Det otroliga har hänt igen

Jag har nu avslutat ännu en hel arbetsmånad, 3 månader på raken har jag arbetat (förutom 2 föräldralediga dagar i december). Helt otroligt att få en full lön i mars igen :-)

Körde moppe idag och är helt slut nu, var ute i 4 timmar och 20 minuter. Skithalt och mycket post, till varenda j-a brevlåda...

Nu tvättar jag för fullt, ûbermycket tvätt för mina barn är riktiga lortgrisar och vi får inte tvättid så ofta här.
Nu ska vi ner och hämta upp sista lasset.

Ha en fortsatt trevlig fredag, snart är det dags att sova, är skidatrött

Ciao

Idag hurrar vi för kusinen ElliottHipp hipp hurra på Elliotts 4-årsdag!!! (Brorsan Eriks son)

Önskar vi kunde vara på ditt roliga kalas på söndag... Saknar dig!

Kramisar från oss

Idag är det 7 år sedan...

... som jag skakande och nervöst körde upp hos vägverket och klarade det. Jag har nu haft mitt körkort i hela 7 år!! Det tog typ 10månader och kostade dryga 15-17000 kr som jag själv betalade varje krona av. Det är en av de bästa investeringarna jag gjort i mitt liv.
Jag älskar att köra bil och speciellt vår fina Audi. Den börjar komma upp i ålder tyvärr och om något år så blir det nog att vi säljer den och köper en ny. Gärna Audi eller Volkswagen.

Nu håller jag på att laga Crispies och pommes som vi ska ha till middag, gott!

Ikväll ska jag se Lyxfällan på Tv3 klockan 21.00, mycket intressant och lärorikt program. Har lärt mig massor och verkligen styrt upp vår egen ekonomi med hjälp av deras tips!

Ikväll blir det till att betala räkningar också, mindre roligt. Men jag fick en bra lön denna månad så vi kan troligen även spara undan pengar till sämre tider :-)

Ha en skön torsdagkväll


Onsdagkväll

och alla sover härhemma. Barnen somnade innan 20, überskönt och Felix somnade i soffan innan 22. Han var ganska upprörd för att "svensk" tv inte visar Champions Leage... Han älskar sin fotboll :-)

Annars har dagen flutit på som vanligt. R kom över så barnen fick leka en stund och vi snacka skit. Trvligt med spontanbesök sådär mitt i veckan :-)
Slängde ihop någn middag av det jag hade hemma och det var mumsigt gott. Fläskfilé, bacon, Creme Bonjour Vitlök och lite matgrädde. Stekte köttet och rörde ihop allt, mumsigt och tyvärr räcker det bara till en matlåda imorgon så Felix får det. Så äter jag mackor till lunch, som vanligt.

Är så trött på att vara arg på barnen, speciellt Alicia. Hon är i en sur och vresig ålder just nu. Så tråkigt när jag vet hur rolig och pysslig hon kan vara. Henry har blivit mycket lugnare och lyssnar på mig! Han slåss knappt längre och kan leka med andra barn. Men han retas med Alicia, tar hennes saker och vill att hon ska bli arg.

2 arbetsdagar kvar denna månad och frågan är om jag kan klara mig även denna månad?? Alltså från att vabba, har inte vabbat sedan november, tro det eller ej!? Jag bara väntar på att barnen ska bli jättesjuka, denna vintern har de varit otroligt friska om vi jämför med förra vintern. Otroligt skönt att få jobba och tjäna pengar! Men som sagt vilken dag nu så smäller det, då blir väl hela familjen riktigt sjuka...

Ha en fortsatt bra vecka på er

Jag klarade det :-)

Jag körde moppen helt själv och klarade det på 3,5 timmar. Moppen ramlade 2 ggr och första gången flög posten ut och det var jobbigt... Andra gången ramlade den i en backe och det var svårt och TUNGT att få upp den igen.
Huvudsaken är att jag klarade av det och är numera både en cykel, moppe och bilbrevbärare :-)

Nu har Sara också åkt hem och det är tomt i huset igen. Roligt med besök  men tråkigt när de åker hem...

Annars har det inte hänt så mycket här. 

En lite familjehistoria från Johnsons då:

Felix´ föräldrar var i mina föräldrars ålder. De fick 8 barn tillsammans, 5 pojkar och 3 flickor. Felix är nummer 6. Han är född som tvilling men hans bror dog efter några veckor. Det var en man som gick förbi deras hus när de låg på en filt och då sade han till mamman att den ena bara följde med den andra över och att han kommer dö. Han dog ett tag efteråt...
Felix skulle hetat Kyende och brorsan Taye (tvillingnamn) men de döptes om efter mannens besök. 

