Ny vecka igång

(null)

(null)

(null)

(null)

Julmys härhemma! I söndags, 1:a advent så sattes julgranen upp, tidigt jag vet men skönt att allt är uppe. Jag hämtade en massa paket, de staplas på hög inför julen, kul att se hur berget växer 🙂. Vissa av dem är även till Henry som snart fyller 17år. Han vill inte ha kalas buhu, jag som älskar att fixa kalas utan hans önskemål är att vi äter ute och går på bio så det är planen. 

Ny vecka är igång och den kickstartade jag med en heldag som HLR instruktör för mina fina kollegor. 

I veckan jobbar jag alltså månd, tisd samt fred-sönd. Ledig onsd-torsd 🤗. 

Önskar er alla en fin vecka! 🌼🌼

Vilken vecka!

(null)

(null)

(null)

Snökaos i början av veckan, trodde vi skulle snöa inne 😅😅

(null)

Ledig i onsdags, satt i många timmar och shoppade online, presenter till Henry och julklappar till övriga…

(null)

(null)

(null)
(null)

(null)

(null)

Klinikfest med neontema, gick all in såklart, älskar det! Rolig fest med de bästa och roligaste arbetskompisarna man kan ha 😍🤩

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Ledig lördag: julpyntat i så många timmar, är helt slut… Vårt hus lyser,  minst sagt, lyser mest på hela vår gata och säkerligen de flesta gatorna i vår lilla ort. Älskar det! 🥰
Det lyser även här hemma, i alla fönster och överallt står det tomtar. 

Nu ska jag kolla på Idolfinalen som jag missade igår pga festen. Har lyckats hålla mig från att kolla vem som vann.

Ledig imorgon, söndag och det blir nog en hel del soffläge hoppas jag!

Ha en fortsatt fin helg!!! 🎅🏽🍾🌼🍁😌

Helgrapport

(null)

(null)

(null)

I fredags bakade jag lite gottegott inför helgen. Kolakakorna togs med till jobbet i lördags och de gick åt 😅🥰
Solskenskaka gjorde jag för första gången och det är barndom för mig. En trogen kaka på alla kalas 🥳. Kladdkaka var god som vanligt 🤗
Allt det som blev över är infryst för att ätas på lördagar eller när vi får gäster. 

Jobbhelgen var helt ok, fick tyvärr sitta som koordinator så att min student fick gå med någon annan. 

(null)

Snökaos i Sthlm idag… alla bussar inställda så efter att ha jagat taxi i över 1,5 timme fick vi så äntligen tag på en Uber. Samuel kom iväg, han gick själv till skolan och det gick bra. Henry tog taxi med mig så han kom i tid och Alicia kom inte iväg alls till sitt jobb. Jag kom 1,5 timme sent… och då känns hela dagen lite upp och ner. Min student var på plats i alla fall men tyvärr ingen bebis. Snön vräker ner fortfarande men imorgon jobbar jag kväll så förhoppningsvis kan jag ta mig till jobbet. 

På onsdag är jag ledig och känner att jag måste börja leta presenter till Henry och julklappar till allihopa. Köper alltid lite sent 🫣

Jobbar torsdag och fredag och sedan har vi vår stora härliga klinikfest på fredagkväll med neontema. Ska bli kul! 

Ha en fin vecka allihopa! 🎅🏽


Den eviga viktresan

Nytt viktmål nått 🙌🏻

Jag har ju gjort denna resan otaliga gånger, ner ner ner och sedan upp upp upp upp upp upp i vikt igen… Men jag ger aldrig upp trots svackor under årens gång där sockerdjävulen haft klorna i mig! 

Började på ny kula i augusti och imorse visade vågen minus 15kg sedan jag startade. Så jäkla nice och otroligt! Senaste månaden har kantats av fester, Halloween, fars dag, Skåneresa m.m. och dessa dagar har jag planerat in att äta fritt vilket har känts naturlig och rätt. Livet ska också levas! Men dagarna emellan har jag kört strikt enligt min egna matplan och självklart tränat 5ggr/vecka vilket jag gjort i över 2år. Så vikten har fortsatt dala, inte med mycket men allt är bättre än en viktuppgång. Är glad att jag lyckats balansera "äta fritt dagarna" med de strikta utan att gå överstyr. 

