Fjärde veckan

på mitt nya liv "kliché" och vissa dagar är en struggle minst sagt. Men då tänker jag på vad som fick mig att ändra kostvanorna och börja träna. Varför jag gör som jag gör och då är det lättare att hålla sig.
 
Jag har alltid fokuserat på snabb viktnedgång och snabba resultat men vad har hänt efteråt? Jag ha gått upp allt igen för att jag inte tagit tag i problemen bakom viktökningarna. Men vad ligger bakom min fetma? Jo, mitt sockermissbruk och överätarkonsumtion och tar jag inte tag i det kommer jag aldrig gå ner. Jag måste gå till botten till vad min övervikt beror på och försöka ta hand om den faktorn först innan vågen ger mig några resultat.
En annan faktor som ligger bakom min övervikt (fetma enligt BMI) är mitt stillasittande, dessa två skolår har gjort att jag gått upp säkert minst 15kg... Så det är en annan sak att ta tag i för mig, regelbunden träning/motion.
 
Jag ska inte sticka under stol med att jag inte vill gå ner i vikt för det vill jag, drömmer om den kropp jag hade året efter jag fött Henry. Jag var smal och vältränad och dit vill jag igen men på en sund och hållbar väg. 0,5kg/vecka är mitt mål.
 
Jag räknar kalorier som jag skrivit innan och vad mycket jag lärt mig. Allt innehåller kalorier men vad mycket man kan äta om man bara väljer rätt saker! Just nu ligger jag på 1000-1300 kalorier/dag men när jag är "klar" så kommer jag öka till 2000-2500 kalorier/dag för att hålla vikten.
 
En sak jag märkt med andra människor och mat. När jag överäter/äter skit så säger ingen något men så fort man börjar äta mindre/nyttigare så kommer kommentarerna på olika sätt. Istället för att uppmuntra och applådera att man försöker ändra sina kostvanor så vill människor trycka ner en...
 
Men det är inte lätt det här! Jag vet att det är lättare sagt än gjort. Det är en daglig kamp mot gamla vanor och kakmonstret som sitter på min axel. Jag tar en dag i taget och hoppas att med hjälp av stöttande vänner och familj kunna fortsätta på den banan jag nu börjat.
 
Jag ger en shout out till alla som kämpar på med sina egna demoner!
 
 

En vecka kvar

En vecka kvar i skolan innan sommaruppehållet!! Nedräkning pågår, en dag kvar i skolan och fyra hemma för att skriva på sista hemtentan för terminen.
 
 
 
I tisdags och idag, fredag är jag hemma och vabbar för prickig korven Samuel. Men han kom lindrigt undan med vattkopporna tycker jag. Ett 50-tal koppor, ingen feber och har mått superbra. Nu finns där inga fler färska utan nu ska bara de som finns torka in ordentligt. Tror han kan gå till förskolan på måndag.
Så att plugga i veckan har gått sisådär...
 
Den vackra utsikten från min skola tröttnar man aldrig på, den kommer saknas
 


I helgen händer det inget speciellt men vi ska ha en liten teater-Sessa som nattgäst på lördag så det blir mysigt.
 
I veckan var det den årliga Borgjoggen på Borgskolan och första priset i lågstadiet gick till
 
 
 
Henry Johnson som sprang 2,5 km på 13 minuter, inte illa för en 9-åring tycker jag =)
 
Laddar upp med helgens skräckisar, det enda negativa med min skräckfilmsmani är att F hatar skräckfilm och tror att jag kommer mörda honom en dag hahahaha

Vattkoppor


Samuel fick vattkoppor i fredags. Så han får ju bli hemma hela veckan, jag och F delar på VAB så jag inte missar saker i skolan. 
Han har ett 50-tal koppor typ men är inte så påverkad mer än att det kliar ibland.
Hoppas det drar över snabbt o vi andra har ju redan haft det

Le weekend

Färgade håret och det såg ut som värsta skräckfilmen i badkaret hahaha
 
Helgen började tragiskt, läs nedan, då tre personer avled i en lägenhetsbrand i huset framför oss. Vi måste verkligen respektera elden för tänk att den kan ta liv så enkelt.
 
I lördags var det dags för min och Felix´ dejt och Anna och Denise kom och passade barnen. De sov även över och det var mysigt med sällskap.
 
