Nu har jag pratat med högste ansvarige

Högste chefen för förskoleplaceringarna i kommunen ringde mig. Hon ville reda ut allt och svara på mina frågor. 
 
De har haft ett högt tryck av ansökningar i vår. Vårt förstahandsval speciellt. De håller på att renovera vissa förskolor så då fick vårt förstahandsval ta in fler barn än vanligt nu i vår. Så nu efter sommaren ska de gå ner till normala barngrupper och då kommer bara barn med syskonförtur få komma in på denna förskolan. Alla andra placeras ut på andra förskolor.
De renoverar även den förskolan Samuel ska börja på och därför tar de in de nya barnen lite senare än normalt. 
Men till våren när de går igenom barnen som vill omplaceras så har Samuel en god chans att byta förskola eftersom han då "stått i kö" så pass länge. Men då kanske vi inte vill flytta honom?! 
 
Jaja, sluttjatat om detta! 

.......

 
Jag är utpumpad på energi just nu. Henry... (vill skriva mer men vill inte blotta min son)
Känner mig ensam.
Saknar min gamla vän, så mycket! 
Saknar uppskattning.
Saknar att ha roligt.
 
 
 

Torsdagen den 30/5-2013

 
Igårkväll var det vårkonsert i Borgskolan och barnen sjöng så fint! De var så duktiga, Det var 30:e året detta anordnades. Alla intäkter går till ett barnhem i Kenya.
 
Filmer jag sett
 
 
 
 
When the lights went out. Brittisk skräckis om ett hemsökt hem. Den var sådär, småläskig men har sett värre hehe
 
 
 
 
Beautiful creatures. En film som handlar om en kille som blir kär i en häxa. Många coola effekter. Den var faktiskt riktigt bra! 

Vad pågår hos oss?

Vi har tackat ja till förskoleplatsen men står fortfarande i kö till vårt förstahandsval. Vi får se hur det går.
 
Jag har varit i kontakt med medborgarkontoret, kommunens handläggare och någon annan högre upp som tar hand om barnomsorgsansökningar. För ju mer mer vi tänker på det ju mer känns det fel, det känns som något blivit fel.
 
 
Vi sökte 6 månader innan, tidigare kan man inte ställa sig i kö i vår kommun. Vi sökte alltså 29/1 för att få plats 29/7. De flesta som söker i augusti söker just i augusti så jag tänkte vara smart och ställa mig i kö ett par dagar tidigare för att på så sätt ha första tjing när nya barn ska tas in inför hösten.
Men nej då har vi fått ett alternativ som vi inte ens valt, vi valde 3 förskolor. Och ett datum 4 veckor efter sökt datum. Någon vecka in i augusti förstår jag p g a semestrar och annat men 4 veckor in i augusti??
 
Vi får se vad som händer! Nu har vi gjort vad vi kunnat. Ringt kommunen, mailat kommunen, pratat med vårt förstahandsval och de har pratat med kommunen. Det luktar skumt i alla fall hmmm
 
F ska söka föräldraledigt i alla fall så jag kan jobba en vecka och sedan sätta igång med plugget. (om jag kommer in)
 
 
Idag var jag förbi jobbet en sväng för jag var ju tvungen att ändra lite på min semester och söka föräldraledigt några dagar i augusti.Och meddela att jag tänker jobba en vecka i augusti. Nu hoppas jag att allt stämmer!
Jag har skickat in en ny föräldrapenningsansökan också och hoppas det nu blir rätt!
 
Igår, hade jag en kompis med dotter här. Lite myspys, vi var ute och lekte och så bakade jag scones. Vi ska hem till dem en dag också. Och i sommar ska vi hitta på en massa skoj. Jag kommer ju vara själv med barnen hela sommarlovet *hjälp* haha
 
Nästa vecka tar Sara, barnens kusin studenten men vi kan inte åka ner =(
F måste jobba, barnen går i skolan och vi ska ju ner senare i sommar.

Helgen

I fredagskväll kollade vi på film
Warm bodies. Den handlar om en zombiekille som blir kär i en vanlig tjej. Den är rolig, gullig och underhållande.
 
