Torsdag

Idag var det dags för ännu en vaccination. Hepatit B.
Nu är jag färdigvaccinerad inför praktiken men jag måste lämna blodprov om 4-6 veckor för att kolla om min kropp var mottaglig för vaccinet... 


Jag har lagt ut en massa annonser på Blocket, babygrejer. Idag sålde vi barnvagnen och det känns i manmahjärtat. 😣 
Vi fick 1800kr 👍 och vi gav själva 3000kr för den. Vi köpte också den på Blocket.  
Nu måste jag sova, för sent som vanligt. Nu har ni många inlägg att läsa 😊

Resultatet på läkemedelsräkningen

Kan ni se vad det står?? Jag blev godkänd! Alla rätt och rätt uppställning! Alltså jag låste in mig på toa när jag skulle kolla resultatet. Sedan skrek jag av glädje och grät glädjetårar. Jag tror inte andra människor kan förstå den ångest jag haft inför läkemedelsräkningen. Jag var t o m rädd innan jag sökte in till skolan.
Jag är så lycklig!! Nu har vi ju läkemedelsräkning i termin 4 och 5 också men det tar vi då. Nu ska jag satsa allt på tentan i november.
 
Jag var så säker på att jag inte hade klarat den så det var som en chock av glädje. Jag träffade folk i skolan idag som hade varit säkra på att de klarade den som inte gjorde det.
 
Jippiiieee
 

Goda resultat

 
 
Alicia hade dåligt resultat på förra matteprovet (34/108) men de senaste två veckorna har vi tränat varje dag och träningen gav resultat. Hon fick nämligen alla rätt denna gång 108/108 och dessutom hade hon alla rätt på svenskprovet. Hon var så stolt och glad!
 
 

 

Älskling, AW, skola

Älsklingen <3
 
Skolveckan har hitintills bestått av grupparbete där vi skriver om framfall. I onsdags hade vi seminarium i sexologi och vi fick framföra vårt arbete som stomi och sexualitet.
 
Idag hade vi seminarium inför megatentan i november. Det är så mycket att plugga in och komma ihåg men det är rolig! Ska försöka strukturera upp pluggandet så jag hinner med allt. Vi kommer få patientfall som vi ska utgå ifrån när vi svarar på frågorna.
 
I tisdags var jag på afterwork med jobbet. Jag blir glad att de bjuder in mig och att jag inte är bortglömd =) Vi åt något jättegott, korv med completos eller vad det hette haha. Det blev någon god öl till det också sådär mitt i veckan hehe
 
 
 
 
 
 
Imorgon ska vi sammanställa vårt arbete om framfall samt ha föreläsning i onkologi ("cancer"). Sedan tar jag en välförtjänt helg!
 
I helgen ska vi troligen hälsa på min kära klasskamrat. Vi har aldrig varit hemma hos varandra p g a avståndet men nu måste det bli av. Hon har också en son som är 2,5år. Sedan fortsätter projekt utrensning/storstädning och denna gången ska badrummet få sig en omgång.
 
Ni får ha en fin helg!
 

Veckans upptåg

 
 
I helgen hade jag inget planerat och det skulle bli en riktig slappehelg. Men såklart klarar jag inte det, hyper som jag är =). Jag rensnde ut Henrys rum, slängde massor och möblerade om. Jag gick igenom köksskåp och lådor, frostade av frysen (1,5 år sedan sist...)  och rengjorde bakom ugn och spis. Nu har jag fått blodad tand och vill fortsätta lägenheten igenom. Får försöka göra lite varje helg.
 
Anna och Denise kom över i lördags och hälsade på. Jag och Alicia fick försenade födelsedagspresenter. Jag fick en underbar skål av pärlor som Denise gjort.
 
 
I söndags shoppade vi vinterkläder åt Henry. Det blev på Lindex där de hade 20% på alla ytterplagg.
 
 
 
 
 
 
 

Friday night

Vad har hänt hos oss då i veckan?
 
