TGIF

Praktiserat tre nätter denna veckan och varit med på tre förlossningar. I måndagsnatt blev det ett akutsnitt pga disproportion mellan bäcken och barn. I tisdags natt kom det inte in en enda patient på hela natten... Jag var frustrerad och irriterad, en förlossning på 4 nätter... men i onsdags natt var det full rulle och jag förlöste två barn helt själv med handledaren i bakgrunden. Kändes så bra och en verklig boost för självförtroendet. Verkligen en helt fantastisk upplevelse!
Patienterna är ofta väldigt tacksamma men då brukar jag alltid säga att det är vi som ska tacka för att vi fick vara med  under deras förlossning och att det är de som gjorde hela jobbet! 

(null)
(null)
Halva torsdagen och idag har jag varit hemma och pluggat inför seminarier som vi har på måndag. Och pluggat lite inför vår kliniska examination nästa torsdag. 

Igår kom de glädjande nyheterna att vår magisteruppsats är godkänd! 

(null)
Känns så befriande och härligt! 

I helgen är jag ledig så vi ska julpynta, och sedan ska jag plugga lite på söndag, träna, kolla på serier och film, städa och en massa andra småärenden som hänger efter...

Ni får ha en härlig helg! 


Småkrasslig

Känner mig småkrasslig, fryser eller är varm om vartannat. Lite rosslig i halsen. Vilat ordentligt i helgen, ingen träning istället har det blivit film och serier. 

Ny vecka är startad och nu är det bara 8 veckor kvar innan jag är barnmorska, what? What?

Jag jobbar natt måndag-onsdag så har tagit det lugnt nu på dagen. Bakat lussebullar i alla fall och planerat lite inför de kliniska tentorna och salstenta. Vad jag ska plugga och när, kontroll- och planeringsmänniska var det va? Tiden springer iväg och det gäller att planera.  

(null)

Samuels julklappar är beställda, hoppas de hinner hit i tid bara... ska köpa några ute i affärer också. Henrys väntar vi med då han först ska ha presenter, härligt med decemberbarn... Henrys present är beställd i alla fall.
Alicias julklappar är beställda, hoppas de kommer i tid bara... 

Så det blir lite mindre till sparpengarna november/december. Men vi kämpar på och om allt går bra och banken är snäll så kanske vi får ett bra lånelöfte nästa år 🙌🏻

Ha en fin vecka ute i kylan! 

Yalla kvarg blåbär

I samarbete med Buzzador har jag fått testa Yalla kvarg med blåbärssmak. Toppade den med lite granola. Underbart krämig och god, dessutom är den kalorisnål 🙌🏻

(null)
(null)
(null)


Trött men gladare

Humöret börjar sakteligen vända uppåt igen efter en riktig nedgång. 

(null)


Två första nattpassen på förlossningen gick bra! Hann träffa och ta hand om 7 familjer men tyvärr blev det ingen födsel... Stressen börjar komma, hatar det. 22 pass kvar på förlossningen och jag har 22 förlossningar kvar till 50. Det känns tight men jag kan ju inte styra över detta. Kan ju inte tvinga fram barnen... Hoppas det börjar rulla på nästa vecka annars vet jag inte om jag kommer hinna upp till 50 faktiskt... 

(null)


Tisdag, onsdag och idag har jag suttit och sammanfattat föreläsningarna och försökt planera när jag kan plugga till salstentan 17/12. Det blir tight med tiden men ska försöka vara effektiv. 

Vi har fått svar från examinatorn och det är några smågrejer hon vill att vi ska rätta till men sedan är den godkänd! Så härligt!! 

(null)
Härligt att läsa de orden! Vi har verkligen lagt ned all vår tid och energi på denna uppsats och det är så kul att den kommer att kunna användas kliniskt.

I helgen skulle jag och Samuel ut själva men han är såå förkyld så vi får se hur det blir...

Jag är så trött... har sovit 4 timmar efter nattpasset för att kunna sova inatt.

Trevlig helg på er!!Kämpar på

Helgen var helt ok men vi gjorde inget speciellt förutom att mysa och äta gott. Jag körde till min praktikplats för att se hur lång tid resan tar samt var jag kan parkera. Det tar 10-15 minuter vilket känns toppen! Hoppas bara det är lätt att få parkeringsplats...
(null)

(null)
Jag har börjat se säsong 7 av AHS, Cult. Har bara hunnit se ett avsnitt så lite tidigt att säga om den är bra eller inte. 

Jag har tagit fram jobbgrejer och förberett mig inför den kommande praktiken. 

(null)
Nu är det ca två månader eller 60 dagar till examen!! Idag kikade vi in i den fantastiskt vackra kyrkan som vi ska vara i under examensceremonin. 

