Bye bye Citymail


Idag är min sista anställningsdag på Citymail. Vi har hållit ihop i drygt 16år men nu är det slut. Tack för alla år, alla skratt och äventyr. Det har varit en härlig resa. Men nu säger jag tack och hej och går vidare till nya härliga äventyr! 


IiihhhSå värt varje "nej jag äter inget onyttigt just nu" och så värt varje träningspass där svetten lackar! 
Att komma i gamla kläder o vara nöjd över sin spegelbild är obeskrivlig! Dessutom orkar jag mycket mer, humöret är bättre o jag har minskat risken för våra stora folksjukdomar.

Detta är inget "jag är så duktig-inlägg" utan vill peppa alla som kämpar!! Jag ver hur svårt det är att stå emot o hålla sig på den bra banan. Det är en daglig kamp och det är inte lätt! Men jag säger som min lillebror "Ge aldrig upp!"The tag-along

 

Avslutade söndagkväll med filmen The tag-along, en asiatisk skräckis... Det är något med asiatiska skräckisar som skrämmer mig, jag är rädd i flera dagar efteråt hahaha


Burying the ex

Burying the ex är en skräckkomedi och jag brukar inte titta på zombiefilmer men gav den en chans och den var helt ok faktiskt. Ännu en bra söndagsfilm

Emelie

 

Emelie, en spännande thriller som påminner om "Handen som gungar vaggan" och den var helt ok. Skön söndagsfilm

 


Lugn och behaglig helg

Jag bestämde mig för att ha en lugn helg utan en massa måsten.
Kickstartade helgen med ett träningspass efter en veckas uppehåll p g a sjukdom. Kändes så skönt, faktiskt hunnit med 3 träningspass i helgen. Kör 3-4 ggr/veckan.
 
I lördags gjorde vi inte mycket, jag var ute och lekte med Samuel, handlade och sedan minns jag inte vad som hände hahaha
 
Idag, söndag var det ju morsdag.
 
 Från Alicia fick jag denna fina teckning. Henry sade bara glad morsdag och Samuel blev sur när jag sade att det var mammas dag och svarade "Nej, det är min dag" hahaha
 
 
Min fina mamma som jag saknade extra mycket idag. <3 Flera av syskonen firade henne i alla fall och det är ju tur hon har flera barn =D 
 
Henry kom på första plats i sin årskurs i år igen. Han säger att han sprang på 18 minuter på 5,5km men jag undrar om distansen var så lång?! Isåfall är han ju riktigt snabb... Jag frågade flera ggr men han insisterade på att distansen var 5,5km.
 
 
 Alltså denna är så bra hahahaha. Detta är jag "Nej, jag ska inte äta något onyttigt idag" ooopss snaccident....
Men jag har faktiskt för att vara helt ärlig inte ätit något onyttigt på 4 veckor och kommer inte äta något onyttigt fram till examensdagen. Sedan kommer jag gå tillbaka till lördagar som gottedag. Men ville boosta viktkampen lite med att undvika onyttigt ett par veckor.
 
Nästa vecka då, nästa sista veckan innan the big day! Vi har en reflektionsuppgift att skriva som handlar om samtalsträningen vi haft, sedan har vi ett seminarie på onsdag där vi som jag förstått det presentera vår egen individuella hemtenta?! och på torsdag har vi sista seminariet där vi ska presentera grupparbetet. Sedan är vi klara!! Sedan väntar en vecka med förberedelser och inköp inför examensdagen!! =D
 
Och det ska bli sjukt varmt här i veckan!! jaaaa

2 veckor kvar

Nu börjar det bli läskigt nära hahahaha. 2 veckor till examen och det är en fantastisk känsla och ett lugn som infinner sig inuti mig som inte funnits på 3 år.
 
Idag fick jag reda på att min hemtenta jag skickade in i fredags får minst G, vi får slutgiltiga betyget nästa vecka men jag är självklart nöjd med G. Gruppuppgiften vi lämnade in i onsdags är redan granskad typ och läraren tycker kursmålen är väl uppfyllda! Vi får även slutgiltigt betyg för den nästa vecka. Vi har nämligen två seminarier nästa vecka som hör ihop med hemtentan/grupparbetet. Så det är en bra känsla idag att kunna säga att alla skriftliga grejer är klara och det enda som återstår är två seminarier och sedan är skolan slut!! =D
 
I helgen händer väl inte värsta grejerna, blir väl lite utelek och sådant.
 
