Min helg lider mot sitt slut

Ja, det här med att jobba inom vården är ju lite speciellt. Denna vecka var det jobb månd-onsd och nu har jag varit ledig torsd-fred "min helg" och så jobbar jag lörd och sönd. 

I tisdags fick jag vara med om mitt första omedelbara kejsarsnitt. Barnet ville födas i säte så det bestämdes att hon skulle föda det vaginalt då hon hade fött flera barn tidigare. Men när vattnet gick så kom barnet med fötterna först... Det finns då en risk att huvudet fastnar då benen är mindre i omfång än huvudet. Kommer barnet med rumpan först eller typ i skräddarställning då går det att föda vaginalt om kvinnan vill och det inte finns riskfaktorer. 
Så det blev att vi sprang ner, kvinnan sövdes och barnet var ute på ett par minuter. Allt gick bra i slutändan men det var lite skakigt för mig. Nu har jag varit med om det i alla fall. 

(null)
Igår på Kristi Himmelsfärdsdag åkte vi till ett lekland i Nacka, riktigt fint och fräscht. 
(null)
Idag var en busy dag... Henry ramlade förra torsdagen och har sedan dess haft ont i sitt högra knä. Han får väldigt ont vid ansträngning och haltar då. Så jag ringde VC imorse och fick otroligt nog en tid redan 10:15. Det var verkligen ett snabbt läkarbesök! Hon skickade oss på röntgen.
(null)
Allt såg bra ut, inget brutet vilket jag aldrig misstänkte egentligen. Kanske menisken som är skadad och det syns ju inte på vanlig röntgen... Läkaren sade att det bör gå över på några veckor och att han inte ska överanstränga benet. Så vi avvaktar och hoppas det går över.

Sedan har vi tittat på ännu ett hus idag men fy vad det luktade fukt i källaren och nej det var inte i bra skick... jag har sett ett jättefint radhus. Men F måste ha garage/egen parkering vid huset... Jaja, vi går väl o tittar i alla fall!

Henry var hos tandläkaren idag, också supersnabbt besök! Inga hål och allt såg bra ut, förvånande nog så dåligt som han borstar tänderna trots tjat...

(null)
(null)
(null)
Sedan blev det utelek i det fina vädret. Nu är vi hemma och är redo för fredagsmys!

Så önskar er en härlig helg! 🌞🌞🌞 Själv kommer jag vara omgiven av bebisar, magar och härliga familjer. 

3 veckor till semestern! Say what? 🤗


Helgrapport

I lördags var jag och Alicia ute själva och shoppade skor och annat till hennes stundande skolbal. Tänk att hon snart har gått ut grundskolan, galet!

I söndags tittade vi på ett jättefint radhus, tyvärr låg den på en backe vilket jag inte gillar och trädgården var liten. Men allt var nyrenoverat, köket och allt i det var från 2019. Men vi letar vidare 😊. Kul att gå på visningar faktiskt. Röstade självklart i EU-valet och det gav ju resultat 😊. 

(null)
Fick fina blommor, ett kort och lala på morsdag ❤️

(null)
Rekommenderar serien The act, gått i 8 avsnitt på HBO. Baserad på riktig händelse. 

Sett två bra skräckfilmer i helgen
(null)
Us
(null)
The perfection

Var tillbaka på jobb idag och var med när en liten bebis kom till världen. Man slutar aldrig förundras över detta fantastiska fenomen kallad födsel. 

Ha en bra vecka!

Yalla

I samarbete med Buzzador fick jag chansen att provsmaka Yalla proteinpudding med smakerna choklad och salt karamell. Len och fin konsistens, chokladen var ok med salt karamell var riktigt god.

(null)
(null)
(null)
(null)


Skön vecka

Jag har haft en riktigt skön vecka. Jobb i måndags, ledig i tisdags då jag hälsade på en vän när Samuel var i skolan och sedan var jag på utbildning på NKS onsd-torsd

(null)
Det var mycket intressant och bra för mig som ny barnmorska. Dessutom fick vi både fika och lunch båda dagarna, lite lyx 🤗. 

Sedan är jag ledig fred-sönd också. Idag veckohandlade jag först och sedan hade jag och maken lite egentid med lunch ute och lite fönstershopping. I helgen ska jag och Alicia ut själva och shoppa lite. Sedan ska vi titta på lite hus och storstäda härhemma. Här är riktigt dammigt och smutsigt...

Huset som vi gillade skenade iväg i budgivningen tyvärr. Ett annat hus som vi gillade, hade ingen bra trädgård. Alltså det är så dyrt, och skenar iväg som bara den... men vi ger inte upp, nya hus kommer. Jag har sett några riktigt fina radhus som jag kan tänka mig att bo i. F är lite mer negativ till radhus. Jag tänker att vi får titta och se hur vi känner. 

Nedräkning till semestern har börjat, 4 veckor kvar 🌞🌞🌞

Ha en fin helg!! (null)


Inte lätt

Mina känslor och mitt självförtroende när det gäller att vara barnmorska går upp och ner. Det är ett väldigt roligt yrke och så mycket glädje men det enorma ansvar vi har på våra axlar är ibland övermäktigt. Hjärtljud som går ner, smärtor som är svåra att hantera, stora bristningar och barn som mår dåligt efteråt är bara ett axplock av vad vi möter varje vecka. 

Igår var jag med på en förlossning där kvinnan fick en total sfinkterruptur. Det känns fruktansvärt och jag har skuldkänslor. Kunde jag/vi gjort annorlunda?, varför hände det? Och hur kommer det bli för henne i framtiden? 

