TGIF

Glad att det är fredag. Känner för att krypa ner under täcket och inte gå upp förrän måndag!
 
Det har varit mycket i skolan denna veckan, mycket nytt att ta in. Många föreläsningar som förberedelse inför vår praktik. Vi har även varit på Södersjukhuset två halvdagar för att lära oss sug, syrgas och basal omvårdnad. Vi fick tvätta av varandra, mata varandra och borsta tänderna på varandra. Mycket nyttigt och inte så farligt faktiskt men mycket man ska tänka på. Vad man säger, hur man bemöter patienten och allt sådant.
 

Idag fick vi lära oss lägga kateter på män och kvinnor, och att ge subcutana (under huden) och intramusculära (i muskeln) injektioner. Väldigt roligt men det är mycket man ska komma ihåg vad gäller förberedelser och tekniker och så men övning, övning, övning =D
 
Det var ett väldigt roligt kalas förra lördagen. A´s D fyllde ju 7 år så det var kalas för henne. Mycket god smörgåstårta och cup cakes och trevligt sällskap. Det blev många timmar där innan vi trötta åkte hem.
 
 
Jag fick godkänt på senaste hemtentan i vårdvetenskap och jag var lite besviken haha. Jag lade ner så mycket tid och energi på den och jag tyckte den var riktigt bra =D Men en massa kommentarer på referenser m.m. Efter ett dygns besvikelse så insåg jag ju att jag faktiskt fick godkänt ju, slipper göra om den och kan nu fokusera på nästa sak. =D
 
Det har varit sportlov i veckan men jag hade tyvärr fullt upp i skolan så Henry fick gå på fritids och Samuel på förskola. Alicia var med kompisar hela veckan. I tisdags hade jag dock alla barnen hemma och vi njöt av en hel dags ledighet genom att bara slappa här hemma haha. Det är faktiskt så att Samuel varit jättesnorig och hostig i en vecka nu så jag ville inte att det skulle bli värre.
 
 
 
På måndag börjar jag min 6 veckors långa praktik och det ser jag framemot. Att få träffa "patienter" på riktigt och få lära mig saker på plats. Vi har en stor hemtenta, en inlämningsuppgift, ytterliggare en hemtenta och en del andra saker som ska fyllas i, följas upp och bedömas så det är inte "bara praktik" utan också mycket pluggande. Jag undrar hur tiden ska räcka till och till råga på allt så ska allt lämnas in inom ramen av en vecka... Så lite ångest över tiden men får väl sitta på nätterna och ta igen sömnen i nästa kurs hihi =D
 
I helgen måste jag varva ner, har varit upp i varv nu ett par dagar så jag kan inte ens sova om nätterna... Jobbigt, önskar jag kunde ta det lite lugnare men jag är ju som jag är. Om jag skulle diagnostisera mig så skulle det vara konstant manisk haha =D
 
Ni får ha en lugn helg allihopa

Fullt upp =D

Vi hade det väldigt mysigt förra lördagen. Vi åt god mat och såg Hobbit 2 på bio.
 
 
Jag är ledsen att säga att jag är lite besviken =( Vill inte säga det men jämför man med 1:an eller Sagan om ringen trilogin så var inte denna film i närheten av dem. Visst spännande saker hände men vissa saker drog de ut på i filmen och jag blev uttråkad i slutet av filmen. Men fin scenografi och bra skådespelarinsatser men hela betyget blir bara 3 av 5. Sorry =(
 
Söndagen var en riktig slappedag och vi gick i pyjamas hela dagen =)
 
 
 
I veckan har det varit fullt upp i skolan. Vi har haft föreläsningar, basgruppsträffar och så fick vi åka till Södersjukhuset för att börja öva på praktiska saker. Där fick vi kläder som vi ska ha på oss när vi är på sjukhuset och övar. I tisdags hämtade jag min studentlegitimation. Nu börjar det kännas att man är sjuksköterskestudent på riktigt =)
Igår, torsdag hade vi föreläsning om vårdande i livets slutskede och vi fick se en dokumentärfilm om en man som filmade sin mamma under 30 år fram till hennes död. Väldigt ingående och hemska scener. Det var inte många torra ögon efter den filmen och jag tittade bort/tänkte på annat för att orka med. Jag påmindes om sista tiden med min pappa på Hospice och det blev för jobbigt...
 
 

I veckan har jag varit på föräldramöte med både Alicia och Henry. De tog upp spelet GTA och att det inte är ett spel för små barn. Det innehåller både våld och sex och är från 18år. Tydligen så spelar många barn det i skolan. Vi försöker ha koll på vad barnen spelar, Henry gillar mest Legospel och Alicia spelar inte så mycket spel. Hur stor koll har ni på vad era barn spelar/ser på internet?
 
Idag har jag varit anställd på Citymail i 14 år, sjukt länge ju haha! Får se hur länge jag kommer fortsätta vara anställd. Troligen till sista terminen då får jag släppa taget och söka jobb som sjuksköterska =D
 
 
 
I helgen ska vi på barnkalas och sedan skulle jag och Samuel egentligen ut på tu man hand men han är så förkyld så jag tror han får vara hemma och vila hela helgen.
 
Nästa vecka är det också fullt upp i skolan, föreläsningar och så ska vi få lära oss basal omvårdnad, sug, syrgas, sätta kateter och ge subcutana (under huden) och intramuskulära injektioner. Nu börjar det bli kul det här!
 