Jag åt fyra "små" rätter för jag ville inte ha buffé för man äter för mycket. Men shit jag pressade i mig allt detta och sedan mådde jag så dåligt, var helt övermätt och illamående... Nästa gång får det bli en rätt av något slag för detta var sjukt. Men gott var det! =)

 
 

Efter maten hade sjunkit ner var det dags för bio Run All Night och den var helt ok, somnade dock några ggr hahaha. Felix tyckte filmen var bra.
 
 

Jag har sett två skräckisar i helgen
 
https://youtu.be/JdfhJjugIjk  Livid, en fransk film och den var helt ok hehehehehe
 
https://youtu.be/8b_HVtHmK30 Dead Silence från 2007 och den var helt ok den med
 
Två veckor kvar i skolan, nu kör vi!! Denna veckan ska en hemtenta skrivas, lite träffar med min grupp och förläsningar, en dag i taget för jag är faktiskt väldigt skoltrött just nu....

Tragiskt

Tre döda i våldsam lägenhetsbrand | Nyheter | Aftonbladet
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20840898.ab

Så fruktansvärt, i huset framför vårt vardagsrum 😥😥

Värken i mitt hjärta

 
 
Det brukar gå bra men ibland sköljer det över mig och det är saknaden efter mina syskon, syskonbarn och lilla mamma. Det blir som en blixt genom hjärtat, en värk som gnager och något som jag med alla medel försöka tränga bort.
 
När jag ser bilder från kalas och familjetillställningar så blir jag både glad och ledsen. En del av mig skulle vilja flytta ner nu direkt medan en annan del av mig trivs så sjukt bra häruppe. Stockholm är en underbar stad på alla sätt och vis och ger mig och mina barn möjligheter till bra skolor och karriär.
 
Jag får se om några år när jag är klar med skola och jobbat ett par år. F är inte lika positiv tyvärr men nu kommer han förhoppningsvis börja plugga om något år till Java utvecklare vilket är ett bristyrke och där det finns stor chans till arbete och kanske även i Malmö?!
 
Jaja, kanske får börja åka ner oftare och kanske själv? Då kanske saknaden blir lättare att hantera?
 
 

Fredag och helgen står för dörren

 
Kursen i smärta och lidande fortskrider och idag hade vi en väldigt intressant föreläsning om lidande och smärta och hur vi människor hanterar detta på olika sätt. Hur vi i västvärlden hanterar detta härstammar ifrån den grekiska antiken och hur man ska med lugn och med värdighet härda ut smärtan utan att gnälla och göra väsen av sig. Mycket intressant att läsa om även hur genus och kulturer spelar roll hur vi uttrycker vår smärta och vart vår smärttröskel är.
 
Igår var det förskolans dag så det var lite fest på förskolan där barnen bjöds på korv, juice och presenter.
 
 
Jag tränar fortfarande 5ggr/vecka och jag känner hur stark jag känner mig fysiskt. Tur att jag börjat för terminen slutar om två veckor och sedan väntas 6 veckor tungt brevbärande =)
Jag sköter maten också, räknar kalorier och har köpt en hushållsvåg. Inget onyttigt söndag-fredag heller wihoo. Men jag tar en dag i taget, för jag vet hur det kan vända, hur mitt inre monster dyker upp som Gubben i lådan och sätter klorna i mig och drar mig ner i kaklandet igen. Men men varje dag utan onyttigt är en stor seger för mig, skulle jag falla en dag så ska jag fan ta nya tag nästa dag! Men men jag är ödmjuk inför mitt beroende och vet hur stor kraft den har över mig så därför försöker jag tassa på tå, passa mig hela tiden för att inte väcka monstret ssshhh tysta måste vi vara...
Jag väger mig om lördagar men kommer inte skriva vad jag går ner förrän jag har nått ett av mina delmål =) för egentligen är inte det min största prioritet utan det är att kontrollera maten och att träna regelbundet.
 
I helgen ska jag och Felix ut själva och först ska vi äta kinamat såklart hihi men ingen buffé, no more buffé for me för det är något som sätter igång ett beroende för mig om något... Sedan ska vi på bio och se "Run all night" vilket är en actionthriller med Liam Neeson och Joel Kinnaman.
 
 
Helg betyder skräckisar så ska se vad jag kan leta fram som jag inte sett än, finns massor godingar jag missat =D
 
Önskar er alla en trevlig helg!!
 

