Immunitet mot covid-19

(null)

Idag kom så äntligen mitt provsvar och det visar sig att jag har genomgått covid-19 med all säkerhet och att jag dessutom fått antikroppar för mödan. Så ja, jag är immun och det känns så bra!! 💃🏼🍾🌸
Hoppas det håller i sig länge!!

(null)


Jobbveckan har bestått av intensiva pass med flera förlossningar. Kul men intensivt! Idag var det dock en lugnare dag, fick ingen förlossning men hade hand om en supertrevlig familj 😃. 

(null)


Jag är ledig i helgen så trädgården ska få sig en omgång, och så ska jag göra mer rabarbersaft då rabarberna växer som bara den! Mors dag på söndag, får se om barnen minns det...

Det är fel på bilen igen så den står på verkstan igen... är det inte det ena så är det det andra... Så efter 4 dagars arbete för Felix så står det still igen... 

Trevlig helg på er!!


vilken helg!!

Det har varit galet på jobb, 5 barn har jag välkomnat till världen i helgen. Tyvärr har jag behövt akutlarma in annan personal i 3 av fallen, i ett fall blödde det rejält och i de två andra var det svårt att få ut barnen. Men men allt gick bra med ett bra teamwork och alla inblandade mår bra. 

(null)

(null)

(null)

Idag hade vi en man från ett fuktföretag här men inget problem med fukt eller mögel kunde hittas. Dock har vi som tidigare personer sagt och vi har haft ett gäng företag här för kontroller så är det bristfällig ventilation. Så det är vårt prio nu, att installera ett bättre ventilationssystem. 

Idag var jag ledig, så njöt ute i trädgården av solsken och att bara få vara. Mycket att göra i trädgården men behövde en välförtjänt vilodag. 

(null)

(null)

Jobbar tisd-fred i veckan och är ledig i helgen. Felix började jobba idag och det gick bra gör honom. 6,5 vecka var han hemma totalt. 

Ha en bra vecka allihopa !!


Dove

(null)

I samarbete med Buzzador och Dove har vi testat En duschkräm från Dove. Kroppen blir len och mjuk och du behöver ingen extra bodylotion efteråt. Den är också dryg och luktar gott men det blir inget lödder av den utan det är som att ta på en bodylotion i duschen.

Piggare o starkare

Känner mig mycket piggare och starkare denna vecka. Lider tyvärr av yrsel då och då men hoppas det ska släppa helt snart.

Det har varit en bra vecka på jobbet.  jag har varit både på BB och haft hand om fina nyblivna familjer och idag var jag på förlossningen. Fick äntligen vara med på en fin förlossning igen, det var längesedan! Det var fullt sjå på jobb, bebisar föddes till höger och vänster...

(null)

Jag jobbar hela långa helgen när de flesta i Sverige är lediga. Onsdag-söndag jobbar jag 😊. Och vi har haft så fint väder så har suttit ute på verandan och njutit efter jobbet. 

(null)

(null)

Hoppas ni som har långledighet har en härlig ledig långhelg! Keep the distance please!!Haft en bra helg!

(null)

(null)

I lördags gjorde jag egen rabarbersaft. Väldigt god och mycket enkel att göra.

(null)

(null)

Vi var tvungna att handla skor till killarna så med munskydd och handskar på så besökte vi Deichmann snabbt. 

(null)

Lunch på en parkering medan bilen äntligen fick nya sommardäck på.

(null)

I helgen har vi spelat lite olika spel och det var superkul! Fram tills att alla var oense om reglerna i Uno och vissa gick arga därifrån haha

(null)

Vi bakade bröd i söndags. Känner mig som värsta husmor haha nej men det är väldigt kul att baka och grejer.

Jobbade nu ikväll och det var ett tufft pass både emotionellt och energimässigt. Ännu ett litet liv som slutade alldeles för tidigt 😥😥

I veckan jobbar jag typ hela veckan, är bara ledig imorgon så det blir till att hålla ut. Jag har mer energi nu men vissa dagar är jag så trött så att jag sover middag...

Ha en fin vecka nu!!

Ledig helg

Efter 4 dagars arbete på antenatalen och BB så är jag nu ledig fredag-söndag. Denna helg skulle jag egentligen åka till Malmö för min systers 50-årsfest men den blev tyvärr inställd pga Covid-19. 

