Lillejulafton

och här sitter jag och skriver mitt sista blogginlägg på ett tag.

Nu är väskorna packade och barnen sover gott i sina sängar drömmandes om tågresan, mormor, kusinerna m.m.

Är dödstrött men ska sätta mig en stund i soffan med min make och äta lite välförtjänade chips.
Shit vad vi slet idag, det snöade inatt och idag har de helt skitit i att ploga typ. Så vi har släpat våra cyklar hit och dit, kors och tvärs, jag var helt slut...
Kommer säkerligen ha kraftig träningsvärk imorgon.

11 dagars ledighet framför oss som tyvärr kommer gå alldeles för fort, ska verkligen försöka njuta av varje minut.

Idag kom Alicia på villovägar ännu en gång. Hon gick precis bakom mig men helt plötsligt är hon borta. Jag fick panik, sprang runt och skrek och letade, gick hem och runt runt överallt. Gick till dagis för att hämta Henry och sade att jag måste leta efter Alicia. Då kommer hon plötsligt till hans avdelning.
Jag var helt förstörd, arg och ledsen och då blev Alicia ledsen.
Ibland så blir det bara för mycket!

Så imorgon 10.21 så går vårt tåg ner till Malmö och jag hoppas på en smärtfri resa utan för mycket förseningar och annat kaos. Surfade in på sj´s hemsida och vårt tåg är fullbokat, så det lär vara en hel del folk =)
Vi ska vara där i god tid förhoppningsvis, vi ska åka tunnelbanan till T-centralen.
Vi stannar i Skåne tills nästa onsdag den 30/12. Då åker vi hem och så kommer min syster Paula, hennes kille och Kevin hennes son. Vi ska fira nyår ihop, har blivit lite av en tradition, 3:e året nu.

Så nu önskar jag er alla en riktigt GOD JUL!!!

See you when I see you!!

Tisdag, extrem kyla, nya simrekord och räkningar...

Idag har vi haft det extremt kallt, var ute i nästan 4 timmar på en moped så jag vet... Hade 4 par vantar på mig och det var ändå kallt emellanåt.

Ikväll var Emma här och vi bytte julklappar. Shit vad bortskämda våra ungar blir, julklappar till höger och vänster varje dag!

Sedan åkte jag och Alicia till Fittjabadet och tränade lite. Och yes hon klarade att simma 25 meter ryggsim idag, en gång i alla fall. =) Nu ska hon bara öva, öva, öva så att hon klarar det fler ggr.
Vi åker dit igen nästa vecka när vi kommit hem från Malmö.

Nu har jag precis betalt alla räkningar, usch för december och januari. Inte roligt att se vad som är kvar på kontot när räkningarna är betalda... Men men sådant är livet i konsumtionslandet Sverige!

Nu borde jag sova men ska knepa ihop en packlista och ådär inför imorgon. För imorgon blir det packa, packa, packa som gäller inför Skåneresan på torsdag.

Sista arbetsdagen imorgon på ett tag, nu kör vi =)

Ciao

Jag vet, borde sova...

Men var bara tvungen att kolla mailen och då glider jag automatiskt in i bloggvärlden också.

Idag har det varit fullt upp. Har lämnat julblommorna till fröknarna som blev glada =)

Nu ikväll  har jag lämnat julklappar åt mina vänners barn och mina barn har även fått öppna en av våra julklappar. Först tänkte vi att de skulle äppna våra på torsdagmorgon innan vi åker men efter lite funderingar så kör vi en juklapp per dag innan vi åker. Då hinner de leka lite med dem och sådär.
Vet att det är "fel" men det är ju jul redan typ och de får även julklappar på julafton.

Fick hem Henrys foton men de var helt förstörda av väder och vind... Så nu ska de skickas tillbaka och så får vi ett nytt bildpaket snart hoppas jag.

Imorgon blir det också fullt upp, vi ska iväg och simträna jag och Alicia, Emma kommer hit för att få sin julklapp, budget ska göras och räkningar betalas. Måste även hinna göra en packlista så vi får med allt ner till Skåne.

Jaja, två dagar kvar innan långledigheten, skönt skönt

CiaoSöndag, städning, tvätt och en massa mer snö...

Är lite deppig för typ det har snöat hela dagen... Så nu är det ännu mer äcklig och jobbig snö för oss att ta oss igenom imorgon på våra rundor...

