Funderingar

Åh, har börjat få flyttfeber. Vill flytta härifrån. Jag känner två stycken som flyttar ifrån Norsborg nu. Vill också!
 
Funderar på att leta hyres i "bättre" område och spara till hus där.
Eller ska vi bo kvar och spara till hus här?
Eller chansa och låna till allt? SBAB lånar upp till 95% av husets värde såg jag. Huslån plus blancolån. Sugen, ja!!
Köpa billigare boende bara för att komma härifrån?
 
Råd och tips!
 
 
Om det går bra för F som spelaragent så drar vi till Nigeria i jul eller ev. nästa sommar! Jag vill! Han har en kompis som är spelaragent och han tog bl.a. hit Peter Ijeh och en spelare som nu spelar i något allsvenskanlag här i STHLM. Hoppas han lyckas ta hit någon bra! Det är så spännande!
 
Jag drömde inatt att jag fick mitt högskoleprovsresultat och det vara på 5,9 av 20. Jag tror det var 0,59 alltså haha. Jag var så besviken och ville inte visa någon och det var på matten jag fick skitdåligt,,,
På lördag hoppas jag  få reda på resultatet! Åh, låt mig få minst 0,9-1,0 snälla!
 
ha en fortsatt bra vecka!

Valborg!

Läkarbesöket igår gick bra! Samuel har nu satts upp för operation. Det blir antingen i början eller slutet av sommaren. De ska sy ihop en bit av urinrörsöppningen och ta bort förhuden. Förhuden var inte tillräckligt stor för att täcka det den ska. Så man kan säga att naturen ville att Samuel skulle omskäras. Då har vi en son som inte är det och en som är det, underligt...
 
 
Tandläkarbesöket gick dåligt =(
Henry har två hål till (har tappat räkningen på hålen nu) i 6-årständerna längst in. Så det blir minst 2 besök till hos tandläkaren för att laga dem. Nu har vi varit jättenoga med tandborstningen och han har t o m börjat med munskölj kväll och morgon. Så detta blev lite som en chock. Jag tycker hans tänder ser bra ut men tydligen inte. Känner mig lite som en dålig förälder och har dåligt samvete. Vi har ju slarvat av och till med tänderna. Men nu är vi noga!
 
Idag ska vi till Huddinge sjukhus för att röntga Alicias njurar. Hoppas såklart att allt ser ut som det ska!
 
Idag är det Valborg men vi skiter i att åka till brasan. Det är så kallt och rörigt. Vi får väl bränna något på balkongen istället =D
 
Och imorgon är det 1/5 och barnen är lediga, skönt! Redan maj men mycket till vår har vi inte sett än =( Kallt har vi och blåsigt bläää

En massa läkarbesök nästa vecka!

 
Nu imorgon ska vi till Astrid Lindgrens sjukhus för ett återbesök gällande Samuels snopp. Ni vet att han föddes med en defekt. Urinmynningen är större än normalt och förhuden täcker inte ollonet. Det är endast en kosmetisk defekt och allt fungerar som det ska så vitt vi vet.
Vi var på en koll förra året och nu ska vi på ytterliggare en koll och ev. bestämma vad som ska göras. Operation för att rätta till det?! Ev, blir han omskuren för huden täcker troligen inte vad den ska. Vi får se vad som ska göras.
Fortsättning följer...
 
 
 
 
Sedan ska jag med Henry till tandläkaren imorgon. En vanlig koll. Vi har varit noga med tandborstningen nu och jag tror inte där är fler fel men vi får se...
 
På tisdag ska Alicia till Huddinge sjukhus för en röntgen av njurarna. Förhoppningsvis ser allt bra ut! Hennes utslag kommer och går och kan finnas på armar, ben och ansikte mest, de ser ut som streck typ, svårt att beskriva. Men det måste vara något hon äter men vad?! Vi får väl gå till VC om det inte blir bättre!
 
Idag ska jag göra en gryta med oxvans á la viktväktarna. Ska bli mumsigt!
 
Ni får ha en fin vecka gott folk!

