Det fortsätter töa och ingen är mer glad än jag =)

Det är faktiskt +2,5 grader ute och det töar för fullt, enorma vattenpölar överallt. Men hellre det än snö.

Är lite hooked av ett Xbox360 spel, Saints Row tror jag det heter. Man är en brottsling som får pengar och respekt för att göra olika olagliga saker.
Helt otroligt att de kan göra så detaljerade spel och så mycket man kan bestämma själv, hur man ska se ut, man kan köpa kläder m.m. Och att man har val och kan påverka sin framtid typ...

Igårkväll såg jag Melodifestivalen del 4 och det fanns faktiskt en hel del bra låtar. Neo var bra och kom till andra chansen. Gillade Anna B´s låt men har ingen vinnarchans tror jag.
Pernilla W var ju urtråkig, kändes som 80-talet var tillbaka. Hennes schlagertid är över...
P Jöback gick till Globen men vilken överraskning.... NOT... Självklart bara för att han är så känd som han är och alla svenskar älskar denna snygga homoman.
Låten var väl ok men det kändes som musikal och ännu en gång en olycksalig kärlekslåt.
Vad tyckte ni om låtarna och de som gick vidare?

Såg en film igår som syrran rekommenderat "The Prestige"



Faktiskt mycket bra. Handlar om två magiker under 1800 talets England som är rivaler och försöker förstöra för varandra. Den är oförutsägbar och spännande. Har ni sett den? Vad tyckte ni den?

Tillbaka till jobb imorgon är det tänkt. Känns väl helt ok. F däremot ska vara hemma trots protester på hans arbetsplats... Är så trött på hans arbetsplats och på hur de behandlar sina anställda, helt sinnesjukt. Ska börja leta efter något nytt jobb där han kommer behandlas som en värdig anställd.

Ni får ha en fortsatt härlig töande söndag =)

Jippie, plusgrader och det har börjat smälta =)

Min själ den dansar och sjunger, det har börjat smälta, snön är på väg bort?!

Det känns så bra. så bra! Hoppas nu att denna långa och kalla vinter äntligen är över.

Igårkväll såg jag en film som jag velat se men glömt bort: "Orphan"



Jag gillade den. Den var spännande och innehöll alla klassiska bitar som en läskig film måste innehålla. Har ni sett den? Vad tyckte ni?

Idag så hurrar vi för barnens kusin Elliott, som blir hela 5 år idag!! Hipp hipp hurra!!

Nu ska jag bestämma exakta veckor för Nigeriaresan så vi kan fylla i alla ledighetsansökningar för skolorna och jobben. Bäst att göra det i tid, bättre tidigt än försent =)

Sedan måste jag bestämma vilka 3 veckor jag ska ta ut semester på nu i sommar, ska vara klart på onsdag... jag tror det blir vecka 28-30 hmm får se.

ha en trevlig lördag!!


Fimltips önskas

Bra thrillers och skräckisar!! Ge mig tips innan min helg blir förstörd =(

Ska se Orphan ikväll i alla fall, har jag inte sett än

Fredag idag, alltid skönt =)

Då har man helgen framför sig och barnen verkar må mycket bättre. Min förkylning börjar också släppa men Felix verkar känna sig dålig nu. Han får vila i helgen så hoppas vi det blir bra till måndag.

Idag har jag haft mitt körtkort i hela 8 år. En av de bästa sakerna jag gjort i mitt liv, att just ta körkort. När man väl en gång haft körkort/bil så kan man inte leva utan det.
Hur kan man åka med barnen till fritidsaktiviteter? Hur kan man storhandla? Hur kan man åka och shoppa m.m.? Visst man kan åka kollektivt men vilket tidsdödande och stressmoment det är att åka kollektivt med trötta barn och en massa att bära på...
Visst har man aldrig haft bil så vet man ju inte vad det är man saknar men vilken frihet det är, en dyr och lyxig frihet =)

Ja dagens filmer då. Igår såg jag filmen "The box"



Cameron Diaz är med. Trodde den skulle vara bra och spännande men jag är väldigt besviken. Spänningen byggdes upp men kom ingen vart, jag förstod inte meningen med filmen och vad den egentligen har för syfte. Har ni sett den? Vad tyckte ni?

Imorse såg jag en film jag längtat efter att se "Julie & Julia":



Meryl Streep är med och spelar en kvinna som skriver en kokbok för amerikaner om det franska köket. Det är tydligen två sanna historier som de gjort till en film. Den är helt ok, mysig drama film. Har ni sett den? Vad tyckte ni?