I lördags städade vi, jag tränade och sedan var vi på kalas. Det var trevligt att komma hemifrån för ovanlighetens skull. På kvällen tvättade jag och såg en film
 
 
Small appartments. En film av Jonas Åkerlund. Peter Stormare är också med. En mycket skum film, inte direkt något bra haha
 
Idag, söndag var det Morsdag, eller? Ingen uppvaktning alls av varken man eller barn =( 
De glömde och brydde sig föga när jag påminde dem. Uppskattad man känner sig...
Jag skickade ett gäng trisslotter till min mamma och ringde henne nu ikväll. Trisslotterna hade inte kommit än. Uttrycket "lika säkert som ett brev på Posten" är ett minne blott. Hoppas på storvinsten nu då!
 
Vi storstädade klart härhemma och sedan var det dags för min och Alicias dag, Vi åkte till SKHLM centrum och åt på McDonalds, gick runt och tittade i affärer. Alicia köpte lite pysselsaker. Sedan åkte vi till Heron City och gick på bio. Vi såg
 
 
Croodarna i 3D. Jag gillar inte 3D för jag tycker det är ansträngande för mina ögon, skumt haha
Filmen var ok men jag somnade ett par ggr hihi, det gör jag alltid =D
 
I veckan blir det vårkonsert i skolan på onsdag, eleverna uppträder med sång och dans och på söndag ska vi till McDonaldsdagen på Gröna Lund som vi vann 4 åkand och entrebiljetter till. Kul!
 
Hoppas ni haft en bra helg! Och att veckan blir ännu bättre!

Vad händer hos oss då?!

Jo, det har varit oroligt i vårt boendeområde senaste dagarna. Bilbränder, stenkastning på poliser och brandmän, smällare och annat som brukar användas vid fotbollsmatcher... 
Inatt var det betydligt lugnare. Jag är ändå glad att jag bor en bit från centrum men visst var det oroligt.
När F gick till jobbet igårnatt så stod det en polisbil och vaktade bilarna på vår parkering.
 
Grejen är att jag förstår att man är frustrerad, arg och annat men detta är inte rätt väg att gå. Försök göra något åt din situation istället. Förstör inte i ditt eget närområde och dina grannars egendom... Skada inte människor som jobbar, poliserna och brandmännen är där för att göra sitt jobb!
Som invandrare och ungdom i Sverige måste man kämpa hårdare för jobb, skola, bostad m.m. Men det går, det gäller att bara kämpa på, ta hjälp från vuxna som lyckats och sluta umgås med folk som drar ner dig!! 
Det är lättare sagt än gjort men kämpa på!
 
 
Henry har sprungit hem 2 ggr i veckan. Han blir arg för något, oftast en skitsak och så springer han hem. Fröknarna ringer och är oroliga, får lämna sin klass m.m. Nu måste det få ett slut! Åh, hoppas det verkligen gått in nu så han inte gör det mer. När jag pluggar inne i stan vill jag liksom inte ha samtal att Henry sprungit från skolan =(
 
 
 
Förskolan Gullvivan ringde oss och tyvärr finns det inget som kan göras. Massor av barn står i kö till just denna förskola. Så vi måste tacka ja till platsen på Anemonen och samtidigt stå kvar i kö för ev. byte. Förskolan är kanske jättebra och då byter vi inte såklart.
Och datumet, 26/8, går inte att ändra så F ska ta föräldraledigt 4 veckor. Så jag kan jobba en vecka och om jag kommer in, börja skolan 19/8. Det som är bra är att de 3 första veckorna i skolan är F föräldraledig så jag kan koncentrera mig och verkligen komma in i det.
 
Åh, trodde jag skulle få 12 semesterdagar i år men fick bara 9 dagar så nu måste jag tänka om lite och ta ut lägsta dagar de dagar jag tänkt ha semester. Lite mindre pengar men om F bara jobbar så går det bra!
 
Jag har sett två filmer
 
 
 
 
For a good time, call. En lagom rolig söndagsfilm, helt okej.
 
 
Parker. En actionrulle med Jason Statham. Helt ok, spännande.
 
I helgen ska vi på kalas till gamla vänner, kul! På söndag ka jag och Alicia ut själva, bio och mat, lite pysselshopping =D
 
Vi ska införa veckopeng tänkte jag. Hur mycket är lagom?
 
Önskar er alla en mysig, rolig och underbar helg!!

Ångest angående förskoleplatsen

Samuel har fått förskoleplats på en förskola som inte var ett av våra tre val. Anemonen längst bort i Norsborg. =(
Med startdatum 26/8 men vi sökte till 29/7 och vi sökte i god tid. 6 månader innan och de har 3 månaders platsgaranti. 
 
Jag var så ledsen och upprörd över hur "fel" det är med både plats och datum...
 
