Transplantation

I torsdags genomgick F's syster sin njurtransplantation i Indien. Nigeria utför inte det utan skickar folk till Indien.
 
Hennes lillebror gav sin njure till henne. Tur att de matchade varandra. 
 
Nu behövs alla böner, tumhållningar och tankar för att det ska gå bra för henne! 
 
Hade du gett din njure till någon?

veckans uppdatering
Idag tog F fram saxen och klippte av det värsta av håret. Inte så jämt kanske men det var det i och för sig inte innan klippningen heller haha =)
 
I måndags hade vi besök av min svägerska A och de två yngsta barnen. Det var mysigt och roligt och de sov över till nästa dag.
 
Tisdag-torsdag har jag suttit med hemtentan i gerontologi. Jag blev inte helt nöjd, tyckte frågorna var luddiga och jag hade svårt att förstå vad hon ville att vi skulle svara. Men jag gjorde så gott jag kunde och hoppas på G i alla fall!
Igårkväll får jag av en slump reda på att vi hade en uppgift att göra innan seminariet idag... Komma på en diskussionsfråga samt motivera varför vi valt den. Jag som brukar ha koll på allt hade totalt missat det. Så jag satt igårkväll och gjorde det.
 
Imorse när jag kommer fram till skolan så får jag reda på att föreläsningen och seminariet vi skulle ha på förmiddagen var inställda. Det hade lagts ut på vår infosida på nätet vid 08.00 och vi började 09.00... Så där var många sura miner då eftersom flera hade åkt långt. Vissa bor 1,5 timme från skolan.
 
Så det blev en tidig fredag och en långhelg för mig =D Jag åkte till ett köpcentrum och shoppade lite. Men shit vad deprimerande det är att prova kläder nu... Nu är jag uppriktigt sagt trött på att ha 17kg övervikt. Jag vill gå ner 20kg och nu är min gräns nådd. Imorgon ska jag börja mitt nya liv och nu ska fläsket bort. Jag vill inte titta mig i spegeln och hatar mig själv för vad jag gjort mot mig själv. Hur kan jag gå ner 16kg och sedan gå upp 20kg. Varför blir det alltid så och varför blir det bara fler och fler kilo för varje gång?
Men jag hittade ett par tights och ett par sköna bomullsbyxor samt två tröjor som satt någorlunda ok men det mesta jag provade var ren katastrof. Jag hittade även en klänning på Myrorna.
 
Imorgon, lördag, ska jag och Alicia ut ensamma ett par timmar. Först ska vi shoppa lite sommarkläder åt henne samt vårjacka åt både henne och Samuel. Sedan ska vi äta ute och gå på bio. Det blir
 
Sune på bilsemester
 
Sedan när vi kommer hem blir det byte i familjen för då ska pappa F och Henry ut och umgås. De ska ut och äta och sedan gå på bio och se:
 
Herr Peabody & Sherman
 
På söndag ska vi ut och shoppa skor åt barnen. De behöver sneakers och sommarskor för just nu går de runt med vinterkängor... Jag ska nog också hitta ett par skor tror jag =D
 
Nästa vecka börjar kurs V23 och den heter Vetenskapsteori och vetenskaplig metod. Den är nog lika rolig som den låter... Nästa vecka har vi föreläsning hela måndagen och sedan har vi basgruppsträff på onsdagen. Torsdag och fredag har vi ledigt, på fredagen ska vi träffas i basgruppen men jag ska se om vi kan skjuta upp det till måndagen eftersom jag har alla barnen hemma på fredag.
 
Önskar er alla en trevlig helg! Vill gärna ha tips på bra skräckisar, thriller som gärna får vara ganska nya.
 
 

Glad och ledsen Påsk för oss

Vi har haft det väldigt roligt med min syster Ingela och hennes killar. Vi åkte kryssning på Långfredagen tillsammans med A och hennes barn. Barnen hade väldigt roligt och Alicia vann tre tävlingar, Simon en och Albin en. Så det var roligt att det blev många vinster =D
 
Tyvärr blev Albin dålig igårkväll, kräktes och så =( Och imorse klagade även Kalle och Albin på magont. Så de bestämde sig för att åka hem redan idag, en dag tidigare. Mycket tråkigt och ledsamt men vi förstår dem såklart. Man är helst hemma om man är sjuk, så är jag med.
 
