Bästa Kapten Röd


Video 2


Video 3


Kapten Röd


Kaptenen


Kapten Röd

Igår var det så äntligen dags för Kapten Röd. Längtat i månader, år egentligen hahaha

Helt underbart var det trots ösregn... Mitt sällskap Henry och jag var kalla och dyngsura men det var sååå värt det! En av de bästa och finaste svenska reggaeartisterna i Sverige!

Jag och Henry hann åka två karuseller också 😄🤩
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

 

Intensiv vecka

I tisdags träffade vi vår handledare för att kolla av hur vi ligger till och så. Vi började inse att dataanalysen/resultatet lär ta längre tid än 2 veckor 😅😅. Vi siktar på 3 veckor och hoppas det räcker. 

Vi analyserar vårt material med Tematisk Analys (Braun and Clarke). Vi har suttit och aktivt läst alla våra intervjuer måndag-onsdag. Då färgmarkerade vi i olika färger, allt de sade (koder) som svarar på vårt syfte/frågeställningar. Torsdag-fredag har vi skrivit upp alla färgmarkeringar/koder. Vi har jobbat intensivt och effektivt. Det tar tid och det får det göra för att de ska bli bra och intressant att läsa. Roligt men tar tid och energi 😅😅. Vi är långt ifrån klara men vi kämpar på!

I onsdags var det föräldramöte i Alicias klass och vi pratade om gymnasievalet what what?! Yes, Alicia ska söka till gymnasiet nu i januari/februari. Hon har inte bestämt sig än för vad eller var hon ska läsa. Vi lär väl gå till gymnasiemässan och se vad de olika skolorna erbjuder. 

Fredagkväll och har precis tränat 1 timmes Biggest Looser. Så härligt att träna när man suttit still hela veckan. 
Väntar in Idol och så blir det fredagsmys. 🤩

I helgen ska jag och Alicia ha egentid, ut och äta samt gå på bio! Mysigt och kul!

Ha en bra helg!! (null)
Dataanalys

Idag har vi börjat med vår dataanalys. Jag har läst igenom alla våra intervjuer och shiit vilken tid det tog.
Markerat olika saker och bra citat, funderat på vad det är de säger egentligen.

Resten av veckan ska jag och min skrivpartner sitta ihop och diskutera och analysera vår data. Det är ett jättejobb, roligt men tidskrävande. De sade så mycket intressanta och viktiga saker så det är kul! Imorhon ska vi träffa vår handledare för feedback på vårt arbete och hjälp inför analysen

Ha en fin vecka!

Helgrapport

Helgen bestod av en mix av nytta och nöje. Träning, städning samt veckohandling och så fick vi oväntat men väldigt roligt och mysigt i lördags. Farbror Freedom och kusin Sara kom hem till oss, Freedom sov över 😄

(null)
Vi var ute och lekte i det fina höstvädret!

Helgen avslutades med sorg då en fd arbetskollega, endast 27år avled i fredags. Väldigt tragiskt!! 
Och nu precis fick jag reda på att en 2-åring avled efter att ha ramlat ut från ett fönster i helgen och det är tydligen en son till en nuvarande kollega. Så tragiskt att jag inte vet vart jag ska ta vägen 😢😢😢
Nutrinovate vitamintillskott

(null)I samarbete med Smartson har jag fått testa Nutrinovate vitamin films. Det är ett vitamintillskott i forma av en film som du fäster i kinderna eller gommen. Där löstes de snabbt upp och lämnade en stark mintsmak. Annorlunda och roligt sätt att ta sina vitaminer på. #smartson #nutrinovate

Fredagsmys

Mitt fredagsmys består av 50 minuter på löpbandet, bubbelvatten och en Nutrilettshake 🤩😄🙌🏻 No pain no gain. Nu ska de sista kilona bort!!
Barnen får popcorn. Och ikväll blir det självklart Idolfinalen och en läskig film på det. 

