Läkemedelsräkning nummer 2


Boooya läkemedelsräkning nummer 2 godkänd!! 

O yeah o yeah o ueah it's my birthday!

Känns så jävla fantastiskt bra och JAG är grym hahaha

Söndagkväll o helgen är över

 
Tack för alla kommentarer till mitt deppiga inlägg tidigare i veckan. Nu mår jag mycket bättre! F har lämnat Samuel på morgonen och det har gått jättebra. Jag har hämtat honom och det har gått bra det med!
 
Det kommer att ta tid att få honom att sluta säga F U har vi förstått. Det viktiga är att vi bekräftar hans känslor som "jag förstår att du är arg/ledsen m.m." Med tiden kommer han sluta säga det och jag tycker mig se en liten skillnad redan men han säger det ändå några ggr/dag.
Helgen har varit en mixad kompott av allt precis som det ska vara. I lördags gick jag en powerwalk i en timme med Samuel i vagnen. Jätteskönt!
Sedan var det dags för Alicias streetdance och även där gick jag och Samuel en längre promenad medan hon dansade. (F körde taxi hela dagen..)
 
Jag har sett massor av filmer senaste tiden, några axplock
 
"The interview"  en komedi med Seth Rogen och James Franco. Ganska rolig!
 
"Horrible bosses 2" en komedi med Jason Bateman, Charlie Day och Jason Sudeikis. Jätterolig!
 
"Dear white people" ett drama som väcker känslor. Om svarta/vita, fördomar, rasism m.m.
 
"Exists" en skräckis som handlar om ett gäng ungdomar som åker till en liten stuga i skogen och vad finns i skogen? oooohhhhh
 
"Alexander and the terrible, horrible, no good, very bad day" en komedi med bl.a. min favorit Steve Carell. Inte så rolig som jag förväntat mig men den är en ok familjefilm/söndagsmysfilm.
 
I lördags "firade" jag 15 år som anställd på Bring Citymail. Så många år, så många vintrar, så många regniga och soliga dagar. Så många långa och korta arbetsdagar, så många roliga AW, julbord, fester m.m. Nu går vi in på vårt sista och 16:e år tillsammans. Om det fortsätter gå bra med studierna så antar jag att jag tar examen juni 2016 och det innebär att jag kommer säga upp mig ungefär vi denna tiden nästa år. En epok i mitt liv är därmed över och det är både sorgligt och väldigt spännande!
 
Melodifestivalen i lördags var ju intressant. Jon-Henrik och hans jojkande går rätt in i hjärtat, visst vi förstår inte vad han sjunger men det känns så äkta och så bra! Jag har en känsla att han tar hem hela alltet i år men vi får se om min magkänsla är rätt! Vad tycker ni?
 
Idag, söndag dansade jag först i en timme framför XBox Kinect, varierar min träning så det inte ska bli tråkigt =) Sedan var det dags för en mamma-Alicia dag. Vi åkte till Skärholmen Centrum och gick runt, sedan blev det bio på Heron City.
 
"Sune i Fjällen" och den var jätterolig! Morgan Alling är så rolig tycker jag och den familjen är ju helt underbart knasiga hahaha
 
Nu är helgen över och det känns ju alltid trist... En ny skolvecka på gång och det är sista i denna kursen. Vi ska skriva klart vårt grupparbete och skicka in, samt ha en presentation om det på fredag. Sedan kör praktiken igång nästa vecka och jag är taggad! Ska bli så kul!
 
Ha en fin vecka
 
 
 
 

 

Skolveckan

Denna vecka ska vi arbeta med vårt grupparbete samt ha samtalsträning. Jag skickade in min reflektion igår, den som gällde vårt samtal som sjuksköterska och patient och fick den godkänd idag!
 
Vi var hos tandläkaren igår med Henry och trots att vi varit så noga och borstat, fluxat och allt så hade han ändå 2 små hål som bör lagas...
 
 
 
Vi har fått reda på våra praktikplatser och jag har hamnat på avdelning 56 på Södersjukhuset. Det är en kirurgisk avdelning som har hand om patienter som har eller ska opereras för sjukdomar i övre mag- och tarmkanalen, till exempel i magsäcken, gallblåsan eller bukspottskörteln. Vi ska få vara med på en operation också. Vi kommer ha ansvar för 1-2 patienter själva och allt vad det innebär! Större ansvar men väldigt kul!
Det enda negativa är resvägen men F har tagit semester hela mars så de första 4 veckorna behöver jag inte bryr mig om hämtning och lämning.
 
