16 nätter

har gått och Alicia har fortfarande bara kissat i sängen en gång men Henry är nu uppe i tre ggr.
Men han har fått stark hostmedicin så det kan ha påverkat honom och troligen har han sovit så djupt att han inte känt att han måste kissa.

Måndag 28/2-2011

                                              

Idag så är första dagen på mitt project "Slim down Beach 2011" och det har gått bra. Jag har inte följt mitt schema men ändå ätit bra.
Jag har varit iväg på coachträff hela dagen och blev bjuden på lunch där så då blir det lite svårt men det vara en enkel pastasallad så det är ju lugnt =)

Ska försöka att inte väga mig mer än en gång i veckan men hur svårt är inte det??
1kg/vecka i genomsnitt är målet.
Efter jobbet så dansade jag i ca 30 minuter framför Kinect. Jag ska dansa några ggr i veckan och så träningscykla och sådär. Jag längtar efter att få se kilon försvinna och bli mer fit!

                                                 
Nu har jag fått en läkartid till den 15/3. Det torra märket är mycket bättre nu men örat är fortfarande konstigt och det ska bli skönt att få det ordentligt undersökt. Sedan så hoppas jag de tar blodprov m.m. för att se om jag fattas något ämne eller vad det är som gör att mitt huvud känns såhär underligt.

Inga filmer har jag sett de senaste dagarna för att jag är lite mätt på filmer faktiskt =) Jag har några att se men det är ingen som lockar sådär avsevärt. Min filmmani kommer och går.

Två veckor har nu gått sedan F var på Migrationsverket och inte ett ord har vi hört *suck*. Ska be honom ringa de imorgon och fråga vad som händer. Vi vill ju att det ska ske saker nu, hatar denna väntan.

Nu är vintern över enligt almanackan för vi går in i mars imorgon. Men vintern är fortfarande här för det är snö, is och minusgrader... Men misströsta inte, de jobbigaste månaderna är över och enligt Metro så kommer våren till STHLM runt 20/3 =)

Ha en fortsatt härlig arbetsvecka!


Melodifestivalen

Jag gillade Linda Pritchards låt Alive och vi röstade 2 ggr på henne. Hon kom till andra chansen.

Linda Bengtzings låt lät som alla andra av hennes låtar. Texten var urdålig och hennes kläder fula.
Men hon är ju känd så det väger ju mest i denna tävling har vi ju märkt.

Att rockkillen gick vidare var oväntat men väldigt kul. Låten var bra och han hade ju en snygg och cool stil. Älskar tatueringar på halsen, det är så snyggt!!

Vad har ni att säga om kvällens låtar?

14 nätter

har nu gått och Alicia har hitintills endast kissat en gång och Henry har kissat två gånger på natten.

Så det är en enorm framgång, skönt!


En fundering

Varför har så många låtar äckliga texter? Fula ord, nedvärderande videos m.m.

Och så spelas de på radio hela tiden och blir riktiga hits och mina barn lyssnar på detta.

Jag tror inte folk vill lyssna på dessa äckliga texter men vad tänker artisterna på? Vem skriver låtarna?
Fredagsfilmer"Gullivers resor" en komedi med Jack Black. Jag tyckte den var sådär, skrattade knappt.

 "Tusen gånger starkare" är en svensk film som handlar om en 9:e klass i en svensk skola. Den var helt ok och igenkännande


Lördagkväll

F har fått datum för sin fotoperation. 31/3 ska den ske och han är ju lycklig såklart.

                                        

Men nu vet vi inte hur det blir med Nigeria =( för vi vet inte hur länge han måste ha gips eller hur länge rehabiliteringen tar...

Jag är såklart ledsen över detta men glad för hans skull. Men vi kör på med planerna om pass m.m. så får vi se om vi reser i juni annars får vi väl flytta fram det ytterliggare till hösten troligen.
Det tråkiga är då att barnen måste ta ledigt från skolan och vad händer med vår sommarsemester som vi sökt. Kan man liksom ångra sina beviljade semesterveckor?!

Allting känns uppgivet och ledsamt, mår inte bra när alla planer går om intet, när det inte går som jag tänkt =(

Jaja vi får se vad som händer...


                                                  

Idag stack jag och Alicia iväg på en shoppingtur i SKHLM centrum. Vi köpte ett par pösiga ljusa jeans och en tuff t-shirt på Lindex. Jag fick 130 kr rabatt på jeansen och 30 kr i rabatt på t-shirten, me like =) Jag tittar aldrig på t-shirtarna på tjejsidan då de är små och tighta...
Samma t-shirt storlek på killarnas sida är typ dubbelt så stora. Så sjukt att det ska vara en sådan skillnad på pojk och flick tröjor/byxor. De säger att det är mode att det ska vara tight men varför inte ha alternativ?!

Sedan hittade vi ett par snygga leggings med skinndetaljer och en tuff keps på H&M där jag hade en bonuscheck på 50kr.

Sedan blev det en tur på Myrorna också där vi hittade två tröjor, en för 20kr och en för 45kr.

Alicia är så nöjd så =)

                                              

Alltså Henry har börjat hosta jättemycket och har fått sin ansträngda andning som han brukar få. Det bådar inte gott och lutar mot att vår natt blir jobbig och att han troligen blir sjuk...

Jag måste vara på jobb på måndag så jag har redan förvarnat F. Jag ska på coachträff och vill jättegärna gå.


