Äntligen fredag

Två veckor har nu passerat sedan jag blev sjuksköterskestudent. Det är verkligen fullt upp speciellt eftersom det är så mycket nytt att komma in i. Hur man ska plugga, vad som är viktigt och vad som inte är viktigt, skrivregler m.m. Men allting är verkligen roligt fast det är fortfarande lite luddigt med vissa saker och salstentan 21/9 skrämmer livet ur mig haha
 
Men men jag klarade av min presentation på första seminariet och jag blev godkänd. Bara 179,5 högskolepoäng kvar innan jag tar examen =D
 
Jag försöker plugga mellan 08.00-16.00 och vara "fri" mellan 16.00-21.00. Och vissa kvällar har jag pluggat 21.00-23.00. Fredageftermiddag och lördag ska vara skolfria men på söndagen måste jag nog också plugga tyvärr. Nu är vi ju mycket i skolan första veckorna men sedan kommer det vara mer lediga timmar/dagar att plugga på. Just nu läser vi två kurser parallellt men sedan kommer det vara en kurs i taget.
 
Första inskolningsveckan för Samuel är förbi och det har gått strålande. Han stormtrivs och verkar tycka allt är roligt och toppen! Nästa vecka kommer F kunna lämna honom där större delen av dagen och gå hem. Samuel är fortfarande förkyld och så, ev. har han öroninfektion då han gnällt 3 nätter i rad. Kanske att vi åker in till närakuten och kollar öronen imorgon så han kan få antibiotika och bli helt frisk.
Han ska ju opereras om en dryg vecka och då får han inte vara sjuk...
 
F´s fot är mycket mycket bättre. Han kan redan gå bra på den och känner en enorm skillnad mot hur det var innan operationen! Underbart, hoppas det håller i sig.
 
I helgen ska jag bara vara, vila huvudet och umgås med familjen. Ser framemot att bara vara!
 
Ni får ha en fin helg allihopa!

Ett livstecken

Jag hinner inte blogga som vanligt tyvärr ... Fullt upp med skolan, barnen och hela faderullan. Men här kommer en liten uppdatering.
 
Igår morse operades Felix för tredje gången och det gick bra. Han har bandage och är sjukskriven två veckor men troligen blir han sjukskriven ett tag till.
 
Idag var första inskolningsdagen för Samuel. Både jag och Felix var med. Han sprang in direkt och brydde sig inte om oss. Han stormtrivdes! Tyvärr är han dunderförkyld men som vanligt i allmäntillståndet så därför gick vi dit ändå. Personalen verkar bra och det är en fin avdelning. Vi står i kö för byte till en annan förskola men vi får se hur det blir.
 
F ska ta resten av inskolningen trots ond fot för jag har skolan. Han får köra dit och sedan bara sitta och vila när Samuel ränner runt =)
 
Mycket att göra men det känns kul! Jag försöker beta av saker i god tid för att slippa stress. Men vissa saker kommer säkert ändå bli i sista minuten.
 
Ni får ha det gott så länge!

10-årskalas

Idag har vi haft kalas för Alicia. Vi bjöd på korv i bröd och minipizzor. Senare blev det Minecraftcupcakes, kanelbullar, chokladbollar, chokladrån och chocolate chip cookies.
 
Slutligen tårta med ett lager nutella mixat med vispgrädde, ett lager jordgubbssylt och grönfärgad smörkräm med sockerpastafigurer täckte tårtan. Den var verkligen supergod!
 
Barnen dansade och sjöng och slutligen var det fiskedamm =D
 
 
Nu är vi trötta men glada!

Imorgon ska barnen på barnkalas i en bowlinghall. Jag ska tvätta och så måste jag även plugga inför en basgruppsträff på måndagmorgon.
 
F ska opereras på måndag. De ska ta bort skruvar eller vad det nu var ur hans fot. Han får ont av dem och de behövs tydligen inte... ?! Det är en dagoperation så han kommer hem samma dag.
Problemet är att jag måste vara i skolan men gudfar P ställer upp som barnvakt.
 
Sedan ska Samuel ju inskolas från måndag men jag får ringa och prata med dem om hur vi ska göra. F måste ta hela inskolningen trots att han opererats för jag måste plugga, vara i skolan...
 
Ni får ha en fortsatt skön helg!
 
 
 

Skönt med helg, Alicia 10år

Ja, då var min första vecka som sjuksköterskestudent förbi. Mycket info och mycket att göra. Det blir tufft att komma in i allt och att hinna med alla uppgifter. Men jag ska göra mitt bästa och hoppas det räcker!
 