Önskar er alla en härlig helg!!

Shopping och glasögonGlad med sina nya glasögon 😄


Vind/regn/vår/höstjacka från Intersport, 699kr.


Bomberjacka från Gina Tricot, 225kr med 75kr rabatt 👍👍


Nya sandaler från Skopunkten, 450kr med 150kr i rabatt.

Jag var dock inte nöjd med utformningen av det andra paret så jag helt enkelt modifierade dem


Så mycket bättre 😄

Det var min dag det, helt ledig dag utan plugg, underbart! Kunskapsskolan

Imorse var jag och Alicia på välkomstträff i den skola som Alicia ska börja i till hösten. Tänk att hon ska blrja högstadiet!! Helt otroligt!

Modern, privat och fräsch skola med ett högskoletänk. På måndagar sätter barnen och deras handledare (klassföreståndare) upp individuella mål för veckan och på fredagen gås de igenom och vi föräldrar får reda på vad som gjorts och vi ska skriva under. De har basgrupper, workshops, kommunikationspass och föreläsningar. Mycket eget ansvar med engagerade lärare som stöttar o hjälper till. Alla 9:or förra våren fick gymnasiebehörighet.
Jag fick ett bra intryck o Alicia var väldigt exalterad o ville börja redan idag. Så glad att hon inte valde att gå här i Norsborg... Många får inte gymnasiebehörighet, outbildade lärare, stökiga lektioner o dålig ekonomi...

På tal om annat så skickade vi in vårt grupparbete idag, sista skriftliga arbetet på utbildningen. Den är inte fantastisk men hoppas på godkänt. Imorgon tar jag en ledig dag o drar och shoppar. Nya jackor och skor som en belöning för mitt hårda slit 👍

Tudelooo 

Ps. 16 days to go weeeee

Ledig en vardag??


Idag var jag ledig bara sådär så gick och köpte nya balkongmöbler. Det börjar arta sig därute 😄


Hur gick detta till? Vg på sista salstentan! Bara att tacka o ta emot 👏🏽👏🏽

Postutdelningen ska granskas, det blir bara sämre o sämre. Allt gick utför när jag slutade 😂😂


Heja heja alla kämpar därute!!

HelgenJa där har ni min helg... Legat däckad i sängen med min halsonda. Självklart var det halsfluss så antibiotika i 10 dagar... Idag åkte jag in med Alicia som även hon fick antibiotika.
Jag misstänker att Henry o Samuel kanske också har det då deras halsar är svullna men läkaren sade att sålänge de mår bra och äter bra så behöver de ingen pencillin. Halsfluss kan o bör få läka ut av sig själv utan pencillin men personer som jag som blir så sjuk bör få det.

Denna vecka ska vi slutföra vårt grupparbete o skicka in samt fortsätta med vår samtalsträning. Det blir en ganska lugn vecka med inte särskilt mycket plugg. Skönt!!

Ha en fin vecka!!!


Bra och dålig dag

Dåliga: Jag har haft en fruktansvärd natt, så ont i halsen o kroppen. Är nu på väg till en jourmottagning och hoppas jag får antibiotika. Hatar halsfluss!!

Bra: Jag har inte tjatat om vikt, mål m.m. eftersom det blir inte roligt att skriva eller läsa då jag gjort detta 5011 ggr. Men ville dela med mig av min glädjr och berätta att jag kämpar på "i smyg" och imorse visade vågen 69,4kg 😄😄👏🏽👏🏽 minus 18kg sedsan maj förra året.
Äntligen under 70 igen. 3 kg kvar till normalBMI. Min motivation är examensdagen och hoppas på en normalvikt tills dess. 

Sängläge i helgen, hur ska det gå för en hypermänniska som mig??Fredagsdags

 I veckan fick jag mitt schema för tre månader. Ett typiskt sjuksköterskeschema med allt från 4-6 dagars arbetsveckor. 37 timmar heltid. 2 av 5 helger.


Första veckan 😵😄

Andra veckan ser bättre ut 😄

Känns spännande och roligt att jobba igen och nu med ett meningsfullt jobb där jag förhoppningsvis kan göra andra människors liv lite bättre. 


Från barnens skola i onsdags då de hade en vårkonsert. De sålde också hembakta kakor (100 chokladbollar gjorde vi...) m.m. Alla pengar gick till barncancerfonden.Igår när vi firade förskolansdag. Såpbubblor, korv i bröd, löpning o allsång.


