Valborgsmässoafton

F jobbade idag, barnen har varit ute och lekt med kompisar hela dagen. Jag själv har försökt städa men det är inte lätt med en 7-veckors som vaknar titt som tätt och som inte vill roa sig själv när han är vaken...

Köket tog 4 timmar att få klart... Nu är det halvstädat så resten får vi ta imorgon.

                                                   

Jag vägde mig imorse och vågen visade 79,6kg. Vågar min bror skriva ut sin vikt så vågar jag också. Så mitt första delmål blir 74,6kg och mitt slutmål är mellan 61-63kg. Visst kunde jag satsat på ett ännu lägre slutmål men jag är realistisk. Jag vill leva också, plus att jag är en 32-årig gift 3 barnsmor med dåliga fettgener =)

Jag kan tyvärr inte köra stenhårt p g a amningen men träna och utesluta allt onödigt ätande börjar jag med. Så får vi se om det hjälper. Jag cyklade i 30 minuter på min träningscykel ikväll.

F tog med barnen till en majbrasa men jag och Samuel stannade hemma.

Imorgon är F ledig och vi ska träffa A och barnen.

Ha en fortsatt trevlig vecka!! 

Söndagen den 29/4

Började inte bra. Samuel skrek och skrek av smärta, ville inte amma och var otröstlig. Vi trodde det var magen så vi lät honom vara naken och vaggade honom till sömns. När han vaknade skrek han också men inte lika mycket. Efter ett tag började han äta och var sig själv igen.

Men på kvällen efter badet så upptäcker jag att han är svullen över högra ljumsken. Jag kallar på F och han säger att vi måste till akuten. Barnen badar så upp med dem, på med kläder och så iväg. Vi åkte till Astrid Lindgrens barnsjukhus och fick hjälp ganska omgående. Tydligen har han ett medött ljumskbråck som ingen upptäckt.

Jag tror att det var tarmen som var i kläm när han skrek så mycket igår. Nu ska han opereras inom ett par veckor för de tycker det är bättre med planerad operation. Han har inte alls ont nu och mår som vanligt. Nu funderar jag på om det är därför han gnäller rätt mycket. Kanske har han känt av det och haft lite småbesvärligt sedan han föddes??
Min stackars lille 7-veckors kille. Vad mycket otur han haft i sin start i livet! Andningsstörningar, blivit stucken jättemånga ggr pga infektionsprover, snoppens kosmetiska missbildning och nu ljumskbråck...

Nu hoppas jag vi får tid snabbt för operation för det ser lite läskigt ut. Vi kan själva trycka tillbaka tarmen men den ploppar ner igen vid minsta ansträngning.

http://www.vardguiden.se/Sjukdomar-och-rad/Omraden/Sjukdomar-och-besvar/Ljumskbrack-hos-barn/

Om ni vill läsa mer om ljumskbråck, klicka på länken.

                                   

Lördag

Idag ringde min klocka redan 06.55 och det var dags för tvätt. Fanns ingen annan tid så jag fick tvätta 07.00-11.00. Samuel brukar vakna tidigt men just idag sov han såklart extra gott när klockan ringde...

                                          

Efteråt stack jag, Henry och Samuel och veckohandlade. Samuel vaknade nästan direkt inne i affären så det blev till att bära, försöka med nappen m.m. för att kunna handla. Samuel är bara glad när han äter och sover, han är rätt kinkig av sig annars. En riktig "pjeus", vet inte stavningen?!

Har gått igenom vad Samuel har i storlek 62 och det var en hel del. Ska köpa lite nytt i alla fall, bara för att det är så roligt att shoppa bebiskläder!!

Snart dags att stoppa undan bebiskläderna i 50/56. Ingen mer bebis härhemma ska bära dem. =(

                                        

Nu har jag skrivit lite matscheman och träningsscheman för på måndag börjar jag. Det finns inga ursäkter längre. Jag kan inte gå runt i mammakläder längre. Tyvärr måste jag göra det i alla fall 10kg till... Nu ska kilona väck men eftersom jag ammar så kan jag inte köra så hårt som jag vill. Men jag ska träna och försöka äta regelbundet och det viktigaste sluta äta choklad, kakor, chips m.m.
Men jag ska ta det lugnt, ingen stress. 9 månader upp, 9 månader ner. Jag har bara 6 kg till inskrivningsvikten men 19kg till målvikten...
Nu kör vi!!

Nu ska jag kolla bloggar, sedan gå och umgås med familjen!