Igår slutade jag redan 14.00 så det var bra eftersom det var Alicias 10-årsdag igår. Vi gick inte ut och åt men vi gjorde tårtorna.
 
På morgonen sjöng vi för henne och så fick hon öppna presenterna.
 
 
Jaaaa, jag fick en iphone!! =D
 
 

Nu börjar allvaret

Nu börjar allvaret med studierna. Jag satt tre timmar i bibblan och pluggade idag, ovant och jag fick lite skrivkramp haha
 
Vi hade bara 1 timme och 45 minuter i skolan idag sedan mötte jag upp F och Samuel i SKHLM. Vi fixade lite med Alicias presenter då det är hennes 10-årsdag imorgon!
 
Sedan var jag tvungen att plugga då alla uppgifter börjar trilla in, nu börjar det *hjälp*
 
Det känns så ovant att läsa, skriva och så men roligt. Jag vill ju lära mig allt inför mitt kommande yrke.
 
Nu kommer det bli mer och mer självstudier, då gäller det att ha disciplin och verkligen planera sin tid väl speciellt jag med 3 barn. Jag måste sitta på dagen när de är i skola, förskolan och ev. när de somnat på kvällen.
 
Imorgon fyller som sagt Alicia 10år och vi ska ut och äta på ett ställe hon väljer. Sedan ska vi göra kristyrfigurer och Minecrafttårtan.
På lördag blir det kalas härhemma med en massa barn, kul!
 
På söndag blir det plugg, städ och tvätt.
 
Hoppas alla får en fin helg!

Ja, då var jag igång

Då är jag officiellt sjuksköterskestudent =D
 
Två dagar in i utbildningen och det bara känns så rätt!
 
Skolan är så fin och ligger uppe på ett berg inne i stan, ovanför Viking Line terminalen. Otrolig utsikt över hela Stockholm.
Skolan är väldigt gammal och det är underbart fina byggnader, trappor, omgivningar m.m. Skolan var den första skolan i Sverige med sjuksköterskeutbildning. Jag är så nöjd med skolvalet.
 
Det har varit två dagar fullmatade med nyttig info och jag inser hur olika förberedda alla var. Jag hade skrivit ut allt, läst igenom och markerat viktiga saker. Lånat/köpt böcker m.m.
Vissa hade inte ens en penna med sig =)
 
Det känns otroligt roligt att vara igång och jag vill bara lära mig mer och mer. Man är ju aldrig riktigt klar som sjuksköterska precis som läkare. När du väl tagit examen börjar den riktiga utmaningen, man får ju erfarenhet med åren, man möter nya situationer/patienter och lär sig nya saker hela tiden. Utvecklas hela tiden liksom.
 
Pendlingen har gått bra än så länge, inget illamående och jag har t o m kunnat läsa under tiden!
 
Två positiva saker.
* Vi har jullov vecka 52-01 och det är därför vi börjar tidigare än andra skolor.
* Vi med barn kan ansöka om VFU verksamhetsförlagd utbildning nära hemmet med hjälp av en blankett. Det är ingen garanti men det hade underlättat att ha praktikplats så nära att jag hinner lämna barnen.
 
Nu ska jag surfa vidare!! =D
 
 

Imorgon börjar det

Från imorgon kan jag kalla mig sjuksköterskestudent och det känns pirrigt, spännande, overkligt och otroligt kul!
 
Helgen har varit full av måsten, så det var inte mycket slappande... Jag bakade en massa igår, tvättade och höll på. Idag städades det, en tur till Skopunkten men Henry fick inga skor för ingenting passade unge herren... Han får gå i sandaler tills det blir vinter...
 
Jag har hunnit med två filmer
 
 
The conjuring. Nja jag är väl skadad av alla skräckisar så jag är svårskrämd men visst var där en del scener som var scary...
 
 
The great Gatsby. En helt ok rulle med Leonardo Di Caprio och "Spindelmannen" i huvudrollerna. Kärlek, pengar, otrohet m.m.
 
Barnen börjar också skolan imorgon, 2:an och 4:an. Samuel ska vara hemma med pappa F ytterliggare en vecka.
På fredag fyller Alicia 10år och på lördag blir det Minecraftkalas härhemma med en massa skrikande barn =D
 
Nu kör vi!!!

T.G.I.F.

Ja, så var denna arbetsvecka över och jag har ännu en gång lämnat Citymail för en längre period. Jag är tjänstledig till den 6/6 sedan är jag fast anställd igen över sommaren. Jag kommer troligen ta föräldraledighet 3-4 veckor under sommaren så jag får lite ledigt från både skola och jobb.
Jag måste bara komma ihåg att söka ny tjänstledighet i januari för år 2.
 