Helgen

Igår var vi ute och lekte i några timmar. Underbart fint väder och Samuel var så duktig på att gå. Han gick långt och mycket. Riktigt roligt nu =D
 
Idag har vi varit på Skopunkten och dessa skor handlade vi
 
Alicia 179kr
 
Alicia 99kr
 
Henry 99kr
 
Henry 199kr
 
Henry 199kr
 
Samuel 199kr
 
Barnen valde själv sina skor, inte Samuel då. Vi var tveksamma till de oranga men Henry insisterade.
Vi fick två par gratis. Så 298kr rabatt. 676kr för 6 par skor. Bra ju =D
 
Mamma och pappa får inget =( Vi får ha våra gamla skor "somliga går med trasiga skor"
 
 

Filmer

 
Mama, En skäckis. Nja, den var sådär. Barnen spelar otroligt bra men den är inte sådär jätteläskig. Jag har sett för många skräckisar tror jag =D
Det krävs mycket för att skrämma mig! hehe
 
 
Killing them softly. En action(?)film med Brad Pitt i en av huvudrollerna. Men inte ens han unde lyfta denna film till något speciellt. Nej, den var tråkig helt enkelt, inget speciellt.

Veckans vägning

Vågen visade på -1,5kg wiiii och det betyder en viktnedgång på 3,4kg på två veckor! Otroligt bra! Nu kör jag vidare!
 
Igår åt jag kanelbullar, ballerina, glass, chips och godis. Jag mådde så dåligt på kvällen, trodde jag var tvungen att kräkas men det gick bra. Nästa lördag måste jag begränsa mig haha men allt är ju så gott! =D

McDonalds klubbdag på Gröna Lund here we come

Det är helt otroligt men för tredje året i rad så vann vi (4) åkband och entré till Gröna Lund. (förra året vann vi 8)
 
Alicia måste typ vara bäst på att rita =)
Tävlingen gick ut på att rita ett fantasi pariserhjul.
 
 
Det är mycket pengar det handlar om. Vi hade inte haft råd att åka om vi inte hade vunnit!
 
I helgen har vi inga planer direkt. Jag ville ju ut med F men jag har inte velat fråga runt efter barnvakt. Vi får ta det en annan gång.

Ha en härlig helg i vårvärmen

Fredag

Alicia är mycket bättre och har gått i skolan både igår och idag. Hon har fortfarande några utslag här och där men hoppas de ska försvinna inom ett par dagar.
 
Usch pengar =(
F har inte fått någon sjukpenning eller annat som vi hade räknat med. Hans handläggare hade sagt fel och FK hade inte ens fått in en sjukanmälan på honom. Nu är det dock fixat men vi får se när pengarna kommer. Så det blir lite knivigt att betala räkningarna... Men får väl länsa de sista slantarna på sparkontot och det är ju inte så bra. En buffert behövs ju.
Det positiva är att F´s fot är mycket bättre. Han klarar av att gå och spela lite boll och så. Så han ska börja jobba 16/5 som planerat. Vi har fått hans schema redan och det är lite annorlundda då han kommer jobba eftermiddag/kväll typ hela veckan. Det postitiva med det är att barnen slipper gå upp så tidigt.
 
Samuel ramlar femtielva ggr/dag och hans ansikte är fullt av märken =(
Alicia och Henry var inte alls så klumpiga vad jag minns. Nu har jag köpt en Lära Gå Hjälm från Tradera.
 
75kr med porto, helt ny. Vissa kanske tycker det är överdrivet men jag tycker så synd om honom. Han ramlar in i bord, väggar och kanter hela tiden. Han har sår, blåmärken och bulor i hela ansiktet =(

 
 

Mer filmer

The Intouchables. Detta är en fransk film som handlar om en vänskap mellan en handikappad man och hans skötare. Den är helt underbar, jag skrattade, grät och mös filmen igenom. Den måste ses!!!
 
 
Pitch perfect. Detta är en amerikansk film som utspelar sig på college. En musikfilm. Den är mysig och rolig och jag gillade den.

Filmer

Just nu är jag inne i en filmperiod, älskar filmer! Längtar efter Fast and furious 6, Baksmällan 3 och Grown ups 2 som kommer släppas nu snart!!
 
 
Gangster Squad. Baserad på verkliga händelser på 40-50 talet. Bra film, spännande och sevärd. I huvudrollerna ser vi bl.a. Sean Penn och Ryan Gosling (hot hot hot)
 
 
This is 40. Detta är en komedi om ett par i 40-årsåldern och allt vad där hör till. Väldigt lång film men den blir aldrig tråkig. Rolig och rekommenderas!