 
Imorgon får vi besök av min svägerska och hennes barn. Så mer kusiner att leka med och de ska sova över så det blir kul! =D
 
Torsdagens seminarier gick bra, opponeringen mot mig var bra och hon hade i princip bara gott att säga hihi. Jag var lite hårdare när jag opponerade. Jag blev faktiskt chockad när jag läste Två av de andras hemtentor. "Helsvenskar" som skriver så fruktansvärt dålig svenska, stavfel och slarvfel m.m. Jag känner mig numera som värsta professorn,,,
 
Jag såg två filmer förra helgen
 
The Hungover Games. Detta är en parodi på en massa kända filmer. Den var ok men jag ville att den skulle vara roligare =)
 
Open grave. En skräckis/thriller. Den var ok, spännande.
 
Nästa vecka har jag bara skola på fredag. Då är det seminarie och föreläsning i gerontologi. Tisdag-torsdag ska jag sitta med hemtentan i gerontologi, den ska in på fredag. Den verkar ganska krävande så tur att vi inte har något i skolan. Hoppas nu bara barnen håller sig friska så jag slipper sitta på nätterna...
 
Ni får ha en fortsatt härlig Påsk i det fina vädret!
 

Glad Påsk

Vi har haft en tuff helg eftersom lilleman fick magsjuka och kräktes fredag-söndag. Sedan var han pigg och glad igen, åt och sov bra. Men diarre som inte ville ge med sig. Så jag fick vabba måndag-onsdag men halva måndagen hade vi barnvakt.
Idag är han på förskola igen och jag är på väg till skolan för två spännande seminarier. En är en opponering 😊
 
Sedan tar jag påskledigt i fyra dagar! Min syster Ingela och hennes killar kör upp till oss idag och stannar till måndag 😄👍
 
Vi åker på kryssning imorgon. Pappa och Sam stannar hemma så det blir lite avkoppling för mig.
 
Önskar er alla en härlig Påsk! 🐣🎉

Veckans inlägg

Förra lördagen var en mysig dag då vi hade A och barnen över. Vi var ute och lekte och sedan åt vi mat och en massa onyttigt =D
 
På kvällen såg jag en bra film
 
13 sins. Det är en annorlunda skräckis och det var precis min slags film. Underlig, läskig och oförutsägbar. Se den!
 
På söndagen så gick vi i pyjamas hela dagen och bara slappade, skönt!
 
Jag praktiserade mina tre sista dagar måndag-onsdag och hade slutbedömning på onsdagen. Sjuksköterskan bedömde mig som väl godkänd på i princip allt =D Det är dock läraren som ger betyg men jag tycker det lutar mot ett VG. Det känns så bra och nu går vi vidare i utbildningen.
 
I tisdags efter praktiken träffade jag min syster Ingela i stan. Vi åt på Kungshallen och sedan gick vi till hennes hotell. Där åt vi lite gott och pratade ensamma, för en gångs skull utan barnen. Hon var häruppe på kurs i några dagar.
 
På torsdag och fredag har jag suttit med hemtentorna och idag skickade jag in hemtentan i vårdvetenskap samt en skriftlig uppgift om genus. Skönt när man är klar =D Nu hoppas jag bara på att få godkänt.
 
Imorgon, lördag, så ska vi påskpynta och då går vi ut i skogen och plockar ris och dekorerar det. Sedan är vi klara haha.
På kvällen är vi bjudna på 40-årsfirande. Det ska bli kul! Det är inte ofta vi blir bortbjudna så det ska bli extra roligt. =)
 
Min svägerska med barn är häruppe nu i 10 dagar så de ska vi träffa imorgon på 40-årsfirandet och förhoppningsvis så kommer de och hälsar på hos oss en dag också. Det är svårt att få ihop allt men hoppas det ska gå! 
 
Nu har barnen påsklov men det är bara Alicia som kommer vara helt ledig eftersom hon inte har fritids längre. Samuel kommer gå på förskola och Henry på fritids. Men vi kommer ha sovmorgon måndag-onsdag så då kan de börja 09.00. För jag börjar sent i skolan på måndag och är inte alls i skolan tisdag-onsdag.
Nästa vecka drar som sagt skolan igång igen och på måndag har vi seminarium i internationalisering och på torsdag har vi två seminarium. Ett där vi ska opponera på varandras hemtentor i vårdvetenskap samt ett i vårdetik. På torsdag ska dessutom hemtentan i vårdetik senast vara inne. Så som ni förstår blir det inte mycket påsklov här MEN från torsdageftermiddag-måndag tar jag ledigt från studierna. Min syster Ingela och hennes killar kommer upp till oss och hälsar på. Vi längtar så!
På fredagen ska vi åka kryssning med Viking Line och Cinderella. Roligt!
 