Kissandet

12 dagar har gått och Alicia har kissat i sängen en natt och Henry en natt. Lite bakslag men det är ändå en mycket positiv förändring

Torsdag 24/2-2011

Kylan har bitit sig fast här i Norsborg. Många minusgrader har vi haft hela veckan, ner mot  
-22 grader en morgon brrr...
Jag smörjer mig men ändå är huden jättetorr, denna kyla kan ju inte vara bra för kroppen/huden men vad ska vi brevbärare göra då?
Posten måste ju ut i alla väder.  =)

                                                     

Måste bara beklaga mig som förälder. Vi har sommarlov, påsklov, sportlov, höstlov och vinterlov och däremellan är det studiedagar och liknande. Och normalt sätt har man 5 semesterveckor och hur ska det gå ihop?!
Detta dåliga samvete som heltidsarbetande småbarnsförälder tär på mig. "Måste jag gå på fritids hela sportlovet?" frågade Alicia mig och ja det måste hon tyvärr. Hon blev besviken såklart. Hon vill också vara ledig som de flesta av hennes klasskompisar är.
Många mammor här i Norsborg är hemmafruar/arbetslösa och då kan ju barnen vara hemma alla lov m.m. precis som jag var när jag var liten.

Jag älskade loven för jag var ledig och kunde göra vad jag ville om dagarna, slapp gå upp på morgonen och vara på fritids hela dagarna. Jag önskar jag kunde ge mina barn samma sak. Visst drar man ner på utgifter m.m. så kanske vi hade klarat oss på en inkomst men det hade ju inte varit ett lyxliv precis...

Ibland önskar jag att jag var hemmafru och slapp jobba helt. Så mycket lugnare man varit, så mycket mer tid man hade haft till både hem och familj.

Skulle ni vilja vara hemmafruar? 

                                               

Semester är något vi alla längtar till nu. Jag ska nu ansöka om sommarsemester och har tänkt söka vecka 24-27, tre veckor i juni och första veckan i juli. Även vecka 32 har jag tänkt söka ledighet för.
Tanken är ju att vi ska åka till Nigeria i juni då. Men passgrejen går trögt och jag vågar inte hoppas på något förrän det är klart.Så fort det är klart så bokas resan och så rullar förberedelserna igång på riktigt. Jag blir så himla besviken om vi inte lyckas komma iväg nu i sommar, riktigt besviken...

Men men än är inte loppet kört

Ni får ha en jättehärlig fredag, helg imorgon wihoo


Film

Igår blev det film"Mean girls 2" och den var väl ingen höjdare men det hade ja inte förväntat mig heller. Jag gillar de här filmerna, amerikanska high school filmer med lite humor.

Inatt kissade Alicia i sängen =( 9 dagar klarade hon innan bakslaget men hoppas det var bara en natts bakslag. Henry däremot har nu klarat 10 dagar i sträck!! wihoo

Ja, nu ska jag kolla bloggar och sådär

Ha en härlig onsdag-torsdag


Tisdagkväll

och jag har nu bestämt mig för att boka tid hos Vårdcentralen för mina tre besvär som jag haft i drygt två månader.

* Mitt utslag på armen har växt till dubbel storlek. Det kliar inte men är rött och fnasigt. Vet inte om jag har fler utslag av samma slag men vill kolla upp vad det kan vara eftersom att det växer och inte blir bättre.

* Mitt vänstra öra som fortfarande är skumt. När jag har huvudet upprätt så vibrerar det typ när jag pratar, lutar jag på huvudet så känns det som vanligt när jag pratar. Jag har testat revaxör utan någon som helt förbättring.

* Min yrsel/tomhet i huvudet/brist på något ämne i "hjärnan". Det är en väldigt underlig känsla, det närmaste i beskrivning jag kan komma är känslan av hunger, törst och liknande då känner man att kroppen saknar mat/vätska. På samma sätt så känns det som om min hjärna saknar något ämne men jag vet inte vad. Det kan ju vara i princip vad som helst egentligen men jag vill kolla upp det för att jag är rädd att det bara blir värre annars.

Jag är orolig för vad allt beror på och därför måste jag kontakta en läkare. Men jag är rädd för sjukvården idag, feldiagnoser, att de inte undersöker mig ordentligt m.m. Jag har verkligen dragit mig i det längsta för att kontakta vårdcentralen angående mina symtom men jag känner att det inte blir bättre något av det.

Så vi får se när jag får tid och hur det hela fortlöper...

11 år...

har gått sedan jag nervöst stegade in på Citymails utdelningskontor här i Norsborg. Tänk att jag jobbat i 11 år på Citymail, helt otroligt lång tid.

Vi får se hur många fler år det blir =)

ha en skön måndag, nu är det Desperate time

Vårens viktprojekt startar snart

Och jag hoppas att det är fler som vågar hänga på.

28/2-4/4 så ska jag gå ner 5kg, 1kg/vecka i genomsnitt med hjälp av att äta rätt och träna rätt.

Kom igen nu, nu kör vi! Beach 2011 väntar på oss

Söndagens upptåg

Vi har haft konflikter med Henry om Henrys hår i flera månader nu. Hans hår såg ut som ett fågelbo, som en misslyckad afro/dreads. Idag lyckades vi övertala, hålla fast och muta honom så att F kunde klippa honom. Vi började med att klippa hans hår med en stor sax.

