Hemsida tips

www.tankaner.com 

här är en sida för oss filmälskare, varsågod

Skatt tillbaka =)

Glömde säga att både jag och F får skattepengar tillbaka. Jag runt 700kr och Felix runt 2500 kr =)

Jag får mina i juni medan F som gammal företagare får vänta tills december men det gör absolut ingenting. De pengarna kommer gå till resan ändå.

Bryter tystnaden

Har inte bloggat på två dagar för att jag mått dåligt. Vill inte gå in på varför men nu mår jag mycket bättre, får sakta krafterna åter. Förhoppningsvis är jag nästan 100% mig själv igen imorgon. För då kommer nämligen min efterlängtade syster Ingela http://ingells.blogg.se
och hennes tre gossar Kalle, Albin och Simon.

Som vi längtar och som barnen har frågat om när de kommer. Alicia vill gå till sängs snabbt varje kväll så att ännu en dag går förbi =)
De ska stanna tills på måndag så vi får 4 heldagar tillsammans då vi ska göra utflykter och så en dag, Påskafton åker vi en 24 timmars nöjeskryssning med Viking Line till Mariehamn. www.vikingline.se

Jag har absolut inte skött mig vad gäller mat och träning de senaste 4 dagarna... Känner mig plufsig och ur form blää Det går inte att banta när man mår dåligt så är det bara. Men jag kör igåg igen på riktigt nästa måndag. Vägde mig imorse och jag har ändå gått ner 4 hg sedan förra måndagen.
Ibland faller man men det viktiga är att ta sig upp på banan igen och avsluta racet!

Nu är det 100% säkert att jag ska ha semester vecka 30-32 i sommar. Vi kommer säkerligen ner till Skåne i 2 veckor då. Har även fått min januarisemester beviljad, 3 första veckorna i januari 2011 =) Ska bli skönt att åka till ett vamt land när ni är hemma och fryser hehe Om nu resan blir av men det strävar vi mot, försöker spara pengar men det är mycket...

Ja, ikväll får vi väl städa upp lite härhemma om vi orkar... Mår faktiskt lite krassligt, lite ont i hals/gom och förkyld. Mina ögon känns svullna och ömma. Men det lägger sig förhoppningsvis, säkert för jag slarvat med mat, träning och sömn...

ha en trevlig kväll nu mina läsare, kramar

Lördag var det här

och vi har precis påskpyntat. Nu ser det mysigt ut.

Det är tänkt att jag ska åka och köpa cykel idag men vi får se hur det blir med det. Hittade ju en på Biltema för 1199kr, en damcykel, 28 tums, stadscykel, utan växlar.
Sedan skulle vi ut och äta på Heron City men vet inte hur det blir med det heller...

Jag ska gå ut med barnen nu, behöver gå ut och få frisk luft.

Ha en skön lördag gott folk!

Roliga klipp, jag dör alltså.... hahahaha

Ni måste ta er tid och titta på dessa klipp. Handlar om en kille som spelar terrorist i olika butiker. Precis min humor och det är så roligt!!!

Enjoy


















Gottehelg

Ja, det har vi denna helgen. Har bestämt att helgen efter löning ska vara extra gottig för vår familj. På fredagen får vi äta chips/ostbågar-bollar eller annat snacks. På lördag går vi ut och äter plus äter varma bullar till frukost. På söndag äter vi glass.

Tänkte att om vi inför en gottehelg en gång i månaden så har vi något att se framemot. Och inte bara äta en massa gott varje helg som förut. Får se om det funkar, hoppas det!

Jag är inte riktigt med denna helg då jag fortfarande är i bantningsfasen och är inte nöjd med vad jag väger än... Men någon ostbåge har slunkit ner ändå men bättre än halva påsen.

Idah plockade jag grenar ute som nu barnen dekorerat med ägg och kycklingar. Köpte lite Påskpynt i affären så imorgon blir det mer pynt. Inte mycket men lite påskigt måste vi ju ha det nu när vi får besök och allt =)

Tänkte se en film nu men vet inte vilken och www.tankafett.org verkar ha stängt ner??!! Någon som vet vad som hänt?
Kanske lägger mig istället, är dödstrött...
A och N var här ikväll, barnen också såklart, det var verkligen längesedan så det var kul.