F ringde kommunen och de sade att "det är så det är" typ. Vi kunde prata med rektorn på förskolan sade dem.
 
Igår gick vi allihopa ner till Gullvivans förskola och alla gamla fröknar var så glada! Vi fick träffa pedagogistan som har lite inflytande på förskolan. Hon är så gullig. Hon tog alla våra uppgifter och sade att de skulle ha möte nu i veckan om just detta med hur många barn de kan ta in i höst och så. Hon skulle göra sitt bästa för att få in Samuel. Hon trodde inte det skulle vara något problem men vi får se,,, Hoppas hoppas
Men hur kan kommunen placera honom när det inte är klart med platserna inför hösten?? Det känns nästan som det kanske är få barn som vill till Anemonen och så placerar de ut några där för att fylla på.
 
Datumet var svårare att göra något åt eftersom de inte tar in nya barn på sommaren. Men blir det start 26/8 så ska F ta föräldraledigt 3-4 veckor och skola in Samuel och så. Min skola börjar ju ev. 19/8.
 
Det enda positiva är att Samuel får vara hemma ytterliggare en månad med pappa F och är 1,5 år när han börjar förskolan. Och att barnen får ännu längre sommarlov än det var tänkt.
 
Men fortsättning följer! Håll tummarna för oss!

Semester

Yes, idag går jag på semester. Resten av maj har jag tagit ut 8 semesterdagar. Men livet ser ut som det brukar ändå, ingen förändring. 
 
Besöket hos öronläkaren gick bra och hålet har nu växt ihop. Det satt bara en envis skorpa kvar som kommer ramla ut med tiden. I höst ska han få komma och göra hörselprov. 
 
 
Imorgon har Alicias fritids öppet hus så vi ska dit och hälsa på! Alicia har ju inte många månader kvar på fritids, sedan blir hon nyckelbarn och får klara sig själv innan och efter skolan. Läskigt, men hon klarar det!
 
Samuel är fortfarande väldigt förkyld. Han har sovit oroligt om nätterna men inatt var det mycket bättre. Hoppas förkylningen lägger sig snarast!
 
Igårkväll såg jag en film 
The master. Den har höga imbd betyg men jag tyckte inte den var så bra. Det handlar om en man som är alkis, fd soldat. En dag träffar han på en man som har en rörelse och de blir fascinerade av varandra och börjar umgås frekvent. Människoöden, psyken njaaa
 

Allt om allt

Igår söndag hade vi en slappardag. Jag tränade på morgonen men resten av dagen låg jag i soffan och slumrade till och sov ett par ggr. Vet inte vad det var men vat så fruktansvärt trött snarrk
 
Eurovision finalen ja vad ska man säga. Det var inte många bra låtar alls... Vinnarlåten påminde mig om Norges vinannde bidrag för något år sedan. Grekland var bra tyckte jag och rolig! Ballader går helt bort för mig. Det ska vara livfullt, roligt och en låt man kan dansa till. Rumäniens bidrag var unikt och han sjöng fantastiskt bra. Inte så passande i tävlingen dock =D
Hade ni någon favorit?
 
 
Idag buzzar jag mina sista Marabou kakor och det blir till en av mina grannar. Hon har tre barn och Henry och hennes dotter brukar leka då och då. Hon jag tänkte buzza för egentligen har jag inte hört av på länge och det känns lite konstigt tyvärr =(
 
Imorgon ska jag och Henry till hans öronläkare för att kolla att hålet växt ihop. Förhoppningsvis har det gjort det och då är det sista gången vi går dit. Så hoppas vi att han slipper mer problem med öronen i framtiden.
 
 
Inatt har vi knappt sovit då lillegubben gnällt och jämrat sig, Han är jätteförkyld nu och varje gång han nyser så flyger det snor överallt... Hoppas det stannar vid förkylning och drar över snabbt!
 
I veckan är planerna att storstäda, gå på kalas hos några gamla vänner på lördag och på Morsdag på söndag ska jag och Alicia ut själva ett par timmar. Bio, äta ute och mysa!
 
I lördags hann jag se en film också
 
 
Hansel and Gretel. Hans och Greta inspirerad film där Hans och Greta växer upp och blir häxjägare. Den var ok faktiskt, har hört att den ska vara dålig. Men nej den var ok.

Favoritlåtar just nu

 
 
 
 
Mina barns kusin Sara är med i denna musikvideo men videon verkar inte ha släppts än.