Efteråt rakade F honom så snyggt han kunde, han behöver övning men det ser ändå helt ok ut nu. Såhär glad blev Alicia när Henry väl var klippt

Sedan åkte vi till stan för att gå på museum "Leksaksmuseet" http://leksaksland.se/ 
vilket är precis som det låter ett litet med betoning på litet museum fullt av leksaker.  Barnen tyckte väl det var sådär men vi hade kupong så vi kom in för halva priset.

Väl hemma så lagade jag mat, hel kyckling i ugn och fried rice, mumsigt värre. F bakade sausagerolls som vi kan ha som lunch i veckan, musigt det också.

Nu sitter jag här vid datorn och känner mig stressfri för en gångs skull, skönt!

Just det, jag lyckades ju jobba en hel vecka denna veckan, får se hur länge det dröjer tills barnen blir sjuka igen...

Nu ska jag kolla lite bloggar och sedan förbereda mig för ännu en vecka i kylan...

Ha en skön vecka


Helgen fortsatte i lugnt tempo

På kvällen var det dags för Melodifestival del 3.

Jag gillade Shirleys änglar och Sebastian. Jag gillade inte Eric Saade. Han lät som en sämre kopia av förra årets hit, Manboy var 100 ggr bättre. Men såklart gick han till Globen, vem trodde något annat?!
Dansbandslåten var väl ok men ingen vinnare enligt mig.

Vad tyckte ni?

Sedan såg jag och Felix en av mina favoritfilmer"The game" (1997) med Michael Douglas och Sean Penn. En gammal klassiker (?) som F aldrig hade sett! Den var och är bra fortfarande. Har ni inte sett den så se den!

Idag vaknade vi upp och insåg att barnen nu klarat 8 dagar i sträck utan att kissa i sängen, fantastiskt! Varje dag är en stor seger för oss alla!!


Lördagen den 19/2-2011

På fredagkvällen såg jag en film"Going the distance" med Justin Long och Drew Barrymore. En jättegullig och mysig film, en romantisk komedi. Jag tyckte om den!

På lördagen vaknade vi och hade inga planer alls på dagen. Barnen hade nu inte kissat i sängen på en hel vecka, otroligt skönt och otroligt hur det har vänt utan att vi gjort något speciellt. Så jag och barnen åkte till BR för att de skulle få en leksak för att de varit så duktiga.
Alicia valde en Hello Kitty sak medans Henry spanade in Lego kartongerna för x antal hundralappar... Han fick en mindre variant =)
Vi hade -14 grader mitt på lördagen shiit vad kallt!!

Väl hemma igen så somnade jag när jag tittade på tv. Vaknade upp och fortsatt softa hela långa dagen. Jag bakade naturgodis, jag hittade ett recept i senaste McDonalds tidningen.
Det smakade ok men inte så mycket mer. Är ni intresserade av receptet?Bild lånad från www.google.se  


Energikaka

Ugnen på 125 grader

Blanda ihop

2 dl havregryn

1 dl riven kokos

2 dl hackade, salta jordnötter

2 dl solrosfrön

2 dl russin

2 msk socker

Häll över 1 dl apelsinjuice och rör om

Knäck tre ägg och dela upp vitorna och gulorna var för sig. Äggvitorna ska sedan ner i blandningen.

Vispa ihop allting ordentligt!

Tryck ut smeten i en form på ungefär 20*30cm klädd med bakplåtspapper. Grädda i ca 30 minuter.

Skär kakan i fyrkanter när den väl svalnat.

Jag ska ta med mig mina till jobbet imorgon och bjuda på =)


Fredag!!

Älskar fredagmorgnar, när jag precis börjat jobba. Förväntan på helgen, att veta att vi snart är lediga i två dagar, känslan är så härlig.

Tyvärr går ju helgen så himla fort trots att jag njuter i fulla drag.

Jag har den senaste tiden känt mig lite vimmelkantig, svårt att beskriva exakt hur det känns, tom i bollen typ. När jag läst lite på nätet och grunnat på vad det kan vara så kan jag bara komma fram till en sak (tror jag). Det är stressymptom, jag känner mig stressad alltid över allting. Från morgonens lämningar på dagis/fritids till alla sysslor på jobbet/efter jobbet. Jag känner mig stressad när jag sitter vid datorn för att det oftast drar ut på tiden.

                                                 

Jag vill kunna slappna av rejält men jag har så svårt för att göra det. Jag har svårt för att sitta still och inte göra något.
Men jag måste göra det, jag måste lära mig själv att slappna av och göra ingenting. Jag måste släppa på denna stress, press och måsten. Ge mig tips som gör att jag vill och kan slappna av!

Sex nätter har vi varit kissfria, båda barnen! Det är helt otroligt och vi kan nästan inte tro att det är sant. Har det verkligen vänt? Vågar vi tro att barnen nu ska bli natttorra en gång för alla?

Igår såg jag en film
"The resident" med bl.a. Hilary Swank. Jag tyckte den var bra. Det är en thriller som handlar om en stalker som blir lite obsessed.

Nu ska jag kolla lite bloggar och sådant, sedan blir det filmkväll

Ha en sjukt skön och härlig helg på er

Onsdagen den 16/2-2011

Hejhej allihopa!