Förra helgen bestod av städ och tvätt i princip, inga roligheter. Jo förresten vi shoppade vinterkläder till Samuel
 
Overall från KappAhl, Kaxs 799kr men med 25% så blev det 600kr =D 
"Dinasaour" Jacka från Lindex, 249kr. Ingen rabatt tyvärr men ändå bra pris tycker jag.
 
I helgen ska jag ut med Henry och köpa jacka och termobyxor. Både KappAhl och Lindex har rabatter på 20-25% nu i helgen.
På tal om Henry och kläder... Jag beställde ännu en luvtröja från H&M och igår fick han ha den på sig för första gången. Självklart hade han lagt av sig den när de var på utflykt så nu är den borta... Jag blev rosenrasande för detta är fjärde luvtröjan som han slarvar bort i år!! Jag har för fasiken inte ens fått fakturan på min beställning än... Nej nu blir det begagnat som gäller för honom. Det är inte bara tröjor, fjolårets termobyxor borta, nya kepsar, nya solglasögon som också försvann första dagen, nya fotbollar, hans Iphone som han hade i någon månad, tre par (!) termovantar förra vintern, ett par hemmanycklar.
Vad gör vi? Vi tjatar, pratar, ger förslag men likförbannat så försvinner grejerna. Vi letar på fritids, på gården, i gympasalen, i matsalen men de är poff borta...
 
I veckan har vi haft ännu en föreläsning i farmakologi, haft repetitionskurs i S-HLR (Hjärt och lungräddning för sjukvårdspersonal), basgruppsträff och jobbat med vårt arbete i sexologi. Vi valde inte asexualitet utan det blev stomi och sexualitet.
Samuel blev sjuk i måndags och var hemma med oss tisdag-fredag. F var hemma onsdag och torsdag och jag tisdag och fredag. Han hade feber men annars full fart som vanligt. Han får vara hemma och vila i helgen så han är fit for fight på måndag. (förhoppningsvis)
 
I helgen ska jag verkligen slappa, har varit sjukt intensivt senaste veckorna i skolan och hemma, lite sömn och jag lider fortfarande av insomnia. Har aldrig haft det och nu förstår jag vad det innebär och det är fruktansvärt enerverande att inte kunna somna...
 
Nästa fredag får vi reda på läkemedelstentan. Är redan inställd på att jag inte klarade det p g a slarvet med uppställningarna så det är bara att ladda om, träna på allt igen och göra provet igen 4/10.
 
Ja, nu ska jag läsa bloggar och ev. se film. Trevlig helg po er
 

Skaffa vänner som vuxen

Jag har träffat världens finaste vän nu i vuxen ålder. Hon går i min klass och vi klickar som ingen annan. Vi pratar varje dag, umgås i skolan och jag önskar hon bodde närmare för då hade vi träffats även utanför skolan. Men hon bor så långt norrut man kan komma och jag bor ju söderut =(
 
En sådan där vän som frågar hur det är, bjuder på sig själv, vet när något är fel, är ärlig och brutal (hahaha), rolig och generös. Jag är så himla glad över att vi träffats och hon känner detsamma.
 
Jag behöver också att någon frågar mig hur jag mår ibland, känna att någon verkligen bryr sig om mig. För ibland känner jag mig som nobody, att ingen bryr sig ett skit om mig...
 
Nej nu ska jag gå och ha fredagsmys med mina fina barn och make, sedan hoppas jag på två nätters god sömn innan jag går helt koko i huvudet

Så mycket att säga

Jag önskar jag hann blogga oftare för dagarna går och det finns saker som jag vill blogga om men som jag glömmer bort.
 
Jag kan börja med läkemedelsräkningstentan. Det kändes bra när jag gick ut, troligen alla rätt och jag förstod allt! Men när jag hörde de andra prata och när jag väl kom hem och gick igenom mina anteckningar så insåg jag att jag slarvat med uppställningarna på ett par ställen... Så troligen kuggar jag tyvärr men jag är ändå nöjd och glad för att från att inte ha förstått ett skit till att faktiskt förstå talen och kunna räkna ut dem kändes så skönt! 4/10 är omtentan och jag är redan inställd på att göra den. 26/9 får vi reda på om vi klarade det eller inte.
 
