Glad och orolig på en och samma gång

Igår fick vi hem beslutet från Migratonsverket. F är beviljad svenskt främlingspass och det gäller i ett år. Skönt att det är klart, ett steg närmare Nigeriaresan =)
Med detta pass kan han resa till väldigt många länder, alla i Europa tror jag.

Nu ska ju F opereras imorgon och självklart är jag orolig. Jag tycker inte om sjukhus, narkos eller operationer... Vi ska köra honom till sjukhuset, han ska vara där 06.30 så det blir att vi får gå upp väldigt tidigt imorgon.
Det blir väl ganska jobbigt att arbeta imorgon. Jag kommer bara vänta på samtalet att operationen är över och att allt gått bra.

Sedan får vi se hur länge han måste vara gipsad. Så fort gipset är av så åker vi till Tyskland för att ansöka om nigerianskt pass på ambassaden där. Hoppas kunna åka under ledigheten i juni men vi får se. Så det lutar mot en Nigeriaresa i höst istället då, vi bokar och ansöker om ledighet så fort allt med passet är klart. Det tråkiga är att barnen måste söka ledigt från skolan men det ska väl gå bra?!

Igår såg jag en film"Carlos" en film baserad på verkliga händelser typ. Carlos var en känd terrorist som numera sitter i franskt fängelse. Det handlar om kampen för Palestina och hur terrosistgrupper föds och frodas. Den utspelar sig från 70-talet och framåt i många olika länder i världen.
Den är väldigt lång, 2 timmar och 40 minuter men har hört att det finns längre versioner på över 5 timmar?! Mycket sevärd och känns mycket aktuell.

Jag har fått hem min blodtrycksapparat och har testat mig. Mitt blodtryck är alldeles normalt med denna maskin. Så det känns ju bra. Ska vl mäta då och då för att hålla koll på det.

Ni får ha en härlig torsdag-fredag! Själv kommer jag vara gräsänka vilket känns väldigt ovanligt och skrämmande...


Medium

Jag hade en liten diskussion på jobbet om medium. De jag diskuterade med trodde inte alls på medium, trodde att allt är ett rent påhitt och att ingen kan prata med andar, energier m.m.

Jag tror ju på ett liv efter detta och jag tror att vissa har förmågan att kommunicera med de döda. Men jag tror också att det finns en massa lurendrejare därute som förstör för de som kan.

Tror ni på medium? Tror ni på andar? Tror ni på ett liv efter detta?


Måndagkväll

Ja och vad gjorde vi igår då?


Vi åkte ju och shoppade lite åt F som aldrig får något nytt. Han fick ny skor, shorts och mjuksbyxor =) Själv spanade jag in skorna men hittade inga sneakers som passade mig.


Dock såg jag snygga adidasskor åt Henry för endast 200kr! Så det blir väl en runda dit snart igen.


PÅ kvällen kollade vi på det nya programmet Fenomen med Uri Geller och jag blev lite besviken faktiskt. Någon som kollade på det? Vad tyckte ni?
Jag har lite ångest för på lördag så sägs kabelnätet upp hos vår hyrevärd så då kommer vi inte ha tv3, kanal 5 m.m. Vi har ju beställt parabol men vi har inte fått hem den än...
Tur att jag mest kolla på film då.


Jag såg en film i lördagskväll


"The 33 of San Jose" en chilensk film om gruvarbetarna som satt i 69 dagar 700 meter under marken. Den var helt ok, jag gillar verklighetsbaserade filmer.


Ja, jag ska väl kolla in lite bloggar nu, se vad folk gjort i helgen =)


Moskebyggandet här i Norsborg med omnejd.


Att muslimer vill ha en moske att gå till är något som jag är helt för. Jag är för religionsfrihet men nu börjar det bli lite för mycket, för ojämlikt.
De ska bygga en giganstisk moske vid Skärholmen och nu läste jag att de ska bygga en vid Ica Maxi här i Norsborg. Det finns redan minst en här i Norsborgs området. De säger att det kommer att bli ett allaktivitetshus för alla men det vet vi ju alla att ickemuslimer inte kommer gå dit.

Varför inte bygga ett allaktivitetshus utan någon religiös anknytning speciellt här i Norsborg där så många religioner, kulturer och folk från varierande länder bor??!! Så att alla känner sig lika välkomna och alla kan träffas utöver religionsgränser??