Jag är så trött i kropp och knopp. Hoppas få sova ut ordentligt imorgon. Nu i helgen ska vi baka inför Alicias kalas nästa lördag. Det blir kanelbullar, cupcakes och chokladbollar. Och så måste vi skriva inbjudningskort till hennes skolkompisar.
Alicia ska sova över hos en kompis imorgon för första gången. Hon ser verkligen framemot det!
 
På söndag måste vi ut och leta skor till barnen. På måndag börjar skolan och då måste de ha bra skor, kläder och sådant.
 
Ni får ha en fin helg!!!

Två dagar till helg

Och det känns härligt men samtidigt som helgen är uppbokad av både roliga saker som bakning, skriva inbjudningskorten och köp av skor till barnen så måste också tråkiga saker som tvätt och städ finnas med...
 
Jag har jobbat tre dagar nu och det känns som jag aldrig lämnat stället haha. Det känns kul att få komma in och gästjobba på detta sätt men jag är så glad att jag tagit steget till att plugga och få en utbildning. Göra något som jag pratat om i åratal som jag aldrig vågat ge mig på förrän nu!
 
Varje kväll har jag suttit och läst ur en bok som vi ska läsa till nästa fredag. Jag vet att inte skolan börjat än men jag är lite ivrig och nervös så jag har börjat smygläsa och anteckna lite. Vi har ju redan fått info om gruppseminariumen, skriftliga uppgifterna och tentamen. Jag ser framemot skolstarten och all nyttig info vi kommer få. Jag kan konstatera redan nu att det inte går att läsa/plugga när barnen är vakna/hemma *suck*
 
Imorgon ska jag till skolan och registrera mig så att CSN kan kicka igång och så att skolan vet att jag verkligen ska plugga. Spännande... F och barnen skjutsar mig. Jag ska jobba men tar paus under den tiden jag är borta.
 
Pappa F börjar inse att det inte är så lätt att vara hemma med barnen. Men på måndag börjar de skolan och då är det bara F och Samuel hemma tillsammans hela veckan.
 
 

Lite härligt seg i benen

Min sista föräldralediga dag städade vi, jag läste igenom kursplanen och försökte styra upp mitt pluggande den kommande månaden. Har lånat en del böcker på olika bibliotek, beställt några online och avvaktar med några för att höra vad lärarna säger om kurslitteraturen.
 
Första arbetsdagen gick bra, men jag känner mig riktigt seg i benen. Det lär bli en ordentlig träningsvärk imorgon... Och jag är mer än nånsin motiverad till pluggandet och göra något annat här i livet!
 
Vi har fått brev från Astrid Lindgren och Samuel kommer opereras 10/9, inskrivning 9/9 och det blir en dagoperation så han får gå hem efter ett par timmar. Hans missbildning heter hypospadi och är en de vanligaste missbildningarna hos pojkar (1:300-400 pojkar).
Han kommer behöva vara hemma två veckor typ och just den 9/9 skulle han börja gå heltid efter sin inskolning... Så F får ju troligen vabba de två veckorna eller att jag vabbar någon dag då jag inte har något i skolan att gå på. Vi får se...
 
Nu ska jag kolla in lite bloggar snabbt, ikväll ska jag börja plugga så smått =D
 

En dag kvar...

Känns lite smått overkligt att jag bara har en dag kvar här hemma. Arbetskläderna är provade och lite tight satt de tyvärr... Men hoppas de kan leta fram lite större kläder.
 
 
 
 
Jag hittade hemmatelefonen och brickan, skönt! Men surfplattan är kaputt, nu går den inte ens att ladda längre... Ja, det är hans eget fel.
 
Jag har nu kollat igenom den första kursen och det är full fart direkt. Mycket att komma in i, skrivregler, hur jag ska lägga upp pluggandet för att hinna med, formulera skrivuppgifter som de vill ha dem. Men det känns både roligt och skrämmande. Ett helt nytt tankesätt. Det kommer vara en hel del praktik, seminarier och sådant.
Jag kommer satsa måndag-fredag med att plugga stenhårt så att helgerna blir fria. Kommer såklart inte alltid funka men ska försöka så i alla fall.
 
Jag har köpt tre böcker från adlibris.se för enligt äldre studenter kommer de användas rätt mycket, även i termin 2 och 3. Jag fick studentrabatt. Jag försökte först hitta de på Blocket men alla var sålda...
Sedan hittade jag två böcker på lokala bibblan. Hoppas kunna låna det mesta.
 