Nu kör jag vidare mot nästa mål (-20kg)  och det får ta den tiden det tar för nu t.ex. går vi in i december vilket är ätarmånaden nummer 1. Jag ska välja mina ätardagar med omsorg och ha strikta dagar för att balansera upp det hela. 

8kg till normalvikt 🙌🏻🙌🏻

Heja oss kämpar därute!

Tja

(null)

(null)

(null)

Måndag, koordinator och full rulle 👶🏻👶🏻. Tisdag började min nya barnmorskestudent så det var kul, tyvärr kom det ingen bebis men vi jagar vidare. 

Första bilden är av en present alla anställda fick av Karolinska Huddinge för att sjukhuset fyller 50år. En powerbank som fungerar bra, liten och behändig. 

I onsdags var jag ledig så jag storstädade nedervåningen, Halloweengrejerna plockades ner (häxan var inte glad haha) och jag har redan skrivit en lista på grejer jag vill köpa till Halloween 2023 🤣🎃. Sedan blev det träning och slutligen häng i soffan med nya säsongen av Bachelorette. 

I torsdags var jag också ledig så då storstädade jag ovanvåningen, tränade och kollade serier 🤩😍. 

Idag, fredag är jag också ledig, så skönt med 3 lediga dagar på raken men de fyller jag med saker att göra såklart haha. Så idag storhandlade jag samt gick in på Rusta… Jag hade lovat mig själv att inte köpa mer julpynt men det på bilderna nedan råkade ramla ner i min kundvagn, sedan råkade jag betala och få med dem hem. Förstår inte hur?! Pengarna rullar men jag vet inte varför jag älskar pynt så mycket?! 🥰 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Hittade också en "Nissedörr Halloween" som givetvis fick följa med hem!

(null)

(null)

Jag har också tränat idag (5ggr/veckan, no pain no gain), rensat igenom och snyggat till i vårt "gästrum" som Felix använder som sitt datorrum. Där står också vårt löpband. 

Tänkte baka lite ikväll också, det får bli mitt lördagsgott 🤩😍. Kolakakor, kladdkaka och solskenskaka blir det. 

Självklart Idol ikväll och lite serier på det. 

Jobbar lördag och söndag, båda dagpass så hinner hänga med familjen efter jobbet 🤩😍. 

Önskar er en fin helg 🍁🍁

Helgrapport

I fredags satt jag och bingetittade ikapp alla serier, för mycket serier och för lite tid 😅😅. Sedan lite Idol på det.

(null)

Påbörjat denna också och den är en blandning av mystisk och skräck. Sett 2 avsnitt, inte fantastisk än men känner att det är inom min genre 🥰. 

Lördagkväll i bebisfabriken var lugn och helt okej medan söndagdag var väldigt intensiv med många födslar, många samtal, hänvisningar till andra sjukhus, oroliga gravida som kom och gick. Vi gjorde det vi kunde men ändå tar man med sig en känsla hem att det inte kändes helt bra, att det inte blev helt bra för varken patienter eller personal… Tänk som det svänger mellan våra pass, t o m under samma pass kan det gå från kaos till lugnt viceversa. 

Efter jobbet firade vi pappa F som fick en massagepistol, vi åt pizza och annat gottegott och kollade på nya säsongen av Manifest. 

Ny vecka är igång, ikväll jobbar jag igen och så även imorgon. Sedan är jag ledig onsd-fred! Så skönt! Jobbar sedan lörd och sönd igen 🫣😊. Kanske att Halloweengrejerna ryker i veckan för snart är det ju dags för julpyntet 😬

Ha en fin vecka 🍁🍁

Urinvägsinfektion

(null)

(null)

Vaknade natten mot onsdagen av att det kändes som jag hade urinvägsinfektion (UVI). Ajajajaj, tog med mig lite morgonurin till jobbet, tog en urinsticka som var väldigt ful, pratade med en läkarkollega som skrev ut antibiotika och så skickade vi en urinodling. Jobbigt med UVI men vilken förmån att slippa gå till VC och få hjälp direkt på jobbet 🤩😍. Det är bättre nu men jag har känningar och obehag konstant så lite jobbigt. Hoppas det lägger sig snart! 