Hej och hå


Nyklippt och det känns bra att ha blivit av med allt det slitna håret.

Såg en bra film The Wicked i helgen, skräckis... 

http://youtu.be/8jlPK19XlVY 

En väldigt lugn skolvecka denna vecka, inte mycket att plugga. Men två hemtentor, de sista för denna terminen är på ingång snart

Idag har barnen studiedag så det var skönt med sovmorgon 😊

I helgen har vi skaffat barnvakt så jag och F ska ut på dejt ❤️


Intressanta fakta

http://www.netdoktor.se/overvikt/artiklar/myter-om-overvikt/ 
 
Myter om övervikt, skriven av en överläkare på en överviktsenhet

En dag i taget

Jag har börjat träna igen och försöker träna 5ggr/vecka och då varierar jag mellan rask promenad, dansa till Michael Jackson på Kinect, träna med Biggest Looser på Kinect, träningscykla och gå/jogga på löpbandet. Det är kul att vara igång och jag känner mig så mycket starkare redan.
 
Jag har även börjat äta oftare, ca varannan timme mellan 08.00-18.00 och räknar då kalorier. Jag har en app som heter Lifesum där jag knappar in vad jag äter/tränar så räknar den ut allt åt mig, fiffigt =)
 
Mitt främsta mål är att inte äta onyttigt söndag-fredag men jag tillåter mig att äta onyttigt på lördagar men då under "kontrollerade former". Mitt andra mål är att fortsätta träna och få in det som vilken naturlig vana som helst i mitt liv. Mitt sista och tredje mål är att gå ner till normalvikt igen. Jag har inte bråttom denna gång och det känns så skönt att jag försöker släppa på min egen press på att jag måste gå ner så här och såhär mycket till detta datum.
Nu handlar det om att ersätta mina dåliga vanor med nya bättre för som Dr Phil säger så kan man inte ta bort en vana utan att ersätta den med något annat.
 
Jag kommer inte skriva här varje vecka vad jag väger/gått ner. Men jag kommer uppdatera er på min resa när jag passerar större viktmål på min väg neråt.
Jag säger inte att detta kommer vara lätt, och att jag aldrig kommer falla dit för det kommer jag. Men jag ska ge det mitt bästa. Jag vill leva ett hälsosamt liv och ha en normalvikt dels för mina barns skull men även för mitt framtida yrkes skull där jag kommer vara en förebild och ibland prata om kost/hälsosamma vanor med patienter.
 
Jag fruktar redan för Skåneresan för det går alltid åt helsicke där... Och sedan är beroendet igång igen. Jag har bokat resa nu och vi kommer ner 19/7-2/8. Jag tänker att det är två månader dit och förhoppningsvis har mina nya kost och träningsvanor satt sig i ryggmärgen då. Jag kommer förvarna mamma och övriga att jag är "tråkig" just nu och äter på fasta tider och inte vad som helst hur som helst. Och så får jag gå och handla det jag brukar äta första dagen jag kommer ner. Japp det är långt fram och för vissa kan detta kännas löjligt men för oss som har matmissbruksproblem så är planering a och o när det gäller maten.
 
Jag såg en bra skräckis:
 
https://youtu.be/pvyPmbBpBWw   Demonic
 
Det är skitstörigt att jag inte kan bädda in trailers från youtube.com längre...
 
Jag är med i en skräckfilmsgrupp på Facebook där de tipsar om det nyaste/bästa filmerna m.m. I Like it!

Jag i ett nötskal

Helgen

Fredagsmyset i fredags blev 45 minuter på löpbandet.
I lördags gick vi till ett tivoli som var uppsatt över helgen här i Norsborg och barnen fick åka en karusell för det var skitdyrt... 40kr/karusell och 40kr för sockervadd... Så vi gick till Lidl och handlade lördagsgott istället.
 
 I söndags var vi hemma och städade och sådant och så tränade jag framför tv:n med Michael Jackson och Kinect. Jag gillar att variera träningen så det inte blir så enformigt och tråkigt.
 
 I helgen såg jag två skräckisar
 
https://youtu.be/anF5XiN8QY8 A tale of two sisters vilket är en koreansk film från 2003. Helt ok, lite läskig här och där
 
https://youtu.be/O9Em0uf1Ktg Resolution från 2013 och den var bra och spännande men slutet var dåligt...
 