Ha en skön fredagkväll!!

Svenne i Norsborg hahaha


Välkommen till vår betong, Norsborg


Torsdagkväll och imorgon är det fredag =)

Här har det inte hänt så väldans mycket sedan jag skrev sist.

Fortsätter medm matscheman och träning och hoppas det ger något resultat. Kroppen kan ju också komma till en svacka när man gått ner så mycket så snabbt men det är bara att fortsätta så släpper kilona igen.

Ska inte bli så långrandig idag, ha en skön kväll, kramar

Tips om webbsida

www.themobilestore.se

Det här är Henrys kompis pappas företag. Kolla in, han säljer fina mobiltillbehör och allt är fraktfritt!

Dygnet borde ha fler timmar, eller?

Igår var det full håll igång hela dagen lång, jobb, tvätt, träning och klockan hann bli för mycket innan jag slutligen lade mig. Hade tänkt blogga men jag orkade inte...

Igår fyllde min äldsta syster Monika hela 49 år! Tänk att hon blir 50 år nästa år, kan inte fatta det!
Hurra för dig i efterskott!!!

Har pratat med skolan angående felet med Alicias tider och jag fick se tidsöverenskommelsen jag fick fylla i augusti 2009. Jag har skrivit 08.00-17.00 = heltid plus att vi båda har jobb och vår inkomst. Så det har blivit fel någonstans, troligen har kommunen reggat Alicia fel.
Hennes fröken ska hjälpa oss ifall det blir att vi får betala retroaktivt. Jag har ju trott att det varit rätt summa och vi har inte gjort något fel. Hoppas kommunen tar på sig ansvaret och pengarna.
Fortsättning följer...

Har precis kollat igenom månadens inkomster/utgifter och vi får verkligen en hel del pengar över. Det är skönt att F äntligen får full lön igen. Så vi kan börja spara nu men kanske inte så mycket som vi önskat. Måste ju ha en cykel och över Påsken kommer syrran och hennes gossar. Vi ska på kryssning m.m. Men men glada och lyckliga är vi =)

Har kännt mig så nere de senaste dagarna, känner mig inte glad. Kna inte exakt peka på vad? Cykelstölden, sura och negativa människor, kanske bantandet? Kanske vårdepression?
Ash det vänder säkert till helgen =)

Kram på er!!

Jävla cykeltjuvar *arg*

 Hej på er!

 Dagen började bra.  Vågen visade -0,9kg och jag har nu gått ner totalt 4kg på två veckor. Fantastiskt resultat och nu fortsätter jag min kamp mot kilona och mitt nya liv.

Under dagen fick jag ett samtal från Alicias skola. Tydligen står det i Alicias papper att hon endast ska ha fritids 4 timmar och inte heltid... och det upptäcker de nu 8 månader senare...
Så efter jobbet gick jag till Medborgarkontoret och mycket riktigt, de har fel uppgifter. Det betyder att Alicia inte haft rätt att gå heltid dessa månader och skolan har inte fått rätt betalt av kommunen och vi har betalt för lite...

Saken är den att jag sökte heltidsfritids och fyllde i en tidsöverenskommelse i augusti 2009. Antingen har skolan gjort fel eller så har Medborgarkontoret gjort fel. De skulle undersöka saken.
Imorgon ska jag be om en kopia av tidsöverenskommelsen jag lämnade i augusti. Det är beviset för att vi inte gjort fel.
Jag är bara orolig att vi ändå trots allt får betala retroaktivt för dessa månader så vi betalt för lite. Då blir det dryga 3000kr...
Jobbigt...

Sedan när jag kom ut så upptäcker jag att min cykel är borta, stulen mitt på ljusan dag utanför ett centrum... Visst den var olåst men det är en postcykel och de brukar få stå orörda. Men tydligen inte. Jag gick runt och letade en halvtimme men hittade den inte.
Jag är besviken på folk som gör sådant här. Varför tar man något som inte tillhör en?? Jävla cykeltjuvar! Hoppas den kommer fram bara. Annars ska vi köpa en ny cykel till mig på Biltema. Hittade en för 1200kr där. Det är billigt. På Blocket var de ganska dyra, typ 800-1000kr.
Då ska jag köpa ett ordentligt lås.