Nu ska jag åka till skolan!

Onsdagen den 18/2

Det har varit några tuffa dagar med Samuel denna vecka och idag brast det för mig. Efter att ha försökt övertala Samuel i 20 minuter att gå in på förskolan och han redan sagt Fuck You till mig och fröknarna X antal ggr då började jag gråta.
 
Alltså att han är trotsig i denna ålder är inget konstigt men att han slåss och säger Fuck You hela tiden till både mig och F och till fröknarna och de andra barnen skär in i mitt hjärta. Vi har försökt ignorera, skälla, prata pedagogiskt men efter hans sjukdomsvecka förra veckan så har det eskalerat. Henry sade dessa ord för någon vecka sedan och vi sade till på skarpen och han slutade men Samuel snappade upp det och det har etsat sig fast. Han vet att det är något man inte bör säga.
 
Och när fröken säger att hon inte förstår varför han beter sig så och att det måste finnas en orsak till det då konstateras det att det är något fel på Samuel och på oss som familj. Jag är så ledsen och känner mig så himla misslyckad. Jag kämpar på med skola, barn och allt och det blir bara för mycket... Jag har varit så stark så länge att jag inte orkar längre...
 
Nu när jag mår som jag gör så ser jag verkligen vem som är mina riktiga vänner! <3
 
 
 
 
 
 

Helg var det här

Igår somnade vi alla tidigt, slitna o trötta efter sjuka veckan... 

F var på VC med Samuel och de tittade i öron och hals, lyssnade på lungor och tog stick i fingret (CRP) men det visade inget. Bara virus! Skönt och så fick han en hostmedicin utskriven. 

Så det blir till att vila ordentligt i helgen och förhoppningsvis kan han gå till förskola på måndag. 

Just nu är jag på dans med Alicia, streetdance kör hon varje lördag. 

Senare kommer A och D över och umgås med oss. 

Imorgon skulle en gammal vän komma men de fick förhinder så jag ser framför mig en lång slappedag under täcket med en massa filmer. 

Ha en fin helg och Alla hjärtans dag! Själv kommer vi fira ihop som familj med god mat och starkcider (åt mig och F haha) 

Det här med lönesättning

Jag har pratat med folk i 20-årsåldern både i min klass men även med folk på min praktikplats . De anser inte att vi äldre ska ha högre lön än dem, att det inte är en merit att vara äldre och ha en annan erfarenhet. Det är bara erfarenhet inom vården som ska räknas...
 
Jag tycker att folk som går ut när de är 22år och kanske aldrig haft en fast anställning och har heller ingen längre livserfarenhet ska ha en bra ingångslön! Men jag tycker att vi som är äldre ska få en högre ingånglön. Jag t.ex. som jobbat i 15 år på samma arbetsplats, pluggat och gjort annat innan denna utbildning har en erfarenhet som inte de har och  jag är dessutom är på en helt annan nivå i livet än dem med äktenskap och 3 barn. Jag har ingen erfarenhet från vården men har erfarenhet av att leda grupp, administrativa uppgifter, arbetskamrater och "kund"kontakt. Så jag tycker jag förtjänar ett par tusen mer än de allra yngsta.
 
Sedan vad jag tycker att jag förtjänar och vad jag får i verkligheten är en annan historia. Men jag har nästan 24000kr idag som brevbärare utan formell utbildning. Då borde jag väl efter 16,5 års arbetslivserfarenhet och 3 års högskolestudier och en kandidatexamen få minst 27000kr? Idag ligger ingångslönen på 25500kr ungefär.
Det gäller att verkligen gå på många intervjuer och trycka på min erfarenhet som jag har från mitt jobb och inte tacka ja till vad som helst. Det är svårt och skulle jag hamna på en intervju där allt känns rätt (förlossning, BB, NEO) kanske jag tackar ja till mindre =)
 
Men vad tycker ni i denna fråga? Förtjänar vi äldre högre lön än de yngre? Varför, varför inte?

vabruari

Samuel är så dålig, inne på fjärde dygnet nu med feber, jobbig slemhosta och en näsa som rinner som en kran... Vi har fått pussla ihop dagarna så jag inte ska missa något i skolan. Alicia vabbade 2 timmar i måndags, F vabbade tisdagen och jag onsdagen. Idag bytte F till kvällspass på jobbet och jag vabbar från 12 och imorgon vabbar F hela dagen. F ska ta med honom till en läkare imorgon bara för att se så det inte är någon bakterieinfektion och om vi kan få en bra hostmedicin utskriven. Vi har kört med Bisolvon nu ett par dagar men det är knappt någon förbättring vad det gäller hostan... Han hostar hela nätterna och särskilt i mitt ansikte... Så det blir väl jag som ligger däckad snart...
 
