Valborg

                                                   



Jag önskar er alla en trevlig Valborg! Vi ska iväg till en majbrasa med barnen. Några vänner ska även dit. Henry vill ha en "rosa bombglass", kan ni gissa vad det är?

Sockervadd haha. 

Kommer ihåg när Alicia var yngre och sade att hon ville ha "blåsvatten" och jag fattade inte. Men det var ju såpbubblor hon menade såklart =)

Ville egentligen skriva ett längre inlägg om religion, min tro och sådär men känner att jag inte riktigt hinner idag. Men det kommer.

Kan ju bara säga att det är helt fantastiskt att bo i en förort. Mina grannar består av en blandad kompott, olika länder och religioner. Vi bor här tillsammans och kommer bra överens.
Önskar alla kunde komma så bra överens i hela världen oberoende av religion och tro.

Ha det gott mina vänner

Svar från SJ

Har mailat SJ en fråga. Varför det tåget vi bokade på sträckan Södertälje Syd-Malmö Central tar ca 1,5 timme längre än vanligt. Båda är X2000 tåg och sträckan densamma men ändå sklijer det så mycket tid. Ville ha ett mer rakt och detlajerat svar.

De svarade: 

"Tack för att du har kontaktat oss.

Det kan vara så att tåget du bokat på har byten eller stannar på fler hållplatser än tågen som har kortare restid.

Med vänliga hälsningar

SJ AB
Andreas"
 

Ok, alltså fick jag inget direkt svar på min fråga. Varför skulle de ha byten? Står inget om det i min bokning och hur många fler hållplatser finns det som kan öka restiden med 1,5 timme?!

Jaja, vi får se när vi väl sitter på tåget...


Nu är Felix på väg till en ishockeymatch i Globen, Sverige-Tjeckien, den börjar 19.30. Kul för honom att göra något, han som annars alltid sitter inne.

Imorgon är det Valborg och vi ska åka till en majbrasa mest för barnens skull. Mest står jag mest och fryser... Vad ska ni göra?

Ha det gott och ha en trevlig Valborg


Alltså är så trött på bråkandet

Får man tycka att ens barn är jobbigast i världen? Får man bli arg varje morgon och släpa sin son gråtandes till dagis och lämna honom gråtandes och skrikandes efter en?
Får man vara trött på att vara förälder?

En arbetskompis sade till mig imorse när jag beklagade mig över morgnarna med barnen "läs henry": Klaga inte, det är ju det liv du valt.
Får man inte klaga om man är förälder? Får man inte erkänna SANNINGEN att barn kan vara en pest och pina? Barn kan vara skitjobbiga och driva en till vansinne så är det.

Sedan är ju de också det bästa i livet, det mest underbara och fantastiska barnen man kunnat önska sig!! Deras fantasi och saker de säger, deras kramar och pussar, att man är deras hela värld, deras trygghet och bank =)

Den som sade "man vet inte hur det är förrän man själv fått barn" har 100% rätt. Man har ingen aning och tur är väl det! =)

Kommentera gärna, ge mig era synpunkter angående föräldraskap, barn och livets mening.



Nu ska jag surfa vidare in i bloggarnas värld

Ännu en varm och solig dag =)

Underbart väder idag med i allafall fram till 17.00 då det började regna rät kraftigt... Slutade tidigt idag med och det är vi inte bortskämda med nuförtiden. Det är bara att tacka och ta emot.

Efter jobb, skola och dagis stack jag och barnen till simhallen, som inte blev av i helgen. De var superglada och plaskade runt i drygt en timme sedan ville de ha korv och åka hem =)

Nu har jag precis betalat alla räkningar och ska strax upp på träningscykeln. Yes, ni hörde rätt. Nu ska jag träna igen och försöka hålla igång det. Nästa vecka kör jag igång med matscheman, vill gå ner 6-7 kg innan det blir högsommar =)
Allting sitter tight nu, magen hänger över skärpet och inga sommarkläder passar just nu. Nu kör vi, motivationen smyger så sakta på mig igen och det är så skönt!!

Sedan i Påskas när syrran var här så dog min motivation och mitt sockerberoende är ganska nära sin topp, har gått upp 2 kg också...

Så ha en skön kväll, här blir det Desperate Housewives, amerikanska avsnittet, inte svenska =) Ni som följer det på Tv3, ojojoj vad spännande det är nu några avsnitt längre fram hehe

Ciao

Måndag, tidig dag, underbart väder, GLAD

Visst kan man bara inte sluta le och vara glad när det är så underbart soligt och härligt väder ute?

Vi slutade dessutom 13.45 så det var ju skönt! Gick hem, bytte om och hämtade sedan Henry. F slutade egentligen redan 10.45 idag men valde att jobba till 14.30 = extrapengar.

Så jag har lagat en gryta med kyckling och en massa grönsaker, gott.  Skönt med en stressfri dag.

Igår kollade jag och F på världens sämsta film "Never Surrender". Handlar om en professionell "burwrestlare" som dras in i illegala kamper, pengar, prostitution och annat smått och gott. Manuset är dåligt skrivet, skådespelarna är kassa och fula (!) och producenterna spelar huvudrollerna. Ingen kunde ordentlig engelska och det bara lät konstigt.