Ha en skön kväll,ska själv slänga mig i soffan och varaarg på världen ett tag!

Kram

Helgen snart förbi =(

Alltid lite depp såhär på söndagkväll, en hel vecka innan vi får sova ut ordentligt igen. Idag fick jag sovmorgon, gick upp vid 09.00, skönt!

Igårkväll såg vi två filmer på raken. "Brothers"



Den var helt ok. Den handlar om en man, spelad av Toby Maguire, som är i militära och blir skickad till Afganistan. Frun och barnen får reda på att han har dött och brorsan, spelad av Jake Gyllenhall, börjar umgås mer med dem och ta hand om dem. När mannen trots allt har överlevt och kommer tillbaka efter att ha varit med om hemska saker och tortyr är han helt annorlunda och svartsjuk på brorsan. Mycket känslosam.

Sedan såg vi "Alice in wonderland"



med bl.a. Johnny Depp. Den var ok men inte så mycket mer. Häftiga animationer och sådär men den kanske passar med för yngre barn? Jag är inte så stor fan av barn/familjefilmer.

Idag har vi varit och hälsat på en av Henrys dagiskompisar och det var trevligt. Sedan var vi på Alicias dans och sedan har vi städat upp härhemma. Nu badar barnen och jag sitter här. Ikväll blir det film och träning. Finns så många filmer ute nu som jag känner att jag vill se, nice =)

Ha en skön söndagkväll

Kramar


Grattis Kalle!!

Idag fyller barnens kusin Kalle 9 år. Så vi hurrar för dig och pratar om hur ledsamt det är att vi bor så långt borta och inte kan komma på ditt kalas =(

Idag har vi en riktig slappedag, film och XBox är det som gäller. Jag ska laga till någon oxsvansgryta också med mycket grönsaker. Nyttiga är vi ju nu =)

Köpte lördagsgodis igår och kunde inte hålla mig, åt säkert 15 bitar... Så fr o m nu så blir det att vi köper lördagsgodiset på lördagar. Går inte att ha något hemma, dumma sockersug!!
Det enda positiva är väl att det blir mindre godis att knapra på idag.

Såg en riktigt bra film igår "Blindside"



En ung hemlös afroamerikan blir "räddad" av en förmögen vit familj. Mamman, Sandra Bullock och den unge killen spelar fantastiskt! Även sonen i familjen spelar så bra.
Den är baserad på en sann historia och ni måste se den!
Har ni sett den? Vad tyckte ni?

Idag såg jag en annan bra film "Up in the air"



Den handlar om en man i medelåldern, George Clooney, som är singel och utan barn. Han jobbar som "avskedare", företag hyr in honom för att avskeda folk på ett bra sätt (?). Jag tyckte den var bra och annorlunda. Se den! Har ni sett den? Vad tyckte ni?

Ikväll står valet mellan "Brothers", "Alice i underlandet" och en film med Will Ferell "Welcome America". Svårt val, ska se alla men vilken blir vinnaren ikväll?

Ha nu en fortsatt skön lördag!


Här är en låt för alla reggaeälskare/förortsbor



NJUT NJUT

Åh, barn...

Ibland går man upp i limningen. Är det inte schampoo/duschgele flaskor som töms ut så är det min deo som sprayas tills den är slut.
Fick hem ett paket från H&M med Henrys kläder och vad gör Alicia? Klipper rakt ner i paketet så ett plagg fick ett hål... Så nu måste jag skicka tillbaka och sådant strul.

Alltså varför?? Hennes enda svar när hon gjort något dumt är "jag visste inte" och så blir hon ledsen/arg...

Igårkväll såg jag en ganska bra film "sorority Row"



En typisk amerikansk collegefilm där det finns en mördare bland dem... Men den var spännande och helt ok.

Nu ska vi titta på film, har inte riktigt bestämt mig för vilken än.

Ha en skön helg!


Här sitter jag igen

men jag tänkte på det där med att inte sitta vid datorn så mycket. Jag ska ändå försöka blogga varje dag men det är allt och det tar ju inte så lång tid. Alla andra saker på nätet får vara till helgen och så när jag har mer tid. Annars har ni ju inget att läsa när ni tittar in här =)

Igår på simavslutningen fick vi veta att alla barnen i gruppen klarar av att simma 200 meter, alltså är Alicia på en 5:e klassares nivå. Sedan berättade läraren att det är kravet de har på eleverna i 9:an annars får de IG i gympa.
Annat var det på min tid, då var det inte så viktigt med simningen.