Jag tittade på vädret på texttvsidan 152 (tv4 eller kanal5) i torsdagskväll och där stod det tydligt att det skulle vara uppehåll 5 dagar framåt. Visst det stämde ju bra, har snöat både igår och idag.

Idag har vi varit hemma bara, städat och just nu tvättar jag. Har problem att ta mig fram och tillbaka till tvättstugan t o m. Här är det inte alls plogat medans HSB gården mittemot har blivit plogad två ggr idag. Vår husvärd skiter i oss som vanligt...
Det är alltså inte alls plogat, en halv meter snö när du stiger ut från porten.

Nu blir det fullt upp innan vår Malmöresa. Jobbar sena dagar, ska lämna klappar till folk, åka till simskolan, betala räkningar, inhandla saker inför resan, skriva packlista, packa m.m. Dagarna räcker ju inte till typ...
Men sedan är det 11 dagar av njutning och slapp, ska inte göra något ansträngande typ haha

Nu ska jag strax pulsa igenom snön för att komma till tvättstugan!

Samla krafter, nu kör vi igenom dessa 3 arbetsdagar inna julafton!!

fredag, lördag, julbord, kyla, simma, julklappar, handla

Hej hopp!

Igår gick dagen i 150 typ. Stress på morgonen för att lämna barn och hinna till jobbet. Väl på jobbet så blev det bestämt att tre hela områden fick ställas över till på måndag p g a vikariebrist.
Men om ingen är sjuk på måndag så lär vi få ut allt då.

Slutade 15.00, stress för att hämta barnen, vi var hemma 16.00 och jag skulle gå hemifrån 16.25... Så det var snabba puckar, in i duschen, slänga på mig kläder och smink och Felix kom hem 5 minuter innan jag skulle gå, vilken timing va?

Sedan åkte vi till jobbets julbord på Ballbreaker på Gärdet. Det var gott men som vanligt så åt jag för mycket så sedan satt jag och mådde dåligt i typ en timme men sedan mådde jag bra igen precis i lagom tid till bowlingen. Sedan åkte jag hem, orkade inte festa utan ville hem och sova =)
Kom hem vid 00.00 och det var lagom.

Idag har jag och Alicia varit iväg och handlat mat, julklappar och annat. Vi åkte även till simhallen och simtränade lite. Jag lärde Alicia de rätta simtagen när det gäller ryggsim och jag var nära på att ge upp flera ggr. Jag och mitt dåliga tålamod... Men sedan släppte det och hon simmade 15 meter på rygg utan större problem. På en 25 meters sträcka så stannade hon 1-2 ggr.
Jag är så stolt att hon är så duktig. Vi ska gå dit på tisdagkväll igen och öva mer.
Då kanske hon ändå klarar kraven för nästa kurs =)

Var i Fittja centrum en sväng, köpte en rejäl rullväska för inför vår Skåneresa. Endast 250kr, got to love those arab shops hehe
Vart annars hittar man bra och billiga saker? Den här affären har skitsnygga sneakers för 150kr och stora rejäla rullväskor för 250-300kr. Helt sjukt billigt!

Nu är alla julklappar inhandlade och ska strax packa in de sista, skönt! Har köpt en hyacint var till alla fröknar, det blev 11 stycken. Det blir de nog glada för, en lite uppskattning för att de står ut med mina ungar varje dag haha

Ikväll måste jag kolla på någon film men vilken?? hmmm

Ha en fortsatt skön helg, tre arbetsdagar har vi kvar innan vår 11 dagar långa ledighet, nice eller nice?? =)


Alltså kan man hata snö mer än jag???

Igår var det hemskt att dela post men IDAG var det ännu värre... Full snökaos, ingen plogbil i sikte och de har fortfarande inte plogat här där vi bor i alla fall, varför plogar de inte??

Så jag har agerat taxichaufför idag, kört mina kolleger till sina rundor, under sina rundor samt in från sina rundor. Plus att jag kört post lite hit och lite dit.
Mina kolleger fick gå runt på sina områden... De hade inte plogat och på vissa ställen fick de pulsa igenom en halv meter snö.
Drygt två områden fick vi inte ut idag dels för jag inte hann p g a taxikörandet och ett område ansågs för "jobbigt" att dela på.

Postkontoret i Norsborg ställde in sin utdelning helt idag medans vår chef uppmanade oss att dela så mycket vi kan... Sjukt eller?

