übersnabb översättning

Jag scannade och mailade över polisrapporten till översättaren på lördageftermiddag och igår kom en perfekt översättning i två kopior, stämplat med kammarkollegiets oficiella stämpel och allt.

Väldigt snabb service, wunderbar!

Frågan är om detta räcker för ambassaden? Måste vi verkligen legalisera den hos en Notarius Publicus? Det känns lite som överkurs när jag tittar på översättningen som är både stämplad, signerad och där översättaren med egna ord intygar att detta är en översättning gjord av honom.

hmm

Alicias syn

Det var inget fel på Alicias syn när hon kollade synen på Huddinge sjukhus igår.

Hon säger själv att hon ser lite sämre med höger öga men hon hade sett tillräckligt på tavland för att slippa glasögon, for now...

Paus från bloggandet??

Min syster Ingela med familj kommer förhoppningsvis till oss imorgon och vi LÄNGTAR!!

Så då kommer jag troligen inte sitta vid datorn på ett par dagar, inget bloggande men jag ska ta en massa bilder och lägga upp senare och berätta om alla skojsiga saker vi gjort =)

En jobbdag kvar sedan är jag ledig i 5 dagar, supernice.

Nu är det totalt 5 arbetsdagar kvar för mig innan min 4 veckors ledighet!

Tänk att våren redan är över och att det är 1/6 imorgon, otroligt!!

Ha en bra långhelg nu ni som är lediga =)

Tisdagkväll

Film såg jag igårkväll"Limitless" med bl.a. Bradley Cooper och Robert De Niro som skådisar. Den handlar om en man som får tag på en slags tablett som gör att man kan använda 100% av sin hjärna. Han blir grymt beroende men upptäcker såklart med tiden att det kanske inte är så bra för kroppen...

Den är spännande, oförutsägbar och kanske lite för positivt inställd till droger (?). Men helt ok att se!

                      

Igår tog F äntligen sina passfoton. Idag åkte han till ambassaden för att lämna ansökan om "letter of introduction" tillsammans med en kopia av polisrapporten. Men när jag kom hem så såg jag att han inte hade lämnat polisrapporten utan sitt personbevis...
Han skyller på dem att de är otrevliga där och att de gör så att man lämnar saker fel m.m. =) Så vi får se om de ändå fixar det som han ska ha eller om han måste åka tillbaka för att lämna polisrapporten. Typiskt eller hur?

Lite oroväckande är dock detta med Ehec som drabbat Tyskland. Så det blir inga grönsaker för oss när vi är där. Vad är det mer man ska undvika för att inte få ehec?


Morsdag

Ingen sade något imorse, trots att jag påminde igår. Inget firande alls, inte ens en enda teckning =(

Jag har typ suttit vid datorn hela dagen och kollat på resan, flygbolag, hotell m.m.

Sedan kollade vi på film. Vi har inte ens ätit en ordentlig middag...

                                         

Denna vecka som kommer måste F ta två passfoton, åka till nigerianska ambassaden i STHLM och fixa "a letter of introduction" och kolla upp vem som ska vara hans guarantor. Sedan ska allt vara fixat *puh*
F tycker jag tjatar och pratar om detta alldeles för mycket men vem ska jag annars prata om det med, det är ju vi som ska fixa allt innan resan. Män...

Detta kommer bli så mycket dyrare än vad vi trodde men men en dag då är han svensk medborgare och slipper all denna besvär. Vi får fylla tillbaka på sparkontot så gott det går.

                                              

Imorgon, måndag ska Alicia till Huddinge sjukhus för att kolla synen och se om hon skelar eller behöver glasögon. Pappa F ska följa med henne så jag slipper ta ledigt.

På onsdag (troligen) så kommer Engbloms, min storasyster och stannar över långhelgen. Jag jobbar endast tre dagar denna vecka, har tagit ledigt på fredag, supernice!
På lördagen åker vi kryssning =)

Ni får ha en jättehärlig vecka!

The weekend

Vi har typ suttit inne hela helgen... Vi vilar upp oss inför nästa helg då Engbloms är här =)

I lördags så hämtade vi upp barnens pass. Är det någon som vet vart fingeravtrycken är i passen? Jag ser ingen skillnad på deras och mitt.
Sedan har jag scannat och mailat polisrapporten till vår översättare så nu är han förhoppningsvis snart igång med den.

                                                      

Idag har jag bokat flyg till Tyskland. Vi kommer flyga med Ryanair. Biljetterna var billiga i början men efter att ha räknat med bagage, incheckning, försäkring m.m. så landade kalaset på 4700kr. Vi åker från Skavsta flygplats vilket ligger en bra bit från STHLM så vi kommer köra vår egen bil dit och ha den på långtidsparkeringen där.
Vi åker på morgonen den 22/6 och åker hem den 27/6

Jag har även bokat hotell. Det blev ett hotell i centrum av Berlin, det blev 4000 kr för 5 nätter.

Jag har kollat upp med Berlins kollektiva reseplanerare och från flygplats till hotell går där en tunnelbana hela vägen och till ambassaden kan vi gå eller ta en tunnelbana några stationer. De har precis som i STHLM olika slags biljetter t.ex. dagskort, 72 timmars, fem dygns m.m.

Jag ska skriva ut en reseguide från nätet och kartor m.m. Måste planera in lite olika sevärdheter, gärna kulturella som vart muren stod.

                                           

Vi är ju inte så vana vid att resa så vi vill gärna ha tips på allt. Vad bör vi planera innan resan? Hur mycket pengar bör man ha med sig? Alla tips är välkomna

Helgens rullar"Unknown" med bl.a. Liam Neeson. Det är en spännande thriller som är helt klart sevärd. Huvudrollsinnehavaren är med i en olycka och efteråt så minns han bara vissa bitar av sitt liv. Problemet är att hans fru, hans vänner m.m. känner inte igen honom eller gör dem?
Spännande och bra"Scream 4" är fjärde uppföljaren till klassikern Scream. Samma skådisar är med som i de andra. Den är likadan som de andra men det gör inget. Jag fick en igenkännande faktor och den kändes helt ok trots att typ inget nytt tillkom i historien. Har man sett de första tre bör man se denna också.