 
 
Jag har fått välkomstbrev från Judiska hemmet där jag ska praktisera. "75% av våra patienter har upplevt förintelsen och har svåra traumatiska upplevelser med sig i bagaget. Ni får bara dricka vatten och äta frukt då all mat är kosher. Tar ni med egen mat måste ni sitta i en ickekosher matsal. "Det lär bli spännande det här. =)
Jag lär gå ner några kilo om jag bara ska leva på frukt och vatten haha.
 
Önskar er en fin helg allihopa!
 
 

Alla hjärtans dag <3

Alla Hjärtans dag idag <3
 
Jag köpte lite choklad åt F och barnen på Chokladfabriken. Väldigt dyrt var det men det är handgjord exklusiv lala =)
 
Vad har hänt här då? Jo, fick godkänt på min hemtenta i Vårdetik och det kändes väldigt skönt! Nu är allt ifrån termin 1 avklarat =)
 
 
 
Idag skev jag klart min hemtenta i Vårdvetenskaplig teoribildning och skickade in. Igår hade vi kamraträttning i skolan (av den hemtenta jag skickade in idag) vilket innebar att vi fick kolla igenom varandras hemtentor och ge feedback. En tjej i min klass som sitter bakom mig säger: Den jag fick är skitbra. Jag sneglade bak och såg att det var min haha =D Jag sade till henne att det var min och hon sade att den var jättebra. Det kändes gött!
 
Så nu är första kursen i termin 2 över och på måndag börjar en vecka med Gerontologi, läran om den friska ålderdomen. Massor av kurslitteratur behövs, jag har köpt från Tradera och Blocket plus några nya, hittade tyvärr bara två på bibblan. Från nästa vecka ska vi börja åka till Södersjukhuset för att träna praktiska grejer och nästa vecka ska vi få lära oss om ergonomi, hur man lyfter rätt och sådant.
 
 
 
Jag har nu sökt ny tjänstledighet från mitten av augusti 2014-juni 2015 och sökt sommarledighet veckorna 30-33. Jag kommer jobba på Citymail juni och det mesta av juli.
 
Jag har tränat två ggr i veckan och det var jobbigt och jag fick grym träningsvärk =) Nu är det slut, nu ska fan kilona bort.
 
 
Imorgon ska jag och F äntligen ut själva, kinamat och Hobbit 2 på bio står på schemat. Ska bli riktigt mysigt!
 
Jag som alltid följer Melodifestivalen bojkottar den i år. Jag kommer troligen se finalen men inte delfinalerna, det mesta är ju ändå bara skit. Ser hellre en bra film.
OS bojkottar jag också p g a att det är i Ryssland, ett land med sjuka lagar som bara gör mig förbannad. Fattar inte varför OS hålls där?! Det är som att säga, att det är okej och nej det är det inte...
 
Jag lämnar er med de funderingarna och önskar en härlig helg

Veckorapport

Förra helgen var en rolig och avslappnad helg! På lördagen hade vi A och barnen här och det var mycket trevligt =) och på söndagen hade vi R och hennes son på besök.
 
I veckan har vi haft litteraturseminarium och samtalsuppföljning i skolan. Vi fick lyssna när en klasskompis pratade och sedan skulle vi reflektera över vad vi sade och vad vi kunde gjort annorlunda. Det var intressant och lärorikt
Resterande tid har jag suttit med hemtentan.
 
 
I tisdags åkte jag till ett vaccinationsställe i stan och fick PPD vilket är ett test för att se om man haft eller har TBC. Idag var jag tillbaka för en avläsning som var negativ såklart. Jag fick tre vaccinationer idag. TBC, påfyllnad av grundskyddet (difteri, kikhosta och stelkramp) och så en andra dos av Hepatit A. Fick min första dos när jag åkte till Nigeria. Om 4 veckor ska jag tillbaka för tredje dosen. Om ett halvår ska jag åter tillbaka för Hepatit B. Sedan tar de blodprov för att se att man verkligen blivit vaccinerad för Hepatiterna kan vara lite luriga...
 
Nu är jag redo för praktiken om 3 veckor! Jag har hamnat på Judiska hemmet i Johanneshov, Skarpnäck. Det är ett äldreboende inriktat på judendomen så troligen kommer där vara en del andra världskriget judar och det känns både spännande och läskigt. De har varit med om så mycket.
Tyvärr är det typ en timmes resväg och det är det närmaste skolan kunde ordna... Om jag börjar 07.00 kommer jag inte hinna lämna Samuel...
Jag ska prata med praktikplatsen och hoppas kunna komma överens om tider som passar mig, från 08.00 är det lugnt.. Annars har jag pratat med Emma som kunde ställa upp om det krisar. Ev. ska jag prata med Samuels rektor och se om det finns möjlighet att de öppnar förskolan tidigare dessa veckor?! Jaja, på något sätt löser det sig väl får jag hoppas!
 
 
 
Imorgon kommer en gubbe och installerar vår diskmaskin! Det är någon från Veterankraft vilket är ett företag som bara anställer pensionärer =) De var trevliga, snabba och billiga!  Jag ringde idag och han kommer imorgon. Yay slippa diska!!
 
I helgen måste vi storstäda, det ser för jävligt ut härhemma så alla får dra sitt strå till stacken imorgon! På söndag kommer jag sitta med hemtentan för att hinna få klart den i tid.
 
 
 
Henry har börjat gå! Han stapplar fram men det går framåt, en enorm skillnad!
 
ha det gött
 
 

RSS 2.0