Nu börjar jag faktiskt bli lite trött på detta. Här i Sverige kämpar vi för religionsfrihet med med allt detta moskebyggande så känns det inte som alla religioner får lika stor plats här i Sverige.
Buddister, hinduer m.m. kommer i skymundan.

Hur känner ni själva inför alla dessa mosker m.m. som byggs?


Just det Henry

                                  

Jag vabbade ju för honom torsdag-fredag men han var redan mycket bättre igår. Det jobbiga är denna "förkylningsastma"som han får när han blir förkyld.

Hoppas kunna jobba på måndag och att han inte blir värre i helgen eller att Alicia blir sjuk...

Jag hade hoppats på att få jobba en full månad nu i mars men varför hoppas jag egentligen? Jag får jobba hela månader när barnen är äldre helt enkelt. Nu är jag hemma i genomsnitt två dagar/månad.

Nu kommer ju F vara sjukskriven i minst tre månader så då kanske jag får jobba mer?!


Ute och cyklat idag

Yes idag plockade vi fram cyklarna, fixade dem och pumpade dem. Så barnen fick gå ut och cykla i det vackra men kalla vädret.
Underbart!

Imorgon ska vi sticka till http://www.hi-sport.se/sidor/b_kurva.html vilket är en sport outletbutik som säljer märkeskläder, skor m.m. till halva priset än vad de tar i vanliga sportaffärer.
Vi vill gärna köpa nya sneakers och sådant. Wihoohttp://www.viktvaktarna.se/index.aspx

Klicka på länken. Funderar på att gå till viktväktarna på riktigt. Jag har aldrig gått dit men kört med deras metoder typ. Men jag vågar inte gå dit själv tror jag...

Jag vill gärna ha deras recept, tips m.m. Jag är beredd på att gå ner långsamt men att sedan få hjälp med att stanna vid målvikten.
Någon som har erfarenhet av VV som de kan delge mig?
Nu har Alicia fått nya skor också. Denna tjej får allt medan "somliga går med trasiga skor". Det är svarta canvasskor, kopia av Converse men kostade bara 99kr på Ica Maxi. Funderade på att köpa sådana till mig också men det är inte riktigt min stil =)

Lördagsbestyren


Vad optimister vet och du kan lära dighttp://www.adlibris.com/se/productpopup.aspx?isbn=9172321725


Klicka på länken. Den här boken beställde jag från www.adlibris.com Om man samlar fem märken från juicepaketet Rynkeby så får man en bok gratis.

Det låter som en positiv bok som man kan ta hjälp av när man känner sig lite deppig.http://www.apoteket.se/privatpersoner/radochprodukter/common/produktinformation.aspx?Varuid=242693

Klicka på länken. Jag har beställt en blodtrycksmätare från www.apoteket.se Med den ska jag ha bättre koll på blodtrycket och det känns bra att ha en hemma.
Sommartid går vi över till inatt. En timme fram ska klockan så vi får sova en timme mindre. Eller så går vi bara upp en timme senare =) Härliga tider går vi mot nu.

Filmer

Jag såg någon fransk film för några dagar sedan. "Bortom varje tvivel" heter den och är gjord 2010. Jag hittar inte trailern till den på www.youtube.se 

Den handlade om två poliser som blir falskt anklagade för att skjuta en politikers son men i själva verket var sonen både skjutgalen och hög. Nu kämpar de på att få fram bevis.
Den var helt ok, lagom spännande. 
"The american" med George Clooney. Jag blev lite besviken. I början av filmen är han i Sverige men åker sedan till Italien och är där resten av filmen. Naturscenerna är jättefina men själva filmen och handlingen är tråkig. Han är vad jag förstår en vapenhandlare, gör sina vapen själv.

 "Drive angry" med Nicholas Cage. Ibland gör Cage fantastiska filmer men ibland riktiga bottennapp. Filmen är overklig, består av skjutande, snygga bilar och en massa dödande. Jag blev besviken.


Torsdagkväll

Lite uppdatering kring olika saker.

Jag fick hem mina provsvar från min kära läkare och allt de hade testat på mig var helt normalt, skönt! Så mina symptom har säkerligen berott på stressen, den hårda vintern, det höga blodtrycket och alla planer som inte går som de ska...
Nu tar jag det lugnare, stressar mindre, vädret är bättre och jag mår mycket bättre!