 "Fast five" är den femte uppföljaren till The fast and the furious. Den måste ses om man sett de andra och gillade dem. Vin Diesel och Paul Walker är tillbaka. Nu är de i Brasilien och ska göra brott. Den är sevärd men det är för lite snygga bilar och alldeles för lite racing om man jämför med de andra filmerna. Men ändå helt ok.
"The hit list" med bl.a. Cuba Godding JR. Den är helt klart sevärd och spännande. Den handlar om två killar som träffas på puben, den ena är en man som utsatts för otrohet, utpressning och på jobbet är det svårt och den andra säger att han är professionell mördare. Mördaren säger att den andra ska skriva upp fem namn som han vill att han ska döda (på skoj tror killen).
Hel plötsligt är mördaren borta och nästa dag börjar dödandet och han gör allt för att stoppa det.

Snart semesterdags

Tänk att om två veckor, 7 arbetsdagar totalt så går jag på fyra veckors semester!!

Härligt härligt!!

Ett blogginlägg till får det bli

Jag kan resa till Tyskland med mitt pass, en kostnad mindre =)

Imorgon ska jag skicka iväg polisrapporten till vår auktoriserade översättare som tar 350kr för jobbet.
Får se om F kan ta sina två passfoton imorgon också. Och så får vi skriva a selfwritten application för passet också. F är en sådan person som gärna väntar till sista sekund, tycker att vi har lång tid kvar m.m. Medan jag är en planerare som gärna vill ha saker gjorde långt innan. Kanske därför vi kompletterar varandra bra?Usch min hals är fortfarande dålig men jag mår bra i övrigt. Men halsen är rosslig. Ska bli skönt att sova ut två dagar nu. Jag är ju uppe alldeles för sent om vardagarna så det blir oftast bara ca 6 timmars sömn/natt.

Jag måste bara berömma min man lite. Han är ju tränare sedan november 2010 för Stuvsta IF och han gör ett riktigt bra jobb. Alla berömmer honom, både laget och andra tränarna och de vinner typ alla matcher de spelar. De spelar 1-2 matcher per vecka.
Det tråkiga är att F är borta typ 4 kvällar i veckan. Men detta är något han brinner för och så får han sin tränarutbildning samtidigt. Tanken är ju att han ska träna bättre och bättre lag och kanske ev. kunna leva på att vara tränare någongång i framtiden. Kanske en dröm som blir verklighet?

Hmm i helgen ska jag vila! Hämta barnens pass. Kolla om mina linser kommit, de jag har i ögonen nu är snart två månader gamla så jag har använt glasögon hela veckan typ.
Boka flyg och hotell till Tysklandsresan.

Idag har jag kört på stort chips, jordnötsringar och ostbollar. Har sagt att vi får äta sådant en gång/månad. Men jag har ätit choklad typ varje dag och är snart tillbaka i träsket igen... =(

Ni får ha en riktigt härlig fredagkväll och lördag!!!


fredagsbloggande

"Det finns en dag på veckan då man kan andas ut. Man slipper chefens tjat och kommer hem till slut"

Supernice att det är fredag!!

Igår såg jag en film, ovanligt va?"The dilemma" är en komedi om två bästa vänner som har ett företag tillsammans. Den ena märker att vännens fru är otrogen och det är det som blir dilemmat. Berätta eller inte?
Flera kändisar i filmen Vince Vaughn, Winona Rider m.m.

Jag tyckte den var rolig och helt klart sevärd!Nu till något helt annat ämne. Sängväteriet. Ni minns att Alicia var jätteduktig för ett par månader sedan, hon klarade ett tiotal veckor veckor och nästan en hel månad. Men nu är vi tillbaka i problemen igen. Hon kissar i sängen typ varje natt och det gör Henry också.
Jag är så trött på stanken och tvättandet! Jag vet att det kommer gå bort med åren men det är så jobbigt, verkligen.
Och inte nog med det, de kommer in till oss varje natt och sparkas/knuffas så vi knappt får någon sömn...

Visst är det roligt med barn =)

Askmolnet

Det är ju lite oroväckande med aksmolnet som drar runt i Europa. Det hade varit så typiskt om det inte gick att flyga till Tyskland i juni...

Maten är det skit med igen, orkar inte skriva om det...

Angående alla dokument till Tyskland så har jag hittat en översättare som gör det för 350kr och en notarius publicus som legaliserar översättningen för 200kr så det känns ok.
Dokumentet vi ska få från ambassaden här skulle kunna fixas på en dag sade dem.
The guarantor som ska intyga att F är nigerianska medborgare försöker vi leta efter då denna måste inneha giltigt nigerianskt pass.

Det känns som det ordnar sig med lite planering och framförhållning =)

Nu ska jag surfar vidare så jag kommer i säng i tid ikväll

Ha det gott


Tisdag-onsdag

Usch jag har ont i halsen igen... Jag hade ju det i några dagar förra veckan och mådde sådär halvtsjuk och nu har det kommit tillbaka.
Det verkar som det bara går runt på jobbet, alla hostar, snörvlar och håller på. Sedan så är det ju väldigt underligt väder vi har, soligt och varmt mixas med regn och kyla under loppet av några timmar.

Igår såg jag en film"No strings attached" med Ashton Kutcher och Natalie Portman. Det är en amerikansk kärlekskomedi typ. Den var ok men själva storyn var rätt overklig, eller det kändes så i alla fall.

Barnens pass är klara, det tog mindre än ett dyng innan de var klara, otroligt smidigt och snabbt =)

Nu har jag fått tillbaka mina linspengar och mina vanliga linser bör kunna hämtas upp innan veckans slut. Den linsbutik som det strulade med vill att jag kommer in så de får se vilka linser det är jag trivs bäst med så kanske de kan beställa in de senare. Mycket strul men förhoppningsvis blir allt bra till slut. 

                                                      

Jag är så trött på att bo i hyresrätt. Vårt bostadsbolag har valfritt underhåll = du väljer vad som ska göras och betalar det på hyran. Men sedan i november kan man nu välja att de ta över underhållet = 300kr mer på hyran/månad.
Jag ringde i januari och bad om att de ska ta över, inte förrän i mars och efter åtskilliga telefonsamtal fick vi skriva på papper. Men fortfarande har vi det gamla, trots mail och telefonsamtal.

