2019 lider mot sitt slut...

I lördags körde vi hem mamma/mormor till sig och så hjälpte vi henne handla och städa där hemma. På kvällen åkte vi hem till min bror Stamp-E och hade lördagsmys, spelade spel och såg skräckfilm. Filmen Eli såg vi och den var helt ok. 

I söndags drog vi till Malmöhus slott med min svägerska och ett par kusiner. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag åkte jag och Samuel hem en sväng till min mamma och hälsade på. Nu dröjer det innan jag får träffa lilla mamma igen ❤️


(null)
Nu ikväll träffades fyra systrar plus Alicia ute på restaurang i Skurup. Mysigt ❤️❤️

(null)

Idag har jag haft min absolut sista dag med föräldrapenning. Denna era är nu över vilket känns både ledsamt och tråkigt 😢😓

Imorgon åker vi tillbaka till 08-land, vi firar traditionsenligt nyårsafton där. Sedan börjar packning och rensning inför flytten. Tänk att vi bor i hus och i en ny kommun om 2 månader, galet! 

Önskar er alla ett gott nytt år 2020!!

I Skåne


Julafton var väldigt lugn, lite långtråkig faktiskt och jag kände mig väldigt trött... 

(null)

(null)

(null)
(null)


(null)

(null)

Barnen var väldigt nöjda med sina julklappar 😊. Alicia fick mest kläder, Henry fick bl.a. ett bra pingisrack samt VR spel och Samuel fick några sällskapsspel och Robloxgrejer m.m. 

På juldagen åkte vi ner till Skåne.

(null)


Vi åkte direkt till mamma som var inlagd på Medicinen 3 på SUS i Malmö. Hon blev utskriven samma dag så vi åkte tillsammans hem till min syster Ingells i Svedala. 

(null)
Väl hos min syster åt vi ett väldigt gott julbord som faktiskt var så mycket bättre än det vi hade på julafton...

(null)
(null)
Annandag jul åt vi take away mat, sedan kom min bror Stamp-E med familj över. Vi spelade julklappsspelet, skrattade massor och åt gottegott.

(null)


(null)
(null)
(null)
Idag åkte vi hem till barnens farbror F, åt god mat och hemmalagad kladdkaka samt spelade spel. 

Nu har vi drygt 3 dagar kvar i Skåne, tiden flyger iväg...

Önskar er en fin helg! 


Lillejulafton

I lördags jobbade jag heldag 7-21:30 och det gick bra men var riktigt trött under söndagen. Men åkte ändå och handlade lite julklappar.

11 dagars ledighet ska jag njuta av, det är föräldraledighet blandat med vanliga lediga dagar. Mina absolut sista föräldradagar och sedan får jag aldrig njuta av det mer...

Idag, lille julafton har jag varit på benen hela dagen, tvättat, städat, packat och handlat. Nu på kvällen blev tyvärr min mamma akut sjul och fick åka in med ambulans till akuten. Fjärde gången hon åker in akut senaste månaden. De tror det är ännu en lunginflammation, men troligen spökar hennes hjärtflimmer och hjärtsvikt också... min lilla mamma...
Hög dos syrgas och inlagd pä AVA (akutvårdsavdelning). 

Vi åker ju till Malmö på onsdag så då åker vi direkt till henne. Vi ska vara i Skåne en vecka. 

Önskar er alla en härlig jul, hoppas min mamma kryar på sig så vi kan njuta av julen 

Julen nalkas

I veckan har jag jobbat på BB måndag-torsdag där har jag tagit hand om och stöttat nyblivna föräldrar och deras nyfödda bebis. Kul med omväxling, är glad att jag äntligen fått börja rotera mellan förlossning, antenatal och BB. 