Felix pappa hade även en andra fru, vanligt i NIgeria på den tiden, mindre vanligt nu. Med henne hade han ett barn säger Felix. Han älskade mest Felix´ mamma och vet inte hur mycket tid han spenderade med andra frun. 

Felix´ pappa dog i en bilolycka och lämnade 6 barn efter sig. En syster dog när hon var liten. Felix var bara 2 år när pappan dog och hans lillebror endast bebis. De bodde då i Ghana och där är alla barnen födda. Men efter pappans död flyttade hon tillbaka med alla barnen till Nigeria.

Där gifte hon om sig och fick 3 barn till, 2 flickor och en pojke. Felix mamma dog 1995 och en till syster dog i samma veva och lämnade 5 unga döttrar efter sig. Mycket tragik i denna familj.

Egentligen hette Felix och hans familj Obasa i efternamn men när pappan dog så behandlade hans syskon mamman och barnen dåligt. Då bytte de efternamn till pappans förnamn istället Johnson. 

Felix och hans syskon har 20 syskonbarn emellan sig. En bror bor i Malmö, en bror bor i Schweiz och resten av syskonen i Nigeria. Tyvärr har syskonen splittrats och vissa pratar inte med varandra, Men vi brukar träffa alla när vi åker ner. 

ha en trevlig tisdagkväll nu

Hey hey hey

Hoppas alla har det bra i snön!

Lite kort om helgen då. I lördags åkte vi till Heron City med Anna och barnen. Barnen fick springa av sig och bråka av sig när vi åkte hem. Sedan blev det melodifestival och rätt låtar vann men jag tycker Mollys låt var så fruktansvärt tråkig och vanlig... EMD:s var catchig och bra.

Igår (söndag) så hade vi besök av Anna, bebisen Lykke och Gabriel. Jättemysigt och trevligt som alltid när vi träffar dem. De sov även över. Sara har varit här hela helgen och nu är Emma och Sara i stan. De åker hem imorgon.
Önskar vi hade haft mer tid att umgås...
Lykke är ju bara så söt, världens goaste lilla bebbe :-)
Henry och Gabriel hade jättekul ihop, Henry var så lycklig och ville inte lägga sig. Han somnade vid 23.00...

Snökaos har i här typ. Svårt att cykla och sådär. Imorgon ska jag köra moppe själv och lite ångest för att ramla moppen...

Ha det så bra sålänge

Lördagen lunkar på

Ja, nu är lördagen i full gång.

Alicia är på 5-årskalas och har roligt. Vi andra tar det lugnt nu. Jag har precis bokat en gratisresa med Viking Line till Mariehamn. Eftersom vi bara kan på lördagar och eftersom jag väntat några dagar med att boka så var det ju ganska bokat så det blir inte förrän 2/5.
Barnen är redan uppspelta, alla tre ska med. Första gången de åker på kryssning så det blir roligt!

Nu ska jag fundera på min/vår semester eftersom vi måste ha lämnat in det redan på fredag. Jobbigt att behöva bestämma så långt innan men har en liten aning om när jag vill ha ändå.

Nu passar jag W och D för Anna är och får en ny frisyr. Orkar själv inte ta tag i mitt hår, sätter alltid upp det.


Fan, också

Hade skrivit en lång historia om Felix´ familjen orkar inte skriva om det nu. Det får bli senare

Idag är det nio år sedan

jag började jobba på Citymail, numera Bring Citymail.

Vart har åren tagit vägen? Det har varit en hel del förändringar på företaget, byta av ägare, chefer, lokal, färg på kläder, arbetsrutiner, namn m.m.
Allt går att göras bättre är Bring Citymails motto.