Idag ringer de och berättar att vi nu går över till det. Men som så många ggr förut med uppmaningen att "vi kommer alltså inte renovera hela er lägenhet nu om ni tror det, ni får be om en besiktning och så avgör vi om det behöver renoveras, bara så ni inte blir besvikna" jag har berättat att det har inte tapetserats eller målats här på över 21 år men de sade att de kollar inte på åldern utan på skicket. Men lägenheten är i verkligt dåligt skick, jag skäms över att bo såhär...

De har dålig attityd, vill smita undan sitt ansvar och man blir bara trött på det. De ska vara glada att folk vill hyra deras lägenheter men läget i Sverige är ju att företagen har rät att behandla folk precis som de vill...


Måndag idag

Och jag tog ledigt från jobbet.

Jag och F åkte först till sjukhuset för att ta av gipset, röntgas och träffa läkaren. Allt såg jättebra ut och de räknar med att ha kan börja jobba 4/7 som planerat.
Nu ska han börja med sjukgymnastik för att öva upp fotleden.

Läkaren ska hjälpa oss att ringa försäkringsbolaget (en) och berätta att det är artos men en artros som bildats p g a olyckan och skadan som skedde då. Han förstod inte varför läkarna som försäkringsbolagen varit i kontakt med säger att denna artros har bildats p g a F´s ålder och inte kommer från olyckan.
Hoppas det hjälper så F får rätt mot föräkringsbolaget. Fortsättning följer...

Någon mer än jag som beundrar läkare och sjukvårdspersonal överhuvudtaget. Alltid glad, trevliga och hjälpsamma. Det måste vara ett fantastiskt yrke att få jobba inom vården. En dag Kerstin, en dag så är du en av dem =)

                                                

Sedan åkte vi förbi nigerias ambassad här i STHLM. Vi hade lite frågor att ställa och imorgon ska F dit igen och ansöka om något dokument som han måste ha med sig. Han ska även ringa ambassaden i Tyskland imorgon för att fråga några saker. Så mycket som är underligt och oklart...

                                      

Sedan tog vi lite lunch och åkte till vår kinarestaurang i Zinkensdamm, FlowerCity och åt lunchbuffé, mumsigt värre =)

                                  

Sedan åkte vi hem och hämtade barnen. Vidare till polisstationen i Flemingsberg där barnen ansökte om pass, sina första pass =) Alicia fick skriva en namnteckning dessutom haha.
Jag är lite osäker på mitt eget pass. Mitt pass gjordes 2002 och gäller till 2012 men det är inget biometriskt pass. Jag undrar om jag släps in i tyskland med det?Sedan skulle vi förbi min linsbutik Hallunda synoptik. Förut låg där Synoptik och de har jag haft i flera år. Men de stängde ner och denna nya öppnade. Jag har nu fått prova olika linser och olika styrkor i 1-2 veckor hos dem. Men inget är bra så till slut blev jag less och ringde Synoptik i SKHLMen och beställde mina linser, det märke och den styrka jag haft i ett par år.

De har varit hjälpsamma men oförstående för de tycker de har bra linser. Men jag såg suddigt med de styrkor som jag ska ha och dessutom så fick jag inte av dem. De satt som klister (panik) och jag provade fler olika och i flera dagar men nej det blev aldrig bra =(

Idag skulle jag ha tillbaka pengarna och jag var säker på att jag gett de kvittot men de sade nej. Jo, det har ni fått sade jag. De skulle kolla med chefen om hur vi ska göra. Men när jag kommer hem så hittar jag såklart kvittot. Så pinsamt, jag dör! Så typiskt mig,,,
Så imorgon måste jag in där och säga att det var jag som hade kvitto bläää.Håller på att leta efter en auktoriserad översättare i Sthlmsområdet som inte är alltför dyr för att översätta polisanmälan till engelska. Sedan ska översättningen valideras hos en notarius publicus (fint ord) för att den ska bli helt giltig. Jobbigt va? och dyrt...

Nu ska jag surfa vidare, kolla in senaste desperate och hoppa i säng

Ciao

Söndag

Hm vad gjordes igår??

Jo, vi skrev upp alla dokument som behövs för det nigerianska passet, kopierade en massa. Sedan så lekte barnen ute hela dagen, jag satt vid tv:n en del.

I lördagskväll såg vi en bra film"Inside job" är en amerikansk dokumentär. Den handlar om hur det var innan finanskrisen, vad som ledde fram till krisen, själva krisen och nu hur det ser ut efteråt. Den består av massor av intervjuer av olika finanspersoner, författare m.m.
Den var verkligen bra och den rekommenderas! Där får man se hur det går till på riktigt för vi har egentligen ingen aning!

Igårkväll såg jag en över två timmar lång kinesisk film "I saw the devil" och den var inte bra. Den var lika sjuk som de flesta kinsesiska filmer av denna genre är. Blod, tortyr, våldtäkt m.m. och den hade fått högt betyg men jag förstår det inte! =(


Helgen är så välkommen så

Och jag mår faktiskt helt ok igen, lite småförkyld men inte så farligt.

Har sett en del filmer i veckan men de vart inget bra så jag länkar inte =) Jag har några fler på G och hoppas de är bättre.

                                     

Idag åkte jag och barnen för att shoppa lite. Jag ville inte ha med Henry men han bönade och bad och skulle vara snäll. Nej, aldrig mer att han får följa med. Han plockar, pillar, drar, låter, bråkar med Alicia och ville typ hem hela tiden. Och så blir han akut kissnödig, surg, arg m.m.
Folk tittar på oss hela tiden. På mig som skäller och blir arg hela tiden och på de bråkiga barnen, skämmigt och pinsamt...

Jag köpte i alla fall jobbarskor, Röd/vita adidas på Intersport som kostade 690kr men vi får ju skobidrag för 910kr/6:e månad så det blev ju gratis.

Sedan köpte jag ett par svarta vuxen solglasögon till Alicia. Hon ville bara ha vita eller svarta och absolut inte de som finns för barn! Jag hade en check på 50kr så de kostade bara 20 kr, gött.

Sedan blev det en tur in på Myrorna där vi hittade två kjolar åt Alicia och två tröjor och allt det gick på 190kr. Fyra plagg för 190 kr, me like! =)
Sedan gjorde jag ett tafatt försök för att hitta någon jeansjacka, skinnjacka eller någon tunn jacka att ha nu på sommaren men då var barnen så igång att det blev för mycket. Så det blev hemgång då. Jag får åka dit själv nästa vecka och kolla ordentligt.