Fredag

Tråkiga rubriker jag har men kommer inte på något vettigt. =)

Igår, fredag var vi hemma och kurerade oss ordentligt. Henry är nu också frisk och Samuels förkylning är mycket bättre. Igårkväll höll jag på i 5,5 timmar för att få Samuel att somna för natten. Till slut fick han ligga bredvid mig och amma tills han slutligen somnade. Han vaknade någon gång på natten, ammade och somnade om.

Jag har börjat skriva upp tiderna han sover och är vaken för att se om vi kan få in någon rutin. Det kan ju inte riktigt fungera ännu men kul att se. Han sov i alla fall totalt 6 timmar uppdelat på 4 gånger under dagen igår. Och så var han vaken totalt 10 timmar under dagen.
Just nu har F honom och så får vi se om han kan sova lite. Hade varit skönt att ha några timmar själva på kvällen jag och F men det lär väl dröja innan det blir så =)

Igår köpte jag något som ev. kan underlätta sövandet av Samuel på kvällarna.                                                

Brio Vyssan lull

Levereras fraktfritt! Passa på och lägg på andra produkter

Vyssanlull gör det möjligt att vagga barnsängen! En helsvensk uppfinning som skruvas fast under spjälsängen och därmed gör det möjligt att vagga barnet till sömns i alla riktningar. Fjädrarna är anpassade i styrka för att inte vara för mjuka eller för hårda och har mjuka tassar som skydd för golvet under. Vyssanlull moteras enkelt fast med hjälp av fyra medföljande skruvar och kan sättas fast på alla träsängar.

Vyssanlull är värd sin vikt i guld är en kommentar vi fått höra av de som provat den. Med i förpackningen finns en instruktion om fastsättningen. Vi garanterar att ni blir nöjda!

Varje tass är: 4 cm hög och 5 cm bred

Ingår: 4 st Vyssanlull fjädertassar

4 st Golvskydd

4 st Träskruvar

1 st Tydlig fastsättningsinstruktion

De beställde jag ifrån www.barndesign.se och de kostade 289kr.

                                       


Vi är kanallösa *hjälp* Borkyrka Byggen har sagt upp sitt avtal med ComHem så nu har vi bara svt1, svt2, barnkanalen och tv4. Hur går det för Big Brother undrar ju jag som följt det sedan snart, inte varje program men ändå.

Vi har nu beställt kanaler från ComHem. Medium paketet så man får välja 8 kanaler valfritt ur deras utbud så jag har valt de vanliga Tv3, Kanal5, 7:an, tv11 m.m. och så MTV. Äntligen kan jag se Teenage mums och 16 and pregnant igen =)
Man kan byta kanaler månadsvis gratis om man vill se något annat.

Det kommer kosta 0kr de första 6 månaderna och sedan 189kr/månad för abbonemanget. Vi har sedan skaffat ett syskonabbonemang så att vi även kan se kanalerna på en annan tv och det kostar då 99kr/månad. Vi fick en inspelningsbar box för 1kr sedan en sådan där cool tvmodul för 295kr. Den bara pluggar man in i tv:n direkt, smidigt.
Ev. skaffar vi ännu ett syskonabbonemang senare, vi har ju 3 tv här hemma och det känns ibland som inte ens det räcker =)

Men nu saknar jag alla vanliga kanaler! Vi får ju inte detta förrän någon gång nästa vecka...

sjukstugerapport

Alicia är nu feberfri sedan över ett dygn och mår bra igen. Jag tyckte hon kunde gå till skolan imorgon men det tycker inte pappa F så hon får bli hemma imorgon också. Då har hon varit hemma hela veckan,

Henry mår också mycket bättre, lite hostig och förkyld men hostmedicinen har hjälpt bra. Men han får bli hemma imorgon också för att bli helt frisk.

Samuel är förkyld sedan igår, snorar och snörvlar min lille bebis =(

Själv är jag tjock i halsen men mår väl ändå ok typ.

                                                          

Men vi var på BVC igår och Samuel väger nu 4560g och är 54,5 cm lång. Han har gått upp 670g och växt 3 cm på 2 veckor. Hans lår börjar tjocka till sig =)

                                    

Idag åkte vi till Astrid Lindgrens barnsjukhus i Solna vilket var en timmes resväg enkelväg, först t-bana och sedan byte till buss. Jag var tvungen att ta med Alicia och Henry också trots att de var hemma från skolan... Resan gick bra trots allt.
Läkare sade att Samuels defekt är vanlig och att det händer inne i magen runt vecka 8-9 när snoppen utvecklas. Snoppen är inte färdigutvecklad typ. Urinmynningen är större än normalt och förhuden täcker inte ollonet. Han sade att allt ser bra ut med snoppen i övrigt och att det rör sig mer om det kosmetiska.