Igår såg jag en film som hette Posession men den var sådär. Samma skapare som gjorde filmerna Grudge och The Ring men den var inte ens i närheten av deras läskighet.

Har några filmer på lager nu så det blir till att titta på film i helgen =)

Var ute med moppen idag igen men idag gick det mycket bättre. Jag hade spikdubbar under skorna och det var lite mindre halt.

ha en trevlig torsdag, här ska det tränas och kollas på film

Bilder på Joel, nya kusinen




Min lillebror Max


Föräldraledig och paus från datorn

Jag känner att mitt datoranvändande måste minskas. Jag sitter väl 1-2 timmar per dag. Så nu ska jag försöka inför en varannan dag regel.
Så nu kommer jag alltså bara blogga varannan dag typ.
Det beror mycket på att jag faktiskt måste umgås mer med barnen än med datorn...

Igår var det också fruktansvärt jobbigt ute på postrundan. Hela min kropp är sliten och det är bara onsdag. Alltså tjock, blank is överallt och där ska vi cykla/gå??!!

Idag är jag föräldraledig för Henrys dagis har stängt. Och där fanns inget jourdagis öppet som de brukar ha på somrarna. Skönt med ett break från jobbet men ångest att jag måste dit imorgon igen. Och imorgon är det moppen igen men chefen har köpt sådana där saker man sätter under skorna med spikar i. Så förhoppningsvis så går det lättare att gå imorgon och så ska det tydligen vara 5 grader imorgon =)

Måste ju berätta att jag blev faster i måndagsnatt några minuter i 12. 15/3 kom min lillebrors son Joel ut. Jag önskar att jag kunde åka dit nu och snusa på honom.
En av de hemska saker med att bo så långt ifrån buhu
Så jag blev faster för 5:e gången och nu har alltså alla mina 8 syskon barn =)

Barnens kusin nummer 30. Så många kusiner i så olika åldrar och på så många olika platser i världen =)

Ikväll är det simavslutning för Alicia och föräldrar/syskon får vara med och bada så det är klart vi ska det. Men F badkrabban ska sitta och titta på.

Ha en fortsatt skön onsdag och ta det lugnt därute!

Ni kommer inte tro det...

men vågen visade otroliga -3,1 kg imorse. Men startveckan brukar gå väldigt bra för mig. Nu gäller det bara att fortsätta kämpa, varje hg är ett stort steg egentligen.

Idag bjöds det på smarrig chokladtårta på jobbet men jag avstod men den såg riktigt god ut mums.

Usch idag var det en riktig skitdag på jobbet... Det var ishalt, och där kom jag på min moppe. Jag ramlade i en nedförsbacke men det gick bra trots allt. (som tur är) Sedan ramlade jag när jag gick. Flera ggr halkade jag till och jag spände mig hela dagen.
Droppen var när moppen ramlade och motorn dog. den gick inte igång och jag kände mig så uppgiven och ledsen... Jag som aldrig ger upp, såg mig själv övervunnen och ringde chefen och bad om hjälp. En arbetskompis ställde upp och kom ut och hjälpte mig igång med moppen samt delade en av mina gator. Jag hade aldrig klarat det utan hans hjälp!

Är helt slut i kroppen nu och det är bara måndag. Snälla låt det blir plusgrader, snälla smält bort skiten. Visst är snö jobbigt men tjock och jävlig is är fan så mycket värre...

Fortsätt nu kämpa mina vänner!! Ciao

Bubbel och porl i min mage

Mådde illa igårkväll och hela natten har min mage porlat och bullrat. Det går liksom upp och ner igenom tarmarna. F hörde t o m min mage under natten...
Nu är det lite lugnare men känns ändå lite orolig.
Hoppas bara inte det är magsjuka på gång, känner ett lätt illamående nu också.
Kanske är det bantningen?

