Jag, barnmorska?!

Ja, det var lite så det kändes igår när jag jobbade min första dag som barnmorska och hälsade på föräldrarna som barnmorska Kerstin 😅👩🏼‍⚕️👶🏻. Overkligt men samtidigt underbart!

(null)


Jag var på BB, eftervården där jag var i somras så det var kul att träffa alla igen. Dagen kändes bra. Så nu är vardagslivet i full gång igen.

Helgen var mysig. Mamma-Alicia dag på lördagen med lite shopping (till mig, Alicia ville inte ha något), mat ute och sedan kollade vi på bio.
(null)
Filmen var bra, men överhypade filmer förstör känslan på något sätt. Karaktären från The split är dock helt underbar 🤩😍

I söndags städades och tvättades det, sedan drog hela familjen ut och åkte pulka/lekte i snön. 

(null)
(null)
(null)
Igår kom äntligen mina examensbevis hem i brevlådan! Så fina 🤩😍
(null)
(null)
Ha en bra vecka i snö och kyla. Sista dagarna i januari - nu kör vi!!!

Vacaciones

Det har varit så skönt att vara ledig i veckan. Jag har hunnit rensa ut lite härhemma och skrubbat lite i köket. Men även sovit, vilat och kollat på tv/film.
Jag har även hunnit träffa min uppsatspartner för en "hemlig" grej, hunnit träffa en gammal vän från sjuksköterskeklassen och ätit lunch ute med Felix. En blandning av nytta och nöje alltså. 

I helgen ska jag och Alicia ha lite egentid så vi får se vad vi hittar på. Sedan har vi inte så mycket planer. Två dagar kvar innan ekorrhjulet startar igen.

Kan ju säga att träningen är som bortblåst och det är kaos med maten. Får se om jag kan ta tag i det nu igen. Vill absolut inte gå upp alla kilon jag gick ner förra året!!! Har tappat både lust och motivation, tänk så snabbt det kan gå. 

Trevlig helg!! (null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Vår magisteruppsats

https://pingpong.ki.se/public/pp/public_courses/course06225/published/1545994383714/resourceId/25360031/content/UploadedResources/Barnmorskors%20erfarenheter%20av%20att%20ha%20deltagit%20i%20ett%20mentorprogram.pdf?fbclid=IwAR2h5QM_UdZ0r_eOFvJIXxu3HdCEMXANt_axxsDDp8ePuUeFYa0RIPRAous

Här har ni länken till vår superba magisteruppsats som blivit hyllad. 🤩Klinikerna använder sig av den och en hel del människor har velat ha den.

Trevlig läsning!

Min resa - långt...

Jag har förstått att jag har några läsare som också läst/läser eller vill läsa till sjuksköterska/barnmorska. Så jag tänkte att jag skulle berätta om min resa fram till att jag nu 39år gammal kan titulera mig barnmorska. 

Innan gymnasiet ville jag arbeta med djur och ville bli veterinär eller djurvårdare. Hade helt ok betyg, 3,9 när jag gick ut högstadiet (1995, betygssystemet 1-5). Jag kom in på Naturbruksprogrammet med inriktning djurvård och skulle bo på internat i Svalöv. Jag var 16år och redan efter ett par dagar insåg jag att detta med internat inte var något för mig så jag hoppade av.

Bytte skola, stad och program. Jag började på Samhällsprogrammet inriktning humanism på Pildammsskolan i Malmö. Jag älskade språk och samhällsämnen så detta var rätt för mig, läste 4 språk utöver svenskan och trivdes bra! Fick bra betyg, 18,någonting (studenten 1998, betygssystemet U-MVG).  

På sommaren 1998 arbetade jag på ett äldreboende och trivdes bra men hade en ide om att jag skulle bli advokat. Hösten 1998 fick jag en praktikplats på en juristbyrå där jag var i ett halvår och insåg hur hård konkurrensen är i Sverige. Och att det inte verkade så kul...

Då fick jag en ide att jag skulle jobba i EU-departementet. Jag började läsa Internationell Migration och Etniska relationer plus en kurs i danska på Malmö Högskola, våren 1999. Det var jätteroligt men i denna veva träffade jag min käraste F som nu är min make sedan 16,5år. Så jag läste klart terminen och flyttade till Norsborg utanför Stockholm sommaren 1999. 

