Helgen gick i rasande fart

Och vila har jag ju inte gjort som vanligt... Julpynt, julbak, gäster, förkyld men hyper Samuel, städning och helgen försvann. 

Och det blev ingen varuhusfotografering för där var för lång kö för Samuels tålamod... (Eller mitt?)

Fjärde o näst sista praktikveckan i antågande. Ska börja på hemtentan denna veckan så det inte blir så stressigt sista dagarna innan den ska in. JulmyslördagJulpyntat och bakat pe
pparkakor. Ali o Henry är på barnkalas just nu o vi ska åka till varuhusfotograferingen på Ica Maxi. Samuel ska fottas 😊

Ha en fin helg

Nu är F svensk på riktigt


Efter dryga 21 år i Sverige så fick äntligen F svenskt medborgarskap. Det har varit en lång väg o strul med att få hans nigerianska pass för att bevisa hans medborgarskap men nu är det över!!

Glädjen är stor

Godkänd på den stora tentan och det känns great 👍😄

Sedan fick jag sätta pvk i veckan och lyckades en gång. Misslyckades andra gången men det kändes ändå bra. Lärt mig så mycket denna veckan och det är så det ska vara!

Mittbedömningen gick bra den med och nu ska min SSK släppa mig mer att gå in till patienterna ännu mer självständigt! Glad, glad, glad. 

Dessutom så hörde jag att en nyexad fått 29500kr i lön. 😊👍

Trevlig helg

Blodprov - checkIdag fick jag äntligen ta blodprov! 3 stycken och det gick perfekt! Så glad o nu i efterhand tänker jag "det var väl inte så farligt" haha 😄

long time no see

Sämsta bloggare I know... Har man en blogg bör man blogga regelbundet men tyvärr har jag varken haft tid eller lust =(
 
Jag har praktiserat i två veckor nu och det känns bra! Jag känner mig hemma och det är väldigt lärorikt. Min handledare låter mig göra mycket saker. Jag får rapportera vid personalskifte, administrera läkemedel åt patienterna, ta ankomstsamtal med nya patienter, tagit vitala parametrar (puls, blodtryck, temp, stick i fingret) och det känns bra. Tyvärr inget blodprov eller insättning av PVK än men jag har tre veckor till på mig att få göra det. På min avdelning så gör undersköterskorna alla kliniska prover. Sjuksköterskan pratar med patienterna, rapporterar till kolleger, rondar med läkarna och journalför and that´s about it. Just det de ringer runt till olika instanser och så också. Undersköterskorna sköter all omvårdnad, prover, mat m.m.
 
 
 
Annars rullar det på härhemma. F´s jobb har ändrat hans arbetstider de dagar jag börjar 07.00 så han hinner lämna så det var sjyst av de för ovanlighetens skull.
 
Nu i helgen kör jag simträning med Alicia som har simtest på tisdag, 150m bröst och 50m rygg och det kommer troligen inte bli några större problem men vi övar ändå.
80 lussebullar bakade jag idag så vi har till både jul och Henrys kalas.
 
I år kommer vi missa både Henrys och Samuels Luciatåg =( Det är min sista praktikdag och dessutom slutbedömning med min lärare och handledare. F jobbar.
Dessutom är det Henrys födelsedag den dagen och jag kommer inte kunna vara med och sjunga för honom på morgonen, har aldrig missat det =( Jag börjar 7 och vill inte väcka allihopa innan 6 för att sjunga för honom. Så de får sjunga själva.
 

Nästa vecka blir det mittbedömning med min handledare och lärare men det går säkert bra. Känns så i alla fall =)
På fredag får vi reda på resultatet på stora tentan...
 
4 veckor till jullovet, längtar! Nästa helg ska vi julpynta och baka pepparkakor är tanken. Jag jobbar måndag-torsdag denna vecka som kommer. På fredagen ska jag åka till vårt träningscentrum och öva på de praktiska grejer vi ska examineras i. Fullt upp som vanligt med andra ord...
Men nu är jag helt slut, så kommer vila ikväll så blir det nya tag imorgon.
 
Har säkert missat en massa saker jag tänkt skriva men hjärnan känns grötig...
Nya arbetspjucks, skobidrag existerar icke inom vården tydligen...
 
Jobbklocka =)
 
 
 
 

Guten abend

Dags för ett inlägg kände jag. Vad har hänt sedan sist?
 
Första snön föll i veckan men nu är det borta och vi har 9-10 grader varmt igen
 
 
Förra veckan bestod av fyra dagar hemma insjunken i studier. Mycket intensivt men jag har lärt mig massor. En dag åkte jag till skolan för ett seminarium. På lördagen var det så dags för den stora tentan i vårdvetenskap, medicinsk vetenskap och farmakologi. Det kändes helt ok efteråt, jag svarade på allt mycket utförligt och försökte få med allt jag kom på. Hoppas nu på att få godkänt men jag vet att jag gjorde vad jag kunde.
 