Barnen är som galna härhemma och då vet jag att de börjar bli helt friska. De slåss, bråkar och retar varandra konstant... Det är ingen glädje då utan jag är bara irriterad och förbannad.

Ha en trevlig fredagkväll, får se vad vi gör men troligen ser vi på film =)

Arrividerci


Vabbandet och snorandet fortsätter

Här pågår det ett evigt nysande, slemhostande och snorande. Barnen är lite piggare idag men jag har blivit ännu mer förkyld.
Vi stannar hemma även imorgon, bättre att barnen får vila upp sig ordentligt hela helgen så att de/vi kan komma tillbaka till vardagen med nya krafter på måndag, förhoppningsvis!!

Idag har en av mina absoluta favoritartister konsert i Malmö, varför han inte kommer till STHLM förstår jag inte... Här kommer en av mina favoritlåtar "Closer" med ingen mindre än Ne--Yo:



Jag är såklart ledsen över att inte kunna närvara där ikväll men hoppas att ni som ska dit får en härlig kväll!!

Jag får istället se fram emot R.Kelly som vi ska se om precis en månad här i STHLM.

Igårkväll såg jag en svensk film, "Bröllopsfotografen":



En helt ok film, ganska underhållande. En hel del kända svenskar med som det brukar vara i sådan filmer. Handlar om en rockkille från Värmland som flyttar till Stockholm för att försöka bli bröllopsfotograf.

Imorse såg jag ännu en film, det positiva med att vara hemma, kunna se många filmer =)
"City Island":



Den var faktiskt väldigt underhållande. Huvudpersonen spelas av Andy Garcia, som bir i Bronx. Hela familjen gömmer hemligheter för varandra och det är en väldigt bråkig och stökig familj =)
Rekommenderas!

Nu ska räkningar betalas!
Nu är det över, vårt största ekonomiska hinder är avbetalt och fr o m nästa månad så ska det sparas pengar, så mycket som möjligt inför vår Nigeriaresa och senare vårt hus. Vi klarade det, tänk vi klarade det!! =)
I helgen ska det drickas vin och firas!!

Ha en fortsatt skön torsdag!!

Hemma och vabbar

Henry har som skrivits varit lite krasslig senaste dagarna och det bara förvärrades igårkväll. Han är nu jättehostig med tjock slemhosta och jätteförkyld. Dessutom så andas han tungt. Alltid samma symtom när han blir sjuk. Så nu får han Bisolvon för att lugna ner hostan.
Hela natten har han hållit igång oss mest pappa F, för det är pappa som gäller när Henry är sjuk, mamma passar inte bra alls...

Sedan så klagade Alicia på halsont igår och imorse så sade hon att hon har ont när hon sväljer. Kollade i barnens halsar med ficklampa och de är båda jättesvullna. Så jag är hemma med bägge barnen och vabbar.
Själv är jag också ganska förkyld. Inte konstigt med detta väder och alla är småkrassliga vart man än går.

Tyvärr var detta en sådan dag då vi fick in mängder av post och det drabbar såklart de andra att jag är hemma. Vet att det är inget jag kan göra något åt men jag får ändå dåligt samvete.
Det är ju inte bara mig själv jag är hemma för när jag väl blir sjuk utan även varje gång barnen blir sjuka.

Men jag har faktiskt inte vabbat sedan början av december, så barnen har ändå varit ganska ok denna vinter "ta i trä"
Tyvärr missar Alicia både kyrkans miniorer och simlektionen idag. De skulle ha klädsim idag men jag ska ringa och fråga om Alicia kan testa att simma med kläder nästa vecka istället.

Igårkväll såg jag en film som hette "A serious man"



Är en tragikkomedi om en man vars fru vill skilja sig och gifta om sig med en annan man. Det handlar om denne man och hans olyckliga liv. Det är en film som spelas av judar för judar känns det som. En massa ord som inte vi ickejudar vet vad det är m.m. Inte så rolig alls och ganska dåligt slut. Om man är jude och bor i USA kan man nog tycka den är rolig och väldigt igenkännande.

Imorse såg jag ännu en film, "The Informant"



Tydligen en sann historia som handlar om en man som börjar samarbeta med FBI för att sätta dit det företag han arbetar på. Ekonomiska brottslighet. Men filmen är långtråkigt och det är mest i sista delen av filmen då man börjar förstå hur allt hänger ihop och får reda på sanningen typ.
En helt ok film.

Ha det bra allihopa, hoppas ni är friska och mår bra 

så trött och det är bara tisdag

Somnade 20.00 igår och sov hela natten. Somnade innan barnen t o m, var så otroligt trött i kroppen.
Hela familjen är småkrasslig, vi är alla förkylda, hostiga och lite halsont. Vi jobbar och barnen är på dagis/skola ändå. För vi är ändå pigga och sådär men vi kanske blir sjukare??!!