Vi ska bli kallade om 1 år igen och då ska de se hur det ser ut och så ska vi diskutera en ev. operation som görs i 2-3 års ålder. Då syr de igen urinmynningen en bit och antingen drar över förhuden om det går eller skär av den. Eller så bara låter de det vara för det är som sagt mest en kosmetisk sak. Läskigt med operation tycker jag...

Imorgon är det fredag och vi ska väl bara vara hemma och vila upp oss så alla blir helt friska.

Ha en härlig fredag!

måndag, tisdag

Tja tja bloggen

                                     Igår, måndag så var jag på Mödravårdcentralen för efterkontroll. Vi pratade om min förlossning och hon visade mitt diagram som personalen på förlossningen fyller i under förlossningens gång. Linjen stod spikrakt upp = öppnades och födde fort sam attan =)
Mitt järnvärde var 130 så fantastiskt bra!

Känns lite vemodigt att sitta där och vänta bland de gravida kvinnorna och tänka att en sådan mage kommer jag aldrig mer ha =(
Men man måste tänka realistiskt och praktiskt. 3 (4) barn räcker mer än väl när det gäller ekonomin, tiden och framtiden. Jag är nöjd men längtan efter en graviditet och en nyfödd bebis kommer säkert alltid finnas kvar.

                                            

Alicia är inne på sin tredje sjuka dag med hög feber (40,0) och kräkningar. Jag visste inte vad jag skulle ta mig till så jag ringde Vårdguiden och de tyckte absolut att Alicia borde uppsöka läkare idag. Så jag fick en tid på Vårdcentralen och tur var väl det för hon hade bakterier och blod i urinen samt 128 i sänka. Så urinvägsinfektion blev domen men det kan också vara njurbäckeninfektion. Läkaren undrade varför vi inte kommit tidigare...
Alltså ringer man och säger att barnet har feber och kräkningar så ber de ju en avvakta. Magsjuka är ju så smittsamt men nu var det ju inte magsjuka.

Det betyder säkerligen att hon gått med denna infektion i över 2 veckor eftersom hon hade exakt samma symptom för två veckor sedan i 4-5 dagar. Så hon ska äta pencillin i en vecka och sedan lämna nytt urinprov. Hon har inte ont alls men enligt läkaren så gör det inte ont på vissa kvinnor men att vi nu vet symptomen så att vi kommer tidigare nästa gång.

Min stackars gumma =(

Sedan så är Henry jättehostig och förkyld så han kanske också får vara hemma imorgon. Så jag kan inte gå på träffen med mina medmammor inne i stan imorgon, tråkigt =( Men vi ska ses en gång i månaden så förhoppningsvis kan jag gå nästa gång.

                                                   

Imorgon ska Samuel vägas och mätas på BVC, verkligen spännande att se hur stor han blivit. Han känns mycket längre och tyngre =)

På torsdag skulle jag ju till Astrid Lindgrens sjukhus för en undersökning av Samuels snopp så får se hur det blir med sjuka barn... Kanske att de orkar följa med? Kanske att F får vabba?

ha en fortsatt härlig vecka


Helgen

Åh, denna helgen har i princip endast bestått av bråk, skrik, stampande i golv, hårda ord och gråt. Jag är helt slut mentalt och ber om mer tålamod och ork för att klara av Henrys 6-årstrots.
Han bråkar om allt just nu, försöker bestämma över oss och allt vi gör/säger är fel fel fel. Blää för detta känner jag! Vill ha min glada och positiva Henry tillbaka!

Idag har barnen ritat teckningar till en McDonaldstävling. Man kan vinna inträde och åkband så hoppas vi även vinner i år hehe.

Sedan har jag, Samuel och Henry varit på teater.Pomos resa, en musikalisk resa för hela familjen!

"Direkt från Bolibompa gästar Pomo Hallunda folketshus!

Beskrivning

Pomos resa, en musikalisk resa för hela familjen!
Direkt från Bolibompa gästar Pomo Hallunda folketshus!
Vår vän och vägvisare Pomo börjar med sin resväska på flygplatsen men något går snett och när inga utvägar återstår tar fantasin vid…missa inte lösningen.
Söndagen den 22 april..
Plats: Hallunda Folketshus
Tid: 15:00, (40 min förest.)
Ålder: Från 4 år och uppåt.
April

Tid

22 april, 15.00 - 16.00

Plats

Folkets Hus Hallunda
Borgvägen 1
Norsborg

Tel: 08 531 99 640

Biljetter

Fri enté!"