Främlingspasset är inte ens i närheten av klart som det känns nu, inget ord från Migrationsverket än. Så Nigeria i juni är ju bara att glömma typ =(
Vi får se om vi åker i höst eller när det nu blir av.


Nu är det en vecka tills F´s fotoperation och visst är jag nervös. Att sövas och sådär är ju läskigt. Hur F kommer må efteråt känns också lite nervöst. Men vi hoppas såklart på det bästa.


Viktprojektet finns för tillfället inte. Och jag hatar mig själv för hur svag och ynklig jag kan vara. Det är ju bara att träna och äta mindre, eller hur? Ändra sin livsstil...
Bläääää


Våren är här och det var inte en dag för tidigt. Vi har haft snö och minusgrader sedan i november ju. Fyra månader har vi stått ut.


Har varit hemma och vabbat idag. Henry är hostig och förkyld, hans andning är ansträngd precis som alltid när han är förkyld. Vi blir hemma imorgon också.


Jag har väl inte så jättemycket mer att säga mina vänner. Ha en superhärlig fredag!!


Måndag-tisdag

Våren har kommit till Norsborg!! Idag hade vi över 10 grader varmt och det var en härlig solig vårdag.

Läste i en tidning att vi svenskar älskar att prata väder. Att 5% av alla blogginlägg handlar om vädret. Vi pratar om vädret mer än folk i andra länder.
Och att vi förväntar oss vår i början av mars, sommar i maj med 30 grader fram till september. Och så blir vi besvikna när det inte blir så =)

Jag har inte sett på film senaste dagarna utan på tv, hör och häpna. Bläddrat runt på olika kanaler, har svårt att kolla på ett program.

Funderar på att åka kryssning till Påsken men frågan är om F är kapabel till att följa med?! Tråkigt att åka själv med barnen, kanske att vi åker med någon kompis.

Imorgon fyller min äldsta syster 50 år! Helt otroligt känns det som. Snart dags för henne att bli mormor/farmor kanske haha

Nu är jag tom på ord.

Ha en fortsatt härlig vårvecka

Känner mig som en loser

Ja, mitt sunda leverne går åt skogen för tilfället och jag är så besviken på mig själv. Jag vill ha en personlig tränare, en som pushar mig och hjälper mig i min kamp. Jilian Michaels hade ju varit toppen men tyvärr går det ju inte...
Undrar vad det skulle kosta att ha en PT? Det är kanske värt att kolla upp.

Mitt sockerberoende håller mig om vrångstrupen för tilfället. Jag köper och äter saker jag inte borde, det går per automatik. Det är som om jag inte kan kontrollera det. Kroppen bestämmer och inte hjärnan när det kommer till detta sockerberoende.
Jag hatar det!

Vad ska jag göra? Vad kan jag göra?

Jag tränar inte heller. Halva dagen klarar jag fint när det kommer till maten men det är när jag väl kommer hem som begäret tar över.

Jag vet att jag ältar och tjatar men detta är min blogg och jag måste få skriva av mig mina känslor och tankar.


ätstörning

Usch vad jag skitit i allt vad matschema heter i helgen... Jag har ätit mycket skit. Jag vill ju klara det utan problem, jag vill gå ner till en bra/perfekt vikt. Men vad är en bra/perfekt vikt?

Samtidigt så vill jag kunna njuta av allt det goda i livet, slippa tänka på matscheman, dieter, vägningar, vikten och kilona. Jag vill vara nöjd med hur jag är idag! Jag är ju inte tjock, visst något kilo över min normala BMI men ändå.

Varför kan jag inte bara acceptera hur jag ser ut och leva mitt liv precis som jag är?! Jag vill bara kunna leva normalt. Normalt matintag, normalt "gotte"intag, normal träning, varför är det så svårt för mig? Allt eller inget är min ätstörning. Antingen äter jag allt och mycket eller inget och ytterst lite.

Ska verkligen jag hålla på såhär år efter år? När ska jag börja inse att jag är bra som jag är?

När ska vi alla börja inse att vi är bra som vi är? Att vi alla väger olika mycket? Att det inte finns någon perfekt vikt?

Jag vet att vi är många med dessa tankar. Många kvinnor som varje dag tänker på sin vikt, vad de äter och lider i det tysta.Söndagen hos oss

Idag vill vi börja med att gratta vår älskade systerson och kusin Kalle. Han fyller 10 år idag men jag minns honom som bebis som om det vore igår.Grattis Kalle!!

