Chapati recept




Bröden är godast nygräddade. Jag brukar gör 3-4 dubbel sats så kan man frysa in.

Ger ca 10 bröd (isåfall mycket tunna/små) jag får väl 5 stycken av denna sats.

5 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk olja
ca 2dl vatten, ljummet
olja till stekning

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser till en smidig deg.
2. Dela degen i 10 delar, färre om du vill ha större bröd.
3. Kavla ut tunna runda bröd på mjölad bänk.
4. Stek dem i 1-2 minuter på varje sida i en het, lätt oljad stekpanna. Bröden ska få fina bruna fläckar på båda sidor.


Lycka till med bakandet!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0