Idag blir vår lilla gumma 6,5 år!! Har vi en sådan stor tjej?? Världens duktigaste på alla sätt men med ett surt morgonhumör...

Nu ska jag surfa vidare in i bloggarnas värld.

Ciao och ha en skön tisdagkväll!

- 23 grader imorse...

Ja, kan ni tänka er att när jag vaknade strax innan 06.00 imorse så var det -23 grader ute...
Skulle kört moppen idag men p g a halkan så körde jag bil/gick jag på min runda istället.
Fy vad kallt, -18 grader var det när vi var ute och delade post.
Känner mig lite köldskadad i ansiktet faktiskt.

Nu är min kropp så tung och jag är så trött, inte så konstigt kanske?
Tunnelbanan stängde ner, bussar ersatte och det var helkaos i Sthlmsområdet vad gäller både kollektivtrafik och E4:an. Folk kom flera timmar försent eller inte alls till sina jobb.
Tur att jag går/cyklar till mitt jobb så jag var i tid i alla fall =)

Igår kollade jag på en komedi/drama:



My one and only, den handlar om en kvinna, Renee Zellwegger, som lämnar sin otrogna man, Kevin Bacon, och tar med sig sina två tonårssöner ut på en resa genom USA.
Överallt försöker hon hitta en ny make men lyckas inte så bra. Den utspelar sig på 50-talet typ.
Helt ok om man gillar dramakomedier.

En fråga: Kan man köpa dammsugarslangar separat? Vår har helt gått av, det händer alltid med våra dammsugare. Händer det er också eller är vi för hårdhänta??

Ha en trevlig måndagkväll och hoppas på en mindre kallare dag imorgon

10 års jubileum

Glömde berätta att idag är 10 år sedan jag stegade in på CMC 145´s kontor och började jobba på Bring Citymail, 10 år!!

Otroligt att jag stannat sålänge, det skulle väl bara vara något tillfälligt eller??

Nej, ha det gott allihop


Söndag och världens jobbångest

Har varit inne hela helgen men idag började Alicia dansskola igen. Så jag och hon fick borsta av bilen och skotta fram bilen. Shit alltså vi bokstavligen halkade hela vägen fram till Tumba.
Jag gled ner på en korsande väg och en bil var ca 50 meter bort... Som tur var kunde jag räta upp bilen och den bakomvarande bilen bromsade in.

Man ska verkligen inte ge sig ut och köra idag om man inte absolut måste. Såg en bilolycka på vägen också där polisen var tillkallad troligen p g a vem som orsakat olyckan.
Dessutom var det -14 grader ute, så jäkligt kallt.

Egentligen ska jag köra moppe imorgon men med detta väglag så vägrar jag av säkerhetsskäl detta. Jag blir gärna utkörd eller liknande men jag riskerar inte mitt liv för att dela post!!

Melodifestivalen igår då, många bra låtar faktiskt. Gillade Alcazar, tycker de är snygga och har bra och svängig musik. Bidragen som gick vidare var hel ok men inget mer. Tycker inte vi ska tävla i Eurovison med en kärlekslåt, hellre en disko/danslåt. En glad låt ingen sorgsen om olycklig kärlek.
Vad tyckte ni om gårdagens låter och vinnare?

Jag kollade inte på film igårkväll, orkade inte och har ingen jättebra på lager, en massa B och C-filmer bara och jag vet inte om jag ens orkar se dem alls. Så jag spelade lite XBox 360, det finns ett roligt spel där man är en rymling som ska göra en massa kriminella saker för att få poäng. Faktiskt mycket underhållande haha

Idag har vi bara städat, varit på dansen och nu duschar/badar barnen. Ångest inför imorgon, för snön och kylan. Varför tar det aldrig slut? Det ska tydligen snöa i veckan också.

Shit vad jag kommer bli lycklig när snön smälter och vi får plusgrader igen, för det lär väl hände eller har vintern kommit för att stanna året ut??

Ha en skön söndagkväll nu, samla era krafter inför nästa kämparvecka

Kramisar

Rättelse

Hemsidan där man hittar flygstolspriser heter www.flygstolen.se och inget annat.

Någon som har en hum om hur mycket fickpengar vi behöver ha med oss till Nigeria? Vi stannar i 3 veckor.

Lördag var det här och typ -15 grader...

Så vi blir stugsittare idag.

Slappar, lagar god afrikansk mat och tittar på film. Ikväll blir det Melodifestival Del 3 och jag ska samtidigt tvätta.