Jag trivs bara bättre och bättre otroligt nog. I början ville jag sluta varje vinter typ. Nu ser jag fördelarna med arbetet, jobbar 30-35 timmar i veckan, får heltidsbetalt. Är ute i fiska luften 2-3 timmar per dag. "Jag ta inte hem jobbet." 
Kan hämta barnen i bra tid varje dag, 1-2 dagar/månad blir det vid 16.30-17. Ingen stress hem, utan vi har tid att leka en stund ute och sedan hem och laga mat.
Man kan lätt utvecklas inom företaget om viljan finns. Jag är ju coach, platsledare just nu men funderar på att bli mer men vi får se :-)

Nackdelarna är att det inte är ett prestigefyllt jobb, ett skitjobb i andras ögon. Lönen kan aldrig bli så hög som akademikers löner. Men jag har trots allt en helt ok lön (20800 kr) men så har jag jobbat i 9 år också. Jag började på 12000kr...
Det är fysiskt jobbigt och smutsigt :-) Orkar man jobba till 65-70 års ålder??

Jag har ju en inre dröm, att bli barnmorska. Men tanken på att leva på CSN och betala tillbaka på CSN skrämmer mig, synd att det ska vara så! Ibland ångrar jag mig att jag inte pluggade direkt efter gymnasiet men då visste jag faktiskt inte vad jag ville bli.

Trivs ni på era jobb? Eller drömmer ni om något annat?


Fredagkväll

Godkväll därute!!

Även idag gick det bra med Henry på morgonen så det var verkligen brist på sömn som fick honom att gå i taket om morgnarna. Nu fortsätter vi lägga dem 19.30-20.00 om vardagarna.

Idag var det lugnt på jobb, jag var inne på kontoret hela dagen och fixade med områdena inför nästa vecka. Nu har vi fint besök från Malmö. Barnens kusin Sara är här nu i några dagar. Så Emma är ju superglad såklart :-)

Resten av familjen, Gabriel och bebisen Lykke och mamma Anna kommer på söndag och är med oss hela dagen förhoppningsvis. Roligt att träffas igen!

Nu har jag lärt mig hur man startar en bil med stendött batteri med hjälp av startkablar. Alltid lär man sig något nytt. Det var inget svårt och bilen startade direkt.

Nu ska vi strax titta på film och njuta av kvällen!

Ha en trevlig fredagkväll och lördag!


Ont i magen

Orolig mage och är orolig för kräksjuka. Känns som det går runt rätt hårt här i Norsbrog just nu... Hoppas det lugnar ner sig snart.

Imorse hade Henry varit snäll som ett lamm och inte bråkat alls :-) Så idag fick de lägga sig innan 20.00 också och de sover gott fortfarande. Skönt att få pigga och glada barn plus en helkväll med tv/dator/Felix :-)

Nu kommer en ny släkthistoria:

Min mamma föddes 1938 i Malmö och är uppväxt på Möllevången. På den tiden var det fint stadsfolk som bodde där. Hon var enda barnet och båda hennes föräldar jobbade på Televerket. Ovanligt att kvinnorna arbetade då. Min mamma hade en barnflicka som passade henne.

Min mamma och pappa träffades då min mamma endast var 14 år och min pappa 23 år. Min morfar och pappa var inlagda på samma avdelning på sjukhuset. Min pappa hade fått en allergisk reaktion över hela kroppen då han tvättat sig med tvättmedel... Min pappa och min morfar höll kontakten och blev goda vänner. Han kom ofta hem till dem och då började han intressera sig för min mamma. Det tyckte inte min mormor om!

Min pappa var tjejtjusare och hade flera på gång hehe. Han var även förlovad med en rom när han träffade min mamma. Romen var döende och min mamma fick följa med och hälsa på henne på sjukhuset... Skumt!
Mina föräldrar började gå på bio och dejta litegrann, förlovade sig när min mamma var 19 år, gifte sig när hon var 21 år och hon bodde hemma i två år efter hon gift sig. Då äntligen flyttade de ihop.

De fick 9 barn tillsammans, 5 flickor och 4 pojkar. Jag är nr: 8. Det är 20 år mellan äldsta och yngsta barnet. Vi har 14 syskonbarn tillsammans.

Fortsättning följer...

Igår skrev jag att min farfar och farmor fick 12 barn tillsammans men de fick egentligen 13 bar, skrivfel.

Ha en skön kväll och fredag

Kors i taket

Henry och Alicia somnade innan 19.30 idag. Vi satte hårt mot hårt och de fick kvällsmat redan 18.30, saga vid 19.00 och sedan nattade jag, Alicia och Felix, Henry och de somnade ganska snabbt.
Henry har inte vaknat upp men Alicia kom ut vid 21.30 efter att hon kissat i sängen. Hon lär väl sova hela nätterna när hon är torr om natten. (Får vi hoppas)

Hmm annars har dagen flutit på och jag kollade precis på Greys anatomy :-) I like it.