Förlossningen har sin charm och abstinensen är stor när jag inte fått vara med på en förlossning på ett tag, på antenatalen kan man få ta hand om alla möjliga slags patienter som prematur vattenavgång, prematura värkar, blödning och induktioner m.m. och det är verkligen lärorikt och mycket handlar om att stötta familjerna i denna ibland väldigt oroliga situation (att kanske få ett prematurt barn). På BB börjar familjen långsamt förstå att de fått en liten människa att hand om, vi stöttar med smärtlindring , ger amningshjälp och svarar på alla frågor samt ger relevant information. Vi förbereder dem för hemgång med sin lilla bebis. 
Love my job!! 

Nu har barnen jullov, Samuel och Alicia slutade i onsdags och Henry i torsdags. Henry fick inget F i betyg och det är mycket tack vare mitt tjat och min hjälp. Han hade höjt sig i en del ämnen men tyvärr sänkt sitt betyg i 2 ämnen. Nästa termin får han steppa upp och i 9:an ge järnet, särskilt om han vill komma in på naturvetenskapsprogrammet. 

(null)
Idag, fredag var jag ledig så tänkte att jag åker till Ica Maxi på förmiddagen så är det nog lugnt med folk... Tror halva Botkyrka tänkte samma sak, sjukt mycket folk och kundvagnar överallt... På söndag har jag tänkt åka till ett större köpcentrum och köpa sista julklapparna, fruktar det men ska vara på plats när affärerna öppnar så kanske man slipper kaoset?! 

I helgen jobbar jag heldag på lördag, alltså 07:00-21:30... i utbyte mot att jag är ledig på söndag. Fördelar: Mindre arbetstimmar totalt på en heldag än två separata arbetspass, ledig söndag och så får vi ett par hundra kronor extra om vi byter pass pga verksamheten önskar det. Nackdel: lång arbetsdag där man är slut i kropp och knopp dagen efter... 
Det bästa: Ledig från jobbet i 11 dagar fr o m söndag wihooo 🎉💃🏼😃

Önskar er en härlig helg! Nu blir det julfilmer alla dagar fram till julen 

Helgen

Vi har haft en bra helg! 14-årsfirandet var lyckat och Henry var mycket nöjd med kalaset. Vi bjöd på pizza från lokala pizzerian, hemmabakade kakor och snacks/godis. Det mesta var slut när de sista killarna skickades hem efter 21:00. 

(null)

I söndags kollade jag på B-filmer, sov middag och hade verkligen en riktig slappedag. 😃

Denna vecka är jag på BB fyra pass och i helgen på förlossningen. Roligt med omväxling! 

Önskar er alla en härlig vecka! 

December fortgår

Vi fick snö en dag, nästa dag regnade det bort... 

I veckan har jag jobbat månd-torsd på förlossningen och skolat in nya barnmorskor varje pass. Älskar att skola in nya barnmorskor då jag minns den skräckfyllda känslan och våndan jag hade inför varje pass. Nu plötsligt var man klar barnmorska och skulle klara av jobbet självständigt. Jag vill visa dem nya, att det är för jäkla jobbigt i början där känslorna pendlar upp och ner. Men att man för varje månad växer starkare och starkare, självförtroendet växer sakta och en dag inser man att man nog är en rätt okej barnmorska ändå och att vi är ett team, vi är aldrig ensamma utan vi backar och hjälper varandra! 

(null)
(null)
(null)
(null)
Vår son Henry fyllde 14år igår och han firades med sång och presenter på morgonen innan skolan. I skolan hade hans kompisar firat honom på olika sätt, glitter vid hans skåp, bjöd på dricka m.m. Supergulligt! 

Av oss fick Henry bl.a. VR trackers och band till dem, då kan han ha en tracker runt midjan och en på vardera foten/ankeln. Det gör att man kan spela med hela kroppen inne i VR världen. Ska bli sjukt coolt att testa. Dyrt japp, men nu önskar han knappt något i julklapp. Några VR spel bara. 

Henry har jobbat riktigt bra i skolan senaste veckan och enligt honom själv är F-varningarna borta och han har höjt sig i flera ämnen. Får se hur betygen ser ut nästa vecka. Jag har verkligen kämpat med honom hela hösten! 

