framtill att han skulle sätta sig i bilen igen då fick han ett utbrott. Men han lugnade ner sig till slut :-)

Nu ska jag redigera foton och hämta nya krafter inför nya veckan.

Ha det bra

Kalas på gång

Ja, nu sitter vi och väntar på våra gäster. Så det blir kalas och en massa gott. Ha en skön lördag!

Lampan i huvudet och handen i kläm

Mitt under Idol hör jag ett knak och jag får något i huvudet... Henry har lyckats knäcka vår sidolampa och hela lampskärmen av glas kraschar i mitt huvud och går sönder. Det gör ont och det svider i nacken. Skärvor överallt och så märker jag att jag blöder. Ett jack i nacken fick jag... Jag blev omplåstrad och alla var smått chockade.

Kunde ha varit mycket värre, tänk om barnen suttit där? Tänk om jag skurit mig ännu värre?

Sedan skulle jag ta en sak i en låda då slår Henry igen lådan med alla kraft. Gör ont och nu är min hand öm..

Yes, Kevin vann! Precis vad jag vetat länge nu. De sade aldrig hur många procent han vann med, som de brukar göra, vad kan det bero på? Vann han så överlägset?

Godnatt

Vår älskade Henry 3 år idag



Vår busunge fyller hela 3 år idag och vart har dessa år tagit vägen??
Vi sjöng för honom och gav honom några presenter imorse. Imorgon håller vi kalas för honom och hans kompisar.

Annars var det ett väldigt stressigt Luciafirande idag. Först 08.00 på Alicias avdelning, tog ledigt 7-9. Till jobbet 09.00, fixa min post och ut och dela den, direkt från rundan cyklade jag till Henrys avdelnings Luciafirande 14.00. Sedan tillbaka till jobb och avsluta arbetsdagen... Svettigt värre men det var gott med många lussebullar och pepparkakor!
5-åringarna var så duktiga!! Sjöng högt och tydligt.

Nu är julklapparna och liknande nästan klara, har "3" personer kvar typ och de tar jag nästa vecka. Nu ska jag in i duschen och sticka till ICA MAXI när Felix kommer hem. Måste handla till kalaset imorgon och annat.

Ikväll blir det Idol final som gäller, roligt!

Ha en trevlig fredagkväll allihopa!

Midnatt råder, tyst det är i huset...



Älsklingarna i somras, busande i en låda.

Just nu sover de alla som vanligt. Men det är så underbart skönt att vara uppe själv och det är alldeles tyst.
Har förberett inför morgondagen, det är ju Henrys 3-årsdag så det vankas sång och presenter på morgonen. Hans kalas kommer att hållas 15.00 på lördag så fredagsfirandet blir i mindre skala.

Sedan bär det av till dagis, 08.00 ska Alicia (+ alla andra 5-åringar) sjunga för oss föräldrar. Sedan ska de iväg och sjunga i Folkets Hus och slutligen för alla småbarnsavdelningar. Lucialinnet är struket, glitter och tärnljus nedpackat. Henry ska få vara tometenisse, hans avdelning ska inte sjunga för föräldrar men de ska ha fika vid 14.00. Tror inte jag hinner vara med då eftersom jag redan tagit ledigt 7-9 på morgonen. Ganska omöjligt att hinna sluta innan 14 då...

Nästa år får jag nog ta ledigt 13/12 om jag ska hinna med lussefirande på både dagis och förskolan.

Har precis tömt min kamera på bilder, blev väl drygt 360 bilder... Ska nu gå igenom några per dag, deleta de jag ej vill ha, redigera de jag vill ha kvar och bränna på skiva. Vilken tid det tar...

Imorgon är det fredag, skönt! Jobb, lucia, födelsedag och ståhej, roligt!

Ha det gott allihopa och Glad Lucia på er

Hejsan hoppsan

Ja, du vad ska jag plita ner idag då?

Alicia var på läkarbesök på barnläkarmottagningen idag för hennes sängvätningsproblem. Läkaren gjorde n noggrann fysisk undersökning och ställde en massa frågor. Allting verkade ok så hon ska bli kallad till ett nytt besök efter nyår. Då ska de göra en urinblåseflödesmätning och urinblåsescanning.
De vill se om blåsan är överaktiv och sådär för att se vilken behandling hon ska få.

Antagligen blir det väl en matta man har i sängen som ringer precis innan de kissar ner sig och om det inte hjälpt henne på ett  per månader så får hon ev. medicin som höjer ett hormon- Hormonet som gör att man kan hålla sig från att kissa på natten.