Här kommer en första historieutsaga från Poulsens familjen. Mycket kommer låta otroligt men det är sant.

Min pappa föddes 1929 i Holsterbro i Danmark (RIP) och flyttade till Sverige när han var runt 20 år. I Danmark hade han bl.a. jobbat som clown. Men Danmark efter 2:a världskriget var mycket svårt sargat och folket fattiga. Väl i Sverige så var han fortfarande fattig och sov en del nätter i portar. Arbetsmarknaden var god ändå så han fick en hel del spännande jobb. Han var bl.a. "skogshuggare" i norra Sverige. MIn pappa var också boxare en tid.

Min farmor var hittebarn och hittades i en babykorg vid min farfars föräldrarhem. Hon växte upp hos dem och min pappa trodde hon var franskättad p g a att babykorgen var mycket fin och hon hade fina kläder. Jag tror hon var en pigas barn, ev. med husbonden? En "oäkting" och förmodligen dansk. 
MIna farföräldrar gifte sig och fick 12 barn tillsammans. En son döptes till Knud som senare dog. Sedan fick de min pappa och döpte honom efter sin döde bror, Knud. Skumt tycker jag men sant!

Min farmor dog i bröstcancer när min pappa var 9 år och min farfar gifte om sig med den 30 år yngre barnflickan. Vi antar att de hade haft roligt redan innan... Tillsammans fick de fyra barn. Min pappa har/hade alltså 16 syskon totalt.
Min farfar var 72 år när han fick sitt sista barn! Det skiljde upp till 40 år mellan hans äldsta och yngsta barn.

Det får räcka för idag, mer spänning imorgon!

Ha en skön kväll och dag imorgon

Tvättstrul

Hallå på er! Har precis tvätta och allting strulade. Torkskåpet funkade inte, den stora tvättmaskinen stannade innan den hade centrifigurat tvätten så den var kall och drypande blöt... Sedan lade torktumlaren av också... Så nu hänger det tvätt precis överallt härhemma. Ska gå in och anmäla all felen på hyresvärdens hemsida så de fixar det. Annars har vi inte gjort så mycket idag, jobbat och lekt på lekplatsen lite. Nu ska jag titta en stund på tv, har lite abstinens då jag inte tittat på tv på 2-3 dagar :-) Ta det lugnt därute Just det, tänkte börja berätta små anekdoter om min släkt för er intresserade. Har en gedigen släkt med många roliga och intressanta historier. Det blir en liten grej varje dag om jag hinner. Just idag hoppar jag över men lämnar er med spänning om vad jag kan tänkas skriva om imorgon :-) Godnatt

Måndagkvällen är på g

Ja, barnen sover ännu inte. Eller Alicia sov och Henry inte, sedan vaknade Alicia och kom ut. Nu försöker F lägga dem... Är så trött i huvudet av allt bråkande från Henrys sida.

F berättar om vilka helvetiska morgnar han har för att få upp honom och på honom kläderna. "Jag kan, jag kan"
Det är lika svårt att hämta honom från förskolan och hem, han vill inte hem och absolut inte ta på sig. När vi väl kommit hem då vill han inte ta av sig utan ligger och skriker i 10-20 minuter...

Igår ville Alicia spela fotboll igen och var med hela lektionen och var glad. "Mamma, jag rörde inte bollen med händerna" Det var det hon hade gjort gången innan och blivit tillsagd för.
Sedan var vi på 2-årskalas för D och det var roligt och många goda bullar blev det.

Idag har det inte hänt så mycket annat än jobb och bråk med barnen...

Ska se någon dokumentär nu klockan 22.00, på tv3 om några ungdomar som vill skönhetsoperera sig.

Ha det gott därute! Det löser sig, det ordnar sig alltid!!!

Roliga saker Alicia sagt som 2-3 åring

Måste dela med mig av några saker Alicia sagt som mindre.


Jag: Jag är så snurrig (efter att hon snurrat runt mig i datorstolen)
Alicia: Mamma, jag hämta papper

Hon trodde jag menade snorig :-)Jag: Wallace har fått vattenkoppor, stackars honom.
Alicia: Men jag har ändå fått Pippikoppar.  *stolt*

Hon hade precis fått en Pippi Långstrump servis :-)


Vi var ute och gick när hon plockade upp en hundbajspåse, Alicia plockar alltid upp en massa skit...
Jag: Nej, släng det Alicia, det är en hundbajspåse!!
Alicia: Bajsar hundar i påsar?? (med förvånad min)Shit vad jag skrattade och fortfarande skrattar när jag tänker på dem, speciellt den med hundbajspåsen.

