Till Tessan


Måndag

Veckan är igång och jag var faktiskt tillbaka på jobbet. Min tåled blev snabbt mycket bättre, *glad* men så fort jag tog på mina arbetsskor så fick jag ont igen =(

Så jag tog fram ett par ännu äldre arbetsskor som kändes ok. Gick runt med dem en timme och det kändes ok. Så jag jobbade och det har gått bra tycker jag. Fotleden är ju inte 100% bra men jag kan jobba i alla fall.En sak som jag slutat med sedan ett par dagar är att dricka Cola Zero och jag vet inte om det är därför inflammationen lagt sig. Det är helt otroligt att jag kunna sluta efter att druckit minst en liter/dag i x antal år... Men nu har jag ersatt det med kolsyrat mineralvatten med smak och det funkar bra. Det är nyttigare och dessutom billigare. Men jag har en cola zero flaska i kylen in case jag skulle bli helt galen haha

Jag slutade tidigt idag och skulle hämta barnen men de var båda iväg på utflykter så imorgon kommer jag vänta med att hämta dem trots att jag kanska slutar tidigt. Kul att de gör saker med barnen som måste gå på fritids på höstlovet.

Nu har jag räknat ut att om jag får beviljad Havandeskapspenning vilket inte har varit något problem tidigare så kommer jag jobba min sista dag 1/2-2012. Så tre månader kvar att jobba. Hoppas jag klarar det!! Vintern är ju på väg och med tanke på de senaste årens snökaos så känns det lite sådär...

Ha en underbar arbetsvecka gott folk

Söndag

Igår gick dagen så himla snabbt trots att vi ställde bak klockan. Vi gick ju upp 09.30 (08.30) och sedan rullade dagen på.

Halloweenfesten var mycket trevlig. Barnen hade kul och vårt gottebord var överfullt av läckerheter så vi var rätt övermätta när vi väl vandrade hem efter 4 timmar.Igår tog jag fram lådan med bebiskläder och annat som jag sparat till barnbarnen =) Där var faktiskt en del fina kläder, skor och filtar som lillebror kommer kunna använda kul!

Sedan planerade jag och gjorde listor över julen framförallt, julklappar m.m. Och så en bebislista över alla saker vi behöver till bebisen. Hoppas kunna köpa begagnat, ärva eller låna.
En namnlista gjorde jag också men F bara ratar alla namn jag tycker om =(


Lördag

Idag är det full rulle. Barnen har varit på kalas hos en kompis från 12.00-15.00 och då passade jag och F på att åka och handla vinterjackor på Hisport.

Halva priset men F´s jacka kostade ändå 1000kr och min 700kr. Jag fick köpa en herrmodell för alla tjejjackor gick knappt att stänga om magen t o m strl 44 gick det inte med... Så det fick bli en XL i manlig modell och den är stor men magen kommer rymma där i under vintern!

Och så åt vi lunch på en kinarestaurang såklart. Mumsigt gott. Vi får ju passa på när vi är barnfria. Händer inte alltför ofta =)

Och så har jag bakat möss/råttor till Halloweenfesten ikväll. Det är R som ordnar festen åt barnen.Nu ska vi strax klä på oss. Barnen är redan på G in i sina kostymer.

Ni får ha en trevlig lördagkväll!!


Fredag-lördag

Igår var jag hemma också för min tåled är fortfarande öm. Jag haltar och trycket av att ha skor på gör ont =(

På morgonen var det så dags för ultraljud.Och här ser ni vår lille plutt. Det blir en pojke, en lillebror och det känns kul. Jag och många andra trodde flicka men det var ju fel =)
Han låg och vinkade åt oss. Han gömde sig bakom moderkakan som låg perfekt för en kommande förlossning. Vi fick beräknat födelsedatum 2/4-2012 men som alla vet så kommer bebisen när den vill. Inom tiden två veckor innan BF eller efter oftast.
Tyvärr fick hon bara en suddig bild av hjärtat och dess fyra kammare och hon ville ha en klar och tydlig bild. Men hon försäkrade oss om att allt såg bra ut och att vi inte behöver vara oroliga. Men vi ska på ett nytt (4:e ultraljud) om ca två veckor för hon vill gärna ha en tydlig bild av hjärtat.

Hon sade att det kan bero på att jag har några extrakilo på magen, eller på mindre fostervattenmängd eller helt enkelt för att jag kissade precis innan. De vill gärna att man ska ha fylld urinblåsa. Klart att oron finns där ändå och gnager men allting såg ju bra ut enligt BM.

Alicia var inte glad när hon fick reda på att det är en lillebror. Hon grät och skrek och var så besviken. För hon vill så gärna ha en lillasyster... Vad ska man säga?

Jag känner hur bebisen buffar just nu i magen, mysigt. 

                        

Jag hämtade barnen efter skolan och så gick vi hem för att baka Spider Cupcakes. Försts gången jag gjorde cupcakes och det var ju inte helt enkelt haha.
Men goda blev dem. De ska vi ha med oss till Halloweenfesten hos R idag. Vi har även frusit in spindlar i iskuber som barnen ska ha i sina drinkar =)

På kvällen var det dags för dans och efter dansen ville läraren prata med mig i enrum. Hon ville bara berätta hur duktig hon tycker Alicia är. Att vi inte förstår vilken talang hon besitter och att hon gärna vill sätta henne i en elitdansgrupp i Huddinge till våren. Om vi vill det och Alicia själv förstås. Jag blev så himla stolt och rörd. Min lilla gumma är så talangfull på så många saker. Dansa, rita, sjunga, engelska, läsa, skriva.
Hon var jätteglad och vill gärna börja i denna grupp så får vi se vad detta leder till. Läraren trodde att Alicia kan gå långt om hon bara tar vara på sin talang. =)

Idol var riktigt bra igår och det var helt rätt att Linni åkte ut, äntligen säger jag! Alla andra var jättebra och det var kul att kolla på. Amanda F kan ju verkligen underhålla.