Vet inte hur det kommer att vara imorgon, dels är vi kort om folk, områden som inte kom ut idag bör komma ut imorgon vilket är tveksamt om det går. Områden blir säkerligen undanställda imorgon också... Så ser våra dagar ut under vintern, nu vill väl ingen byta med oss?
Våra somrar är bra men vintrarna är katastrof.

Summan är att jag nu hatar snö mer än nånsin. På morgonen drar jag barnen i pulka till dagis och skola = jobbigt, på jobbet får vi pulsa igen snö = jobbigt, på eftermiddagen får jag dra barnen i pulkan igen = jobbigt. Inte undra på att jag är helt slut i kroppen. Och ingen plogbil som plogar i sikte, ser plogbilarna gör jag ibland men frågan är vart de plogar??

Imorgonkväll ska vi på julbord med jobbet och det ska bli kul! Vissa vill gå ut efteråt medan jag efter julbord och bowling helst vill åka hem och slänga mig i sängen. Jag, gammal?? Nej men att vara tvåbarnsförälder och fru plus jobba heltid på Citymail tar på mina krafter.
Tråkig är jag det håller jag med om!

Nu ska jag nog slänga mig i sängen och samla kraft för ännu en kaosdag!

Fi fan, vilket skitväder!!!

Åh, jag är så deprimerad, arg och uppgiven. Hatar verkligen vintern, snön, slasket, kylan, mörkret och de blöta kläderna/skorna...
Vet att jag som alltid annars är positiv och ser det mesta med glada ögon låter väldigt negativ nu.
Men så är det, vinterhalvåret är en av de få saker som får mig ur balans och gör att jag inte är mig själv typ.

Att dela post i snöoväder är inte kul, det kan alla mina kolleger intyga om idag. Fi fan vad jobbigt det var idag, ramlade en gång rejält och småhalkade hit och dit x antal ggr.
Posten blev utdelad i alla fall, något positivt =)
Det snöar fortfarande och lär väl göra det hela natten...

En mottagare gav mig en liten chokladask idag och det gjorde mig gladare =)
Hon tyckte synd om mig och ville gärna ge chokladen till mig. Med orden "Jag tycker om människor med moral, som kämpar på trots detta skitväder". Gulligt!

Imorgon ska jag till BVC för att Henry ska få dos nr2 av svininfluensan. Han vet inget än och jag kommer inte säga något förrän han är där. Stackaren, han vet inte vad som väntar honom. Men skönt att få honom klarvaccinerad så att säga.
Alicia däremot får vänta tills mitten av januari för då kör de igång med dos 2 på hennes skola. Och det är ok, dos 1 ska ju ge ett gott skydd trots allt.

Pratade med Alicias simskola idag och klagade på att de plötsligt höjt kraven. Och att de knappt övat ryggsim i mellankursen, hur ska de då vara redo för fortsättningskursen? Där de kräver 25 meter bröst/25 meter ryggsim...
Hon tyckte också det var rörigt och konstigt att fler barn inte lärt sig simma efter 24 lektioner!!
Jag sade att de borde ställa högre krav på simlärarna och framförallt lektionerna. Inte roligt för föräldrarna att betala en massa pengar och så lär sig inte barnen simma.
Jaja, hon tog våra uppgifter och så ska hon prata med simläraren för denna fortsättningskurs, ev. får Alicia göra simprov eller liknande. Vi ska till simhallen i helgen har jag tänkt så Alicia får öva mer på ryggsim och försöka simma hela vägen. Tycker inte hon fått tydliga instruktioner angående ryggsimmet men jag får väl lära henne vad jag kan =)

Nu ska jag strax lägga in en annons på Blocket. Vi ska sälja Henrys bilstol, en Britax Twowayplus. Hoppas kunna få 1000 kr men vi får se.
Han sitter numera på Alicias gamla bältesstol och Alicia sitter på Emmas gamla bilkudde =)

Nu ska jag lägga barnen och sådant men ha en trevlig tisdagkväll, åh, vad Paradise Hotel är spännande hehe

Måndagkväll

Yes och snart är även denna dag förbi.

Idag hurrar vi för barnens kusin Felicia som fyller hela 21 år, hipp hipp hurra hurra hurra!!

Idag var jag ju på utbildning hela dagen och det var intressant och roligt med ett avbrott från dagliga jobbet.
Men det kryper verkligen i benen av att sitta still en hel dag...

Nu kallar duschen och sedan är det väl slapp resten av kvällen.