Hade fortfarande EU i tankarna och nu började jag tänka på att eventuellt bli tolk så började läsa tyska på Stockholms universitet, hösten 1999. Men alla var så duktiga i klassen att jag inte ens var i närheten av dem.

Januari 2000 ser jag att (Bring) Citymail söker brevbärare och det verkade kul! Fick jobbet och började februari 2000. Jag var anställd hos dem i drygt 16år. Under dessa år gifte jag mig och fick 3 barn. Jag cyklade, gick, åkte moped och körde bil om vartannat. Jag var coach (liknande samordnare/koordinator) i ca 10år. Jag var även skyddsombud många år. Jag trivdes bra men jobbet är tungt och slitsamt emellanåt. Vintern är hemsk! Kände att jag ville göra något mer meningsfullt i livet och att jag bara måste ha ett annat yrke innan jag är 40år. Och barnmorska var det som jag kände att jag ville bli.

När jag var föräldraledig med Samuel velade jag fram och tillbaka om jag skulle börja plugga eller inte. Risken var att jag blev kvar på Citymail om jag gick tillbaka. Jag gjorde slag i saken, nu eller aldrig och sökte tjänstledigt. Augusti 2013 kom jag in på sjuksköterskeprogrammet på Ersta Sköndal högskola och efter 3 år tog jag min kandidat- och sjuksköterskaexamen.

Efter examen fick jag jobb på en låst geriatrisk avdelning, akut konfusion, juni 2016 och arbetade där drygt ett år. Augusti 2017 kom jag in på barnmorskeprogrammet på Karolinska Institutet och för en vecka sedan tog jag min magister- och barnmorskeexamen. 

Nu fortsätter min resa. På måndag börjar jag arbeta som barnmorska på Karolinska Universitetssjukhus i Huddinge. Jag kommer vara på BB och förlossningen.   

Vem vet vad som händer i framtiden? Fortsätt följ min blogg så får vi se 🤗

Kallt

Imorse hade vi -12 brrrr och det är snorhalt sedan en vecka tillbaka. Sjukt svårt att gå, tänker på alla stackars gamlingar som inte vågar sig ut...

Vi hade en bra helg med mycket vila och film men även utenöje hann vi med.

(null)
(null)
(null)
I söndags drog vi till Bounce så killarna fick hoppa loss. 
Väl hemma fick vi Samuel till att skriva lite bokstäver och det fick han även göra idag. Vi är osäkra på om han är vänster- eller högerhänt men han skriver mest med vänster. 

(null)
(null)
Jag har ju semester nu och den kommer jag tillbringa med att rensa lite härhemma, träffa vänner och stundtals inte göra något. Idag frostade jag av frys och rengjorde kylen.
(null)
Idag hade vi möte med skolsyster, Samuels lärare, specialpedagogen och rektorn angående Samuels skolgång. De tyckte att största problemet är att han är trött hela tiden, somnar och sover i skolan nästan varje dag. Han orkar inte jobba, blir snabbt trött och tappar intresse. 
Nu ska vi börja lägga honom 30 minuter tidigare, alltså 19:30. Vi ska även gå och ta prover på Vårdcentralen, det kan bero på någon vitaminbrist trodde skolsystern. Han äter väldigt dåligt både i skola och hemma. Han ska även träna på att fortsätta skriva bokstäver dagligen. De tyckte dock att det blivit bättre efter jullovet, han är gladare, piggare och har arbetat mer. Hoppas det håller i sig och förbättras. 

Ha en bra vecka i minusgraderna!


Barnmorska

Idag var det examensdags!!

Vi i klassen träffades först och åt lunch samt drack champagne på en italiensk restaurang vid Odenplan. God mat och mysigt! Precis när vi skulle gå över till kyrkan fastnar min dragkedja i min nya fina klänning... Ett stort hål framtill plus att min dragkedja i jackan gick sönder... Fick täcka hålet med handväskan under hela ceremonin, så tråkigt...

(null)

Vi hade ceremonin i Gustav Vasa Kyrka på Odenplan och den kyrkan är så fantastiskt vacker!
(null)
(null)
Lärarna höll fina tal, två handledare fick pris som bästa handledare, en kör från ett högstadium i närheten sjöng vackra sånger, ordförande I Barnmorskeförbundet höll tal och vi fick ta emot barnmorskebroscher och ett kuvert med diverse saker i. Inte vårt examensbevis för det måste vi ansöka om i efterhand när alla poäng är inrapporterade. 
(null)
(null)
Felix och barnen var på plats och min käraste vän Anna med sonen Gabriel. 