När jag nu kollar på tågbiljetterna till Malmö 25/7 så ser jag att restiden är 5 timmar och 45 minuter... Och det är X2000, varför? De brukar åka på runt 4 timmar till Malmö. Blää för att sitta instängd i ett tåg så många timmar med barn med spring i benen. Billigt men jobbig resa (?)...
Hem ska jag försöka boka ett 4 timmars tåg.

Ja, nu är det dags att avsluta här och önska er en trevlig måndagkväll

Här går det undan med de billiga biljetterna!!

Jag gick in 00.00 och skulle boka och då var priserna redan högre än 95kr... Lyckades snabbt hitta ett tåg som går 08.28 på söndagen 25/7 för 169 kr. Då kostar jag 159kr och barnen 5kr var så det är ändå mycket bra pris!

Priserna under övriga dagen var uppe i över 300kr styck. Detta är typ en minut över 00. Ev. kanske de ine har 95 kronors biljetter mitt i sommaren??!!

Returresan bokar jag om någon vecka, är inte säker på när vi ska komma tillbaka

Godnatt, nu måste jag sova, ska upp 05.40

ett litet inlägg till

Skulle bara berätta att Henry mådde alldeles utmärkt när han vaknade imorse. Dessa rör i öronen är fantastiska. Utan dem hade vi varit hos läkaren idag och fått pencillin.

Nu är det typ bestämt att vi åker ner till Malmö 25/7 och stannar nog ca 1,5 vecka. Jag bokar inatt 00.00 på www.sj.se för att få de billigaste biljetterna, 95 kr för vuxen. Det blir nog jag och barnen, vi vet fortfarande när F ska ha semester... Kanske bokar han in sig senare?!

Då får vi 1,5 vecka i Malmö och 1,5 vecka i STHLM där vi kommer göra dagsutflykter.

Ciao

Köksrensning, dans, lite shopping, städning

Hej!!

Idag har det också varit en busy day. På förmiddagen gick jag igenom alla köksskåp och lådor. Slängde gammal mat och satte saker i ordning. Det var 1,5 år sedan sist så det var verkligen dags. Nu är det rent och fint och det känns bra i själen.

Sedan åkte jag och Ali iväg till dansen och jag strosade runt i centrum när Ali dansade. Jag letar efter badkläder ev. en tankini men det fanns ju inte. Kanske får beställa på nätet istället. Sedan vill jag ha en snygg vår/sommarjacka men hittade inget. Vad är inne nu? Jeansjacka känns så tråkigt på något sätt vill ha en snygg och modern jacka med streetstil. Alltså som passar till +jeans och sneakers. Tipsa gärna på affärer!

Jag köpte i alla fall ett par solglasögon då klantiga jag bröt av ena bågen på mina. Jag har sagt till barnen att om de tappar bort eller tar isönder sina solglasögon så får de inga nya i år. Typiskt att jag gjorde det då men trots mina ord till barnen så köpte jag nya åt mig själv, fusk jag vet men jag klarar mig inte utan solbrillor.
Sedan hittade jag på KappAhl, världens coolaste läppsyl




Javisst är det ett cocacola läppsyl med colasmak och lukt, perfekt när man är sugen på cola men inte har någon hemma =)
De hade även Fanta, Sprite och liknande läppsyl. Jättecoola och kostade 25kr.

Nu har vi städat upp härhemma och F har städat bilen ordentligt. Vi är så dumma mot bilen, städar den sällan, knappt en gång om året *skäms*.
Shit vad vår bil låter, när man svänger, när man bromsar och i princip hela tiden. Trist men finns inget att göra direkt. Vi ska snart serva den och se vad de kunniga säger. Än är det liv i gamla JEX =)

Nu ska barnen hoppa i badet och sedan nanna kudden. Själv ska jag ta det lugnt resten av söndagen, fundera på när vi kommer till Malmö i sommar och hur länge vi blir där.

Ha en fortsatt skön söndag!!

Skopunkten, bråkig gosse, lördag hos oss

Ja, dagen började med att vi mest tog det lugnt fram till 12.00 då vi åkte till Skopunkten och köpte hela 8 par skor för drygt 1100kr totalt.

Här är ett urval:

Mina skor






Alicias skor





Henrys skor



Bra skor till bra priser, vi är nöjda.

Sedan åkte vi till Heron City och åt lunch. Barnen fick McDonalds och jag åt såklart kinamat, mumsigt.

Sedan skulle vi till Fittjabadet och bada men när vi var framme strax innan 15.00 så sade de att de stänger 15.30... Så det var inte lönt och Alicia grät högt och länge. Vi får åka dit i veckan efter skolan någondag helt enkelt.

I eftermiddag/kväll var vi hemma hos Anna och Nath och lekte och spelade spel. henry var jättledsen och bråkig när vi skulle hem och hela vägen hem. Sedan höll han sig för öronen och skrek att han hade ont. Mycket riktigt började det rinna från vänstra örat så det är ju öroninfektion. Men rören verkar ta hand om det i och med att det börjat rinna. Han bör vara bra imorgon.

Henry har bråkat och varit olydig hela dagen. Vi bler helt trötta på detta eviga bråkande och rymmandet... Vi är helt slut. Vill bara att de ska lyda och göra vad vi säger, är det verkligen för mycket begärt??
Nu sover han, så nu är det lugnt =)

Ja, nu får vi se om det finns någon film att kolla på. Ha en trevlig lördagkväll, kram


Fredagsbloggande

Har precis sett klart Talang och barnen somnade som vanligt =) Nu sussar de sött i sina sängar.