Är lite sur på Alicias simskola som hade en fortsättningskurs som hon skulle börja på nu i januari. Nu har de höjt kraven på denna kurs till att barnen måste kunna simma 25 meter bröst samt ryggsim. Förut var det bara 10 meter bröstsim. Dåligt av dem!
Jag ska ringa och prata med dem imorgon. Behöver verkligen Alicia gå om mellankursen igen för att hon inte klarar 25 meter ryggsim som de nästan inte övat på alls i mellankursen...
Ligger inte ansvaret på simläraren/simskolan om barnen inte lär sig simma under kurserna?? Knappt hälften av mellangruppen kunde simma utan armpuffar, efter 24 lektioner!!
Alicia är ju en av de få som faktiskt lärt sig, hon kan simma 100 m bröst och 2-3 meter rygg.
Hmmmm

Ha en fortsatt skön måndagkväll

Födelsedag, kalas, helg är nu över

Igår fyllde vår lilla älsklingsgubbe hela 4 år =)

Han och vi tackar för alla gratulationer som bestod av sms och samtal, samt presenter!!!

Kalaset var lyckat enligt unge herren. Vi bjöd på sommarmat som bestod av grillspett med korv, köttbullar, kycklingfilé, grytbitar av gris samt champinjoner. Till det hade vi gurka, tomat, majs, vitlöksbröd och Café de Paris sås.
Sedan bjöds det på himmabakade kagor chokladbollar, pipparkagor och lussebullar m.m. Vi hade inte tårta utan vaniljglass med skivade bananer, strössel, chokladsås, kex och maränger. Mumsigt =)
Självklart fick barnen varsin godispåse.

Vi hade få gäster men det var lagom och mysigt, totalt 12 stycken var vi.

Sista gästerna gick vid 22.00 så sedan var det duns i säng... Först kollade vi in veckans Paradise Hotel avsnitt, sjukt men jag kan inte slita mig ifrån det =)

Idag var jag och Henry i köpcentrumet SKHLM, helt otroligt vad snäll han är nu! På detta ställe ställde han till med värsta scenerna förra året eller var det tidgare i år?!
Han är i alla fall en ängel nu, som håller mig i handen, inte springer iväg, kommer när jag kallar, bråkar inte när vi ska hem, låter kanske som enkla saker men en med en trotsunge så var det bråk hela dagarna och att vara i ett centrum var ett rent helvete!!

Vi handlade presenter åt honom och det blev en stort garage som vi nu byggt ihop och det var en lyckad present för den verkligen älskar han. Han fick även en laserpistol som låter och rör sig, är egentligen emot vapen men vad fan...

Nu är julkorten skrivna och ska skickas i veckan, om ni är snälla kanske ni får ett?? =)

Imorgon ska jag på utbildning inom jobbet alltså. Det är en utbildning som vi coacher får gå då och då, en uppdatering och nya saker vi får ta till oss. 08.00-16.00 men det blir ingen sovmorgon ändå så barnen ska lämnas samma tid som vanligt... tyvärr...

Ja, ni får ha en fortsatt skön söndag, nya tag inför nästa vecka.

Hej på er i natten

Har precis sett klart Idol och Erik vann som väntat. Han är bra men frågan är om han kommer att bli känd och lyckas sälja skivor?? Han skulle nog bättre passa som sångare i något rockband än som soloartist.

Måste berätta att Alicia simmade 100 meter bröstsim på avslutningen =)
Hon var så duktig. Till våren ska hon gå fortsättningskursen, där de lär sig mer ryggsim, klädsim m.m.

Hon mådde jättebra senare på onsdagen så hon fick gå i skolan igen på torsdagen. Var så trött efter jobbet på torsdagen, slutade vid 17.30, skyndade hem för att tvätta en hela massa kläder och annat... Var ganska slut i skallen.
Henry var på 4-årskontroll igår och han var så duktig. Klarade alla test med bravur, han var 106,5 cm lång och vägde 16,9 kg... Alltså under medelkurvan på vikt och över medelkurvan på längd. Han är spinkig men det tyckte hon var helt ok.

Jag fick svininfluensavaccinationen av BVC tanten så det var sjyst. Annars hade jag fått stå i kö imorgon i någon timme. Imorgon släpper de vaccinet för allmänheten 9-15 och det kommer ju vara ganska mycket folk...
Så nu är det gjort och jag mår bra änsålänge, bara armmuskeln som blev hård och öm men det känns bättre nu.
Barnen får väl sin andra dos nästa vecka kanske annars så ger första dosen ett bra skydd så det är ingen brådska med dos två.