Torsdag


                                                 

Igår kämpade jag mig igenom arbetsdagen. Jag försökte förtränga min onda fotled/tå och bara köra på... Men insåg att det är ju lönlöst.

Så idag är jag hemma igen... Andra karensdagen denna månad och det är inte alls kul. Dels för pengarna som behövs för julklappar, kalas och annat och dels för att jag bara ska jobba typ 3 månader till innan jag går på havandeskapsledighet. Det är ju nu jag vill jobba, ska jobba, bör jobba och det är så irriterande.
Jag känner mig ledsen inombords och spelar glad men egentligen vill jag bara gråta.

I alla fall så träffade jag en läkare idag på Vårdcentralen. Men han vågade inte ge mig något mot inflammationen p g a graviditeten. Alvedon, inflammatoriska krämer (vilket ha  inte trodde skulle hjälpa då inflammationen är rätt djup in i leden) och vila.
Det är dock ingen fara att gå på den mer än att det gör ont. Inte heller kan det påverka min bebis i magen, SKÖNT!

Han trodde inte det berodde på mitt jobb men kanske på arbetsskorna. Ska be om att få nya ganska omgående. Han såg proverna som togs på akuten och det visade inga förhöjda värden på urinsyra vilket bildar gikt. Men han kunde inte säga säkert om det var gikt eller inte. Men att det var en inflammation är alldeles säkert. Som tydligen ska självläka vilket han inte kunde svara på hur länge det kan ta =(
Hoppas skiten försvinner snabbt även denna gång och att den håller sig borta!!

Om det fortfarande gör ont efter en vecka så måste jag återkomma och bli sjukskriven. Usch man blir så handikappad när man har ont och inte mår bra.

                                                                

Alicia gick hem från skolan idag också och ligger och sover nu. Hon har ont i halsen och är lite svullen. Imorgon måste hon dock gå några timmar i alla fall.
För imorgon 08.30 så får vi äntligen gå på rutinultraljud. Vi har ju haft lyckan att se bebben 2 ggr innan men nu är det ju mer ingående. De tittar på hjärta, hjärna, organ m.m. för att se om de kan upptäcka något fel "may God forbid". Sedan bestämmer de ju ett officiellt beräknat förlossningsdatum. Jag hade först 27/3, sedan 31/3 och sist 2/4 enligt ulttraljuden. Spännande att se vad som faställs =)

Och om vi har turen att få en hygglig BM och om bebisen vill visa upp sig få se om vi får en lillebror eller lillasyster. Har en känsla att det är en flicka, men vi får se, spännande!!
 
                                                  

Idag så drogs Henrys tand ut också. Men jag tror det är fel tand?! Jag tror det är tanden bredvid som Henry hade ont i. Men de hade röntgat innan så de borde ju sett vilken som var rätt, eller?
Det var pappa F som var med honom och tydligen hade det varit hemskt att se på. Tur att inte jag var med, jag hade storbölat haha Jag och mina hormoner =)

Ha en fortsatt härlig torsdag och en ännu skönare fredag!!

Just det

Jag har ju bokat tågbiljetter till Malmö. Vi kommer ner 25/12 på kvällen och stannar till 31/12 morgon. Julafton firar vi hemma efter egen tradition =)

F har sökt semester men inte fått svar än så vi får se om han kan följa med.

Längtar

Tisdag var det här

Och bebisen är nu hela 17 veckor och jag har gått in i vecka 18.
Jag känner småbuffar i princip varje dag nu, mysigt =)
 
Idag fastnade jag i en hiss på min postrunda men kom som tur är ut ganska fort, tog väl ca 15 minuter. 
Sedan så var där några äckliga, luktiga gubbar (uteliggare/alkisar) i en port så jag pratade med F medan jag delade och gick inte ner till källaren. Där finns även lägenheter där men de fick stå över idag. Vill inte riskera något...

Det här med barnens kompisar. *suck* Jag har sagt högst 2 kompisar här hemma men då är det alltid någon som blir ledsen. Sedan finns det en tjej här i porten som har en 2-årig lillebror som hon kommer med då och då. Men då säger vi nej. Det är ju ingen kompis utan direkt barnpassning... Samma tjej kommer tidigt på helgerna, i pyjamas och vill leka.
Jag undrar vad mamman tänker? Som låter sin 2-åring komma hit för att "leka". Jag skulle aldrig låta en 2-åring gå hem till folk bara sådär.....

Idag var Alicia på ultraljud av sina njurar. De kollar alltid efter en njurbäckeninflammation om allt ser ok ut. Pappa F och Henry var där med henne. Allt såg bra ut. Hon ska på läkarbesök i slutet på november också för att än en gång kolla att allt är ok. Skönt att de är noggranna.

Ni får ha en fortsatt skön arbetsvecka. 3 dagar till ultrljud =)


HelgenIdag har vi varit iväg och köpt ovanstående Halloweendräkter. Dyrt men barnen har velat ha dräkter i flera år nu. För Henry ska ha Halloweenfest i skolan på fredag och sedan ska vi på Halloweenfest för barn hemma hos en kompis på lördag.