Idag blev det lite afterwork på arbetsplatsen. Öl togs fram och det kan jag väl inte säga nej till??!! Blev en öl innan jag gick (vinglade?) för att hämta upp barnen.
Väntade drygt 3 timmar innan jag körde och handlade.
Då mötte jag upp tre arbetskompisar som hade gått till lokala puben. De hade kul och visst hade det varit kul att fortsätta hela kvällen lång men plikten kallar så jag åkte hem till familjen igen.

OM man handlade en vara av märket Isostar plus handlade varor för 500kr på Ica Maxi så fick man 2 biljetter till en ishockeymatch mellan Sverige och Tjeckien i Globen nu på torsdag. Jag fick 4 biljetter för jag handlade för mer än 1000kr =)
Så nu är Felix lycklig över att se en ishockey match live och Sveriges landslag dessutom. Han ska ta med en kompis. De två övriga biljetterna ska säljas. Men vad kan man få för dem?

I helgen ska vi åka och bada är det tänkt och så ska vi köpa skor. Ut och äta blir det också. Sedan ska kökets lådor och skåpor rensas igenom, det var ett tag sedan...
jaja, hoppas ni får en fortsatt skön fredagkväll

Godnatt

Torsdag var det här

och jag hinner slänga in ett inlägg innan maten. Felix håller på att laga mumsig "jellofrice", en nigeriansk rätt som består av huvudingredienserna ris och krossad tomat och som sedan tillsätts med vad man gillar.
Vi har i delat kött, lök, majs, broccoli och räkor. Tänk er en Risotto typ men som är mer "klibbig" och med tomatsås. Gott =)

Fick våra lönespecar idag och det blev bra löner för oss båda, kul! Får se hur mycker vi lyckas spara. Vi måste köpa skor till barnen och sneakers/sandaler till mig gärna =)
Ska göra budget ikväll och se vad vi får över efter räkningar. Förra året var ett evigt kämpande för att överleva och det var knappt så vi hade till mat efter räkningarna var betalda. Det går att kämpa sig igenom ekonomiska problem om man har en plan och ett mål. Det underlättar om båda har fast jobb förstås. Vi har fortfarande mycket som hänger efter från företaget och annat men en sak i taget, ett åt i taget så ska ni/vi se att vi kan resa, köpa hus, bil m.m.
Hoppas bara vi får ha kvar jobben men nu verkar ju jobben återkomma så smått, bra!

Usch vad jag är arg på morgonen mest på lillskiten som inte tar på sig och jag får absolut inte hjälpa till för då blir det världens fight... Så jag går arg och förbannad till jobb varje dag, inte kul med barnens bråkande, inte roligt alls!!! Det är jobbigt för jag är stressad också, måste ju hinna lämna de på två helt olika ställen och vara på jobbet innan 07.00...

jaja, nu ska jag gå och äta, fixa tvätten, göra budget, skriva köplista,,,

Ciao

Ett snabbt inlägg

är trött och vill titta lite på tv innan läggdags.

Har tvättat ikväll och då finns det knappt tid åt något annat känns det som, hatar att tvätta!

Ja, känns som jag har nada att säga, sorry... Jo, en sak stoppa inte starka spindelchilisåsen i ögat =)
En kille på vårt jobb råkade få det i ögat och det var fruktansvärt roligt för oss men hemskt för honom. Jag skrattar för mig själv bara jag tänker på det hahaha

Ha en skön torsdag gott folk

Hej på er!!

Henry var ok när han vaknade imorse så det fick bli dagis för honom. Han verkar ok även nu, lite snuvig bara.

Övertid varje dag nu och det är ju inte så kul. Det som är bra är att F slutar redan 14.30 så barnen blir hämtade innan/vid 15.00 så jag slipper tänka på det. Bra med lite xtrapengar också nu när jag vabbat 4,25 dagar denna månad...

Nu äntligen börjar F bli positiv inför Nigeriaresan =) Han har varit lite tveksam speciellt med tanke på att barnen knappt äter något och är så bråkiga. Men nu börjar vi prata på riktigt om resan och vilket flygbolag vi ska åka med. Anna/Nath vill också åka så jag hoppas vi kan vara där nere samtidigt.
Nu ska vi börja skriva upp allt vi använder pengar på och se vart pengarna egentligen tar vägen. Göra en ordentlig översyn och budget så vi klarar av att spara så mycket som möjligt.

Ska gå in på www.glocalnet.se och kolla om vi kan gå från telefonjack till bredabandstelefoni. Vi kommer tjäna en dryg 100-lapp i månaden men det är ju också pengar, 1200kr på ett år.

Jaja, hoppas ni haft en skön tisdag och att ni får en ännu bättre onsdag =)

Måndagkväll, läggdags för barnen

slänger in ett snabbt inlägg bara. Henry verkar börja bli sjuk... Är det inte otroligt? Men inte konstigt för han äter väldigt väldigt dåligt, vill inte ha mat och det är en kamp vid varje måltid.
Jag har redan sagt till F att han får vara hemma om Henry blir sjuk nu i dagarna men han vill inte, vill ha full lön, men jag då? Det är inte många månader jag fått full lön sedan barnen föddes.

