Sjukstuga

Vilken påsk!! 😔
Igår fixade jag ihop några påskägg till barnen men annars har vi bara legat och däckat i soffan... 

F har varit jättesjuk med hög feber som kommer och går, nu är han inne på femte dygnet... Han mår inte bra. Vänder det inte till imorgon så ringer vi 1177 och rådfrågar vad han ska göra.

Själv mår jag sådär, ingen feber men en lätt förkylning. Tänker vara hemma från jobb tisd-torsd och om det inte har blivit bättre tills helgen ska jag be om att få göra ett covid-19 prov som får avgöra om jag kan jobba helgen eller inte. 

Henry har påsklov denna veckan och barnen är helt ok, hoppas det fortsätter så! 

Allt känns oroligt och skit mest vad gäller F och hans hälsosituation men också ekonomin... och alla som dör dagligen världen runt... när ska det ta slut?!

Hoppas ni alla håller er friska! 

Provia

(null)

(null)

(null)

I samarbete med Proviva och Buzzador har vi fått testa deras familje pack. Lika god som alltid, blåbär är en favorit och toppen att den nu finns i större förpackning. 

Glad Påsk

Jag är ledig både lördag och söndag vilket känns mer än välbehövligt efter 3 veckors intensivt jobbande med enstaka lediga dagar. 
Tyvärr har F blivit sjuk med hög feber och förkylning... Jag känner mig också lite hängig med led- och muskelvärk samt huvudvärk. Har vi nu också fått Corona?! Svårt att veta om vi inte testas vilket inte görs på mildare symtom där du inte behöver hospitaliseras. 

Ska vila i helgen, kanske fixar någon enkel påskmiddag för bara oss om jag orkar. Vi har inte råd att vara sjuka, känns som att vi springer i motvind 😔

(null)

(null)

(null)

I veckan fick vi lunch, massa dryck och bars från en generös restaurang och andra generösa människor. Vi har fått godis, fika och frukostar m.m. de senaste veckorna. 
Folk är så givmilda och snälla mot oss som jobbar inom vården och nära detta helvetes virus... 

Glad påsk på er!!! 

Nya glajor

Igår hämtade vi Samuels nya glajor, 2 för priset av en och med glasögonbidraget så blev det gratis! Helt otroligt vilket land vi lever i!

(null)

(null)

(null)

Vi stöttade den lokala pizzerian i lördagskväll, trots att vi knappt har pengar men man måste ju stötta varandra med det lilla man har. 

(null)

Sedan bakade jag lite äppelpaj till efterrätt, mums!!

(null)

I lördags så satt vi och kollade på klipp med Conan Obrian, Kevin Hart och Michael Blackson och det var längesedan jag skrattade så mycket. Jag grät så mycket jag skrattade, helt galna 😂😂😂😂

Ny vecka nu, jobbar 4 dagar denna vecka, lite lyx jämfört med senaste veckorna! Lite tid att andas ut.

Alicia och Samuel har påsklov denna vecka, Botkyrka kommun gjorde någon miss i planeringen så Henry har påsklov nästa vecka... 😅

Ha en bra vecka!!


Helgrapport

(null)

I helgen fick jag vara med om det ännu en gång. Ett litet liv som hade avslutats i förtid. Ångesten och smärtan ligger som ett tjockt moln i rummet. En del av livet, en del av att arbeta som barnmorska och det känns så obeskrivligt. Fredag 3/4

Vad har hänt hos oss i veckan?

Jobbat en hel del såklart. 
Samuel har varit hos tandläkaren då vi var oroliga över hans tänder... 8 år gammal och inte tappat en enda tand och nu är 2 tänder i nederkäken på väg upp bakom mjölktänderna och ena växer snett... 
Tandläkaren sade att han är sen när det kommer till tänderna. Han har t.ex. bara fått en 6-årstand. Han förstod vår oro men vi fick tyvärr inte till en ordentlig röntgen av käken då Samuel tyckte det var jobbigt. Vi fick instruktionen att vicka dagligen på hans framtänder för att de ska bli lösa och förhoppningsvis ramla av. Nytt besök om 6 månader för att se hur det går. Min lille gubbe, fysiskt är han yngre än en 8-åring men hjärnan är så framåt. Han är på en mycket högre nivå när det gäller matematik än andra 8-åringar och han läser böcker utan problem. På väg till tandläkaren frågade han hur länge besöket där skulle ta. Jag svarade 15 minuter och då ger han som svar, jaha 900 sekunder... Jag var tvungen att räkna ut det själv hahaha. Han är grym på matte och räknar ut höga tal i huvudet snabbt, plus, minus och gånger. Kul! 

(null)

Vi har nu sökt och fått beviljat amorteringsfritt bolån i 6 månader framåt vilket känns så bra. Vi tar det försiktigt med pengar just nu självklart men har bestämt oss för att investera i sängar. En till Alicia och en till mig och F då vi för nuvarande sover på madrasser på golvet... 

(null)


Igår, var jag ledig så passade på att påskpynta! Påsk nästa vecka ju. I denna oroliga tid måste vi försöka hålla modet uppe och inte drabbas av panik. Så nästa vecka ska vi fira påsk med påskmat och påskägg.  

Imorse vaknade upp och tittade ut över en snöbeklädd altan och trädgård. 3/4 kommer snön, vad är det med 2020?!

Ikväll jobbar jag extra, sedan jobbar jag lördag och söndag också vilket är min jobbehelg. Men ångrar som sagt extrapasset ikväll, ska vara mer varsam över hur jag bokar in mig på extrapass då jag måste få vila emellanåt såklart. 

Önskar er en fin helg!!

Swiffer

(null)

(null)

(null)

(null)

I samarbete med Swiffer och Buzzador fick vi testa denna dammvippa från Swiffer. Positivt överraskad, den kom åt precis överallt och dammet sägs fast och satt fast. Det gick snabbt och smidigt att damma hela huset! 

RSS 2.0