Igår somnade jag typ vid 22.00, fredagkväll är verkligen ingen ideal kväll för att kolla film, somnar varje gång. Kollade klart på filmen imorse:



Lies and Illusions, en spännande actionfilm med skådespelare som Christian Slater och Cuba Gooding Jr. Den var helt ok tyckte jag, spännande.

Efteråt kollade jag på en thriller:

 



The collector, mycket spännande och läskig. Handlar om en inbrottsttjuv som bryter sig in ett hus där redan en psykotisk mördare riggat en massa fällor. Spännande och läskig uhuu

Se den om ni gillar sådana filmer!

Nu ska vi äta mat och bara slappa =)

Ha en trevlig lördagkväll


Fredagkväll =)

Och här sitter jag och kollar runt på bloggar. Ska strax börja titta på lite film med resten av familjen.

Har varit en tuff vecka för kroppen, är lite sliten i högerhöft typ. Hoppas det inte blir värre bara. Det är så tungt fysiskt just nu, detta väder dödar mig/oss.
Och i helgen ska det tydligen bli ännu mer snö, SMHI varnar folk för att gå ut i helgen.

Igår kollade jag på en film:



Dread, en thriller/skräckis om några skolungdomar som gör ett skolprojekt om rädsla. Spännande men inte så mycket mer. Lite psykologisk.
Se den om ni gillar spooky movies.

Nu ska jag surfa vidare!

Ha en trevlig fredagkväll

flygstol.se

Någon härinne som provat att boka resa genom www.flygstol.se

Hur funkar det med betalningen m.m.?

Var ni nöjda/missnöjda?


Torsdag var det här, fredag imorgon =)

Ja, här sitter jag igen. Usch vad jag börjar bli riktigt trött på denna kyla och denna jäkla snö. Tydligen ska det snöa en halv meter nu fredag-söndag... Vart ska den snön läggas?
Trodde att de var slutsnöat nu men tydligen inte.
Ja, bara att ta nya tag och hoppas att kroppen inte är alltför förstörd av vintern och jobbet när solen väl tittar fram.

Har sett två nya filmer.



Danceflick, en parodi på dans och sångfilmer. Den är gjord av The Wayan brothers och de spelar som vanligt också flera av rollerna. De brukar göra riktigt roliga filmer men nej denna var inte riktigt så rolig tyvärr. Jag som älskar parodier blev besviken. Men gillar ni The Wayans så måste ni ju se den ändå.

Igårkväll såg jag ännu en komedi:

Road trip beer pong, en film som handlar om ett gäng collegekillar som ska tävla i en slags sport. De råkar ut för både det ena och det andra på sing väg till finalen. Det är en typisk killfilm, med nakna tjejer m.m. Den var inte så rolig men en ok slapparfilm.

Imorgon är det fredag och det är alltid skönt.

Ta hand om er därute!!


Tisdagen fortskrider

och här sitter jag återigen.

Dagen har varit helt ok. Barnen har varit ok, inte bråkat så mycket.

Igår såg jag ännu en film. Hoppas ni inte blir alltför trötta på mina filmlänkar och tips. Jag gillar att dela med mig av de filmer jag sett och hoppas det är ok.



"Flickan", en svensk film faktiskt. Handlar om en liten flicka som blir lämnad hemma under sommaren. Föräldrarna och brorsan åker som hjälpare till Afrika. Fastern som ska passa henne är allmänt jobbig, dricker mycket och drar hem folk. Till sist försvinner hon med och lämnar flickan ensam hemma i flera veckor.
Jag gillade den. Kände igen mig i många scener, känslan flickan förmedlar är så äkta. Underbara sommarbilder som får en att längta till sommaren och landet. Men man bör vara vuxenför att se den Det är ingen film för barn utan för oss vuxna så att vi kan se hur barn ser på oss när vi beter oss som idioter.

Nu ska jag surfa vidare, tja sålänge

Hejsan på er!!

Hoppas ni alla mår bra denna måndagkväll. Själv är det helt ok, lite frusen och trött bara.

Ville bara passa på att fråga er mina kära läsare om ni vet något om stadsnät och vilka leverantörer som är bra att skirva upp sig på?!

Vi fick ju som skrivet stadsnät installerat i fredags och valet står mellan Alltele och Tyfon. De övriga som finns att välja mellan är: Bahnhof, Blixtvik, Boxer, Bredband2 och Kramnet.

Har ni stadsnät?
Vilket bolag av dessa ovan vet ni något om?
Missnöjd/nöjd med val av leverantör?