Annars så har vi bara städat idag. Något vi inte gjort på typ tre veckor pga en stark olust till städningen helt enkelt. Men nu var vår bristningsgräns nådd =)

Efteråt så gick jag och barnen ut i det underbara vårvädret. Det smälter wihoo och solen skiner.


Lördagen hos oss

På lördagen så stack jag och Alicia till SKHLM och shoppade kläder.

Vi köpte ett par svarta mjukisbyxor med tryck på KappAhl. Hade 25% kupong så de kostade endast 134kr.

Sedan köpte vi två leggings på H&M. Ett par ljusgråa och ett par mörkgråa med svarta inslag på benen. Plus en grå Hello Kittytröja. Hade en kupong, ta tre plagg betala för två så det hela blev 258kr.

Vidare stack vi till Myrorna och rotade igenom tröjorna där. Hittade massor av fina tröjor till barnen men vi valde ut tre stycken. En grå t-shirt med en dödskalle av "diamanter" på, en röd t-shirt med ett dödskalle på, en Spiderman tröja i nyskick. Dessa tre tröjor kostade 60kr tillsammans, sjukt billigt!

                                         

Sedan stack vi till Br där man kunde hämta en gratis nyhet leksak, en zobble. Så Alicia var överlycklig. De fungerar som bakugans men de riktar sig mot tjejer.

Sedan stack vi vidare till Heron City för att se lite artister.Linda pritchard


The Moniker


Eric Saade

Vi blev lite besvikna på The Moniker för han sjöng "Oh My God" sittandes på en stol med gitarr i handen. Han sjöng den som en ballad typ. Vi ville ju se en show!

Eric Saade var jättebra! Sjöng jättebra och dansade grymt. Tjejerna skrek och drog i honom =)

Väl hemma slocknade vi i sängen/soffan framför tv:n.


Helgens rullar"Tron Legacy" är en film som jag lyckades somna till typ 10 ggr men nu har jag sett den. Den är väldigt snyggt gjord. Det är en science fiction film om en pappa som fastnat i spelvärlden och nu lyckas sonen också hamna där och tillsammans får se slåss mot spelgubbarna för att försöka komma tillbaka till verkligheten. Den är inte fantastisk enligt mig men jag är ingen sciencefiction älskare men den är helt klart sevärd.

"The book of Eli" med Denzel Washington och Mila Kunis (Black Swan och That 70´s show) i huvudrollerna.
Jag gillade den väldigt mycket. Den är gripande och omvälvande. Den handlar om en värld som vi människor förstört. Ungdomen är analfabeter och allt vi tar för givet idag slåss människor om/dödar människor för (vatten, mat, kläder). En man har fått ett uppdrag som han försöker fullfölja trots en massa svåra hinder. Se den!

"Never let me go" är ett drama som handlar om barn som växer upp på barnhem och deras mål för livet är redan klart. De ska bli levande organdonatorer. Den är gripande och sorglig. Den är ju overklig som historia men på något sätt så känns den verklig ändå.
Den är helt klart sevärd!

Shit vad det snöat

Buhu det har snöat i flera timmar idag =(

Nu ser det ut som vinter igen

Why? Warum? Porque? Varför?


Fredagkväll

Provtagningen idag gick snabbt, smidigt och bra. Två provrör blod plus lite till fick jag lämna.

Sjuksköterskan undrade hur jag mådde och jag beskrev min ständiga trötthet, yrsel/tomhet i huvudet och liknande. Hon sade att det kan vara en brist på något ämne, eller lågt och högt blodsocker.

Så nu är det bara att avvakta och vänta på samtal från läkaren (om proverna visar något vill säga)

Någon sade till mig att proverna säkert inte visar något och att det säkert beror på åldern. Men det vill jag inte tro, 31 år gammal och har besvär som beror på ålder. Det skrämmer mig om det nu skulle vara så.

Igår började jag se en film

"Tron legacy" är en film som vi började se igår men jag somnade. Tänkte se fortsättningen ikväll, hoppas vi inte somnar idag då...

Idag har det gått åt helvete med mitt viktprojekt. När jag kom hem har jag ätit en halv muffins, ostbollar m.m. Men men jag ger inte upp nu utan tar nya tag och hoppas motivationen infinner sig igen.

I helgen ska jag och Alicia shoppa lite kläder. Sedan ska vi till Heron City och fira deras jubileum. Eric Saade och The Moniker ska uppträda. Det lär vara packat med folk.