Jag kommer inte ha så mycket tid för bloggen nu när jag pluggar men ska försöka uppdatera er en gång i veckan i alla fall.
 
Igår kollade vi på film
 
Scary Movie 5. Shit vad vi skrattade. Man måste gilla sådan löjlig humor för att uppskatta den.
 
Idag har vi varit hemma hos A och barnen och hälsat på, roligt! Nu ska jag slappa lite, imorgon blir det till att ladda batterierna inför måndag =D
 
Ha en fortsatt fin helg

Känner mig arg, irriterad, less

Att vara med barnen dygnet runt i 8 veckor har tärt på både min kropp och knopp. Ja, det är mina barn och det är få förunnat att vara hemma sålänge tillsammans men allt är inte roliga sommardagar tvärtom...
 
Jag känner mig kvävd, instängd och vill bara vara ifred från allt och alla. Jag behöver det, jag behöver komma härifrån om så bara för en timme...
 
Så att jag ska börja jobba på måndag känns just nu riktigt skönt! En paus från hem, hushåll och barn behöver jag även fast pausen innebär en annan slags belastning.
Jag har fått hem brev från skolan och det står att första veckan får vi räkna med långa dagar och intensiva heltidsstudier. *hjälp* haha men men det är bara att bita tag i det och göra vad jag måste. Skönt att F är hemma första veckorna så jag slipper vabba och så.
 
Det kommer vara rätt mycket praktik och tiderna kommer variera mellan 07.00-22.00, helger och natt. Problemet är tidiga morgnar eftersom F börjar också tidigt. Hoppas det går att byta ifall det händer eller att någon i min närhet kan ställa upp att ta barnen på morgonen de dagar det gäller. Ja, jag ska inte ta ut bekymmer i förskott, eller?? =)
 
Igår, onsdag åkte jag och barnen in till stan för att träffa två av "mina mammor". Vi lekte i Humlegården och sedan hämtade pappa F upp oss.
 
Jag är lite arg på Henry för han har slarvat bort hemmatelefonen och den är urladdad så vi kan inte söka efter den så om ni försökt ringa oss så går det inte...
Igår glömde han surfplatteväskan på t-banan trots att jag sade till de precis när vi skulle av att kolla så ni inte glömmer något... Den har jag dessutom precis köpt ju...
Han har slagit isönder glaset på surfplattan för att han blev arg men det går ändå att avända den men hur snyggt är det med sprickor övr hela glaset.
Sedan har han slarvat bort brickan till porten...
Och allt detta under loppet av ett par dagar. Ja, jag kokar av ilska men det hjälper ju inte. Funderar på en belöning på 100kr till den som hittar hemmatelefonen/brickan.
 
Nu ska jag leta böcker, hoppas kunna låna från bibblan eller hitta begagnat. Och så ska jag leta regnkläder m.m. på Tradera inför skolstarten. 
 
Inom närmsta veckorna kommer det gå åt sjukt mycket pengar... Alicias kalas, skolböcker, månadskort till t-banan, sittvagn till Samuel m.m. *suck* om man bara hade pengar...

5 dagar kvar...

Syster/moster Paula sitter nu på tåget hem. Hon ringde precis och sade att åskan slagit ned i ledningarna så de står still i Jönköping. Hoppas hon inte behöver sitta för länge stackaren =(
 
Nu känns det sådär tomt och ledsamt som det brukar göra när en del av familjen lämnat oss efter att ha spenderat tid hos oss. Veckan har gått så snabbt och vi har haft så roligt, mysigt och gottigt =D
 
Kryssningen var jätterolig och lyckad. Barnen skötte sig ganska bra, godkänt! Samuel sov bra på natten och även jag för ovanlighetens skull. Alicia var dansdrottning och dansinstruktören tog upp henne framför alla så hon fick framföra sin version av gangnam style! Hon är verkligen en duktig dansare. *stolt* Hon vann en drinkbiljett och chokladmedalj i danstävlingen. 
 
Men nästa gång blir det kryssning utan barn så man kan slappna av och festa lite. =D
 
Vi såg en film igårkväll
 
The Purge. En skräckis som var lite ovanlig, spännande men den kunde varit värre om man säger så.
 
 
 
 
Nu är det bara 5 dagar kvar tills vardagen rullar igång *hjälp*
 
 
 
 
 
 
 
 

Helgen fortsätter

Vi var ute och åt i fredags för att fira Felix´ 40-årsdag. Alla 4 barn var med och så Paula förstås. Mysigt och gott med mat.
Väl hemma fortsatte vi fira men F och Samuel somnade tidigt så det var mest jag och Paula som stod för firandet med en massa gott och öl/cider.
 