Veckan har varit tuff, 4 långa dagar i skolan och dessutom så har jag stora problem med insomnia. Jag kan inte somna om kvällarna och sedan sover jag oroligt... Tror det beror på stressen från skolan och det stundande valet...
Vi fick lära oss om katastrofmedicin i veckan och det var intressant och vi fick också vara på Södersjukhuset. Där fick vi öva lite och testa på några livräddningssaker.
 
Jag är alltså helt slut, det är sjukt mycket i skolan, lite sömn på det och hemmet hinns inte med. Här är så ostädat att det är pinsamt... Imorgon så ska det städas och jag ser faktiskt fram emot det. Men jag måste faktiskt försöka slappa också, trots att det finns en massa "måste, bör, skulle vilja" på listan.
 
Jag ser inte framemot valet på söndag. SD kommer få fler röster än förra valet och att folk i min egna familj röstar på dem får mig att bli ledsen, arg och besviken. Barnen undrar om de inte tycker om pappa m.m. Vad svarar man på det? Ni som tänker rösta på dem, tänk efter ännu en gång. En röst på dem är en röst mot vår familj, så känner jag.
 
Jag röstar på Miljöpartiet för de känns som det enda humana partiet. Språkrören är bra och de vågar verkligen visa sitt avstånd mot SD.
 
 

Tentafeber

Imorgon 10.00-13.00 är det dags för den fruktade läkemedelsräkningstentan nummer ett. (I termin fyra och fem har vi nummer två och tre.) Jag har varit rädd för den redan innan jag ens sökte in till programmet... Jag har räknat så mycket dessa veckor att jag rabblar formler och siffror i sömnen =D. Den värsta ångesten har släppt och jag förstår formlerna och hur man ska räkna. Det enda jag är nervös för är om hjärnan blir blank under provet och för slarvfel. Men jag ska räkna om provet minst 3 ggr och jämföra och se.
 
När barnen somnat ikväll ska jag sitta en stund också för vi har varit i skolan hela dagen så har inte kunnat räkna alls idag. Idag hade vi föreläsning i farmakologi och obstetrik. Farmakologin är intressant men det är otroligt mycket som ska nötas in, en massa olika mediciner och deras mekaniska verkan, effekter och bieffekter. Hur läkemedel tas upp av kroppen och hur de går ut ur kroppen m.m.
Jag njöt av föreläsningen i obstetrik, 90% av det föreläsaren tog upp kunde jag redan så det var roligt. Jag är bara så taggad och glad och känner verkligen att det är denna väg jag ska ta i min yrkesbana. Barnmorskeyrket kallar på mig och jag bara längtar. Men vägen dit är lång. Man måste arbeta minst ett år som sjuksköterska innan man får söka in till barnmorskeprogrammet som är på 1,5år. Så jag kommer vara 40+ innan jag är klar men det är ändå en hel massa år kvar att jobba då. Och älskar jag yrket kommer jag hoppa in även som pensionär =)
 
Nästa vecka blir tuff med 4 heldagar då vi har fler föreläsningar inom farmakologi och sedan ska vi ha katastrofmedicin och då ska vi vara på Södersjukhuset. Mycket spännande och intressant! Det blir liksom på riktigt i denna terminen, vi ska lära oss saker som vi kommer använda oss av i yrket och det är skitkul!
Nästa vecka ska vi i basgruppen jobba med vår seminarieuppgift i sexologi. Vi har valt ämnet asexualitet och det är ganska intressant. Jag vet i princip inget om det.
 
Så full fart i denna terminen och enligt gamla elever ska detta vara den tuffaste terminen så det är väl bara att göra sitt bästa och beta av moment för moment.
 
Håll gärna tummarna för mig imorgon!
 
Trevlig helg po er

RSS 2.0