Jag har haft enorm växtvärk hela helgen. Kunde inte ta mig till min kompis fest igår för jag kände mig inte rolig eller social alls. Lade mig i sängen hela kvällen istället och tittade på film/åt godis.
Skönt att ha växtvärk ändå för då vet man att livmodern och bebisen växer och troligen just nu har en extra tillväxtperiod.

5 dagar till ultraljud och det är en olidlig spänning =)

Foglossningen är rätt bra. Det är när jag jobbar, står upp i flera timmar och går i sidled hela tiden, springer nerför trappor, går i rask takt m.m. som jag känner av det rejält. Men det har faktiskt känts bättre de senaste dagarna. Det kan ju komma och gå det där.

Foton på barnen är ute på nätet och Alicia blev bra men Henry blev sådär faktiskt. Får se vad F säger om vi ska beställa dem eller inte.

Igår, lördag så slappade vi en hel del, Alicia var på kalas, Henry lekte med kompisar. F var på tränarkurs från 08.30-17.00 och samma sak idag.

Nu ska jag surfar vidare, kolla in bloggar och mina mammaforum =)

Henry sade en rolig sak. Han tog sig för huvudet och sade att han får hjärtattack. Då säger Alicia men det kan man inte få i huvudet. Då sade Henry: Nej just det jag menar hjärnattack. Hahah

Ha en fortsatt skön söndag

Fredagsinlägg


                                                          

Sitter och multitaskar. Bloggar från bärbara, äter jordnötsringar, kollar på Idol och kollar igenom posten.

Idag blev det ingen dans för barnen för dansläraren blev sjuk, fick vi reda på typ 30 minuter innan. Som tur är så hade vi inte gått hemifrån ännu.

Annars så kommer foglossningen bak i bäckenet då och då men det är inget konstant. Min tåled gör inte ont men den känns stel av och till precis som när man varit med om en ordentlig skada.

Skönt med fredag!! I helg så blir det kalas för Alicia och så ska jag på fest imorgonkväll. Det blir ju inget riktigt festande men det blir nog trevligt ändå. :)

F ska på fotbollstränarkurs både lördag och söndag så honom lär vi inte se så mycket tyvärr.

Det ska också vilas ordentligt för vi är alla småkrassliga med förkylningar och hosta. Det verkar som alla är lite småsjuka just nu.

Om en vecka har vi varit på ultraljud och kollat att bebben är ok och att de livsviktiga organen ser ok ut, få bestämt beräknat födelsedatum och förhoppningsvis få reda på om det är en gosse eller flicka därinne, spännande!!

Ni får ha en härlig helg allihopa!!

onsdagsinlägg


                                                          
                                                          take me back

Usch nu har vi verkligen höst här. Det regnar, blåser och löven faller till marken. Och det är mörkt tidigt.
Henry klagar på att det blir kväll för snabbt och att han inte kan vara ute så mycket.

Just nu är barnen över hos kompisar men jag ska strax ge mig ut i mörkret för att hämta hem Alicia. Henry är bara hos en kompis mittemot.

Jag har tyvärr inget spännande att berätta.

Jag vill helst inte beklaga mig men högra sidan av min ländrygg mår inte bra. Jag tror det är foglossning faktiskt. Jag vill jobba och kämpar på trots onda ryggen. Ska till BM i början på november och får kanske hjälp av henne då. Det finns ju bälten och annat som kanske kan underlätta det hela.

Ja det var det hele.

Ha en fortsatt skön vecka, 2 dagar till helg wihoo

Måndagsinlägg

Igår, söndag så städade vi i princip hela dagen. Barnen var ute hela dagen. Först var de på ett pysselställe med en vän och dennes mamma.
Sedan gick de hem till en kompis resten av dagen.

Så vi hade barnfritt i princip hela dagen vilket vi kanske behövde?? =)

Idag vaknade jag och trodde att jag satt alarmet fel då det såg ut som det var mitt i natten. Men tyvärr är det bara som det blir mörkare ute om morgnarna...
Tyvärr vaknade jag med krasslig hals och förkylning också men pallrade mig till jobbet ändå. Och foglossning/ryggont har jag i princip vare dag nu. Det är liksom nere i ryggen sedan går det ner över rumpan, ner i låret. Jag tror det är foglossning?!

Förra graviditerna mådde jag toppen och njöt av att vara gravid. Nu känns det som en lång pina med olika krämpor, inte kul! Och så har vi vintern i antågande. Här är redan riktigt kallt så mössa och vantar är ett måste =(

Idag blir bebben 16 hela veckor också och så vips är jag inne i vecka 17. =)

Jag har bestämt mig för att dra ner på datortiden igen, så nu kommer jag blogga mer sällan.

Måste berätta en sak. Barnen har sovit i sina sängar 2 nätter i rad, hela natten!! Fantastiskt. Det enda vi har sagt till barnen är att snälla stanna i era sängar hela natten för vi får ingen bra sömn. Det verkar funka *ta i trä*

Ha en fortsatt härlig höstvecka!

Lördag


                                                      

Idag när jag var på ICA Maxi så kom en gosse gråtandes "pappa". Han var väl runt 6 år. Jag frågade honom om han letade efter sin pappa och sedan kallade jag på personal. Så de tog hand om honom och ropade ut i högtalaren efter pappan.

Sentimental som jag är speciellt nu som gravid så blev jag ledsen över detta. Fick tankarna på hur hemskt det är när barnen springer bort och paniken man får när man letar och letar. Usch, fick börja tänka på annat för att inte börja gråta...