Det blev en sväng förbi en affär för att handla lördagsgodis trots att jag var arg.
Nu ska jag sitta här vi datorn lite och sedan blir det filmkväll.

Imorgon ska vi planera och samla ihop de dokument som behövs för resan.

Ha en fortsatt härlig helg!


Något otäckt hände idag


                                              

vilket får mig att bli livrädd. Tänk att våra barn är så oförsiktiga och så mycket kan hända när vi inte är i samma rum...

Henry kallade på mig vilket han gör tusen ggr/dag men han lät lite rädd/förtvivlad. Jag går in i vårt sovrum och han står vid fönstret och först ser jag inte riktigt vad som hänt.
Sedan ser jag att persiennsnöret sitter runt hans hals, hårt runt halsen så han inte får luft och är livrädd.

Jag springer fram och drar av snöret och sedan sitter vi bara och gråter av rädsla länge länge.

Tänk om jag varit i duschen, tänk om jag inte hört honom kalla, vad hade kunnat hända?
Tänk när han är ute och leker och inte vi ser vad han gör?
Att ha barn är underbart men det är också så fruktansvärt oroande för allt som kan hända nu, i framtiden m.m.

Ta hand om er!

Tyskland here we come


                                         


Vi har bokat datum, den 23/6-2011 ska vi vara på nigerianska ambassaden i Berlin, Tyskland. Med oss ska vi ha en massa dokument och 200 euro. Förhoppningsvis så flyter allt på bra så att han får sitt pass inom en rimlig tid. Inte samma dag men efter någon vecka och förhoppningsvis så kan de skicka det till oss här i Sverige.

De ska ha alla möjliga dokument eftersom F´s gamla pass inte finns längre. Bl.a. måste någon med nigerianskt pass intyga och svära att F är nigeriansk medborgare. Polisrapporten ska översättas till engelska men det är skitdyrt att göra det ju. Ev. översätter vi den själva bara och hoppas att de godkänner det. Men vi ska fixa allt som behövs på något sätt.

Spännande och kul med en utlandsresa, barnen har ju aldrig flugit heller så det blir spännande =)


Lite om allt möjligt

Detta inlägg får handla om allt möjligt som rör sig i mitt liv och huvud just nu.

                                         

Jag mår inte bra och har mått dåligt de senaste dagarna, ont i halsen, öm i kroppen/ryggen och varit varm/kall om vartannat. Självklart har jag ändå jobbat för feber har jag ju inte.
Nu mår jag lite bättre, trodde det skulle bli värre men det känns nästan som om det vänder, eller??!!

                                           

Idag har jag syndat, ätit två Mars/snickers... Jag tror att jag ändå kör för hårt trots att jag försöker äta normalt. Jag inser att jag inte vet vad äta normalt är. Jag önskar någon kunde förstå hur svårt detta är, vilken ätstörning jag har. Det är inte anorexi eller bulimi, jag vet inte ens om det finns något namn för det jag har? Kan det vara sockerberoende?
Jag önskar bara att jag var som förut då jag aldrig ens tänkte på vad jag åt utan åt normalt.

Kanske måste jag söka hjälp? Kanske söka mig till andra sockerberoende och få höra deras historier. Känna att det finns andra som mig?!
Jag vet att jag inte är tjock, överviktig och liknande och det är inte där mitt egentliga problem ligger. Det är mitt behov av socker, mitt frossande, att min kropp inte lyssnar när hjärnan säger nej.
Att det helt enkelt inte är bra för kroppen med en massa onyttigt socker m.m.
Tack för att ni orkar läsa! Jag skriver från mitt hjärta, utelämnar en sårbar del av mig själv för jag känner att jag måste!


                                             

Till ett annat ämne:

Idag har Alicia slarvat bort sin gymnastikpåse med gympakläder, skor, handduk m.m. Henry har tappat bort sin cykelhjälm. Visst är det roligt att ha barn?! Vi får se om sakerna dyker upp, ibland gör de det och ibland inte. Det är dyrt att ha barn!
Om era barn tappar bort saker, tycker ni då att de ska ersätta sakerna med sina sparpengar eller bör vi föräldrar köpa nytt?


Veckans vägning

Denna veckan visade vågen bara blygsamma -3 hg. Så totalt -2,4 kg efter två veckors bättre liv?!
Självklart önskar jag större nedgång men totalt utslaget på två veckor så är det ju bra! =)

Och som jag sagt tidigare så är det viktigaste att jag försöker bryta med mina ohälsosamma vanor.
Nu kämpar jag vidare med nyttiga livet och så får vi se om vågen visar bättre resultat nästa vecka.


Barnen är jobbiga...

Ha det bra allihopa


Trött och sliten

Ja, det är bara tisdag men jag känner mig så sliten i kroppen. Jag har lite ont i halsen och öm i muskler och rygg. Känns som jag börjar bli sjuk... Hoppas det drar över för jag jatar att vara sjuk!

Igår när jag kom hem så var här så fint och städat. F hade städat upp och dammsugit och sådär. Skönt med en hemmaman ibland =)

Nu har vi ansökt och betalt online för ansökan om F´s pass. Nu ska han bara ringa och boka datum och det blir troligen någongång mellan 20/6-23/6 vi kommer vara i Tyskland. Sedan ska alla dokument fixas, kopieras, passet betalas m.m. Det kommer vara så otroligt skönt när denna pärs är över! Nästa moment men det blir inte förrän nästa år blir till att söka svenskt medborgarskap för F. Han har ändå bott här i 18 år så det är väl dags =)


Söndagen

Idag fyller barnens kusin Albin 9 år så ett stort GRATTIS till dig!!


Jag jobbade extra idag, bara fyra timmar men det är ju helt ok betalt. Nu när F är sjukskriven så behöver vi ju lite extra inkomst. Nu är det bara en vecka till gipset åker av och nu kan han ta sig fram utan kryckor och endast genom att gå på gipset så det är lovande eller?


Imorgon ska jag ju vägas men jag har på känn att jag inte gått ner något eller isåfall bara ett fåtal hg. Jag åt godis både fredag och lördag, glass och några bullar...