Först och främst vill jag berätta att mina barn har klarat sig i fyra nätter nu utan att kissa i sängen. Förra veckan kissade de kanske 1 gång så det har verkligen svängt bara sådär.
Men visst bakslag kan ju komma och det räknar vi med men varje kissfri natt är en seger för vår sömn och vår tvättmaskin =)

Nu de två senaste morgnarna har mina händer och fötter kliat som aldrig förr. Vet inte vad det är men det kliar något så fruktansvärt i endast händerna och fötterna men efter ca 10 minuter så går det bort. Någon som vet vad det kan bero på? Har aldrig varit med om något liknande.

Ja, igår hann jag med en film men kom i säng efter 00.00

"My soul to take" är en thriller men okända skådisar och den är väl sådär. Den går att se men inget mer.

Idag vill jag se film men även kolla bloggar, åh jag hinner inte med allt =)

Det är tufft på jobb med övertid varje dag, så kroppen är rätt sliten redan. Två dagar till helg wihoo och då ska vi vila upp oss och hitta på något kul.

Ha en underbar torsdag


Dag 30 – Ett sista ögonblick

Usch det låter läskigt.

Ett sista ögonblick låter negativt, typ sista ögonblicket innan något händer, man dör eller annat tragiskt...

Nej, det vill jag inte skriva något om.


Idag grattar vi min systerMin syster Karin blir 45 år idag så vi ropar hipp hipp hurra!!

Glad Alla hjärtans dag

Jag hoppas ni haft en härlig Alla Hjärtas dag med era nära och kära.

Efter jobbet gick vi ut och åt på grillen, nära och bra. Något mysigt får man väl ha det en dag som denna?!
Fast hos oss är det Alla hjärtans dag varje dag =)

Idag var en konstig dag på jobbet, vill inte gå in på detaljer men hela dagen kändes olustig och skum. Själv var jag ganska normal, tror jag?! haha

F har nu äntligen varit hos Migrationsverket och blivit fotograferad, skrivit sin namnteckning och de tog hans fingeravtryck, värsta CSI nu när man ska göra pass (främlingspass). Så nu är det bara att vänta på att det ska bli klart så vi kan samla ihop oss inför nigerianska ambassaden i Tyskland, läskigt och spännande =) Ska det bli av, ska vi verkligen resa till Nigeria i sommar?
Jag skulle bli så lycklig, det skulle vara mer än underbart!

Vi har varit hos vår hyresvärd nu också och skrivit på kontrakt så de tar över underhållet av lägenheten igen. Det kostar 300/månad för oss men det är värt det. De ska komma hit och besiktiga lägenheten och i mina ögon behövs det nya tapeter och målas i alla rum (över 21 år sedan sist..)
Kanske gör de vid köksluckor, golv? Vi får se vad de tycker är nödvändigt för jag antar att de bara gör det som de tycker behövs...
Vi är de första av de gamla hyresgästerna som återgår till det gamla systemet. Nya hyresgäster får det nya systemet automatiskt. I gamla systemet så betalar man allt underhåll på hyran, som en avbetalningsplan...

Idag blir det ingen film för mig, ska ju sitta här. Men igår såg jag en ganska bra film 

"Life as we know it" med Katherine Heigl och Josh Duhamel är en romantisk komedi som är bra tycker jag.

ha en underbar tisdag you guys =)


Söndagkväll

Medlodifestivalen del 2. Jag tyckte ingen låt var direkt dålig men ingen var direkt fantastisk heller.

Det tråkiga är att jag typ visste att Brolle och Sanna skulle gå vidare, för svenska folket röstar alltid på "den kända" typ.
Jag gillade delar av Christian Walz låt och även "the marker" (?).

Vad tyckte ni?

Sedan såg jag en tramsig film
 "Nr 1 chearleading camp" en typisk amerikansk film om chearleading och nakenhet och annat snusk... Need I say more?Idag har jag storstädat hela lägenheten själv. Det tog sin lilla tid. F var på fotbollstränarkurs hela dagen. Sedan gick jag och barnen ut för att leka men det är så kallt så det blev bara en kort stund...

Jag ska jobba imorgon som det ser ut nu. Men jag är så nojig, för barnen är förkylda och slemmiga i halsen, Alicia lite röd i ögonen. Men annars är de precis som vanligt, aptiten är tillbaka och springet i kroppen.
Jobbigt att behöva vara nojig hela tiden...

Ny vecka, nya tag. Snön ligger tjock på backen, många minusgrader och våren är långt långt borta men lika glada är vi för det =)

Ha en skön vecka gott folk

Dag 29 – Mina ambitioner

Jag har inte så höga ambitioner eller mål i livet för mig personligen för tillfället.

Jag har drömmar som jag vill ska "slå in" men vi får se om de gör det.

Min ambition i livet är att försöka vara så positiv som möjligt, försöka klara av de problem som dyker upp på livets långa och ibland jobbiga väg. Min ambition är också att vårda mitt äktenskap och uppfostra mina barn till goda människor.
Att alltid försöka ge 100% i allt jag gör är också en av mina ambitioner.


Klicka in här och bli medlem, tjäna pengar!!

plusikassan.se

Plusikassan.se - Spara och tjäna pengar på allt du gör på Internet

Denise 4 år idag

                                             

Denise fyller 4 år idag så det hurrar vi för!!

GRATTIS


Det har vänt?!