                                                       

Sedan åkte vi till SKHLM C idag och handlade 2 par byxor åt Alicia. Och sedan tog vi en tur in på BR, BIG MISTAKE med trötta och hungriga barn. De grät, bråkade och ville ha de största paketen av Lego m.m. Vi skulle bara köpa något för Alicias presentkort samt byta en sak Henry hade fått dubbelt av. Usch vilket scenario. Jag bar ut Henrys gråtande och skrikande och då ger han mig en lavett över ansiktet så att det tjongar riktigt. Det gjorde ont och jag blev röd.

Jag var så arg! F var också arg men till slut efter mycket om och men lämnade vi BR. Henry var på så dåligt humör hela dagen och bråkade så mycket.

Sedan såg jag en man som hade problem med att få sin 2-åring ut från BR. Han sprang in igen och tog tag i ett paket och sprang ut. Pappan tog tag i ungens öra och vred och vred och sedan gick de iväg. Från långt håll ser jag hur han slår pojken på kinden m.m.
Hemskt att se sådant men samtidigt förstår jag hur frustrerad och arg pappan var. Men att göra så framför en massa folk inne i ett centrum. Vad gör han då hemma?

F tog hårt tag om Alicias arm när hon bråkade. Och jag bar ut Henry men han är så stark och sparkas och slåss när han blir arg. Men att slå nej, ta hårt i armen och lyfta undan tycker jag är ok.

                                                          

Ikväll 18.15 på Barnkanalen så var så dags för premiäravsnittet av "Den flygande mattan" där Alicia var med i publiken. Och visst såg vi några glimtar av henne då och då. Även jag som låg på gräsmattan och vilade fick de med haha

Ha en fortsatt härlig helg!!

Fredagsinlägg (lördag)

Jag kör ett fredagsinlägg trots att det nu är lördagkväll.

                                                    

Vi har inte haft internet nu på hela dagen p g a ett tekniskt fel hos vår operatör. Shit vad handikappad man blir av att inte kunna surfa ut på nätet, blogga, läsa bloggar, googla m.m.

Igår var det så äntligen fredag. Jag delade post och det gick bra med tån. Det gör inte ont längre men känns lite stel i leden. Det dröjer väl någon vecka tills det känns helt normalt igen.

Efter jobbet blev det att stressa för att hinna till dansen. Jag slutade 16.00 och vi skulle vara där 17.30. F hade redan hämtat barnen för han var sjuk hemma. Jag sprang in i affären, hem och duschade men hann inte äta. Så jag stoppade in en uppvärmd Billy´s pizza i väskan och så åkte vi.
Vi hann i bra tid och de dansade loss. Ska bli kul att se en uppvisning senare.

                                               

Väl hemma så hade vi mys framför tv:n och Idol. jag tyckte Sverige röstade hela galet och Denise fick lämna. Hon var en av de bästa igårkväll och det kändes orättvist. Hon ser ut som en idol, låter som en och rörde sig bra på scen. Nej, Linni eller Emil borde åkt hem då båda de två gjorde ett dåligt framträdande. Vad tycker ni?

                                                   

Måste bara få lite råd då vi är så trötta på våra nattvandrande barn. Hur gör vi för att få de att sluta komma till vår säng?? Vi får ingen sömn och det är tröttsamt i längden. Ge oss råd och tips! Gärna från föräldrar som haft samma problem.

Dålig mamma?


                                                           


Ibland så kommer dessa tankar över mig. Är jag en tillräckligt bra mamma?

Umgås jag tillräckligt med mina barn? Pratar jag med de tillräckligt? Mår de bra? Har de en trygg uppväxt?

Idag hade Henry slagist rejält med en klasskompis så dennes mamma fick komma och hämta pojken. Han mådde dåligt =(
Så fröken berättade för F att Henry slagits rejält och när F kollade Henry så hade han stora rivmärken på halsen/bröstet. När F frågade om det så sade de bara att det får vi ta imorgon??!!

Henry säger att de bråkade om något och då tog den här killen tag om Henrys hals/huvud. Rev och slog honom fler ggr i bakhuvudet. Då hade Henry lyft upp killen och slängt ner honom, slagit honom m.m. Men de ringde bara den andres förälder för det var han som grät mest. Henry grät inte utan var nog mest bara arg. Henry gråter väldigt sällan av att han slagit sig m.m.

Det låter otäckt och då kommer tankarna på varför Henry reagerar så? Varför blev han så arg och aggresiv och faktiskt ville skada någon annan =(

Jag pratade med honom och förklarade at det är aldrig ok att slåss. Tar någon tag i dig/slåss så får du lov att putta bort honom men sedan springer du till fröken och berättar att någon slåss.


Sedan så har Alicia efter att ha varit torr nattetid kissat i sängen någon enstaka gång. Dessutom så kommer det ofta kiss i trosan. Hon verkar hålla sig in i det sista innan hon går på toa. Även i skolan vilket resulterar i att hon går runt med lite blöta trosor/byxor och det luktar...
Jag försöker prata med henne om det men hon blir bara arg men jag vill ju bara henne väl...
Ev. måste jag ringa Barmläkarmottagningen och prata med dem.


Då kommer mina tankar på. Mår hon inte bra? Är det något hon är orolig för? Är det något som hänt?


Nattvätare och slagskämpar till barn. Hur mycket kan vi klandra oss själva som föräldrar?


Sedan är det ju så att jag är gravid som ni vet och mina hormoner går upp och ner.
Jag är ledsen, irriterad, glad om vartannat. Igår fällde jag någon tår över partiledardebatten mest för att de blåa är så irriterande. Juholt skötte debatten bra!
Så jag tänker mycket och blir ledsen över allt och inget.