Nu har vi inget i huset och det känns gött. Så nästa vecka kör jag hårt, inget fuskande och så tänkte jag försöka träna någon dag. Som sagt vad vågen visar är inte det viktigaste utan att jag bryter med dåliga vanor, småätandet och allt onödigt skit jag brukar trycka i mig.


En lärdom jag har från denna vecka är att inte köpa lördagsgodiset redan på fredagen utan det får vi köpa på lördagen så att jag inte äter på fredagen.


Nu ska jag kolla bloggar! Ha en trevlig vecka!

Helgens rullar"Kill the Irishman" är en film baserad på verkliga händelser. Den utspelar sig på70-talet i Cleveland, USA. Den handlar om en irländsk man som muckar gräl med maffian. Den var ganska helt okej =)"Justin Bieber, Never say never" dokumentären om hur Justin Bieber blev känd och lite nutid. Alicia njöt av varje sekund och jag tyckte också den var helt ok. Han är så talented den här unga killen, började spela trummor som 2-åring och klarar av fyra instrument. Hur han brann för musiken redan som liten och hade det i blodet.


Däremot har jag inte sett Eurovision Song Contest igårkväll men jag såg när de gav poängen och det var ju spännande för Sverige ett bra tag. Jag hörde vinnarlåten och vilket skit!

Såg ni det och vad tyckte ni?

Info från svenska ambassaden i Nigeria om tillståndet i landet

Reseinformation Nigeria

Avrådan
Med anledning av säkerhetsläget avråder Utrikesdepartementet tills vidare från alla resor till delstaterna Borno, Abia, Bayelsa, Delta, Akwa Ibom och Rivers inklusive Part Harcourt.

Utrikesdepartementet avråder även från icke nödvändiga resor till delstaterna Plateau, Bauchi och Imo.

Valrelaterat våld
Såsom rapporterats i svensk och utländsk media utbröt oroligheter i framförallt norra Nigeria i anslutning till presidentvalet förra helgen. Situationen har nu lugnat ned sig. Den framtida händelseutvecklingen är emellertid oerhört svårbedömd och risken för ytterligare oroligheter påtaglig. Även risken för terroristdåd kvarstår.

Ambassaden uppmanar svenskar i Nigeria att iakkta mycket stor försiktighet närmaste tiden. Politiska möten, religösa sammankomster, större marknadsplatser och andra platser där människor samlas bör undvikas. Svenska medborgare som planerar att resa till Nigeria eller företa resor inom landet närmaste tiden uppmanas att ta direktkontakt med ambassaden inför resan.

Nationella val i april (OBS! Nya valdatum)
Situationen inför de nationella valen som kommer att hållas den 9, 16 och 26 april (OBS! Nya valdatum) är svårförutsägbar och besökare bör iaktta stor vaksamhet och försiktighet. Risken för våldsamheter är påtaglig, särskilt i samband med politiska tillställningar. Undvik så långt som möjligt politiska tillställningar och offentliga byggnader.

Resenärer bör även beakta att rörelsefriheten kommer att begränsas under de tre valdagarna. Den 2 april (som skulle ha varit den första valdagen) begränsade myndigheterna fordonstrafiken och stängde landgränserna. Förmodligen kommer samma restriktioner att gälla även kommande valdagar. Resenärer bör även räkna med kommunikationsstörningar strax före och efter valdagarna.

Allmänna säkerhetsläget
Säkerhetssituationen i Nigerdeltat (delstaterna Bayelsa, Delta, Akwa Ibom och Rivers) är fortfarande mycket allvarlig. Ett stort antal oljearbetare har tagits som gisslan. Ambassaden uppmanar svenska medborgare som – trots avrådan – planerar att resa till dessa områden samt delstaten Plateau att först ta kontakt med ambassaden.

Vid sidan av Nigerdeltat och sydöstra Nigeria samt delstaten Plateau är läget för närvarande överlag relativt lugnt. Demonstrationer och lokala oroligheter kan dock snabbt inträffa och utan förvarning. Säkerhetssituationen kan även försämras i samband med politiska sammankomster. Sammandrabbningar mellan olika folkgrupper förekommer då och då i norra Nigeria och kan resultera i många skadade och dödade samt ge upphov till många internflyktingar. Staden Jos i delstaten Plateau har särskilts drabbats  av brutala etniska motsättningar under de senaste åren.  

För ytterligare reserekommendationer se:
Utrikesdepartementets webbplats 
Brittiska UD:s webbplats
Amerikanska utrikesdepartementets webbplats
Australiska regeringens webbplats för reseråd

Terrorism
Det finns ett allmänt hot om terrorism. Väpnade attacker kan vara urskillningslösa och inkludera platser som ofta besöks av utlänningar. Den 1 januari 2008 dödades enligt tillförlitliga rapporter 19 personer i Port Harcourt när väpnade milismän attackerade två polisstationer och ett hotell i staden. Muslimska grupper har också genomfört attentat mot civilbefolkningen i städer i norr.

Naturkatastrofer/naturförhållanden
Under torrperioden mellan november och april förekommer den torra och sandiga Harmattanvinden. Eftersom Abuja ligger relativt nära Sahara blir luften fylld av damm som gör sikten dålig, vilket kan påverka flygtrafiken. Andningsvägarna, huden och ögonen påverkas av den torra och sandiga luften. Astmatiker och allergiker kan därför få problem.

Rekommendationer för personer som planerar resa till eller bosätta sig i Nigeria
Alla svenska medborgare måste ha en giltig visering för inresa till Nigeria. Visum bör sökas vid den nigerianska ambassaden i Stockholm eller annan nigeriansk ambassad. För närmare information besök webbsidan www.nigerianembassy.se.

Företaget Visum Direkt AB i Stockholm kan anlitas för hjälp med visering, www.visumdirekt.se

Visumet måste täcka alla dagar för vistelsen i landet och varje resenär bör också tillse att ha ett fullgott försäkringsskydd under hela vistelsen i Nigeria.

Tillfälliga svenska besökare i Nigeria bör liksom de bosatta informera ambassaden om uppehållsort och mobiltelefonnummer. Sådan information kan enklast skickas som e-post till: ambassaden.abuja@foreign.ministry.se 

Meddela även flyttning.

Hälso- och sjukvård
Kontakta alltid en vaccinationscentral i god tid före resa till Nigeria. Vaccinationsintyg (det internationella gula kortet) krävs för gula febern.