Det var kul och Samuel sov igenom hela föreställningen =) 

                               

Samuel 6 veckor idag

Ajajaj har börjat få ont vid amningen och misstänker torsk på Samuels tunga som han smittat mig med... Jag tar på bikarbonat blandat med vatten och hoppas det går bort. Jag använder amningsnapp när det är för smärtsamt. På onsdag ska vi till BVC så får se om BVC tanten kan ge mig något bättre.

Sedan så sover han bara hos mig, pappa eller i bärselen. Så fort vi lägger ner honom i sängen så vaknar han... Så jag samsover med honom varje natt. Ont i rygg, trött och drömmer om att sova själv hela nätter. 

                             
Fredagsmys

Alicia är sjuk igen. Jag förstår det inte! =( Hon har hög feber, ont i huvudet och mår illa. Exakt likadant som hon hade för två veckor sedan. Kan det vara någon infektion som hänger kvar?
Så hon blir säkerligen hemma imorgon.

I veckan ska vi till MVC för efterkontroll, BVC för vikt och längd, Astrid Lindgrens sjukhus för en kontroll av Samuels snopp. Hans förhud täcker inte ollonet, man kan säga att han är naturligt omskuren. Vi ska träffa en expert som får avgöra vad som ska göras. De ska kolla att hans urinrör är som det ska och bestämma hur de ska göra med förhuden.
På onsdag ska jag träffa ett gäng mammor som också fått barn i och runt mars.

Nu är ju Alicia sjuk så jag får se hur vi göra med alla träffar och besök. hmmm

F har sökt in till en kurs på gymnastik och idrottshögskolan. Man går en dag/vecka i 30 veckor för att bli tränare. Han har ju redan börjat den långa vägen men denna kurs blir mer intensiv. Hoppas han kommer in. Han har inga gymnasiebetyg som går att få tag på. Så han har sökt som reell kompetens grundat på att han själv är fd. fotbollspelare på hög nivå, jobbat som tränare i drygt ett år och påbörjat svenska fotbollsförbundets tränar utbildning. Vi får se.

Sedan har vi nu överklagat beslutet om vår tvättmaskin som Whirlpool vägrar fixa. Hoppas de nu fixar den eller att vi får en ny. Aldrig mer Whirlpool!

Sedan är vi fortfarande på biljakt. Ingen som vi tänker köpa än men det finns enstaka som vi gillar skarpt, vi vill bara betala lägre pris på dem så vi väntar ut försäljarna lite.

Ja, det var lite om allt som pågår hos Johnsons


Torsdag fredag

Hallå på er!

                                               

Igår var det dags för Alicias utvecklingssamtal och det kunde inte varit bättre. Fröken överöste Alicia med beröm. Hon hade under alla sina år som lärare inte träffat någon så kreativ och fantasirik som Alicia. Hon sade att hon är otroligt omtänksam snäll lydig och hon skulle lätt kunna gå i 4:an nu.
Läser flytande svenska skriver bra. Engelska är hon superbra på både på att skriva och läsa och får extraläxor på engelska. Hon är intresserad av allt och otroligt allmänbildad.

Så otroligt roligt att höra att ens barn är så fantastisk på alla plan. Inte bara intellektuellt utan också som människa. Att hon har så fina egenskaper och hon är verkligen kreativ det kan man se så fort man går in i hennes rum som består av massor av hennes kreationer. *stolt*

                                          

Snart är det dags för Henrys utvecklingssamtal och det kommer gå minst lika bra. Då han redan läser och skriver trots att han endast går i förskoleklass. Han läser som en tredjeklassare säger hans fröken! På tal om det så var vi på biblioteket för att låna barnböcker. Henry valde en bok på 448 sidor haha. Han sade dessutom att "om jag inte hinner läsa ut den så kan jag låna om den"
*skryt skryt* haha

Idag fick jag barnbidrag för tre barn för första gången wow nu blir vi ju rika haha. Nej denna månad kommer vara fattig då F knappt jobbade i mars och jag har inte kommit igång med min föräldrapenning riktigt. Men men bara det går runt så är det ju bra.

I helgen vet jag inte riktigt vad som händer. Vi funderade på Huddingebadet men jag vet inte. Annars kanske vi går och hälsar på vänner?!

Ha en härlig helg allihopa!