Idag hurrar vi för min storasyster Karin

Hipp hipp hurra för min storasyster Karin som blir hela 43 år idag!!!

Glad alla hjärtans dag på er därute! Vi gick och köpte pizza precis och hade vår lilla hjärtemiddag hemma i köket. Men hos oss är alla dagar alla hjärtans dag :-)

Igårkväll fastnade  jag vid youtube, så himla mycket att titta på!!

Henry verkar nu vara helt ok igen förutom lite slemhosta men Alicia verkar vara på väg att blii sjuk. Hon har en förskräcklig hosta som gör att hon kräker upp slem men hon är inne på tredje dagen med Bilsolvon så jag hoppas det vänder innan måndag annars blir det VAB för mig...

Ikväll skulle jag och Felix dricka vin och mysa lite men Alicia har somnat och då lär hon inte somna tidigt... Men men vi får se, vi kanske dricker och myser hela familjen :-) Inget vin för barnen då :-)

Nu ska jag surfa vidare!!

ha en trevlig kväll med era älsklingar

Rolig nigeriansk mixkolla in www.africanremix.com skitroligt speciellt för oss som känner nigerianer :-)

Nigeriansk musik :-)


Fredagen den trettonde *uhu*

Inatt har vi (Felix) inte haft det lätt. Vår lilleman har gnällt, gråtit och skrikit hela natten (23-05) och bara velat vara med pappa. Innan läggdags ville han att vi skulle sticka knivar i hans öron... Vi antar att det var öronen som spökade så pappa Felix vabbade idag så de har mest sovit hela dagen. Alicia fick gå på dagis och är nu hos en kompis och leker ett tag.
Henry är annars ok,  ingen feber och vi tror att spänningen i öronen släppt, jag är så glad att vi satte in rör på honom. Underbart att slippa pencillin var, varannan månad.

Jag trodde jag skulle få vabba idag men Felix hade ju knappt sovit så det var ju bättre att han var hemma. Jag har faktiskt inte vabbat sedan november och det är helt fucking unbelievable. Om man jämför med förra vintern då jag nästa var hemma mer än på jobbet... Bara för det blir väl barnen jättesjuka och så blir jag hemma hela näxta vecka...

Inatt drömde jag att jag fick min lönespecifikation för februari och det var mindre pengar än jag skulle få. det var en massa avdrag och skit som löneavdelningen inte riktigt kunde svara på... Vilken mardröm för jag ska ju få en hyfsad lön denna månaden ju :-)

Nu ska jag in i duschen och iväg och göra min favorithobby handla mat :-)

Vet inte vad vi ska titta på ikväll men absolut inte Let´s dance i alla fall! Kanske någon film?

Ha en skön fredag allihopa!!

Denise 2 år idag!!!Idag hurrar vi för Denise om fyller hela 2 år idag!! Hipp hipp hurra! Vi kommer att fira henne på söndag hemma hos A och N. Nu ska vi bara hitta någon passande present?!

Annars har dagen flutit på bra idag, slutade vid 15.00. Vi hittade inte Alicias vinterskor när jag hämtade barnen, letade överallt... Personalen skulle leta igenom alla 7 avdelningarna och se om de kunde hitta dem. Föra året försvann hennes vinterjacka... Inte roligt, det kostar ju pengar! Hoppas någon tagit skorna av misstag för vi har knappt råd att köpa nya nu liksom.

Kollar på det där Migrationsprogrammet från England som går på Kanal 5 klockan 20.00 på torsdagar. Intressant att se, över en miljon människor utan papper bor i England. I varje program är det minst en nigerian som de tar och ska utvisa... Undrar hur många invandrare som bor illegalt i Sverige?

Nu ska jag värma upp några scones och mumsa på :-)

Godnatt på er

Gårdagen

Orkade inte sätta mig vid datorn igår men nu är jag inne en sväng.

Igår fick jag köra moppe igen och det känns helt ok men det kommer ta tid för mig de första gångerna själv ute. Att hitta runt och komma in i rätt rutiner m.m. för utdelningen. Men men sådant är livet :-) Vi fick punktering på ena moppen igår också så det var inte så lyckat.