Praktiskt taget alla tropiska infektionssjukdomar och parasiter förekommer i landet. För vissa sjukdomar är dock infektionsrisken störst i samband med vistelse i inlandet eller för den som lever i närkontakt med redan infekterade personer.

Malaria utgör den enskilt största medicinska hälsorisken och sjukdomen finns i hela landet. Malariaprofylax rekommenderas.

Relevanta mediciner bör medföras från Sverige då det råder lokal brist på många läkemedel och mediciner.

Lokala lagar och sedvänjor
Nigeria har en stor muslimsk befolkning (ca 40 %). Diskretion bör iakttagas vad gäller klädsel och uppförande, särskilt i de norra delarna av landet och vid besök av religiösa platser.

Sharialagstiftning har införts i tolv delstater i norra Nigeria.

Homosexualitet är enligt lag förbjudet.

Fotografering vid flygplatser och andra officiella platser är förbjuden.

Kriminalitet och personlig säkerhet
Säkerhetsläget i Abuja är för närvarande relativt stabilt.  Säkerhetsrelaterade incidenter av olika slag inträffar regelbundet. Efter mörkrets inbrott bör man iakttaga extra försiktighet och bilturer utanför centrala Abuja avrådes. Vid transport till och från flygplatsen under kvällstid rekommenderas eskort. En ökad gatukriminalitet kan noteras i de södra delarna av landet med t.ex. bilkapningar och rånöverfall. Bilkörning utanför stadskärnorna bör undvikas efter mörkrets inbrott.  

Trafiksäkerhet
Standarden på vägnätet är mycket växlande. I norr är huvudvägarna acceptabla. I söder har man större problem med underhållet på grund av slagregn, vegetation och besvärliga naturförhållanden; de mindre vägarna är ofta dåliga då de saknar asfaltbeläggning.

Värre än vägarnas beskaffenhet är den bristande trafikdisciplinen och den utbredda brottsligheten främst längs huvudvägarna. Olycksfrekvensen är hög.

Försäkringsskydd
Det är nödvändigt att ha en heltäckande reseförsäkring innan man reser till Nigeria.

Vid olycksfall bör man förutom ambassaden genast kontakta försäkringsbolagets larmcentral (SOS International, Euro-Alarm, Europ Assistance, Gouda Alarmcentral etc), som kan ge sjukhusen/ambassaden en garanti om att vården täcks av försäkringen. Notera att de flesta sjukhusen inte har acceptabel standard enligt svensk nivå. Vad avser vanligare åkommor får vård sökas i Europa eller Sydafrika.

Kontaktinformation
Den svenska ambassaden i Nigeria ligger i Abuja. Embassy of Sweden
No. 41 T.Y. Danjuma Street
Asokoro
Abuja
Nigeria
Tel: +234 (0) 987 469 13
+234 (0) 987 469 15
+234 (0) 987 469 16
+234 (0) 987 257 14

Ambassaden i Abujas jourtelefonnummer är + 234 8024262893 och på detta telefonnummer nås utanför kontorstid dygnet runt en jourhavande tjänsteman som kan ge hjälp på distans.

Övriga frågor

Internetbedrägerier
Stor försiktighet bör iakttas vad gäller inledda kontakter på Internet med personer som utger sig vara bosatta i Västafrika. Ambassaden får varje vecka e-post från personer i Sverige som lurats på stora penningbelopp.

Bedrägerierna går vanligtvis till på följande sätt. Kontakt etableras på Internet och personen begär efter en kortare eller längre tids bekantskap att få pengar för sjukvård, skolgång, resekostnader, visum etc. Normalt är bedragarna som agerar på Internet mycket drivna och förslagna.

Man bör ha i åtanke att Internet är helt anonymt och det går därför inte att säkerställa personens identitet, civilstånd, ålder eller kön. Om pengar skickas till personen så är möjligheterna att i efterhand få tillbaka pengarna helt obefintliga.


Nigeria alternativ

Quality Inn & Suites Hermosa Beach

Visa bilder Visa karta
Hotell Quality Inn & Suites Hermosa Beach ligger intill Hermosa-stranden och har bra läge nära Redondo- och Manhattan-stränderna. Det är lätt att ta sig till områdets sevärdheter som Stilla Havet, Long Beach Convention & Entertainment Center, Los Angeles Convention Center, Aquarium of the Pacific in Long Beach, Disneyland, Knott's Berry Farm och Venice Beach. Los Angeles internationella flygplats (LAX) finns på bara 15 minuters avstånd. Vid hotellet finns bl a 24 h reception, frukostmatsal, business centre, trådlöst internet, gym, tvättservice (extra avgift), valet-städning (extra avgift) och självparkering. I rummens utrustning ingår telefon, luftkonditionering, säkerhetsfack (extra avgift), trådlöst internet, kaffebryggare, kylskåp, strykjärn och strykbräda samt badrum med kar/dusch och hårtork. Dubbelrum kan användas av 3/4 personer (om detta antal personer bokas). Alla delar de existerande sängarna, 2 personer 1 dubbelsäng, 3 personer eller fler 2 separata sängar.
Bekvämligheter på hotellet:
Luftkonditionering
Telefon
Tv
In/utcheckning på hotellet
Incheckning: Fredag 14 oktober 2011, Utcheckning: Fredag 28 oktober 2011
Närmaste avstånd till:
- flygplats: 12 km
- strand: 1,5 km
- centrum: 1 km
Adress:
Quality Inn & Suites Hermosa Beach
901 Avaition Blvd.
90254 Los Angeles
United States

» Välj rumsalternativ (Steg 3 av 4)

» Flygbiljetter (Stockholm/Arlanda - Los Angeles)
Avresa: 14 okt 07:10
Restid: 18h 15m
Hemresa: 28 okt 19:55
Restid: 20h 45m
Flygbolag: American Airlines
Antal: 2 vuxna, 2 barn
 
» Rum 1 (2 vuxna, 2 barn) Nätter Bäddar Pris
, Frukost 14 2 32537 kr
- Välj måltider:   32537kr
  Flyg & hotell: 32537 kr

Film"Just go with it" är en kärlekskomedi. Huvudroller innehas av Adam Sandler, Jennifer Aniston och Nicole Kidman. Jag tyckte den var rolig och absolut är den värd att ses!!