Mindmaps...

Söndagen bestod av städ ochtvätt för det är något som försummas när man pluggar... Det var ju Farsdag också så Felix fick lite smått och gott av oss, strumpor, boxershorts och t-shirts sådant som han aldrig köper själv men behöver =D Annars var det ett sparsamt firande.
 
but first let me take a selfie

Idag började vår nästa kurs denna termin, V32 och den heter Verksamhetsförlagd utbildning, somatisk vård. Vi var i skolan hela dagen för nformation och en föreläsning i pre, per och postoperativ vård. Nu kör praktiken igång på riktigt. Vi börjar imorgon men min SSK är ledig så jag börjar på onsdag så det blir bara två dagar denna -.veckan och som kompensation jobbar jag 5 dagar nästa vecka. Tiderna kommer vara 7-15.30 eller 13.00-21.30. Problemet är morgonen, jag hinner inte lämna och hinna vara på plats till 7... F börjar ju 5/6 varje dag.
Alicia är för liten för att lämna och ha det ansvaret även om det bara rör sig om en kvart innan hon kan lämna på förskolan som öppnar 6.30. F har bett om att få byta arbetstider dessa 5 veckor men vi får se om det går. Annars får han vabba eller något, åååhhh jobbig sits...
 
Så imorgon är jag ledig mitt i veckan, och det känns helt otroligt! Jag ska gå och shoppa lite tänkte jag, behöver skor, kofta och lite annat roligt.
 
måndagmorgon, svårväckta =)
 
Filmer jag sett i helgen
 
En bra thriller med bara "black americans" vilket är ovanligt. Den var bra! Forest Whitaker spelade så sjukt bra.
 
The seasoning house. En ovanlig thriller, den var inte superbra men klart sevärd om man gillar blod och lidande.
 
Ha det bra nu allihopa!
 

HalloweenSöndagslunk

Jag glömde nog berätta i förra inlägget att min äldsta syster Monika och hennes Rolf var hos oss och hälsade på förra veckan. Det var roligt att få besök av släkt, saknar mina syskon, syskonbarn och mamma väldigt mycket speciellt om helgerna. Vi kunde träffas oftare och mer spontant.
 
I veckan har vi varit och köpt vinterskor åt barnen, på Skopunkten. Jag vet att de inte har bästa kvaliteten men skorna håller ändå bara en säsong. Så 3 par vinterskor för drygt 600kr tycker jag är toppen!
 
Jag var hemma och pluggade i måndags och tisdags plus vabbade. Samuel har varit hemma några dagar/vecka i 4 veckor nu... Förkyld och hostig och det liksom kommer och går =(
Hösten är alltid värst för oss speciellt när barnen går/gick på förskola... Det är mitt pluggande som drabbas men jag pluggar trots han är hemma men det känns distraherande såklart...
 
Onsdag-fredag har vi varit på Södersjukhuset och vi har fått öva på praktiska saker som omläggning av CVK(central venkateter), venprov, PVK (perifer venkateter), blodinfusion och steril metod vid såromläggning. Det har varit skitkul! Mycket att hålla reda på och lätt att göra fel men övning ger färdighet. I december har vi examination i praktiska övningar som insättning av kateter samt omläggning av CVK. Så under VFU (praktiken) får vi öva på detta, på riktigt =D
 
I fredags hade vi Halloweenfest. Barnens kompisar kom över och två vänner till mig. Vi klädde ut oss, åt Halloweenig mat och åt en massa skit =D
Barnen gick trick or treat och de fick ihop en del men de flesta stänger snabbt dörren och är riktigt tråkiga!! Ingen kom till oss och trick och treatade, boring people haha.
 
 

Anna och D sov över hos oss så det var roligt! Mindre roligt var att jag somnade 22 när jag nattade Samuel och sov till 09.00 nästa morgon...
Lördagen bestod av veckohandling, tvätt, lite städ och det enorma diskberget och på kvällen såg jag en rolig film
 
22 Jump street
 
Idag, söndag har jag börjat plugga på riktigt inför tentan på lördag. Jag ska ta några sjukdomar m.m. per dag, läsa, mindmapa och göra gamla tentafrågor/instuderingsfrågor. På fredag ska jag köra igenom allt en gång och sedan bör jag känna mig redo... Tentan är nästa lördag 14-17 så ni får gärna hålla tummarna åt mig då!!
Och nästa vecka börjar min praktik, nervöst men skitkul! Har inte hört av min praktikplats så måste ringa de imorgon. Vill ju ha schemat och kunna planera hur vi sak göra med lämningen av Henry och Samuel...
 
4 veckor läskfri men tyvärr så klarar jag inte att hålla en bra kost och träning, är besviken på mig själv...
 
ha det gott
 

 
 
 
 
 

RSS 2.0