Henry är nästan som vanligt idag, skumt...

Han var väldigt dålig igår men idag har inte behövt vila alls och han har ätit lite, inte mycket men lite. Han kan även spela Xbox =)

Så konstigt att det kan vända sådär men det känns bra och jag kan släppa oron.

Nu gäller det för honom att vila ordentligt resten av helgen så hoppas jag han är fit for fight på måndag.

Igårkväll såg jag ännu en film."You again" är en komedi med bl.a. Jamie Lee Curtis i huvudrollerna. Även andra kända ansikten.
Den var ganska rolig och helt klart sevärd.

Nu ska vi fortsätta njuta av lördagen, F är iväg på fotbollsträning så jag och barnen ska spela lite spel m.m. och senare blir det Melodifestivalen del 2.

Ha en fortsatt härlig helg!

Jag är orolig

Jag brukar inte vara orolig när barnen är sjuka men Henry är nu inne på sin femte dag och han är aldrig sjuk så länge.
Han är jättehängig, sitter inte upp utan ligger, vilar, sover hela dagen. Äter/dricker knappt något. Han orkar inte ens spela Xbox.
Jag är orolig och ledsen. Vad ska vi göra?

Ska vi åka till närakuten så att de får kolla upp honom?!

Min lille gubbe, vill bara att han ska bli piggare, höra honom bråka och skrika lite =(

                                                       

Filmer"faster" är en action film med bl.a. Dwayne Johnson och andra kända ansikten. Den var spännande och helt klart sevärd.

 "Burlesque" är enastående film/musikal med bl.a. Cher och Christina Aguilera i huvudrollerna. Jag gillade verkligen den då jag älskar dans och musik =)

 

"love and other drugs" är en romantisk komedi med Jake Gyllenhaal och Anne Hathaway. Den var helt ok och rörande på sina ställen men inget för barn (för mycket naket...)


Dag 28 – Det här saknar jag

Jag saknar spontaniteten i mitt liv, de oplanerade äventyren, att ta dagen som den kommer.

(Som förälder så styrs ens liv av rutiner och det är barnen som kommer i första hand när det gäller mat, sömn m.m. Så därför är det svårt att vara spontan och go with the flow liksom som förr.)

Jag saknar min pappa som gick bort september 2001.

Jag saknar F´s föräldrar trots att jag aldrig träffat dem. Pappan dog ganska ung, när F bara var bara något år gammal och mamman dog 1995.

Jag saknar att bo nära min mamma och syskon.

Jag saknar min fågel Arne som jag hade när jag var liten. Världens tamaste fågel =)

Jag saknar några vänner som jag förlorat p g a olika saker =(

Just nu saknar jag ett glas Cola Zero
Torsdag...

Jag var på jobb idag igen och Henry på dagis.
Det har snöat hela dagen och ska göra det hela natten också. Varför blir man alltid förvånad när det börjar snöa? Det är ju fortfarande vinter. Men något inom en hoppas alltid att vintern och framförallt snöandet är över.

                                             

Jag tror det kommer dröja långt in i mars innan vi kan tänka att våren är här.

En timme innan min arbetsdag är över så ringer Henrys dagis. Henry är sjuk, han mår inte bra, han är varm och inte sig själv... F hade redan slutat så han hämtade upp honom.

Jag vet inte vad jag ska tänka eller om jag ska skratta eller gråta... Imorgon ska jag alltså vara hemma igen och vabba.

Det är något elakt och långdraget virus som finns här i Norsborg just nu. Många i Alicias skola har varit/är sjuka och på mitt jobb är det fler som är hemma än jobbar.

Ni får ha en trevlig fredag, här blir det alltså stugsittande hela helgen igen...Onsdag

Vabbar ju även idag men nu är Henry mycket bättre och vi har bestämt att han ska få gå på förskolan imorgon igen.

Så efter en veckas vabbande så ska jag ut i kylan, halkan och upp tidigt på morgonen... Men det känns ändå ok men det verkar som vårt lilla utdelningskontor drabbats av sjukdomar, alla är typ dåliga.
Jag bara väntar på att även jag ska bli sjuk, jag vågar ju knappt bli sjuk för att jag är hemma så mycket med barnen.

Igår såg jag en film som var något utöver det vanliga"Troll jägaren" är en norsk film som baseras på verkliga händelser, eller vad tror ni själva?
Den är dokumentärinspelad (tänk Blair witch) och var riktigt intressant och man sitter på helspänn hela filmen.

Nu har jag precis gjort köttfärslimpa för första gången, hoppas det smakar bra. F gillar ju inte köttfärs tyvärr men han få väl smaka lite i alla fall.

Ni får ha en trevlig torsdag!

Dag 27 – Min favoritplats

Jag har flera favoritplatser.


Vår säng


På ett flygplan ner mot något varmt land (gärna Nigeria)


Framför datorn


I soffan framför en bra film


I soffan på fredagar/lördagar och har mys med barnen


På kinarestaurangen tillsammans med Felix


Hemma i min mammas kök


Hemma hos min älskade syskon


Hemma hos goda vänner

Tisdag och vabbandet fortsätter

Alicia är bra nu så hon var i skolan idag och det gick bra.

Henry har haft feber även idag så han ska vara hemma imorgon också. Hoppas kunna jobba på torsdag men vi får se...
Han verkar just nu lite piggare men det kan ju vända på kväll/natten då oftast feber återkommer.