Urinflödesmätningen gick bra för Alicia. Hon hade nu inget urin kvar i blåsan och det är bra men födeskurvorna när hon kissar visar på en överaktiv blåsa. Vi ska träffa läkare nästa torsdag och få mer ingående svar på testerna och förhoppningsvis rätt hjälp för henne. Hon kissar 1-2 ggr per natt, varje natt... Henry har ockå kissat i sängen inatt och igårnatt men vi fortsätter och hoppas det vänder igen.

Halt idag

Så halt att jag ramlade med postcykeln på rundan. Jag körde på en grusväg som var helt istäckt så det var bara att glida med och ramla så mjukt som jag kunde. Har lite blåmärken och ömt är det på ena armen och benet...

Imorgon ska jag ut på moppen igen och är lite rädd för att ramla med den. Får försöka köra försiktigt.

Annars har det varit lugnt idag, slutade strax efter 14.00, hämtade barnen och Alicia var på sitt bästa humör... Skrek, grät och gnällde om att gå och handla ett smyckeskrin i centrum och ville inte alls lyssna på mig. Jag sade vi har inga pengar och Henry går det inte att gå med i centrum just nu.
Till slut när hon lugnat ner sig så frågade jag henne om hon förstått varför det inte gick och det hade hon.

Imorgon ska Alicia på ännu en flödesmätning av urinblåsan. Ibland vill de göra flera stycken för att få ett bra resultat. Hon kissar fortfarande i sängen 1-2 ggr natt, första gången efter bara typ 2 timmar... Hon får ingen läsk mer och mycket sparsamt med dricka på kvällen, kissar ordentligt innan läggdags. Jaja, vi får hoppas vi snart får rätt hjälp.
Henry däremot klarar av nätterna.

Ikväll ska jag titta på Top Model på Tv3 klockan 20.00 och sedan står det mellan en dokumentär på Kanal 5 om kvinnor som lever med män som är tranvestiter eller House på Tv 4. Vi får se vad jag kännde för då.

ha en trevlig kväll! Kämpa på därute, ni vet vem ni är!!!


Ont i huvudet

Har en sådan jobbig huvudvärk och har haft det av och till några dagar nu. Funderar på vad det kan vara? För mycket cola kanske? Jobbigt i alla fall.

Idag var jag på skyddsombudsträff och det är alltid roligt att göra något annat än att dela post. Träffade gamla skyddsombudskompisar och hade trevliga samtal :-)

Ikväll har jag kollat på Advokaterna som går klockan 21.00 på tv4 på måndagar. En svensk realityserie om en svensk försvarsadvokatsbyrå här i STHLM. Intressant att följa deras arbeten för att fria brottslingar.

Nu är det strax dags att sova, är så trött alltid och vet att det beror på dålig kost och för lite motion... Det blir ändring på det i mars för då har jag och Felix en utmaning. Vem som lyckas gå ner mest i vikt i mars!? Jag vinner väl som vanligt hehe. Har inte så mycket att gå ner men vill gärna gå ner en 6-8 kg inför sommaren. Men det jag vill helst är att bli fit igen, vältränad som jag var förra året.

Ha en skön tisdag gott folk

Ja, nu var helgen förbi igen...

Vad tiden flyger förbi på helgen, redan söndagkväll.

Idag har vi typ bara softat hela dagen. Alicia hade fotbollsträning men blev sur/ledsen igen för att det var för svårt... Nu säger hon återigen att hon aldrig mer vill spela fotboll- Vi får se hur hon känner nästa söndag, vill hon inte så får hon sluta så får vi hitta på någon annan aktivitet.

Jag har en orolig känsla i kroppen och jag vet inte vad det är. Precis som något håller på att hända. Jag tror det är oron över jobbet och förändringarna som sker där. Men även över andra människors oro och elände.

Orolig över mina barn och deras beteende. De bråkar, skriker, gnäller, lyssnar inte, är kaxiga och odrägliga även ute bland folk. Är alla barn så eller har jag fått de värsta? Är det vårt fel att de är såhär? Kommer de aldrig bli snälla och lydiga barn?

Orolig över ekonomin, kommer vi att klara oss ifall tiderna blir ännu sämre? Vart kommer finanskrisen sluta?

Jaja, känslan lägger sig väl med tiden. Allt ordnar sig och så kommer det nya problem.

Dessutom så kissar Henry på sig hela tiden nu och han som var så duktig... Jag förstår inte men jag vet att det kan komma bakslag. Nätterna går bra men på dagarna så kissar han ner sig trots att han vet när han är kissig och vet hur man gör på toan.