Jag är glad att vi inte har någon megatenta på lördag eller så... Idag hade vi vår presentation om "Utvecklandet av det egna ledarskapet" och det gick bra!
 
Så det blir en innesittarhelg som det ser ut nu! Måtte det vända till måndag om inte så fortsätter vi vårt pussel nästa vecka. Vi ska ha mina kompisar med barn över både lördag och söndag så det blir kul med besök i alla fall!
 
Idag ropar vi GRATTIS åt vår gulliga Denini som blir hela 8år!!
 
 
 
 
 
 

Söndagkväll

Tentan igår kändes bra men man vet inte hur det har gått förrän man får se svaret. Man måste ha alla rätt både på svaren och uppställningarna så det kan vara slarv som gör att man får IG. Tre långa veckors väntan...

Väl hemma pysslade jag med lite olika saker bl.a. Beställde jag nya kläder till Samuel. Han har inte fått något nytt på 1 år så det var dags.

Idag har vi storstädat i 6 timmar. Sedan gick Alicia o Henry på varsitt barnkalas. 

Denna skolvecka består av samtalsträning vilket innebär att vi ska titta på våra inspelade samtal, SSK - patient o reflektera över vad som var bra respektive dåligt. 

Vi ska även jobba med en uppgift som vi ska framföra för klassen på torsdag. "Hur man utvecklar sitt ledarskap". Sedan har vi lite grupparbete och en föreläsning i förbättringsarbete. 

Lite nigerianska snacks som vi fick av en kompis som varit i Nigeria


Felix klippte av Samuels "Magnus Uggla hår" så nu ser han helt annorlunda ut. 


Melodifestivalen. Inget förvånande att Saade gick vidare... Dålig låt men känd sedan innan... Jessicas var bra tyckte jag. Annars gillade jag Rickard o Elise. 

VG


VG på tentan i psykiatri Dagens
Fredag


Detta är vad jag sysslat med i veckan. Imorgon är det dags för läkemedelsräkningstenta nummer 2. Den är mer komplicerad än den förre så det gäller att hjärnan är kall och att tungan ligger rätt i mun. 

Håll en tumme eller två åt mig imorgon 10.00-13.00.


Imorgon börjar Alicias dansskola, streetdance. Pappa F tar med henne dit eftersom jag skriver tenta. 

Helgen blir annars en hemmahelg, har en del grejer att fixa som jag inte hunnit med. På söndag blir det storstädning. 

Ha en fin helg
Bebissnusande
Det blev bebisgos med gudfars lille son. Så gullig och liten!

Och nej jag är inte ett dugg sugen på bebis igen. Jag är lycklig för de barn jag har och nu satsar jag på min framtida karriär. Känns oerhört skönt att inte känna suget alls! 

Samuel o storebrorsan J lekte jättefint och de var så goa mot varandra. Synd att de bor så himla långt bort bara...

Imorgon är det en ny pluggvecka och vi börjar med föreläsning i Praktisk Pedagogik. Sedan ska vi jobba i grupp med vår examinationsuppgift 1 som ska redovisas 12/2. Grupparbete är inte min grej men det är bara att gilla läget 😊
Ska räkna, räkna, räkna hela veckan också inför tentan på lördag...

Ha en skön vecka gott folk

Mysig lördag

Jag och Alicia åkte för att shoppa kläder och det blev en hel del. Trots en massa bonuscheckar spräckte vi budgeten... Men hon är nöjd och idag ska vi rensa igenom garderoben för där är det kaos...

Sedan var det dag för mamma-pappa tid. A och D passade barnen. Först gick vi på bioJättebra film och ett värdigt slut på Hobbittrilogin. Sorgligt att det nu är över...

Efter filmen åt vi kinamat

Mätta o glada åkte vi hem till barnen. 
Skönt med lite egentid tyckte vi båda, det behövs ibland!

Söndag idag och det blir en seg dag


Tanken är att vi ska åka o snusa på nyfödd bebis. Gudfar P fick sin tredje son. Får se om och när vi kommer iväg. 

Städa skiter vi i helt enkelt, så lätt att skjuta upp. Mycket roligare att städa när det är riktigt smutsigt!

Uhh på lördag är det läkemedelsräkningstenta... Ångest... 
RSS 2.0