 
 
Just det Samuel har blivit erbjuden en plats på förskolan Gullvivan, de stora barnens gamla förskolan, den som ligger precis här där vi bor och som vi stått i kö till i över ett år. Han kan börja 18/8 så det är ett par månader kvar. Vi har inte tackat ja än men det blir väl nu i helgen. Men varför känns det plötsligt vemodigt att lämna den förskola han går på nu?! Fröknarna är jättebra och han trivs där men det är en bit att gå varje morgon. Sedan så kanske Alicia kan hämta/lämna om något år och då är det bra att det är nära hem, det underlättar för henne. Men visst det känns på något sätt ledsamt...
 
Ni får ha en underbar helg!!
 
 
 

Veckan som pågår

Det har varit en intressant vecka på praktiken. Jag har bl.a. fått ta stick i fingret, gett insulin, fixat med mediciner och även fått ge mediciner. Två människor har gått bort i veckan och det känns hårt för mig som inte är van. Jag fick vara med när begravningsfirman hämtade kroppen och jag har aldrig varit så nära en död människa så mitt hjärta bankade i 180...
Det blir så påtagligt med döden när man jobbar inom vården men jag är inte van än. Så ja, jag blir ledsen och tänker på det efteråt. Börjar fundera på döden, sjukdomar och allt annat skit som vi människor råkar ut för.
 
 
 
Idag har jag varit hemma och skrivit på hemtentan plus att jag har varit på utvecklingssamtal med Alicia. I onsdags var jag i skolan på vår sista omvårdnadshandledning. 
 
Nästa vecka är sista praktikveckan och på onsdagen har vi slutbedömning och det känns bra. Jag skulle bli förvånad om jag inte blir godkänd =)
Torsdag-fredag kommer jag sitta med våra tre tentor som ska in veckan efter. Lika bra att få de gjorda och skicka in dem.
 
 
 
Yes, både jag och F får ganska mycket tillbaka på skatten och det känns konstigt då det aldrig hänt förut. Får ni tillbaka eller måste ni betala?
 
En kille som går vidareutbildning inom äldrevård på min skola jobbar extra på min praktik men han skulle sluta nu för han var inte riktigt nöjd med lön och ledningen och så. Han har 30000kr och hade nu fått 35500 på sitt nya jobb. Det kan man aldrig få i landstinget. Lönen lockar mig till att söka mig till äldrevård men som barnmorska har man ju också ganska bra lön. Speciellt nu när det är brist i hela landet. Hmm jag har ett par år att fundera 
 
I helgen har vi inte så mycket planer, hoppas på att få träffa vänner om de har tid.
 
Trevlig helg po er

Förra helgen

 
Förra helgen var intensiv men rolig. Jag och Alicia var ute och shoppade i ett par timmar, hon fick fyra par tights och ett par finare mjukisbyxor och fyra tröjor, två par skor och en ryggsäck. Vi fick en massa rabatter i alla butikerna så det var roligt, vi valde rätt helg =D
 
Efteråt hämtade pappa F och småbröderna upp oss och så åkte vi till Heron City där Panetoz skull uppträda. Henry köpte en t-shirt och fick den signerad av dem. Han var så lycklig =)
Ni som inte vet vem de är så säger nog orden "Dansa, Pausa" er något ;)
 
På söndagen storstädade vi och det var skönt att äntligen få det gjort och alla hjälpte till. Sedan drog jag och Henry ut på lite ensamtid. Vi gick på bio och såg
 
Legofilmen. Den var riktigt rolig och bra. T o m den gamle 80-tals "rymdlegogubben" var med och den hade vi när jag var liten haha.
Sedan åt vi McDonalds innan vi for hem igen.
 
Just det vi träffade på en kille på Heron City
Sean Banan =)
 
 

Mitt lilla yrväder

 
En till 2-årspresent av en kompis =)
mmm välling
Ute och kör moppe =)
 
 
 

RSS 2.0