Ändra dåliga matvanor

Nu måste jag förändra mina matvanor! Jag ska försöka sluta fokusera på vad jag väger och vägningarna. Jag ska försöka bryta dåliga vanor och införa bättre matrutiner, fortsätta träna.
 
Lättare sagt än gjort, jag vet det av alla människor...
 
Jag ska fortsätta träna varannan dag, endast äta gottegott på lördagar, införa en fastedag/vecka troligtvis fredagar, lägga upp bra kostschema för söndag-torsdag med en bra frukost, lunch, mellis, middag och kvällsmål. Jag har fått exempel på kostscheman från en internetvän.
 
Ja, imorse vägde jag 71,4 kg och ja, jag hatar siffrorna och ja, jag hatar hur kläderna sitter och hur jag ser ut i spegeln. Men det är mitt eget fel, det är jag och mitt ätande som lett till detta. Mitt frossande, mitt sjukliga ätande och min fucked up hjärna.
 
Men nu är det slut på hatet! Nu ska jag börja vårda min kropp, strunta i vad vågen visar och njuta av den maten jag faktiskt äter. (Om jag går ner med detta så gör jag ju något rätt i alla fall.) Men det ska inte vara mitt fokus för en gångs skull. Jag kan gå ner mycket och snabbt, det har jag gjort många många ggr men efter ett par månader har jag gått upp allt igen med mitt sjuka ätande =(
 
Jag är bra som jag är! Och om jag väger några kilo för mycket? Vi lever längre än normalviktiga enligt statistiken haha =D
 
 

Filmer, stranden

Som vanligt har jag sett filmer, min egentid på kvällen när barnen somnat.
 
 
Bekas. Denna film utspelar sig 1990 i Kurdistan. Den handlar om två bröder som är hemlösa. De vill försöka ta sig till Amerika. Den är gripande, fin, sorglig och allt på samma gång.
 
Last Passenger. Hittar ingen trailer till den. Den handlar om ett tåg som slutar stanna vid stationerna och 6 pasagerare är kvar på tåget som skenar iväg. Vad ska hända nu? Filmen är sådär, trodde den skulle vara bättre.
 
Nu har F jobbat två dagar och det funkar bra. Igår kom han hem strax innan 13.00, vi packade ihop våra grejer, hämtade barnen från skolan och drog till stranden. Sedan åt de på McDonalds medans jag veckohandlade.
 
I helgen händer väl inte så mycket. Vi ska i alla fall ut och leka på lekplatser så Samuel får springa av sig.
Ikväll blir det självklart Eurovision Song contest, heja Robin!!
 

Senaste nytt

Jag bokade Malmöresa med SJ igår. Det gäller att vara ute i god tid både för priserna och sedan för att jag vill ha plats med bord vilket är populärt bland barnfamiljer.
 
Vi åker ner måndagen den 15/7 och åker hem 23/7. Det blir jag och barnen eftersom F ska jobba hela sommaren. 
Min mamma fyller 75år, 22/7 och det vill vi vara med och fira!
Tågresan kommer vara jobbig med en 16 månaders med spring i benen =D 
 
 
F har precis kommit hem från första arbetsdagen. (03.15-12.30) Det har gått bra och foten känns ok men vi får se hur det känns om ett par timmar.
 
Igår lade vi barnen redan vid 20.00. Henry somnade när vi läste saga och vid 20.45 var det endast jag som var vaken. Så jag hade en mysig kväll ensam framför en film =D
 
Idag var jag och Samuel på Öppna förskolan. Nu blir det mamma-Samuel mys fram till inskolningen.
 
Nu surfar jag vidare! Ha en uderbar fredag!

Filmer

Två filmer jag sett
 
 
 
The Odd Life of Timothy Green. Filmen handlar om ett par som har svårt att få barn. De får vara med om något otroligt, ett "önskebarn" blir deras under en lånad tid. Ni måste se filmen för att förstå. Den är rolig och mysig, en film för hela familjen.
 
 
Dark skies. Detta är en spännande thriller. Det är en alien film och jag gillar egentligen inte sådana. Men denna var faktiskt bra. 
 
 

Tisdag

Idag gick jag förbi jobbet på morgonen och buzzade Marabou kakorna.
 
Nu har jag bara ett par paket kvar som jag ska buzza för en vän och henne lilla dotter och så ska jag ta med två paket ner till Malmö också och ge min mamma så hon får smaka =D
 
Jag skulle egentligen till Öppna förskolan med en kompis idag men hon kunde inte och jag orkade inte gå dit. Så det får bli en tur dit imorgon. Samuel sov hela natten inatt, jag fick t o m väcka honom 07.30 för att han skulle följa med till skola/jobb. Han har varit så gnällig idag och nu sover han igen.
 