Idag har jag varit föräldraledig, oj kom nu på att jag måste in och anmäla det på FK. Shit nu var det gjort, 9 minuter innan midnatt puh vilken tur jag kom på det annars hade jag varit utan pengar för denna dagen...
Först var det Luciafirande på Henrys dagis 7.30 och sedan på Alicias skola 09.00. Sedan gick vi till Öppna förskolan där vi inte varit sedan drygt 2 år. Mysigt och vi träffade Anna och barnen där.
Sedan åt jag och barnen på grillen, korv/kebab med pommes mumsigt.
Väl hemma så gjorde jag världens längsta inköpslista... Julklappar, presenter, mat och saker inför kalaset skulle handlas.

Jag var ute i över 3 timmar och handlade =) Jag gillar att handla och tar min tid haha.
Nu är i princip alla klappar inhandlade, har 5 personer kvar att handla åt, plus några småsaker till barnen som de kan få av tomten i Malmö. De stora klapparna ska de öppna här på morgonen, vi kan inte släpa med oss klappar ner och upp eftersom vi åker tåg ju.

Kom hem i precis lagom tid för Idol. Nu sover allihopa här hemma och jag ska också sova alldeles strax.

Imorgon är det den stora dagen, då vår lille gosse Henry fyller hela 4 år =) Det blir sång, kalas och godsaker hela dagen lång.

Godnatt på er!


Hemma med VAB igen...

Gick till jobbet och hann jobba halva dagen innan mobilen ringer. Alicia klagar på att hon mår illa och är blek i ansiktet.
Jobbigt att behöva lämna jobbet och arbetskompisarna speciellt Tessan mitt i alltihopa speciellt när det ser ut som det gör idag. Mycket post, sen dag och sådär.
När jag kommer till skolan möts jag av ganska ok tjej som direkt säger "kan jag få gå till simskolan idag?" Kanske men du är ju sjuk.
"Nu mår jag bättre" säger hon då.

Nu är vi hemma och hon tittar på tv och säger att hon nu mår bra och kan gå till både simskola och skolan imorgon... Det återstår att se, vi får avvakta några timmar till innan jag får avgöra vad som händer.
Hon brukar väldigt sällan, ta i trä, vara sjuk. Det är Henry om står för vabbandet här hemma.

Shit denna decemberlön kommer vara skit. Flera dagars vab, 3 föräldraledigetsdagar á 60kr per dag innan skatt... Men men vad ska man göra, vab är en del av det underbara småbarnslivet =)

Jaja, ha det gott

Tisdagsinlägget

http://www.mitti.se/?p=tidn&t=botkyrka

Gå in på denna länk och läs artikeln i tidningen, den längts upp till vänster. Att vara brevbärare är inte alltid lätt...
Arga och sura mottagare är inte roliga att hantera alltid.

Har inget att skriva om idag.

Jo, just det såg filmen "Carriers" igår och fick starka associationer till svininfluensan. Den var helt ok, lagom spännande men känns som jag sett liknande filmer innan.

Jaja, ha en trevlig tisdagkväll nuMåndagsinlägg

Ja, nu var det måndag igen och här sitter jag.

Emma är här och hälsar på, hon och pappa F gör matteläxa i köket.

Nu ska jag och Alicia strax iväg till hennes nästsista simlektion i denna mellankursen. Ska bli kul att se henne simma nu när hon kan på riktigt =)

Igår såh jag komedin Year One med Jack Black och den var helt ok. Inte jätterolig men smårolig och roligt att se bibliska scener och historiescener.

Ha en trevlig kväll nu!!

Söndagkväll

och Andra advent är här, ca 2,5 vecka till jul och det känns mysigt och härligt. En ledighet väntar oss, närmare bestämt 11 hela dagars ledighet =)

Idag har vi bara städat och sedan var jag och barnen ute en sväng men det regnade rätt mycket så det blev en kort utestund.

Såg filmen Next Day Air igår som skulle vara en komedi men rolig var den inte. Den likande en gangsterfilm med många kända svarta skådespelare.
Såg även efterlängtade Saw VI och visst blev man inte besviken. Men varför gillar vi dessa filmer så mycket egentligen? Helt sjuka och många scener klarar jag inte av att titta på. Men på något sätt gillar man att den "onda" får stå sitt straff typ.
Det kommer ju definitivt en 7:a, det måste det ju bara göra.