Igår var jag och Alibali på bio. Vi såg:



Alvin och gänget 2. Och den var gullig och rolig. De sjunger så gulligt =)

På kvällen var det dags för årets Melodifestival. Och det stod mellan Salem och Anna B. Precis som förra året då Måns slogs ut av tittarna så slogs även detta året min favorit ut av tittarna.
Annas låt är jättebra och hon har en unik röst men frågan är om övriga Europa kommer gilla det?
Vad tyckte ni om finalen? vann rätt låt?

Idag ska vi bara iväg på Alicias dans. Nu snackar hon om att hon vill sluta på dansen. Hon som verkligen gillar att dansa hmm. Vill så gärna att hon ska ha något fritidsintresse. Hur får man barnen att hålla fast vid något?
I höst är det tänkt att Henry ska börja spela fotboll, hoppas han kommer gilla det för pappa F´s skull...

Har inte sett någon film hemma i helgen, har tappat lusten lite men det finns flera som går på bio nu som jag skulle vilja se. Får väl tillbaka lusten igen senare.

Men ojoj vad jag varit sugen i helgen, helgen är bara värst för mig för det är då jag ätit som mest. Snacks, godis och kakor. F sade men du har inte ätit så mycket kakor när jag sade att det är min största lass.
Grejen är att jag gömmer, smygäter m.m. som en riktig beroende och det är därför han inte alls vet om hur mycket kakor jag äter. Börjar man smyga/gömma saker då är det något fel...
Men nu ska det ändras och jag ska göra allt i min makt för att klara av att hålla vikten sedan. Precis vad jag sade förra året och då klarade jag inte det...
Imorgon är det första vägningen, en veckas slit ska visa sitt resultat på vågen. Spännande!!

ha en forsatt skön söndag!

Fredagkväll och jag är helt slut i kroppen

Håller på att tvätta men är så så trött efter veckans jobb och bantning...

Sugen på gott och hungrig bläää Ska strax poppa popcorn, har börjat göra det i kastrull igen och det är ju bara så mycket godare än micropop.

Sorgen över att R.Kelly ställer in hänger fortfarande tungt runt mitt hjärta =( Hade verkligen sett fram emot konserten och av att göra något ensam med Felix. Vi kommer ju aldrig ut själva...

Ikväll kanske det blir film men jag är så trött så det är möjligt att jag somnar tidigt.

Nu ska jag ner i tvättstugan!

Ha en fortsatt trevlig kväll, kramar

R.Kelly ställer in buhu =(

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/article6759970.ab

Klicka på länken och läs buhu jävla shit

Fan också det jävla inlägget försvann...

Jaja, hade inget att säga egentligen och jag orkar inte skriva om.

Ha en skön torsdagkväll, här blir det träning och förbränning =)

Kom igen nu alla som vill gå ner i vikt, låt mig inte kämpa ensam

Är trött och vill lägga mig men

måste först slänga in dagens inlägg.

Tredje dagen på mitt nya sunda liv och det går helt okej. Visst är jag hungrig för jag äter mindre men sålänge jag har min Cola Light/Zero så är det lugnt =)

Nästa onsdag är det avslutning på Alicias simskola och de ska då visa upp vad de kan. Alicia har tagit 7 simmärken till denna kurs... Så det blir dyrt, 30kr märket ju...
Hon är nu på 4:e klassares nivå. Kan simma 150meter bröst och 50 meter rygg. Dra en kompis i livboj i 10 meter. Hon är så duktig min lilla tjej!

Men denna tjej har världens mest hemska morgonhumör... Hon är så sur så sur och vad jag än säger bemöts av ännu mer surheter.
Och detta kivande mellan barnen är så jobbigt!! De bråkar, härmas, knips, rivs m.m. konstant.

Imorgon har min lillebrors tjej Beräknad Förlossningsdag men pratade med honom idag och där var ingen bebis på väg. Men att gå över tiden med första barnet är vanligt så det är bara att vänta tills lille gossen behagar titta ut. Tyvärr lär jag inte se honom som nyfödd buhu. Jävla avstånd vi har till Skåne!

Usch vad jag stressade på jobb idag. Hela dagen gick i 150 bara för att hinna med. Jag hann med jobbet i sista sekund men väl hemma hade jag drygt 20 minuter på mig att äta och duscha för att sedan åka och hämta Alicia från kyrkan och sedan iväg till simskolan.