Godmorgon

 
Lite trångt i vår säng =D
F sov i soffan haha

Nytt buzzande

 
Yes, jag kom med i denna kampanj från Buzzador!! Nu blir det till att buzza kakor men bara på lördagar =D

Min lilla gumma =(

Nej, det blev inte bättre med tavegylen. Utslagen spred sig mer och mer och i måndagskväll svullnade läppen upp...
F åkte in till akuten igen och hon fick gå före alla och de tog in henne direkt.
Där konstaterades återigen att det är en kraftig allergisk reaktion troligen på något hon ätit. Det är inte en av de vanliga allergierna och inget de kommer utreda då det finns hundratals allergier, kombinationsallergier (när du äter två saker så kan de reagera tillsammans och orsaka allergi)
 
Tavegylen hjälpte inte ett skit så hon fick en starkare medicin, Betapred som hon fick ta i måndags och igår. Nu idag hämtade jag ut en annan medicin som hon ska ta en tablett av varje morgon. Loratadin Actavis.
Svullnaden har lagt sig med utslagen är kvar, flyttar på sig och klådan och stickningarna i huden är outhärdlig. Tycker så synd om henne! Nu har hon fått sin dos av sjukdomar för i år tycker jag! *ta i trä*
 
Hon var hemma från skolan igår och idag så får vi se om hon kan gå imorgon. Tråkigt att hon missar så mycket i skolan...

Måndag

Idag åkte jag till Huddinge för att träffa en kompis. Vi gick till öppna förskolan där och sedan gick vi hem till henne och lekte lite till.
 
Åh, vill ut med F på lördag men det är så svårt med barnvakt. Vi har ingen familj här och vill inte belasta våra vänner. =(
Får se om jag ändå frågar runt bland vännerna. Känner att vi måste ut själva utan barn =)
 
I helgen såg jag tre filmer
 
 
The imposter. Detta är en dokumentär/verklighets baserad film. Jag kan inte säga så mycket mer utan att avslöja det hela. Den är i alla fall mycket underhållande och man fastnar direkt!
 
 
Jack Reacher. En actionthriller med Tom Cruise i huvudrollen. Den är spännande rakt igenom och trots att den är så lång så blir den aldrig tråkig. Rekommenderas!
 
 
A haunted house. Detta är en parodikomedi på Paranormal activity filmerna. Den var full av snusk, från början till slut. Vissa grejer var riktigt roliga, andra äckliga och för löjliga. Nja, smått besviken för jag älskar egentligen sådana filmer.
 
 

Barnakuten

I lördags så svullnade Alicias fot upp, ömmade och var varm. Även nacke och hals var röda och prickiga. Jag ringde vårdguiden som sade att vi bör åka in så F åkte in till akuten med henne.
De sade att det var allergisk reaktion på något och hon fick 4 tavegyltabletter att ta en/dag.
 
Det enda vi kan komma på är att hon åt en del tranbär i lördags och ev. är hon överkänslig mot dessa bär. De innehåller visst höga halter av något som folk kan reagera på.
 
Igår svullnade hennes händer upp. Idag kom hon hem från skolan och det är nu ännu värre. Hon är röd över halva ryggen, låren, ansiktet och området känns varmt. Jag ringde vårdcentralen och fick en tid till imorgonbitti.
Är det verkligen allergi? Och varför blir det inte bättre med hjälp av tabletterna utan värre.
 
Varför drabbas mina barn av allt möjligt?? =(
 
fortsättning följer...

Veckans vägning

Ni får inte veta vad jag väger än...
 
Men jag kan berätta att jag gått ner 1,9kg denna vecka wihooo
 
Nu kämpar jag vidare! Men idag är det lördag så det blev extragod frukost och lunch. Mellis blir goda muffins och middag blir på McDonalds. Och till ikväll har jag köpt nötter, choklad och godis =D
 
Imorgon är det tillbaka till Viktväktarscheman och jobbet för att gå ner nästa kilo!
 
Ha en riktig goood lördag

Lördagen den 20/4

 
 
Igår var det dags för utvecklingssamtal med Alicia. På svenska och engelska är hon långt över kraven för en 3:a. I engelska ligger hon på en 5:as nivå. På svenska nationella proven hade hon alla rätt!
SO och NO går jättebra och hon är allmänbildad och "kan allt". 
 