Mitt öra känns lite lite bättre efter att jag använt sprayen i ett dygn, ska fortsätta och hoppas det släpper helt.

Trevlig helg allihopa


Tisdag-onsdag

                                           

Våren är den här eller inte?

Vi har minusgrader av och till, solen är framme men det är kallt, fåglarna kvittrar, snödrivorna ligger kvar och gäckar, på vissa gångbanor ligger isen tjock och är riktigt jävlig.
Vill bara ha en vecka med plus dygnet runt så att allt bara smälter bort.

Vill ju börja cykla till jobbet så jag slipper denna morgonstress och mitt joggingpass till jobbet.

Jaja, våren är verkligen i knutarna, så det är bara att vänta lite till.

                                                 

Usch vad jag hade besvär av svanskotan inatt och hela dagen idag. Jag vaknade flera ggr på natten av att jag hade ont. Var ändå på jobb och kämpade på, men jag gick lite roligt då jag inte kunde gå ordentligt. Det känns som när man har ramlat och slagit i svanskotan men jag har inte ramlat och jag har inte tränat alls de senaste dagarna. Vad kan det bero på?

Är det inte det ena besväret så är det det andra *trött*

Idag har jag syndat, åt en stor bit butterkaka som chefen hade ställt fram men jag är glad att den inte ledde till något frosseri av omänskliga slag. Jag kämpar vidare!

Ni får ha en jättehärlig torsdag

Läkarbesöket, blodtrycksfakta

Läkarbesöket gick mycket bra. Läkaren tog mina symptom på allvar och undersökte mig ordentligt. Mitt blodtryck låg på 140/90 vilket är högre än normalt.
Jag ska få komma tillbaka inom två veckor och få blodtrycket mätt igen.

På fredag ska jag återkomma för blodprov, sockerprov m.m. Mitt höga blodtryck kan ju vara en orsak till varför jag inte mått riktigt bra de senaste månaderna men det kan också bero på något annat. Det känns skönt att bli tagen på allvar och få det undersökt ordentligt.

I örat kunde han inte se något mer än att trumhinnan var matt och den ska egentligen vara lite genomskinlig. Så jag fick en kortisonspray att spruta upp i näsan samt ordinationen att många ggr per dag hålla för näsan och försöka trycka ut luft genom öronen. Så vi får se om det hjälper annars måste jag gå till specialist så får de föra upp en slang genom näsan, och det känns ju inte så lockande.

                                                 

FAKTA OM ORSAKERNA TILL HÖGT BLODTRYCK

* Ärftliga anlag
* Övervikt
* Stress
* Matvanor
* Alkohol
* åldern

Har man 140/90 eller mer när man mäter blodtrycket bör man kolla sig regelbundet och försöka göra något så att det sänks.

HUR MAN KAN SÄNKA SITT BLODTRYCK

* Gå ner i vikt
* Motionera
* Inte röka
* Inte dricka alkohol
* Mindre salt i maten

Det jag ska börja med är att salta mindre i maten. Försöka släppa på alla måsten. Försöka stressa mindre på jobbet, ställa lägre krav på min egen kapacitet. Pus den stora bomben dra ner på mitt läskdrickande rejält.
Jag läste att just koffein inte är bra när det gäller blodtrycket. Så jag ska dra ner på det, dricka en burk om dagen högst. Jag tror jag klarar det då det gäller min hälsa.

                                                 

Jag ska även köpa en blodtrycksmätare att ha hemma och testa mig själv då och då.

Vet ni att många har högt blodtryck utan att veta om det då det inte ger några direkta symptom. Lite läskigt eftersom högt blodtryck kan leda till en massa hemska åkommor/döden.

Jag rekommenderar alla att gå och testa sig!


Film"Hereafter" med bl.a. Matt Damon. Den handlar om tre olika personer i olika länder som har/har haft kontakt med döden på något sätt. Den var oförutsägbar, spännande och helt klart sevärd.Måndagsinlägg nr2

Melodifestivalen...

Danny borde ha vunnit tycker jag. Erics låt var inte lika bra enligt mig. Men det kunde ha varit värre så jag är väl inte helt negativ.

Eric kommer det att gå bra för i Eurovision. Eller vad tycker ni?

                                            


Imorgon är det så dags för mitt läkarbesök. Utslaget på armen är i princip borta, bara lite torr känsla kvar.
Men örat är fortfarande underligt. Hoppas läkaren kan se att det är något i örat så att jag får rätt hjälp.