Vi hoppas att det drar över som en mindre förkylning bara men mitt mammasinne tror tyvärr på motsatsen men feber och förkylning. Vi får se hur det blir inatt...

Igårkväll såg jag en film





"He´s just no that into you" en komedi med massor av kända skådisar bl.a. Ben Affleck och Jenifer Aniston. Den handlar om jakten på kärlek, relationer, män och den är helt ok, lite smårolig här och där och en hel del sanning.
Har du sett den?

Nej, nu måste barnen läggas i sina sängar, inatt var det hemskt, vi sov alla fyra i vår säng, trångt och obekvämt...

Söndagen lunkar sig vidare

Vi hade det trevlig igår med Anna och barnen. Gjorde en gryta som heter "Håkans gryta" och äppelpaj, mumsigt.

Idag har vi bara städat loss, här har vi inte städat ordenligt sedan innan påsk någongång.
Sedan var vi på Alicias dans, hon vill inte gå längre men jag sade att hon måste gå klart terminen, uppvisning 15/5. Då frågade jag vad hon vill gå på istället och hon vill inte gå på något... Så det är ju tråkigt, vill ju gärna att de har någon fritidsaktivitet.
Har ni tips på något som skulle passa en "snart" 7-årig tjej??

Ikväll tänkte jag deklarera, inget konstigt alls. Har inget att tillägga eller dra av men F måste ju ha någon bilaga där han konsterar att han inte har någon företagsaktivitet. Det kan man göra på nätet, är inte internet fantstiskt.

Är det fler än jag som uppriktigt sagt är rädd för vad som händer just nu, alltså vulkanutbrottet, askan som lamslår hela Europas flygrum fast inte Islands (?) läste jag på texttv igår. Jag är rädd för att Inkaindianerna har rätt, att jorden går under december 2012 genom att jordens inre kokar och att marken inte klarar av att hålla igen så länge till. Tänk om detta är sista åren i människans liv. Bränn pengar, banta inte och lev livet eller?

* Hur känner ni inför vad som händer i världen? Inget att oroa sig över eller jordens undergång är nära?

Ni får ha en fortsatt skön söndag! Kram

jacco


Lördagsbloggande

Har precis blivit klar med barnens rum. Det var ett enormt jobb att gå igenom allting. Har slängt massor, 2 fulla sopsäckar, flera "Icapåsar", Alicias spis samt hennes vita klädbyrå. Hennes dockskåp skänkte vi till Denise då Alicia aldrig har och troligen aldrig komme leka med det.
Alicias rum är nu mer spacious och det känns bra. Nästa projekt blir när vi har pengar.

Då ska båda barnen få plattv på rummet och ut ska den otympliga tv:n och tvbänken ur Alicias rum = ännu mer plats. Henry ska få loftsäng om något år också, tycker han är lite för liten ännu för att lita på att han inte ska ramla ur sängen.
Då kommer hans lilla minirum bli så mycket rymligare för då kommer han få ha datorn under sängen. OM man hade pengar tralalalalala

Men jag är nöjd för tillfället, och barnen verkar också glada =)

Ska strax laga lite mat för sedan kommer Anna och barnen över och umgås med oss, trevligt.

Ha en fortsatt trevlig lördag!

Kram

Glömde berätta om tjuvarna

De stal två av våra utdelningscyklar idag. De hittades senare efter arbetstid av en av våra kolleger men posten var slängd i en sjö plus utspritt överallt plus uppe på ett tak.
Varför kan de inte bara låta våra cyklar vara ifred??

Chefen skulle köpa ordetnliga lås som vi får börja använda vid dessa riskfyllda områden.

Välkommen till vår betong, det är här där vi bor i miljonprojektets förort!

I måndags stal en cykel, så tre cyklar på en vecka, rekord eller?

Låt bli våra cyklar!!

120 liter läsk, ångest

Ja, det är vad vi har druckit på drygt en månad, nästan 4 liter om dagen... 120 liter läsk/cider, hur är det ens möjligt?? Vi har ju haft besök och sådär men ändå.
Det brukar ligga på runt 75-80 liter per månad.
Tänk så mycket pengar vi skulle tjäna om vi bara drack vatten. Hmm men läsken är min drog, mitt måste, dricker runt 1 liter per dag.

Usch vad jag är sick of my själv. Jag bara äter och äter, tränar inte och går upp typ allt jag gått ner. Sommaren närmar sig och jag visar inte mig på stranden om det fortsätter såhär. Varför ska det vara så svårt att träna och leva nyttigt, varför?
Å andra sidan bannar jag mig själv för att jag aldrig är nöjd med min vikt, bannar mig för att jag inte kan acceptera hur jag ser ut nu. Bannar mig för detta eviga tänkandet på mat, ångesten runt mat, sockerberoendet sm håller mig hårt i sitt grepp... Vill verkligen gå med i någon "anonyma sockerberoende", ska kolla upp om det finns något här i närheten. Träffa likasinnade och kanske få hjälp?

Nu har vi precis kollat klart på Talang som går på TV4 20.00 om fredagar. Nu har barnen somnat.

I helgen blir det röjning av barnens rum, leksaker måste kasseras och lite ordning hade varit skönt. Sedan får vi besök imorgonkväll av Anna och barnen.