                                           

Felix provisoriska främlingspass är på gång, han ska till Migrationsverket på torsdag för foto, namnteckning och fingeravtryck. Sedan hoppas vi att det går snabbt så att nästa process kan börja, att fixa iordning alla dokument, söka passet online och få ett datum för honom att åka till nigerianska ambassaden i Berlin. Ev, följer vi med så att det blir som en liten semester plus att jag får öva på min tyska =)

Hoppas att han/vi kan åka redan denna månad eller i alla fall i mars någongång.

Nu har jag typ bestämt mig för att köra hårdare bantning istället för denna långsamma process funkar inte på mig. Så mars/april är de månader då jag kommer köra hårt och nu ska jag klara det. Måste gå ner, må bättre, kläderna sitter bättre och livet känns lättare.
Nu kör vi!

Ha en bra onsdag!

Filmer"La casa muda" är en skräckis/thriller. En spansk och kort film. Den var helt ok, lite lagom spännande."Puss" är en svensk film med skådisar som Alexander och Gustaf Skarsgård. Den handlar om ett teatersällskap och alla deras intriger. Den var helt ok.

Laserturken, så roliga


Fried riceJag gjorde en ny rätt idag som kallas fried rice, vilket är en nigeriansk maträtt.
Supergott!

Koka vanligt ris i en kastrull (långkornigt)

Sedan kokar du det ev. kött och grönsaker du vill ha/tycker om i en anna kastrull. Jag använde ärtor, majs, räkor, broccoli, morötter och blomkål men du kan i princip använda vad som helst. Jag kokade de i 5 minuter, hällde av vattnet och sedan kryddade jag blandningen med salt, chiliflakes, timjan och curry, blandade även i en kub grönsaksbuljung.
Man kan krydda det efter tycke och smak med vilka kryddor man vill.

I en tredje gryta lägger du olja, lite lagom på botten och värmer. Sedan varvar du med att lägga i någon sked av det kokta riset och någon sked av "grönsaksblandningen" och rör om så det "friteras" och så fortsätter du så till allt ris och grönsaksblandning är mixade ihop i den tredje grytan.

Sedan är det klart att ätas. Jag grillade även kycklingben i ugnen att ha till riset.

Hoppas det smakar!


Filmer"It´s kind of a funny story" är en ganska bra film. Den handlar om en ung kille som är deprimerad och läggs in på en vuxen psykiatrisk klinik.

Har sett tre filmer med Zach Galifinakis den senaste veckan och han börjar bli en av mina favoritskådespelare. Han är så rolig och naturlig!

"Jack goes boating" är en drama med lite komedisnuttar. Den är helt ok.

Måndag och vabb

Ja, vad ska man säga?

25/1-26/1  Henry sjuk med feber och ont i halsen

1/2-7/2 Alicia sjuk med feber, huvudvärk, halsont, hosta och förkylning

3/2-5/2 Henry sjuk med jobbig hosta, kraftigt förkyld som slutar i magsjuka

6/2 och framåt Henry sjuk i hög feber...

Vad gör vi för fel?

Jag ska se till att de äter minst en frukt om dagen, helst ett äpple, tvätta händerna oftare och försöka att de ska sova fler timmar.

Jag antar att vi bara har haft kraftig otur för barnen är ju "stora" nu och bör vara sjuka mer sällan. Förra året vabbade jag inte på hela tre månader under höst/vinter.

Jobbigt... Vissa kanske tror det är skönt att vara hemma med sjuka barn och visst det kan det vara om det är sällan och enstaka dagar men inte såhär på detta sätt.


Söndagkväll

Besöket hos läkaren gick bra och det var en bra läkare. Hon kände och klämde på mage, hjärta, lungor m.m. Testet var negativt så inga bakterier.
Det är en vanlig virusinfektion som ska gå över med vila.

Jag fick sjukintyg för Alicia t o m onsdag men hoppas kunna jobba redan på tisdag. Jag är rätt less på att gå hemma nu, gått hemma sedan i torsdags ju...

Hon har ingen feber men klagar på halsont. Hon har ingen aptit och detta känner vi inte alls igen. Hoppas att det vänder tills imorgon men imorgon är vi alltså hemma. Men Henry huliganen Johnson tänker jag lämna på dagis!

Just det med tanke på Melodifestivalen, hur snygg är inte Marie Serneholt?! Hon är så vacker, som en barbiedocka med så är hon tillsammans med barbien Ken också =) (Måns Zelmerlöw)

Börjar känna något litet i halsen jag med, hoppas det drar förbi utan större problem...

Hoppas ni gillade mina nostalgiklipp från www.youtube.se 

Ha en skön vecka gott folk 


Danska barnprogram *nostalgi*
merFavoriterna

http://www.youtube.com/watch?v=-sM92qW7j-4

Fragglarna


Och ännu mer 

 


Ännu mer


Mer nostalgi


Barnprogram från förr *nostalgi*
Recept

Detta gjorde vi igår och hela familjen gillade det inklusive Henry!!

Hel kyckling i ugn

175 grader i ca 60-80 minuter

Stoppa en kyckling med citronklyftor (utan skal), timjan, 3 delade vitlöksklyftor och några margarinklickar.

Pensla kycklingen med en blandning av 1 msk olivolja och 1 msk soja. Salt och peppar på.