Som de andra läkarna sagt så är sängvätning ett mycket vanligt problem, ca var femte 5-åring har problem. Men jag vill uppmärksamma problemet redan nu så att hon blir hjälpt innan hon börjar skolan, sover över hos kompisar m.m.

Nu sover alla i huset och det är underbart tyst.

Ska själv oxå sova nu

Hejsan på er

Fick en massa bilder på nya kusinen idag och hon är så underbart söt. Tyvärr kan otekniska jag inte lägga in bilderna här. Det är felaktigt bildformat och jag vet inte hur man ändrar...

Har fixat Madagascar 2 idag så jag får väl se den senare, har hört att den ska vara väldigt bra. Fixade även The forbidden Kingdom, någon som sett någon av dem?

F kom precis hem med en tallrik thaimat, mums. Hans halvätna lunch haha.

Ville bara säga att jag länkar till mina syskons bloggar och kompisars bloggar längre ner på sidan om ni är intresserade.

Nu ska jag äta

Over and out

börjar känna julstämning

Ja, nu börjar den sakta sjunka in, den där mysiga julstämningen. Alla ljusen i fönsterna, alla tomtar överallt och frysen full av lussebullar.  Barnen är glada och då är jag glad. F är glad och då blir vi glada. 

Mådagen flyter på som vilken måndag som helst. Jobb, hämta ungarna, hem och lagat mat, äta. duscha, surfa och just nu tvättar jag. 

16 dagar till jul, förstår ni det? Har ni börjat jaga julklappar, frossa i godheter och bestämt vart ni ska fira jul?

Kämpa på därute

Julskyltning och söndagsdiskussioner

Hej på er o god söndag!

Idag hade vi våra vanliga söndagsdiskussioner här hemma vid frukostbordet. idag handlade det om varför Sverige tillverkar vapen m.m. och säljer till t.ex. Usa när vi samtidigt är emot kriget. Vill inte gå inpå mer detaljer men högljutt var det men ingen blev arg :-)

Sedan blev det städning ett par timmar så nu känns det bra i min kropp igen haha

Vi var en sväng nere i STHLMs stad och NK huset och kollade in deras fantastiska julskyltning. NK har den bästa skyltningen i Sverige med sin 5-6 gigantiska fönster fyllda med rörande, blinkande gubbar, saker och dylikt.
Så gick vi en runda i gallerian och sedan åkte vi hem.

Nu ska barnen bada och förhoppningsvis får vi de i säng 20.30-21.00. Så man kan andas ut och göra lite vuxengöra på kvällen. Måste göra budget och sådant tråkigt men det är ett måste!

Nya krafter allihopa så kör vi för nu är det drygt 2 veckor kvar till jul.



Glömde ju säga om julen

Vi har nu bestämt till slut att vi kommer till Skåne på självaste julafton och stannar till söndagen 28:e december.
Tyvärr inte lika många dagar som jag ville men det får bli betydligt fler dagar i sommar när vi kommer

Kramisar

Lördagkväll

Godkväll på er!

Igårkväll (?!) shoppade jag lite presenter och julklappar, roligt när man hittar saker som är bra. När jag kom hem kollade vi på Idol och det var ju absolut rätt att Robin åkte. Kevin vinner ju allt det vet ju alla.

Idag har vi bakat mängder av pepparkakor och dekorerat dem med allt möjligt bl.a. russin, linser, kristyr, socker, strössel. Sedan blev det ett gäng större chokladbollar med kokos, socker och strössel på. Så nu börjar det arta sig inför Henrys kalas nästa lördag. Bjuder på korv med bröd och hembakat, glass med diverse tillbehör och självklart gosidpåse till barnen.

Idag har min vän A och barnen varit här och det var roligt. Bra att få prata av sig och att barnen får umgås fritt. Svårt att hinna träffa så ofta man vill med alla "måsten".
Har inte städat alls idag (min städdag..) och det syns. Hela lägenheten är i princip upp och ner, damm överallt och Alicias rum är som ett enda stort kaos av leksaker m.m. Min hjärna vill städa nu men jag väntar tills imorgon och sätter igång.

Nu ligger Emma bredvid mig och väntar på att vi ska kolla på film. Så nu säger jag over and out


Borde vara en glad dag

Idag var sista dagen på utbildningen och det var intressanta diskussioner precis som de övriga dagarna. Vi fick även ett uppdrag att bestämma ett mål som ska göras på kontoret och en handlingsplan för detta och vi har sedan 3 månader på oss att utföra det. Sedan blir vi certifierade coacher :)
Frågan är nu vad som ska förändrad på kontoret, har en del idéer men ska bolla dem med T (andra coachen och vår chef).