Min yrsel är mycket bättre nu. När jag slutade äta kakor och godis så försvann den. Vad kan det bero på?
Men jag ska be om ett blodprov för att kolla mina värden, samt om läkaren kan lyssna på mitt hjärta och så vill jag få mitt blodtryck mätt. Jag har ju lite högt blodtryck. En liten besiktning helt enkelt.

Vi människor borde gå och besiktiga oss varje år precis som med bilar. Varför bryr vi oss mer om bilarnas hälsa än vår egen?


                                          

Migrationsverket... F ringde handläggaren idag och han har inte ens börjat titta på ansökningen. Han tyckte inte det var viktigt att vi skulle resa. Han skulle se om han har tid nästa vecka för att kolla igenom den.
Men betalningen skulle de ha in, illa kvickt...

Jag har redan ställt in mig på att vi inte reser i sommar. Jag vill inte bli mer besviken. Kanske åker F ner med "travelling documents" som han kan få från nigerianska ambassaden här och fixar sitt pass i Nigeria. Lite riskabelt och läskigt att åka ner dit utan pass men vi får hoppas svenska ambassaden där kan hjälpa oss ifall det skulle bli något problem.
Orkar inte tänka på det mer. Vi får se vad som händer.

Nu ska jag kolla in lite bloggar

Ha en fortsatt trevlig vecka


Måndagsinlägg

Veckans vägning, två veckor in i projekt Beach 2011 och vågen visade på -1,1kg jippie
Totalt har jag alltså redan gått ner 2,8kg, på två veckor =)

Så denna vecka är mitt mål 2hg ner men jag kör på som vanligt så får vi se vad vågen visar nästa vecka. Jag är glad att min möda ger resultat och jag känner mig motiverad till att fortsätta.


Förebilden

I helgen har jag deppat ner mig, speciellt igår. Jag satt i soffan hela dagen när jag borde gått ut med barnen i det fina vårvädret.
Det bara kommer över mig denna deppighet. Allt känns plötsligt menlöst, tråkigt och inget känns roligt. Har aldrig haft sådana här deppiga dagar förut.

Är det åldern? Är det kanske att saker aldrig blir som man tänkt sig? Eller är jag bara trött på att varje dag ser likadan ut?

Jag behöver kanske komma iväg på någon aktivitet regelbundet. Göra något jag tycker är roligt. Kanske börja plugga, en kvällskurs?

Lördag in tha house

och vad händer här hos oss då?

Det har varit träning, uppplockning av tusentals leksaker och just nu är Henry på barnkalas hos en dagiskompis.
Det är skillnad på svenska och utländska barnkalas. På "svenska" kalas lämnar vi våra barn och springer glada därifrån av tanken på lite barnfria timmar.
På de "utländska kalasen" hälsas man välkommen in på té/mat m.m. men jag som svensk tackar oftast nej för jag vill ju springa hem glad av tanken på lite barnfria timmar =)

                                      

Senare ska vi hem till A och barnen. Vi har inte setts på evigheter p g a sjukdomar, jobb m.m. Nu ska D äntligen få sin födelsedagspresent. Hon fyllde år för en månad sedan...
Vi stannar fram till "Mello" för den vill jag gärna se hemma i lugn och ro =)

                                               

Bilar i Norsborg på kvällen är något av sitt eget slag men igår var det verkligen droppen. Jag kör hem från affären och har grönt ljus, svänger vänster. Då kommer det en bil i full fart från höger... Tänkte att de kanske redan fått grönt på den sidan men nej de hade rött. Den här bilen, en stor svart jeep körde alltså i full fart mot rött ljus...
Den kunde ha kört in i mig, om jag bara hade kört lite fortare, varit 10 sekunder längre fram hade den kraschat rakt in i mig.
Jag blir så förbannad på dessa förare, de bryr sig bara om sig själv och utsätter oss alla för livsfara!

Ha en fortsatt trevlig lördag!!


Filmer"Little fockers" är en fortsättning på de övriga Fockersfilmerna med Ben Stiller och Robert De Niro i huvudrollerna. Nu har de fått barn och fortsätter tampas med svärföräldrarna.