Har letat som en galning efter Unfriended men den finns ingenstans, har inget tålamod att vänta =)
 
Idag började en ny kurs i skolan "Smärta och lidande" och vi var bara där på introduktion i 45 minuter sedan har vi självstudier resten av veckan. Så en lugn start alltså =)
 
 
 
 

Nu tar jag helg


Skrivit hemtenta i tre dagar men nu är den inskickad så tar en välförtjänt helg.

4 veckor kvar i skolan innan sommar och nästa vecka börja en ny och sista kurs för denna terminen. 

Har inga planer för helgen så vi får se vad vi hittar på.

Finaste killarna ❤️


Grymt


VG på praktiken! Der känns grymt!!

Det firade jag med 1 mil på träningscykel 

Ångesten över

efter revidering blev hemtentan godkänd. Så det var nice, nya tag imorgon då vi ska skriva en ny hemtenta som ska in senast fredag

Socker...
Bra tips
HögpresterandeJag fick tillbaka min hemtenta som vi gjorde under praktiken med mycket fina kommentarer. VG på både medicinska vetenskapen och samhälls- och beteendevetenskapen men U i vårdvetenskapen...

Hon tycker inte jag beskrivit vilken roll genus spelar... Jag har dock skrivit om genus och beskrivit skillnaden man/kvinna rent medicinskt när det gäller sjukdomen. Har mailat läraren för jag förstår inte vad jag ska skriva mer...

Jag gillar inte att få U och det är jobbigt hahaha men säkert bra för mig att få det också. I stort är hemtentan väldigt bra enligt läraren så det är bara ett par meningar om genus som fattas... Irriterande!!!

Helgen

I fredags tog vi det lugnt härhemma mest, åkte och handlade hela familjen vilket inte kommer hända på X antal år igen...
 
Jag har kollat på en del filmer
 
https://youtu.be/rIZbq7V2xvs The possession of Michael King. Tyckte den var bra, läskig...
 
Såg även två andra skräckfilmer: Home sweet home och Torment men de var inte så bra.
 
Längtar till Sinister 2 och Insidious 3 kommer ut.
 
I lördags var det dags för Alicias dansshow på Älvsjömässan. Jag och Henry gick dit och det var riktigt bra!
 
 
 

Tyvärr satt vi en bra bit ifrån och min kamera på mobilen är inte den bästa...
 
I slutet av showen kom en gästartist
 
 

Han var riktigt bra faktiskt. Han pratade mellan låtarna och tog upp mobbning och att det finns något fint/bra hos varje människa. Det gick rakt in i hjärtat och jag tror barnen verkligen lyssnade på det han sade. Vilket bra land Sverige hade varit om alla tänkte så!
Efteråt åkte vi hem till Anna och hälsade på. Vi fick äta vegetarisk tacos och ingen visste att det var vegetariskt men hon avslöjade det efteråt =)
Vi tittade genom gamla foton
 
 Jag för vad som känns väldigt längesedan, det är nog 1997 tror jag.
 
I lördags skrattade vågen åt mig igen, du din looser... Tänk att för varje gång jag försöker gå ner så går jag upp mer... Nu väger jag 30kg mer än dagen jag gifte mig!! Sjukt och inte kul någonstans... Men men skam den som ger sig, jag ger aldrig upp och en dag ska jag vara normalviktig igen. Det får ta den tiden det tar, jag tar det som ett positivt tecken att jag har svårt att gå ner. Andra gånger har jag gått ner lätt i vikt men gått upp allt igen och mer men denna gång kanske jag lyckas hålla vikten eftersom det har gått så trögt att gå ner. Kan ju alltid hoppas!
Jag strävar inte efter att väga lika mycket som när jag var 18-20 utan jag önskar en hälsosam normalvikt med regelbunden träning och kontroll på mitt socker/fettberoende.
 
 I söndags var vi ute och lekte hela familjen. Härligt med långhelg!
 
Nu är en ny skolvecka igång, sista veckan i denna palliativa kurs och den kommer avslutas med ett seminarium och en hemtenta som ska in på fredag. 5 veckor kvar innan sommaruppehållet!
 
Ni får ha en fin vecka! Hade varit trevligt med värme

RSS 2.0