Tackar för alla tips och råd i detta svåra val =)

Igår såg jag denna film:




"Fame", musikalfilmen i remake á la 2000 talet. Den var bra, älskar dans och sångfilmer och har längtat efter att se den. Se den om ni älskar dans och musik.

Jaja, ni får ha en fortsatt trevlig måndagkväll, bara 4 dagar tills det är helg igen =)

GLAD ALLA HJÄRTANS DAG

Önskar jag er mina kära läsare!!

Det var en trevlig födelsedagsfika hos Denise igår. God mat, gott sällskap och goda kakor =)

På kvällen var det dags för Melodifestivalen och jag var besviken, många dåliga låtar... Tyckte faktiskt mest om Orsa Spelmän, den låten var jättefin. Tyvärr gick de bara till andra chansen.
Eric Saade var också bra men känns som man hört något liknande förut. Andreas Johnsson var bra men även där känns det som jag hört liknande låt innan.
Vad tyckte ni? Rätt låtar som gick vidare?

Sedan var det dags för film och det blev denna:



"Away we go"
En film om ett havande par som drar runt i USA och letar efter ett bra ställe att bo på. De råkar ut för olika människors livsöden. De flesta olyckliga tyvärr. En helt ok film, en riktig drama film om kärlek och olycka.
Jag somnade såklart, somnar alltid tidigt på helgerna men på vardagarna är jag hur pigg som helst på kvällen.

Idag har vi varit ute en sväng hela familjen, promenerat och sedan åt vi på grillen. Kebab och korv, mumsigt och övermätt blir vi av de enorma portionerna.

Nu är det snart söndagkväll igen, så det blir bad för barnen och sedan filmmys när barnen lagt sig.

Samla era krafter för nu kommer ännu en kall och tråkig vintervecka, inga plusgrader i sikte bläää

Min hals känns mycket bättre idag, skönt!!

Ciao

Lördag var det här

Och när jag vaknar upp imorse så spökar min hals igen. Inte jätteont men den känns av och det är irriterande. Går runt med halsduk härhemma och har vilat hela förmiddagen.

Har inte haft tid för datorn torsdag-fredag därav inga inlägg från mig. I torsdagskväll tvättade jag för fullt och flyttade undan en massa möbler.

För på fredagen har vi haft gubbar här hela dagen som installerat stadsnät. Äntligen, har längtat. Vi fick en lapp med en massa bredbandsföretag som är anslutna. Så nu ska vi hitta det snabbaste och billigaste. Ska även kolla på deras telefoni samt tvutbud. Spännande!

När vi bodde hos MKB i Malmö så var de anslutna till stadsnätet och det var toppen. Billigt och snabbt, inga störningar, vi var så nöjda.

Igår handlade jag efter jobbet och sedan slappade vi på kvällen, alla somnade en efter en. Henry på mattan, Alicia halvt på soffan, F i sängen med tv:n på och jag i soffan med film på. Vaknade vid 00.30, lät barnen sova där de sov och jag gick in och lade mig.

Igår fyllde lilla gumman Denise 3 år, så stort GRATTIS till henne. Vi ska dit nu vid 15.00 och fira henne, ska bli kul!

Ikväll blir det Melodifestival del 2, och ev. någon film efter det.

Imorgon är det Alla hjärtans dag så det blir familjemys hela dagen typ =)

Ni får ha en fortsatt skön helg, nu ska jag kolla vilka filmer som finns ute hehe

CIao

Mer filmtips

Har precis sett två filmer.

 



"A perfect getaway", en riktigt bra thriller. Om ett nygift par som åker på smekmånad till Hawaii. Riktigt bra twist i filmen, den innehåller allt från spänning, mord till romantik. Se den!!

Sedan såg jag:

 





"Triangle", en skum film som får en förvirrad igenom hela. Men till slut förstår man sammanhanget mer men inte riktigt helt. Kanske får se om den?! Men den var bra och spännande. Se den också!


Filmtips kommer här



Igår kollade jag på denna film, hann igenom nästan hela innan jag somnade =)

"500 days of summer", om en kille som blir kär i en tjej som inte vill ha ett fast förhållande. De hoppar hit och dit i filmen, ibland visar de dag 1, ibland dag 344 typ av deras förhållande. OM ni förstår vad jag menar. Den var hela ok tyckte jag!


Idag var ingen bra dag...












Känner mig ur balans på något sätt. Delade fel flera ggr på rundan, gick fel, cyklade fel.

När jag skulle hämta Alicia från kyrkan så fick hon ett av sina utbrott pga att hon hade skrivit fel i ett Alla hjärtans dag kort hon hade gjort där. Hon var helt vansinnig och eftersom vi hade bråttom till simskolan så blir jag stressad, dåligt tålamod och blir arg.