Bil till saluhttp://www.blocket.se/vi/39460964.htmKlicka på länken. Min syster säljer sin bil.

Tisdag-onsdag

Ja, dessa två senaste dagar har jag och Samuel bara varit hemma och myst. Inga planer och inga måsten men dagarna går förbi ändå.

Imorgon ska vi på utvecklingssamtal med Alicia. Kul att något händer =)

Önskar att fler av mina vänner var föräldralediga så man kunde umgås. Jag är med i en grupp på nätet, vi som fick barn i mars och vi som bor i 08-land ska träffas nästa onsdag. Trevligt!


Videoklipp av en alldeles färsk Samuel


MåndagsinläggVår lille gosse är nu 5 veckor gammal. Om han inte hade fötts till idag, så hade jag blivit igångsatt idag eller någon av de närmsta dagarna. Tänk att han faktiskt hade kunnat vara inne i min mage fortfarande, sjukt egentligen.

Idag var det skola igen för barnen så jag och Samuel har varit hemma själva. Jag har surfat runt och tittat på Breivik rättegången emellanåt. Vilket pucko han är, verkligen sociopat, så himla respektlös hela rättegången... Varför ska det ta 10 veckor för att utreda och döma en person som erkänner sig skyldig??


Söndag

Igår, söndag fick vi kärt besök av barnens moster Monika. Det var kul at ha henne här, första släktingen att träffa Samuel

Hon hade med sig mjukismöss till barnen i olika färger. Barnen fick påskägg av sin mormor också.

Strax efter att hon gått får jag ett samtal från min lillebror. Min mamma hade snubblat och skadat sig rejält på väg till bussen. Hon vägrade åka till akuten. Som tur är åkte min bror E och min syster P dit och tvingade henna att åka in.
Hon röntgades m.m. men allt såg bra ut inuti. Utanpå ser det hemskt ut. Jag och Alicia grät mycket när vi hörde vad som hänt. Hon har inte fått se bilderna dock, vill inte att hon ska se!
Jag länkar till min brors inlägg om saken och där han lagt upp bilder på hur hon ser ut.
"Känsliga bilder"

http://stamp-e.bloggagratis.se/2012/04/16/7747654-helgen-ja-herrrejavlar-vilket-slut-pa-den/


Min lilla mamma ,-(
Det gör ont att se. Den smärtan hon haft och chocken hos henne, min lillebror och övriga syskon är jobbig. Hoppas att det snart lägger sig. Och så bor jag här uppe och kan inte hjälpa till så mycket som jag vill. =(


Fredag, lördag

Igår, hmm vad gjorde vi då? Inte mycket, tog en liten promenad och sedan var en av barnens kompisar här i princip hela dagen. På kvällen blev det lite mys innan vi alla somnade...

Lilleman ville dock inte sova. Försökte lägga honom typ 5ggr, 23.30 tänkte jag yes nu sover han äntligen. Jag somnar, han vaknar och jag kollar klockan 00.15... Wow, 45 minuter och sedan håller det på så hela natten i princip
www.tröttast.se 
Både igårnatt och natten innan har han hållit på att böka runt så jag är inte direkt utsövd. På något sätt längtar jag tills han är större och inte ammar längre och förhoppningsvis då sover hela nätter. Men å andra sidan är detta ju min sista bebis så jag vill samtidigt njuta av varje dag och natt... =)

Idag har jag bara handlat på förmiddagen, sedan kom min kompis R med son förbi och hälsade på. Hon hade inte sett Samuel än så det var ett kul men kort besök.R hade med sig en fin sommardress


Sedan var det dags för Alicia att gå på pojkkalas =). Hon var där från 13.00-18.00 för mamman ville ha barnen där länge. Inte mig emot haha. Under tiden Alicia var på kalas så åkte vi till Uppsala, vilket ligger typ 50 minuter ifrån Norsborg. Vi tittade på en annan bil, mycket fin så nu är vi hemma och funderar. Det här är svårt, men till slut blir det väl bra?!I Babybjörn bärselen

Nu är det lördagsmys på G med bra musik och godis. Samuel sitter i Babybjörn bärsele och har somnat tror jag. Vi har börjat använda babygym, babysitter och bärselen nu då han är ganska stor och stabil nu min lilla bebis.I babysitternI babygymmetHa en fortsatt härlig helg! Imorgon kommer första släktingen och hälsar på, moster Monika är i STHLM och kommer hit och spenderar ett par timmar med oss imorgon =)
Onsdag, torsdag

Igår var det full rulle hela dagen för ovanlighetens skull.