Gympaläraren skrev återigen att Alicia måste lära sig simma och bli van i vattnet. Jag tror han skriver så åt alla då Alicia är som en fisk i vattnet och simmar lätt 200 meter och dyker på djupt vatten. De ska ha ett simtest nu i 3:an så får hon visa upp vad hon kan. 
 
I matten går det lite trögare. Hon har förväntade kunskaper men måste träna mer på grunderna, minus, delat med, gånger. Lästal. Av 5 matteprov var hon över krav på två och under krav på tre. Jag bad om mer läxor så hon kan få träna mer med oss härhemma. De har ingen stödmatte på skolan tyvärr för de har inte råd...
Hon låser sig och stirrar sig blind på talen och "tror att hon inte klarar det" men med flera förklaringar och övningar så brukar hon klara av det. Så det är övning som gäller.
 
Alicia älskar nordisk mytologi och religion precis som jag =D
 
 
Igår och idag har vi varit ute på gården och lekt. Samuel är så gullig som går runt därute med sina små skor och jacka. Idag ramlade han tyvärr och fick ett mindre jack i pannan =( 
Det blödde lite men nu är det ok. Vi tvättade och han fick ett plåster på.
 
Idag har vi varit och shoppat lite. 
 
Vårjacka till Henry för 200kr på Cubus outlet. Solglasögon till Alicia för 80kr på Guldfynd.
 
 
Ikväll ska vi hem till en kompis och leka lite. Roligt att komma hemifrån för oftast är vi stugsittare =D
 
Har en massa bra filmer att se! Började se en film igår kväll men somnade tyvärr. 
 
 
Sedan måste jag bara säga att jag är så impad över polisen i USA som lyckades tillfångata bombaren i Boston. Vilken insats de gjorde, otroligt! 
Varför bor man i ett land där man hatar folket, kulturen m.m.?! Varför vill man inte bo med liksasinnade isåfall så man slipper gå runt och hata hela tiden?! Människan är den konstigaste arten på denna jord...
 
 
 

Samuel

 
 
 
 

Torsdagkväll

Vad har vi gjort då?
 
Jo, igår tvättade och putsade jag alla fönster, tog ner alla gardiner och tvättade dem. Och idag regnade det såklart...
 
 
Idag har jag haft besök av min goda vän J som jag träffat genom min mammagrupp. En jättefin människa som jag är så glad över att ha träffat! Hennes dotter och Samuel busade och lekte fint ihop, underbart att se!
 
5:e dagen på mitt vikväktarliv och det går fortfarande bra! Jag har färdiga matscheman som jag följer samt att jag har framförhållning och planerar. Tråkigt kanske men ett måste för en sockerberoende som mig.
 
 
Nu ska barnen strax i säng och vilken förändring det är på Henrys humör och beteende nu när vi är hårdare med läggningen och annat. Det känns underbart i kropp och själ!
 
Ha en underbar fredag! Här blir det inget gott för mig men barnen ska få sin fredagschips.

Livet hos oss

Ja, vad har vi hittat på då?
 
Igår satt jag och kollade cyklar på Blocket åt Alicia och Henry. Jag hittade riktigt fina cyklar åt Henry till bra pris 3-400kr men till Alicia var det svårare och mycket dyrare, 800-1000kr.
Får se om det blir cykelköp snart för de cyklar de har nu är både för små och trasiga.
 
 
Idag har jag pysslat på balkongen. Slängt ut allt som inte ska vara där, tvättat av möbler och balkongens fönsterlister, dammsugit. Riktigt smutsigt var det men nu kan vi sitta och mysa där. Nu väntar vi bara på vårvärmen...
 
 
Idag är det dag 3 med Viktväktarna och det går grymt bra! Jag mår bra, är inte hungrig och är mycket gladare i sinnet! Hatar när jag är den där irriterade sockerhäxan... Nu är det full fart framåt, kilona ska väck och sedan ska jag köra jämnviktsprogram för att hålla vikten. Denna gång (så säger jag varje gång haha) så ska jag göra allt för att hålla vikten. Detta är ett livslångt projekt! 
 
 
Ja, annars händer inte så mycket. Samuel är världens gulligaste och det är så mysigt att vara hemma med honom. Ångest över att han om drygt 3 månader börjar inskolning på dagis =(
Men det går nog bra, eller?
 
Ni får ha en fortsatt bra vecka!
 
 

Nu kör vi!