Idag var det 10 år sedan jag och Felix träffades, helt otroligt vad tiden flyger fram. Då visste inte att det skulle sluta/fortsätta såhär.

Felix fick inte beviljad semester så nu vet vi inte hur vi gör i jul. Känner mig ledsen och uppgiven! Ev. kör vi ner julafton, eller vi åker tåg själva utan F eller att vi struntar i att åka ner. Vad ska vi göra?

Barnen är uppe fortfarande och jag känner bara att jag inte orkar. Jaja, tillbaka till jobbet imorgon och det känns bra. Får se om jag lärt mig något på kursen och om de andra märker det. :)

Ha det gott


Glömma nycklar hemma, inte bra...

Idag under utbildningen kom jag smarta jag på att jag inte hade mina nycklar med mig... Felix och jag gick samtidigt, han körde mig dit och han låste ytterdörren. Jag tänkte inte alls på mina nycklar.

Inga vänner hemma så jag och barnen gick runt i Hallunda Centrum ett tag tills vi mötte T och vi gick och åt ihop på grillen. Barnen satt snällt och åt sin korv och pommes men sedan fick Henry ett trotsutbrott... Han gallskrek inne på grillen, fick bära ut honom utan overall och skor. Inne i centrum var jag tvungen att köpa klubbor så att han lugnade ner sig och han fick på sig sina kläder.

F skulle hämta oss i centrum men såklart låg tele2:s nät nere och det gick varken att ringa eller ta emot samtal. Ringde hem efter en stund och då svarade en sur F var vi hade stått någonstans blablabla
Hemvägen var ett evigt skrikande, bärande av Henry och jag var rätt slut när vi väl var hemma...

Fick lära mig en hel del nyttiga saker idag på utbildningen och det är roligt. Nu ska jag bara använda dem i min roll som coach och förhoppningsvis bli en ännu bättre ledare.

Nu ska jag lägga barnen

Ha det gott

Hallå ja

Har varit på utbildning idag, en vidareutbildning för erfarna coacher. Det var riktigt roligt, skrattade mycket. Vi fick spela teater, göra grupparbete, rita den perfekta ledaren och sådant. Roligt att få ett break från jobbet, kunna äta lunch i lugn och ro, prata med andra coacher med andra erfarenheter.
Utbildningen är även onsdag och torsdag.

Tyvärr går kontoret på knäna, 3 stycken borta inkl. mig och inget folk att ringa in. Inte mycket post men ett väldigt jobbigt utskick och många vikarier och få ordinarie gjorde att de slutade mycket sent idag. De fick inte ens ut all post. Jag tänker på dem men samtidigt så har Citymail anordnat och lagt ner en massa pengar på en 3-dagars utbildning för oss coacher. Kämpa på gänget, ni klarar det!

Nu sover hela familjen... Tråkigt för F somnar alltid när han nattar Henry. Skönt med tystnad men vi får inte mycket tid att prata i lugn och ro.

Yes, F har begärt semester (äntligen) för 22/12 och 23/12 och det innebär att han följer med till Skåne över julen, jippie!! Har jag inte världens underbaraste man, en man som alltid ställer upp för oss, som gör saker för att glädja oss!!?? Hoppas nu bara semestern blir beviljad...

Usch Henrys trots bläää Vi lämnade honom skrikande till fröknarna imorse och att få upp honom ur sängen och på med sina kläder var ett riktigt krig. F sade att det är så varje dag... Fröknarna har sagt att det första de hör när de börjar på mornarna är Henrys skrik... Jag får ont i magen, blir arg, uppgiven m.m. när han inte lyssnar, när man får bråka om varje sak. Det tog en timme innan han fick pyjamas på ikväll och då var det med "våld" till slut.
Man får verkligen inte de barn man förtjänar! Då skulle mina varit snälla som lamm...

Må gott allihopa


Måndagen susar förbi

Efter jobb kom min vän R och hennes son J hit och hälsade på. Vi frossade i diverse kakor och drack julmust. Barnen höll låda och Henry var den som var igång mest som vanligt. Men han älskar pussel den killen, han kan lägga samma pussel om och om igen med stor koncentration.

Men för att byta hans bajsblöja var jag och F tvungen att hålla fast honom och slänga i honom i badet. Han var helgalen och i Nigeria hade de kallat honom possessed by something evil. En vuxen hade inte klarat honom, han är så himla stark, envis och bångstyrig. Nu är hans trots igång på allvar och det är så jobbigt!! Men vi får stå ut, det lugnar ner sig senare...

Nu sover barnen och det är den bästa tiden på dagen :) Ska strax joina F i soffan och glo på tv.

Ha det gott

RSS 2.0