Vi ville åka till stranden idag igen efter barnen slutat skolan men nu regnar det här och är lite kyligt så inget strandväder precis =(
 
Alicia läkartid imorgon blev inställd och framskjuten för andra gången. Tråkigt när det är så ont om tider för då bara skjuts allting bara längre och längre fram. Detta läkarbesöket rör hennes njurbäckeninfektion.
 
Sista sjukskrivna dagen för F imorgon, på torsdag börjar han jobba igen. Han har fått ett nytt schema igen och nu ska han börja 03.15 på natten och jobba till typ 12.00. Fy men men de ändrar scheman rätt ofta så vi får se hur länge han kommer jobba såhär. Positivt är att barnen slipper gå långa dagar och han har tid att försöka sätta igång sin sportagentverksamhet.
 
Ni får ha en fortsatt bra vecka!
 

söndag-Måndag

Mamma-pappadagen i söndags blev kortare än planerat, ca 2 timmar så vi hann bara med att äta kinamat och shit vad vi åt. Mina tarmar sprängdes nästan haha
Men det var mysigt att komma hemifrån själva för en gångs skull.
 
Igår, måndags så hade vi ännu en ledig dag tillsammans då skolan hade planeringsdag! Jag och barnen packade ner dricka och mackor och åkte till stan. Vi gick runt i Gamla stan och Kungsträdgården. Vi satt och picknickade mitt inne i stan.
 
 
På kvällen färgade jag mitt hår:
 
 
 
 

Söndag

Idag vaknade vi 09.40. Otroligt vad härligt att få sova ut. Samuel vaknade en gång i natt och fick välling men sov annars från 22.00-09.40. 
 
Idag har jag skaffat barnvakt så senare idag ska jag och maken ut själva. Vi ska spela lite biljard och äta kinamatsbuffé på Thom Yum i Heron City. Ska bli mysigt att få vara själva för en stund. Mamma-pappadag =D
 
 
Sedan ska jag buzza mina Marabou kakor för barnvakten. Vi har ju en del paket att dela ut men har inte haft chansen än. Jag går förbi jobbet i veckan och buzzar för dem med. Jag fick en massa kuponger att dela ut också.
 
Imorgon är barnen också lediga då skolan har planeringsdag. Så vi drar nog till stan en sväng, Alicia vill gärna gå i Gamla stan. Sedan måste jag färga håret, hårfärgen nu är katastrof haha
 
 
Nästa vecka ska Alicia till läkare igen för att gå igenom ultraljudet av njurarna och sådär.
Jag ska kika lite på tågbiljetter till Malmö också. Får väl boka snart så vi får det till bra pris. F kommer behöva jobba hela sommaren i princip så han kan inte följa med.
På torsdag ska F börja jobba igen och vi hoppas att det kommer gå bra! Sparpengarna är snart slut och vi måste börja fylla på igen. Tänk att vi varit hemma i 11 månader tillsammans nu. Otroligt vad tiden flyger förbi!
 
Ni får ha en mysig söndag och en härlig vårvecka nästa vecka!!

lördag

Igår, lördag åkte jag och barnen med buss till Hågelbyparken där de fick klappa får och getter och sedan hade vi picknick och lekte på lekplatsen.
 

lörda
 

Helgens rullar

 
The sessions. Det är ett drama, som handlar om en handikappad man som vill förlora oskulden. Baserad på en riktig historia. Han har skolios och ligger typ hela dagen i en järnlunga som hjälper honom andas. Han kan vara utan den i 3 timmar med en portabel andningsmaskin. Han få träffa sexterapeuten Helen Hunt som hjälper honom med detta. 
Den är gripande, sorglig och samtidigt en fin film om hur det är att vara handikappad. 
 
 
Zambezia. En animerad film som handlar mest om afrikanska fåglar som bor i ett litet paradis som hotas av inkräktare. Den var ok, småmysig men inte så mycket mer.
 
 
Imaginaerum. Detta är ett äventyrs/sciencefiction/drömfilm. Den handlar om en döende man som ligger i något slags koma. Han drömmer då om sin barndom, sin relation med pappan, sin relation med sin dotter m.m. Den är konstig, osammanhängande, underlig men om man gillar sådana här filmer så kommer man gilla denna!