Jag ska sitta ner med barnen i helgen och bara prata och umgås. Jag vill bara att de ska vara lyckliga och må bra!

ha en härlig Fredag. Imorgon blir det dans för barnen och mys, ingen dator troligen.

Blommor och bin

Igår så ställdes den där frågan som de flesta föräldrar bävar för.

"Hur kommer bebisen in i magen?" sade Alicia när vi satt på Apoteket. Eeeh, vi kan prata om det hemma senare svarade jag.

Fröken hade tydligen gett barnen i uppgift att fråga föräldrarna denna fråga. Konstigt tycker jag.

Väl hemma så glömde vi prata om det men imorse ringer hon mig på jobb. Hon är arg och skriker "Du berättade aldrig hur bebisen kommer in i magen?" Jag svarade att jag inte kan prata nu för jag jobbar. Du kan höra vad de andra i klassen säger.
Fråga pappa sade jag också men han hade sagt att det tar lång tid att förklara.

Alltså hur mycket ska man egentligen berätta för en 8-åring? Vad ska man säga? Hon är ju så liten ännu.

Hmm, tips mottages gärna från erfarna föräldrar =)

Onsdagsinlägg

Jag ska jobba imorgon =)

Jag behöver inte dela post men sortera och annat som behövs på kontoret. Jag vill ju gärna jobba nu de här sista månaderna innan jag kommer gå hemma en ganska lång tid.

Just nu lagar jag falukorv med potatismos. Det är bara så gott speciellt himmalagad mos.

Idag var det fotografering för Alicia och imorgon är det Henry. Det blir svårt att slå fotona från förra året som blev helt perfekta men jag hoppas de bli så bra att vi köper de i alla fall.

Trevlig kväll

Tandläkarbesöket

                                                    

gick bra. Henry är en riktigt duktig kille. Han är inte rädd, låter de göra vad de ska och skojar samtidigt med tandläkaren =)

Tyvärr var det en inflammation som gick ner i tanden/tandköttet så han ska äta pencillin för att förhindra mer svullnad sedan ska tanden dras ut om två veckor... Usch, hoppas det går bra för honom då. Det är ju en mjölktand så det är ju inte roten som ska upp men ändå.

Sedan hittade de ett annat hål som de borrade och lagade.
Usch vad det är jobbigt med Henrys tänder. Hål, beläggningar och annat. Hoppas det bara är nu med mjölktänderna och att det blir bättre senare.

Själv har jag bara haft 1 hål i mitt liv och det var när jag var liten. Alicia har också bra tänder, bara att de permanenta tänderna är lite gulaktiga i färgen. Det kan de ju vara, det har jag ju med.

Jag vet inte riktigt hur det blir imorgon, ska strax prata med jobbet och se om jag kan jobba inne på kontoret. Jag ska ju inte överanstänga foten än.


                                                          


Fritidsmötet på skolan igår gick bra. Men en sak undrar jag, över 100 barn på fritids och typ 15 föräldrar kommer. Vad betyder det? Det är likadant på alla möten, många föräldrar kommer aldrig på möten och det är alltid samma föräldrar som går.

De pratade om att de nu gjort förändringar på fritids, äntligen! Nu ska barnen vara i små grupper på eftermiddagen och ha ansvariga fröknar för varje grupp. De ska olika aktiviteter t.ex drama, musik, gympa m.m. Innan har alla fröknar haft hand om alla barn och utan någon slags aktivitet, bara fri lek och det har känts som ett kaos.

Det känns som de lyssnat på föräldrarna och oj så mycket klagomål det är på allt. Bra att det kommer fram och att de ser över problemen. Tydligen många barn som rymmer från denna skola utan att säga till... Så går det med fri lek och dålig uppsikt över barnen men förhoppningsvis blir det bättre nu med mindre grupper och ansvariga fröknar och roliga aktiviteter.

Ha en fortsatt härlig vecka

Tisdag, möten och tandont

Min stortåled är mycket bättre idag. Jag har faktiskt kunnat gå fram och tillbaka till skolan två ggr utan större problem. Men nu känner jag av den lite så det är nog bra att inte överanstränga den för mycket än.

Mötet med biträdande rektorn och Henrys fröken gick ok. De förklarade i detalj vad som hänt. De har pratat om det och nu ska de inte gå till skogen om inte båda ordinarie fröknarna är på plats.
De säger att de brukar ringa föräldrarna när de letat på alla tänkbara ställen och att de skulle ringa mig när de såg mig komma med Henry.
Han har varit borta i ungefär en timme får jag det till, en timme för mycket enligt mig.

Fröken var ledsen att det hade hänt. Jag bad de hålla extrakoll på Henry de närmsta veckorna för att jag är orolig för att han fått mersmak på att lämna skolan och komma till mitt jobb.
Sedan bad jag dem att prata med barnen om hur viktigt det är att hålla koll på varandra och hur de ska gå till väga om de går vilse.

Skogen är en skogsdunge precis utanför skolan och jag tror han hade hittat tillbaka till skolan själv. Men jag tror Henry fick en idé att gå hem och senare till mitt jobb. Dock är det inte alls hans fel utan fröknarna borde ha haft större koll.

De hade egentligen ingen bra ursäkt till varför de inte hört av sig till oss efter händelsen. Men tyckte det var bra att jag hörde av mig. De var också mycket måna om att hur Henry hade tagit det hela. Henry är ju precis som vanligt och tänker inte alls på det utan det är ju vi föräldrar som oroar oss.