(null)
(null)
Nybliven barnmorska 👩🏼‍⚕️🤰🏻🙋🏻‍♀️👶🏻🤩😍
Det har varit en lång resa hit men nu är jag klar wihooooo!! Räknade ut att jag gått totalt 18,5år i skola hitintills i mitt liv!! 10 år på grundskola, 3 år på gymnasium och 5,5år på högskola/universitet. 
Jag har nu två examina, sjuksköterska/kandidat och barnmorska/magister. Många möjligheter, många arbetsplatser och helt fantastiska yrken!! 

Kanske pluggar jag mer i framtiden, vi får se. Isåfall till någon specialitet inom barnmorskeriet typ ultraljud, omvårdnadschef eller så. Just nu ska jag bara jobba och njuta av en pluggfri fritid. 

Fick fina blommor av Anna, min syster Ingela och Richard samt Alicia och Felix ❤️❤️❤️

(null)
Efter ceremonin åkte vi till Heron City och åt mat/fikade. Sedan in på Willys för gottegott. Nu är vi hemma själva. F var tvungen att jobba ikväll/natt då det varit en otroligt dålig månad ekonomiskt... Vi dricker champagnen på söndag istället.

Nu är jag ledig i 9 dagar och det känns  fantastiskt skönt att få varva ner lite. Har ärenden att fixa men ska se till att ladda batterierna ordentligt!

Ha en härlig helg på er!!


Veckan som gått


(null)


Ledig i tisdags så då passade jag på att shoppa examensklänning.Onsdag dag hade jag mitt sista pass på förlossningen och jag hade min slutbedömning. "Du gör allt rätt, du kan så mycket, tro på dig själv" fick jag höra. Kändes härligt att höra! Det stämmer så bra, det där med att tro på mig själv. Har alltid haft svårt att tycka att jag gör saker bra och att jag kan. Men jag kan! Fick totalt 54 förlossningar och 102 passningar under min barnmorskeutbildning. Min handledare gav mig en fin avslutningsbricka
(null)


Igår, torsdag var sista dagen i skolan. Vi utvärderade hela barnmorskeprogrammet och sedan fick vi höra på reseberättelser från dem som varit utomlands under utbildningen. 
Plockade undan min studiehörna (för gott?!) (null)


I veckan fick vi ett brev från Samuels skola. De kallar oss till möte med lärare, rektor, specialpedagog och skolsköterskan. Det är angående Samuels skolgång. Jobbigt och känslosamt men inte helt oväntat. F reagerade som jag trodde, taggarna utåt, "kan de ingenting, kan de inte lära barnen m.m" Vi får se vad de säger på måndag. Jag antar att problemen med att han vägrar jobba i skolan har fortsatt... Han har väldigt svårt för finmotoriken t.ex. hålla i en penna och skriva. Vad gör vi liksom?! Kommer de rekommendera utredning på honom? Som de gjorde med Henry... Det är för Samuels skull och hans framtid. Världens finaste kille! ❤️


4 days to go

Det låter inte riktigt klokt men om 4 dagar tar jag barnmorskeexamen!! På fredag smäller det!
Jag har tagit ledigt för barnen halva dagen så de kan vara med. 13:30 i Gustav Vasa Kyrka kommer vi ha världens finaste ceremoni. Jag kommer inte ställa till med något storslaget firande men vi kommer äta ute efteråt och dricka champagne härhemma. 

Haft en härlig ledig helg, trots en massa ärenden och markgöra så var det skönt att vara ledig. Julen åkte ut och vi storstädade lägenheten.

Ikväll har jag varit på praktik och fick ännu en förlossning så 52 nu och det bästa är att jag nu nått upp till 100 passningar, tom 101 😄. Målen är uppfyllda. Det känns ok men det är med darriga ben och armar jag tågar in i min  nya roll som barnmorska...

Nu har jag bara ett ynka praktikpass kvar på Södertälje förlossning! Fick skippa torsdagkväll vilket skulle varit mitt sista, så jäkla nice 😄

Ha en fin vecka!!  (null)
6 dagar kvar

(null)
I veckan blev det två nattpass och ett dagpass och jag har nått upp i mina 50 förlossningar, tom 51 stycken wihooo
97 passningar så 3 kvar där men det är nog lugnt!