Ha en skön fredag!!

Vab, sårig läpp, torsdag

Ja, vabbar ju idag för Alicia som faktiskt mår ganska bra om jag får säga det själv.
Jag sade att hon får gå till skolan imorgon och då sade hon "jag får ju hemlängtan". Hon får ändå gå imorgon.
Det som gör mig ont i hjärtat är att Alicia inte alls trivs bra i skolan. Hon säger ofta att hon hatar skolan, att barnen är taskiga, att allting är tråkigt m.m. Vi fyllde precis i en blankett där barnen ska svara med en glad mun, en likgiltig mun eller en ledsen mun på olika frågor t.ex. hur trivs du på fritids? Vad tycker du om dina kompisar? och liknande frågor.
Hon svarade med jättemånga ledsenmunnar =(
Det hon tycker är värt en glad mun är "att vara i klassrummet". "vara på fritids" "leka fritt inne" "göra hemuppgifter" och "arbeta själv" men 8 frågor av totalt 17 frågor svarade hon med ledsen mun.

Vi ska ha utvecklingssamtal snart så då får vi prata om detta. Vill ju att hon ska trivas och vara positiv inför att hon börjar 1:a klass nu i höst.
Jaja, fortsättning följer.

Vi ska till Vårdcentralen 15.20 med Henry för han har en hemsk underläpp. Han har alltid haft problem med torra läppar, med stora skinnflikar som ramlar/dras av. Han blöder ibland från underläppen för att han drar av sitt skinn. Men nu såren lite gula/bruna och vita, det ser äckligt ut och jag vill att de ska kolla på det och säga vad vi ska göra för att få bukt med denna läpp.

Ja, nu ska jag surfa vidare!

SF och deras 3D linser

http://www.sf.se/3d-linser

Jag som tyckte idén med 3D linser var bra men så var det bara ett ...... Kolla länken!

Mollusker

http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Mollusker/

Sökte på www.vardguiden.se och hittade en bild på det Alicia har ch det heter molusker. Ni kan läsa om det om ni klickar på länken.

Den mest besökta bloggen på blogg.se

http://egoinas.se/

Har precis börjat läsa denna

Jag är så trött på det!!!

Inatt vaknade Alicia och klagade på ont i örat. Väckte henne på morgonen och hon verkade ok, tog med henne till jobb, gick till Vårdcentralen där det konstaterades att hon hade öroninfektion på ena örat. Hon fick pencillin.
Doktorn kollade även på några utslag, upphöjda prickar som hon har på sidan av halsen. Han visste inte vad det var och han har nu skickat remiss till Barnläkarmottagningen. Jag vill veta vad det är, hur hon fått dem och hur vi blir av med dem.

Jag lämnade henne på skolan för det var full fart på henne och hon mådde bra. Men efter ett par timmar ringer skolan och Alicia mår tydligen inte bra... och ligger och vilar. Beror säkerligen på brist på sömn, pencillinen och infektionen. Så jag vabbar 25% av dagen idag och hela dagen imorgon. Förhoppningsvis kan hon gå på fredag eller så får F vara hemma.
Jobbigt att behöva vabba igen för både mig och jobbet. Bläää vill ju jobba, faktiskt.
Nu är det helt underbart väder dessutom. Hela vintern var de typ kärnfriska och jag kunde jobba men nu när det är så skönt väder då blir de sjuka...

Båda barnen somnade inom en halvtimme eftar vi hade kommit hem. De tittade på Simpsons och plötsligt var det tyst och då hittade jag de såhär:



                                         



                            

De sover fortfarande...

Jaja, ni får ha det så bra och njut av solen ni som kan!                  


Hej på er

Tisdagen lider mot sitt slut och jag har egentligen inget att säga.

Igårkväll lappade och sydde jag ihop en massa av Henrys byxor. Han lyckas ta hål på knäna hela tiden och vi har inte råd att köpa nya byxor hela tiden. Så det blir lappar, nål och tråd.

Idag var jag tillbaka på jobbet och det känns bra. Vi får se hur länge jag får jobba nu innan nästa sjukdomstillfälle, brukar räkna med en gång i månaden. Vilket underbart väder, för mig får det gärna vara minst 10 grader varmare men vi ska inte klaga.
Idag kom Riina och gänget över. Barnen bytte "påskägg". Vi har inte kunnat träffas förrän idag för att göra bytet. Trevligt!

Nu sover hela familjen men inte jag, jag njuter av tystnaden!

Nej, nu ska jag läsa lite bloggar

Ciao

rolig bloggare

http://anagina.blogg.se/

Gå in här och titta på hennes videos, hon är så rolig. Hon skämtar om folks fördomar och det tycker jag är modigt och roligt!




Vabbar även idag och nu kryper det i kroppen

Jag har tittat på film, spelat spel, ätit gott, suttit vid datorn m.m. Nu vill jag ut och jobba, vill röra på mig, få in rutinerna igen.
Alicia är mycket bättre men fortfarande förkyld, hostan har lagt sig men hon hostar till då och då.

Har sagt att jag ska jobba imorgon för jag tror Alicia klarar av att gå i skolan imorgon.