Skickade precis in min sista hemtenta och nu är det bara 3 veckor kvar till examen 🎉😄

Tyvärr har jag gått o blivit sjuk... Halsfluss troligen så jag ska åka till jourmottagningen senare. Alicia har samma symtom så hon får hänga på. Igår satt F med Henry på närakuten i 4 timmar då vår kära VC inte hade några tider trots att jag ringde när de öppnade... Öroninflammation med sprucken trumhinna så han har fått hydrokortison salva att droppa i öronen. 

Så denna helgen kommer gå till att vila så mycket som möjligt. Det tråkiga är att jag inte "får" träna tills jag mår bra igen... Jag som älskar att träna o den adrenalinkick det ger. 

Önskar er alla en fin helg

Nattgäster


Vi har en vacker nattgäst hos oss ett par nätter då hon har inbokade jobb här. E kom också över igårkväll så det var en mysig kväll med en massa skratt.

Bläddrade igenom mina bilder och ser att Samuel tagit en massa selfies 😍😍❤️❤️

Ha en bra dag!!


Inspiration och motivation


Helgen kändes lång

Lördagen bestod av städ, powerwalk, veckohandling och schlagerfest på det 😄

Idag, söndag har vi fortsatt städningen, sovit middag och varit på Alicias dansshow
Nästa vecka blir det fortsatt grupparbete samt att jag ska skriva klart min allra sista hemtenta 😄

På onsdag blir det Vårkonsert på barnens skola, kul!!

Godnatt på er

4 veckor kvar!!

Nu börjar det bli läskigt ju... 4 veckor kvar till examen och grymmaste festen =D
 
Veckan har rullat på med grupparbete parallellt med den individuella hemtentan. Tycker det går framåt bra och har ett lugn inombords.
I helgen händer väl inte så mycket, F pratade om lekland och han får jättegärna åka dit med barnen så kan jag stanna hemma själv hahaha. På söndagkväll är det i alla fall dags för Alicias dansshow på Älvsjö mässan. Då är det dags för henne att visa upp vad vi betalat för =) och Panetoz är gästartister så det blir kul!
 
Önskar er alla en trevlig helg!!
 
 Tack och bock
 
 

Glad


Nedräkningstavlan med några fler namn 😄


Psykkursen avslutad och godkänd då andra delen av psyktentan även den blev VG/G. 😄
Det vi har kvar på utbildningen är ett grupparbete, en hemexamination och 2 seminarier, say what??!! 😱

Lycka


What we become

Dansk zombiefilm som faktiskt var bra och väldigt spännande. Gillar egentligen inte zombiefilmer men den får godkänt =D och jag älskar danska språket <3

10 Cloverfield lane

 
Filmen byggs upp riktigt bra, man vet inte vad som är rätt eller fel, mycket spännande men slutet blir som vanligt lite pajasaktigt... I alla fall för mig som inte gillar "sådana filmer" utan att avslöja för mycket...

Ren och skär glädje

Många i klassen mejlade ju vår lärare för att visa sitt missnöje över salstentan och idag lade hon upp följande på vår skolsida
 
 
Ren och skär glädje som sagt! Hoppas G håller i sig till 24/5, men det bådar ju gott!!
 
I veckan ska vi spela in ett videosamtal i samtalsteknik, jag spelar sjuksköterska och en klasskompis patient. Senare om några veckor blir det samtalsuppföljning med reflektion. Sedan ska vi ha föreläsning, basgruppsarbete m.m. Veckorna springer iväg och jag får nästan nypa mig i armen över att jag snart är sjuksköterska!!!
 
Önskar er alla en fin vecka
 

Strandpremiär

På förmiddagen satte jag in en annons på Blocket, en massa kurslitteratur ska bort, kanske fel säsong precis innan sommarlovet men vem vet om någon vill vara tidigt ute innan hösten =D
 
Sedan drog jag, gubben och Samuel till stranden, stora barnen ville inte med...
 
 
Jättemysigt och Samuel hade så roligt!! Ingen badkruka här, han sprang ut i vattnet utan problem och det var kallt....
 

Härlig helg

Vi har haft sommar i helgen, helt underbart!!
 
Igår drog jag och Samuel till skogen och Mälaren som faktiskt ligger 5-10 minuters gångväg från oss. Samuel roade sig själv med att kasta sten och pinnar i vattnet. Jag gick säkert en mil denna underbara dag!
 