Lek på stranden


Stranden

 
 
 
Idag tog vi vårt pick och pack och drog till stranden i Sätra. Barnen badade, Samuel var så lycklig och sprang runt och svanarna jagade oss. =)
 
En härlig dag, kunde varit lite mindre blåsigt och molnigt men så är det bara 10/5.
 
Snart blir det mat och fredagsmys senare och film såklart!
 
I helgen ville jag ju ut med F men får inte tag i min kompis som jag tänkte fråga om hon kunde ställa upp som barnvakt =( Ska försöka senare ikväll. Annars har vi inga planer.
 
Ha en härlig helg gott folk!
 
 

Klämdag var det här

 
Åh, vad skönt med stora barn! Alicia tog hand om Samuel när han vaknade imorse så jag och F kunde sova till 09.00 =D
 
Läkarbesöket angående hennes allergi gick bra. Läkaren skickar en remiss till barnläkarmottagningen där de kan utreda vad hon är allergisk mot. Hoppas hon snart får hjälp. Hon skulle fortsätta äta allergimedicinen och smörja kroppen 2 ggr/dag med lotion eller Mildison.
 
Jag fick ett mail att jag är behörig till sjuksköterskeprogrammet vilket betyder att mina betyg på 18.03 och högskoleprovsresultat på 1,25 är godkända. Nu är det bara till att vänta för nu ska alla ansökningar gås igenom. Jag tror jag kommer in med högskoleprovet! =D
 
Filmer jag sett:
 
 
Safe haven. Det är ett thrillerdrama. En tjej flyr och polisen jagar henne. Vem är tjejen och vad har egentligen gjort? Spännande
 
Lovely Molly. Detta är en thrillerskräckis. Ett nygift par flyttar in i fruns gamla föräldrahem. Konstig saker händer och den är småläskig. Påminner om Paranormal activity typ.

Studier, osäker, oregelbundna tider

Det sitter en liten figur på min axel som viskar i mitt öra. En som vill trycka ner mig och vill få mig att känna mig liten och osäker.
 
Kommer jag klara av att plugga? Kan verkligen lilla jag få en akademisk examen? Klarar jag att arbeta som sjuksköterska/barnmorska? Är jag bra nog? Klarar jag annat än att dela brev? Att gå från något jag är van vid till att kasta mig ut i det nya okända är skrämmande!
 
Jag är i alla fall 100% säker på att jag vill jobba inom vården och med människor. Jag måste bara tro på mig själv!
 
Sedan funderar jag mycket på det här med oregelbundna arbetstider. Men jag vet det är att ta ut problemen i förskott. Men jag är en funderare. Alicia och Henry klarar sig hemma själva ett par timmar men det gör inte Samuel. Tänk om F också jobbar oregelbundet. Hur gör vi då? Visst Alicia kan kanske hjälpa till då och då men ändå... Men det löser sig väl på något sätt. Jag kan ju söka dagjobb men jag vill nog jobba OB för det har jag aldrig gjort.
 
Ha en skön ledighet ni som är långlediga!

"Fredag" idag

Idag går barnen bara halva dagen i skolan och så har de den traditionella "Borgjoggen". Det är en runda som alla elever på skolan joggar runt en gång per år som ett lopp. Efteråt får de lunch ute. Roligt!
 
Imorse var vi hos tandläkaren med Henry. Tänderna röntgades och hålen var visst inte så farliga. Vårt borstande och fluxande ger resultat! =D
Så hon bara fyllde igen en mjölktand, putsade och gav honom banansalvan. Härligt! Han ska bli kallad i höst igen för att kolla hur det ser ut då! Men jag är så glad att det blev såhär för hans skull!
 
 
Jag passade på att boka en tid för mig också. Jag har inte gått på säkert 5år. En vanlig koll och så har jag 300kr i tandvårdsbidrag så det blir drygt 400kr. Hittar hon hål kommer jag inte laga det eftersom jag själv känner att tänderna är ok och jag har inte ont. Jag lagar bara om det gör ont! Det kostar mycket ju...
Men jag måste rensa tandsten också och det är främst därför jag går dit och det skulle typ kosta 1100kr om det var mycket tandsten... Funderar på att skaffa en sådan där tandvårdsförsäkring då man betalar en fast avgift/månad och så betalar man inget när man går dit. Någon av mina läsare som har sådan och vad tycker ni om den?
Jag ska fråga mer när jag är där.
 