I veckan har vi slutfört våra intervjuer, 9 härliga informanter har delgett oss sina upplevelser av mentorprogrammet. Intervjuerna har transkriberats ordagrant vilket tog sin lilla tid och tog mycket energi. Bakgrunden till studien har förfinats och stramats upp. Den är "a work in progress" men det ser bra ut! 

Projektplanen är klar och godkänd den med men vi körde ju bara på då vi tror på vår ide! 🤩
(null)


Annars har jag varit på föräldramöte i både Samuels och Henrys klass i veckan. Så många föräldrar som kom till Henrys föräldramöte, lite skillnad mot Samuels... Henry går i en privat skola i ett "bättre" område, kan det bero på det?

(null)

Vi ska inte göra så mycket i helgen mer än att träna, städa, tvätta, leka, rensa skåp och lådor i köket, veckohandla, äta och mysa. Vad ska ni göra? 😊

Trevlig helg! 

Ny vecka nya tag

Helgen har varit en blandning av nytta och nöje.

I lördags var jag och min vän Anna ute ensamma utan barn. Vi åt god mat och kollade på VIP bio. Det blev filmen The nun som lämnade oss båda besvikna. Ryckte till 2ggr men skrek inte en enda gång...

(null)

 I söndags pluggade jag lite, rensade lite skåp och lådor i köket och var ute och lekte med Samuel.
Nu har jag plöjt igenom alla 6 säsonger av OITNB. Undrar om det ska komma en säsong till?! 

Nu är en ny vecka igång och vi fortsätter med vår datainsamling. Vi hade varsin intervju idag och sedan har vi de två sista intervjuerna nu i veckan. Sedan ska de "bara" transkriberas. 

Vi hade peer learning idag där fyra andra klasskamrater kom med konstruktiv kritik om vårt arbete, så långt vi har hunnit. Det gick bra och det var mest små fix och så. Det kändes bra! 😄

Nu blir det många veckor innan det är något obligatoriskt i skolan, skönt! Full fart framåt med magisterarbetet!

Idag var det föräldramöte i Samuels skola. Som vanligt lite föräldrar vilket är så dåligt! 

Imorgon är det 4 månader till examen, what what?!

Ha en fin vecka på er i höstvädret! 


Fredagsinlägget

Projektplansseminariet gick jättebra och enligt läraren var det tydligt och bra vad vi ska göra. Vi skulle bara klargöra mentorns roll vilket vi nu har gjort så förhoppningsvis är den godkänd nu.

Onsdag-fredag har jag varit hemma och transkriberat mina intervjuer. Jobbigt, tråkigt och shit vad jag lärt mig vissa saker genom att lyssna på mig själv hahaha. Mina 2 sista intervjuer ska bli de bästa! 🙌🏻
(null)
Vi har också jobbat vidare och förfinat vår bakgrund, syfte och metod. Idag skickade vi in det till två andra par i skolan som ska granska det och komma med synpunkter på måndag. Då har vi peerlearning och ska ha synpunkter på varandras arbeten. 

I helgen ska jag och min vän Anna ut och äta. Sedan ska vi gå på bio och se The nun. Ska bli kul att komma ut lite, händer typ aldrig...

Sedan blir det lite plugg, film, vila, träning och ätande. Tre avsnitt kvar på OITNB, många timmars tittande senare... Funder på att börja se American Horror Story, har inte sett ett enda avsnitt faktiskt. 

Ha en fin helg gott folk!!


Helt sliten

Ni vet den där att man ska ta det lugnt när man är ledig. Tyvärr är jag tvärtom, har haft väldigt mycket att göra i helgen, både roligt och tråkigt.