                                                    

På morgonen var det dags för Henrys tandläkarbesök och det gick väl hyfsat. Han hade ett hål som ska lagas nästa månad. Hans 6-års kindtänder har störningar i emaljen vilket kan ha orsakats av pencillin. Det finns inget att göra åt det. Annars var det ok.
Men jag skäms alltid över Henrys tänder, att de ska tro att vi inte borstar dem då han alltid har hål, beläggningar m.m. Tråkigt att han inte har ärvt mina tandgener...

                                                    

Igår bokade jag dopet för Samuel. Det kommer att vara dop lördagen den 30/6 i Botkyrka kyrka här i Norsborg och vi ska låna dopklänning av församlingen. Samma dopklänning som Alicia och Henry haft. Sedan fick vi låna kostnadsfritt Klockargården vilket är en lokal som har plats för 40 gäster.
Vilken framförhållning vi har =)
Min bror E med familj har redan tackat ja och bokat biljetter. Kul att en del av släkten kommer! Får se om fler har möjlighet att ta sig upp.

På eftermiddagen var vi på BVC och lille gubben hade gått upp 370g på en vecka! Roligt och skönt att amningen rullar på som den ska!

                                                       

Idag, torsdag så åkte vi till en 4H gård i Hågelbyparken så barnen fick klappa lite djur och leka lite. Tyvärr var det regnigt och kallt, vart är vårvärmen??
En tacka och hennes två lamm lyckades rymma från hagen 2 ggr så det var lite roligt att se. =)

Sedan så har det nu blivit andra planer med den bilen vi skulle köpa. F upptäckte att den inte har larm och då är vi inte intresserade längre. åh, vad jag är trött på denna biljakt. F vill kolla på många för att vara säker på att vi köper den rätta, så vi inte ångrar oss. Så vi får fortsätta tränga ihop oss i Forden ett tag till. Detta bilköp lär ta tid och vår smärtgräns för priset verkar höjas för varje vecka...

Är trött, borde sova men ska bara kolla lite bloggar först!

Just det igår blev lillegubben 1 månad! Grattis min lilla gubbe!

Annandagpåsk, tisdag

Igår, annandagpåsk gjorde vi ingenting faktiskt. Alicia var i alla fall feberfri och mådde bra så det blev ingen tur till närakuten. Men vi skulle egentligen till ett inomhusbad men vi skjuter fram det.

Jag somnade 21.00 igårkväll strax efter att Samuel somnat. Sedan vaknade jag vid 02.00 och Samuel sov fortfarande! Strax efteråt vaknade han, men jag fick alltså sova 5 timmar i sträck wihoo. Det var ett par veckor sedan jag gjorde det. Han ammade och somnade om, sov 3 timmar till, ammade och sov 2 timmar till. Så jag är mer än utsövd idag =)

Idag har vi inte gjort ett dyft heller, har inte haft någon lust. Barnen har spelat spel och lekt med kompisar. Pappa F var på jobb igen.Jag är Buzzador och har nyligen blivit uttagen till en ny kampanj. För Vanish. Det är faktiskt första kampanjen jag accepterat sedan jag blev medlem. Ni kan läsa mer här om hur det är att vara Buzzador. www.buzzador.se
Ska bli kul!

Idag tittade F på ytterliggare en bil som vi troligen köper imorgon =)

http://www.blocket.se/stockholm/Chrysler_Grand_Voyager_3_3_LX_Stow_n_Go_36763528.htm?ca=11&w=1


Klicka på länken för att läsa mer. Vi får den för 95000kr. Vi ska dessutom sälja vår nuvarande bil för helst 13000kr för det var det vi köpte den för i december. Resten ska vi ta på lån/5 år. Frågan är bara från vilken bank? Vill ha så låg ränta som möjligt, ingen aviavgift och andra extrautgifter. Förslag någon?

                                                      

Sedan har vi nu bestämt oss för att spara så mycket vi kan/månad. Vi måste flytta härifrån, vi måste flytta till hus i bättre område. Så nu blir det ingen överdådig konsumtion de närmsta åren utan nu dras svängremmen åt. Ev. att jag även får gå tillbaka till jobbet efter föräldraledigheten i något år för att kunna spara ihop till kontaninsatsen, få beviljat lån och sedan börja plugga. Vet att det är dumt att skjuta på studierna men jag kommer aldrig kunna spara så mycket med föräldrapenning/CSN och inte heller få lån beviljat med CSN. När vi väl bor i hus kanske vi kan slappna av och då fokusera 100% på skolan?!