(null)

Linsträningen för Samuel gick ok, han fick i en lins till slut och kunde plocka ut båda med frustration, tårar och snor som rann… 😅😅 Han är väldigt ivrig och hade föreställningen att det skulle vara lätt men skam den som ger sig! Nästa vecka ska vi dit på ny linsträning. 

Jobbet onsdag och torsdag gick bra, en dag med barnmorskestudent och en dag som koordinator. 

Idag, fredag är jag ledig och planen är att vila så mycket jag kan. Jag känner av i kroppen att jag har en infektion, svag och trött men ingen feber eller så. 

Jobbar lördkväll och sönddag (egentligen min lediga helg men pga att jag bytte bort förra helgen får jag jobba denna tyvärr…) På söndag ska vi fira Farsdag 🥳🎶❤️ efter mitt jobb med god mat och gottegott samt påbörja nya säsongen av Manifest 🥰. 

Önskar er alla en fin helg 🌼🌼

Helgrapport

(null)

Skåne i helgen, första stoppet blev hos min mamma där vi bl.a. åt en väldigt god och stor falafel 🥰 Malmö har den absolut bästa falafeln i Sverige! 

(null)

(null)

(null)

(null)

Sedan bar det av hem till syster Ingells och hennes make R. De har flyttat ut på landet, strax utanför Skurup till världens mysigaste gård. 🤩😍

På lördagen ställde de till med dubbel 50-årsfest med som jag skrivit tidigare maffiatema och en mordgåta som skulle lösas. Jättekul fest med god mat, många skratt och fina människor. 🥰

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

På söndagen åkte jag hem en sväng till mamma igen. Kul att jag hann dit 2 ggr på denna korta helg! Jag kom hem till 08-land strax innan 21:00. 🤩

Nu är en ny vecka igång och den startade jag med en heldag med HLR för härliga kollegor 😊. 

Imorgon är jag ledig, lagom att jobba en dag och sedan ledig en dag hahaha, det blev så pga byte av jobbhelg… är så trött så planen är att sitta i soffan och bingetitta på serier 🥰. Samuel ska också till Synoptik för att linsträna, får se hur det går samt byta glas i glasögonen. 

Jobbar sedan onsd-torsd, ledig fredag och jobbar då denna helgen som kommer istället för den helgen som var. Farsdag är på söndag och planen är väl att äta lite god utemat och lite gottegott framför tv:n 😊

Ha en fin höstvecka allihopa!! 

På väg till Skåne

Just nu sitter jag på X2000 mot Skåneland, ensam, och ska vara där över helgen 🥳🎶🥰. 

Först ska jag hem till min mamma, handla åt henne och vi ska äta lunch. Senare bar det av ut på landet där min syster Ingells med familj flyttat och där ska jag spendera helgen. Min syster och hennes man har en dubbel 50-årsfest imorgonkväll med maffia/mordtema, ska bli kul 🤩 

(null)

(null)

I måndags firade vi Halloween med god mat, trick or treat och gottigheter. Många barn kom till oss och de alla blev  skrämda av vår välkomnande häxa, inte jag utan vår nya häxa hahaha. En härlig kväll med mina bästa vänner med barn. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Tre pass på jobbet i veckan och 4 bebisar som jag välkomnade till världen, några tillsammans med barnmorskestudenter. 👶🏻👶🏻👶🏻👶🏻 

(null)

Nu har min barnmorskestudent gått sitt sista pass hos oss och jag fick denna vinflaska av hen 🥰. Kul att bli uppskattade och få presenter 😍🤩. 

Önskar er alla en fin helg 🤩🍁🍂🎃

RSS 2.0