In med den i ugnen i en ugnsfastform och då och då öser du kycklingen med spadet, samt lägger lite klickar med margarin på och runt om den.

Vi använde spadet som sås på riset.

Det skötte sig själv och blev mycket gott.


Alicia

Alicia har gnällt hela natten så jag har ring närakuten och vi fick en tid 15.50. Ev. är det ju halsfluss men vi får se.

Ska även be om ett sjukintyg då hon snart varit sjuk i 1 vecka. Vet ju inte riktigt när hon orkar gå till skolan igen men hon längtar dit och vill gå säger hon.

Vad skönt det var när man är föräldraledig, slippa alla procedurer kring vabb m.m.

Alicia är sällan sjuk *ta i trä* men när hon blir det så blir hon det rejält...

Magsjuka har ingen av oss andra drabbats av så det måste ha varit något annat?!

Igår såg jag en bra film"The king´s speech" men Colin Firth. Först var jag tveksam men den överraskade mig, den var bra, rolig ibland och spännande.

Melodifestivalen

Vilka hemska bidrag, inget var väl direkt lysande tyckte jag.

Sämst var bidrag 4, han som började sin låt med att sitta i en solstol. Shit vad dåligt han sjöng och låten var kass.

Jag gillade Danny bäst, han krossade ju sitt motstånd totalt. Även bidrag 6, som inte ens fick en chans. Ramus Wiberg, tyckte låten var bra men hans dans var ful.
Pernilla Andersson var ok men alla hennes låtar låter typ likadant...

Vad tycker ni om gårdagens delfinal?

Alicia sämre igen

Vi känner inte igen vår lilla tjej. Hon är inte sig själv, verkar varm igen och har sår i gommen och ont i halsen. Hon är lugn och stilla, vilar mycket och verkar så ledsen =(

Vi ska nog till närakuten imorgon och testa henne för halsfluss för nu har hon varit sjuk i 6 dagar och det är inte normalt att vara varm av och till så många dagar.

Henry däremot är sig själv, hostar knappt och spelar Xbox hela dagen =)

Idag var jag och Alicia på Myrorna, vi hittade ett par fina tights plus 2 fina tröjor till henne för 90 kr. Otroligt billigt och bra!

Vägde och mätte barnen idag.

Alicia är 129 cm lång och väger 32,7 kg (har gått ner 3hg och växt 2 cmsedan oktober)
Henry är 114cm lång och 19,4kg. (Har gått upp 4hg och växt 2 cm sedan oktober)

igår såg jag en rolig film


 

"Due date" är en rolig film. Robert Downey JR och Zach Galifianakis. Rekommenderas!

Nu är det alldeles strax för Melodifestivalen, delfinal 1. Nu ska vi äta middag, ett hytt recept som jag testar, hoppas det är gott...

Ha en trevlig lördagkväll


Dag 26 – Mina rädslor

Mina värsta rädslor:


* Att dö innan barnen blivit vuxna

* Att Felix ska dö

* Att barnen skulle skada sig, bli jättesjuka

* Att barnen skulle dö

* Spindlar

* Höjder

* Att jag inte skulle vara på plats för att rädda mina barn vid ev. fara

* Att tillbaka på sitt liv och ångra saker man inte gjorde, upplevde, fullföljde m.m.

* Att bli ensam

* Att bli gammal, sitta på ett äldreboende och inte få besök av någon

* Att mina barn väljer vägar i livet som bara leder till problem och olycka

* När inte jag har någon makt över barnen längre

* Terrorister och deras brist på samvete och kärlek för andra människor


Fredag, vabbandet fortgår

Alicia är mycket bättre idag och verkar vara helt feberfri.

Henry lyckades bli magsjuk igårkväll och kräktes x antal ggr. Äckligt, jobbigt och mycket tvättande idag.

                                         

Nu verkar han dock vara tillbaka på banan och hostan har även den lugnat ner sig med hjälp av vår vän hostmedicinen Cocillana.

Nu ska jag strax åka och handla, behöver en paus och lite frisk luft.

Efter flera dagars plusgrader och känslan av att våren var på väg så fick vi en riktig käftsmäll idag med snöoväder och kyla... På jobbet hade flera halkat och även F hade halkat några ggr idag.

Våren lyser nu med sin frånvaro igen bläää

Ni får ha en jättetrevlig fredag samt en mysig och lugn helg!

Filmer"The fighter" är en verklighetsbaserad film om en fd. känd boxare som numera är knarkare. Nu vill han att brorsan ska bli världsmästare i boxning. Den är helt ok, bra scener när det kommer till familjeförhållandena."Paranormal activity 2" är precis som 1:an en långdragen läskig film som aldrig blir riktigt läskig. Den hör ihop med 1:an och man bör se båda för att få ett bättre sammanhang.
Ingen höjdare utan man blir mer irriterad för att det knappt händer något.

Vabbar imorgon också

Alicia är bättre men ändå varm fortfarande, skumt...

Henry har gått och blivit sjuk igen, jag orkar snart inte mer. Han är jätteförkyld och hostig.

Jag trodde det skulle bli bättre med åldern ju, mina barn är fortfarande sjuka ofta trots en daglig vitamin, frukt varje dag, ordentligt med kläder. Kan det vara att vi går ut för lite?
Att de kanske får för lite sömn? De somnar vid 20.00. upp vid 06.00...