 
Igår ringde jag Vårdcentralen för Alicia utslag kommer och går fortfarande. De bränns, stick och kliar och försvinner lika fort som de kom. Vi ska dit idag för en koll och så ska jag be om en remiss till hudläkare och förhoppningsvis kan de testa henne på de vanligaste allerigierna.
 
Idag blir det som en fredag då barnen är lediga torsdag-måndag. Härligt!
 
Jag såg en film igår som vanligt
 
 
Laurence Anyways är en kanadensisk, fransktalande film. Den handlar om en man som vill byta kön. Hans tankar, relationen med hans livs kärlek, relationen med föräldrarna och vännerna, samhället m.m. Den är väldigt lång (2,48) och väldigt intressant.

Livet här hemma

 
Helgen flöt på med underbart väder och mys med familjen. Vi var ute ett par timmar varje dag så Samuel fick springa av sig. Han verkligen springer fram som en galen ko som precis släppts ut på bete =D
 
 
Vi hann med att storstäda härhemma också, härligt!
 
Mitt nya liv har skitit sig igen =( Ja, det är jag eller rättare sagt min hjärna som inte klarar av det som jag försöker göra. Jag ska försöka mig på en annan sak som jag aldrig gjort. Jag har en vän som är utbildad inom hälsa, diet och träning och sådant. Hon ska hjälpa mig med kostscheman som är speciellt anpassade efter mig.
Jag ska med hjälp av hennes kostscheman äta rätt och gå ner långsiktigt. Jag satsar på 0,5kg i veckan. Ingen mer svältföda utan rätt och bra mat. Åh, hoppas det kommer gå bra! Har alltid drömt om en egen dietist.
"Allt eller inget" livet tär på mig. Svältföda ett par månader och går ner, sedan frossarveckor då jag går upp. Så trött på det!
 
Idag har jag och Samuel varit på Öppna förskolan. Där träffade jag på en annan Malmöit som bott här i 2,5år. Hon bor alldeles i närheten. Jättetrevlig!
 
I veckan så ska Henry till tandläkaren för att påbörja lagningen av hans två hål. Huga, hoppas det går bra!
 
 
Sedan är barnen lediga torsdag-måndag så det blir skönt för både dem och oss. Det är Kristi Himmelfärdsdag, sedan klämdag och en planeringsdag.
 
Jag ska försöka få barnvakt några timmar på lördag eller söndag. Tänkte överraska F med lite biljard och mat ute. Vi behöver komma ut själva utan barnen! Hoppas kunna hitta en barnvakt. Någon frivillig? =D
 
Jag såg en film i helgen
 
 
Beyond the blackboard. Det är en verklighetsbaserad film om en ung tjej som får jobbet som lärare för en grupp hemlösa barn. Den är sorglig, gripande och enligt mig sevärd.

Högskoleprovet

 
ProvdatumNormerad poängAntal poäng
2013-04-06 1.25 97  
 
Din normerade poäng: 1.25 Medelvärde normerad poäng: 0.90
Ditt antal rätta svar: 97 Antal provdeltagare: 60532
Provdel Ditt antal
rätta svar
Antal
uppgifter
Medelvärde
samtliga
provdeltagare
Normerad
poäng
per del
XYZ 7 24 11.3  
KVA 9 20 9.7  
NOG 4 12 4.8  
DTK 15 24 11.9  
 


Kvantitativ
del
35 80 37.6 0.9
       
ORD 14 20 9.6  
LÄS 18 20 10.4  
MEK 13 20 10.2  
ELF 17 20 12.6  
 


Verbal del 62 80 42.7 1.6
       
Hela provet 97 160 80.3  
 
Här kan ni se mitt resultat från högskoleprovet! Jag fick alltså 1,25 i normerad poäng och jag är sjukt glad! Jag som hoppades på 0,9-1,0 fick mycket mer.
 
Som ni ser så var matten inte min starka sida och där fick jag 35 rätt av 80 vilket gav en normerad poäng på 0,9 men på svenska och engelska gjorde jag ett suveränt resultat. 62 rätt av 80 och fick en normerad poäng på 1,6. Eftersom mattdelen räknas högre i normerade poängen så blev mitt resultet 1,25.
 
97 rätt av totalt 160 och medelvärdet i hela Sverige var 80 rätt. Så en bra bit över medel! =D
Medelvärde normerad poäng i hela Sverige låg på 0,90.
 