Får väl reflektera med någon erfaren så att jag kan lägga det bakom mig. Träffade familjen idag och gick igenom vissa saker. Bad de återkomma om de har frågor eller funderingar längre fram.

Ikväll ska vi kolla på ett hus. Hoppas det är bra 😊

(null)

Ha en fin vecka! Här är det sommar 🌞

Jubbehelg

På väg till jobb, jobbar fredkväll, lörddag och söndkväll. Känns sådär men är glad att jag jobbar lörddag så jag kan komma hem och se Eurovision 😍🤩.

Nu har vi fått ett riktigt lånelöfte med SBAB så nu vet vi hur långt vi kan buda. Icabanken håller också på att räkna ut hur högt lånelöfte vi kan få med dem. Huset vi vann är ffa till salu så vi ska följa det och se vad som händer. F och barnen ska kolla på ett annat hus i helgen, så jakten fortsätter 😀

(null)


Samuel har börjat jobba bättre i skolan och han håller pennan helt perfekt nu. Han är vänsterhänt vilket jag misstänkt länge och så har både vi och säkert skola också försökt få honom att skriva med höger. 

Önskar er alla en härlig helg!! 🌞🌞🌞

Trött i huvudet

I helgen har vi mest chillat faktiskt. Vi hade en vän och hennes dotter på besök i lördags. Vi lekte ute, fikade och åt god mat och lördagsgott. Åt mest alltså hahaha
Hennes dotter och Samuel är lika gamla och kommer så bra överens. De är så söta ihop
(null)

Vi avstod från huset då det känns som det var för mycket att fixa med det. Känns tråkigt men det kommer väl fler hus?!?
Jag ska ringa två banker imorgon och diskutera lån till kontantinsats och lånelöften. Varför ska det vara så dyrt?? 😩😩😩

Denna veckan blir det jobb i 6 dagar, är bara ledig på torsdag. Tufft men det är bara att köra!

Ha en fin vecka!!

Fridaysmys

Jobbade tisd-fred och det har varit intensiva pass särskilt dagens pass. Fick en förlossning där huvudet kom ut fint men sedan satt resten av kroppen fast. Kvinnan krystade och jag försökte böja ner och upp men fick inte ut bebisen. Jag akutlarmade (första gången jag gjort detta) och 2 erfarna barnmorskor samt obstetriker kom springande. Den ena hoppade upp i sängen och utan handskar stoppar hon in händerna och trycker ner ena axeln och får ut barnet. Barnet är lite taget men återhämtade sig snabbt.
Det var verkligen skakande för mig men shit vilket gäng jag jobbar med. Världens bästa människor och arbetskamrater! 

(null)

Tydligen har vi vunnit budgivningen på huset ovan! Ett kedjehus i Vårsta, 3 sovrum med möjlighet till 5. Nu pratar vi med banken som vi har lånelöfte med för att få klart lånet så vi kan skriva kontrakt. Sjukt hahaha om allt går bra blir vi husägare snart 🤩😍
Vi får se, fortsättning följer!

I helgen är jag ledig och ska vila, träffa vänner och så.

Ha en fin helg!! 

Helgen

bestod mestadels av jobb och det var två intensiva pass. Nu börjar jag närma mig slutet på mitt mentorprogram så arbetsbördan trappas upp successivt på gott och ont. 

Två förlossningar rikare, så totalt har jag förlöst 7 bebisar förra veckan! Otroligt roligt och givande. 

(null)
Igår var det internationella barnmorskedagen! Det firades med en enorm godisskål på jobbet. 

Idag har jag varit ledig och det var välbehövligt. För en gångs skull gjorde jag absolut ingenting! 

Nu ikväll var vi iväg och kollade på ett till hus vilket vi gillade. Vi har lagt ett bud så vi får se var det bär hän. Spännande!

(null)
Ett kedjehus i Vårsta. En del skavanker men på det stora hela i bra skick.

Önskar er en härlig vecka!

Fredagsmys på gång

Det har varit roliga men intensiva pass i veckan där jag fått äran att förlösa 5 bebisar. Det är väldigt kul men jag är ganska slut då jag ger så mycket av mig själv både fysiskt och psykiskt. Igår fick jag testa att ha 2 patienter i aktiv fas vilket var en utmaning men det gick bra. Många bollar i luften samtidigt och all dokumentation vilken inte får glömmas bort! 

(null)

Idag är jag ledig, enda lediga dagen denna vecka. Så jag veckohandlade och hjälpte F att hämta en av våra bilar från verkstaden. Ikväll blir det film och fredagsmys!

Jag jobbar lördag- och söndagkväll vilket är tråkigt, för då det är kvällar innebär det att hela dagen försvinner i princip... Jag går hemifrån vid 12. Det positiva är att jag får sova ut! 

(null)

Vi har frågat alla banker om det går att låna till en del av kontantinsatsen. De husen vi kollar på är hus mellan 3,5-4 mille och vi har inte de 15% i kontantinsats som krävs för detta. Det var 4 banker som sade att man kan förhandla och ev. låna upp till 10% av kontantinsatsen hos dem om man har en inkomst som klarar detta. Så vi skickar in ansökan om lånelöfte till dem och ser. Är det så att det krävs mer av egna pengar till kontantinsatsen så sparar vi mer och frågar på nytt. Blir det att vi får vänta 1-3 år till så blir det så. Vi skulle kunna flytta till radhus redan nu utan problem men vi vill ha kedjehus och helst fristående villa. 

Önskar er alla en härlig helg! 


RSS 2.0