                                                        


Ikväll är det dags för ännu ett möte. Fritidsmöte, har ingen lust att gå men det måste man väl som engagerad förälder??!! A och barnen kommer över snart och ska passa barnen.

Sedan så har Henry så ont i en tand stackaren. Han har knappt ätit idag så vi har fått en tid till imorgon 07.45. Jag tror det är hål eller att en bit gått av. Han bet på en legobit för några dagar sedan och har klagat av och till sedan dess. Jag skäms lite över hans tänder. Hans kindtänder i alla fall som har lite beläggningar...


Ha en fortsatt härlig vecka


Skolan hörde av sig

Biträdande rektorn hörde av sig efter mitt mail. Imorgon 10.00 ska jag ha möte med dem.

Dåligt att de inte hört av sig förrän jag gör det... Ska bli intressant att se vad de säger imorgon

15 veckor idag

Bebis i magen är 15 veckor idag :-)

25 veckor kvar. Växtvärken är igång just nu, känns ordentligt

Måndag

Tån/Leden känns bättre redan. Men jag ska ju inte överanstränga den sade läkaren.

Henry vaknade inatt med orden "jag står inte ut" "jag sprängs" och tar sig för öronen. Öroninfektion men det verkar som rören har släppt ut det värsta för nu är han som vanligt nästan. Han har lock för ena örat.

Men det skulle vara foografering någon gång denna vecka men infon från skolan är ibland under all kritik tycker jag.

Har precis mailat rektorn angående torsdagsincidenten. Tycker det är lättare att formulera mig på det sättet och det var så mycket jag vill ha sagt och frågor att ställa. Läs mailet nedan.
Jag gav dock namn och nummer så jag räknar med att de ringer upp. Ska bli intressant att höra vad han säger m.m.
Hej,

jag mailar dig om incidenten med min son i torsdags. Jag vet inte hur mycket du vet om vad som hänt men ni har inte hört av er alls från skolan och därför mailar jag.

Min son Henry Johnson går i förskoleklassen och i Gula Gruppen. I torsdags stegade han in på mitt jobb strax innan 12.00. Jag trodde han hade smitit från skolan men det visade sig att han blivit kvarglömd i skogen efter skogspromenaden. Jag åker till skolan med honom och träffar hans fröken A.

Hon är självklart upprörd och berättar att det blev lite fel vid skogspromenaden. Hon var tvungen att gå in med ett barn som fick utbrott och kvar lämnades en fröken som inte är van vid gruppen och tydligen inte hade någon koll alls på hur många barn som var med i skogen. Min son berättar att plötsligt var alla borta och att han blev ledsen. Han hittade inte tillbaka till skolan säger han utan har på något sätt tagit sig hem till vår gård där vi bor.

Jag ser att någon ringt vid 11.00 nerifrån porten och det visar sig att det är min son Henry som ville kolla om vi var hemma. När vi inte var hemma har han gått hela vägen till mitt jobb över gator, genom Hallunda C, en promenad som tar 10-15 minuter för en vuxen.

Som tur var så var vi på plats på jobbet, efter 30 minuter hade det inte funnits någon kvar där.

Min son har allstå varit borta i säkert 1,5 timme skulle jag gissa. Ingen ringde oss och ingen har hört av sig från skolan efteråt. Han är 5 år och vad som helst kunde ha hänt. Det som hänt är fruktansvärt och vi föräldrar mår dåligt över detta. Min son tar detta mycket bra och förstår väl egentligen inte mer än att han blivit kvarglömd i skogen men att han var duktig nog att hitta till mitt jobb.

Jag hörde att de upptäckte att Henry var borta när alla barnen hade satt sig för att äta lunch i matsalen. Då upptäcker de att hans stol är tom...

Jag undrar vad som händer nu?

Kommer ni göra en ordentlig utredning?

Anmäler ni er själva?

Vad är egentligen era rutiner kring skogspromenader och utflykter?

När ringer ni föräldrar/polis om ett barn försvinner?Kerstin Johnson
070-5486521


Akuten inatt

Min tå/led blev inte bättre och den var rejält svullen och jag kunde inte gå. Och det gjorde ont. Efter att ha fått rådet från flera håll att det kan vara allvarligt så åkte vi in till akuten inatt.

Min rädsla var blodförgiftning men det trodde de inte. De misstänkte blodpropp och jag blev skjutsad till Medicinen. Efter två läkare hade klämt och tittat på tån/leden plus tre rör blod tagna så konstaterades det att det var gikt.
Det som jag själv misstänkte efter att ha googlat på det. Jag sade dock ingenting till läkarna om vad jag trodde det kunde vara utan ville se vad de kom fram till.

Eftersom jag är gravid så får jag inte ta de sedvanliga medicinerna utan fick en kortisonspruta rakt in i inflammationen. Gikt är ju kort sagt en inflammation i en led och ofta är det stortån som drabbas. Orsakerna är många, alkohol, osunt leverne, stress, övervikt m.m.
Varför jag drabbats vet de inte egentligen. Jag är ju inte världens nyttigaste människa i och för sig och väger 9 kg för mycket (men nu är jag ju gravid i 4:e månaden också)

Misstänker Cola Zero lite och ska nu göra ett ordentligt slag i saken och försöka sluta och ersätta det med vatten eller annat. Det kan ju inte vara bra att få i sig onaturliga ämnen och jag har hört att cola kan förstöra levern precis som alkohol.

Aj, vad det gjorde ont när de gav mig sprutan. Och det tog lång tid för det sprutas in sakta, sakta. Sedan så masserade han med tummen just på det onda stället och då skrek jag i högan sky så ont gjorde det... Tänk då på att min smärtgräns är relativ hög.