Men den är inte rolig, håller inte alls samma klass som de första filmerna. Skrattade inte en enda gång, somnade i slutet. Nej, detta är ett bevis på att man inte kan göra film på film om ungefär samma sak..."Black swan" med Natalie Portman i huvudrollen. Den var bra på många sätt. Den är helt klart sevärd.
Den handlar om en ballerina och hennes dröm om att få en ledande roll i en balett. Om hennes kamp om att bli den perfekta ballerinan och filmen visar på ett tragiskt sätt hur mycket jobb dessa dansare lägger ner och om hur svårt livet är. 
Filmen och handlingen påminde mig lite om den svenska filmen "Till det som är vackert".

Fredag imorgon

och det är aldrig fel.

Mitt viktprojekt går bra men jag äter troligen för lite som vanligt... Cyklade på min träningscykel igår men idag hoppade jag över all träning. Jag får ju träning på jobbet också så det kanske blir för mycket?!

Ja, nu ska jag läsa lite bloggar

ha en härlig fredag!

Ursäkta min skånska"Ursäkta min skånska" med Pap & Emblem

Film"Till det som är vackert" är en svensk film. Väldigt gripande om hur vilse man kan vara som 20-åring. Tragisk film men huvudrollsinnehavaren är grymt duktig

Sönderstressad

Jo, så känner jag mig. Det byggs bara upp, de senaste veckorna/månaderna har vart så stressiga.

Frågan är om det är jag själv som stressar upp mig? På jobbet stressar jag för att vi ska hinna med. Väl hemma så är det en massa måsten och så känner jag mig uppstressad över det.

Vad gör jag för att sluta känna denna stress? Det börjar nu bli obehagligt då det påverkar mig fysiskt med bröstsmärtor, yrsel.

Jag måste lära mig att släppa taget. Att känna att det är ok att inte hinna med. Jag måste lära mig att delegera mer både på jobb och hemma.

Jag har alltid så höga krav på mig själv, speciellt när jag sätter upp mål som ska klaras av.

Tack för att jag fick skriva av mig!

Måndag-tisdag

Första veckans vägning visade på  -1.7 kg, ett otroligt bra resultat. Trots at jag åt paj m.m. på lördagen.

                                             

Så denna veckan vill jag gå ner minst 3hg för att vara på rätt spår, hoppas det fortsätter neråt. Jag är hungrig om kvällarna men inte sugen på något gott.

Jag ska klara det här och denna gång ska jag göra mitt absolut bästa för att hålla vikten. Väga mig en gång i veckan, fortsätta med träning och matscheman. Undvika gottigheter. Det känns bra nu men när den där mörka och kalla hösten kommer då släpper jag allt, varför?!

Nu ska jag kolla bloggar


Just det, nattvätandet. Alicia har nu kissat i sängen två ggr på 24 nätter medans Henry är uppe i åtta nätter... Henry har blivit sämre på sistone medans Alicia faktiskt är enormt duktig.

Movies

Filmsuget är tilbaka och har sett två filmer."Hämnden" är en dansk film, fick en Golden globe vinnare, Mikael Persbrandt i en av huvudrollen.
Fantastisk film, välspelad och bra manus. Bör ses

"Hard breakers" är en komedi om två bästa vänner som försöker hitta en bra kille. Den är rolig och klart sevärd enligt mig.


Söndag var det här

Och denna helg har vi verkligen tagit det lugnt vilket vi alla gillar.

Jag har tränat varje morgon i en timme genom att dansa framför Kinect, Dance Paradise. Jag har roligt och tränar på en och samma gång.

                                              

Jilian Michaels pass är verkligen suveräna men väldigt väldigt jobbiga så jag tröttnar på träningen och det vill jag ju inte. Det är möjligt att jag kör något av hennes pass i slitet av min viktnedgång.
Har heller inte kommit igång med min magträning men det kör jag hårt under mina sista veckor så att jag får tillbaka min "sixpack" haha

                                              

Igårkväll var vi hembjudna till min kära vän R. Vi hade tacokväll och barnen lekte så bra. Tre småkillar, alla fem år och det gick otroligt nog jättebra, utan ett endaste bråk. Det tråkiga är att Alicia alltid är ensam, jag har inga vänner som fick barn så tidigt...
Så jag åt mer än jag borde igår med tacos, blåbärspaj och lite vin. Men men jag har kört hårt alla andra dagar så imorgon är det dags för vägning nr1.

1kg ner då är jag nöjd, mer då är jag supernöjd, ingenting då blir jag besviken.
Jag sitter inte vid datorn imorgon så ni får reda på resultatet på tisdag.