Tränat varje dag, veckohandlat, rensat ut i köket, varit och röstat, tagit MRSA prover på Samuel och lämnat in, intensivstädat, pluggat m.m.
Idag kommer kvittot, sliten och ont i tandkött, bihålor och hals. Inte rätt tid att vara sjuk men hoppar träningen idag och dricker varmt te och vilar resten av kvällen. Ska bara tvätta alla sängkläder och bädda rent... 🤪

(null)
(null)
(null)

Först ville jourvårdcentralen hänvisa oss till vardagar angående Samuels prover men jag sade men jag kan ta dem själv och sedan bara lämna till er. "Aha är du syrra?" 
Japp!
"Ja men då så, ta du dem och kom förbi  och lämna så har ni det gjort" 😄
The small benefits of being a nurse. 

Jag röstade på socialdemokraterna i valet för det kändes rätt. ❤️ 

(null)

Idag har jag intervjuat tre barnmorskor och det är sååå roligt! Och ju mer de pratade desto mer insåg jag vikten av vår studie. Vi gör faktiskt något meningsfullt 😄 

Imorgon har vi projektplansseminarium där vi tillsammans med 3 andra par ska diskutera våra projektplaner. 

Resten av veckan är jag hemma, transkriberar och letar efter mer fakta till vår bakgrund. Vår bakgrund är redan bra och massiv så det blir bara lite till och mer för att styrka vissa delar av den. 

Ni får ha en fin vecka!!! 

Trött

Jag och min uppsatspartner har suttit hela veckan med vår projektplan, 9-16 varje dag. Helt mör i kropp och knopp. Men vi slutförde den och vi fick väldigt bra feedback av vår handledare.

(null)
(null)
Inskickad och klar, på tisdag har vi seminarium där vi diskuterar vår samt tre andras projektplan. 

Nästa vecka börjar vårt insamlande av data och idag övade vi på att intervjua varandra. Spännande, nervöst och roligt!

(null)

Samuel ska ta MRSA prover då det visst  cirkulerade där den dagen vi åkte till jourvårdcentralen.... vi ringer på söndag och hoppas vi kan ta dem då.

Samuel har varit hemma och sjuk hela veckan. Förkyld och hostig som bara den...

Skönt med helg men har en massa att göra i helgen ändå men ser framemot att sova ut 😄

Ha en rolig och trevlig helg gott folk!

Termin 3 igång

Vår helg var lugn och fin. Kollade serier och filmer, var ute och lekte, fixade med lite ärenden och förberedde mig inför skolstarten.

Idag började jag skolan igen, termin 3 och min sista termin på barnmorskeprogrammet. Känns sjukt och overkligt men om ett par månader så är jag barnmorska wihooo

(null)
(null)

Idag började vi med kursintroduktion och sedan hade vi en föreläsning i etik. På eftermiddagen började vi planera vårt examensarbete. Vi kollade igenom våra intervjufrågaor och skrev ett brev om samtycke som informanterna ska skriva på. Vi hann inte så mycket mer.

Denna veckan kommer vi träffa vår handledare och skriva vår projektplan som ska vara inlämnad på fredag. Snabba puckar så det är bara att köra igång och köra på.
Det kommer bli intensivt men väldigt roligt!

Ha en härlig vecka!! ☀️☀️

Veckans vikt

Vågen visade ca 3kg upp. Mitt mål under dessa 3 sommarmånader var att behålla vikten och inte gå upp igen.

Tyvärr klarade jag inte målet. Men jag är ändå nöjd i det stora hela. Det kunde lätt varit 15kg upp i sommar då jag är väldigt bra på att gå upp snabbt i vikt. 

Jag har tränat regelbundet i 8 månader nu vilket är rekord för mig. Jag har inte gått bananas med maten i sommar men ätit mycket gott under semestern. 
Det viktigaste av allt är att jag inte stoppat huvudet i sanden utan vägt mig varje vecka, tränat och inte frossat hela dagarna. 

Nu kör jag vidare mot mitt mål, 9 kg till slutmålet och 5 kg till normalvikt enligt BMI. 

Nu kör vi!!

RSS 2.0