Igårkväll såg jag en film



"Edge of darkness" med bl.a. Mel Gibson. Han spelar en FBI agent, hans dotter blir nedskjuten framför hans hem. Nu börjar jakten på vem, vad, hur, varför?
Mycket spännande film, slutet blir sådär. Verkar som amerikanarna har svårt att avsluta filmer på ett bra sätt nuförtiden...
Har ni sett den?

Skulle se "Did you hear about the Morgans" idag men något är fel på filmen tyvärr. Så den filmen får jag hoppa över för tillfället.

Har inte så mycket att delge er en måndag som denna.

Ha en bra vecka gott folk

www.tankaner.com

www.tankaner.com verkar vara uppe igen =)

Enjoy

Nu har storasyster åkt hem, Ali bättre men inte bra

Vilken fruktansvärt enerverande hosta min lilla gumma har! Febern verkar vara helt borta i alla fall, igårkväll låg den på ca 38 grader medans imorse hade hon bara 35,7 grader. Hon verkar mycket piggare men hon somnade precis i soffan.
Hon hostar och hostar speciellt när hon lagt sig för att sova. Hon hostar tills hon kräker upp slem. Har kört med hostmedicinen Bisolvon men idag började jag ge ungarna Cocillana istället, en hostmedicin på recept som F hämtade ut åt sig för ett tag sedan. Hoppas den kommer att hjälpa!
Henry hostar också men inte alls som Alicia.

Så jag blir hemma imorgon också... Hoppas verkligen kunna jobba på tisdag! Inte roligt att bara gå hemma, äter en massa onyttigt och känner mig helt seg i kroppen.
Själv känner jag mig sådär, min hals är torr som fnöske samtidigt som jag har slemhosta, skumt!

Körde precis min syster till tåget så nu är hon på väg hem igen. Inatt kom hon inte hem... Hon åkte till Uppsala med en kompis och sov sedan över där. Ja, man ska väl passa på när man kan =)

Igårkväll kollade jag på en film, nu har jag inga fler på lager buhu

All about Steve, en komedi med bl.a. Sandra Bullock. Den var sådär faktiskt. Bullock var bra men själva filmidén var sådär.
Har ni sett den?

Nu ska vi strax laga lite mat, tvätta alla smutsiga kläder och fortsätta ta det lugnt!

Ciao


www.tankaner.nu ???

nej, nu har www.tankener.com också lagt ner....

Någon som vet något??

=(

Det susar i öronen, Avatar

Alicia är mycket bättre nu och febern verkar ha släppt, skönt!
Själv mår jag sådär, inte så jättesjuk men förkyld och det susar i öronen som det kan göra vi förkylning.

Idag tar vi det lugnt och kurerar oss. Har beställt sommarkläder åt barnen på www.hm.se och det fanns en del. De har en del kvar från förra året som de även kan ha i år så det är bra.

Har precis kollat på Avatar



och visst var den helt ok men lång... Jag gillar egentligen inte sådana filmer, fantasi och krigsfilmer. Den gick att se och visst kan jag förstå att den är populär för de emotionella scenerna och så.
Har ni sett den? Vad tyckte ni?

Nu är Monika i stan och träffar en kompis. Ska väl snart börja laga mat, blir fiskgratäng i ugn eftersom Monika är vegetarian. Hon ville ev. ut och äta/ta en öl men jag vet ärligt talat inte om jag pallar som jag mår nu.

Sedan känns det lite deppigt igen. Min lillebror Max ringde igår och sade att de vill att jag ska vara med på dopet och att de vill ha det i juni...
Denna sommaren är det Joels (min brorsons) dop, Edvins (min systersons) student, min syster och hennes makes 40-årsfest, Olivers (min systersons) konfirmation. Jag har ännu inte sett Joel som föddes i mars och en av mina äldsta barndomsvänner Anna får barn nu i maj...
Så mycket händer och jag vill såklart vara där, med på allt och träffa alla. Men pengar och tidsbrist gör detta inte möjligt.
Jag har semester vecka 30-32, sista veckan i juli och de två första i augusti och då har vi tänkt komma ner i typ 2 veckor. Vet inte om vi har möjlighet, tid eller pengar för att komma ner fler ggr...
Så jag känner mig deppig att missa en massa saker som jag så gärna hade velat vara på =(

Jaja, livet är inte lätt, beslut måste fattas, människor blir besvikna men jag hoppas det finns förståelse! Kram

Vabbandet fortsätter, krasslig, blääää

Hämtade syster Monika vid tåget igårkväll och vi pratade en del innan läggdags. Idag är hon på politiskt möte hela dagen inne på riksdagshuset.
Själv vabbar jag fortfarande för en febrig och mycket hostig Alicia. Hostan är otroligt enerverande både för henne och oss... Hon får hostdämpande men det kan ju dröja ett par dagar innan det verkligen dämpar.

Själv börjar jag också känna mig lite hängig med förkylning och svag i kroppen. Jobbigt men nu är det fredag så vi får vila ordenligt i helgen?!

Kommer ni ihåg strulet med Alicias fritidsplats. Nu har de undersökt saken och hon har blvit reggad två ggr, en för heltid och en för 4 timmars. Nu har de plockat bort 4 timmars men det positiva är att vi betalt rätt summa hela tiden =)
Dels är jag glad för att summan är på "bara" 1365kr (för 2 barn/maxtaxan) och sedan att det inte blir något retroaktivt nu.