Han visste inte när det kan bli bra, ev. tisdag, en vecka, två veckor så det blir till att avvakta och se. Men jag ska i alla fall inte anstränga foten denna veckan och i mitt yrke är det ju fötterna som jobbar mest så troligen blir jag hemma hela veckan. Änsålänge har jag bara sagt måndag-onsdag för jag vill känna efter lite hur det känns efter några dagar.

Inatt hade jag fruktansvärt ont och kunde inte sova. Läkaren förvarnade mig och sade att det kommer kännas värre inatt men bättre imorgonbitti.

Nu gör det inte ont hela tiden men jag kan inte gå ordentligt.

Smärtan kan jämföras med att man brutit en tå/ ev en ordentlig stukning.


Besöksrekord igår

Igår hade jag 41 läsare, rekord =)

Hoppas ni fortsätter komma in och läsa så att jag kan bli en storbloggare haha

Så jäkla ont i tån/leden

Idag har vi haft finaste A och barnens kusin L här på besök hela dagen. Mysigt och barnen har haft kul.

Men vid 16.00 känner jag plötsligt hur ont jag får i högra stortån eller rättare sagt knölen under och leden runt stortån. Jag kan inte gå, böja på tån och det gör mycket ont! Det ömmar, är varmt och svullet.
Jag har inte slagit i eller något och vet inte alls vad som är fel.

Har googlat på det och fick fram något som det ev. kan vara

http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Gikt/

Gikt låter det precis som. Sjukvårdsupplysningen tyckte jag skulle åka in ikväll men jag avvaktar till imorgonbitti. Jag har tagit alvedon och smetat på Tigerbalsam så nu gör det inte ont när jag sitter still men jag kan inte röra tån/leden och absolut inte gå =(

Det kan tydligen ta någon vecka innan det går över så troligen måste jag sjukskrivas. Jag ska troligen åka till närakuten imorgon och bli ordentligt undersökt.

Usch känner mig handikappad och tråkigt att ha ont =(

Fredagsmys

Härligt med fredag, eller vad??

Idag har vi haft möte hela dagen och det var kul och trevligt. Skönt att slippa dela post en dag =) speciellt i regn...

Ikväll blir det mys och Idol. Första finalveckan. Spännande.

Imorgon så ska vi umgås med A och L som kommer hit.

Det blir väl lite städ och tvätt också tyvärr. Börjar bli tungt med magen trots att jag inte ens har gått hälften. Det kniper till, har växtvärk och allmänt obehag av tarmar och annat. Lite foglossning också redan blää.

Ska inte klaga egentligen då det är övergående krämpor och ut kommer en gosig liten bebis =) Förhoppningsvis om allt går bra!

Ha en härlig helg allihopa

Torsdagen blir en dag att minnas...


                                                    

Igår när vi sitter och äter lunch så säger en av mina arbetskompisar. "Titta din son kommer" Jag tänkte då att han var på utflykt med klassen och gick förbi.

Men insåg snabbt att han var ensam... Jag trodde han rymt från skolan och började fråga ut honom. Men nej, de hade glömt min lille gosse i skogen när de hade varit på skogspromenad.

Jag blev självklart flyförbannad och körde bort med honom till skolan. Då träffar jag hans fröken som tar oss åt sidan. Hon är ganska upprörd och ledsen. Hon säger att det är deras fel, Henry har inte gjort något fel. Han glömdes kvar i skogen och han hittade inte tillbaka... :(
Hon säger att hon ska prata med rektorn men vi har ännu inte hört ett ord från rektorn eller någon annan ansvarig.

På kvällen berättade han att han först gått hem till vår gård och lekt där. Ringt upp men vi var inte hemma. Sedan hade han gått bort till mitt jobb vilket innebär 10 minuters gångväg för en vuxen, över gator och igenom ett centrum och en parkering...

Jag gick lite som i chock under dagen/kvällen och kunde inte bearbeta vad som hänt. Direkt efter jobbet hade vi besök av A och barnen S och L som är här i STHLM på finalveckan för Modelljakten. Det var jättekul att ha de här. Imorgon kommer de tillbaka och umgås mer med oss =)

MEN på kvällen när jag skulle lägga mig så började tankarna komma. Vad som helst kunde ha hänt min lille pojke på 5 år! Vad skulle han gjort om inte vi var på jobbet? (30 minuter efter hade vi varit ute på rundan) Vem bär ansvaret? Hur ska vi gå vidare? Hur ska vi anmäla detta? Kommer skolan anmäla händelsen och ta sitt ansvar?
Ska vi vänta på att de ringer oss? Ska vi ringa de och isåfall vem, rektorn?

Det är så fruktansvärt att inte kunna lita på skolan och lärarna när de är ute på utflykt. Hade han smitit då hade det varit en helt annan sak men nu glömde de honom, inne i en skog!!
Och de ringde inte ens. Och har inte ringt än. Han var säkert borta minst 1,5 timme skulle jag gissa...
Nu kommer oron finnas där, att detta ska hända igen, att han ska komma till mitt jobb igen för nu kan han ju vägen utan problem.

Vad ska vi göra?? Hur ska vi gå vidare? Hjälp mig med råd och tips, snälla!

Jag känner mig så himla ledsen över hela situationen =(

MagbildVecka 14 var magen redan så här stor. Helt sjukt vad den växt. Så här stor var jag i vecka 20-25 med de två första.