                                          

Melodifestivalen... L Pritchard åkte ut och det var ju tuff konkurrens med The Moniker som rival. Men men det blir ju antingen Danny (hoppas) eller Saade som vinner nästa lördag. Om inte N Borgen överraskar och vinner det hela.
Vargas låt är tråkig och kommer inte komma någonstans i Globen. The Monikers låt är bra men vinner inte heller.

Idag har jag legat i sängen och kollat på tv mest hela dagen, skönt att bara slappa utan några måsten. Just nu lagar jag oxsvansgryta och det ska bli gott.
F är iväg på jourcentralen. Han misstänker att han har bihålsinflammation så vi får se vad de säger.

                                               

Kylan håller i sig här i Norsborg. Minusgrader hela helgen och det är glashalt, mysigt NOT. Får se hur många tillbudrapporter som blir skrivna på jobbet nu i veckan...

Jag har faktiskt inte kollat film i helgen, halvsåg Swat 2 igår men sov mest mig igenom den så jag har ingen aning om vad den handlade om =)

Jaja, ha en skön söndagkväll. Och en bra arbetsvecka

Fredagkväll

                                          

Och är lite deppig faktiskt men försöker att se ljust på det hela ändå.

Det gäller självklart Nigeriaresan som min intuition säger mig inte blir av i sommar... Det är för mycket som talar emot i dagsläget.
Passgrejen drar ut på tiden för Migrationsverket inte kan skynda på. Det känns liksom som resan borde bokas snart men det går ju inte utan pass.

F´s operation och rehabilitering som göra att han måste åka till Tyskland innan 31/3 för att söka nigerianska passet för sedan kan han inte flyga med gips.

Det är tråkigt och deprimerande men det finns ju inget att göra åt allt detta just nu mer än att avvakta och se.

Blir det inte av nu så måste det banne mig bli av i höst, annars så ger jag upp och skiter i det. Så känns det just nu i alla fall. =(


                                           

På tal om något annat så går det bra med bantningen. Ikväll ska jag göra popcorn till en film vi tänkte se (om jag inte fastnar här). Imorgon ska vi till min kompis och där ska vi laga mat m.m. Lite mys och lek.

Igår såg jag världens B-film. Titanic 2, snälla se inte den! Gör något nyttigare med den tiden.

Nu måste jag vidare, kolla lite VV recept och så.

Ha en trevlig fredagkväll!!


Grattis systeryster

Idag vill vi ropa GRATTIS åt min syster Paula som blir 36 år.

Grattis grattis

18 nätter

och för Alicia går det strålande, fortfarande bara en olycka. Henry är däremot uppe i fyra olyckor nu och inatt kissade han ner mig då han sov bredvid mig...

När räknas ett barn som nattorr egentligen? Har hört att det är sex månader utan en enda olycka men är det verkligen så lång tid?

Onsdagkväll 2/3-2011

Halva arbetsveckan förbi och då ser jag ljuset i tunneln, två dagar kvar till helgen.

Jag hade ju lite dåligt samvete för att Alicia skull gå på fritids hela denna veckan, då det är sportlov häruppe. Men det har jag absolut inte längre för de gör ju roliga saker varje dag. De har åkt pulka, varit på en simhall och varit på Naturhistoriska museet.
Jag tror inte vi hade gjort så många aktiviteter om vi bara varit hemma.

                                              

Igår när jag nattade barnen så slocknade jag, redan 20.00 och sov hela natten. Sov alltså i nästan 10 timmar, sjukt länge men det behövdes antagligen. Men jag hade gärna velat slappa i soffan framför något tvprogram.

                                                 

Tredje dagen på mitt viktprojekt och det går riktigt bra. Jag tänker inte ens på att jag äter mindre frutom på kvällarna då hungern sätter igång. Jag försöker döva det med frukt och dietcoke men det hjälper föga till. Men men vill man vara smal så får man offra kvällsfikan och de där extra mackorna =)

Just nu dricker jag en äcklig cola, Freeway zero från Lidl. De hade ingen riktig cola när jag var där och var tvungen att köpa denna. Blää

Ja, annars händer det väl inte så mycket här. Jomenvisst idag var det en sådan där "förvår dag" där solen sken, snön smälte undan så sakteligen. Det var verkligen underbart att se och känslan av att det snart är vår på riktigt är härlig.

Ni får ha en fortsatt rolig arbetsvecka!!


RSS 2.0