Så jag kan inte vara mer än nöjd! Detta betyder att jag kommer in på alla skolor jag sökt haha. Då den som kom sist in med högskoleprovet förra hösten hade 0,9-1,0 på de skolor jag sökt och jag är en bra bit över!

Buzzningsdags

Nu har jag fått hem lådan med Marabou kakorna. Vi har testat de och mums vad goda.
 
Vi fick hem sex paket Marabou Ministars och sex paket Marabou Chocowild. Samt en massa kuponger på kakorna. 
 
Marabou Mini Stars
Stjärnformade små kakor med mjölkchoklad och mjölkkrämsfyllning. Varje paket består av fyra mindre förpackningar med sex stycken kex i varje. Perfekt för hela familjen samt när man är på språng.
Cirkapris i butik: 19,90 kr.
 
Marabou Chocowild
Fantasifulla och krispiga kex som till hälften är täckta med mjölkchokad. Stort innehåll av olika figurer för en lekfull stund tillsammans. Paketet innehåller 15 kex.
Cirkapris i butik: 24,90 kr
 
Jag ska buzza för vänner som har barn och tar en runda förbi jobbet också. Jag vet att mina arbetskamrater älskar godsaker =D
 
 

Plantain chips

 
I Nigeria säljer de sådana här underbara plantain chips alltså matbananchips. Igår hittade F de i en nigeriansk butik i närheten. 10kr styck. Mumsigt!

Lära Gå hjälm

 
Lära Gå hjälmen har kommit och den fick sitta kvar på huvudet, Jag vet inte hur mycket nytta vi kommer ha av den men utomhus kommer vi nog använda den. Han springer fram utomhus och trillar det gör han hela tiden.

Rollerblades

Åh, vad barnen har bråkat om Alicias rollerblades. Henry vill också åka, Alicia vägrar och blablabla
 
Igår åkte jag till Biltema och köpte ett par till Henry bara för att få lugn i huset. Så igår var vi ute på en lång runda så barnen fick rulla. 
 
349kr på Biltema. Storlek 33-37, man ändrar storleken själv med en knapp. Sedan kan de också användas som skrikdskor. Så det var ett bra köp!
 
Full skyddsmundering, 100kr på Biltema.
 
Vi vill ju även att barnen får cyklar men vi har inte fått tummen loss att ringa runt på Blocketannonser ännu. Cykla hör ju sommaren till!

Jonathan och Samuel

 
Vi hade gudfar P på besök en dag. Hans son Jonathan och Samuel kommer bra överens. Jonathan är 3 månader äldre.

Filmer

 
The last stand. En actionrulle med Arnold Schwarzenegger. Den var sådär, varken bu eller bä. Men shit vad dålig Schwarzenegger är egentligen. Han passar typ bara i Terminator annars är han kass...
 
 
Save the date. Detta är ett kärleksdrama. Den är ok, en skön söndagsfilm typ.

Veckan rullar på

 
Ultraljudet av Alicias njurar gick bra och hon kunde inte se något fel. Men hon ska gå igenom det mer noggrant och sedan ska vi få komma och träffa en läkare nu i maj.
 
Annars så gör vi inte så mycket i veckan. Jag städar och pysslar, tränar och sådär. Jag syndade igår med lite godis och kaka men är på banan idag igen. Ska köra lite snällare och inte äta för lite!
 
 
Jag kollade på resa till Nigeria, 19000kr för hela familjen med Turkish Airlines. Billigt ju! Jag kollade nu i juni bara för skoj skull. Sedan tillkommer vaccinationer, pass, visum och fickpengar. Åh, vill så gärna! Längtar till den dag vi kan åka igen!
 
Knappt 3 månader till jag sökt förskoleplats för Samuel (29/7) men inget besked än. Hoppas få svar snart och på 1.a valet! Vi får se!
 
Lite tråkigt inlägg men roligare än så har vi inte det just nu =D
 
 
 
 

Filmer

The host. Det är ett sciencefictiondrama som handlar om "aliens" som tar över människornas kroppar för att ta över jorden. Den är riktigt bra, mysig, fin och inte alls som jag trodde. Då jag egentligen "hatar" alien filmer. Sevärd!
 
 
"Silver linings playbook" med Bradley Cooper och Julia Styles i huvudrollerna. Robert De Niro och Jennifer Lawrence är också med. Filmen är ett drama som handlar om hur mentalt instabila människor har det i relation till sig själv och andra. Självklart är även kärlek ett genomgående inslag genom hela filmen. Sevärd!

RSS 2.0