Jaja, lite tankar om våra planer.

Imorgon ska Henry till tandläkaren, vi måste boka kyrkan till dopet och börja planera kring dopet och sedan ska Samuel till BVC för vägning och mätning. Sedan blir det ev. bilköp =)

Ha en fortsatt härlig vecka allihopa!

Påskdagen

Idag har jag genomgått "trebarnmors testet". Jag och barnen var ute i drygt 4 timmar på en Påskmarknad.

Barnen åkte karuseller, åt sockervadd och vi gick runt i tre timmar. Sedan åkte vi buss och tunnelbana hem. Samuel var så snäll faktiskt, han ammades en gång, låg och tittade en hel del. Han tar som tur är nappen när han ligger i vagnen och börjar bli grinig.  
Premiären med tre barn ute gick bra, och Samuel fick ju även sin premiärtur med både buss och t-bana idag =)

F var och tittade på 3 bilar som alla fick godkänt så förhoppningsvis blir en av de vår denna vecka!
För de som är nyfikna så tittar vi på Chrysler Voyager helst stow and go. 2005-2006 modell, 7 sitsig Alicia är fortfarande dålig. Trodde hon var bättre och behövde komma ut idag men hon mår inte bra. Hög feber nu ikväll igen och har nu ont i höger sida av magen. Precis som vid njurbäckeninfektionen så jag är rädd att det är något sådant.

Imorgon åker jag in med henne till Närakuten ifall hon fortfarande har feber och ont då.

Stackars henne som drabbas av sådant skit igen eller så är det något annat. Det är inte normalt att ha feber i fyra dygn och inte bli bättre...

Hoppas ni alla får en fin annandag påsk, vi lär väl hänga på akuten

Påskafton

På påskafton åt vi påskbord endast vi i familjen. Vi hade lite smått och gottLillegubben var vaken i princip hela dagen klistrad vid mitt bröst. Amningsmaraton hela långa dagen. Slutligen somnade han och sov 22.00-01.00 jippie.
Sedan vaknade han typ 2-3ggr så det kändes bra och jag känner mig utvilad. Jag sov 23.00-09.00 med alla avbrott då men ändå =)Jag sover bäst på någons bröstkorg =)

Påskgubben och påskkärringen =)


Skärtorsdagen, Långfredagen

Igår var det ju Skärtorsdag och vi vaknade av att Alicia mådde dåligt. Så hon fick vara hemma från skolan men Henry fick gå. Alicia hade hög feber och kräktes ett par ggr. =(

Nu har barnen Påsklov och pappa F är ledig t o m måndag så det är 4 härliga dagar tillsammans allihopa.

Idag, har jag varit och handlat medans pappa F satt barnvakt åt A´s barn. Jag har köpt godis och lite roliga överraskningar i barnens påskägg.
Alicia är fortfarande dålig och har legat i sängen hela dagen. Hon vill inte ens äta något, inte ens chips och då är hon sjuk!

Det hände en olycka med en av varorna som jag handlade...Jag tappade ner en 4 liters sköljmedels flaska i golet, självklart gick locket isönder och klunk klunk klunk sade det när det rann ut över köksgolvet... Klantiga jag.

Usch, jag är så trött på min vikt och vill inte titta mig i spegeln blää
Måste, ta tag i det nu innan jag går upp ännu mer. Vill ha en personlig tränare som pushar mig. Någon som handlar mat åt mig så jag inte handlar hem en massa skit. Jag ammar ju och är rädd för att köra för hårt så mjölken sinar. Får börja med att sluta äta allt onyttigt och gå promenader i vårsolen. Ev. kanske jag kan dansa framför Kinect också?!

Känner mig som en dålig mamma just nu, glömde spänna fast Samuel ordentligt i bilstolen på väg hem från affären. Hade knäppt upp honom i affären men glömde knäppa fast honom sedan =(
Glad att inget hände!

Samuel är mer och mer vaken nu, och han är en riktig gaphals haha. När han är vaken passar det bara att ammas eller sitta hos mamma. Vara själv, byta blöja och byta kläder är en plåga enligt honom och han skriker så att det skär i hjärtat.Imorgon, påskafton, ska vi ha ett litet påskbord för oss själva och sedan blir det påskägg till barnen.