Jaja, ny vecka och nya tag

lördagen lunkar på

Skulle mysa och titta på en film igår men somnar såklart i soffan som vanligt...

De köpte spjälsängen, underbart, och de prutade inte ens så 500 kr rikare blev vi. De handlade jag mat för så de är nu borta. Nästa sak som ska säljas är skötbordet. Henry är så duktig och är i princip blöjfri. Lite olyckor här och där händer men det går framåt. 

Idag har vi tvättat och städat upp härhemma. Nu ska vi strax äta afrikansk gryta som Felix lagat. Sedan ska vi över till R ikväll och umgås lite. 

Blir nog att sova tidigt ikväll för jag var uppe innan 07.00 imorse.

Ha en fortsatt trevlig lördag


Fredagkvällen är på ingång

Måste bara först *stolt* berätta att jag körde moppe för första gången idag (på jobbet) och det var roligt :-) Mindre roligt var att det snöregnade och att det låg snö överallt vart vi än körde... Mina händer (fingrar) och fötter var helt stelfrusna... Plus att jag körde i 5km i timmen för jag var rädd för att sladda och ramla med moppen...
Bättre vantar och ett par ordentliga skor så går det nog bättre nästa gång. Gärna mindre snö också.

Lyckades även krocka med ett träd :-) Ja, så är det när man är ovan vid att gasa med handen...

Håller på att laga mat och väntar på en som ska komma och titta på spjälsängen och förhoppningsvis köpa åbäket så vi blir av med den. Den står i vardagsrummet och tar en hel del plats. Lite extra pengar skadar inte heller.

Idag fick vi reda på att Citymail kommer gå sämre i år än de räknat med, typ en sådär 80 miljoner i förlorade intäkter... Inte roligt att höra, så fler neddragningar på personalen kommer att göras och ev. stängning av en del nyöppnade kontor. Norsborgkontoret kommer inte stängas i först taget men vem vet vad som händer i framtiden? Dags att göra något annat då, kanske läsa till mitt drömyrke, Barnmorska?

Vad händer på era arbetsplatser?

Nu ska vi äta och sedan åka och handla mat när Felix kommer hem!

Ha en trevlig fredagkväll

Godkväll Sverige

Borde lagt mig för ett tag sedan men var bara tvungen att surfa runt lite först :-)

Slutade vid 13.30 idag, fett nice hehe. Gick hem och tog det lugnt innan jag hämtade barnen vid 14.30, sedan var vi ute och lekte på lekplatsen en timme.

Sträckläste min Familjelivstidning som man får om man är plusmedlem på www.familjeliv.se . Den är så bra att jag kan inte lägga ifrån mig den, många bra och intressanta artiklar för oss föräldrar.

Gjorde månadsbokslut för hushållsekonomin för januari och har undrat vart alla överskottspengar tagit vägen? Räknade ihop alla "mat och hushållskvitton" och fick det till 5500 kr! Shit vad mycket, vad vi äter och speciellt dricker. Vårt läsk och ciderdrickande är lätt 5-600 i månaden. Tänk vad vi hade kunnat spara om vi bara drack vatten!
Men jag måste ha min läsk! Har ni koll på er ekonomi? Alltså hur mycket ni spenderar på mat m.m.?

Har inte tittat på tv alls idag, otroligt va? Skönt med fredag imorgon och kunna mysa och slappa med familjen.

Hallå på er

Shit vad jag är trött på bråkiga ungar... Så fort vi kommer innanför dörren så börjas det med fighten speciellt dem emellan... Nej, jag ska sitta vid den datorn, den tv:n, spela det spelet m.m. Åh, jag blir så trött i huvudet.

Och sedan detta kallande: Mamma, mamma, mamma och en massa jag vill och jag vill blandat med du är dum, du är inte snäll... Att vara förälder är INTE lätt och att bli förälder är oåterkalleligt. 

Henry har nu klarat 4 nätter men kissade ner sig innan han, hann ut på toaletten imorse. Men det är sådant som händer, vi kör vidare. 

Nu ska jag laga lite mat och vänta på pappa Felix som slutar 17.30, nya arbetstider har han fr o m i måndags, 8.30-17.30, känns bättre.