Det har gått bra att jobba och åh vad jag älskar mitt yrke! Kändes så roligt att vara tillbaka och ha hand om patienter. Felix har hämtat och lämnat mig och barnen varje dag ❤️. Oron har börjat lätta lite för Felix vilket känns bra. 

(null)

Nu har jag fått det bekräftat att jag haft Covid-19 och det kändes på något sätt som en lättnad. Jag är inte tokig och alla mina skumma symtom och min långa sjukperiod berodde på Corona.

(null)

Idag har vi invigt vår gräsklippare och den fungerade utmärkt. Nu är gräsmattorna fina 😊. Nu vill vi ha en grästrimmer för att snygga till. 

(null)

(null)

I helgen funderar jag på att testa att göra lite saker med våra rabarber, saft, kräm och paj tänker jag testa.
Killarna behöver nya skor så jag ska se om vi kan åka ut och köpa det. 

Önskar er en fin coronafri helg! 

Back to work

Ja, idag var det så dags igen att efter 4 veckors sjukskrivning återigen inta rollen som barnmorska (världens bästa yrke ❤️ enligt mig 😃) 

Det gick hyfsat, var så jäkla trött vid 17-18 men blev sedan piggare vid 20 igen. Men tyvärr lider jag av yrsel som kommer och går, mycket jobbigt... Har haft det under hela sjukdomsperioden och tycker det borde släppa snart! 

Åkte kollektivt och hade både skyddsmask och solglasögon. Felix hämtade mig sedan nu ikväll då bilen var klar på verkstan. Han ska lämna och hämta både mig och barnen några veckor framåt. 

(null)

I helgen fixade vi lite i trädgården och städade här hemma. Lite i taget bara. 

Jobbar månd-torsd denna vecka, hoppas på en mjukstart. Det var så härligt att se alla mina fina arbetskompisar ❤️ och att få träffa patienter igen ❤️. 

Önskar er en härlig vecka!!

Underbara människor

Under denna svåra tid som vi varit igenom har vi insett så mycket kärlek och omtanke vi har runt om oss!
❤️❤️❤️❤️

Alla samtal, sms och övriga meddelanden som stöttat, peppat och bara gett kärlek. Familj, vänner och arbetskompisar. ❤️

Blommor har vi fått, pengar har vi fått för att klara ekonomin och folk har lagat mat samt handlat åt oss utan att begära en krona. ❤️

Nu ska snart maj månads räkningar betalas och vi hoppas att våra inkomster täcker våra utgifter. Men pengar är pengar och hälsan går före allt ❤️. Vi får trixa och fixa så att vi klarar oss. Om det är något dessa veckor lärt mig så är det detta!  

Så mycket vi vill köpa och fixa med huset men allt får vänta just nu. Vi har i alla fall äntligen fått hem våra sängar. En till mig och Felix och en till Alicia. Jag och Felix har varit utan säng och sovrum i över 3 år! 

Mycket bloggande för en kväll 😃


Veckan

Vad har vi gjort under veckan?

Vi har gått mindre promenader, och idag cyklade Felix och pojkarna sparcyklade.  (null)
 
Vi äter, äter och äter haha. Första 2 veckorna gick vi ner massor men nu har vi lagt på oss det igen 😊.  

Sedan kollar vi massor på tv och särskilt nyheterna. Förargar oss över Sveriges sätt att hantera denna pandemi 🤬🤬. 

Vi har beställt munskydd och handskar för vi vill inte bli smittade igen eller utsätta någon för vad vi varit igenom. 

Vissa människor tar alldeles för lätt på detta och många följer inte ens de enkla och mesiga riktlinjer som Sverige satt upp. Hur svårt kan det vara? 

I världen finns det t o m människor som tror att Covid-19 är fake. Säg det till dem som dött i det, är sjuka i det och deras anhöriga och all vårdpersonal som dagligen riskerar sina liv! 

I helgen ska vi försöka fixa till trädgården lite, börjar se lite överväxt ut 😅😅

Önskar er en fin helg!! 

Covid-19

Vill dela med mig mer av vad vi varit med om. Detta kan kanske ge styrka åt de som just nu genomgår eller kommer genomgå detta i framtiden. 

Detta är ju en ny sjukdom och när Felix var inlagd så konsulterade läkarna med varandra och andra sjukhus för att komma fram till hur de skulle kunna behandla honom. 