Har kollat på två filmer idag, först "the lovely bones" översatt till "Flickan från ovan"



Bra film som rekommenderas. En flicka på 14 år om blir mördad av en granngubbe. Filmen handlar om hur hon vakar över familjen m.m. Rörande och sorglig på sina ställen. Har du sett den?

Sedan blev det "Motherhood"

 



Med bl.a Uma Thurman som spelar mamman/huvudrollen i filmen. Den speglar livet hos en riktig New York hemmamamma som försöker hålla fast vid in dröm som skrivare.
Den är rolig och igenkännande på många ställen speciellt för oss mammor.
Har ni sett den?

Ja, nu ska jag surfa vidare och kolla in lite bloggar.

Ha en trevlig fredagkväll

Är hemma och vabbar, filmfrossande, besök

Jo, Alicia blev allt sämre under gårkvällen, tog tempen och hon hade 38,5 grader. Så hon får vara hemma idag och imorgon.
Så chefen ställde upp igen på oss så att all post kom ut idag också. Det är svårt med endast 3 ordinarie på plats men de är duktiga =)

Jag lämnade Henry på dagis för han är ok. Så får han leka av sig och så får Alicias vila upp sig ordentligt.

Har kollat på 2 filmer idag.



The final, en film som handlar om ett par mobbade ungdomar på en Highschool i USA som bestämmer sig för att ge igen på ett grymt sätt. Det är en thriller, och lite läskiga scener finns med. Men jag gillade den, jag gillar ju läskiga och highschoolfilmer =)

Har ni sett den?

Sedan blev det:

 



The fourth kind, en film som är baserad på verkliga händelser i en mindre by i Alaska. Underliga saker har pågått där sedan 1960-talet. Man får se filmer och ljudupptagningar från olika sessioner. Den var mycket spännande, och man lämnas funderande och undrande. Har det hänt eller inte??
Har ni sett den?

Har fler filmer på lager, några komedier som jag måste se.

Ikväll kommer min äldsta syster Monika hit och ska vara hos oss hela helgen. Hon har något politiskt möte så då passar hon på att även umgås med oss. Trevligt! Vi ska kanske gå ut imorgonkväll.

Ni får ha en fortsatt skön dag! Snart kommer pappa F och Henry. Vad ska vi äta idag???


Jobbig dag, krasslig hals, hostande barn, gratis kött

3 ordinarie borta idag och det är alltid tungt då. Vi hade 3 vikarier inne men de är ju inte lika snabba som oss andra. Så det blev extradelning och svårt att hinna. Vi jobbade alla över idag, vissa mer och vissa av oss mindre. Jag jobbade över en halvtimme.
Imorgon blir det ev. övertid också då det är svårt att få tag på vikarier, vi har 3 bokade från 07.00 så förhoppningsvis flyter dagen på bra.


Min hals är lite torr och konstig också, bara jag inte blir sjuk bläää Barnen är också lite halvhängiga med hosta. De får hostmedicin så förhoppningsvis så lägger det sig. Hade inte varit så passande om även jag var borta imorgon...

                                                          


Nu precis kom Anna förbi med 3 stora kotlettbitar som hon fått från jobb. Skitbra att få gratiskött då och då från henne =) Det tackar vi så mycket för vännen!!

Usch mitt bantande har totalt havererat... Orkar inte bry mig, orkar inte träna, blää för mig som brukar köra hårt och disciplinerat...

Nu ska barnen fixas och läggas!

Ha en trevlig kväll gott folk


Tisdag, jobb igen,

Jodå, tillbaka på jobbet idag igen och det kändes väl sådär när väckarklockan ringde imorse...

Halva dagen gick jättebra gällande maten men när jag kom hem gick det utför igen. Blää svårt att hitta tillbaka till nyttiga vanor efter dagar av frossande... Kroppen skriker socker och fett och den vill inte lyssna på mig. Jag måste ta mig i kragen nu, måste bli kvitt sockerberoendet.


                                                      


Ikväll gick jag och barnen över till Anna och hälsade på. Vi bytte påskägg och barnen fick en jättegullig nalle som lyser i olika färger, de kan ha den som nattlampa =) Roligt att få annat än godis i påskägget.

Idag ville inte Alicia somna själv utan låg och skrek/grät i en halvtimme. "jag kan inte sova" "jag vill inte sova" Nu sover hon i alla fall men hon behöver somna innan 20.00 för att orka gå upp vid 06.00.

Har nu sett alla Desperate Housewives avsnitten som visats änsålänge i USA. Idag går avsnitt 15 i Sverige och jag har sett t o m avsnitt 18. Jag lovar spänning och dramatik =)
Så nu kollar jag på House på Tv4, det är rätt bra det också.

Ha en fortsatt skön kväll!!


Annandag påsk, måndag och vi är lediga =)

Idag hade vi en riktig sovmorgon, vi sov alla till 09.00. Igårkväll tittade vi på film och åt upp det sista av snackset.

Tänkte köra igång på allvar idag igen men orkar inte, imorgon kör jag igen. Vägde mig imorse och har gått upp drygt 1 kg denna vecka men det har varit mycket onyttigt och ingen träning alls så det är inte så konstigt. Så nya tag imorgon och sedan kör jag.
är väl ca 5-6 kg från idealvikten.