 
 
hahahahaha =D

5 veckor kvar

5 veckor kvar till examen, helt otroligt! Den dumma salstentan tar bort en del av glädjen men jag kommer bli sjuksköterska oavsett om jag hinner få alla poäng till examensdagen eller lite senare.
 
 
Vår fina "examensnedräkningstavla" som är uppsatt i entrén i skolan. Kan ni se mitt namn? Numera är den helt full av namn =D
 
Jag följer "Villfarelser" både på Instagram och Facebook, underbara bilder och texter hahahaha
 
I helgen vet jag inte vad som händer riktigt, troligen mer utelek bara p g a pengabrist, tänkte lägga in en annons på lite kurslitteratur, dags att sälja loss och få lite pengar att använda sig av denna och nästa månad.
 
Att vara ledig såhär i flera dagar och inte ha några planer mer än att försöka fylla dagarna är mycket ovanligt för mig. Känner mig rastlös hahaha
 
trevlig helg på er!!
 

Ovanligt med många lediga dagar

Ja, 5 lediga dagar på rad händer inte så ofta men vi försöker fylla de med mycket utelek i det vackra och varma vädret.
 
I onsdags drog jag och Alicia och shoppade. Hon var nöjd med nya skor, jacka, shorts och glajor medan vi blev fattigare... Jag lyxade till det och köpte två par solglasögon själv =)
 

Igår, torsdag så kom Anna och Denise och hälsade på, Alicia sov över hos dem. Idag åkte vi och hälsade på dem och inatt har vi Denise som nattgäst.
 
 
Just nu är Henry med Anna och hennes gubbe och tittar på när Wallace spelar amerikansk fotboll.
 
 
 
 
 

Katastroftenta

Alltså tentan som skulle vara så lätt visade sig vara väldigt svår. Jag vet ärligt talat inte hur det gick men det känns inte bra. Säg inte nu "du klarade den" för det vill jag inte höra när jag känner såhär. Många var upprörda o förbannade. Vi fick frågor som vi aldrig hört förut o frågor som vi inte förstod. Vi visste inte vad vi skulle svara så det blev en massa flummande...
Väldigt besviken när jag pluggat så sjukt mycket på helt fel saker tydligen...

Det blir tre långa veckor och vi får en andra chans 4/6 men det är liksom dagen efter vår examensmiddag. 

Lite ledsen är jag men ett litet hopp finns ju alltid och hoppas mitt flummande kan pricka in tillräckligt med poäng. Nu ska jag njuta av våra 5 lediga dagar och låtsas som allt är bra.

Idag ska jag ut och shoppa lite med Alicia 

Hahaha
The boy

 

The boy, en skräckis som byggs upp på ett läskigt sätt och den är verkligen helt ok men slutet av filmen har jag sett i andra filmer. När man sett mycket skräck önskar man oväntade slut och twister man inte sett förr.


Decay

En thriller/skräckis som var helt ok. Skruvad, äcklig och skum.

Det var den helgen det

Trots en del pluggande så har jag ändå haft en behaglig helg.
 
Igår drog vi till Skärholmen C och köpte skor och jackor till killarna samt beställde ett par söta glasögon till Samuel.
 
Jacka till Samuel från Lindex
 
Skor till Samuel från Skopunkten.
 
 

Pimpat balkongen med det härligt stora parasollet och plastmattor från Rusta. Varje månad ska vi köpa något till balkongen som nytt bord och stolar, hyllor, växter m.m.
 
 Underbart fint och varmt väder har vi haft i helgen
 
Nu imorgon kör sista kursen igång, sista kursen på utbildningen!! Det är en valbar kurs och jag valde Livsåskådningsfrågor i vårdkontext. Inte världens mest spännande kurs men men sista poängen måste ju tas.
På tisdag mellan 17:00-20:00 får ni gärna skänka mig en tanke då den sista salstenten ska ta plats, i folkhälsovetenskap. Har pluggat idag så det sprutar fakta och begrepp ut ur mina öron...
 
Sedan är jag ledig onsdag-söndag, wihooo så skönt!! Samuel är ledig tisdag-söndag då förskolan är stängd tisdag och onsdag, stora barnen är lediga onsdag-söndag då deras skola är stängd på onsdag. Får se vad vi hittar på, badhus hade jag i tankarna och ev. något museum.
 
Jag önskar er alla en himla fin vecka!
 

RSS 2.0