Nu ska jag runda av här och gå och sova!! En bra sak med inget socker i kroppen, jag somnar direkt och sover som en stock.

Just det nu har det gått över en vecka sedan vi inföde de nya sovrutinerna och vet ni vad? Det går alldeles fantastiskt bra. Vi säger godnatt till barnen och sedan somnar de utan skrik eller gnäll av sig själva i sina sängar på under 5 minuter!! Och de sover hela natten i sina sängar!
 
Ha en skön torsdag, snart är det helg =)

Tips på nyttiga maträtter önskas

Ja, måste ha tips på nyttiga luncher och middagar!

Så snälla hjälp mig, vill inte äta samma rätter hela tiden...

tackar på förhand

Tips om en bra vädersida

www.klart.se

Där kan man söka på sin ort och se hur vädret kommer vara 7 dagar framåt. Där står grader, vind, nederbörd m.m. Rekommenderas för er som är intresserade =)


Mitt nya liv dag 2

Hej på er!

Nu är jag igång med mitt viktväktande igen och denna gång så ska jag vara viktväktare livet ut??!! Jag ska göra ett riktigt försök denna gång att stanna vid min målvikt. Igår höll mitt huvud på att sprängas av sockerabstinens... Men det gick över och idag känner jag ingenting.

Är inte ens sugen men konstant hungrig. Jag vet att jag säkert äter för lite men det är effektivt, i början i alla fall. Jag äter lite mer när jag märker att min viktnedgång avstannat.

Jag vägde ---- igår och min målvikt är 59,5 typ. Vill sedan ligga mellan 59,5 - 61,5 kg och det är där jag behöver viktväktarna och deras stöd, råd och recept.

I söndagskväll kollade jag på en film "Hostel". Bryr mig inte om att lägga in trailern... Det var en smaklös film med en massa slaktande av människor och liknande. Är trött på sådana meningslösa filmer. Läskiga ja, men de får gärna ha någon djupare mening?!

Nu är det ganska så bestämt att jag får semester vecka 30-32. F ska söka samma tid så vi får hoppas han får samtidigt men troligtvis inte... Vi får se!

Ja, annars lunkar livet på härhemma. Igår började Svenska Hollywoodfruar och det var ju roligt att se =) Ikväll kommer Desperate Housewifes. Så nu finns det ingen tid över för filmer =( Får bli desto fler under helgen.

Ha en skön tisdagkväll så hörs vi


Söndagkväll

Usch vad besviken jag är över vilka svenska folket skickade till Globen.
Hur kunde alla tre favoriter åka ut??

Hur kunde en tråkig, sorglig skitballad slå ut två av mina favoriter? Hur kunde Alcazar förlora? De är snygga, sjunger bra, hade snygga kläder, dansade skitbra och låten var ju grym!!

Jaja, det är blonda svenska tjejer som gäller, det har vi ju sett förut... BORING!!

Efter fiaskot så såg vi en film jag längtat efter "Precious"



Väldigt gripande, se trailern, den säger allt. Tänk att vissa barn har det så hemskt, en sådan hemsk uppväxt utan någon trygghet alls... Se den! Har ni sett den, vad tyckte ni?

Idag har vi bara storstädat. Tränade också, imorgon börjar jag min diet och jag känner mig på gång. Ska bara äta upp allt som är gott härhemma först. Det är inte mycket men det måste ut ur huset annars så äter jag det i veckan...

Får se om det blir någon film ikväll. Kan ni rekommendera någon? Annars har jag några på lager.

Ha en fortsatt skön söndagkväll!!


4 nätter har vi fått sova ensamma =)

Ja, det är helt otroligt. Men barnen har både somnat själva och sovit hela natten i sina sängar i 4 nätter nu. Jag kan inte fatta det! Det är så skönt att få ha sin säng själv och sova ordentligt. Vaknade 08.00 imorse och var så pigg. Alicia hade vaknat och satt och tittade på Barnkanalen.

Igår hände inget speciellt. Jobb och sedan handlade jag. Har handlat hem för min första VV vecka nu och detta är sista helgen som jag äter gott utan måtta.
Behöver allt stöd och råd som finns för att jag nu ska klara att gå ner och sedan stanna där.