                                                     


Det här med pengar är så konstigt. Ville spara 5-7000 kr varje månad nu fram till resan men det kommer inte gå tror jag. Denna månad hade vi ändå mycket över men lyckas spara ca 4000 kr och visst det är ändå mycket men jag är rädd att vi kanske inte hinner spara ihop till resan... Resan kanske vi hinner spara till men fickpengar behöver vi ju också. Hur gör vi då?
Förstår knappt inte vart pengarna tar vägen men det har varit en hel del presenter denna månad och F har varit hos läkaren 2 ggr, maten har blivit dyrare. Så det är väl bara att kolla igenom kvittona så vet vi ju vart pengarna tar vägen.

Nästa månad får vi vara ännu hårdare med budgeten om vi ska klara detta!

Funderar på att säga upp hemtelefonen (telefonjack-nejtack =)och ha hemtelefon genom bredbandet. Någon som har det och har något att säga om det??

Nu får väl jag gå och hjälpa Alicia med städningen, hon putsar glas och dammsuger för fullt =)

Oj, vad vi saknar Engbloms, Alicia säger att hon blir ledsen så fort hon tänker på dem (Kalle mest)'

Ha en skön måndag!!


Och glömde nästan säga!!

Idag hurrar vi för barnens kusin Kevin som fyller hela 14 år!! GRATTIS gubben

Kryssning över, besöket över och vi är ledsna =(

Kryssningen var som den var. Det fanns ljuspunkter som rolig lek på kvällen innan läggdags "20 frågor", god frukost och gott sällskap. Plus att Simon vann en danstävling och Kalle en tipsrunda.
Men Henry var jobbig, löd inte och sprang iväg så fort han fick chansen...
Det var även svårt emellanåt för Ingela att hålla koll på tre nyfikna och ivriga killar.

Sedan fick jag en fruktansvärt jobbig huvudvärk och ett jobbigt illamående som höll i sig i några timmar... Tråkigt men nu mår jag mycket bättre.

Det tråkiga är att Ingela och pojkarna bestämde sig för att åka hem redan ikväll...

                                    
De ville ha en hel dag med pappa J vilket är helt förståeligt. Men det gör ändå ont... Jag och Alicia har varit väldigt ledsna och är fortfarande mycket ledsna. Barnen kommer så bra överens och trivs så bra tillsammans. Ingela är en sådan underbar person, trygg, generös, rolig och bestämd. Jag känner mig trygg och hel i deras sällskap.
Att bo långt ifrån sin familj gör ont. Jag önskar att vi bodde mycket närmare varandra och kunde träffas oftare.
Att flytta ner känns som ett jobbigt och nästan omöjligt projekt. Framförallt när det gäller jobb. Vi måste ju ha jobb innan vi flyttar. Bostad kan lösa sig med tiden då vi har flera vi kan bo hos. (?)
Vi får se, men som det känns nu så vill jag bo närmare min familj.

Jag trivs häruppe med mycket men man måste välja. Jag vet att jag skulle stormtrivas i Skåne, vill inte bo i Malmö men i en mindre stad i Skåne. F har inga problem med att flytta ner heller. Det enda han är rädd för är alla utflykter han tror vi ska göra hahaha
Vi får se helt enkelt...

Imorgon har vi ju ännu en ledig dag, skönt! Ska riktigt vila och umgås med min underbara familj!

Kramar på er!!

Glad Påsk

Här är det en verkligt glad påsk med massor av påskgodis. 29 kronor kilot på Ica Maxi innebar att vi köpte hem drygt 4 kg godis tillsammans. Nu har barnen precis letat upp sina påskägg. De har fått från Ingela och gänget, från mormor och från oss... Och ändå finns det massor över. Känner mig äckligt mättad av allt godis...

Igår var vi ute hela dagen, först var vi på Tekniska Museet där barnen verkligen hade det roligt. det jobbiga är att hålla koll på alla och de lyder ju inte för 5 öre...
Sedan åkte vi till Heron City och åt god mat. Sedan fick barnen leka en stund innan vi dumpade de hemma hos F.
Sedan stack jag och Ingela och handlade så vi var rätt trötta när vi äntligen lagt barnen och sjönk ner i soffan...

Idag tar vi det lite lugnt, packar och förbereder oss inför kryssningen vi ska på ikväll. Båten går vid 18.00 och där blir det full rulle. De har ju ett speciellt kryssningsprogram för barn på båten där det ingår bl.a. barndisco, godisbingo, dockteater, tävlingar m.m. Ska bli kul!

Ni får ha en fortsatt skön påskhelg

Kramar

vill ni se bilder från igår surfa in på http://ingells.blogg.se

Påskledig =)

Ja, nu är vi lediga i 4 härliga dagar. Skönt!

Min syster Ingela och hennes tre pojkar är hos oss nu. De kom hit igår. Idag fick Alicia och Henry vara hemma med dem när jag och F jobbade. Det var drygt att jobba men nu är det över.
Tyvärr kommer ju dagarna gå alldeles för snabbt så snart är det tisdag igen...

Nu ska vi kolla på film och mysa med gottogotti. Håller på att gå upp allt jag gått ner blää men på måndag då blir det nya tag!

Imorgon ska vi iväg någonstans, vart har vi inte bestämt än men det blir säkert kul vart vi än hamnar.

Glad Påsk på er!!!


RSS 2.0