 
Jag vägde mig igår men ni får inte veta vad jag väger... Gått upp en hel del och jag skäms... Men vet ni vad nu tränar jag igen och nu kör jag Viktväktarna från idag. Jag vet hur man blir av med vikten så nu kör vi!
 
Det blir inga siffror från vågen förrän jag är nere på den vikt när allt gick snett. Det lär ta ett tag men skitsamma för nu är min motivation tillbaka och det känns great! =D
 
Helgen har bestått av städning och film.
 
 
Zero dark thirty. Det är en film om hur CIA jagar Usama Bin Laden. Åren fram till själva attacken där UBL dör. Den är lång och fylld av hemskheter. Men sevärd om man gillar verklighetsbaserade filmer.
 
 
 
 
Love and honor. Filmen utspelar sig under Vietnamkriget men är mer än kärleksfilm än en krigsfilm. Den handlar om soldater som åker på permis och vad som händer då m.m. Den är helt ok faktiskt.
 
 
 
 
Citadel. Detta är en läskig film som är mycket sorglig. Den var jobbig att se men helt klart sevärd.
 
Igår hade vi besök av Henrys kompis med familj. Trevligt med besök men trodde mamman bara skulle lämna sonen =D
 
Ni får ha en fortsatt mysig söndag!

Helgen hägrar

Vad har vi gjort då? Inte så mycket roligt. 
 
Jag har i allafall tränat varannan dag och jag tänker fortsätta med det. =D
 
Nu har vi tagit i med hårdhandskarna vad gäller Henry och hans läggning om kvällarna. Han är så sur, arg och bråkig när han inte sovit tillräckligt. Hans lärare säger att han varit på så dåligt humör i veckan. Så får vi se om det blir någon förbättring.
 
F är ju mångsysslare och en av sakerna är ju att han kan teckna/rita/måla. Det roliga är att han börjar med en bild men avslutar aldrig den. Men kors i taket nu har han ritat av Samuel. Nu vill jag att han ritar av alla barnen som bebisar som vi kan rama in och ha på väggen.
 
 
I helgen ska vi inte göra så mycket mer än typ städa, umgås och se på film. 
 
Filmtips på thrillers och barnfilm?!
 
Ha en underbar helg finingar!

Just nu

Jag kan stolt meddela att jag tränade igår också. 45 minuter på mitt löpband, jag sprang och gick i rask takt i intervaller. Tufft men det kändes grymt efteråt!
 
Nu ska jag försöka hålla igång det och se det som en del av mitt liv. En rutin lika viktig som mat och sömn. Maten går det dock sisådär med men jag ska ta tag i det ganska omgående.
 
 
Annars har jag börjat storstäda härhemma för det är rätt smutsigt och dammigt. Gillar att städa bara jag får vara ifred =D
 
Alla barnen är hostiga och snoriga. Här hostas det nätterna igenom men vi har Mollipect hemma som de får så förhoppningsvis så lägger det sig snart.
 
 
F kom precis hem från VC och läkaren gav honom en sjukskrivning fr o m igår och fram t o m 15/5. Åh, en sten föll från mitt hjärta! Nu hoppas jag att FK inte strular och att Fs jobb ringde FK och sjukskrev honom från igår. F har dock pratat med sin handläggare på FK och han vet om hur det ser ut och att han nu ska få en ny sjukskrivning. Sedan ska faktiskt F testa att jobba 16/5 och se hur det känns. 
Hoppas allt går bra nu!
 
Urinstickan igår visade på lite krafs i Alicias urin men enligt läkaren såg det mycket bättre ut nu! De skulle skicka det på odling i alla fall.
 
Ja, det är lite om vad som pågår här! Ha det bra!
 
 

shoppingen

I måndags eftermiddag var jag och Alicia och shoppade kläder till henne. Först var vi inne på KappAhl där vi köpte
 
Svarta batik tights för 149kr
 
Vit tröja med "diamantar" på axlarna för 179kr
 
Men jag hade 100kr i bonuscheck på en kupong på 25% på ett barnplagg så jag betalade endast 183kr kontant.
 
Sedan gick vi vidare till H&M där vi hittade
 
En vår/höstjacka för 299kr
 
Pösiga jeans på killsidan 199kr
 
En angrybirds t-shirt liknande denna men grå och birdsen hade 3D glasögon för 129kr
 
Men jag hade 150kr i bonuscheckar och en 20% rabattkupong på barnkläder plus 400kr i presentkort så vi betalade ingenting kontant utan fick dessutom kvar på ett av presentkorten =D
 
Sista butiken blev Lindex och där hittade vi
 
Byxor för 149kr
 
Och sedan hittade vi en rosa t-shirt på rean för 50kr. Egentligen killmodell.
 