Ikväll blir det Top Model på tv3 klockan 20.00, tufft val klockan 21.00 men jag väljer "Hodgkins" på Kanal5 och sedan blir det en "fetma" dokumentär på Tv3 klockan 22.00. Min pappa älskade också tv och planerade in hela kvällen med tvprogram, så nu vet jag vart jag fått det ifrån :-)

Ha en skön onsdagkväll 

Kallt som in i hundan

Orkade inte sitta vid datorn igår därav inget inlägg för er intresserade läsare.

Igår var jag på coachutbildning hela dagen och fick höra bl.a. hur dåligt Citymail går just nu. Denna finanskris drabbar oss alla. Alla kontor drabbas och ska dra ner på bemanning. Vi kommer att vara 8 i basbemanning fr o m 1/3 och det känns ok ändå. För vi har lite post och går hem flera timmar före schemat...

Idag var det jobb igen och det var kallt!! Att cykla till jobb och vara ute och dela post, riktigt kallt. Vi har isgata överallt och det är halt. Skönt att sista vintermånaden är på gång nu!

Henry har nu varit utan blöja 3 nätter i rad och klarat det! Pådagen hemma går det också bra men på dagis kissar han ner sig varje dag. De tyckte vi skulle vänta till vår/sommar innan han skulle sluta med blöja hos dem?! Jag tycker de kunde anstänga sig lite mer nu när det går så bra härhemma. De får väl ta ut honom på toaletten en gång i timmen eller något? Tänker jag fel?

Ikväll blir det Top Model 11 på Tv3 klockan 20.00 och sedan en dokumentär klockan 21.00 på Kanal 5 "världens minsta kroppbyggare"

Ha en trevlig tisdagkväll!

Kissfri natt, jihu

Första natten utan blöja för Henry och han klarade det! Han har sprungit ut på toaletten själv mitt i natten :-) Alicia klarade också sig inatt, härligt!

Det roliga är att hon har endast fått vatten som dricka om kvällarna i veckan men ändå kissat ner sängen. Igårkväll fick hon läsk som hon inte skulle ha enligt läkaren för det retar urinblåsan och man blir kissnödig fort. Ändå kunde hålla sig hela natten... Helt skumt men vi hoppas detta vänder!

Härligt att Henry är på god väg att bli helt blöjfri men han vill som sagt vara naken helst... Vi måste köpa boxershorts och testa om han föredrar det framför vanliga kalsonger. För vanliga kallingar vill han absolut inte ha trots att de är bprydda med Nalle Puh, Spindelmannen och fotbollar.

När vi skulle till Alicias fotbollsträning imorse så startade inte bilen... En granne hjälpte oss putta igång bilen och senare starta den med startkablar. Batteriet var lätt urladdat. Kylan plus att Alicia tänt en läslampa bak i bilen som stått på sedan i fredags är trolig orsak.

Om någon månad är det dags för service... Hatar service för då hittar de alltid fel som måste fixas och vi har inte råd... Blää men kan varken leva med bilen eller utan, det är verkligen en lyxvara nuförtiden.

Nu ska vi slappa resten av dagen/kvällen.

Glöm inte Trollkarlens heligheter på Kanal 5 klockan 21.00

Nya krafter inför nästa vecka


8 år sedan idag

så förlovade jag och Felix oss. Han hade precis kommit hem från en resa till Nigeria och hade saknat mig så mycket där att han visste att jag var den rätta :-)
Ringarna hade han köpt i Nigeria och var äkta guld och diamanter (HAHAHAHA). Efter en vecka var guldet avskavat och våra fingrar hela gröna... Så de åkte av, har kvar de någonstans.

Så vi köpte istället riktiga ringar på Guldfynd och de har inte färgat av sig än. Men oj vad många gånger jag tappat ringen... I tvättkorgen, på en "spelmaskin" på gröna lund, när jag duschat m.m. Varje gång har jag och andra letat med hjärtat i halsgropen och varit överlycklig när vi hittat den igen! Mina fingrar blev smalare efter jag fått barn men nu sitter de ok igen. Men om jag går ner 5kg så sitter de löst igen.

Tänk vad tiden går, åren bara springer iväg... Vi pratar mycket om att resa och när vi väl är stabila igen med ekonomin då ska vi resa till ett nytt land varje år typ. Inga charterresor utan jag vill uppleva kultur och sevärdheter, sådan är jag. Ingen strandmänniska alls utan åker gärna till storstäder.

Mina drömmar är Jamaica, New York, Los Angeles, Brasilien, Italien, Australien.
Har ni något drömresmål?


RSS 2.0