Det är jobbigt med vabbandet för både oss föräldrar, våra arbetsplatser och barnen.

Hoppas vi får en friskare vår.

Ha det gott

Lagändring kanske?


Jag har precis mailat diskrimineringsombudsmannan, Riksdagen, F Reinfeldt och G Hägglund nedanstående mail. Anledningen är den dumma lag som finns angående om att få svenskt medborgarskap. Läs själva nedan. Har överdrivit vissa saker men det måste man ju =)


"Hej!
 
Jag är så trött på de krav som finns för att söka svenskt medborgarskap.
 
Min man har bott i Sverige i snart 18 år, jobbar och betalar skatt. Vi har varit gifta i snart nio år och har tre barn.

Han kommer ifrån Nigeria och det är svårt att få fram ett pass eller annat identitetsdokument härifrån Sverige. Vi har försökt i över ett år hos nigerianska ambassaden här.

Att åka ner till Nigeria med endast tillfälliga resedokument är som att be om problem. Tullen där kommer behandla honom illa, begära en massa pengar och tid endast för att släppa in honom i landet. Fortsättningvis är det svårt att även söka om nytt pass i Nigeria då detta är ett korrupt land och det är mutor som gäller för att få något gjort.
 
Det är här mitt diskrimineringsproblem kommer fram. För enligt lagen så kan frun/maken intyga om att han är nigeriansk medborgare OM hon var gift med honom i hemlandet och också blivit svensk medborgare.
 
Jag förstår inte varför inte jag kan intyga att han är nigeriansk medborgare. Bara för att jag är svensk och inte varit gift med honom i hans hemland.

Vi har varit tillsammans i snart 13 år och vi har varit i Nigeria två ggr tillsammans och hälsat på familjen och barndomsvännerna. Jag har själv sett hans gamla, utgångna och numera borttappade nigerianska pass. Det är med det han åkte ner och besökte Nigeria 1999, 2000 och 2002.
 
Jag känner mig diskriminerad av den svenska lagen som inte tycker att jag som svensk fru till en invandrare har rätten att intyga att min man är nigeriansk medborgare!
 
Ändra lagen! Hur kan jag gå till väga?"


Dag 25 – En första

Hmm, det mesta vi gör i livet är ju den första.

Tråkigt ämne eller så är det jag som inte kan komma på något att skriva...

BLÄÄÄÄÄÄ


Nu ska det vabbas igen

Alicia är fortfarande febrig och dålig och F har tänkt jobba imorgon så då blir det jag som vabbar imorgon. Så får vi se om hon orkar gå på fredag.

Usch vad det var halt idag, plusgrader och skiten smälter, jippie. Men på vissa ställen så är det snorhalt, har nästan ramlat typ 10 ggr idag och varje gång har hjärtat fastnat i hjärtgropen...

Ja, så var det med det. Nu ska jag kolla bloggar och krama barnen lite.

Ha en bra torsdag-fredag

                                              


Jag, hypokondriker?

Är det bara jag som ibland tror att jag har alla möjliga slags sjukdomar? 

                                          

Jag har ett märke på vänstra underarmen som jag haft i några veckor, som ett utslag. Det är lite rött/rosa, torrt, lätt fjällande och har växt i storlek sedan jag först upptäckte det. Det är lite mindre än en krona i diameter.
Jag har smörjt på med olika krämer och ibland ser det bättre ut, ibland sämre.

Jag har ingen aning om vad det kan vara, det är ju vinter och jag har rätt torr hud så det kan ju vara en torr fläck bara men så börjar tankarna sväva iväg...

Tänk om det är hudcancer? Bör jag ringa VC och be de titta på det? Ska jag avvakta?

Fler som blir nojiga av sådana saker eller är det jag som överdriver??!!

Tacksam för råd!

                                                 


Sedan så har jag av och till de senaste veckorna haft problem med vänster örat, det är som ett lock men ändå inte. Det känns som något är i örat men ändå inte, konstig känsla. Hur känns en vaxpropp? Ibland känns det bra men ibland så känner jag av det.
Ibland när jag pratar så känner jag av "locket", skumt...

Är det åldern som tar ut sin rätt på kroppen? Eller vad händer?


filmer jag sett

Yes, jag kan bädda in videos igen. Det var tydligen något på Youtube som var avmarkerat.
"La Rafle" är en fransk film som handlar om andra världskrigets Frankrike och hur judarnas tillvaro där förändrades p g a kriget. Jättebra film, gripande och sorglig. Man kan inte förstå att detta verkligen har hänt.
"High life" är en film som handlar om ett gäng kriminella knarkare som planerar ett bankrån. Den utspelar sig på 80-talet. Den var sådär, inget speciellt.

1/2-2001 - 1/2-2010

Idag är det 10 år sedan vi förlovade oss.

                                               
F hade precis kommit hem från en resa till Nigeria och hade med sig två förlovningringar i "guld".

Men efter en vecka var vi gröna om fingrarna, hehe, så nej det var inte guld =).

Vi köpte nya ringar på Guldfynd och de har suttit på våra fingrar sedan dess, förutom när jag tappat den (har lyckats tappa den ett x antal ggr...) m.m.

Men det viktigaste datumet är 6/7-2002 då vi gifte oss. Eller i december 1998 då vi träffades för första gången, det är nog ännu viktigare =)


RSS 2.0