Vi hade 183kr kvar på ett presentkort så jag betalade endast drygt 60kr kontant.
 
Så nu är Alicias garderob förnyad och det blev inte så dyrt ändå =D
 
 

Påsklovet över

Barnen är tillbaka i skolan men vilken morgon vi haft =(
Henry var sur, tvär och arg och hela morgonen var kaotisk... Han kom till skolan, vägrade gå in, fröken ringde hem för han gick inte att få lugn men F pratade med honom. Då blev det bra och förhoppningsvis håller det i sig. Känner mig så dränerad på allt och det är inte roligt med bråk och skrik varje dag. Är själv uppvuxen på det sättet...
 
 
Igår, söndag så tränade jag faktiskt framför Biggest Looser Bob. Tufft men skönt! Nu ska jag fortsätta planera in och träna varannan dag! Jag ska försöka äta bättre också. Har gått upp så mycket =(
 
Nej, vi träffade aldrig min bror Göran med sambo =(
Tiden räckte inte till och Alicia var lite ledsen över detta ;(
De åkte hem igår.
 
Idag är det F´s sista föräldralediga dag. Imorgon är det jobb eller sjukskrivning som gäller och eftersom han inte kommer kunna jobba så blir det att han ringer sitt jobb och sjukskriver sig. Sedan är det upp till FK att godkänna sjukskrivningen eller inte. 
 
 
 
Imorgon ska jag upp till barnläkarmottagningen för att lämna urinprov för Alicia. Hon behöver inte vara med då hon missat en del i skolan redan, nationella proven pågår. Ingen läkare har ringt så imorgon måste vi hämta ut den andra medicinen som ska tas i 10 dagar. Hoppas inte den är lika dyr...
 
Idag efter Alicia slutat skolan så ska vi till SKHLM och kolla på kläder åt henne. Jag har en massa bonuscheckar, kuponger och presentkort så det blir nog en massa klipp =D
 
 
Samuel är fortfarande jätteförkyld och vaknar flera ggr/natt. Jobbigt men förhoppningsvis så är det snart över.
 
Här har det snöat både igår och idag och det är kallt. Våren känns väldigt avlägsen, sjuk ju!
 
ciao

Allt om allt

Jag kan börja med att berätta att F klarade sitt prov och kan numera lägga till legitimerad fotbollsagent på sin CV. Jag sade till honom, är det något du inte ska bli här i livet? haha
Så då får vi se om han kan få hit några grymma spelare som kan skriva kontrakt med svenska klubbar.
 
 
F pratade med sin husläkare på VC i fredags och de ska träffas på onsdag men fr o m tisdag måste han bli sjukskriven igen. Läkare kan sjukskriva bakåt i tiden. Så han får kontakta sin arbetsplats på måndag och sjukskriva sig fro m tisdag.
Han pratade även med sin handläggare på FK som började dilla om att hans sjukskrivning kommer tillämpas mot hela arbetsmarknaden... Men så är det inte. Man har rätt att vara hemma 1 år från sitt jobb om läkaren tror att personen med all sannolikhet kommer kunna återgå till sin tjänst. När F sade det då blev handläggaren ställd och liksom jo så är det ju... Åh, FK man klarar sig inte utan dem men klarar inte heller av att handskas med dem. =(
 
Så fortsättning följer på F´s fot, hans jobb och dess framtid!
 
 
Igår satt jag i flera timmar och kollade igenom hela Matte A. Mycket kom tillbaka direkt och grunderna kan jag ju. Men det kändes ändå svårt när jag gjorde lite testprov.
 
Samuel har blivit så förkyld igen... Så inatt sov han dåligt och grät några ggr men F tog honom eftersom jag skulle upp tidigt och göra Högskoleprovet.
 
 
Högskoleprovet gick sådär. Det bestod av fem prov, tre matteprov och två svensk/engelska prov. Ett prov kommer ju räknas bort som testprov. Matten var som den var, jag förstod väldigt lite och gissade på det mesta. Tabellerna försökte jag dock avläsa så gott jag kunde. Och NOG provet gick bättre än förut då jag läste några bra tips för att lösa dem.
Svenskan och engelskan gick bättre. Jag tyckte jag svarade bra och så gott jag kunde. 
Förhoppningsvis så kan mina svensk/engelska prov väga upp för mina matteprov. Om 4 veckor får jag reda på mitt resultat. Spännande!
 