Nu ikväll ska vi titta på film och mysa med popcorn. F är iväg på match med sitt fotbollslag.

Just det Alicia ser lite dåligt på ena ögat så hon har blivit kallad till Huddinge sjukhus för att kolla ögonen på ögonkliniken. Det är inte konstigt om hon får glasögon då typ 80% av min familj har glasögon men ändock tråkigt om det nu blir så...

Imorgon har vi inte planerat något ännu men ev. någon djurpark eller inomhusbad, vi får se

ha en trevlig helg!!

Citymail 20 år idag

Idag hade vi kalas på jobbet! Bring Citymail AB fyller nämligen hela 20 år idag =)

Vi fick en godispåse, pommac, tårta och två biobiljetter.

Och jag har jobbat där drygt 11 år av dessa 20 år!


GRATTIS GRATTIS Bring Citymail

http://www.bring.se/Bring+Citymail/Startsida 

Länk till vår hemsida

Föräldramöte

Igår var jag på föräldramöte på Henrys framtida skola. Borgskolan ska han börja på till hösten och det är samma skola som Alicia går på.

Det är en F-6 skola och lärarna är jättebra. De har matte och språkutveckling/svenska språket som huvudmål på skolan.

Det negativa med skolan är att barnen svär för mycket och är allmänt stökiga typ.

Tänk att jag snart inte har dagisbarn längre, drygt två månader kvar...


Mat och vikt

Jag skiter i vad jag väger och det är så underbart skönt!

Nu tänker jag att det viktigaste är att jag försöker bryta med de gamla vanorna och börja leva sundare.

Chips en gång per månad, godis på lördagarna, undvika choklad och kakor i största mån. Äta regelbundet och mycket frukt.

Träning är jag inte igång med riktigt och det är p g a tidsbrist och att jag är ganska slut på kvällen. Skulle vilja träningscykla eller springa.

Jag väger mig ändå varje måndag bara för att se om jag går ner något men huvudsaken är som sagt att jag försöker bryta mig loss från dåliga vanor.

Kämpa kämpa


Nigeria Naija

F är fortfarande osäker på resan till Nigeria. Han är rädd och vill helst inte åka. Självklart bör vi vara oroliga då det är ett oroligt land. Han är rädd för kidnappningar och liknande. Jag ska kontakta svenska ambassaden där och höra hur läget är i landet. Om det är ok att åka ner med barnen och sådär.


Jag är också lite orolig för att det ska hända något men hur ska annars syskonen få träffa våra barn, hur ska kusinerna träffas?


Men samtidigt vill jag inte åka mot F´s vilja och om det nu skulle hända något bli den som tvingade oss att åka och få stå till svars för detta för resten av mitt liv.


Jag är kluven minst sagt. Kanske ska vi åka till ett annat land och bara ha semester i typ två veckor? Ska vi köpa bil för pengarna? Ska vi sätta in pengarna på hussparakontot?


Hur som haver så ska vi ändå till Tyskland i juni för att fixa pass till F så han kan söka svenskt medborgarskap senare.


Hellu

Måste börja med att berätta en rolig sak som Henry sade för några dagar sedan. Han var arg på mig för att jag inte lät honom gå ut på gården.

Jag sade: Jag bestämmer!
Då säger han argt: Men jag bestämmer ändå över Gud, Hulken och Djävulen.

Då kunde jag inte låta bli att skratta =)

                                               

Idag var vi hos tandläkaren med hans håliga tänder och det var väl inte så farligt som jag trodde.  De fixade tanden som hade ett stort hål genom att rensa, pusta och fylla igen. NU är den hel och vit igen. Hon sade att det är bara att fortsätta borsta tänderna ordentligt och gärna med vuxentandkräm som innehåller mer fluor och så rekommenderade hon fluortabletter så det har jag nu köpt. Han blir kallad om ett år igen.

Jag såg en film igår"Heartbreaker" är en fransk film. Det är en romantisk komedi och jag gillade den. Vanessa Paradis är i en av huvudrollerna. Den var bra tyckte jag, lite överdriven här och där men det var ok.

Tudelu

Vägning nr 1

Jag gick ner hela 2,1 kg förra veckan!!

Vilken underbar start. Mitt första mål är att komma ner på normal BMI och det börjar närma sig =)

Denna veckan går jag säkerligen inte ner så mycket för kroppen måste vänja sig ju men jag kör vidare och hoppas på några hg i alla fall.

Jag ska verkligen försöka fortsätta hålla i vikten sedan. Jag tänker alltid att minsta lilla kaka kommer att förstöra allt typ men inte nu. En kaka ska inte få förstöra längre, en kaka är en kaka och jag ska försöka att inte gå överstyr.

Kämpa på alla ni därute som krigar mot kilona


Filmer"Another year" är ett brittiskt drama. Vi får följa ett äldre och lyckligt gift par genom deras år. Man får se vänskap, avundsjuka, kärlek, sorg, skiljsmässa, alkoholism m.m.

Den var ok, lite smått långtråkig ibland men vissa scener berörde mig verkligen.

 "Flipped" är en kärleksdrama film, en ungdomsfilm typ som utspelas på 50-60-talet i USA. Jag gillade den mycket. Den är verkligen något utöver det vanliga. Rekommenderas!

Fler bilderProgramledaren Sara (Supersnällasilversara)Programledaren ElinArtisten som var med i programmet hette Ulrik Munther och han var jätteduktig. Han vann Lilla Melodifestivalen 2009 med låten "En vanlig dag"

"Boys don´t cry"

Nu är vi trötta och slitna efter att ha varit ute i dryga 6 timmar. Pappa F har varit på fotbollskurs hela dagen.


Lördagsaktiviteter

Idag åkte jag och barnen till Hågelbyparken för att träffa Bomlibompamedlemmar och för att vara med på inseplningen av "flygande mattan".
Vi hade underbart väder, barnen var snälla och allt var verkligen jättebra. En lyckad dag med barnen helt enkelt.
Här kommer lite bilder från dagenDe hade enorma bokstäver som tillsammans bildade ordet BOTKYRKA där barnen kunde klättra.

Det vara bara Alicia som var med på inspelningen, Henry ville inte. Programmet spelades in två ggr efter varandra och det kommer vara premäravsnittet av programmet som visas 15/10-2011."Vad är det för känsla" klockanScenen och bandet "The flying carpets"

Nyttiga livet är hårt

Jag kör ju enligt VV modellen att man får äta en viss mängd points/dag och det är inte mycket trots att jag väljer maten omsorgsfullt.