Just det, jag anmälde ju till mitt försäkringsbolag, Länsförsäkringar, i måndags att jag fött barn och varit inlagd i "5 dygn" på sjukhuset. Jag trodde väl inte att jag skulle få något men igår fick jag ett brev där det stod att jag skulle få 1000kr insatta på mitt konto (fick det redan igår) och utan något intyg eller mera frågor från deras sida. 200kr/dag för sjukhusvistelse.
Suveränt med lite extrapengar ju =)

Nu väntar jag på svar från Trygg-Hansa där Samuel är försäkrad om han också kanske från någon ersättning för sjukhusvistelsen/komplikationerna.

Annars letar vi bil för fullt just nu och det blir en Chrysler, 7 sitsig och troligen ganska snart så fort F hittar en han verkligen gillar. Han är lite kräsen hehe

Ha en fortsatt fin Påsk!!


Tisdag-onsdag

Igår, tisdag så hann jag otroligt nog med att både diska och städa härhemma =) Samuel sov ganska länge när barnen var i skolan.

                                           

Idag, onsdag så har jag varit på BVC igen. Samuel har verkligen börjat lägga på sig nu. På 5 dagar har han gått upp 190g och växt 2 cm. Så nu är han 3520g tung och 51,5 cm lång. Han är nu drygt 3 veckor.
Alicia föddes 3790g tung och 53cm lång så han är inte ikapp henne ännu =)

Skönt att han växer som han ska och att min mjölk räcker och blir över åt honom! Jag har börjat amma nu utan amningsnapp och visst gör det ont när han griper tag men det lägger sig sedan. Det är bara tillfälligt denna smärta och om någon vecka är förhoppningsvis smärtan hela borta.

Vi fick en "fisventil" av BVC vilket är en ganska ny uppfinning. Man ska sätta in den i rumpan när man märker att de är gasiga så ska ventilen hjälpa de att fisa ut all gas. Låter roligt och vi får se hur mycket användning vi får av den. 

                                             

Nu har jag äntligen installerat andningslarmet och det verkar fungera bra änsålänge. Hoppas det fortsätter så!
Lillegubben är mycket mer vaken nu. Han är vaken i flera timmar men vill det mesta av den tiden äta eller vara hos mig. Han skriker om han är hos pappa eller ligger själv... Jag är inte van vid skrikiga bebisar haha, både Alicia och Henry var så lätta och tysta. De var nöjda med att sitta för sig själva men inte Samuel. Och så högt han skriker och att byta blöja på skötbordet är också en plåga för honom som han gallskriker sig igenom...

Imorgon är det Skärtorsdag och sista dagen för barnen i skolan. Sedan blir det Påsklov och vi ska väl hitta på en del saker för att få dagarna att gå. Det kommer vara en upplevelse att bege mig ut med tre barn själv kollektivt =)

http://ki.se/?d=11786&a=93625&l=sv&academicYear=11%2F12&id=1S210&url=%2Fselma%2Fselma%2Fprogramme

Idag har jag sökt in till Sjuksköterskeprogrammet både det vanliga och distans som de har här i Huddinge. Kolla länken ovan. Det är mest på skoj för att se vilken chans jag har att komma in med mina gymnasiebetyg. Ska bli spännande att se! Jag blir mer och mer övertygad att det är dags att gå vidare i livet. Dags att plugga och få en akademisk examen.
Jag kommer sakna jobbet och kompisarna men lär extrajobba där någon dag/månad under studierna.

Ja, det är lite vad som hänt här hos oss! Dags att lägga barnen.

Ha en härlig Skärtorsdag


Söndag-måndag

Igår, söndag så hann jag diska wihoo. Man blir glad för de små sakerna i livet =)

Beställde dessutom lite kläder åt barnen, lite shorts, badkläder, kepsar och annat inför sommaren. Kul med kläder speciellt när man köper så små storlekar som 62 *mys*

Sedan lagade jag en maträtt som hela familjen tyckte om, t o m Henry åt med got aptit och det händer väldigt sällan. Kul att lyckas någongång =)

Idag, måndag så var det tillbaka till vardagen för pappa F och de stora barnen. Jag och Samuel däremot har tagit det lugnt, tittat på Desperate Housewives vilket leder mot sitt slut buhu.

Sedan har jag anmält till både Samuels och min försäkring att jag fött barn och om hans komplikationer sina 5 första dygn. Vet inte om vi kan få någon ersättning men om vi nu kan får det så är det ju bra hehe

Det verkar som lille gubben har ont i magen, han kommer inte riktigt till ro och magen är stenhård =(
Får väl bli Minifom droppar för att få ut alla luft och annat ur tarmarna...

Idag hade jag beräknat födelsedatum för Samuel, lite speciell dag idag trots att han valde att titta ut för tre veckor och en dag sedan.


RSS 2.0