Jag drog henne ut från kyrkan, utan jacka var hon och skrikandes. Hela vägen till bilen. Ledarna tittade, föräldrarna tittade, barnen tittade på denna schen som utspelades.
Jag vet inte vad de tänkte men jag känner mig så ledsen, uppriven och som en dålig mamma. Efteråt blev Alicia ledsen och sade att hon aldrig mer ska bli sådär igen. Att det inte är mitt fel m.m.
Men jag vet att nästa gång något liknande händer då är hon igång igen.

Förstår mig inte på hennes utbrott, antar att hon fått genen från utbrottsfamiljen Poulsen men det är så fruktansvärt jobbigt, pinsamt och jag blir så ledsenm riktigt ledsen.
Hon kan ju vara så fantastiskt duktig på alla sätt och vis. Hon får beröm av alla för sina underbara teckningar, simläraren och simkompisarna (alla 9-10 år) berömmer henne för att hon endast är 6 år och klarar av kravet för 5:e klassarna.
Men så blir hon såhär ibland/dagligen och jag vet inte varför. Kanske bara åldern? Min mamma har alltid sagt att 6-årsåldern är värst.

Jaja, nu fick jag det ut min kropp, vill bara skrika rakt ut! Nu till annat.

Igår såg jag ännu en film, F kallar mig nu filmberoende och det är jag väl. men idag hoppar jag över, har varken lust eller ork. Ska sitta här en stund och sedan strötitta på tv.
Igår såg jag "pool boys":






Den var bra, en rolig komedi om två kusiner som får en annorlunda och rolig sommar tillsammans. Se den!!

Nu ska jag surfa vidare!  Sov så sött

Tisdagkväll och jag är så trött

Ja, trött är jag trots att veckan precis börjat...

Lägger mig för sent och upp för tidigt helt enkelt.

Har inget vettigt att säga idag. Kollade på en film igår igen. "Post Grad":



En mysig film om en tjej, (tjejen spelas av tjejen från Gilmore Girls, alltså dottern till Lorelai) som tar studenten och sedan blir inte tiden efter studenten som hon planerat/tänkt sig. Lite smårolig, lite kärlek och en helt ok film.

Nu har jag inget mer roligt att säga!! ha en fortsatt härlig tisdagkväll

Måndagskväll var det här

Och dagen har flutit på i bra takt. Slutade strax efter 14.00 idag och det är en alldeles lagom lång arbetsdag =)
Hämtade barnen och stack hem till R och hälsade på. Barnen hade väldigt roligt ihop.

Nu sover de gott och jag sitter här en stund innan jag ska kolla på film.

Igår såg jag en kinesisk skräckfilm som hette "Grotesque"




Läskig butcharfilm liknande Saw typ. En galen doktor som torterar folk till döds med olika verktyg/uppdrag. Helskum var den men gillar man dessa slags filmer bör man se denna.

Ni får ha en fortsatt trevlig måndagkväll,


Melodifestivalen, film och myssöndag

Igårkväll bunkrade vi upp oss med gott att äta och dricka för det var dags för Melodifestival Del 1. Alicia hade med sig en pistol med ljud som skulle avfyras vid dålig låt och en snurrande och blinkande sak när låten var bra.

Alicia gillade mest låten "Singel" haha och jag gillade låtarna som tog sig vidare till Globen, Ola och Salem Al Fakir. Angående Andra chansens bidrag så gillade jag inte Jessica Anderssons ballad, en tråkig låt. Den lugna rocklåten var för lugn i detta sammanhanget men annars helt ok.
Men gillade även Linda Pritchards "Hot Hot Hot" som tråkigt nog blev utslagen.

Efter festivalen kollade jag på en film "Trubbel i paradiset":



Tyckte om den, handlar om 4 par varav minst ett av dem är på väg att skiljas men de åker till Eden, ett paradis för par där se ska med hjälp av terapi m.m. återfinna varandra.
Se den, har ni sett den? Vad tyckte ni?

Idag så städade vi hela lägenheten ordentligt och det gick mycket snabbare än vanligt. För F hjälpte till mer än vanligt =)
Sedan åkte vi till Heron City och åt McDonalds och jag kinmat såklart. Sedan fick barnen leka av sig lite och nu är vi hemma igen. Barnen badar och sådär, jobbedags imorgon igen, helgen går alldeles för snabbt förbi, ångest. Måtte det inte falla mängder av snö i veckan, vi har fått nog!!