Idag har jag pysslat lite med barnens kläder. Alicia behöver en hel del nytt men det får köpas/beställas senare.
Sedan har jag kollat igenom vår ekonomi och planlagt lite för 2010. Planerat för resan och framåt. Helt otroligt hur långt vi har kommit på 1 år och 5 månader. Då såg allt svart ut, men vi har nu betalt av ungefär hälften av våra lån/skulder och det är mycket pengar. Vill inte skriva exakt summa här men det är mycket...

Från att ha varit på botten ser vi nu ljuset. Och vi kan förhoppningsvis åka till Nigeria och sedan börja spara till hus. Om allt går bra så ska vi kunna leta hus 2016?? Och då är det möjligt att vi letar i Skåne också, vem vet? =)
Vi ska i alla fall först ha minst 300000 kr på vårt sparkonto innan vi söker lånelöfte från banken. För vi siktar mot ett hus som ligger i 2,5-3 000 000 klassen. Hittar inget billigare här. Huset måste vara i ganska bra skick då vi inte kan något om renovering. Vi kommer hyra in folk om något måste fixas.

Så alla ni som har problem med pengar, det går att förändra. Det går att vända på det men det händer inte av sig själv. Det är ni själva som måste planera, förändra och tänka på hur ni använder pengar m.m. Det är inte lätt men det går!

Nu har vi varit ute och letat damssugarslang till vår Daewoo men det finns inte... Så nu ska vi köpa ny dammsugare så fort barnbidraget kommit om 2 veckor och denna gång blir det ett märke som det finns extraslangar att köpa till om det behövs.

Nu lagar F någon mat som vi ska äta och sedan ikväll blir det Andra Chansen i Melodifestivalen. Jag gillar Alcazar, Orsa spelmän och Neo. Vem hejar ni på?

Har inte sett film på hela veckan och absitensen är stor. Ska kolla om det finns något bra att se ikväll =)

Ha en fortsatt skön helg mina vänner!!

Torsdagkväll var det här

Och jag har precis tränat =)

2 ggr denna veckan och det känns bra. Har faktiskt gått ner 0,9kg sedan i måndags, fråga mig inte hur?! =)
Jag har ätit som vanligt men bara tränat 2 ggr. Så jag är peppad inför måndagen och starten på mitt nya liv.

För andra natten i rad så sov barnen i sina egna sängar hela natten, helt fantastiskt. Förstår inte hur det har gått till? Vet att det kan komma bakslag men bara att de lärt sig att somna själv i sina sängar är ett stort framsteg.

Idag hurrar vi för min syster Paula som blir hela 35 år idag!! Hipp hipp hurra! Hon ska ha fest i helgen som vi tyvärr inte kan gå på =(

Nu ska barnen strax i säng och tänk att det redan är fredag imorgon jippie =)

Kram på er!

Ja, här sitter jag =)



Hade inte tid för datorn/bloggen igår men här är jag nu.

Efter att jag var lycklig över att det börjat töa i måndags så förändrades det på tisdagmorgon då min farhåga besannades. Allt det smälta var nu tjock is...
Så det var med tungan rätt i mun vi begav oss ut på våra postrundor igår men det gick bra trots allt. Våra duktiga snöröjare och sandare hade varit framme nästan överallt.

Idag har det också varit väldigt kallt men solen har varit framme hala dagen. Så det känns att våren är på gång, snart så är det t-shirt weather igen. =)


                                                           

Hade en väldigt underlig dröm i förrgårnatt. Jag var inne i en elektronikbutik och där passade jag på att ringa min syster P från en bärbar dator. Då tittade kassörskan bestört på mig och skrek "utrym centrumet" och folk började springa i panik mot utgångarna.
FBI kom in och fångade mig. De var arga och hårdhänta och undrade varför jag ringt från den bärbara datorn och att det var ett stort nationellt brott jag hade gjort... Jag sade att jag inte visste detta men det struntade de i. Jag blev ledsen och ringde runt till alla och ingen förstod egentligen vilket brott jag begått.
Sedan vaknade jag.

De senaste veckorna har jag tänkt mycket på min aktivitet på nätet, ni vet nog vad jag menar... Och tror att det är drömmen handlar om, att jag måste sluta nu innan det är försent.
Så jag har nu dragit ned på det, har inte gjort det på ett par dagar. 
Så ingen filmtrailer ser ni nu i bloggen på ett tag... Men abstinensen är där, vill gå in, vill kolla film... Ni som också gör detta? Hur känner ni?