Felix behandling bestod mestadels av syrgas för att upprätthålla saturationen och för att ge organen syre för att fungera. Han var uppe på 60% syretillförsel när det var som värst. 
Han fick också hög dos av blodförtunnande, morgon och kväll i form av Fragminsprutor. Detta ger man då C-19 koagulerar blodet vilket leder till proppar i lungor, hjärna m.m. Han ska fortsätta äta Eliquis vilket är en blodförtunnande tablett i ca en månad. Felix fick röntga lungorna innan hemgång och då såg man en typisk genomgången C-19 i lungorna. 
Felix immunförsvar gick bananas när han blev sjuk vilket är något som ses hos yngre-medelålders människor. Immunförsvaret attackerar inte bara viruset utan även andra organ i kroppen. Detta dödar kroppen helt enkelt... De gav Felix kortison intravenöst i 3 dagar för att hämma immunförsvaret och stoppa inflammationsprocessen. Detta hade god effekt för Felix. 

Vilka symtom har vi haft?

Felix: hög feber upp mot 40grader i 10 dagar, illamående, kräkning, hög andningsfrekvens, trötthet, förvirring, låg saturation, ont i bröstet, yrsel, förkylning, lite torrhosta

Jag: Ilamående, yrsel, darrig i kroppen (typ som lågt socker), subfebril, värmeökning på huden, inget smak- och luktsinne, huvudvärk som inte gav sig med Alvedon, täppt i näsan, lite torrhosta, en enorm trötthet och svaghet i kroppen, kliande utslag

Jag har aldrig i mitt 40-åriga liv varit sjukskriven. Fyra veckor har jag snart varit hemma! Jag är mycket bättre och planen är att börja jobba på måndag. Felix blir hemma minst 2 veckor till. 


Vidriga Covid-19

Inte bloggat på flera veckor då vi i familjen gått igenom en mardröm. Min man blev sjuk 9/4 med feber. Morgonen den 14/4 är febern fortfarande hög, närmare 40 och Felix andningsfrekvens är på 58, vilket är flera gånger mer än normalt. Jag ringer 1177 och de rekommenderar antingen ett samtal till vårdcentral eller ett besök på närakuten. Jag bestämde mig för att köra honom till närakuten på Södertälje sjukhus. 

(null)

Han försvann in i gula tältet och togs sedan över till närakuten. Mobilen var sedan avstängd. Oron var stor!

Efter ett par timmar ringde jag närakuten och fick reda på att han var inlagd på en infektionsavdelning med misstänkt covid-19 och låg saturation. 
Jag åkte dit och lämnade laddare och sådant.

(null)
På infektionsavdelningen


När personalen kom in till Felix på torsdagsmorgonen, 2 dagar efter att han blev inlagd, så hade han ännu lägre saturation och han skyndades över till IVA med hög dos syrgas. Väl på IVA var det ett par kritiska dagar då de stod mellan att fortsätta med 60% syrgas på en c-pap. En mask som hjälper till med ut- och inandning eller att söva ner honom och lägga i respirator. Jag fick inte prata med Felix på flera dagar då han var så dålig så en gång om dagen fick jag ett samtal från en läkare med uppdatering av läget. Felix såg människor dö bredvid honom, folk i 50-60 årsålder. Felix trodde han skulle dö och var väldigt ledsen, rädd och orolig. Dessa dagar har varit de värsta i mitt liv! Det går inte att beskriva i ord!

Efter ca 5-6 dagar på IVA fick han komma tillbaka till infektionsavdelningen. För varje dag sänkte de syrgasen och han började må bättre. Och till slut efter 11 hemska dagar fick kan komma hem. ❤️

Nu är vi inne på fjärde veckan och hela familjen är hemma. Vi är sjukskrivna då vårt största problem nu är en hemsk fatigue. Orkar inte göra mycket förrän vi måste vila ett par timmar. 

Jag har alltså också varit sjuk, högst troligen i covid-19. Har haft alla möjliga symtom som finns att läsa om sjukdomen. Felix’ IVAläkare sade att det är 99,99% säkert att det är det jag också har. Tog coronatest och immunitetstest i torsdags, är med i en studie men inget svar än.
Barnen har varit förkylda under denna tiden och det känns som det måste ha varit en mildare variant av covid-19. Då det är så smitsamt och de varit hemma hela tiden så känns det osannolikt att inte de också drabbats.

Snälla var försiktiga, alla kan drabbas och bli allvarligt sjuka. Felix är 46år och frisk i botten. 

Kram på er ❤️❤️RSS 2.0