Idag var vi på introduktion på praktikplatserna, visades runt och testade våra kort och så. Känns spännande och läskigt på en och samma gång. 
Sedan hade vi föreläsning i skolan om sugklocka och lite annat om förlossning och komplikationer. 

Mitt första praktikpass är på onsdagnatt 🤩😍🙌🏻 ska bli kul att få vara med på förlossningar igen!

Ha en fin vecka, här börjar det bli riktigt kallt brrr 

TGIF

Helt slut, alltså helt dränerad på energi både mentalt och fysiskt. Det är mycket nu, många måsten och många krav. Skulle bara vilja dra ett gammalt täcke över mig och vakna upp lagom till våren och sommaren. 

Veckorna fram till examen är intensiva och vissa av dygnen är nästan omänskliga. Eller vad sägs om att ha tenta 9-12 och sedan ha praktik efter det 13:30-21:30 på andra sidan stan? Dessutom praktiserar jag dag, dagen innan... Eller att ha en heldag i skolan 9-16 och sedan ha praktik 21:00-07:30?

(null)


Vi har fyra kliniska examinationer, en salstenta och två seminarier under dessa nästkommande veckor. Vi ska praktisera treskift precis som förra praktiken och vi måste komma upp i 50 förlossningar samt 50 "passningar". Passning innebär att vi vårdar kvinnan/familjen på något sätt men att hon inte föder på vårt pass. Nej då, vi studenter får eller kan inte räkna med någon fritid eller vila.  

Allt kring uppsatsen är som en cirkus känns det som. Vi studenter, Handledarna och examinatorerna har fått olika riktlinjer kring det här med när, var och hur det reviderade arbetet ska tittas på. Det är också lite olika kring vem som ska godkänna det. Det känns som vi famlar i mörker och som att detta blir en långdragen historia... ska bli så SKÖNT när vi, handledaren och examinatorn är nöjda och den blir godkänd. Försöker släppa det men det är en jobbigt gnagande känsla när den fortfarande är under revidering och väntar på att bli godkänd eller kommentarer på ytterliggare revideringar. 

(null)


I veckan hade vi en del föreläsningar i komplicerad obstetrik, vattenfödsel, främja en trygg förlossning och möta föräldrar i kris. Vi har också fått öva på suturering, handläggande vid sätesförlossningar, sugklocka samt skulderdystoci. 

Skönt att det är fredag, vill bara vara hemma i helgen och fixa lite, vila och ladda batterierna. På måndag börjar vår sista praktik och jag ska vara på förlossningen och BB på Södertälje sjukhus. Ska bli så kul att äntligen få vara med på förlossningar igen!

Sett klart Roanoke nu (AHS) och den är verkligen speciell hahaha. Den har sina ljusglimtar och jag kunde inte sluta titta. Den blev bättre med tiden. 

Ni får ha en härlig helg!!


Sista kursen är igång

(null)
Idag kickade vi igång den absolut sista kursen på Barnmorskeprogrammet! Förlossnings- och eftervård.

Idag hade vi föreläsning i sätesbjudning, skulderdystoci och komplicerad obstetrik. Så kul att prata kliniska saker igen 🤩

Den reviderade uppsatsen ligger och gäckar i allas våra hjärnor men nu kör vi all in på denna kursen. Är det så att vi måste göra fler revideringar ja men då är det så, kan inte låta det uppta all min hjärnaktivitet. En dag är den ju godkänd liksom även om det känns drygt just nu, just idag.

(null)
Säsong 6 av AHS är igång för mig, Roanoke och nja den känns väl sådär änsålänge. Sett 4 avsnitt. 

Helgen var helt ok, vi hade besök av familj och vänner både lördag och söndag. Mysigt men jag var kanske inte bästa sällskapet... Känner mig lite nere och off, stressad och slutkörd. 
Vi hade dock en väldigt mysig söndagkväll, då vi allihopa tittade på gamla privata filmer från när Alicia var liten. Jag såg så ung ut, nu är jag gammal, sliten, rynkig och gråhårig... F ser likadan ut typ "black don’t crack" som Alicia säger.

Ha en fin vecka gott folk!!


Schär frysepizza.

 I samband med Buzzador fick vi testa en gluten- och laktosfri pizza. Smakar som en fryspizza brukar men toppen med alternativ för allergiker.  (null)

(null)


Castello

Fick i samarbete med Buzzador smaka en jättegod ost från Castello. 

(null)


Opponeringen

Ja, det var en rejäl kalldusch. Opponenterna sade helt okej saker men det var för lite frågor av typen "Hur tänkte ni där?"