Igår blev det pizza för oss, vi satt ute för en gångs skull och det var mysigt. Men jag är så ur form, har ont i höft, knä och känner att kroppen håller på att ramla isär. Så idag bestämde jag mig att på måndag kör jag igång på riktigt. Diet, träning m.m. Jag vill gärna gå ner 5 kg innan min syster I kommer hit i april. Det går inte att jobba som brevbärare och vara överviktig, det är alldeles för riskabelt för knäna m.m. 


                                                            

Sedan ska jag nog gå med i viktväktarna. Det som jag är mest intresserad av hos dem är deras jämnviktsprogram. Alltså det man följer när man väl nått sin målvikt för att hålla vikten. Gå ner brukar gå bra men att hålla vikten är jag sämst på. Så jag kommer nog bli viktväktare för resten av livet typ. Få råd, stöd och bra recept. Jag klarar det uppenbart inte själv. Där kan jag ju också träffa andra som vet precis hur jag känner och har det.

Annars har vi haft tidiga dagar på jobbet denna veckan och det känns så bra. Jag hinner med så mycket och känner mig så mycket lugnare och gladare.


                                                       

Sedan måste jag ju berättta om hur det går med nattandet av barnen. Första och andra natten gick sådär. De somnade men efter en bra stund. Första natten kom de ut gång på gång, andra natten någon gång. Ikväll kom de inte ut alls. Alicia somnade inom 5 minuter och Henry efter ca 30 minuters prat. Men han låg i sin säng.

Jag är helt chockad!! Speciellt att Alicia tar det så bra, förut har vi legat bredvid henne varje kväll sedan hon fick egen säng. Men nu tack vara poängsystemet så funkar det nu och utan protester!!
Det bästa av allt och som är helt otroligt! Hon kom inte in till oss inatt!! Jag och F sov själva i vår säng hela natten och det har inte hänt på över 5 år!
Jag är glad att vi tagit tag i detta nu. Nannyråden från tv funkade =)

Långt inlägg idag om allt möjligt! Hoppas ni orkade läsa =)

Ha det bra nu

måndag, snöoväder, träning

Ja, idag har det varit snökaos ännu en gång men det var runt 0 sträcket så det smälte det mesta men det är jättemoddigt och slaskigt ute.
Det gick inte att cykla så bra, så det var irriterande.

Idag tog jag mig i kragen och tränade, cyklade 30 minuter på min cykel, fat burn programmet.
Är så trött på hur alla kläder spänner och sitter obekvämt.
Dessutom har jag inte ätit något gott och har inget hemma heller. Måste sluta med detta ätande av godsaker dagligen som bara trappats upp senaste månaden.
Nu har jag ont i huvudet och det beror på mitt sockerberoende.

Skulle egentligen börja 1/4 men orkar inte vänta tills dess. Men jag gör en mjukstart med träning och mindre ätande innan jag kör igång med min knäckebrödsdiet.
Är så trött på mig själv och mitt eviga misslyckande att hålla min vikt...

Nu till något helt annat. Vi började med ett nytt projekt härhemma igår á la nannystyl. Barnen ska läras sig att somna själva i sina sängar nu. Så vi var stenhårda, lade ner Henry gång på gång och efter ca 45 minuters gråtande, kallande och skrikande så somnade han med fötterna på huvudkudden =)
Alicia kom ut flera ggr och somnade jättesent men det var för att hon hade sovit under dagen så hon var inte tillräckligt trött. Idag kör vi igen.

Sedan har jag gjort en belöningstavla med diverse saker som vi vill att de ska klara och då får de en stjärna, efter 10 stjärnor får de en present. Alicia var inte alls med på det och blev mest sur och förbannad... Henry däremot var glad och entusiastisk =) Vi får se hur det går!

Igår kollade jag på ännu en film "The last house on the left"



Ännu en bra film, lagom spännande och ryslig... Rekommenderas till oss som gillar att bli skrämda. Har ni sett den? Vad tyckte ni?

Nu får ni ha en skön måndagkväll


RSS 2.0