Igår, lördag drog vi in till stan och årets Pride Parad. Ni som inte vet vad det är så är det en parad för homosexuella och deras vänner, bekanta, familjer som stöttar dem. Och dagarna innan paraden så pågår Pride Festivalen med en massa musik, mat och tal.
 
Tyvärr var där mycket, mycket folk så det var svårt att se de som gick men de som åkte lastbilar och så syntes och hördes bra haha =D
Vi hade otroligt fint och varmt väder, underbart!
 
Sedan åkte vi hem, lagade mat och kollade på film på kvällen plus åt en massa gott
 
Fast and the furious 6. Lång film med en massa overkliga scener, en massa slagsmål, skjutande m.m. denna film är en spillra av sitt forna jag med snygga bilar och streetracing.
Plus för att alla gamla skådisar är tillbaka i samma rulle, med några år på nacken.
 
Idag är det söndag och ikväll ska vi åka en dygnskryssning med Viking Lines Cinderella. Jag, Paula och barnen. F jobbar ju imorgon så han kan inte följa med men han lämnar och hämtar oss från båten, skönt!
 
Nu är det en vecka och en dag kvar av min långa föräldraledighet och det känns sjukt hur tiden bara flyger fram. Det kommer bli ett helt nytt liv med skola och hårt pluggande men jag ser framemot det. Jag ser framemot att vara igång igen, att börja på ny kula i livet och allt som hör till trots att det kommer bli tufft emellanåt.
 
Nu ska jag njuta av mina sista dagar som "långledig. Det enda som känns sjukt jobbigt är att vara ifrån Samuel varje dag, kommer sakna honom så!!
 
Ni får ha en fin arbets eller semestervecka! Njut av varje dag

Felix 40 år

Idag fyller min käre make Felix 40år! Så ett stort GRATTIS till honom!!
 
Han jobbar just nu men efter jobbet/på kvällen ska vi alla ut och äta god mat. Sedan ska vi fortsätta hemma med mer gott, lite ölande och fest =D
 
Våra planer idag, är att handla mer mat och sedan fira F så gott vi kan!
 
 
 
Imorgon lördag, ska vi in till stan och se Pride paraden. Ska bli kul!
 
På söndag har vi bokat kryssning med Viking Line. Paula, jag och barnen. Paula har aldrig åkt förut så det ska bli kul! Jobb med Samuel men vi är ju två vuxna om honom.
 
Så det ska bli en rolig helg! (Att det nu bara är en dryg vecka till jag ska börja jobba/gå i skolan tänker vi inte på just nu *ångest*)
 
 

Fredagen den 2/8-2013

I tisdags anlände Paula till ett regnigt 08-land. Jag fick ha bilen för jag åkte och lämnade F på jobbet 05.00 på morgonen... Slapp vi den jobbiga kollektiva vägen...
 
Innan hon skulle komma städade jag men jäkla dammsugarmunstycket ramlade av så det blev halvdant dammsugit, hatar när dammsugare går sönder. Ska kolla på det där braiga munstycket idag som "alla pratar om" och se om jag kan få tag på det, tror jag sett det på Ica Maxi.
 
I tisdags gjorde vi inte mycket. Lagade mat, gick och handlade och sedan blev det gottegott och film
 
 
 
 
I spit on your grave. Äcklig, hemsk och precis som en film ska vara hahah
 
I onsdags skulle vi ut i skogen på en promenad men såklart började det ösa ner... Så det blev en kort runda, bara för att hämta paketet som kommit med sockerpastan och pastafärgerna och posta vår bostadsbidragsansökan. Senare blev det äänu en runda till affären för mer gott och sedan blev det familjefilm på kvällen.
 
 
 
Yoko.En familjefilm om en yeti, snöman. Den var ok, inte så mycket mer. Barnen tröttnade snabbt...
 
Igår, fredag åkte vi till SKHLM, ett köpcentrum och handlade presenter åt F. Han vill inte ha något men jag köpte boxershorts och sandaler. Saker han pratat om att han behöver. Något måste han ju få på sin födelsedag.
Vi åt McDondalds ute på torget i det fina vädret.
 
F hämtade upp oss efter jobbet, sedan gick jag och Paula och handlade på Lidl. Väl hemma var det dags för att tvätta, tråkigt men med hjälp blir det roligare. Paula gjorde grillspett, med god sås och så friterade vi pommes. 
På kvällen tittade vi på ännu en film
 
 
 
The butterfly room. En creepy film som var spännande och oförutsägbar.
 
 
 

RSS 2.0