(null)

Igår var det dags för den traditionella barnmorskefesten där vi sparkas ut/föds fram som nya barnmorskor!
Så fantastiskt och overkligt! Vi i T3 skulle vara firstclass 😊

(null)

(null)

 Vi fick äntligen Barnmorskesmycket "Livets träd"

(null)

Och självklart en goodiebag med massa roliga saker!

Nu väntar en "ledig" helg men självklart en massa markgöra och så men INGET plugg yesyes

Trevlig helg!!


Emma 23år

(null)
Inte är det klokt inte men lilla Emma fyller hela 23år idag!! Stort Grattis ❤️

11 ynka dagar kvar

Jobbehelgen gick bra och det föddes barn till höger och vänster under både lördag och söndag så vips är jag uppe i 49 förlossningar, 48 om vi ska vara pk då jag har 6 snitt och vi får bara räkna 5 som förlossningar. Men men det ser bra ut i chansen att komma upp i 50 oavsett. 88 passningar så 12 kvar där. 

Min handledare sade att jag inte ska behöva jobba lördag och söndag efter examen så det känns jätteskönt! 

(null)

(null)

Det är som en berg och dalbana att vara barnmorskestudent. Vissa pass känner jag att jag har koll och känner mig ganska säker i min roll medan jag under andra pass känner mig vilse. Men lite mindre vilse för varje pass i alla fall, jag lär mig så otroligt mycket varje dag. Hur jag ska tänka i olika situationer, vad som är bra att tänka på  och vikten av att varje familj är unik med sina förutsättningar och önskemål. 

(null)

Idag hade jag min sista kliniska examination i suturering och det gick jättebra. Läraren gav bra feedback och råd angående suturering. Det är klurigt att bedöma, planera och suturera en bristning men jag blir bättre för varje gång. Det är roligt men tar tid, det är viktigt att det blir bra!

(null)

Nu är det slut med pluggandet! Så härlig känsla, så många år av plugg och nu är målet så nära, så nära. 
Nu ska bara praktiken slutföras och en slutbedömning ska vi ha nästa vecka. 

I veckan går jag 3 pass, 2 nattpass och ett dagpass. Jag är helt ledig på torsdag och i helgen wihooo
På fredag är det dags för barnmorskefesten och vi ska sparkas ut/födas fram som barnmorskor! Ska bli såååå kul!!
(null)


Just det, en pantbank rånades under förmiddagen i Hallunda centrum. De körde in i väggen med någon slahs grävmaskin.. Undrar hur många ggr vårt lilla centrum har rånats senaste åren ?!


Ha en fin vecka alla fina läsare


Veckan

Alltså jo jag gick ut på Nyårsafton men en jävla idiot som sköt raketer slarvade så en sådan där som skjuter upp fina stora som sprängs i luften ramlade... Jag och Samuel stod precis där kula på kula med explosiv raket sköts ut och exploderade. Jag var så rädd, fick panik, skrek och sprang runt husknuten medan raketens bomber spränges framför o bakom oss. Jag var så arg, upprörd och ledsen. Hatar raketer, de borde förbjudas för vanligt folk (sorry stamp-e). Vi får inte ha vapen och knivar på oss men "sprängämnen" är okej för  vanligt folk?!


Jag var hemma i tisdags och pluggade till den kliniska tentan vi har på måndag. Onsdag och torsdag praktiserade jag och lyckades knipa 3 fina förlossningar så nu är jag uppe i hela 45 stycken och 83 passningar. Ihhh 50 närmar sig 🎉🎉🎉

(null)


Fick en parkeringsböter utanför praktiken, där jag stått i 7 veckor nu... tydligen har jag felparkerat hela tiden, skyller på att det är otydligt skyltat. 700kr ner i toaletten... Jag hade liksom parkerinstillståndet i fönstret men nej det brydde sig de inte om. Förstår parkeringsböter om man står fel, farligt ställe, blockerar m.m. Men på en sjukhusparkering med synligt tillstånd?! De förstår ju att jag bara ställt mig fel och inte uppsåtligen undvikit att betala...


(null)
2012 versus 2018 😍

Idag var jag också ledig och har pluggat/tränat på suturering som vi ska ha klinisk tenta i på måndag. Nu är det verkligen de sista krafterna och motivationen som pressas ut. 

Lördag och söndag praktiserar jag, min femte helg på raken... Längesedan jag var ledig en hel helg... Livet som student...

Ni får ha en härlig helg!!

RSS 2.0