Ser på min statistik att jag fått en del nya läsare! Kul och välkomna in =)
 
Vi har inte träffat min bror Göran och hans sambo än och vet inte heller om det kommer hinnas med. Deras tåg går 13.00 imorgon =(
 
Ha en fortsatt skön helg!
 

Går bara upp =(

När jag ser mig i spegeln ser jag en person som är så j-a svag. Svag och ingen karaktär... Jag bara går upp och jag skäms så. Jag som gick ner så mycket och var på rätt bana hela hösten.
 
Jag måste hitta tillbaka! Jag måste sluta trycka in i huvudet. Måste börja träna igen vilket jag egentligen älskar.
 
Ge mig motivation, ge mig styrka! Jag vill ju se någorlunda ok ut i sommar =(
 
Det är bara mig det hänger på! Måste sätta igång snarast!

Sovrekorden avlöser varandra

Samuel har nu sovit hela natten i 3 nätter på raken. 
 
21.30-07.45
21.20-07.20
21.30-08.00
 
Jag känner mig så utvilad och som en ny människa! =)

Kevin 17år

Idag ropar vi Hipp Hipp Hurra Hurra för min systerson och gudson Kevin!
Han fyller nämligen hela 17år!!
 
 

FK, CSN, antagningen

 
 
Försäkringskassan är jämt struliga. Nu hade de gjort fel på min begäran om föräldrepenning igen. Jag ville ha 8 lägsta dagar i mars men då betalade de ut enligt sjukpenningnivå (80% dagar).
Jag satt i kö i 40 minuter igårkväll och tjejen jag pratade med var trevlig och så men när jag bad om att handläggaren skulle ringa upp mig för att se hur vi kunde lösa det så frågade hon "vill du det?. Ehh såklart, vill ju självklart veta hur vi ska göra? Att jag ska betala tillbaka eller att vi byter om dagar denna månad åtta 80% dagar till lägsta dagar.
 
Redan på förmiddagen idag så ringde handläggaren upp och det blir så att vi helt enkelt byter ut åtta 80% dagar denna månad till lägsta dagar. Sedan undrade hon varför det finns luckor i min föräldrapenning i maj och juni men jag tar ut semester då och det är ju okej. Sålänge man tar ut någon slags ersättning 5 dagar i veckan efter barnet fyller 1år så får man behålla sin SGI (sjukpenninggrundande inkomst) när det gäller VAB, när man är sjuk och så.
 
 
Jag har nu ansökt om CSN. Tidigt jag vet haha. Men jag är en sådan person som ville vara ute i tid med allt =) 
När skolan väl registrerat mig som studerande hos dem så betalas första utbetalningen ut. Så inom ett par dagar efter terminen börjat, toppen ju!
Jag får ca 11900kr/månad av dem, alltså 59500kr på en termin. Men utbetalningarna från CSN kan se lite olika ut, alltså olika belopp. Och jag får inget CSN under sommarmånaderna men då är jag ju vanlig anställd hos Citymail så då får jag lön. Men jag ska ju vara lite föräldraledig under sommaren, barnen måste ju få vara lediga lite och jag måste vila upp mig. Senare kommer jag kunna jobba extra inom vården som undersköterska men det är först efter 4 terminer.
Om jag sedan väljer att specialisera mig, barnmorska eller annat så tänker jag försöka att bara ha bidraget från CSN och inte ha lån alls. Och iställer jobba extra kvällar och helger. För att hålla nere studieskulden.
 
 
1:a urvalet till skolan sker 12/7 och 2:a urvalet sker 6/8 och det är alltså då man vet om man kommit in eller inte. Skolan börjar redan 19/8, trodde det inte var förrän i september. Vilket betyder att jag bara kommer jobba en vecka innan skolan börjar.
 
Jag är nervös redan nu inför studierna haha. Kommer jag klara av det? Kommer jag komma in i studierna, kunna organisera de olika kurserna? Första månaderna kommer vara tuffa! Jag ska i alla fall fokusera på endast skolan 08.00-16.00, inte diska, städa eller annat. Jag ska se det som om jag "jobbar 8-16", gå hemifrån om jag så måste. Första veckorna är man mycket i skolan. 
 