Idag ska jag se en komedi med Jack Black, Year One. Ska gå in och kolla om det finns några nya filmer att fixa.

Ha en fortsatt skön söndagkväll, ny vecka väntar och nya tag!!


Lussebullar, tomte, bortsprungen dotter m.m.

Jo, dagen har varit händelserik.

Vi började med att mäta och väga barnen. Jag gör det då och då mest för att det är kul att veta hur långa de är och vad de väger. Henry är nu 105,5 cm och väger 17.3 kg, Alicia var 105cm lång och vägde 19,4 kg när hon var precis 4år.
Henry är en spidevink och han ska på 4-årskontroll nästa vecka. Han väger säkerligen under sin kurva i år igen.

Alicia däremot är hela 120cm lång och väger 27,7kg. 10 kg mer än Henry! Det skrämmer mig att hon går upp så stadigt i vikt och väger så mycket. Hon är ju 6 år och snart 4 månader. Har gått upp ca 3-4 kg per år de senaste åren. Tror det normala är 2-2,5 kg.
Hon älskar mat och allt som är onyttigt. De får precis samma mat skillanden är att Alicia äter mycket mer än Henry. Alicia är ändå väldigt aktiv med dans och simning.
Känner dåligt samvete över detta. Men hon har ju gener som spelar in hos henne och hennes kroppsbyggnad. Hon kan nog inte vara den pinnsmala typen som Henry är. Men hon är lika fin för det! Men varför känner jag såhär?

Nu över till annat. Idag bakade vi de årliga lussebullarna, mums. De ska vara till Henrys kalas och mysiga kvällar =)

Vi har varit en sväng i Hallunda C idag och träffade tomten och barnen fick julklapp. Godis.
Sedan började Alicia bråka... Vi gick till lekplats och bråken fortsatte...
När vi skulle hem så vägrade hon följa med så jag och Henry började gå. Hon följde efter såg jag men sedan var hon försvunnen. Vi letade och letade, skrek Alicia om och om igen men hon fanns ingenstans. Panik och tankar om att ringa polisen dök upp. Hittade henne till slut och arg var jag minst sagt... Hemskt när de försvinner!!

Väl hemma hade F kokat ihop sin egenkomponerade wok med nudlar, grönsaker och räkor, mums =)

Sedan har jag pysslat lite med vår ekonomi m.m. Framsteg har gjorts på detta dryga året, verkligen!! Snart är den värsta pärsen över och vi kan börja leva lite mer normalt?!

Plockade fram lite säckar med kläder från förrådet och kollade vad Henry kan ärva av Alicia och det var väl inte så mycket. Men det är nostalgi att gå igenom gamla klädsäckar =)
Har mycket kläder som jag vill ge bort men kan inte ta med det till Skåne på tåget. Myrorna kanske?

Igår var det 11 år sedan jag och Felix träffades, otroligt va? =) Åren de går.

Köpte lite juklappar igår också, garderoberna börjar fyllas nu, roligt!

Ikväll blir det film, har inte sett något på hela veckan!!! Blir väl någon komedi och sedan Saw V1

Ha en trevlig kväll på er


Vabbningen fortsätter

men Henry är mycket bättre. Knappt någon hosta och pigg och glad. Han sov bra inatt och har ätit bra idag. Så jag har bestämt att han ska få gå på dagis imorgon men F tycker jag ska vara hemma... Men han är ok så han ska gå på dagis och dessutom har de fotografering och det är ju kul om han kan vara med på det.

Jag har inget speciellt att skriva om tyvärr.

Ska passa på att slappa lite nu, det är inte ofta jag får göra det =)

Ha en fortsatt skön torsdag!

Ja, Alicia klarade 25 meter

Kom precis hem från simskolan och Alicia har nu klarat 25 meter bröstsim.Hon simmar riktigt bra,snygga arm och bentag,kul!
Stolt mamma hehe

Nästa vecka är det avslutning och då ska barnen få visa upp vad de kan,sedan blir det fika och sedan får föräldrar och syskon också bada =)

ha det gott

Vintern är verkligen här

Det är minusgrader, frost, is och skitkallt brrr

Är hemma och vabbar idag igen... Var ju hemma en dag för mindre än två veckor sedan. Men det är inte konstigt att Henry blir sjuk ofta för han äter knappt något om dagarna.
Vi får ofta "mata" honom och påminna honom om att äta för att han ska få i sig några tuggor. Han får ju inte i sig alla nödvändiga ämnen vi behöver för vårt immunförsvar.
Jag ger frukt och vitaminer till barnen dagligen för att förstärka immunet i alla fall.