Ikväll ska jag kolla på film, hittade flera som verkade bra problemet är tiden. Så jag fick välja dem som hade högst betyg typ.

Njut av de sista lediga timmarna nu, ciao

Lördagen är här, bråkigt och jobbigt

Alltså jag förstår mig inte på Alicia. Hon gråter, skriker och bråkar hela dagen. Hon är som en minitonåring, låser in sig på rummet, tjurar och är kaxig. Det pendlar från att hon är helt förtvivlad och gråter hejdlöst till att vara förbannad och skrika...

Jag är så trött på detta nu, på morgonen, eftermiddagen, kvällen. För Alicia är just nu livet skit, det finns inget roligt och alla är dumma. Henry är den värsta tycker hon och hon hatar honom men i andra stunden så är det världens syskonkärlek.

Nätterna är hemska härhemma också. Båda barnen vaknar nu varje natt och skriker efter oss, kommer till vår säng. Så jag eller F får lägga oss i en av deras sängar. Jag är så trött om dagarna för att bli störd flera ggr per natt är inte kul. Känns som jag har en nyfödd igen typ.

Vägde och mätte barnen idag, alltid kul att se hur de växer. Alicia, tungviktaren är nu 121,5 cm och väger ca 28,4 kg. Henry, spidevinken är 106,5 cm och väger ynka 17,2 kg.
Det blir en hel del onyttigt härhemma men Henry äter knappt av det heller så det är jag och Alicia som glufsar i oss. Men snart så sätter vi igång med Prroject Beach 2010.

Har beställt kläder till Henry idag, för 1800kr, på www.hm.se   Men det var mycket och prisvärt, 7 par byxor, 5 tröjor, pyjamasar, badbyxor, strumpor och kalsonger. Han växer så det knakar så det var dags.

Ville sluföra F´s passansökan denna helgen men Migrationsverket tar sin tid för att skicka hem kopian på F´s PUT, permanenta uppehållstillsånd. Det har nu gått 2 veckor, ska ta 2-3 veckor enligt dem, förstår inte varför...
Sedan måste han ta passfoto också. Jobbig process, jag har så dåligt tålamod och vill att saker fixas snabbt.

Det blir ingen utgång idag så vi får se vad det blir för mat...

Ikväll blir det Melodifestivalen, del 1, roligt!
Måste fixa lite nya filmer också, men F använder den datorn såjag får snällt vänta... Jag sitter vid Henrys dator nu.

Jag har en fråga till er som läser. Hur ser det ut när ni ska kommentera? Måste ni skriva in någon kod eller hur ser det ut?
Vill ha det öppet, att kommentera ska vara lätt!


Ha en skön lördag gott folk


Hallå ja, fredag var det här

Idag var det en härlig dag med sol och blå himmel, det får mig och min själ att dansa och bli lycklig. Visst var det snö och svårt att ta sig fram här och där men vi hade lite post och slutade redan strax efter 14.00, så det var underbart.

Har nu hämtat R.Kelly biljetterna och det är ännu en sak jag är glad för, 2 feta konserter i år. älskar att gå på konsert men väntan på att artisten ska komma ut på scen brukar vara rätt jobbig. Men väntar man på något gott så...

Måste berätta att min granne inte är död, pinsamt eller??
Såg henne idag och hon är ganska levande. Frågan är då vad var det som stank och då menar jag verkligen stank här i flera dagar. Det luktade dött, riktigt dött. Skumt och jag får nog aldrig veta vad det var som luktade.

Nu ska vi kolla på tv/film tills vi somnar.

Usch vad jag blivit tjock igen... Känner mig stor och klumpig och helt ur form. Jag vet att jag kommer sätta igång i mars/april igen, träna och äta "rätt" för att gå ner till min sommarvikt.
Hatar hur jag ser ut i spegeln och allt sitter tight och spänt bläää
Behöver nog gå ner 7-8 kg och det känns piss. Varför lyckas jag aldrig hålla vikten efter sommaren? Jag är ju så inställd på att vara i form året om varje gång jag gått ner men på något sätt stänger hjärnan av sig på hösten/vintern och jag bara äter onyttigt hela tiden och tränar inte...

Hoppas ni får en skön helg, här blir det slappt och pyssel. Vi ska även ut en sväng imorgon, äta ute och så.

KRAAAM


Shit vilken skitdag

Kände mig redan deprimerad igårkväll då snön vällde ner över himlen. På morgonen är det värre än vanligt med bråkiga och trötta barn...
Jag får så otroligt dåligt samvete över att vi varje dag drar upp barnen vid 06.00. Tänk så bra vi hade det, vi behövde aldrig gå upp så tidigt, mamma var alltid hemma.