Examinatorn ställde frågan man fruktar "tycker ni att ert resultat svarar på ert syfte?" För enligt henne hade vi svarat på mer än vad vårt syfte säger... "Har ni verkligen gjort en induktiv tematisk analys för ert resultat är snarlikt era intervjufrågor" 
Ja, där och då kändes det tungt och jobbigt...

Vi fick sedan en lista med 14 punkter som hon tyckte vi skulle fixa. Vi pratade med vår handledare om vissa av dem. 

Igår satt vi halva dagen och idag hela dagen och reviderade allt som vi ansåg borde fixas och sedan skickade vi in det. Jag är inte övertygad att vi får godkänt nu heller då hon var sjukt noggrann och hård. Vårt syfte tycker vi nu är breddat så det täcker hela resultatet. 

Just nu lyder syftet: "Belysa barnmorskors erfarenheter av att ha deltagit i ett mentorprogram på någon av Stockholms förlossningskliniker samt identifiera utvecklingsmöjligheter"  

Vi har liksom inte tid att sitta och revidera detta så mycket mer då sista kursen på Barnmorskeprogrammet börjar på måndag och det kommer vara full rulle med praktik, tentor och annat.  Så ifall det blir fortsatta revideringar hoppas jag de inte är alltför komplexa. 

Igår presenterade vi vår uppsats för klassen och vissa lärare. Då sade en lärare att vi ska få komma och presentera vår studie för Stockholms Barnmorskesällskap! Vilken ära och det känns som vårt arbete verkligen kommer kunna användas kliniskt. När den är klar och godkänd kommer vi skicka den till cheferna på alla förlossningskliniker. 

Verkligen skönt med helg och jag ska sova ut. Tänkte skriva ta det lugnt men det gör jag ändå aldrig fastän jag borde. 

Jag har bara ett avsnitt kvar på AHS Hotel och jag måste säga att detta är den absolut bästa säsongen! Fantastisk, mystisk, spöken, vampyrer, blid, mord och Lady Gaga, vad mer kan man begära?!

Trevlig helg!

Sista veckan på näst sista kursen!

Livet går i 180 just nu, känner hur det börjar bli lite övermäktigt och skulle bara vilja ligga raklång på soffan i några dagar... Det var nästan lite skönt att åka till skolan idag och andas ut. 

Idag var vi publik på två opponeringar samt opponerade på ett arbete. Det gick bra att opponera, det var lite roligt faktiskt 😊. 

På onsdag mellan 9-10 ska två klasskamrater opponera på vårt arbete. Känner mig lite nervös, vi är såklart nöjda med arbetet men vad tycker opponenterna och examinatorn?! 🤔🤔

(null)

Alltså wow, sett 4 avsnitt av femte säsongen av AHS. Denna säsong verkar vara riktigt grym 😍🤩

Ha en fin vecka

Examensarbetet check

I onsdags lämnade vi in vårt examensarbete. 10 intensiva, produktiva och väldigt roliga veckor senare. Jag och min partner har haft bästa samarbetet, verkligen varit kanon från ide till färdig produkt!
(null)


Igår läste vi in oss på den uppsats vi ska opponera på och idag träffades vi för att sammanställa dels vad den handlar om, styrkor och svagheter med den samt förslag på förbättringar. 

Jag och Henry har varit väldigt produktiva när det kommer till hans skolgrejer varje kväll i veckan... 2-3 timmar/kväll och nu är uppgifter i NO, engelska, svenska och matte gjorda. Imorgon ska vi sitta med spanskan. På söndag blir det till att lägga upp en plan för nästa vecka samt fortsatta studier. Vi ska också maila lärarna på nytt och berätta vad han gjort under höstlovet. 
Alla lärare har svarat oss och verkar ha uppskattat att vi mailat dem om situationen. Det är bra att vi har en öppen dialog om problemen och arbetar för att lösa detta. 

I helgen ska vi inte göra så mycket, behöver vara hemma och fixa med lite saker. 

(null)


Tränat regelbundet i tio månader nu och är så stolt. Älskar det och mår så bra fysiskt och psykiskt av det. 
Vikten står still men det känns som en större seger än att gå ner de få kilo jag har kvar till målvikt. Jag har hållit vikten i drygt 5 månader nu! Visst 1-2kg kilo upp och ner under denna tid precis som de flesta normala människor. Men jag hade lätt kunnat gå upp alla mina dryga 20kg på denna tid så jag är så glad och stolt!!

Trevlig helg för nu är det Idoldags


Halloween

firades med Anna och barnen. Halloweeninspirerad mat och gottegott. Några av barnen gick Trick or Treat. Det var verkligen rolig kväll som jag behövde. Mycket skratt och roliga upptåg. 

Det mesta är köpt på TGR och Lidl som levererade när det gäller Halloweengrejer. 
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)
(null)


RSS 2.0