Har bokat kryssning till Mariehamn idag, VikingLine. Tänkte vänta till våren men när jag såg att man kunde få en B-hytt gratis nu på jullovet så bokade jag. Felix vet ingenting ännu men han tycker nog det är ok?!
Det blir lördagen 9/1-2010 som vi åker och de har aktiviteter för barnen hela resan så det blir lika roligt som vanligt =)

Har börjat fundera på Nigeriaresan nästa år, planerar och funderar. Om allt går bra så åker vi i slutet av december/början av januari och är borta i 4 veckor.
Hela resan kommer kosta runt 80000kr. Biljetter, pass, visum vaccinationer och fickpengar. Hoppas att vi kommer att kunna spara ihop till det, inte lätt men vi får offra andra saker helt enkelt...

Detta är något vi drömmer om och längtar efter, det är nu 7 år sedan vi var där sist och det känns. Felix saknar sina syskon och det är flera syskonbarn han inte ens träffat och de har ju inte träffat våra barn. Det kommer bli fantastiskt hoppas jag! Men det är ju ett riskland vad gäller kriminalitet, korrupta poliser och sjukdomar. Oroliga kommer vi säkert vara emellanåt men vi får hålla en låg profil bara och hoppas att vi inte blir kidnappade...

Nu ska det städas upp härhemma. Alicia är i skolan nu, men ska till kyrkans miniorer efteråt och senare ikväll är det simskola.

ha en fortsatt skön onsdag

1:a december

Är det inte helt otroligt att det redan är 1:a december, alltså seriöst vart tar tiden vägen??

Ständigt nya uppgifter om svininfluensavaccinet på www.vardguiden.se Nu ska barnen få vänta tills januari för att få sin andra dos.
Vi vanliga skulle fått i veckan men de har ju inget vaccin så kanske kan vi få vaccinera oss nästa lördag 12/12 (Henrys födelsedag) om de fått in vaccin då. Men först prioriteras barnen och riskgrupperna. Ska vi vanliga då stå och vänta under tiden eller??

Nu ska ni får höra på en rälig chef och arbetsplats!!

Felix ringde chefen idag för att för en gångs skull veta om sin föräldraledighet. "Nej, ingen ska få ledigt i mellandagarna" säger chefen då...
"Men jag är väl tvungen att ge dig då eftersom det är föräldraledighet. Men då blir du sist prioriterad inför nästa års semester så att du vet. Hur ska du ha det? Vara ledig nu eller vara sist prioriterad i sommar?" Alltså han ställer villkor för Felix´ föräldralediget, helt sinnesjukt.

När Felix sedan ringde upp och sade att han vill vara ledig nu i mellandagarna sade chefen "stackars fabbe då som inte får vara ledig och han sökte semester innan dig" Alltså försökte ge Felix skuldkänslor...

Helt sjukt och han borde anmälas för diskriminering!! Tänk att p g a hur det ser ut med arbetslösheten idag så kan cheferna och arbetsgivarna göra precis vad de vill...

Så fort vi hittar något annat åt Felix så ska han läna det skitstället. Han behandlar alla lika kasst men F lite värre som vanligt, tyvärr så drabbas invandrarna/afrikanerna värst i detta land idag.

Nu ska vi se första delen i julkalendern.

Ha en trevlig tisdagkväll, julens nedräkning har börjat =)

Nytt recept

Håkans gryta

För 4 personer.

Ingredienser:

600 g fläskfilé eller benfri kotlett
1 burk champinjoner
1 gul lö
1 pkt bacon
3 dl grädde eller creme fraiche
olja att bryna i
salt
peppar
vatten
soja

Gör så här:

Skär köttet i bitar och bryn i olja. Lägg i en gryta.

Skiva löken och tärna baconet och bryn tillsammans med champinjonerna. Lägg ner i grytan med köttet.

Häll lite vatten i grytan och låt puttra ca 15 minuter på svag värma.

Häll i grädde och/eller creme fraiche, soja och kryddor. Lått puttra en stund till. red av såsen om det behövs.

Servera med ris.

Smaklig måltid!!

RSS 2.0