Även på alla lov m.m. så gick vi inte på frtitids utan kunde vara hemma och ta det lugnt, ha ett riktigt lov. Hemmafru/delitidare är nog inte så dumt trots allt men då ska ju mannen tjäna mycket också.

Ja, så dagen började med sura miner och Alicia var rätt deppig när jag lämnade henne.

"Jag hatar denna årstiden, jag hatar snö. Jag ber till Gud att han ska ta bort snön och göra min lillebror snäll men inget jag vill gör han (Gud)" säger Alicia på vägen till skolan.

Usch så mycket snö vi har pulsat igenom idag, de hade ju inte hunnit ploga någonstans. Jag körde moppe eller rättare sagt fick jag gå hela min runda i 30cm oplogad snö. Det var hemskt och jag var så fysiskt trött och mina skor/strumpor genomvåta.

Nu hoppas jag att snön är bortplogad imorgon men det kanske är för mycket begärt för vart ska de lägga all snö?? Finns ju ingen plats någonstans...

Nu ska jag boka kryssning på Påskafton, det blir 2 hytter denna gång =)
För min syster Ingela, http://ingells.blogg.se och hennes 3 gossar kommer hit i Påsk och det ser vi verkligen framemot!!!

Ha en skön torsdagkväll, här ska det slappas vid tv:n, har inga filmer att kolla på för tillfället =)

Ciao

HATA SNÖ

Fy fan vad det snöar och blåser...

Detta är ett hatinlägg om snö!

Snö är skit och finns inget positivt med det. Om jag inte var tvungen att jobba utomhus drygt 3 timmar per dag så hade jag inte brytt mig så mycket.

Hata snö och hur den göra våra arbetsdagar till skit, hata hata hata

När ska det ta slut, när kommer våren?


Onsdagen fortgår, fortfarande hemma

Yes, jag är hemma idag med. Slappar och bara vilar mig frisk.

Har kollat på två filmer nu på förmiddagen:





"Paperheart", filmen är gjord som en dokumentärfilm. Där en tjej intervjuar folk om kärleken, hon tror inte själv på kärleken. Ingen fantastisk film men lite härlig att se på ändå.

 

Sedan såg jag "Tribute" med Brittany Murphy (RIP)

En helt ok thriller typ med mystisk runt omkring hennes mormors liv och död.


Nu ska jag strax iväg och hämta Alicia och lämna henne i kyrkan. Ikväll är det simskola också.
Känner mig ok nog att göra detta, måste komma ut också. Har suttit inne i 5 dagar typ...

Jackie och Patrik vann Paradise Hotel igårkväll och det var ju helt rätt. De förtjänade verkligen det!

Imorgon ska jag jobba igen, tror det blir ok fast vi har fortfarande ett vidrigt väder att tampas med...

Ha det gott och varför är myndighetssaker så krångliga och tidsödande här i Sverige...??


Hemma och är sjuk fortfarande

Halsen gör lite mindre ont men äör ändå irriterad. Har en jobbig rethosta bara, hatar rethosta. Håller mig uppe om nätterna.

Lämnade barnen på skola/dagis idag så jag är bara hemma och vilar.

Har precis sett en film:





Sherlock Holmes. Den var faktiskt väldigt spännande och bra. Robert Downey JR var jättebra i rollen som Sherlock Holmes.



Nu ska jag surfa vidare och ev. se ännu en film.


Ha det gott, måste vila och fundera på om jag ska jobba imorgon eller inte...


Hemma och är sjuk

Ja, det är inte ofta jag är hemma p g a egen sjukdom. Trodde jag skulle jobba idag men igårkväll värkte halsen mycket och imorse när klockan ringde 5.45 då mådde jag ganska kasst.
Så jag sjukanmälde mig och jag blir hemma imorgon också.

Jag lämnade Henry på dagis och Alicia på fritids sedan gick jag till Apoteket och köpte Ipren, Bisolvontabletter (hostdämpande och slemlösande tabletter), Otrivin (nässpray) och Strepsils (halstabletter som hämmar bakterier och lindrar besvären).

Så nu hoppas jag att symptomen försvinner och att jag snabbt blir tillräckligt bra för att jobba igen.

Hatar att vara sjuk och dessutom så förlorar jag en massa pengar bläää

Tar det bara lugnt, tittar på tv mycket och surfar lite.

Det ska snöa hela veckan här och vara mycket kallt, ännu en sak jag avskyr.

Nu ska jag surfa vidare och så blir det säkert en film sedan.

Kram på er och hoppas ni alla mår bra!!

RSS 2.0