 
Min bror Göran och hans sambo är på väg till STHLM nu. De ska bo på hotell inne i stan. Men vi ska definitivt ses en dag! Får se när och hur bara =)
 
 
Två dagar till högskoleprovet! Så det blir till att studera alla tips och tricks som finns där ute för att jag ska få minst 1,0 på provet!
 
Hoppas ni håller tummar för mig på lördag! =)

Påsklovet fortgår

Och vad hittar vi på då?
 
Nja, inte mycket faktiskt. I tisdags åkt vi till Heron City en sväng, åt ute och barnen fick spela i spelhallen.
 
Igår, onsdag, så gick jag och Samuel till Öppna förskolan. Sedan gick vi promenader, stosade runt i centrum. Jag shoppade några saker för presentkort som jag har. Inga dyra grejer och dessutom med kuponger. Jag köper väldigt sällan kläder eller annat till fullt pris.
 
Jag såg en film häromdagen som jag tror du Stamp-E skulle gilla
 
 
The incident. Det är en thriller som handlar om ett gäng unga killar som jobbar i köket på en mental institution. En kväll blir det strömavbrott och alla är fast hehehe
Den är spännande och mentalt störd =)
Den är lite B-ig men ändå helt klart sevärd!
 
Just nu är F och gör ett prov. Det är hos svenska fotbollsförbundet. Klarar han det så får han börja jobba som fotbollsagent. Alltså få hit spelare och få dem att skiva kontrakt med fotbollslag här i Sverige. Hoppas det går vägen och att han hittar en Zlatan =)

Sovrekord inatt

 
 
Samuel somnade vid 21.30, vaknade till vid 22.00 för Henry skrek och gormade men somnade om lätt med lite vaggning. Sedan vaknade han inte förrän 07.45. Helt otroligt! Han sov en hel natt utan mat utan att ens vakna till.
 
Detta är helt sjukt! Vi snackar om en kille som sovit oroligt ända sedan födseln med X antal uppvak/natt. Kan han sova hela nätter? Nu får vi se hur detta fortsätter, räknar inte med hela nätter men vilken förbättring vi ser!!
 
wihooo
 
 
Imorgon ska vi ha en mamma-Samuel dag för att det ska bli rättvist hihi. Vi ska till Öppna förskolan och leka lite, sedan promenera runt, kolla in centrum lite och så. 
 
Ni får ha en fortsatt skön vecka!
 
ps. Vårdcentralen ringde. F´s husläkare ringer upp på fredag, tur att han ringde redan idag. Så får vi se om de kan träffas fredag eller måndag och få till en sjukskrivning. *Hoppas* ds.

Antagningsstatistik

Jag kollade upp min meritpoäng igår vilken ligger på 18,03. Sedan kollade jag upp antagningsstatistiken för Ersta Högskola vilket är mitt första val.
 
Hösten 2012 
1:a urvalet: 18,80 meritpoäng och 1,0 på högskoleprovet
2:a urvalet:  18,13 och 0,90
 
Våren 2013
1:a urvalet: 17,65 och 0,85
2:a urvalet 17,06 och 0,70
 
Detta är alltså vad de som kom in sist på programmet hade i meritpoäng och på högskoleprovet.
 
Då kan vi konstatera att det är svårare att komma in på hösten än på våren. På hösten kanske jag kommer in om jag får minst 0,90 på högskoleprovet.
På våren bör jag kunna komma in på både betyg och högskoleprov.
 
Så jag får helt enkelt se om jag lyckas komma in nu till hösten annars söker jag till våren och räknar med att då kunna komma in. =)

Påsklov

Söndag och måndag har vi tagit det väldigt lugnt. Barnen har lekt med kompisar, vi har gått promenad och ätit god påsklunch.
 
 
Igår gick jag igenom barnens sommarkläder och beställde lite shorts från H&M. Vårjackor och skor ska vi åka och titta på en dag. Jag beställde en vårjacka från Ellos till Samuel. Ska bli så skönt att bli av med overallen och vinterkläderna! 
Alicia är nu 144cm lång, lång tjej =)
Henry är 128cm lång, normallängd för 7-8 åring
Samuel är ca 77cm och alltså lite kortare än medel 1-åringen.

RSS 2.0