Mycket av magen är ju tyvärr fett och uppblåsta tarmar men det kommer ju bytas ut så småningom mot en större bebis. Just nu är bebis 8-9 cm från rumpa till huvud och kanske 12-13 om man sträcker ut kroppen.

Jag är så himla trött, lägger jag mig ner så är det adjöss. Tråkigt att vara såhär osocial och trött hela tiden...

Imorgon är det torsdag redan, det börjar lukta helg!! Henry är lite småkrasslig, hostig och känns lite varm av och till, och förkyld. Vi får se hur han är inatt, vill inte vabba men vad ska man göra?!

Ha en fortsatt bra vecka

Tisdagsinlägg

Jag hittade hjärtat på bebben i magen igår. Tyvärr varade det bara i ett fåtal sekunder innan det försvann. Två ggr lyckades jag pricka in det men antagligen så vände den sig om eller ändrade position. Den tycker inte om att bli petad på tror jag :-)

Med tiden så blir det säkerligen lättare att hitta och lyssna på mer ordentligt för då är det ju ganska trångt om plats så att den inte kan ändra position hela tiden.

Ikväll blir det slapp, är så trött i kroppen och känner för att bara slänga mig i soffan och titta på tv hela kvällen.

Åh, vad vi är trötta på barnens nattvanor. De kommer in varje natt och det är verkligen tröttsamt. Alicia ligger kors och tvärs och det går inte att sova ordentligt. Henry kommer inte varje natt men ofta, Alicia kommer varje natt *suck*
Vi funderar på att köpa en annan säng åt henne som hon själv får bestämma hur den ska se ut och sådär. Just nu sover hon överst i en våningssäng. Ett bra pluss är att hon sedan 4-6 månader inte kissat i sängen på natten. Hon verkar vara nattorr nu *peppar peppar*

Henry däremot kissar 1-2ggr/natt, jobbigt men vi är ju så vana nu. Hoppas barn nr 3 inte blir en nattvätare. F tror att det beror på alla cola jag druckit under graviditeten. hmmm

Ha det bra


14 veckor idag

Bebisen är 14 veckor idag enligt mitt andra tidiga ultraljud. Så nu är jag i vecka 15, fjärde månaden och har ca 26 veckor kvar :-)

Spännande att det går framåt. Känner av lite lite fladder i magen ibland, oftast om kvällarna men ingen rejäl buff än.

Jag har köpt en Angelsound. Det är en liten maskin som man kan lyssna på hjärtljuden med för hemmabruk. Jag har testat för några veckor sedan utan att ha hittat hjärtat. Det är svårt att hitta och även barnmorskan vågar ju inte leta förrän efter vecka 17.
Ikväll ska jag göra ett försök i alla fall. Jag blir inte orolig när jag inte hittar det då det är svårt att hitta även för en erfaren person. Men med lite tur så kanske?!

Och ikväll blir det avsnitt 2 av Desperate Housewives, spännande!

Och ikväll var det Henrys sista fotbollsträning för säsongen och om tre månader börjar de träna inomhus. Han tycker fortfarande det är kul. Just nu är han faktiskt ute på gården och tränar för sig själv :-)

Usch idag har vi haft en riktig höstdag. Kyligt, mörkt, blött och löven börjar falla. Mysigt men ändå inte...

ha en fortsatt härlig vecka

Vi håller på att bli med parabol

Nu kommer vi tillhöra miljonprojektet till 100%. Just nu monteras en parabol upp som vi ska kunna titta på alla världens kanaler på.

Ska bli kul att se amerikanska kanaler och nigerianska :-)

Nu har min syster åkt hem och det var trevligt att ha henne här. Vi har mest snackat och diskuterat en massa, kul!

Nu blir det söndagsslapp för resten av dagen. F håller på att koka ihop något gott till middag inne i köket. På helgerna är han kocken :-)

ha en fortsatt härlig helg de timmar som är kvar...

Vinterkläderna för 2011/2012 är inköpta

Men jag undrar om jag kommer få plats med magen i mina vinterjackor?? :-)
Jag kommer troligen inte kunna stänga igen dem haha

Vi hittade fina men dyra termobyxor och jacka inne på KappAhl. 25% rabatt på en av varorna i alla fall med notan hamnade ändå på drygt 1100kr. Då köpte vi en mössa också.


599 kr699 kr (25% rabatt)


Vinterskorna hittade vi inne på Skopunkten.


299 kr


Nu väntar vi på moster Monika som kommer vid 17.00. Då får vi göra vegetarisk middag för hon är ju vegis. Så det blir sprödbakad torskfilé med klyftpotatis och kalla bearnaiesås. Mumsigt

Lördagsinlägg

Idolkvalfinalen igår. Det var rätt att Maykel åkte ut då han var sämst. Mina favoriter är Molly, Amanda P, André och Rasmus.
Jag gillar inte Linni, Molly och Emil.

Vilka gillar ni och vilka gillar ni inte?

Inatt sov jag på soffan hela natten och jag sov så bra. Barnen tar ju över sängen och när jag väl skulle sova så tittade barnen på film i vår säng så jag lade mig i soffan. :-)

Idag ska vi iväg till SKHLM igen. Alicia måste ha vinterkläder och skor innan det tar slut i affärerna. Det är jättevarmt och fint väder här så det känns lite konstigt att köpa vinterkläder haha.

Ikväll kommer min äldsta syster Monika hit och ska sova hos oss. Hon åker tillbaka till Skåne imorgon så det blir en snabbvisit. Alltid kul när familjen kommer upp :-)

Ni får ha en härlig lördag i det fina vädret!!

RSS 2.0