(null)
(null)
(null)
Idag var både jag och F lediga, så vi gjorde en massa ärenden på förmiddagen och nu ikväll har jag bakat lite mer kakor till kalaset imorgon. 
Imorgon har vi 14-årskalas för Henry och ett gäng tonårskillar kommer invadera hemmet 😅😅😅

Önskar er alla en trevlig helg! Själv är jag ledig fredag-söndag och det är så supernice!!!Busy helg

I helgen har det varit fullt upp... vi har hunnit baka både lussebullar och pepparkakor. Storstädade hela lägenheten också. 

(null)
(null)
(null)
Kollade klart serien, History of horror som var riktigt bra. 

Idag besiktigades vår lägenhet och det var mest anmärkning på tapeterna och det ska kosta dryga 5000kr!! Får se om vi själv kan fixa till det, eller ta hjälp av någon. Fan pengarna rullar som bara den... lär bli många fattiga år framöver... men ett hus att njuta av. 🤗

Ha en bra vecka gott folk!

Tja bloggen

och alla mina trogna läsare ❤️

Det är inte många kommentarer till mina inlägg men det är kul att ni följer mig och mitt liv. 

Jag har jobbat en hel del i veckan, tisdag-fredag i alla fall och det har varit roliga pass. Jag har haft barnmorskestudent två av passen och det tycker jag är sååå roligt! Inte längesedan jag själv var student. Så jag minns precis hur hektisk sluttampen på barnmorskeprogrammet var... 

Just nu pågår Idolfinalen och jag röstar för Freddie som vinnare. Har tyckt han varit bäst genom hela hösten. 

I helgen är jag ledig wihooo, vi ska baka lussebullar och pepparkakor inför Henrys 14-årskalas. Sedan måste vi storstäda, det är säkert 4 veckor sedan vi städade ordentligt...

Henry har börjat skärpa sig en del i skolan nu, jobbar mer och hinner med det mesta i tid. Han har dock inte haft tid att redovisa kompletteringarna i matten så det är absolut på håret om han nu gör det nästa vecka. Där är det F-varning fortfarande alltså... 
I spanskan går det jättebra nu! Han ligger på C-B nivå enligt läraren och på A-nivå i engelska. Nu pratar han om att han vill gå natur på gymnasiet, då gäller det verkligen att steppa upp.

Önskar er alla en härlig helg!!Vilken sjuk helg

Jobbehelgen har varit sjukt intensiv, med många patienter som jag (vi) fått springa fram och tillbaka mellan. Glöm stödet för familjerna sådana här dagar, vi släckte bränder och sprang mellan rummen. Inte kul alls, det är inte så här man vill jobba som barnmorska. Fullt i Stockholm, för många bebisar som ville födas i helgen. Jag bara hoppas att familjerna fick bra upplevelser trots allt. Vi gör vårt bästa, det är bara sjukt svårt att hinna med allt och vi kan inte dela på oss...

Trots allt så älskar jag mitt yrke och min arbetsplats. Har bästa arbetskollegerna, alltid med ett leende och en hjälpsam hand trots kaoset. 

Samtidigt som kaoset på jobbet så får jag höra att min mamma åkt in med ambulans till akuten pga att hon inte kan andas. Hon blir inlagd med intravenös Furix (vätskedrivande) och antibiotika. Hon har fått lunginflammation, sedan innan har hon hjärtflimmer och hjärtssvikt. Min lilla mamma, hon är fortfarande inlagd. Så jobbigt att bo så långt ifrån...

(null)


Idag var jag ledig så åkte till SKHLM centrum och köpte några presenter till Henry som snart fyller 14år. Sedan vilade jag en hel del. 

I helgen såg jag dokumentären "Surviving R.Kelly", shit vilken psykopat han är... Helt sjukt! 🤮

Här har det verkligen blivit vinter, snö, is och minusgrader...

Ha en fin vintervecka, det lackar mot jul 😃


RSS 2.0