Så självklart blir jag hungrig och speciellt om kvällarna. Jag svälter inte mig men jag är hård med vad jag äter. Det brukar ge resultat men mitt problem är sedan att inte räkna points utan leva "normalt". Jag kanske bör räkna points även när jag är nere på målvikten, att räkna points för resten av livet är kanske mitt enda hopp?

                                            

Just nu är min ena kompis i Amsterdam på semester och imorgon åker en anna kompis till Gran Canaria. Härligt och förhoppningsvis så åker vi iväg senare i år =)

                                             
I helgen ska vi troligen åka till Hågelbyparken för det kommer att vara en inspelning av "Flygande mattan" där. Flygande mattan är ett barnprogram på Barnkanalen och hela Bolibompagänget kommer också att vara där. Det ser barnen framemot men om vi får komma med på inspelningen är en annan femma för det lär vara packat med folk... Klicka på länken för att läsa mer.

 http://svt.se/2.137902/den_flygande_mattan


Ha en härlig fredag!Torsdagen den 5/5-2011

Hejhej!

Igår hämtade jag ett stort klädpaket från H&M. Sommarkläder åt barnen men också åt mig själv. jag är så nöjd med kläderna, de är snygga och sitter bra =)
Dessutom kommer de sitta ännu bättre när jag gått ner några kilo till.


199kr


199 kr


149 kr


99 kr


Måste bara berätta för skåningarna

Att det haglade för fullt här igår och imorse snöade det som bara den, i maj! Kan ni fatta?

Vad mina barn sagt

för roliga saker senaste dagarna.

* Jag sade till henry att han är så duktig på att bygga fantasirika och detalrika modeller av Lego. Och så frågade jag honom vad han tänker när han bygger?

Då svarade han: "Jag tänker inte, jag bara bög"

Som jag skrattade, det lät så himla roligt! Det är inte så lätt med hur man ska böja verben haha

                         * Vi gick förbi en kyrka och då sade Henry där är bara döda där. Då sade jag nej dit går man på gudstjänst. Och då sade Henry: "Då får jag gå dit för jag är godkänd" Han trodde jag sade godkänd haha


                                 

Nu när vi börjat vårt nyttiga liv för tredje gången i år så har Alicia ritat en bild med ett choklad och gjort streck över vilket betyder att det är förbjudet för oss att äta choklad. Den är så fin så den sitter på kylskåpet nu så med hjälp av den ska jag klara att motstå sötsuget.

Ha det brau


Tisdagkväll

Idag har jag varit på utvecklingssamtal med Alicia och det gick bara bra. Det fanns inget dåligt alls. Bara att hon kan vara lite av klassens clown ibland och att hon inte ska fastna i det facket för att hon är smart också. Vi pratade i över en timme och jag tog upp bl.a. att de borde prata med föräldrarna till de barn som gör dumma saker i skolan och att de borde vara ta hårdare tag mot svordomarna småbarnen använder.

                                       

Dag två på nyttiga livet nu och visst är jag hungrig, speciellt om kvällarna trots att jag äter regelbundet men mindre spritt över hela dagen. Men hungerna brukar lägga sig efter ett tag men värre är sockerabstinensen som ger mig huvudvärk men det brukar också lägga sig efter några dagar. Nu ska kilona bort, inga ursäkter!
Jag ska försöka hitta den balans med maten jag en gång i livet hade, innan första graviditeten.

                                   

Fick just reda på att F inte behöver visum för att åka till Tyskland, skönt! Ett problem mindre och imorgon ska han (hoppas jag) ringa nigerianska ambassaden i Tyskland och ställa lite frågor om hur lång tid det tar för att få passet m.m.


Lyssna och låt tårarna komma

Franke J  "Daddy´s little girl"

(Snodde länken från Emmas blogg)

Lyssna och titta på videon och se om du kan hålla tillbaka tårarna...


Helgen

I helgen har vi som sagt tittat på film, barnen har varit ute och lekt i princip hela helgen, vi har shoppat skor och planerat lite inför passet (vilka dokument som behövs, vad som ska göras innan resan m.m.)

                                     

Jag är trött på min vikt, det står mig upp i halsen och jag trivs inte alls i mina kläder. Jävla degmage som förstör det hela...

Så imorgon ska familjen starta sitt nyttiga liv. Igen... och vi hoppas att denna gång kunna leva mer normalt. För som sagt är det allt eller inget som gäller men jag vill få en jämn nivå. Får se om vi lyckas.

Min storebror Erik har ju gått ner 30 kg sedan i januari, på egen hand dessutom, fantastiskt! Så nu ska kilona av, jag börjar med 5kg och målet är att de ska vara bort till första helgen i juni då min syster Ingela med familj ska komma upp. Sedan återstår ca 3-4 kg innan jag är nöjd.

Hur går det för er som krigar med kilona? Är det någon som hänger med på minus 5kg till första helgen i juni??!!

Ha en skön arbetsvecka nu!!

Helgen är redan över, söndagkväll

Varför känner jag mig aldrig helt utvilad efter helgen?

Kan det bero på att jag tvättar, springer efter barnen, går upp och ner till gården hela tiden och ut och in från balkongen för att hålla reda på barnen. Det går liksom inte att slappna av helt och hållet förräns de sover om kvällen.

I helgen har det blivit lite film"En ganske snill mann" är en norsk film, ett drama. Det handlar om en man, Stellan Skarsgård, som släpps ut ur fängelset efter att ha suttit inne i 12 år för mord. Nu ska han försöka leva ett normalt liv och bli vän med sin son m.m. Den var ganska underhållande, jag gillade den på något sätt."The chaperone" är ett amerikanskt drama som påminner mycketom föregående film. Men den är lite mer komisk. Även den handlar om en fd. fängelsekund som ska återuppta ett normalt liv. Den var ok men inte så mycket mer."New kids turbo" är en holländsk film som är helt galen. Det är en komedi och jag tyckte den var rolig men den är inte för barn. Där är svordomar i varenda mening och en massa snusk och grejer. Grejen är hur de ser ut, vad de gör och allt som är så roligt. Se trailern för att avgöra om det är en film för er haha

RSS 2.0